Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari december 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 1 januari december Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

2 Innehållsförteckning 1 INLEDNING ORGANISATION VERKSAMHET Intresset för växer Styrelsen Kansli Distriktssamordnare Familjehelg Forskning och utdelning ur forskningsfonderna Projekt genom Allmänna Arvsfonden Webbplats och nya kanaler Produkter Magasinet Opinionsbildning Samverkan genom SAMS ISPID, ISA, Nordiskt Forum EKONOMI Finansiering Revision och ekonomisk förvaltning SLUTORD OCH TACK Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

3 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för de som mister barn. Föreningen arbetar för att spädbarnsdödligheten ska minska. har drygt 4000 medlemmar och verksamheten kan sammanfattas i fem områden: Stöd till familjer som mist barn Information och opinion Seminarier, utbildning Stipendier och forskning Samverkan nationellt och internationellt 2 ORGANISATION är en ideell förening och leds av föreningens styrelse. Kansliet hade under verksamhetsåret en kanslichef och 2-4 deltidsresurser som ansvarat för föreningens löpande verksamhet. Ideell stödverksamhet har skötts i olika distrikt i Sverige med en eller flera distriktssamordnare i varje. Löpande ekonomisk rådgivning samt löneadministration har skötts av Maria Bark-Pettersson. Dessutom har journalistisk och webredaktionell kompetens anlitats för publicering av hemsida samt årligt magasin. 3 VERKSAMHET Intresset för växer Föreningen har många intressenter. Här är några av nyckeltalen för 2010: Cirka 4000 medlemmar Nästan personer vill ha s nyhetsmejl besökare på hemsidan. Cirka 1300 personer stödjer på Facebook 4100 stödjer s kampanj Solvända på Facebook Drygt 1200 personer deltog i något av s fem seminarier under året Cirka läsare av Magasinet 3.2 Styrelsen Vid årsmötet i mars 2010 valdes följande styrelse: Ordinarie ledamöter Suppleanter Ingela Rådestad Marie Herou Annika Haaker Daniel Wilén Michel Östlund Emelie Simmons Nina Kopp Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 3(7)

4 Under 2010 har styrelsen hållit 11 möten varav åtta per telefon och tre vid sammankomster. Styrelsens möten har inneburit arbete med finansiering, framtids- och strategifrågor, samarbete med andra organisationer samt utbildningsplanering. 3.3 Kansli Kansliets uppgift är att ge rådgivning till familjer och anhöriga som drabbats av förlusten av ett litet barn. Kansliet arbetar också med rådgivning till organisationer eller yrkesverksamma som kommer i kontakt med familjer i sorg. Dessutom har kansliet ett samordningsansvar för arbetet i distrikten samt ansvar för utbildningsadministration, medlemsregister, fakturering, materialutskick och försäljning. Under verksamhetsåret har kanslichef Louise Bramis varit anställd i snitt 40 timmar per vecka. Kansliet har under året prioriterat information och stöd till medlemmar, seminarieverksamhet samt uppdatering av webbplats. 3.4 Distriktssamordnare Föreningen har ett 20-tal distriktssamordnare i Sverige. Den lokala verksamheten är kärnan i föreningen och kan exempelvis vara att ge stöd till familjer som förlorat barn. Distrikten har till uppgift att förmedla stöd till medlemmar, organisera lokal verksamhet såsom medlemsträffar, samtalsgrupper och minnesstunder. Distrikten har även ett ansvar att informera vårdinstitutioner om föreningens verksamhet. För mer information om distriktens specifika aktiviteter under 2010: Utbildningsverksamhet har under verksamhetsåret genomfört en två dagars utbildning för distriktssamordnare och kontaktpersoner i samband med familjehelgen i Varberg. Stödpärmen har under året uppdaterats och distribuerats till distriktssamordnare och aktiva. Dessutom har man under verksamhetsåret 2010 fortsatt att genomföra välbesökta seminarier runt om i landet. Genom s professionella inramning har viktiga budskap nått yrkesverksamma inom landsting, kommun, församlingar och begravningsbyråer. Seminarierna har genomgående hållit en hög kvalitet och fått mycket positiva utvärderingar. Medverkare har,exempelvis psykologen, forskaren och författaren Atle Dyregrov, barnspsykologen Magne Raundalen, prästen och författaren Lars Björklund och psykologen och författaren Göran Gyllenswärd. Dessa har tillsammans med medlemmar i föreningen på ett ovärderligt sätt delat med sig av sina erfarenheter inför en fängslad publik. Örebro, 1 februari. Att möta sorg hos barn ungdomar och familjer. 180 deltagare. Stockholm, 15 mars. Vägledning av flyktingfamiljer. 315 deltagare. Malmö 16 mars. Vägledning av flyktingfamiljer. 185 deltagare. Stockholm 8 november. Möte med barn och ungdomar i sorg. 275 deltagare. Halmstad 9 november. Möte med barn och ungdomar i sorg. 300 deltagare Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 4(7)

