Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna fredagen den 22 februari 2008 kl Örjan Lid (m), ordförande Elisabeth Rydström (c) vice ordförande Gunnel Orselius-Dahl (fp) Lars-Bertil Ohlsson (kd) Hans Strandin (s) Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36 Hans Strandin (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Marianne Sarberg Paragrafer Ordförande Örjan Lid Justerande Hans Strandin BEVIS Justeringen har anmälts hos kommunstyrelsen. 1 (28)

2 Innehållsförteckning: Information - Översiktlig sammanställning över anställdas bisysslor/uppdrag - januari Information - Utfallet av Löneöversynsförhandlingarna LÖV Förslag till åtgärder för att förbättra den kommunala servicen och förtroendet för kommunen utifrån genomförd medborgarenkät...5 Revisionsrapport - Granskning av internkontroll...7 Internkontroll inom kommunstyrelsens verksamhetsområden avvikelserapport för Hemställan om tidigareläggning av medel till 2008 års budgetram, avseende Lovisedalsskolans F-9 anpassning...9 Investeringskostnader för tillbyggnad av Korallen...10 Hemställan om utökad budgetram 2008 för överförmyndarnämnden...11 Utbildningsnämndens hemställan om tillägg till investeringsanslag för ombyggnad av Vallentuna gymnasium...12 Ändring av kulturskolans avgifter...13 Ombudgeteringar från 2007 års bokslut till 2008 års budget...15 Förslag att handikapplanen ingår i kommunplanen...17 Friköp av bostadsrätter i brf Öster- och Västergården...18 Förslag att avbryta försäljning av kommunens bostadsrätter...19 Tecknande av hyresavtal för sporthall och skatehall i Tellusfastigheten...20 Infrastruktur järnväg och väg i planeringen...21 Förfrågan om förvärv av fastigheten Bällsta 2:215 med avsikt att etablera ridanläggning...24 Barn- och ungdomspolitiskt program - bordlagt ärende...25 Omjustering av kommunstyrelsens protokoll Ändring i kommunstyrelsens delegationsordning...27 Extra ärende - Antagande av förslag till policy för distansarbete...28 Sid 2 (28)

3 Information - Översiktlig sammanställning över anställdas bisysslor/uppdrag - januari 2008 KSAU 21 Dnr Beslut Arbetsutskottet tackar för informationen. Kommunledningskontoret har med förvaltningarnas medverkan inventerat de anställdas bisysslor/uppdrag i januari Sysslorna redovisas översiktligt per förvaltning. Se kommunstabens tjänsteskrivelse Redovisningen av anställdas bisysslor/uppdrag anmäls i kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1 Redovisning av anställdas bisysslor/uppdrag läget i januari (28)

4 Information - Utfallet av Löneöversynsförhandlingarna LÖV 07 KSAU 22 Dnr Beslut Arbetsutskottet tackar för informationen. Se kommunstabens tjänsteskrivelse anmäls till kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Sammanställning av utfallet av Löneöversyn LÖV (28)

5 Förslag till åtgärder för att förbättra den kommunala servicen och förtroendet för kommunen utifrån genomförd medborgarenkät KSAU 23 Dnr Kommunstyrelsen ger i uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att komma med förslag till förbättringar vad gäller insamling för återvinning och av grovavfall. 2. Kommunstyrelsen beslutar om föreslagna åtgärder i syfte att förbättra den kommunala servicen och medborgarnas förtroende för kommunen. Åtgärderna ska även publiceras på kommunens hemsida. 3. Kommunstyrelsen beslutar att tillsätta en politisk referensgrupp för framtida e-frågor. Se separat ärende till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag med något reviderad beslutsformulering. I detta ärende presenteras dels resultatet av den medborgarenkät som genomfördes av SCB udner hösten 2007 samt de åtgärder som kommunen arbetar med eller föreslås arbeta med för att skapa förbättringar inom de områden där Vallentunas invånare är minst nöjda. De förbättringsarbeten som pågår föreslås även läggas ut på kommunens hemsida för att medborgarna ska kunna följa hur arbetet med att förbättra verksamheter, service, information och förtroende i kommunen samt informera om det arbete som pågår för att göra Vallentuna till en bättre plats att leva och bo på. I medborgarenkäten som genomfördes våren och hösten 2007 deltog 89 kommuner. Enkäten bestod av tre delar: 1. Kommunen som plats att bo och leva på 2. Kommunens verksamheter 3. Inflytande och påverkan i kommunen. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen beslutar om nedanstående åtgärder i syfte att förbättra den kommunala servicen och medborgarnas förtroende för kommunen. Åtgärderna ska även publiceras på kommunens hemsida. 5 (28)

