Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdag den 29 augusti 2007 kl Örjan Lid (m), ordförande Elisabeth Rydström (c) vice ordförande Gunnel Orselius -Dahl (fp) Jerker Sjögren (kd), för Lars-Bertil Ohlsson Hans Strandin (s) Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering Hans Strandin (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Shula Gladnikoff Paragrafer Ordförande Örjan Lid Justerande Hans Strandin (s) BEVIS Justeringen har anmälts hos kommunstyrelsen. 1 (18)

2 Innehållsförteckning: Sid Information - Stockholmsregionens möte med näringslivet...3 Gestaltningsprogram för Vallentuna centrum och arkitekttävling för det nya biblioteket4 Information - Detaljplan för ny biblioteksbyggnad i Kommunalhusparken, programsamråd...7 Offentliga miljöer eventuell studieresa...9 Slutsatser från studiebesök i Nacka 20 augusti-diskussionspunkt...10 Planeringsprocess för arbetet med Utvecklingsplan och Översiktsplan...11 Samverkansmöte Arlandakommunerna - Informationsärende...12 Information - Kraftsamling för en tillgänglig kollektivtrafik Information - Försäljning av Vallentuna Brandstation...14 Information - Trafikplats Mossen...15 Planerat kommunsamråd med Vägverket...16 Arbetsmiljöverkets skrivelse om Väsbygården - information...17 Förslag att utreda förutsättningarna för att utarbeta en marknadsplan för Vallentuna kommun (18)

3 Information - Stockholmsregionens möte med näringslivet PlanAU 68 Kommundirektör Annika Wallenskog informerar om att Vallentuna kommun kommit på delad förstaplats i den undersökning som Stockholm Business Alliance genomfört om företagens uppfattningar om kommunernas service Undersökningen bygger på enkäter och telefonintervjuer med de företag som har varit i kontakt med kommunen under året. Ordföranden tackar för informationen. 3 (18)

4 Gestaltningsprogram för Vallentuna centrum och arkitekttävling för det nya biblioteket PlanAU 69 Dnr Planeringsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att 1. Gestaltningsprogram för Vallentuna centrum ska även gälla för det nya biblioteket i kommunalhusparken och torgytorna i centrum. Beslut om gestaltningsprogrammet ska tas av kommunstyrelsen. 2. arkitektävlingen för det nya biblioteket genomförs som en inbjuden tävling, så kallat parallellt uppdrag. Aktuella projekt i Centrum Bibliotek i parken Kommunstyrelsen beslutade ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram ett förslag till detaljplan för en ny biblioteksbyggnad i kommunalhusparken enligt intentionerna i en framtagen förstudie. För att få fram förslag på hur biblioteket kan utformas beslutade man även att det ska genomföras en arkitekttävling. Utbyggnad av kommersiella lokaler Kommunstyrelsen beslutade ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta en detaljplan för Vallentuna centrum för att möjliggöra Vakllentuna Centrum AB: s planerade utbyggnader av Tärningen, Torghuset och Tunahuset. I uppdraget ingår även att ta fram riktlinjer för utformning av Vallentuna centrum och presentera dessa i ett gestaltningsprogram. Anslutning Skördevägen- Banvägen Samhällsbyggnadsnämnden har i uppdrag att ta fram en detaljplan för den planerade anslutningen av Skördevägen till Banvägen. Upprustning av torgytor i Centrum Kommunen har, i samband med försäljningen av centrumfastigheterna, åtagit sig att göra investeringar för 10 miljoner i den offentliga torgmiljön i centrum. Investeringar som kommer att handläggas av samhällsbyggnadsförvaltningen i samråd med berörda fastighetsägare och intresseorganisationer. Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att arbeta parallellt med dessa fyra projekt i centrumområdet. 4 (18)

