Hyresgästerna sätter betyg. Smyckat på Hertings Gård. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB NR laxenbrunch. sidan 8.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hyresgästerna sätter betyg. Smyckat på Hertings Gård. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB NR 2 2011. laxenbrunch. sidan 8."

Transkript

1 NR laxenbrunch sidan 8 Smyckat på Hertings Gård sidan Hyresgästerna sätter betyg sidan 7 informationstidning från Falkenbergs Bostads AB

2 OM FABONYTT HAR ORDET OMSLAG Vem vill inte vara riddare? Lördagen den 8 juni hölls Turista hemma i Falkenbergs centrum. Slaget vid Axtorna 6 är ett nytt resmål som lockar ung och gammal. Nu kan vi alla njuta av sommarstaden Falkenberg när den är som bäst och det är högtryck för stora och små evenemang. Som fars eller allsång på Vallarna, visor eller jazz på Hwitan, Diggiloos schlagerstjärnor i Ullared och FFF i cupmöte mot Göteborg på IP. På hittar du tips om över andra evenemang i Falkenberg i sommar. ANSVARIG UTGIVARE Thomas Brynås REDAKTION Göran Blomqvist/FaBo och Lars Andersson/Textmedia BILDER Gerhard Andersson, Thomas Brynås, Lars Andersson GRAFISK FORM OCH TRYCK V TAB Falkenberg Nöjda kunder D etta nummer av FaBo Nytt handlar till stor del om den nyss genomförda kundenkäten. Vår målsättning är att våra hyresgäster skall uppfatta sitt boende som en bra plats och att FaBo skall vara en bra hyresvärd. När vi går igenom svaren ser vi att vi i stort sett lyckas leva upp till målsättningen. ingenting är dock så bra att det inte kan bli bättre. Vi analyserar svaren noga och märker vi att vissa områden får lägre betyg än tidigare eller gentemot andra företag försöker vi skärpa oss. Under vintern hade vi som målsättning att förbättra skicket i våra tvättstugor, då detta var något som tidigare hade klagats på. Jag hoppas att de förbättringar som gjorts, också har märkts. Ett annat område som vi arbetat mycket med är felanmälan. Det är därför positivt att väldigt många uppskattar den centrala felanmälan. jag vill också passa på att önska alla hyresgäster och anställda en riktigt lugn och skön sommar! THOMAS BRYNÅS VD, Falkenbergs Bostads AB Vinnare av blomstercheckar Det kom många svar till tävlingen i förra numret av FaBo nytt. Bland de insända svaren har tre vinnare dragits, och damerna tog hem samtliga vinster: Gunnel Malmsten, Rådmansgatan 8. Gertrud Karlsson, Allévägen 9 B Louise Andersson, Holgersgatan A Pristagarna får vardera kronor i blomstercheckar på Blomsterbörsen. Grattis! Papperet för denna produkt samt dess tryckprocess är miljömärkt. ADRESS: Falkenbergs Bostads AB Rörbecksgatan 6 8 Falkenberg TELEFON: INTERNET: E POST: info@fabo.se