6 Kommunstyrelsen ger också i uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att komma med förslag till förbättringar vad gäller insamling för återvinning och av grovavfall. Kommunstyrelsen beslutar dessutom att tillsätta en politisk referensgrupp för framtida e-tjänster. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Presentation av medborgarundersökningen 6 (28)

7 Revisionsrapport - Granskning av internkontroll KSAU 24 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige godkänner rapporten samt ger i uppdrag till fritidsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen att vidta de föreslagna åtgärderna. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag med något reviderad beslutsformulering. Kommunens revisorer har uppdragit åt Komrev att granska den interna kontrollen för ett antal väsentliga rutiner inom Vallentuna kommun. Granskningens syfte är att bedöma den interna kontrollen avseende kontanthantering och hantering av försäljningsintäkter, privata medel samt inventarieförteckningar. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ta del av informationen och ge i uppdrag till fritidsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen att vidta de föreslagna åtgärderna vilket också socialnämnden och fritidsnämnden redan har beslutat i sina respektive protokoll. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Revsionsrapport Granskning av internkontroll oktober Utdrag ur socialnämndens protokoll daterat med bifogad tjänsteskrivelse daterad Utdrag ur fritidsnämndens protokoll daterat (28)

8 Internkontroll inom kommunstyrelsens verksamhetsområden avvikelserapport för 2007 KSAU 25 Dnr Kommunstyrelsen godkänner rapporterna för 2007 samt de åtgärder som föreslås där brister konstaterats. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Den interna kontrollen syftar till att uppnå säkerhet i system och rutiner, främja effektivitet i organisation och förvaltning samt säkerställa rättvisande räkenskaper. Kontrollen inom kommunen regleras grundläggande genom ett av fullmäktige fastställt reglemente för intern kontroll. Kommunstyrelsen har ett övergripande ansvar för tillsynen av den interna kontrollen via centrala direktiv och anvisningar samt upprättande av en intern organisation för uppgiften. Respektive nämnd har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen inom respektive verksamhetsområde. Detta ärende avser uppföljningen av kommunstyrelsens egna internkontrollplan. Ett särskilt ärende kommer senare som sammanställer och bedömer samtliga nämnders uppföljning. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen godkänner rapporterna för 2007 samt de åtgärder som föreslås där brister konstaterats. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Internkontrollplan 2007 för kommunstyrelsen 2. Avrapportering Krav och inkasso 3. Avrapportering Leverantörsfaktura/utanordning 4. Avrapportering personalservice - Rutinen för självservice via Personalportalen samt personalkostnader/lönetillägg 5. Avrapportering Rutinen för arkivvård 6. Avrapportering Rutinen för säker drift av för kommunen kritiska system 7. Avrapportering rutiner för säkerhet, utrymning, reservkraft och krisledning 8 (28)

9 Hemställan om tidigareläggning av medel till 2008 års budgetram, avseende Lovisedalsskolans F-9 anpassning KSAU 26 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller hemställan om en utökning av budgetramen 2008 med 5 mnkr för investeringen i Lovisedalsskolans anpassning. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Tillbyggnaden av Loveisedalsskolan som är en följd av kommunfullmäktiges beslut att apassa skolan till en F-9-skola avsågs tidigare att starta Samhällsbyggnadsförvaltningen har nu gjort ett förslag på tid- och kostnadsfördelning av projektet och förslaget innebär att starta ramprojektering och upphandling redan Samhällsbyggnadsförvaltningen har bedömt kostnaden 2008 till 5 mnkr. Barn- och ungdomsnämnden hemställer om att ändra budgetramen 2008 för investeringen i Lovisedalsskolans anpassning. Projektet har en beslutad budgetram på 70 mnkr med start Hemställan innebär att projektet förbrukar 5 mnkr 2008 istället för att vänta med starten till Det totala beloppet på 70 mnkr påverkas dock inte. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller hemställan om en utökning av budgetramen 2008 med 5 mnkr för investeringen i Lovisedalsskolans anpassning. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Utdrag ur barn-och ungdomsnämndens protokoll daterat (28)