5 3.6 Familjehelg maj anordnades en familjehelg för föreningens medlemmar vid Apelvikens Camping i Varberg. Helgen var välbesökt och innehöll ett blandat program med samtalsstunder vid vattnet, samkväm och stämningsfulla minnesstunder för anhöriga till barn som dött. Helgen erbjöd även riktade aktiviteter för syskon till barn som dött så som sandslottstävling och målarverkstad där barnen genom färg och form fick tillfälle att utrycka sig. Helgen finansierades av medel från Bångs stiftelse. 3.7 Forskning och utdelning ur forskningsfonderna har under året beviljat Mari-Cristin Malm bidrag från den perinatala forskningsfonden med kr för projektet Kvinnors upplevelser av att mista sitt barn före födseln. 3.8 Projekt genom Allmänna Arvsfonden Sedan 2008 driver projektet: Stöd till barn och ungdomar som förlorat ett nyfött syskon. Projektet har under 2010 varit inne på sitt tredje och sista år. Det huvudsakliga målet med projektet är att barn och ungdomar som förlorar ett syskon ska få ett bra stöd som kan stärka deras psykiska hälsa och välbefinnande. beräknar att under projekttiden nå 2000 föräldrar till barn och ungdomar vars syskon dött i samband med födelsen. Projektet kommer i förlängningen att leda till informationsmaterial med praktiskt förslag om hur ett värdigt avsked kan ordnas för syskon till små barn som dör. 3.9 Webbplats och nya kanaler Föreningens webbplats har under året fortsatt vara en viktig mötesplats för människor i sorg och en informationskanal för föräldrar, anhöriga, vårdpersonal, seminariedeltagare och press. Hemsidan har information om föreningens verksamhet och medlemsaktiviteter, nyheter, forskningsartiklar, formulär för seminarieanmälningar och gåvor, webbutik samt interaktiva funktioner så som ljuständning. För att förstärka kommunikationskanalerna ytterligare, introducerades på Facebook, under slutet av Sidan fick snabbt många läsare och har fungerat bra som ett interaktivt komplement till övrig kommunikation Produkter Under 2010 tog fram scrapbooken Om lilla mig som kan hjälpa föräldrar och syskon att minnas ett barn som har dött. Boken är ett initiativ av Paola Örnhall (idé och text), Liselott Hedgren och Sandra Krevi (grafisk form, layout och illustrationer) och Andreas Nilsson (projektledare) Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 5(7)