3 NYHETER Falkenbergskonstnär smyckar Hertings Gård Fyra konstverk av falkenbergskonstnären Svenne Larsson pryder nu entréerna i de nya punkthusen på Hertings Gård. Ett intressant uppdrag och att få sina verk placerade där många kan se dem är extra stimulerande, säger Svenne Larsson. motiv från västkusten där den är som vackrast, några av dem endast en långpromenad bort, bryter nu de vita väggarna i entréerna. Från Näset, Grimsholmen, Garnberget och Boabjäret har konstnären hämtat inspirationen. De två sistnämnda utsiktspunkter i trakterna av Långasand dit Svenne gärna själv lägger sina strövtåg i naturen. efter fjorton år i Jämtland återvände han till barndomens Västra gärdet 99 och har nu sin ateljé i bostaden på Sören Falkmansgatan. Träreliefer i furu som färgsätts i mjuka färger i oljelasyr är den teknik som han helst använder sig av. Jag börjar alltid med att göra en teckning av motivet på plats, säger Svenne Larsson, som varit konstnär på heltid sedan 976. de fyra verken till FaBo arbetade han med omkring ett halvår. Innan dess har han också gjort offentliga utsmyckningar åt landstinget numera Region Halland i ett tvåårigt arbete för nya psykiatriska kliniken på Hallands sjukhus Varberg. Ingen vanlig Svenne. Motiv med Kattegatt i fonden har Svenne Larsson fångat på sina utsmyckningar på Hertings Gård. FaBo gav mig fria händer att arbeta, vi hade bara en diskussion om motivval där vi snabbt var överens. Och de reaktioner som jag fick när tavlorna sattes på plats var enbart positiva, säger Svenne Larsson. Vårfester för unga och gamla Oavgjort i matchen med vädergudarna men kampen om feststämning vann alla de skapade områdesfesterna i maj på Sloalyckan och Falkagård. Trotsade regnet. Många kom till festen på sloalyckan trots vädret. de vårliga mötena i de båda bostadsområdena har hunnit bli lite av en tradition. En rad organisationer samarbetar i arrangemanget, som FaBo, Kultur och Fritid, Medborgarskolan och Vuxenskolan, Sloalyckans förening och Libanesiska föreningen. festerna hade hälsa som tema. Boende lagade god mat, grillade och serverade. Deltagare i de tjejgrupper som studieförbunden har igång uppträdde och visade vad de lärt sig i street dance, och dansgrupper från andra områden tog också scenen i anspråk. Gymnasieelever skapade fantasifulla ansiktsmålningar och hårflätor åt dem som tog plats vid sminkborden och pingisklubben och Rinia IF skötte sportsliga prova på aktiviteter. På Falkagård slutade finalen i FaBo cupen med en bejublad triumf för hemmagänget. Så nog var vårfesterna grannsamverkan när den fungerar som bäst. Och nästa år är målet att vinna matchen mot vädergudarna också på Sloalyckan.

4 NYHETER Inget dåligt läge. I Glommen kretsar livet kring hamnen och havet. Fiskeläget är en av tolv tätorter utanför stan där FaBo har lägenheter. Den -7 juli är det dags för Kräftfestivalen som lockar tiotusentals besökare till hamnidyllen. Tydliga svar i boendeenkäten Nästan sextio procent av FaBo:s hyresgäster gav sina åsikter tillkänna i vårens boendenkät. En bra svarsfrekvens för denna typ av enkäter. Särskilt glädjande var att så många lämnade egna kommentarer. De blir ett bra underlag i vårt fortsatta arbete för att bli bättre, säger fastighetschef Bo Björkner. Bildtext. Dis eatis quo ipsam fuga. Nam fuga. Nam in et occupturerum es esciam accus, odipid es.

5 NYHETER Synpunkterna som kunderna lämnat blir en resursbank för att kunna höja betyget till nästa mätning. Bodoktor? FaBo:s fastighetschef Bosse Björkner går in för att använda svaren i boenkäten till att ytterligare förbättra servicen. I tiotalet år har FaBo genomfört regelbundna boendeundersökningar. Årets kan främst jämföras med en likadan för två år sedan och med nästan 7 andra bostadsföretag som använder samma enkätfrågor. Det generella slutbetyget är nästan oförändrat jämfört med för två år sedan, en minskning med tre hundradelar till,99 på en femgradig skala. I förhållande till de andra bostadsbolagen ligger omdömet från FaBo:s hyresgäster högre, +,. förändringar på tiondelar och hundradelar har betydelse för Bo Björkner när utfallet analyseras. Viktigt för oss är att vi i år har en indelning av svaren i bostadsområden som gör det lättare att identifiera var våra hyresgäster är nöjda eller missnöjda med vår service. Nu ska vi fortsätta studera resultatet, gå igenom det med bovärdar och arbetsledare och dra slutsatser. Dessutom tillträder snart vår nya chef för kundservice (presenteras på sid 7) och hon har säkert synpunkter att tillföra, säger Bo Björkner. En del saker kan vi åtgärda relativt enkelt, annat får vi lägga in i underhålls och investeringsbudgetar. bo björkner hade gärna sett att slutomdömet legat högre än för två år sedan, men det finns flera tänkbara skäl till att så inte blivit fallet. De många egna synpunkterna som kunderna lämnat blir en resursbank för att kunna höja betyget till nästa mätning. FAKTA om enkäten Frågorna i enkäten ger svar om sex faktorer för ett bra boende: Service Skötsel Boendestandard Trygghet Nyinflyttad 6 Övrigt Det är lätt att bli hemmablind och kommentarerna vi fått är ofta en nyttig väckarklocka. Det arbete som drivs i samarbete med våra hyresgäster, genom saker som trygghetsvandringar och boinflytandekommittén är rätt väg men kan också den utvecklas, slutar Bo Björkner.