10 Investeringskostnader för tillbyggnad av Korallen KSAU 27 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om ett utökat investeringsanslag till socialnämnden om 6 mnkr för tillbyggnad av Korallen. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Tillbyggnaden av Korallen som redan är påbörjad beräkas, efter anbudsförfarande, att bli 6 mnkr dyrare än i tidigare kalkyl. Socialnämnden har därmed äskat ytterligare 6 mnkr hos kommunfullmäktige i sitt protokoll från 22 jan Ursprunglig investeringsram var 59 mnkr men efter ny kostnadsberäkning från TuFa som baseras på aktuell offert så kommer kostnaden att öka med 6 mnkr. Investeringsramen 2008 för projektet, höjs därmed med 6 mnkr. Socialnämnden har redan i KP-processen fått viss kompensation i ramarna för hyreshöjning för Korallen. Skulle detta visa sig inte räcka får socialnämnden åter väcka fråga när det är aktuellt. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla hemställan från socialnämnden om ett utökat investeringsanslag på 6 mnkr för tillbyggnad av Korallen. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Utdrag ur socialnämndens protokoll daterat (28)

11 Hemställan om utökad budgetram 2008 för överförmyndarnämnden KSAU 28 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om utökad budgetram med 200 tkr för överförmyndarnämnden Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Överförmyndarnämnden har inte tillräckliga medel i budget 2008 för arvode till bl a gode män. Arvodesreglerna har ändrats sedan budgeten beslutades och de nya reglerna beräknas ge en ökad kostnad för nämnden med 200 tkr. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla hemställan från överförmyndarnämnden om 200 tkr i utökad budgetram för Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Protokoll från överförmyndarnämnden daterat med bilagd tjänsteskrivelse 11 (28)

12 Utbildningsnämndens hemställan om tillägg till investeringsanslag för ombyggnad av Vallentuna gymnasium KSAU 29 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om utökad budgetram med 2,7 mnkr till utbildningsnämnden Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Med anledning av att samhällsbyggnadsförvaltningen inkommit med en reviderad kostnadsberäkning för ombyggnaden av Vallentuna gymnasium, behöver utbildningsnämnden hemställa hos kommunstyrelsens om tillägg till investeringsanslag med 2,7 mnkr. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla utbildningsnämndens hemställan om utökad budgetram med 2,7 mnkr för Se kommunstabens tjänsteskrivelse i ombudgeteringsärendet daterad , punkt Protokoll från utbildningsnämnden 13, daterat med bilagor 12 (28)

13 Ändring av kulturskolans avgifter KSAU 30 Dnr Arbetsutskottet lämnar ärendet utan eget ställningstagande till kommunstyrelsen. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar bifall till socialdemokraternas förslag, se Barnoch ungdomsnämndens protokoll,: Kommunfullmäktige antar följande ändringar av kulturskolans avgifter: - Deltagande i kulturskolans kurser/ämnen blir avgiftsfria - Maximalt två avgifter för instrumenthyra per familj, 800 kr/termin, tas ut. Kommunfullmäktige anslår tre miljoner kronor för att täcka bortfallet av avgifter (2,1 mnkr) samt ger utrymme till förväntad utökning. Fler barn kommer att ha råd att delta. Alliansen yrkar genom Lars-Bertil Ohlsson (kd) att arbetsutskottet lämnar ärendet utan eget ställningstagande till kommunstyrelsen. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutar lämna ärendet utan eget ställningstagande till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsnämdnen har tagit fram ett förslag till ny avgiftsbild för kulturskolan. Syftet är att öka tydligheten, underlätta avgiftshanteringen och tillmötesgå föräldrars önskan om ett rabattsystem med bibehållen god ekonomi för kulturskolan. De föreslagna ändringarna är följande: - En avgift på 1200 kr / termin och ämne ska gälla för alla ämnen/ kurser. Avgiften 1000 kr / termin slopas. - Maximalt tre avgifter (3600 kr) per familj och termin tas ut. - Maximalt två avgifter för instrumenthyra per familj (800 kr/termin) tas ut. - Halv avgift för elever från Karbyskolan och Kårstaskolan de två första terminerna slopas. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bifalla barn- och ungdomsnämndens förslag om att ändra avgifterna i kul- 13 (28)

14 turskolan. Förändringen får ingen ekonomisk påverkan på barn- och ungdomsnämndens budget. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: Utdrag ur barn-och ungdomsnämndens protokoll, daterat (28)

