Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan Lindfors (c)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan Lindfors (c)"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan, Rådhuset kl Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan Lindfors (c) Övriga deltagare Barbro Nordén Harbeck, biblioteks/kulturchef Karin Hästö, kultursekreterare Inger Johansson, (mp) ers Utses att justera Justeringens plats och tid Kickan Fält Kulturförvaltningen Underskrifter Sekreterare Paragrafer Karin Hästö Ordförande Justerande Margareta Arthursson Kickan Fält Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kulturförvaltningen Karin Hästö

2 Kulturnämnden Kn 78 Dnr KN04/ Kulturpristagare 2004 Kulturnämnden går igenom förslag till årets pristagare. Kulturnämnden beslutar att till Säters kommun kulturpristagare 2004 utse St. Skedvi hembygdsförening med följande motivering: Att värna, vårda och visa är något av en hederskodex för en kulturförening. Detta har St. Skedvi hembygdsförening på ett föredömligt sätt visat. Med goda ideella krafter och stor kulturell energi har hembygdsgården byggts upp och växt ut. Dessutom har skogar och berg i St. Skedvi fått ett stort kulturvärde med Tallmorkojan i centrum.

3 Kulturnämnden Kn 79 Dnr KN04/ Skrivelse från St.Skedvi hembygdsförening Säters kommun har lagt ut sockenstugan i St.Skedvi till försäljning. St.Skedvi hembygdförening framlägger i en skrivelse önskemål om att den stora bonaden av Ann-Marie Hoke som hänger i sockenstugans stora samlingssal, undantas från försäljning och kvarstår i socknens ägo. Vävnaden som innehåller motiv och symboler från St.Skedvi sattes upp 1956, och kan förmodas ej vara av intresse för utomstående köpare. St Skedvi hembygdförening anhåller om att Säters kommun skänker bonaden till föreningen, som i sin tur ansvarar för att den förvaras och sätts upp på lämplig plats. Skulle sockenstugan ej bli såld kan bonaden behålla sin nuvarande placering. Kulturnämnden beslutar att det är ett angeläget förslag och tillstyrker hembygdsföreningens anhållan, samt överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut.

4 Kulturnämnden Kn 80 Dnr KN 04/ Inbjudan till bildandet av Dalarnas Filmråd Dalarnas kommuner och en mängd instutioner har sammankallats till bildande av Dalarnas Filmråd tisdagen den 2 nov på Dalarnas Museum i Falun. Ändamålet är att inom Dalarna främja film och mediafrågor, och vara ett språkrör för Dalafilm utanför länet. Kulturnämnden beslutar att utse Stefan Lindfors att representera Säters Kulturnämnd i Dalarnas Filmråd.

5 Kulturnämnden Kn 81 MoB Dnr 04/432 Junkern 5 - yttrande över förslag till fasadändring hotell/restaurang (Myntmästar`n) upptagande av ny dörr Företaget Ullas mat och catering, som driver hotell Myntmästaren söker byggnadslov för upptagande av en dörr på fasaden mot Rådhustorget. Dörren skall användas som utgång till planerad sommarservering, respektive nödutgång från restaurangen. Företaget framhåller att det saknas tillfredställande nödutgång till restaurangen, och att lokalens utformning begränsar möjligheterna att konkurrera på lika villkor med näringsidkare inom samma bransch. Remitterat ärende från byggnadsnämndskontoret överlämnas för yttrande senast Enligt presidiebeslut är förlängd beredningstid begärd. Kultursekreterare Karin Hästö presenterar förslag till yttrande. Kulturnämnden beslutar att begära förlängd beredningstid och att ge kultursekreteraren i uppdrag att bereda ärendet vidare för att finna alternativa lösningar.

6 Kulturnämnden Kn 82 MoB Detaljplan för Daniels hage- yttrande Detaljplanens syfte är att möjliggöra nyttjandet av 8 äldre fritidshus för åretruntboende på privat tomtmark, samt att utgöra underlag för avstyckning av 5 bostadstomter (bebyggda arrendetomter) på kommunens fastighet Säter 4:5. Kulturnämnden har inget att erinra mot förslaget eftersom inga kända fornlämningar finns i området. Om fornlämningar påträffas vid schakt- och grävningsarbete skall arbetet omedelbart avbrytas och anmälan göras till Länsstyrelsen.