6 3.11 Magasinet Under året har tredje utgåvan av s Magasin publicerats. Magasinet riktar sig till medlemmar, seminariedeltagare, politiker och är en viktig kanal för marknadsföring av föreningens verksamhet trycktes en upplaga på exemplar Opinionsbildning s kampanj Solvända fortsatte även under 2010 och har som syfte att samla in pengar till förmån för forskning kring spädbarnsdöd, både före födseln och efter förlossning. Idén bakom satsningen föddes i en samtalsgrupp för föräldrar som förlorat barn i Skellefteå kommun där Daniel Wilén var den drivande kraften bakom idén med Solvända. Luleå Hockey har även under detta verksamhetsår stöttat föreningen på flera sätt. Man har Solvända som symbol på sina matchdräkter och på Annandag jul spelades ett så kallat Charity game i specialdesignade tröjor. Dessa auktionerades sedan ut på Tradera och inbringade drygt kronor som oavkortat går till Solvändakampanjen 3.13 Samverkan genom SAMS Under verksamhetsåret har samarbetet fortskridit med samarbetsorganisationen SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, som består av föreningarna, Riksförbundet SPES (Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd), VSFB (Vi Som Förlorat Barn) och VIMIL (VI som Mist någon Mitt I Livet), Riksförbundet Änkor och Änkemän. De ideella organisationerna har drivit den gemensamma frågan att få söka statligt stöd. En annan fråga SAMS arbetat med 2010 är möjlighet till sjukskrivning, så kallad sorgskrivning, vid förlust av barn eller annan anhörig. SAMS har under året uppvaktat socialdepartementet och anordnat föreläsningar ISPID, ISA, Nordiskt Forum är medlemmar i ISPID, International Society for the Study and Prevention of Perinatal and Infant Death. är även medlemmar i ISA, International Stillbirth Alliance, och i Nordiskt Forum som består av systerorganisationer i Norden. Under 2010 var inbjudna till ISA-konferensen i Sydney, Australien. presenterade en poster Buildning a national trademark men höll även i den muntliga presentationen Supporting parents in grief through a help yourself concept som grundar sig på s koncept kring samtalsgrupper Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 6(7)

7 4 EKONOMI 4.1 Finansiering uppbär inget statligt stöd, utan bärs av ideella insatser, gåvor, medlemsavgifter och seminarieavgifter. Styrelsen har ägnat tid att hitta långsiktig finansiering och har under året sökt och beviljats bidragsansökan från Folkhälsoinstitutet och Stockholms läns landsting. Genom SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, har även tilldelats ekonomiskt stöd. har även sökt medel ifrån flertalet olika fonder inför 2011 års verksamhet. 4.2 Revision och ekonomisk förvaltning Föreningens ekonomiska förvaltning har utförts av Maria Bark-Pettersson. Fakturering har skötts av kansliet. Revisionen av räkenskapsårets redovisning har utförts av Marie Welin, Öhrlings PricewaterhouseCoopers. 5 SLUTORD OCH TACK Tack till alla som under det gångna året har bidragit till föreningen, med såväl kunskap, medmänsklighet som ekonomiska bidrag. Föreningens aktiva har genomfört ett beundransvärt ideellt arbete i hela landet. Många har genom sitt engagemang och förmågan att dela med sig av erfarenheter gjort det möjligt att ge dem som mist ett litet barn en tro på en väg vidare i livet. Livslånga vänskapsrelationer har skapats. Många är de som bidragit till föreningens verksamhet, och allt detta har avgörande betydelse för dem som mist ett litet barn. Styrelsen ser fram emot 2011! Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 7(7)

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2011 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2011... 3 3.1 Intresset för växer... 3 3.2 Styrelsen...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2012 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2014 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2013 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2016

Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning s effektrapport 2017 Organisationens namn: Organisationsnummer: 802012 1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill som organisation uppnå? I Sverige dog 399 barn i magen eller samband med förlossningen

Läs mer

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning-

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning- Spädbarnsfonden Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning- Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter Om inte annat särskilt

Läs mer

Till dig som förlorat di barn

Till dig som förlorat di barn Till dig som förlorat di barn Spädbarnsfonden Till dig som förlorat ditt barn Vi som skrivit den här foldern är mammor och pappor som också har förlorat ett barn. Ett ögonblicks skillnad, från en sekund

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Innehåll: Ledare 1 Stilla dagar 2015 2 Minnespåsar 3-4 Distriktsamordnare 5-6 Information 7 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1 nov 2015 Hej kära läsare,

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket Att mista ett litet barn Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2019 För vuxna Att leva med en ängel i familjen: ett livslångt möte och lärande (2000) Av Eva Bergman & Ursula Nyman

Läs mer

Vill du arbeta för kvinnor, fred och säkerhet?