15 Ombudgeteringar från 2007 års bokslut till 2008 års budget KSAU 31 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag med ändring att förslaget justeras med hänsyn till beslut i KSAU Kommunstaben har fått in en redovisning av varje nämnds bokslut dels i form av verksamhetsberättelserna samt dels i form av genomgångar under bokslutsdagarna februari Förutom den samlade bedömning och dialog staben har haft med respektive förvaltning har tre ärenden inkommit angående tilläggsanslag för investeringar Inga skrivelser har inkommit angående hantering av över- respektive underskott. Det finns ett beslut från kommunfullmäktige om att skriva av delar av skolornas underskott, upp till 4,7 mnkr. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Justera resultaträkningen gällande: 1) över- och underskott för nämndernas drift ombudgeteras enligt kommunstabens förslag, bilaga 1. Det sammanlagda beloppet är 5470 tkr. 2) att tilläggsbudgetera för ökade driftskostnader för kommunstyrelsen gällande översiktsplan (400 tkr) samt 3) justera resultaträkningen med hänsyn till beslut i KSAU 28 för överförmyndarnämnden (200 tkr enligt särskilt äskande). 4) För att finansiera beslut 1-3 ovan justeras budget 2008 på posterna avskrivningar och finansnetto. Bedömningarna i resultatbudgeten 2008 var något för höga på avskrivningar och för låga på finansnetto relaterat till resultatet En justerad resultatbudget finns i bilaga 2. Justera investeringsramen enligt följande: 5) för kommunstyrelsens resultatenhet IT-service minskas från 5 mnkr till 3 mnkr då IT-utrustning med kort livslängd från och med 2008 ska finansieras över driftsbudgeten i stället för investeringsbudgeten. En sammanställning finns i bilaga (28)

16 6) med hänsyn till beslut enligt KSAU 26, 27, 29 för tilläggsanslag för investeringar för utbildningsnämnden (2700 tkr för ombyggnad av gymnasiet), socialnämnden (6000 tkr för ökade kostnader vid ombyggnad av Korallen) samt för barn- och ungdomsnämnden (5000 tkr för tidigareläggning av ombyggnad av Lovisedalsskolan). 7) Ombudgetering av investeringar enligt följande: - För kommunstyrelsen ombudgeteras de outnyttjade tkr för e-tjänstprojektet Vallentuna Direkt som nu pågår. - Inga avvikelser på nämndernas årliga anslag för diverse investeringar ombudgeteras då nya anslag finns för Det innebär 0 kr i ombudgetering. - För samhällsbyggnadsnämnden föreslås tkr ombudgeteras, vilket innebär såväl positiva som negativa avvikelser, för samtliga pågående investeringar. En sammanställning per nämnd finns i bilaga 1. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Hemställan om tidigareläggning av medel till 2008 års budgetram, avseende Lovisedalsskolans F-9-anpassning 2. Investeringskostnader för tillbyggnad av Korallen 3. Hemställan om utökad budgetram för överförmyndarnämnden 4. Hemställan om tillägg till investeringsanslag för ombyggnad av Vallentuna gymnasium 5. Bilaga 1, Bilaga 2 16 (28)

17 Förslag att handikapplanen ingår i kommunplanen KSAU 32 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller handikapprådets önskan att kommunens mål för handikappade och funktionshindrade ingår i kommunplanen samt i respektive nämnds verksamhetsplaner. Anteckning Hans Strandin (s) deltar inte i beslutet. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Vallentuna kommun har sedan länge haft en kommunövergripande handikapplan. Det kommunala handikapprådet KHR har varje mandatperiod uppdaterat handikapplanen och sammanställt målen från kommunens samtliga nämnder samt lämnat ett färdigt förslag till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstabens synpunkter Kommunstabens anser att det är ett klokt förslag då man integrerar handikappfrågorna i ett och samma styrdokument som behandlar övriga frågor. Konsekvensen av detta är att kommunen inte längre beslutar om en särskild handikapplan. Det kommunala handikapprådet ska utgöra remissinstans för kommunplanen och nämndernas verksamhetsplaner. Möjlighet till uppföljning ges i VaSaRu-rapporterna. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller handikapprådets önskan att kommunens mål för handikappade och funktionshindrade ingår i kommunplanen samt i respektive nämnds verksamhetsplaner. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Handikapprådets skrivelse KHR:s protokoll (28)