6 NYHETER Resultatet av enkätundersökningen BOENDEFAKTOR / RESULTAT Service Frågor som vägts samman KOMMENTAR Det är lätt att få tag på bovärden Anmälda fel åtgärdas inom rimlig tid Sänkt betyg med nästan en tiondel. En ändring av bovärdarnas fastighetsansvar,98,7, Personal och inhyrda hantverkare håller förra hösten kan ha påverkat.,9,9 avtalade tider,8,9,76,8, Personal och inhyrda hantverkare är aktsamma och städar efter sig vid reparationer Klagomål hanteras bra Jag får ett trevligt bemötande av personalen 9 Snitt* Jag känner igen 9 bovärden Snitt* 9 Snitt*, Städningen och skötseln av trappuppgång, Betyget närmast oförändrat men över snittet Skötsel hiss, entré, källare och vind är bra för alla jämförda företag. Två frågor har Utestädningen och skötseln av gångvägar, fått sänkt omdöme, städning utvändigt och,9,9,8 trottoarer,,9,6,, innergårdar,,76 gräsmattor,8och skottning. Vi har fått ris och ros av ett flertal, rabatter sköts bra hyresgäster under vintern kring det och två itt* Skottning och sandning sköts bra hårda vintrar i rad har satt frågorna i fokus. Den allmänna tvättstugan sköts och Glädjande är dock att endast ett olycksfall fungerar bra där halkbekämpning finns med i bilden har 9 Snitt* I den allmänna tvättstugan 9 är jag Snitt* rapporterats i vinter. 9 En del klagar Snitt* på skötseln inte nöjd med av sin p plats men skottning och städning av den ansvarar hyresgästen själv för. Boendestandard Jag är nöjd med standarden i lägenheten Jag är nöjd med bostadsområdets yttre Vi har något ökad nöjdhet med standard, yttre miljö och lekplatser. En bidragande,8,9 miljö,6 och lekplatserna,, orsak är säkert att det kommit till fler,76,8,96,,9 Är du beredd att betala mera för att få nybyggda bostäder med bättre isolering, en högre standard i lägenheten Jag tycket att tillgängligheten till mitt boende är bra (lätt att nå lägenheten för mot buller och kyla de senaste åren. till exempel gamla och handikappade) itt* 9 Snitt* 9 Snitt* 9 Snitt* TRYGGHET,8 Jag trivs bra i min lägenhet,6,, Även här har vi fått bättre resultat på två,96,,9,9,,9 Jag trivs bra i mitt bostadsområde frågor: trivsel i området och störningar av Jag blir sällan störd av mina grannar Jag får bra stöd och hjälp av personalen grannar. Trygghetsarbetet med saker som sik- och utebelysning ska vi fortsätta med. tröjning när jag anmäler en störning Jag känner mig trygg i mitt boende itt* 9 Snitt* 9 Snitt* 9 Snitt*, NYINFLYTTAD,96,,9 Jag fick bra information och service av uthyraren,9 då jag hyrde, lägenheten,9 Jag fick bra information och service av bovärden då jag flyttade in Jag var nöjd med lägenhetens skick då jag flyttade in itt* 9 Snitt* 9 Snitt* Även om betyget sjunkit något har omdömet höjts för en fråga. Fler är mer positiva till lägenhetens skick då de flyttar in. 6 ÖVRIGT,9,9,,9 itt* 9 Snitt* * I snittsiffran ingår 7 bostadsföretag. Jag får valuta för min hyra FaBo är bra på att informera om det som rör lägenheten och bostadsområdet Jag kan rekommendera FaBo som hyresvärd Jag anser att mitt bostadsområde är attraktivt att bo i Här har vi den största minskningen. Faktorer som påverkat är hyran och informationen om lägenheten och bostadsområdet. Vi måste bli bättre på att lägga lappar i brevlådorna när vi planerar förändringar. Känslan är att oftast är våra hyresgäster positiva till våra olika åtgärder men känner att de inte fått veta vad som händer och är på gång. Hemsidan får också kritik och den kommer att göras bättre och mer lättöverskådlig i år. 6