Vill du arbeta för kvinnor, fred och säkerhet? Vill du arbeta för kvinnor, fred och säkerhet? Operation 1325 söker projektledare till Alla behöver veta, med fokus på webbaserad kommunikation, digital information, och offentligt arbete Föreningen Operation

Läs mer

PROGRAM FÖR SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELG 2016 Torsdagen den 11 augusti 17.00-18.00 Välkommen! Vi träffas i samlingshuset /konferensanläggningen (markerad som nr 11 på platskartan) för att hälsa på varandra,

Läs mer

Sisters Internationals Lokalgrupper

Sisters Internationals Lokalgrupper Sisters Internationals Lokalgrupper INNEHÅLL Verksamhetsbeskrivning av Sisters International Sverige sid 2 Riktlinjer för Sisters Internationals Lokalgrupper sid 3 Bildandet av en Lokalgrupp sid 7 Ekonomi

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Mind effektrapport 2017

Mind effektrapport 2017 Mind effektrapport 2017 Mind har 90-konto och är medlemmar i insamlingsorganisationernas branschorgan FRII. Som FRII-medlem ska vi varje år avge en effektrapport, i vilken vi besvarar nedanstående 6 frågor.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros Årsredovisning Riksförbundet Cystisk Fibros 1 januari - 31 december 2012 Innehåll Årsredovisning Förvaltningsberättelse 2 Räkenskaper... 4 Revisionsberättelse 10 1 Förvaltningsberättelse Information om

Läs mer

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 TANKAR Jag tänker, mitt Barn, på vårt liv förr och nu. Jag undrar så ofta, hur har Du det nu? Finns Du i ett ljusare, lugnare land, någonstans bortom molnen, vid

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster.

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster. Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare * * Suppleant Suppleant Revisor Revisor Revisorssuppleant Valberedning: Özge Özen Zink Catarina

Läs mer

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM 18 maj 2017 NÄR ETT LITET BARN DÖR Rutiner, stöd och bemötande Föreläsningar samt visning av dokumentärfilmen Efter Inez. Tid: Torsdag 18 maj 2017, kl. 10:00-17:00. Plats:

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Etiska riktlinjer SPES. för SAMS - SamArbete för Människor i Sorg och för

Etiska riktlinjer SPES. för SAMS - SamArbete för Människor i Sorg och för Etiska riktlinjer för SAMS - SamArbete för Människor i Sorg och för SPES Syfte att säkra kvaliteten av stödverksamhet för sörjande Sörjande ska kunna känna sig trygga i och säkra på, att de personer som

Läs mer

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 1. Inledning...3 2. BRIS Syd...3 3. BRIS Kärnverksamhet...4 3.1. Stödverksamheten... 4 3.1.1. Barnens Hjälptelefon (BHT)... 4 3.1.2. BRIS-mejlen (BM)... 4 3.1.3. BRIS

Läs mer

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 Torsdag 10/8 17:00-19:00 Välkomna till årets familjehelg! Vi träffas i tältet för att få lite programinfo. Styrelsen och kansliet hälsar välkomna Presentationsrunda

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

FRÄLSNINGSARMÉN. Delprojektets namn. Delprojektsansvarig

FRÄLSNINGSARMÉN. Delprojektets namn. Delprojektsansvarig FRÄLSNINGSARMÉN VÅRSOLS FAMILJECENTER V Storgatan 21, 3 tr 553 15 JÖNKÖPING Delprojektets namn Barn i sorg Delprojektsansvarig Ann-Charlotte Jernberg Datum 2014-06-05 Sammanfattning Inledning och sammanfattning

Läs mer

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en rikstäckande organisation som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Barn och sorg. Sjukhusbiblioteket

Barn och sorg. Sjukhusbiblioteket Barn och sorg Sjukhusbiblioteket Ager, Ulrika: Ett liv kvar att leva att börja om när det värsta hänt. Recito. 2009 Ulrika berättar om hur livet vände på ett par sekunder och aldrig blev sig likt igen,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Minds effektrapport 2018

Minds effektrapport 2018 Minds effektrapport 2018 Mind är en ideell förening och har organisationsnummer 802002-7291. 1. Vad vill Mind uppnå? Minds övergripande mål för verksamheten är en förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen

Läs mer

Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002

Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002 Verksamhetsberättelse 2002 Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002 Innehåll Sidan INLEDNING... 3 Om föreningen... 3 År 2002... 3 MÖTEN UNDER ÅRET... 4 VÅRA SPONSORER... 5 SAMARBETSPARTNER...5

Läs mer

Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom - Vilka är vi?

Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom - Vilka är vi? Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom - Vilka är vi? Din patientförening när bindväven inte fungerar Innehåll Sid 3. Vad är Ehlers-Danlos syndrom? Sid 4. Historia Sid 5. Vilka är vi? Vilka är vi till för?

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 INLEDNING Prostatacancerförbundet (PCF) är en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer, driver påverkansarbete

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar!

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Samordningsförbundet, Västra Skaraborg 1. Sammanfattning Level Up är ett treårigt projekt som drivs av Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Läs mer

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Närvarande: Henrik Ahlstrand, Marie Ganters, Patrik Granroth, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman samt via connect Angela Jones och Sofia Säterskog

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 Riksorganisationen Reacta Reacta är en ideell riksorganisation bestående av nästan 20 lokalföreningar, med totalt 2500 unga medlemmar. Reacta står upp för att varje barn och ung

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för Verksamhetsberättelse för Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967 Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31 Föreningens första årsmöte Den 21 april höll föreningen sitt första årsmöte. Årsmötet beviljade

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 för Svenska OCD-förbundet Ananke, Stockholm Medlemmarna och läns- och lokalföreningarna Svenska OCD-förbundet Ananke får i snitt, nästan dagligen, en ny medlem, men många faller

Läs mer

Lever du nära någon med psykisk ohälsa?

Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Du behöver inte vara ensam om ansvaret. Kontakta oss på Anhörigcentrum. Vi har stöd att erbjuda och kan lotsa dig vidare om så behövs. Människor är lojala och ställer

Läs mer

STADGAR. För. Spädbarnsfonden

STADGAR. För. Spädbarnsfonden STADGAR För Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 80 20 12-1193 Stigbergsliden 18 031-387 57 57 www.spadbarnsfonden.se 90 02 12 2 1. Namn Föreningens namn är Spädbarnsfonden. 2. Säte Föreningen har sitt

Läs mer

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan Kommunikationsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Syfte och målsättning med en kommunikationsplan... 2 Målgrupper... 2 Kommunikationskanaler... 2 Mallar och listor... 2 Utgående information från Miljösamverkan...

Läs mer

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå 2017-03-26 1. Mötetsformalia Ordförande öppnade mötet. David Broström valdes till ordförande för årsmötet och till sekreterare valdes

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2008

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2008 BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse BRIS Syd Styrelse Styrelsen har under det gångna året haft följande sammansättning: Ordförande Lena Lundquist Vice ordförande Inger Wennerberg

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Inledning Aktiviteter inom vattenråden är en av hörnstenarna för lokal förankring av den svenska vattenförvaltningen.

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014

Verksamhetsplan 2013-2014 Verksamhetsplan 2013-2014 för Svenska OCD-förbundet Ananke, Stockholm Medlemmarna och läns- och lokalföreningarna Svenska OCD-förbundet Ananke får i snitt en ny medlem per dag, men många faller också av

Läs mer

NyföretagarCentrum Hälsingland Rådgivning från företagare till blivande företagare 1

NyföretagarCentrum Hälsingland Rådgivning från företagare till blivande företagare 1 Rådgivning från företagare till blivande företagare 1 Rådgivning från företagare till blivande företagare 2 Vad vill Erbjuda kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning från professionella rådgivare

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Michael Westerlund Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet Stockholm

Michael Westerlund Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet Stockholm Efterlevandeenkät Denna enkät vänder sig till dig som förlorat en anhörig eller nära vän i självmord. För att delta ska du ha fyllt 18 år. Syftet med enkäten är att undersöka vilka stödresurser du som

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

HÖSTEN 2013 - VÅREN 2014 WWW.SKANEIDROTTEN.SE

HÖSTEN 2013 - VÅREN 2014 WWW.SKANEIDROTTEN.SE SKÅNEIDROTTEN HÖSTEN 2013 - VÅREN 2014 WWW.SKANEIDROTTEN.SE SKÅNEIDROTTEN SKÅNEIDROTTEN Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala företrädare i Skåne. Skåneidrotten är