5 Programsamråd för Bibliotek i parken Tidplanen för biblioteksprojektet är satt så att det nya biblioteket ska kunna tas i bruk under hösten För att detta ska vara möjligt bör detaljplanen antas i slutet av 2008 och arkitekttävlingen genomföras under senhösten Det material som finns i den tidigare framtagna förstudien är tillräckligt för att planprocessen ska kunna inledas med ett programsamråd efter sommaren I programhandlingen kommer den övergripande planeringen av kommunalhusparken att prövas. Tre alternativa placeringar av biblioteket kommer att redovisas. Varje alternativ får olika konsekvenser på stadsbilden, parkeringsfrågan, parken etc. Om ett programsamråd genomförs innan arkitekttävlingen påbörjas kan Vallentunaborna och andra remissinstanser lämna synpunkter på den övergripande planeringen av kommunalhusparken. När arkitekttävlingen sedan startar har förvaltningen förhoppningsvis en bättre uppfattning om hur området bäst ska utnyttjas. Arkitekttävling Enligt kommunstyrelsens beslut ska det nya biblioteket uppföras som en solitär i kommunalhusparken och utformningen ska bestämmas efter en arkitekttävling. En arkitekttävling kan anordnas på flera sätt. Vanligast är en allmän arkitekttävling eller en inbjuden arkitekttävling. Vid en allmän arkitekttävling är tävlingen öppen för alla. Antalet inlämnade förslag kan bli stort och tävlingen blir svårbedömd. En inbjuden tävling genomförs i två steg. Först kvalificerar arkitekterna sig genom att lämna referenser m m, därefter väljs ett lämpligt antal arkitektkontor ut för utformning av parallella förslag. En inbjuden arkitekttävling blir lätthanterlig samtidigt som kvalitéen garanteras genom kvalificeringsstadiet. En arkitektävling bygger på en programhandling med information om det kommande projektet, vilka ytor och funktioner som byggnaden ska innehålla, i vilket sammanhang byggnaden ska placeras m m. Det brukar även finnas detaljer som man vill att de tävlande ska lägga särskild vikt på vid utformningen. Utformningen av biblioteket berör i hög grad gestaltningen av centrum. Gestaltningsprogram Det gestaltningsprogram för centrum som ska tas fram kommer att innehålla riktlinjer för utfomningen av centrumområdet. Riktlinjerna kan gälla fasadutformning, typsektioner av gator och byggnader, utformning av torgytor, tillgänglighet m m. 5 (18)

6 För att få en enhetlig utformning av centrum bör gestaltningsprogrammet vara ett sammanhållande dokument för de fyra projekten i centrum. Gestaltningsprogrammet skulle kunna beröra frågor som påverkar Bibliotekets utformning t ex siktlinjen längs Allévägen, samordningen av torgytorna i centrum, utformning av Skördevägen m m. För att gestaltningsprogrammet ska kunna användas som ett underlag för arkitekttävlingen bör det vara färdigt i november Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Kommunstyrelsen beslutar att 1. Gestaltningsprogram för Vallentuna centrum ska även gälla för det nya biblioteket i kommunalhusparken och torgytorna i centrum. Beslut om gestaltningsprogrammet ska tas av Kommunstyrelsen. 2. Arkitektävlingen för det nya biblioteket genomförs som en inbjuden tävling, så kallat parallellt uppdrag Tll ks 6 (18)