18 Friköp av bostadsrätter i brf Öster- och Västergården KSAU 33 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller hemställan om kronor för friköp av fyra radhus i bostadsrättsföreningen Östergården. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag, något reviderat. Vallentuna kommun äger ett antal bostadsrätter i Östergården respektive Västergården. Bostadsrätterna hyrs idag ut och kommer även att fortsätta att uthyras, vid ett friköp. De friköpta husen kommer, enligt gällande fullmäktigebeslut, att behandlas på samma sätt som kommunens bostadsrätter, dvs att de kommer att säljas efterhand som uppsägningar är aktuella. Bostadsrättsföreningarna i Östergården och Västergården har, vid två på varandra följande stämmor i respektive förening, beslutat om likvidation vilket innebär att föreningarna delvis ska avvecklas. Tanken är att de radhus som kan avstyckas ska friköpas av bostadsrättsinnehavarna. Lägenheter som ligger på olika plan i samma hus kan däremot inte friköpas och kommer att kvarstå i bostadsrättsform i nuvarande förening. Ny samfällighetsförening bildas för gemensam mark, parkering mm. Samhällsbyggnadsnämnden informerar om kommande friköp av ett radhus och förskolan Västanvinden i bostadsrättsföreningen Västergården. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla samhällsbyggnadsnämndens beslut om att friköpa fyra radhus i bostadsrättsföreningen Östergården samt att bifalla hemställan på kronor i investeringsmedel. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Utdrag ur protokoll från SBN daterat (28)

19 Förslag att avbryta försäljning av kommunens bostadsrätter KSAU 34 Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att avbryta den successiva försäljningen av kommunens bostadsinnehav som sker genom att vakantblivna lägenheter avyttras. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Kommunfullmäktige beslutade i juni 2004 att uppdra åt samhällsbyggnadsförvaltningen att successivt försälja kommunens bostadsinnehav. Beslutet motiverades av att behovet av förturer hade minskat. Förutsättningarna har dock ändrats. Därför har socialnämnden den 22 januari 2008 föreslagit att kommunfullmäktige ska uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att avbryta den successiva försäljningen. Det finns nu ett ökat behov av att kommunen tillhandahåller lägenheter av sociala skäl. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att avbryta den successiva försäljningen av kommunens bostadsinnehav som sker genom att vakantblivna lägenheter avyttras. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Socialnämndens beslut från den 22 januari (28)

20 Tecknande av hyresavtal för sporthall och skatehall i Tellusfastigheten KSAU 35 Dnr Kommunstyrelsen föreslås godkänna bifogade hyresavtal mellan Vallentuna kommun och Vatellus AB gällande sporthall och skatehall i Tellusfastigheten. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen beslutade i maj 2006 att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att förhyra en sporthall i centrala Vallentuna. I samband med beredningen av ärendet kom frågan upp att även inrymma skatehall i anslutning till sporthallen. Efter upphandlingförfarande kom endast ett anbud på respektiva hall, från Vatellus AB. Efter förhandlingar och samvekan om lokalutformning mellan fritidsförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen samt barn- och ungdomsförvaltningen och hyresvärden har bifogade förslag till tjugoårigt respektive tolvårigt hyresavtal upprättats. Kostnaden för de båda avtalen är inarbetade i kommunens budget från och med år Kommunstyrelsen föreslås nu godkänna de föreslagna hyresavtalen. Kommunstyrelsen föreslås godkänna bifogade hyresavtal mellan Vallentuna kommun och Vatellus AB gällande sporthall och skatehall i Tellusfastigheten. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. PM: Hyresavtal sporthall och skatehall av Olle Wallin daterat Hyresavtal sporthall Utdelas i facken 3. Hyresavtal skatehall Utdelas i facken 20 (28)