7 Kulturnämnden Kn 83 Kn 30 Mbn Dnr 03/341 Begärt yttrande: Säter 4:5, Säters centrum - ansökan om permanent bygglov för skyltanordning, Nostalgic Club. Byggnadsnämnden begär ytttrande angående permanent bygglov för skyltanordning som kungör Nostalgiarrangemanget och som står uppställd vid infarten från riksväg 70 till Säters centrum. Ansökan har inkommit från Nostalgic Club. Tidigare har tillfälliga byggnadslov lämnats vid två tillfällen och ytterligare förlängning kan ej lämnas. Kulturnämnden diskuterar förvaltningens förslag till yttrande: Det finns behov av att hitta en gemensam struktur för skyltningen i Säter. En struktur som förskönar och förstärker kulturstaden Säter. Skylten är ej till sin utformning anpassad varken till Säter som kultur eller trästad, utan är en reklamskylt. Om anpassning till varje arrangemang skall innebära att en flora av sponsorer kan marknadsföras kring riksvägen riskerar vi att förmedla en estetiskt torftig bild av Säter. Kulturnämnden föreslår ca. en månads marknadsföring vid riksvägen inför varje arrangemang. En fördel vore att de befintliga träportalerna nyttjades i större utsträckning. Kulturnämnden föreslår att ett policydokument för skyltning längs riksvägen, och i staden upprättas i samverkan med byggnadsnämnden. Nämnden tillstyrker ej permant byggnadslov för Nostalgic Clubs skyltanordning. Eftersom ärendet behandlas så nära arrangemangets genomförande bör skylten få kvarstå tills årets arrangemang är genomfört. Urban Falk lämnar följande förslag: Eftersom tidigare ansökningar om skyltar med sponsorer har erhållit byggnadstillstånd, så godkänns även Nostalgik Clubs skyltanordning. Upprättande av policydokument för skyltning längs med riksvägen och i staden genomförs i samverkan med byggnadsnämnden. Votering begärd : Röster för förvaltningens förslag: 3 ja 2 nej Röster för Urban Falks förslag: 2 ja 3 nej

8 Kulturnämnden Kulturnämnden beslutar enligt kulturförvaltningens förslag. Reservation mot Kulturnämndens beslut: Vi reserverar oss mot kulturnämndens beslut angående beslut om skyltning i Säter. Vi stödjer inriktningen mot att sätta upp regler för skyltning, men anser att regler måste fastställas innan kulturnämnden fattar enskilda beslut. De som sätter upp skyltar måste ha tid att handla och förändra. Urban Falk Stefan Lindfors Mbn Dnr 03/341 Nostalgik Club har inkommit med ansökan om permanent byggnadstillsstånd till Miljö och byggnadsnämnden för en ny skyltanordning utformad av Karl H Kruse, med placering på samma plats vid infarten från riksväg 70. Se bil. Miljö och byggnadsnämnden begär yttrande från kulturnämnden senast Kulturnämnden beslutar att begära förlängd beredningstid, samt att ta upp diskussioner om skyltpolicy med Miljö och byggnadskontoret. Kulturförvaltningen och Miljö och byggnadsförvaltningen har diskuterat förutsättningarna för, och behovet av en skyltpolicy för Säter. Målsättningen är att hitta en väl genomarbetad och långsiktig lösning. Arbetet planeras att i samverkan mellan förvaltningarna, och på initiativ av byggnadsförvaltningen genomföras under Kulturnämnden beslutar att lämna följande yttrande: Eftersom förutsättningarna vid Nostalgik Clubs förra ansökan om permanent byggnadslov inte har ändrats i sak (Kn ) tillstyrker kulturnämnden ej permant byggnadslov för Nostalgic Clubs skyltanordning. Kulturnämnden föreslår att Nostalgik Club får förlängt tillfälligt byggnadslov gällande för år Sedan skall upprättat policydokument vara vägledande för kommande beslut.

9 Kulturnämnden Dnr KN 04/ Kn Utsmyckning av cirkulationsplats, Nämnsbo Under 2005 kommer cirkulationsplatsen i Nämnsbo att byggas. Byggherre blir Vägverket vilken också finansierar större delen av byggnationen. Säters kommun har nu möjlighet att komma med förslag till utsmyckning av rondellen. Vägverket avgör slutligen om förslaget kan godkännas ur trafiksäkerhetssynpunkt. Gatukontoret har i budget för 2005 tagit upp kr för utsmyckning och överlämnar härmed uppdraget att komma med förslag inom given budget helst före årsskiftet. Kulturnämnden beslutar att ge kultursekreteraren i uppdrag att ta fram beslutsunderlag. Kultursekreterare Karin Hästö meddelar att skissuppdrag för rondellutsmyckningen i Nämnsbo har erbjudits tre verksamma konstnärer. Erik Vargtand, Säter, May Lindholm, Siljansnäs och Mats Lodén, Gagnef. I uppdraget ingår att inom given budgetram och inom fastställd tid ( ) presentera ett förslag till utsmyckning. Ersättning för skissuppdragen utgår med 6000 kr (inkl soc. avg.) per konstnär. Representanter från byggnadsnämnd, gatukontor och kulturnämnd deltar i urvalsprocessen.

