Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

2 Innehållsförteckning 1 INLEDNING ORGANISATION VERKSAMHET Intresset för växer Styrelsen Kansli Distriktssamordnare Utbildningsverksamhet Familjehelg Forskning och utdelning ur forskningsfonderna Projekt genom Allmänna Arvsfonden Webbplats Samarbeten och sponsring Magasinet Opinionsbildning Media Facebook Samverkan genom SAMS ISPID, ISA, Nordiskt Forum EKONOMI Finansiering Revision och ekonomisk förvaltning SLUTORD OCH TACK Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

3 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för de som mister barn. Föreningen arbetar för att spädbarnsdödligheten ska minska. har drygt 4000 medlemmar och verksamheten kan sammanfattas i fem områden: Stöd till familjer som mist barn Information och opinion Seminarier, utbildning Stipendier och forskning Samverkan nationellt och internationellt 2 ORGANISATION är en ideell förening och leds av föreningens styrelse. Kansliet hade under verksamhetsåret en kanslichef och 2-4 deltidsresurser som ansvarat för föreningens löpande verksamhet. Ideell stödverksamhet har skötts i olika distrikt i Sverige med en eller flera distriktssamordnare i varje. Löpande ekonomisk rådgivning samt löneadministrativa tjänster har skötts av Maria Bark-Pettersson. Under året har viss expertkunskap anlitats för punktinsatser inom exempelvis webbdesign, fotografi, layout och redaktionell kompetens. 3 VERKSAMHET Intresset för växer Föreningen har många intressenter. Här är några av nyckeltalen för 2011: Cirka 4000 medlemmar Nästan personer prenumererar på s nyhetsmejl besökare på hemsidan per år. Cirka 1850 personer stödjer på Facebook 4100 stödjer s kampanj Solvända på Facebook Drygt 350 personer deltog i något av s fem seminarier under året Cirka läsare av Magasinet 3.2 Styrelsen Vid årsmötet i mars 2011 valdes följande styrelse: Ordinarie ledamöter Suppleanter Ingela Rådestad Daniel Wilén Annika Haaker Emelie Simmons Michel Östlund Marie Herou Nina Kopp Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 3(10)

4 Under 2011 har styrelsen hållit 11 möten varav åtta per telefon och tre vid sammankomster. Styrelsens möten har inneburit arbete med finansiering, framtids- och strategifrågor, samarbete med andra organisationer samt utbildningsplanering. 3.3 Kansli Kansliets uppgift är att ge rådgivning till familjer och anhöriga som drabbats av förlusten av ett litet barn. Kansliet arbetar också med rådgivning till organisationer eller yrkesverksamma som kommer i kontakt med familjer i sorg. Dessutom har kansliet ett samordningsansvar för arbetet i distrikten samt ansvar för utbildningsadministration, medlemsregister, fakturering, materialutskick och försäljning. Under verksamhetsåret har kanslichef Louise Hernqvist varit anställd i snitt 40 timmar per vecka. Kansliet har under året prioriterat information och stöd till medlemmar, seminarieverksamhet samt uppdatering av webbplats. 3.4 Distriktssamordnare Föreningen har cirka ett 17-tal distriktssamordnare i Sverige. Den lokala verksamheten är kärnan i föreningen och kan exempelvis vara att ge stöd till familjer som förlorat barn. Distrikten har till uppgift att förmedla stöd till medlemmar, organisera lokal verksamhet såsom medlemsträffar, samtalsgrupper och minnesstunder. Distrikten har även ett ansvar att informera vårdinstitutioner om föreningens verksamhet. För mer information om distriktens specifika aktiviteter under 2011: Utbildningsverksamhet har under verksamhetsåret genomfört en två dagars utbildning för distriktssamordnare och kontaktpersoner i samband med familjehelgen i Varberg. Seminarieverksamheten har fortgått under Seminarierna har en hög kvalitet och fått mycket positiva utvärderingar. Medverkare har,exempelvis psykologen, forskaren och författaren Atle Dyregrov, barnspsykologen Magne Raundalen, prästen och författaren Lars Björklund och psykologen och författaren Göran Gyllenswärd. Dessa har tillsammans med medlemmar i föreningen på ett ovärderligt sätt delat med sig av sina erfarenheter inför en fängslad publik. Stockholm 5 april Att möta sorg 135 deltagare. Stockholm, 7 november. Att möta sorg hos barn och ungdomar 115 deltagare. Malmö 8 november. Att möta sorg hos barn och ungdomar 100 deltagare Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 4(10)