21 Infrastruktur järnväg och väg i planeringen KSAU 36 Dnr Kommunstyrelsen beslutar att avge yttranden till Länsstyrelsen 1. i enlighet med yttrande från Arlandaregionen och 2. i enlighet med yttrande från Stockholm Nordost och 3. med tillägg för Vallentuna kommuns ytterligare synpunkter. 4. samt ställer sig bakom Upplands Väsby/Vallentuna gemensamma skrivelse Viljeyttring angående kommunal förskottering och medfinansiering. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag med tillägg enligt punkt 4. Investeringar och vissa andra åtgärder i de statliga vägarna och järnvägarna planeras i långsiktiga planer som omfattar upp till 12 år. Det finns två nationella planer och en regional plan. De planer som gäller idag avser åtgärder för perioden Nya planer för perioden kommer att beslutas 2010 med stöd av ett inriktningsbeslut från riksdagen, som anger den finansiella ramen för planperioden samt ramens fördelning på vägar och järnvägar. Den s.k. Stockholmsförhandlingen under Carl Cederschiöld, lämnade i december 2007 ett underlag som kommer att utgöra underlag för regeringens förslag till riksdagen. Planerna ska också ha en lokal och regional förankring. Som ett första steg i denna planeringsprocess önskar länsstyrelsen i Stockholms län inventera vilka brister som kommunerna och andra aktörer ser i transportsystemet, samt vilka väsentliga åtgärder som man anser nödvändiga för att avhjälpa dessa brister. Redovisning av brister och åtgärder önskas redovisade som dels brister i förutsättningarna att göra olika typer av resor och godstransporter utan att beakta vilka åtgärder som krävs för att nå dem dels de åtgärder som antas behövas för att klara behoven. Bristerna bör om möjligt indelas utifrån de transportpolitiska delmålen. Därutöver föreslås att även brister som syftar till att skapa förutsättningar för ny bebyggelse - då särskilt bostäder kan redovisas. 21 (28)

22 Sammanfattning av förslag till yttrande I enlighet med Vision Stockholm Nordost föreslår Nordostkommunerna att de långsiktiga investeringsplanerna för perioden skall inrymma Fortsatt planering för en regional spårtrafik, Roslagspilen, som kopplas till övriga spårnätet i hela regionen Statsbidrag till Stockholms Lokaltrafik för satsning på Roslagsbanan med ökad kapacitet genom bl a dubbelspår, ökad säkerhet och miljö. Effektiva stombussar på de stora trafiklederna En genare sträckning av länsväg 268 till norra Upplands Väsby/E4. Rosenkälla/Gillinge blir en knutpunkt i vägsystemet E18 Sex körfält och förbättring av miljön mellan Danderyd och Rosenkälla samt ombyggnad av trafikplatserna vid Roslags Näsby, Viggbyholm och Rosenkälla Ombyggnad av riksväg 77 för säker transport mellan Norrtälje och Arlanda/Uppsala Goda kommunikationer i skärgården Ny snabbspårväg/väg via Vallentuna till Arlanda Därutöver föreslår Vallentuna kommun att investeringsplanerna för ska inrymma Säkrare korsningar på Väsbyvägen, väg 268 Ökad kapacitet på Arningevägen och cirkulationsplats i korsningen med Bällstabergsvägen. Gång- och cykelvägar till Karby-Brottby, Upplands Väsby och inom tätorten Lindholmen. Motorvägsstandard Rosenkälla - Söderhall Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att avge yttranden till Länsstyrelsen dels i enlighet med yttrande från Arlandaregionen och dels i enlighet med yttrande från Stockholm Nordost med tillägg för Vallentuna kommuns ytterligare synpunkter. Kommunstabens tjänsteskrivelse Bilaga 1. Förslag till yttrande från Stockholm - Arlandaregionen över inventering av brister och behov av åtgärder i transportinfrastrukturen under planperioden daterad Bilaga 2. Förslag till yttrande Stockholm Nordost. Inventering av brister och behov av åtgärder i transportinfrastrukturen under planperioden Bilaga 3. Objektlista Vallentuna (28)

23 Viljeyttring från Upplands Väsby och Vallentuna kommun angående kommunal förskottering och medfinansiering, daterad Inriktningsunderlag inför infrastrukturplaneringen för perioden Yttrande från Länsstyrelsen till Näringsdepartementet 23 (28)