7 PÅ GÅNG ISS tar över trappstädning ISS Facility Services tar över veckostädningen av trappor i en stor del av FaBo:s fastigheter efter en offentlig upphandling. Ett stort uppdrag för en ny kund och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger driftchef Ulrika Bengtsson. ISS har ett 6 tal anställda i drift området Falkenberg Varberg och den huvudsakliga verksamheten är olika typer av städning. I Falkenberg sköter ISS bland annat städning av skolor. ISS är ett av Sveriges största tjänste företag med medarbetare. Koncernen sysselsätter totalt mer än halv miljon människor i över femtio länder. Ulrika Bengtsson har varit anställd i ISS i år och har själv städat trappor hos HFAB, det kommunala bostadsbolaget i Halmstad. Så jag vet att det är ett arbete som kräver kunnande och servicekänsla för bra resultat. Vår ambition är att skillnaden jämfört med tidigare ska bli till det bättre för hyresgästerna, säger Ulrika Bengtsson. Övertagandet skedde från den juni Fastighetschef Bo Björkner säger att FaBo ska göra regelbundna utvärderingar av entreprenaden. Följande fastigheter berörs: Floragården, Floragatan Rörbecksgatan,7 Holgersgatan 7 Holgersgatan Arvidstorpsvägen 8 Biblioteksgatan Kv Drivbänken, f d Möllevägsskolan Trädgårdsgatan, Slöinge Göteborgsvägen 7 9, Slöinge Rådmansgatan Allévägen 7 9 Hertings Allé Fåborgsvägen Rådmansgatan 6 8 Hertings Gård, höghusen Apelsinvägen,Vinberg Skomakarvägen Bergsvägen Utmarksvägen Västgötavägen Tröingebergs vägen Bergåsavägen Nya hyror från juli ränteläget har skjutit i höjden i år. Sedan den december har Riksbanken höjt reproräntan tre gånger med sammanlagt,7 procentenheter. Det slår igenom med en hyreshöjning från den juli. Vid förhandlingen om årets hyror mellan FaBo och Hyresgästföreningen Norra Skåne i december gjordes en överenskommelse om en översyn av årets hyror. Parterna var överens kom att träffas igen för att se hur räntan utvecklades under första halvåret. Räntan har höjts med mer än vad som kalkylerades vid förhandlingen och därmed kommer en höjning att ske. det innebär en justering av hyrorna från och med den juli enligt följande: Katarina ny kontakt för kunderna den första augusti börjar Katarina Lindh som ny chef för kundservice på FaBo, och blir en av personerna i bolagets ledningsgrupp. Att få arbeta med människor i ett företag som är en viktig del i hur det svenska samhället är uppbyggt lockade mig, säger Katarina. som kundservicechef har man bland annat ansvar för FaBo:s kommunikation, kontakter och information, både till kunder och hyresgäster och externt. Katarina Lindh är uppvuxen i Lerum, och bor med man och två barn i Träslövsläge. Sedan 8 arbetar hon som klubbchef för Varbergs Golfklubb, och hade innan dess samma uppgift på Grönlunds GK i Stockholm. Hon har sin akademiska utbildning inom ekonomi och ledarskap. Liten yta - låg hyra. Kallhyran höjs med,8 procent. För lägenheter med totalhyra höjs hyran med totalt,8 procent. Den genomsnittliga höjningen blir sex kronor per kvadratmeter och år. På Varbergs två golfbanor ansvarade hon för en organisation med tio året runt anställda och ytterligare under högsäsong. Från att haft del i att golfande medlemmar trivdes under sina timmar på golfbanan får hon del i att de boende i ungefär lika många FaBo lägenheter gör detsamma under all sin tid i den egna lägenheten. Organisatorisk, drivande, positiv och nära till skratt är Katarinas kortbeskrivning av sig själv. Miljön har känts helt rätt i de kontakter jag haft med FaBo. Jag ser verkligen fram mot att få börja mitt nya arbete, säger hon. 7