5 3.6 Familjehelg augusti anordnades en familjehelg för föreningens medlemmar vid Apelvikens Camping i Varberg. Helgen var välbesökt och innehöll ett blandat program med samtalsstunder vid vattnet, samkväm och stämningsfulla minnesstunder för anhöriga till barn som dött. Helgen erbjöd även riktade aktiviteter för syskon till barn som dött så som pysselverkstad, fotboll och vindsurfing. Helgen finansierades av medel från Bångs stiftelse. Under helgen deltog 90 personer varav 50 vuxna och 40 barn. 3.7 Forskning och utdelning ur forskningsfonderna tog under 2011 fram en ny webbenkät där syftet vars syfte är att finna faktorer som har samband med barns död före födelsen. Webbenkäten länkas ifrån s hemsida. har under året beviljat Helena Lindgren kronor i forskningsbidrag för projektet: Mammors uppfattning av barnets rörelser i livmodern samt Teresa Lagergård kronor för forskningsprojektet Streptokock B infektioner. 3.8 Projekt genom Allmänna Arvsfonden Sedan 2008 driver projektet: Stöd till barn och ungdomar som förlorat ett nyfött syskon. Det huvudsakliga målet med projektet ha varit att barn och ungdomar som förlorar ett syskon ska få ett bra stöd som kan stärka deras psykiska hälsa och välbefinnande. Projektet har ökat kunskapen om barn och ungdomars behov i samband med att de tar avsked av ett nyfött syskon som dött. Projektet har också resulterat i informationsmaterial, en skrift med barns sorg i fokus samt en informationsfilm om barns sorg. För att uppnå målet projektet genomfördes flertalet samtalsgrupper där föräldrar berättat om hur de försökt att stödja det äldre syskonet. Två internetbaserade frågeformulär har genomförts (ett till mammor och ett till pappor) som mist barn. Dessa utarbetades och lades ut på s hemsida. Två vetenskapliga publikationer är också ett resultat av att detta projekt har genomförts. Erfarenheterna från projektet används nu i s stödverksamhet och inom föreningens informationsverksamhet. Projektet avslutades under år Webbplats Föreningens webbplats har under året fortsatt vara en viktig mötesplats för människor i sorg och en informationskanal för föräldrar, anhöriga, vårdpersonal, seminariedeltagare och press. Hemsidan har information om föreningens verksamhet och medlemsaktiviteter, nyheter, forskningsartiklar, formulär för seminarieanmälningar och gåvor, webbutik samt Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 5(10)

6 interaktiva funktioner så som ljuständning. Totalt skickades det ut 142 stycken nyhetsmejl till medlemmar i distrikten. Webbplatsen besöktes av unika besökare och totalt av drygt personer under året Samarbeten och sponsring Under 2011 startades flertalet viktiga samarbeten upp blanda annat med kommunikationsbyrån Someguys, barnklädes firman Geggamoja samt konsultföretaget Provins fem, reklambyrån Helikopter. Someguys har erbjudit sponsring till s kampanj Solvända, genom ett större antal gratistimmar på Solvändas webbplats och broschyr. Provins fem har under 2011 aktivt stöttat s verksamhet genom att kostnadsfritt upplåta sina lokaler för styrelsemöten och samtalsgrupper i Stockholm. Helikopter har samarbetat med genom att ge tid och kompetens i arbetet med kampanjen Solvända. Geggamoja har under 2011 engagerat sig i s kampanj Solvända genom att sälja Solvända-pins och ordna en sponsrad plats som utställare på en större mässa. Impera Undersökningar har under 2011 sponsrat s webbenkät om att finna faktorer som har samband med barns död före födelsen, genom att tillhandahålla teknisk enkät-plattform till reducerat pris. s distrikt i Västra Götaland förvärvade i november 2011 en ny lokal på Amerikagatan 1 i centrala delarna av Göteborg. Lokalbytet gjordes möjligt tack vare Alexanderssons fastigheter som bidrog med renovering av lokalen samt en kraftfull reducering av hyreskostnaden Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 6(10)