24 Förfrågan om förvärv av fastigheten Bällsta 2:215 med avsikt att etablera ridanläggning KSAU 37 Dnr Med tanke på de svårigheter som ändå finns med trafiklösning till området och att arbetet med ny översiktsplan har påbörjats så är det för tidigt att ta beslut om hur området ska användas. Kommunstyrelsen beslutar att tacka nej till förfrågan och att andra alternativ bör undersökas om intresse kvarstår från Fenix AB. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Fenix Park AB har i skrivelse daterad inkommit med en förfrågan om fastighetsförvärv. Den aktuella fastigheten är Bällsta 2:215 och ligger öster om Arningevägen i Gävsjöområdet. Fastigheten är på ca 87 hektar och ägs av Stockholms stad. Fenix park har för avsikt att använda marken för djurhållning av spanska hästar. I verksamheten ingår ridskola och restaurang. Se kommunstabens tjänsteskrivelse Med tanke på de svårigheter som ändå finns med trafiklösning till området och att arbetet med ny översiktsplan har påbörjats så är det för tidigt att ta beslut om hur området ska användas. Staben föreslår kommunstyrelsen besluta att tacka nej till förfrågan och att andra alternativ bör undersökas om intresse kvarstår från Fenix Park AB. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Ansökan från Fenix AB 2. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll (28)

25 Barn- och ungdomspolitiskt program KSAU 38 Dnr Arbetsutskottet beslutar att lämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 27 oktober 97 beslutat bordlägga ärendet. Arbetsutskottets protokoll (28)

26 Omjustering av kommunstyrelsens protokoll 6 KSAU 39 Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen justerar beslutet enligt följande: Kommunstyrelsen uppdrar åt socialnämnden att utreda möjligheten för införandet av kundval inom äldreomsorgen med införande senast den 1 januari Kommunstyrelsen beslutar vidare att i utredningen ska ingå om alla anordnare ska ha tecknat kollektivavtal för sina anställda och vilken utbildning av personalen som krävs. Efter justering av kommunstyrelsens protokoll 6 upptäcktes att beslutsmeningen var felaktigt formulerad. Ordföranden tar därför upp paragrafen för omjustering. Kommunstyrelsens protokoll (28)

27 Ändring i kommunstyrelsens delegationsordning KSAU 40 Dnr Kommunstyrelsen beslutar att ändra tidigare lydelse i delegationsordningen enligt nedan: Anställning av förvaltningschef är delegerat till kommundirektör efter samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott, till ny lydelse: Anställning av förvaltningschef är delegerat till kommundirektör i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. För att kommunstyrelsens arbetsutskott ska få ökad kontroll över den kommunala organisationen föreslår de en ändring av kommunstyrelsens delegationordning enligt ovanstående förslag. Kommunstyrelsens delegationsordning föreslås ändras från tidigare lydelse: Anställning av förvaltningschef är delegerat till kommundirektör efter samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott till ny lydelse: Anställning av förvaltningschef är delegerat till kommundirektör i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Kommunstyrelsens nuvarande delegationsordning, reviderad av kommunstyrelsen , 157, sid 5 27 (28)

28 Förslag till ny policy och riktlinjer för distansarbete KSAU 41 Dnr Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om ny policy för distansarbete. I konsekvens av beslutet ersätter denna policy därmed policy resp riktlinjer i personalhandboken PA 01:05 och i författningsamlingen Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag något reviderat. I Vallentuna Kommun finns teknisk möjlighet att via Internet komma åt kommunens lokala nätverk vilket gör det mjöligt att från annan plats än sin normala arbetsplats arbeta med sina system, dokument och sin e-post. Den teknik som för närvarande föreslås användas kallas VPN (virtuellt privat nätverk). Föreslagna att få använda VPN-klient är främst ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott, förvaltningschefer samt de personer som förvaltningscheferna utser. Tekniken är billigare än den tidigare lösningen, men då bärbar dator krävs blir det en kostnad i de fall användaren inte redan har en sådan. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar nedanstående policy för distansarbete. Policyn föreslås ingå som en bilaga till den IT-strategi som senare kommer att arbetas fram. Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Policy för distansarbetsplats 2. Riktlinjer för distansarbete 28 (28)

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna gymnasium, klassrum invid cafeterian, Vallentuna måndagen den 9 november 2009, kl 17.00 OBS tiden! (före KF)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Kommunstyrelsen 2008-09-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 117 Raimo Vuojärvi (m)

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, chefsekonom Marianne Sarberg, kommunsekreterare Shula Gladnikoff, planeringschef 65

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, chefsekonom Marianne Sarberg, kommunsekreterare Shula Gladnikoff, planeringschef 65 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 10

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 OBSERVERA DAG/DATUM! Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialkontoret Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Inga-Lill Björklund, Socialchef Elin Rundqvist,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30 Kommunstyrelsen 2009-03-09 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Styrprinciper. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-10-29