7 Information - Detaljplan för ny biblioteksbyggnad i Kommunalhusparken, programsamråd PlanAU 70 Dnr Ordföranden tackar för informationen. Kommunstyrelsen gav, samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för en ny biblioteksbyggnad i kommunalhusparken enligt intentionerna i framtagen förstudie. Vidare beslöt kommunstyrelsen att en arkitekttävling ska genomföras för utformning och gestaltning av biblioteket, att inhämta Vallentunabornas uppfattning om olika förslag samt att tillsätta en politisk styrgrupp för biblioteksbygget bestående av arbetsutskotten i kulturnämnden och samhällsbyggnadsnämnden. Kommunstyrelsen beslöt, , att utreda ett uppförande av nytt bibliotek i Kommunalhusparken utifrån bl. a följande förutsättningar: - Ett nytt bibliotek ska placeras som en solitär i Kommunalhusparken. - Belysa sambanden mellan torgytorna vid en utbyggnaden av Tärningen. - Anläggningen ska tas i bruk senast våren En förstudierapport togs därför fram av TuFa och Arosarkitekter. I rapporten redovisas att en biblioteksbyggnad av den föreslagna storleken ryms i kommunalhusparken. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett program till detaljplan för nytt bibliotek i Kommunalhusparken med förstudierapporten som underlag. I Vallentuna kommuns Översiktsplan 2001 anges att biblioteket ska byggas ut och i strukturplanen för Vallentuna centrum redovisas ett nytt kvarter i kommunalhusparken. Programområdet ligger centralt i Vallentuna centrum och avgränsas av Skördevägen, Gärdesvägen, Allévägen och kommunalhuset. Inom programområdet finns två fastigheter, Vallentuna prästgård 1:163 och Vallentuna Rickeby 1:436, som båda ägs av kommunen. För området gäller detaljplanen S Enligt den gällande detaljplanen ska området användas för park och parkering. Mot Gärdesvägen får ett parkeringsdäck med två våningar uppföras. För att få en dialog med medborgarna om projektet redovisas i programmet till detaljplan tre skisser på hur Kommunalhusparken skulle kunna utnyttjas. Skisserna berör endast användningen av parken och vilka konsekvenser det får för stadsbilden, parkens 7 (18)

8 utformning, parkeringsfrågan etc. Eventuella synpunkter under programsamrådet kan sedan användas som ett underlag för arkitekttävlingen. Samhällsbyggnadsförvaltningen har gjort en bedömning om behovet av miljöbedömning. Den föreslagna placeringen i kommunalhusparken innebär en förändring av parkens rekreativa värden. Samhällsbyggnadsförvaltningens ställningstagande är dock att detaljplanen inte kommer att ha en betydande miljöpåverkan. Samhällsbyggnadsnämndens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att sända program till detaljplan på samråd. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar vidare att den preliminära bedömningen är att detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan. Handlingar i ärendet 1. Förstudierapport 2. Program till detaljplan 8 (18)

9 Offentliga miljöer eventuell studieresa PlanAU 71 Beslut Planeringsutskottet ger kommunstaben i uppdrag att förutsättningslöst undersöka hur snabbt ett studiebesök kan göras i Sverige eller utomlands för att studera gestaltning i småstadsmiljö. Staben ska återkomma med budget och tidplan. Kommunstyrelsens ordförande Örjan Lid informerade om sitt förslag att genomföra en studieresa för att studera goda exempel på gestaltning i småstadsmiljöer. Handl 9 (18)

10 Slutsatser från studiebesök i Nacka 20 augusti-diskussionspunkt PlanAU 72 Planeringsutskottet diskuterar hur Nacka arbetar med gestaltningsfrågor och näringslivsutveckling. 10 (18)

11 Planeringsprocess för arbetet med Utvecklingsplan och Översiktsplan PlanAU 73 Dnr Beslut Politisk styrgrupp för arbetet med utvecklingsplan, översiktsplan, trafikplan och VA-strategi ska utgöras av kommunstyrelsens utskott och samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott. Till arbetsmöten med politiker bjuds förutom den politiska styrgruppen in ersättare, nämndpresidier samt mp, dex och v. Till seminarier bjuds samtliga intresserade politiker in. Kommunplanerare Shula Gladnikoff redovisar förslag till upplägg för process för utarbetande av vision, utvecklingsplan och översiktsplan. Handlingar i ärendet PowerPoint presentation med förslag till upplägg och tidplan Visioner och övergripande mål, Aneby kommun 2005 Kommunplaneraren Akt Akt ÖP 11 (18)