7 3.11 Magasinet Under året har fjärde utgåvan av s Magasin publicerats. Magasinet riktar sig till medlemmar, seminariedeltagare, politiker och är en viktig kanal för marknadsföring av föreningens verksamhet trycktes en upplaga på exemplar Opinionsbildning s kampanj Solvända fortsatte även under 2011 och har som syfte att samla in pengar till förmån för forskning kring spädbarnsdöd, både före födseln och efter förlossning Luleå Hockey har även under detta verksamhetsår stöttat föreningen på flera sätt. Man har Solvända som symbol på sina matchdräkter och på Annandag jul spelades ett såkallat Charity Game i specialdesignade tröjor. I början av året, den 5 januari, anordnades ett liknande event i Linköping och då fanns representerat i publik så väl som med information om Solvända vid entrén. stöttade aktivt Facebooks uppropet: Nationella riktlinjer vid minskade fosterrörelser kan rädda liv. Varje år dör ca 450 barn i magen i slutet av graviditeten. Forskning visar att nationella riktlinjer för vård vid minskade fosterrörelser och ökad information till blivande mammor skulle rädda liv. Totalt skrev 2134 personer på uppropet på Facebook som överlämnades i december 2011 till Socialstyrelsen och socialministern med hopp om att nationella riktlinjer i vården kommer att tas fram inom kort. I oktober 2011 deltog på Underbara barn mässan i Älvsjö som utställare för Solvända. Responsen var god och nätverkandet viktigt Media har uppmärksammats mycket i media under Totalt har tre pressmeddelanden skickats ut: Den 11 april: Sverige borde formulera en vision för att minska andelen barn som dör före födelsen. Den 16 juni: Ett av tre dödfödda barn skulle kunna ha räddats Den 6 oktober: Felaktig information i appar ett hot mot ofödda barns liv. Den 16 juli skrev s ordförande en debattartikel som publicerades i DN: Ett av tre dödfödda barn skulle kunna ha räddats Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 7(10)

8 Följande media följde upp s pressmeddelande genom artiklar och reportage: Svenska Dagbladet, SR Nyhetskanalen, SVD Nyheter, Dagens Nyheter, Sveriges Radio/Ekot, P4 Extra, Rapport/SVT.se, Aftonbladet, Expressen, Norrköpings Tidningar, Nyheterna.se, TV4 Play, Sydsvenskan, Göteborgsposten, Dagens Medicin, IT i vården, Skånskan.se, Nyheterna.se, Kristianstadsbladet, Ystadsallehanda, 24Norrbotten, Piteå-tidningen, Läkartidningen. deltog även i programmet Sanning och konsekvens som sändes i TV3 i oktober och som tog upp myten om att minskade fosterrörelser är normalt i slutet av graviditet personer såg programmet. Ett 20-tal tidningar skrev om ökade siffror av plötslig spädbarnsdöd samt om felaktig information i appar som riktar sig till gravida. s ordförande blev intervjuad i flera sammanhang, bland annat i webbradion, DN och TV Facebook s Facebooksida har under åtet utvecklats till en naturlig och mycket aktiv mötesplats för medlemmar, medlemmars anhöriga, seminariedeltagare och många fler. Totalt gillar 1785 personer sidan som är ett viktigt redskap för att nå ut med information. I snitt har en till två nyhet lagts upp varje vecka. En del av inläggen har nått upp till 3000 personer och som mest har över 400 unika personer gillat eller kommenterat ett enskilt inlägg. Vår Facebooksida har besökts från nio olika länder Samverkan genom SAMS Under verksamhetsåret har samarbetet fortskridit med samarbetsorganisationen SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, som består av föreningarna, Riksförbundet SPES (Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd), VSFB (Vi Som Förlorat Barn) och VIMIL (VI som Mist någon Mitt I Livet), Riksförbundet Änkor och Änkemän. De ideella organisationerna har drivit den gemensamma frågan att få söka statligt stöd. Under 2011 har SAMS även fokuserat på att arrangera samverkansdagar, genom föreläsningar, i flera stora städer runt om i Sverige ISPID, ISA, Nordiskt Forum är medlemmar i ISPID, International Society for the Study and Prevention of Perinatal and Infant Death. är även medlemmar i ISA, International Stillbirth Alliance, och i Nordiskt Forum som består av systerorganisationer i Norden Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 8(10)