Läs mer

Årsredovisning. Årets verksamhet i sammandrag

Årsredovisning. Årets verksamhet i sammandrag Årsredovisning 2010 01 22 2011 06 30 Årets verksamhet i sammandrag Summa inbetalningar och räntor kr 1 304 954:51 Avsatt till forskningen kr 1 100 000:- Uppstartskostnader kr 23 914:- = 1,83 % Information

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov Protokoll fört vid årsstämma i Scout Gaming Group AB (publ), org. nr 559119-1316, den 23 maj 2018 Linnégatan 14 i Stockholm, kl. 14.00 14:55 1 Stämman öppnades styrelsens ordförande Rolf Blom. Rolf Blom

Läs mer

Det tuffaste styrelseuppdraget att vara ledamot i föreningar och stiftelser november 2018

Det tuffaste styrelseuppdraget att vara ledamot i föreningar och stiftelser november 2018 www.pwc.com Det tuffaste styrelseuppdraget att vara ledamot i föreningar och stiftelser Välkommen! Agenda Hur stort är ansvaret egentligen? Hur gör vi skillnad? Hur bör en bra styrelse arbeta? Vad krävs

Läs mer

Verksamhetsplan Spin-off

Verksamhetsplan Spin-off Verksamhetsplan Spin-off 2017-18-19 Spin-off är en förening, som arbetar på ideell grund, är riksomfattande, fristående, politiskt och religiöst obunden. Spin-off s ändamål är att verka för förutsättningar

Läs mer

Föreningen Björndammens Masugn ÅRSREDOVISNING Föreningen Björndammens Masugn

Föreningen Björndammens Masugn ÅRSREDOVISNING Föreningen Björndammens Masugn Föreningen Björndammens Masugn ÅRSREDOVISNING 2018 Föreningen Björndammens Masugn VERKSAMHETSBERÄTTELSE Organisations nr. 802473-4959. Föreningen bildades 18 maj 2013 för att vårda och synliggöra historia,

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering Ansökan ställd av : ÖREBRO KOMMUN, ÖREBRO LÄNS LANDSTING, LOKALT FÖRSÄKRINGSCENTER ÖREBRO, ARBETSFÖRMEDLINGEN ÖREBRO SAMT STIFTELSEN ACTIVA ÖREBRO 1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2015-2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en

Läs mer

Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017

Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017 Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 2 Väsentliga händelser 3 Resultat och ställning 4 Förvaltning 5 Hållbarhetsupplysningar

Läs mer

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE 4 människor tar sitt liv varje dag. Ca 1500 personer dör varje år till följd av självmord. Vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15-24 år. FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE Varje

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

V I S I O N. Alla medlemmar ska känna glädje och engagemang genom sitt medlemskap

V I S I O N. Alla medlemmar ska känna glädje och engagemang genom sitt medlemskap V I S I O N Alla medlemmar ska känna glädje och engagemang genom sitt medlemskap Från min horisont Förnuftet säger Det handlar om att få verksamheten att växa. Magkänslan säger Det handlar om att få medlemmarna

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

JU BÄTTRE SAMARBETE, DESTO MER UPPNÅR VI

JU BÄTTRE SAMARBETE, DESTO MER UPPNÅR VI JU BÄTTRE SAMARBETE, DESTO MER UPPNÅR VI Christina Rogestam är SPF Seniorernas förbundsordförande. Här ger hon sin syn på SPF Seniorernas roll och hur hon arbetar när hon företräder medlemmarna. Fotograf:

Läs mer

11. Kongress för Unga Hörselskadade

11. Kongress för Unga Hörselskadade Heldag, station 1 11. Kongress för Unga Hörselskadade Förslag om kongress vartannat år lagt av Riksstyrelsen. Bakgrund Riksstyrelsen vill effektivisera och skapa ett mer långsiktigt arbete inom Unga Hörselskadade.

Läs mer

Volontärbarometern 2011

Volontärbarometern 2011 Volontärbarometern 2011 Volontärbyråns årliga undersökning om volontärer och vad de får ut av sitt engagemang Vanja Höglund Volontärbyrån 2011 Någon frågade Har vänner som volontärjobbat och sett till

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Under sommaren när många andra ideella organisationer tar sommaruppehåll arrangerade CISV Jönköping ett språkcafé där nyanlända fick tillfälle att öva på sin svenska. Varje

Läs mer