8 REPORTAGE Grillad marulk med sommarsallad Recept, personer 8 g marulksfile eller annan fast fisk st minimorötter st minibetor i olika färger st rädisor st färskpotatisar 8 st vårlökar påse, ca g, mixade salladsskott knippe dill g getost (chevre) g färskost tsk honung salt peppar g smör. Börja med att tända grillen.. Koka potatisen och betorna var för sig.. Stycka marulken i g bitar eller be din fiskhandlare göra detta, salta och peppra.. När potatisen och betorna kokat klart så låter du dem svalna. Under tiden blandar du getost, färskost, salt, peppar och honung till en slät kräm.. Dela ner alla grönsakerna i jämna bitar. 6. Smält smöret i en stekpanna och lägg i grönsakerna och låt dem få en fin gyllenbrun färg. Ställ sedan av pannan från värmen och vänd i salladen och dillen. Krydda med salt och peppar. 7. Grilla fisken ca minuter på varje sida och låt den sedan vila i minuter på en tallrik. För dig som använder en termometer ska innertemperaturen vara ca grader. 8. Fördela sommarsalladen på fyra tallrikar. Lägg på fisken och toppa med krämen. Sommarsalladen fungerar givetvis även till kött men plocka då bort dillen. Och dricka till? Laxen rekommenderar vitvinet Poully fumé 9 (nr 7 på Systemet) eller öl Old speckled hen (nr 6). Fina fisken från Laxen P eter Lindgren, kock på Källaren Laxen, tycker vi kan byta ut köttbiten på grillen i sommar. Han väljer marulk, som med sitt fasta kött, lämpar sig för grillning. Det här är snabblagat, enkelt och gudomligt gott en skön kväll, beskriver Peter sin grillfisk med somrig sallad. källaren laxen är nu inne på sitt femte år med familjen Bennheden vid borden Alex och Jacob med stöd av pappa Claes och mamma Inger. Det handlar inte bara om att bygga upp en rörelse lika mycket att vårda ett arv i den unika källarmiljön från 879. I många år var den bryggeri Falkens ölhall där stammisarna tog sin pilsner eller mumma. Nu finns ett hundratal ölsorter i sortimentet. Källaren Laxen har gjort det till sitt signum att kombinera mat och dryck till en helhet. Ibland önskar man att lokalen var fyra gånger så stor, säger Alex Bennheden. Sommartid fördubblas antalet platser dock när uteserveringen öppnas. Då växer det lilla familjeföretaget till omkring anställda. Turistsäsongen är oerhört viktig för alla krogar i stan även om vi har allt fler stamgäster som kommer året om, konstaterar Alex. En regnig juli är ingen hit. Varken för krögare eller semesterfirare. TÄVLA OCH VINN Du kan vinna ett presentkort på en brunch på Restaurang Laxen. Svara på nedanstående tre frågor och sänd ditt svar senast den augusti till: FaBo, 8 Falkenberg. Märk kuvertet Tävling. Du kan också mejla sitt svar till info@fabo.se. Skriv rubriken Tävling. Tre priser lottas ut. Vinnarna publiceras i nästa nummer av FaBo nytt. Hur många FaBo-entréer har Svenne Larsson utsmyckat? Vilket genomsnittsvärde fick FaBo i boendeenkäten? För vilken av de sex undersökta faktorerna har FaBo högst omdöme, i årets boendeenkät? 8

NKI 2015 NÖJD KUND INDEX 2015

NKI 2015 NÖJD KUND INDEX 2015 NÖJD KUND INDEX 2015 HÖG SVARSFREKVENS OCH HÖJT SNITTRESULTAT VISAR ATT VI ÄR PÅ RÄTT VÄG Svarsfrekvens 2013 72 % - mycket högt! Svarsfrekvens 2015 65 % - fortfarande högt 2011 Totalt resultat 74,4 2013

Läs mer

NÖJD HYRESGÄST BOSTAD LANDSTINGSBOSTÄDER I JÄMTLAND AB NOVEMBER 2010

NÖJD HYRESGÄST BOSTAD LANDSTINGSBOSTÄDER I JÄMTLAND AB NOVEMBER 2010 NÖJD HYRESGÄST BOSTAD LANDSTINGSBOSTÄDER I JÄMTLAND AB NOVEMBER 21 ScandInfo Marketing Research AB 21-12- David de Courcy Jenny Frank P.nr. 1484 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING... 3 Bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

sara danielsson röster från backa Röster från Backa

sara danielsson röster från backa Röster från Backa Röster från Backa Mellanplatsprojektet bidrog till och följde uppstarten och utvecklingen av odlingsprojektet Gåsagången Gror! i ett bostadsområde i Backa. Odlingen låg på Familjebostäders mark och var

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

Medlemsenkät Brf Fiskekroken i Halmstad

Medlemsenkät Brf Fiskekroken i Halmstad Medlemsenkät Brf Fiskekroken i Halmstad 2015 Hur nöjd är du med hantering av felanmälan och bemötande från entreprenörer? 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 5% Mycket nöjd Nöjd Varken eller Inte nöjd Ej använt tjänsten

Läs mer

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad.