9 I april deltog s ordförande Ingela Rådestad på Nordiskt Forum i Köpenhamn som arrangerades med temat: Understanding of greif". I oktober 2011 var inbjudna till ISA-konferensen i Antigua, Barbuda. s vice ordförande Annika Haaker deltog med att hålla föredrag i ämnena: Supporting parents in grief through a "help yourself concept" samt Utilizing Social Media in supporting parents in grief. 120 personer deltog på konferensen, många av dem verksamma i stödorganisationer som Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 9(10)

10 4 EKONOMI 4.1 Finansiering uppbär inget statligt stöd, utan bärs av ideella insatser, gåvor, medlemsavgifter och seminarieavgifter. Styrelsen har ägnat tid att hitta långsiktig finansiering och har under året sökt och beviljats bidragsansökan från Folkhälsoinstitutet Stockholms läns landsting, samt bidrag ifrån Bångs stiftelse. Genom SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, har även tilldelats ekonomiskt stöd. 4.2 Revision och ekonomisk förvaltning Föreningens ekonomiska förvaltning har utförts av Maria Bark-Pettersson. Fakturering har skötts av kansliet. Revisionen av räkenskapsårets redovisning har utförts av Marie Welin, Öhrlings PricewaterhouseCoopers. 5 SLUTORD OCH TACK Tack till alla som under det gångna året har bidragit till föreningen, med såväl kunskap, medmänsklighet som ekonomiska bidrag. Föreningens aktiva har genomfört ett beundransvärt ideellt arbete i hela landet. Många har genom sitt engagemang och förmågan att dela med sig av erfarenheter gjort det möjligt att ge dem som mist ett litet barn en tro på en väg vidare i livet. Livslånga vänskapsrelationer har skapats. Många är de som bidragit till föreningens verksamhet, och allt detta har avgörande betydelse för dem som mist ett litet barn. Styrelsen ser fram emot 2012! Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 10(10)

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 januari 2010 31 december 2010 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2010... 3 3.1 Intresset

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2012 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2013 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2014 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2016

Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning s effektrapport 2017 Organisationens namn: Organisationsnummer: 802012 1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill som organisation uppnå? I Sverige dog 399 barn i magen eller samband med förlossningen

Läs mer

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning-

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning- Spädbarnsfonden Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning- Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter Om inte annat särskilt

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Till dig som förlorat di barn

Till dig som förlorat di barn Till dig som förlorat di barn Spädbarnsfonden Till dig som förlorat ditt barn Vi som skrivit den här foldern är mammor och pappor som också har förlorat ett barn. Ett ögonblicks skillnad, från en sekund

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Innehåll: Ledare 1 Stilla dagar 2015 2 Minnespåsar 3-4 Distriktsamordnare 5-6 Information 7 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1 nov 2015 Hej kära läsare,

Läs mer

Tack för året som gått!

Tack för året som gått! Ämne: Tack för i år - 2016! Från: "MOD - Mer organdonation" Datum: 2016-12-27 13:30 Till: Emma Dalman Tack för året som gått! Vi vill försöka summera

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer

Barn och sorg. Sjukhusbiblioteket

Barn och sorg. Sjukhusbiblioteket Barn och sorg Sjukhusbiblioteket Ager, Ulrika: Ett liv kvar att leva att börja om när det värsta hänt. Recito. 2009 Ulrika berättar om hur livet vände på ett par sekunder och aldrig blev sig likt igen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en rikstäckande organisation som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Mind effektrapport 2017

Mind effektrapport 2017 Mind effektrapport 2017 Mind har 90-konto och är medlemmar i insamlingsorganisationernas branschorgan FRII. Som FRII-medlem ska vi varje år avge en effektrapport, i vilken vi besvarar nedanstående 6 frågor.