Styrprinciper. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-10-29 Styrprinciper Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-10-29 Datum: 2012-02-09 Dnr: Sida: 2 (10) Styrprinciper för verksamheten inom Mariestads kommun Kommunfullmäktiges beslut 118/07

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S) SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden 2015-04-28 Plats och tid Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00 Beslutande Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Jörgen Göransson (C) Katarina

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus Kallelse till s sammanträde kl 17.30 i PB-hallen, Folkets Hus KALLELSE 2 Ärenden Sid 1 Meddelanden om nya ledamöter och ersättare 12 2 Protokollets justering, upprop samt fastställande av dagordning 13

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (26) Plats och tid Bällstarummet, 09.00 11.00 ande Örjan Lid (M), Elisabeth Rydström (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S)

Läs mer

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V)

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:50 Ajournering under 13, kl 19:55-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran

Läs mer

Förslag till budget 2015

Förslag till budget 2015 Förslag till budget 2015 och plan för åren 2016-2017 Treklövern Innehållsförteckning Inledning - En budget för hela Ängelholm... 3 Treklöverns förslag till budget för år 2015 och plan för åren 2016-2017...

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47 Förbundsdirektionen 36-47 Förbundsdirektionen sammanträde 36. Godkännande av dagordning 37. Utseende av justeringsperson 38. Budget och verksamhetsuppföljning 2010, kvartal 3 39. Hantering av ackumulerat

Läs mer

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 En sammanfattning av årsredovisningen DET EKONOMISKA RESULTATET För femtonde året i rad hade kommunen ett positivt resultat. Överskottet var 5,9 miljoner kronor och berodde

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013.

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013. 147 KS 2012/0019 Budget 2013 Ärendet Danderyds kommun visar genomgående mycket goda resultat i de kvalitetsredovisningar som görs både lokalt och på nationell nivå. Det innebär att kommunen erbjuder hög

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid och plats: tisdagen den 28 april 2015 kl. 18:30 Sessionsalen Berit Lundström Ordförande Sekreterare Ärenden Enligt bifogad ärendeförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 9 mars 2016 kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Budget 2015 med plan 2016 2017

Budget 2015 med plan 2016 2017 Budget 2015 med plan 2016 2017 Antagen vid möte 2014-11-24 Vi vill vara realistiska det finns inte förutsättningar att nå ett överskott på 3 % för 2015 Sammanfattning LP, MP och KD säger nej till ett överskott

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-05-24 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Britt Johansson, tjg. ers (m) Christer Holmgren

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 21.40. Ajournering pågår mellan 20.50 21.03. Paragrafer 80 88 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Pelle Brandt (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

god ekonomisk hushållning - tillgängliga ekonomiska resurser är en ram för möjlig verksamhet och tilldelad ram ska hållas.

god ekonomisk hushållning - tillgängliga ekonomiska resurser är en ram för möjlig verksamhet och tilldelad ram ska hållas. 2015-11-05 1 Vision 2030 ska utgöra en övergripande och gemensam framtidsbild för Nybro kommun och de kommunala bolagen. Utifrån Nybros vision ska respektive verksamhet organisera sig och verka för att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Protokoll Ön 7/2012. Datum: 2012-03-21 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Överförmyndarkansliet, Ribbingsgatan 11, 1 trappa

Protokoll Ön 7/2012. Datum: 2012-03-21 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Överförmyndarkansliet, Ribbingsgatan 11, 1 trappa Protokoll Ön 7/2012 Överförmyndarnämnden Datum: 2012-03-21 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Överförmyndarkansliet, Ribbingsgatan 11, 1 trappa Närvarande ledamöter Inger Göransson (S) Per Danielsson (KD) Per-Anders

Läs mer

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Vänersalen kl 17.00-19.45 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Produktionsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-03-11

DANDERYDS KOMMUN Produktionsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-03-11 1(11) Plats och tid Mörby Ungdomsmottagning/Restaurang Vernissage, Svärdvägen 23-25, Kl 19.00-21.50 Paragrafer 21-32 Beslutande Ersättare Boris von Uexküll, ordf. (M) Richard Jansson, (M) Peter Forssman,

Läs mer

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30 a,1 ÄOIPAIMUL Plats och tid: Skansberget, 14:30-16.30 Ledamöter: Rickard Malmström (MP), ordf. Loa Mothata (S), 1:e vice ordf. Markus Lagerquist (M), 2:e vice ordf Leif Wahlström (S) Lars Madej (S) Helena

Läs mer