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Alla har rätt att bo tryggt Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Allt blir trivsammare om vi pratar med varandra! Så här

Läs mer

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol NKI 2012 Nöjd kund-index 5100 FS Nol Innehåll NKI 2012 Serviceindex Ta kunden på allvar Trygghet Rent & snyggt Hjälp när det behövs Produktindex Lägenheten Allmänna utrymmen Utemiljön Profil Attraktivitet

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Costumer Score Card 2014 rapport

Costumer Score Card 2014 rapport Styrelseärende 2014-09-10 ÄRENDE NR 8 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2014-09-30 DNR 2014/1853-2.7.1 HANDLÄGGARE Marianne Badman 08-737 20 79 marianne.badman@familjebostader.com Costumer Score Card 2014 rapport

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

Hyresgästundersökning

Hyresgästundersökning 1 Hyresgästundersökning Enkäten innehåller frågor inom ett antal delområden. De flesta frågorna är utformade som påståenden. För varje påstående ombeds du att markera ett alternativ på en skala från 1

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY DAGAR VECKA 42 INGREDIENSER RECEPT Hej! Vår gästkock Erik Lallerstedt fortsätter att bjuda oss på snabblagade och goda vardagsfavoriter. Erik Lallerstedt är den legendariska kocken och krögaren som förnyade

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

Hyresgäst undersökning 2018

Hyresgäst undersökning 2018 Hyresgäst undersökning 2018 1. Hur gammal är du? 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 30 år eller yngre 31 år-44 år 45 år - 60 år 61 år eller äldre 2. Hur många personer bor i ditt hushåll inklusive

Läs mer

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade DAGAR VECKA 7 INGREDIENSER RECEPT Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL PERSONLIGARE HEM Vi gör det enkelt för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda lägenheten

Läs mer

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.45 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram minutfilé förp rökt makrill Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök 500 gram vitkål ask cocktailtomater

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 28. Recept

5 dagar. Ingredienser v 28. Recept dagar v 28 Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 700 gram kycklinginnerfilé Recept 1 2 3 4 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1 pkt pasta 2,3 4 Hej! Vi har en härlig sommarvecka

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER IDÉN Vi kallar dem Naughty forties, Fab fifties. De galna, roliga och spännande åren mellan fyrtio och femtio. Den tid då våra kroppar förändras och behöver bättre och nyttigare mat för att fortfarande

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar v. 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram hönsfärs pkt kabanoss Ca 800 gram torskfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Den här veckan har vi Ulrika Brydling som gör ett minigästspel i matkassen. Ulrika

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Kundundersökning 2010. Februari - april 2010 Genomförd av CMA Research AB

Kundundersökning 2010. Februari - april 2010 Genomförd av CMA Research AB Östgötagården Kundundersökning 2010 Februari - april 2010 Genomförd av CMA Research AB Östgötagården kundundersökning 2010, sid 1 Innehåll Sammanfattning 2 Rekommendationer 4 Fakta om undersökningen 5

Läs mer

Så hittar du kantarellerna

Så hittar du kantarellerna 1 Så hittar du kantarellerna Foto: Per Wissing Letar du kantareller i skogen? Här hittar du grundtipsen som hjälper dig göra fynden. SVAMP 1. Leta efter kantareller i täta, svårtillgängliga, unga skogar.

Läs mer

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.7 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs fläskytterfilé, ca 600 gram Ca 700 gram Bjärekycklingfilé Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis, Grönsaker 450 gram morötter broccoli rödlök tomat paprika

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Kundundersökning 2011. Mars - april 2011 Genomförd av CMA Research AB

Kundundersökning 2011. Mars - april 2011 Genomförd av CMA Research AB Östgötagården Kundundersökning 2011 Mars - april 2011 Genomförd av CMA Research AB Östgötagården kundundersökning 2011, sid 1 Innehåll Sammanfattning 2 Rekommendationer 4 Fakta om undersökningen 5 Fakta

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Kom in i värmen och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Jämnare inomhusklimat Förbättrad boendekomfort Det här vinner du Lägre energikostnad Energikostnaden minskar med 10

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Förbättra er måltidsmiljö -en tävling för vård- och omsorgsboenden i Ljusdals kommun- ljusdal.se

Förbättra er måltidsmiljö -en tävling för vård- och omsorgsboenden i Ljusdals kommun- ljusdal.se Förbättra er måltidsmiljö -en tävling för vård- och omsorgsboenden i Ljusdals kommun- ljusdal.se Förbättra er måltidsmiljö -en tävling för vård- och omsorgsboenden i Ljusdals kommun- Maria Almström Svensson

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta kg potatis, Grönsaker rödlök gul lök vitlök paprika blomkål chilipeppar citron kruka dill knippe rädisor ask babyspenat kg morötter,,,, Hej! Välkomna till

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008 I detta Nyhetsbrev berättar vi om Neptunhusets lokaler och dess trevliga hyresgäster. Ålgårdsläktaren på Borås Arena har uppgraderats med ny loge, stor mingelyta och yterligare anpassats för rörelsehindrade.