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket Att mista ett litet barn Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2019 För vuxna Att leva med en ängel i familjen: ett livslångt möte och lärande (2000) Av Eva Bergman & Ursula Nyman

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 Riksorganisationen Reacta Reacta är en ideell riksorganisation bestående av nästan 20 lokalföreningar, med totalt 2500 unga medlemmar. Reacta står upp för att varje barn och ung

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 1. Inledning...3 2. BRIS Syd...3 3. BRIS Kärnverksamhet...4 3.1. Stödverksamheten... 4 3.1.1. Barnens Hjälptelefon (BHT)... 4 3.1.2. BRIS-mejlen (BM)... 4 3.1.3. BRIS

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros Årsredovisning Riksförbundet Cystisk Fibros 1 januari - 31 december 2012 Innehåll Årsredovisning Förvaltningsberättelse 2 Räkenskaper... 4 Revisionsberättelse 10 1 Förvaltningsberättelse Information om

Läs mer

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Foto: Alina Zienowicz/Wikimedia Commons Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Två maxade SMMI-månader sedan sist Mars och april har varit

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015. Internationella Juristkommissionen, svenska avdelningen

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015. Internationella Juristkommissionen, svenska avdelningen VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 Internationella Juristkommissionen, svenska avdelningen Innehåll FÖRORD... 2 ÖVERGRIPANDE OCH LÅNGSIKTIGA UPPDRAG... 3 MÅLGRUPPER... 4 VERKSAMHET I SVERIGE... 5 ARBETET I ARBETSGRUPPERNA...

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Barnlängtan patientföreningen för ofrivilligt barnlösa lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari

Läs mer

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM 18 maj 2017 NÄR ETT LITET BARN DÖR Rutiner, stöd och bemötande Föreläsningar samt visning av dokumentärfilmen Efter Inez. Tid: Torsdag 18 maj 2017, kl. 10:00-17:00. Plats:

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för Verksamhetsberättelse för Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967 Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31 Föreningens första årsmöte Den 21 april höll föreningen sitt första årsmöte. Årsmötet beviljade

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE 4 människor tar sitt liv varje dag. Ca 1500 personer dör varje år till följd av självmord. Vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15-24 år. FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE Varje

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Verksamhetsplan 2018 på lättläst Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Sidan En förening och en styrelse - sida vid sida 3 FUB ska påverka samhället 8 Valet 2018 11 Att sprida kunskap

Läs mer

PROGRAM FÖR SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELG 2016 Torsdagen den 11 augusti 17.00-18.00 Välkommen! Vi träffas i samlingshuset /konferensanläggningen (markerad som nr 11 på platskartan) för att hälsa på varandra,

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016

Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016 Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016 Inledning Föreningens målsättning som den är formulerad i stadgarnas portalparagraf kan delas upp i tre huvudmål: 1. Föreningen ska verka för en

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Pia Håkansson 010-240 35 93 pia.hakansson@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Verksamhetsplan 2015 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsåret 2015 Datum 2015-12-31 Verksamhetsberättelse 2015 för föreningen Sid 1 (6) Verksamhetsåret 2015 Bakgrund Årsmötet ägde rum på Hotell Swania i Trollhättan den 10/5-2015. Föreningen hade då verkat i fyra år efter

Läs mer

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Närvarande: Henrik Ahlstrand, Marie Ganters, Patrik Granroth, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman samt via connect Angela Jones och Sofia Säterskog

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Sisters Internationals Lokalgrupper

Sisters Internationals Lokalgrupper Sisters Internationals Lokalgrupper INNEHÅLL Verksamhetsbeskrivning av Sisters International Sverige sid 2 Riktlinjer för Sisters Internationals Lokalgrupper sid 3 Bildandet av en Lokalgrupp sid 7 Ekonomi

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Minds effektrapport 2018

Minds effektrapport 2018 Minds effektrapport 2018 Mind är en ideell förening och har organisationsnummer 802002-7291. 1. Vad vill Mind uppnå? Minds övergripande mål för verksamheten är en förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen

Läs mer

I augusti fick vi en bilddonation från Regionarkivet i Göteborg med 29 helt unika bilder från 1800-talets slut.