12 Samverkansmöte Arlandakommunerna - Informationsärende PlanAU 74 Beslut Protokoll från samverkan med grannkommunerna sprids i fortsättningen också till de ledamöter i KS AU som inte deltar i bl a Stockholm Nordost, ABC och Arlandakommunernas politikermöten. Handlingar i ärendet Minnesanteckningar från Arlandakommunernas möte i Vallentuna Kommunplaneraren 12 (18)

13 Information - Kraftsamling för en tillgänglig kollektivtrafik 2010 PlanAU 75 Kommunplanerare Shula Gladnikoff informerar om att enkät om kollektivtrafik är besvarad av trafikplaneraren på SBF. KHR (handikapprådet) har fått enkäten för kännedom. Ordföranden tackar för informationen. Handlingar i ärendet Remissvar från trafikplanerare David Nykvist 13 (18)

14 Information - Försäljning av Vallentuna Brandstation PlanAU 76 Plan- och exploateringschef Kristina Gewers informerar om att samhällsbyggnadsförvaltningen har lämnat förmedlingen av försäljning av brandstationen till en fastighetsmäklare. Ordföranden tackar för informationen. 14 (18)

15 Information - Trafikplats Mossen PlanAU 77 Kommunplanerare Shula Gladnikoff och samhällsbyggnadschef Olle Wallin informerar om tjänstemannamötet med Vägverket den 24 augusti där främst frågan om bättre kapacitet vid Mossens trafikplats, dvs korsningen Arningevägen/Norrortsleden, diskuterades. Vägverket har konstaterat att den rondell som nu byggs, enligt arbetsplan, inte kommer att ha tillräcklig kapacitet redan då hela Norrortsleden öppnas år Vägverket förordar därför alternativ 2A enligt bifogad studie, vilken ligger inom den kostnadsram som ryms inom projektet. Från Vallentuna, Täby och Österåker framfördes vid mötet att kommunerna förordar alternativ 2B, vilket är dyrare men har bättre framkomlighet än alternativ 2A. Vägverket och kommunerna kommer att träffas på nytt den 11 september. Ordföranden tackar för informationen. Handlingar i ärendet Strategi tpl Mossen, Vägverket (18)

16 Planerat kommunsamråd med Vägverket PlanAU 78 Beslut Kommundirektören får i uppdrag att föreslå Vägverket de tider som är inbokade för planeringsutskottet. Kommundirektör Annika Wallenskog informerar om att det inbokade samrådet med Vägverket på eftermiddagen den 29 november behöver flyttas. Samma dag och tid kommer Stockholm Nordost att genomföra ett seminarium om visionen, förstudien för Roslagspilen mm för politiker och tjänstemän i Stockholmsregionen. Kommundirektören 16 (18)

17 Arbetsmiljöverkets skrivelse om Väsbygården - information PlanAU 79 Kommundirektör Annika Wallenskog informerar om att Arbetsmiljöverket begär besked om vilket datum som Väsbygården ska byggas om. Samhällsbyggnadschef Olle Wallin informerar att Väsbygården kommer att byggas om i samband med Korallens ombyggnad. Magnus Sjögren handlägger ärendet och samordnar mellan socialförvaltningen och TuFa. ska inarbetas i Kommunplan som antas i november Ordföranden tackar för informationen. Handl MSN 17 (18)

18 Förslag att utreda förutsättningarna för att utarbeta en marknadsplan för Vallentuna kommun PlanAU 80 Dnr Beslut Planeringsutskottet ger kommundirektören i fortsatt uppdrag att utreda förutsättningarna för att utarbeta en marknadsplan för kommunen. Kommundirektör Annika Wallenskog informerar att hon har haft kontakt med en konsult angående förutsättningarna för att utarbeta en marknadsplan för Vallentuna kommun. Konsulten har lämnat förslag på upplägg och pris. Kommundirektören 18 (18)

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-13 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv Pensionärsrådet 2008-05-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 8 maj 2008 kl. 13.00 15.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 15 oktober kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 15 oktober kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunstyrelsen 2007-10-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 15 oktober kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Kommunstyrelsen 29 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP)

Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP) Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP) Informationsmöte 2014-01-30 Kvällens upplägg Välkomna! Mats Eriksson, planchef, Vallentuna kommun Vallentuna i regionen Lisette Calleberg,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45 Extra Kommunstyrelse 2009-11-09 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande Raimo

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna 2010-02-04 kl 08.00-14.00 Beslutande Örjan Lid (M), ordförande, ej 2 Elisabeth Rydström

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, förvaltningschef

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:30 16:30. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:30 16:30. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-03-27, kl. 14:30 16:30 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M) Eric Sahlvall

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014 1 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.00-15.30 ande Gunnel Orselius-Dahl KS (FP), ordförande, Ewa Thorin MSN (M), Anne Spetz KN (C), Ulf Lundström SN (S), Margareta Bergström, PRO

Läs mer

Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36

Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-02-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna fredagen den 22

Läs mer

Vallentuna Teater klassrum 015, Vallentuna Måndagen den 14 juni 2010, kl 18.30-19:00. Sekreterare i kommunstyrelsen Victor Kilen BEVIS

Vallentuna Teater klassrum 015, Vallentuna Måndagen den 14 juni 2010, kl 18.30-19:00. Sekreterare i kommunstyrelsen Victor Kilen BEVIS VAIJ,ENTUNA "KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-06-14 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater klassrum 015, Vallentuna Måndagen den 14 juni 2010, kl 18.30-19:00 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING KS 20.208 202-07-03 F ASTIGHETS- PLAN PLANBESKRIVNING Haga 3 OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA :8, :56-57, :99-04, :36, :238-24, :260-26, :445, :475, SAMT DELAR AV FASTIGHETERNA ORMSTA :48 OCH :08 I VALLENTUNA

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, kl 13.00 16.40 ande Örjan Lid (M) ordförande, Elisabeth Rydström (C) 34-45, Raimo Vuojärvi (M), Gunnel

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

RÄTTVIKS KOMMUN Miljö- och Plankontoret

RÄTTVIKS KOMMUN Miljö- och Plankontoret RÄTTVIKS KOMMUN Miljö- och Plankontoret Handläggare Tommy Ek Tel: 0248-701 61 2003-01 Program Ändring av detaljplan för fastigheten Garvaren 13 Kv Garvaren, norr Rättviks kommun, Dalarnas län INNEHÅLL

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00

Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00 Beslutande Karl-Erik Olsson (S) ordförande Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Anders Johnsson (M) Christer Akej

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2009-10-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.00-12.05 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Bällstarummet, tisdagen den 31 januari, kl 13.00 16.10 ande Örjan Lid (M) ordförande, Elisabeth Rydström (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Tjänsteskrivelse Förslag till avtal om kommunal medfinansiering av utbyggnad av Arninge Resecentrum

Tjänsteskrivelse Förslag till avtal om kommunal medfinansiering av utbyggnad av Arninge Resecentrum VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-11-17 DNR KS 2014.480 EMELIE HALLIN SID 1/3 UTREDARE 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Förslag till

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 12 juni 2008 kl 9-12 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat

Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens planarbetsutskott 2015-06-17 5 PLAU 5:9 Dnr. KS 2015/0053-214 Planuppdrag för detaljplan för Berga 6:485 Planarbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag 8 april 2010,

Läs mer

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen.

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig till fürmån för eget yrkande. Ärendet i korthet Socialdemokraterna i Vallentuna har i december 2orr inlämnat en motion angående Fairtrade Cþ. Socialdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : 1 av 8 Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.00-08.55 Beslutande Övriga närvarande Magnus Björkman (M), ordförande Torgny Larsson (S) Leif Sandberg (C) Kommunchef Göran Clausson. VA-chef

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 1 (13) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Ylva Bäckman (S) Övriga närvarande Jean-Paul

Läs mer