Läs mer

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Under sommaren 2012 gjordes en enkätundersökning bland Nyköpings befolkning angående stadens parker. Totalt fick man in 188 svar. Detta dokument är ett tillägg

Läs mer

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke Sommarrecept till Viltboden Foto: Hannah Kompanik Recept: Elin Carleke Hej och Välkomna till Trolle Ljungby Viltbod. Vi har öppet varje tisdag och torsdag kl. 17-18 i sommarlokalen inne på gården. Nedan

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet ROSA BANDET EDITION a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 42 a Broccolisoppa med tunnbrödsrulle b Chicken nuggets med arrabbiatakräm c Hoisinstekt lax med gröna bönor ica.se/matkasse

Läs mer

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.19 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 1000 gram kycklingfilé 1 pkt bratwurst Ca 400 gram lövbiff 1 2 3,4 4 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1,2,4 3 Grönsaker

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Vill Du bo mitt i centrum? Sävebo, det kommunala bostadsbolaget, bygger nytt i Sävsjö! Centralt

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram spättafilé 500 gram nötfärs Ca 400 gram frysta räkor Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta 900 gram potatis Hej! Välkomna till 06 med Tastelines Matkasse. Hoppas

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 49 a Krämig pasta med paprika och kotlettbacon b Kycklingkorv med stuvade makaroner c Ugnsstekt lax med romsås d Järpar med fetayoghurt

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig?

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig? Sammanställning av boendeundersökning 216 Inledning Nu håller du i din hand sammanställningen av boendeundersökningen som genomfördes i maj 216. Vi kan glädjande meddela att 63 lägenheter deltog i undersökningen.

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar!

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar! INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012 Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi Ha en skön sommar! LEDARE PERNILLA BERGKVIST Rent, snyggt och bättre service

Läs mer

Spontan uppfattning om Österlens Kraft?

Spontan uppfattning om Österlens Kraft? Spontan uppfattning om Österlens Kraft? 6 5 47% 44% 59% 5 45% 4 35% 3 47% 44% 4 3 2 1 24% 13% 8% 4% Dålig dålig 25% 2 15% 1 8% 5% Dålig dålig Mv 2009: 4,04 2012: 4,38 Elnät/Elh: 4,35 Fjärrvärme: 4,43 Kabel-TV/Brb:

Läs mer

Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln.

Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln. Grannsamverkan Vad är grannsamverkan? Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln. Grannsamverkan är frivilligt. illi

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs 00 gram kallrökt lax Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp couscous förp pasta Hej! Vår gästkock Ulrika Brydling är nu inne på sin tredje vecka.

Läs mer

Undersökning bland personer boende i någon av allmännyttans hyreslägenheter i Umeå, Botkyrka samt Sigtuna

Undersökning bland personer boende i någon av allmännyttans hyreslägenheter i Umeå, Botkyrka samt Sigtuna Undersökning bland personer boende i någon av allmännyttans hyreslägenheter i Umeå, Botkyrka samt Sigtuna Genomförd juni 2016 Om Exquiro bildades 1998. Vi erbjuder ett brett spektrum av statistiska tjänster,

Läs mer

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram kassler Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis förp couscous Grönsaker kruka basilika kruka persilja sötpotatisar 450 gram morötter 500 gram

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Kallt och gott på buffén. (5 recept).

Kallt och gott på buffén. (5 recept). 1 Kallt och gott på buffén. (5 recept). Sill, sikröra och lax i alla former går bra att förbereda till festen. Matjes i glas Ingredienser 8 personer 2 burk hela matjesfiléer, (200 g) 8 st potatisar, kokta

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång!