I augusti fick vi en bilddonation från Regionarkivet i Göteborg med 29 helt unika bilder från 1800-talets slut. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Foto: Lennart Guldbrandsson, Public domain Foto: Rotsee, CC-BY-SA-3.0 Foto: Prolineserver, CC-BY-SA-3.0 Inledning Wikipedia, den fria encyklopedin, är en av världens tio mest

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

RESULTATRÄKNING Verksamhetsåret 2008

RESULTATRÄKNING Verksamhetsåret 2008 RESULTATRÄKNING INTÄKTER 31/12/08 31/12/07 Medlemsavgifter Not 1 176,450 kr 185,400 kr Seminarieavgifter Not 2 8,000 kr 4,000 kr Räntor Not 3 16,458 kr 13,219 kr Övrigt 0 kr 1,255 kr Summa intäkter 200,908

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 INLEDNING Prostatacancerförbundet (PCF) är en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer, driver påverkansarbete

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING WEBBINAR LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING 24 JANUARI 2019 ospriddsanning.se ospriddsanning.se Syftet är att uppmärksamma beslutsfattare på vilka behov kvinnor med spridd bröstcancer har och säkerställa

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018 Består av två delar: Verksamhetsstrategi samt handlingsplan 2018 Verksamhetsstrategi 1. Vision Sveriges Ekokommuners vision är ett hållbart

Läs mer

FRÄLSNINGSARMÉN. Delprojektets namn. Delprojektsansvarig

FRÄLSNINGSARMÉN. Delprojektets namn. Delprojektsansvarig FRÄLSNINGSARMÉN VÅRSOLS FAMILJECENTER V Storgatan 21, 3 tr 553 15 JÖNKÖPING Delprojektets namn Barn i sorg Delprojektsansvarig Ann-Charlotte Jernberg Datum 2014-06-05 Sammanfattning Inledning och sammanfattning

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Svensk Beteendemedicinsk Förening Tisdagen den 31:e mars 2015 kl 13.00-14.00 Anslut till Skype, via matilda.annerstedt. Härefter inbjuds du till Skype-grupp SBF. Ordföranden

Läs mer

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 Torsdag 10/8 17:00-19:00 Välkomna till årets familjehelg! Vi träffas i tältet för att få lite programinfo. Styrelsen och kansliet hälsar välkomna Presentationsrunda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ordförandes inledning 2015 har varit ett mycket händelserikt och utvecklande år för vår krets. I den politiska och mediala debatten diskuteras cykling som aldrig förr och Cykelfrämjandets

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 RealStars IF 1(5) Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 Innehållsförteckning 1. Om RealStars, vision, syfte 2. Verksamhet 2010 Resultatuppfyllelse

Läs mer

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 TANKAR Jag tänker, mitt Barn, på vårt liv förr och nu. Jag undrar så ofta, hur har Du det nu? Finns Du i ett ljusare, lugnare land, någonstans bortom molnen, vid

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Förord: Mål 1: Inkubator Det startas tre nya verksamheter i Inkubatorn

Förord: Mål 1: Inkubator Det startas tre nya verksamheter i Inkubatorn Förord: 2013 var ett händelserikt år hos Unga forskare. Det var första året vi testade att dela in Unga forskare i termerna värdeskapande- och värdestödjande verksamheter. Vi formulerade mål kring detta,

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

BILAGA 1. Organisation och målgrupp Syfte och mål Ansökan 2018 Bidrag 2017 Beslut 2018 Motivering. PRO Skåne

BILAGA 1. Organisation och målgrupp Syfte och mål Ansökan 2018 Bidrag 2017 Beslut 2018 Motivering. PRO Skåne BILAGA 1 Organisation och målgrupp Syfte och mål Ansökan 2018 Bidrag 2017 Beslut 2018 Motivering PRO Skåne Att tillvarata de äldres rätt i samhället Bedriva förebyggande friskvård, utbildning och studier

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Sammanträdesrummet, Revisionskontoret Stockholms Läns Landsting Tid: 2008-05-14 klockan 10.00-15.00 Deltagare:, ordförande, Lennart Björk, Thomas Andersson,,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Barnlängtan lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari - 12 december, 2013 STYRELSEN Föreningens styrelse

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007 En presentation av Rättvisemärkts kampanj 2007 Under våren 2007, den 9-22 april, genomförde Rättvisemärkt en rikstäckande kampanj med syfte att skapa ökad uppmärksamhet och kännedom kring Rättvisemärkt

Läs mer

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016 STADGAR ANTAGNA VID Föreningens ändamål 1 Lean Forum är en ideell förening (non-profit) för allmännyttiga ändamål. Den bildades i oktober 2000 efter internationella förebilder. 2 Lean Forums ändamål är

Läs mer