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! 10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! Kenth Åkerman Det är värt vilket pris som helst att få se en slocknad blick lysa upp på nytt, få se ett leende tändas hos den som tycktes ha glömt att

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

Hänsyn + Omtanke = trivsel

Hänsyn + Omtanke = trivsel En trygghet med att bo i flerfamiljshus är att man har människor omkring sig. Det hörs ljud från andra, det rör sig i området, det är liv och rörelse. Foto: duo Fotografi Du har rätt till lugn och ro Människor

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.39 Kött/fisk Ca 600 gram rödspättafilé Ca 500 gram nötfärs Ca 000 gram kycklingben Ca 800 gram falukorv Ca 500 gram lövbiff Recept 2 5 3 Potatis/ris/pasta mm kg mjölig potatis 3 bakpotatisar pkt pasta

Läs mer

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23 Honungstekt kyckling med salsa verde A Honungstekt kyckling med salsa verde Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad,

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Tina NORDSTRÖM: MIDSOMMAR med matjes Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Min slarvigt hackade lök Har inte ro att finhacka den. Ett personlighetsdrag helt enkelt!

Läs mer

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne SVÅRIGHETSGRAD: Lättlagat TILLAGNINGSTID: Under 15 min PORTIONER: 10 st knäckebröd 1 tsk crème fraiche per bit en klick löjrom per bit (beräkna ca 100 g för

Läs mer

Bygg och underhållsavdelningen

Bygg och underhållsavdelningen Bygg och underhållsavdelningen Avdelningen Bygg och underhåll ansvarar för genomförande av bygg- och underhållsåtgärder inom fastighetsbolaget. Samråd angående genomförande och teknisk utformning sker

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Ta kunden på allvar. Frågor med en asterisk (*) ingår i extern benchmark 9,2% 90,8% Bemötande vid senaste kontakten * 4,9% 95,1% . 95,8%.

Ta kunden på allvar. Frågor med en asterisk (*) ingår i extern benchmark 9,2% 90,8% Bemötande vid senaste kontakten * 4,9% 95,1% . 95,8%. Ta kunden på allvar Bemötande vid senaste kontakten * Bemötande vid felanmälan *. 89,7%. 9,2% 90,8% 4,9% 95,1% Bemötande av fastighetsskötaren/hantverkaren *. 95,5%. 2,7% 97,3% Fastighetsskötaren i kvarteret

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

TRYGGHETSVANDRINGAR 1

TRYGGHETSVANDRINGAR 1 TRYGGHETSVANDRINGAR 1 VAD INNEBÄR TRYGGHETSVANDRING? Trygghetsvandringen har som mål att skapa en bättre boendemiljö för de boende. Det är viktigt att se till att alla berörda i ett område involveras i

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig Kvalitetsindex Standard, anhörig Rapport 20111103 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Smaklig måltid! Premiumkassen meny vecka 14. Påsktävling! www.bramathemma.se. MÅNDAG Italienska färsbiffar serverade med pestosås samt pasta

Smaklig måltid! Premiumkassen meny vecka 14. Påsktävling! www.bramathemma.se. MÅNDAG Italienska färsbiffar serverade med pestosås samt pasta Premiumkassen meny vecka 14 MÅNDAG Italienska färsbiffar serverade med pestosås samt pasta TISDAG Lax med kokos och lime serverad med pressad potatis ONSDAG Hawaiigryta serverad med ris TORSDAG Stekt rimmat

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka, port Ingredienser Kött/fisk 00-600 gram laxfilé pkt lammfärs, ca 00-00 gram pkt lövbiff, ca 00-00 gram 700 gram kycklinginnerfiléer Potatis/ris/pasta mm kg potatis pkt pasta 800 gram sötpotatis,

Läs mer

Kryddor med Hasse Åhman och Ben Wiberg

Kryddor med Hasse Åhman och Ben Wiberg Kryddor med Hasse Åhman och Ben Wiberg Norsen, 21.9 2011 Innehållsförteckning Sirkkus Couscous... 3 Bosses Grönpepparfasan... 4 Kantarellsoppa... 5 Sås på malet kött... 6 Kräftstjärts-sallad... 7 Vitlöksbröd...

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 2014-0-0 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda intervjuer

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2009. Läs mer på sidan 2. Läs mer på sidan 4

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2009. Läs mer på sidan 2. Läs mer på sidan 4 Höstens första nyhetsbrev innehåller information om försäljning av fastigheten Vinddraget 2 i Viared. I Vulcanus på Fabriksgatan kan man äta orientalisk mat eller svensk husmanskost och på Fleminggatan

Läs mer