10 Kulturnämnden Dnr KN 03/ Kn Ansökan om produktionsbidrag JHB förlag planerar att ge ut en bok om konstnären och grafikern Janne Dahl, född 1924 i Lima, länge bosatt i Ulfshyttan, numera i Säter med ateljé i Romme. Sviktande syn har hindrat honom alltmer att arbeta med grafik och boken syftar till att sammanfatta hans rika och betydelsefulla produktion. Författare är Kristina Mezei, doktor i konstvetenskap, konstkritiker, konstutvecklare hos Landstinget Västmanland. Boken ges ut i en planerad serie av böcker om förnämliga, men av olika anledningar mindre välkända grafiker. Med en upplaga på 800 st. och ett ca. pris på 200 kr. En mindre bibliofilupplaga planeras. Åhlénska stiftelsen och Stiftelsen Längmanska kulturfonden har vardera bidragit med kr. Förlaget kontaktar berörda kommuner, konst och kulturföreningar för att utröna huruvida det finns intresse att bidra på ett eller annat sätt - med ett rent ekonomiskt stöd och/eller inköp av del av upplagan till ett fördelaktigt pris. Utgivning planeras till Janne Dahls 80-årsdag den 14 okt Kulturnämnden beslutar att bevilja stöd för produktionen genom inköp av böcker för 5000 kr, samt inköp av två bibliofilexemplar. Boken om Janne Dahl Grafiken är en allvarlig lek gavs ut i oktober Enligt förslag från JHBs förlag erhåller kulturnämnden 50 st. böcker a 100 kr för föreslaget produktionsstöd. Inga bibliofilexemplar har producerats. Kulturnämnden beslutar att inköpa 50 st. böcker att nyttja som gåvor i kommunen.

11 Kulturnämnden Budgetuppföljning Förvaltningschefen redovisar ekonomisk uppföljning per 31 aug. Resultatet ligger något under budget. (protokollsbilaga)

12 Kulturnämnden Arbetsmiljö och personalfrågor Temadagar om stresshantering kommer att genomföras för kommunens personal den nov. med föreläsningar och möjligheter att prova på olika behandlingar. Arbetsmiljöinriktad hälsokontroll har genomförts av Gävle Dala företagshälsa av kulturförvaltningens personal. Resultatet presenterades på ett personalmöte och visade att personalen till 81 % är friska, att personalen trivs bra, men lider av för hög arbetsbelastning. Handlingsplan för hälsobefrämjande arbetssätt och rehabilitering i Säters kommun har upprättats. Med syfte att motverka sjukskrivningar och för att införa ett likartat behandlingssystem i alla förvaltningar.

13 Kulturnämnden Kn 88 Biblioteksinformation Förvaltningschefen informerar om att biblioteket ingår i projekt Frispel som undersöker programvaror för datoriserad bokning av lokaler och resurser. För bibliotekets del handlar det om att få bättre kontroll över användningen av de publika datorerna. Maria Höglund ingår i projektgruppen och Barbro Nordén Harbeck i styrgruppen. Gruppen räknar med att framlägga förslag 15 april Huvudbiblioteken i länet har under våren granskats av Eva Björklund arkitekt kontor AB för att kartlägga tillgängligheten för personer med nedsatt rörelseoch orienteringsförmåga. Kartläggningen har initierats av länsbiblioteket som sökt och fått projektmedel från Statens kulturråd. För varje bibliotek har kartläggningen resulterat i en omfattande åtgärdslista, som ska bearbetas till en handlingsplan Anpassningen av offentliga miljöer ska vara genomförd Utlåningsstatistiken för oktober 2004 visar på en ganska stor minskning jämfört med oktober Totalt hittills i år ligger dock utlåningen över föregående år. Tendensen över året är minskande vuxenutlåning och ökande antal barn lån.

14 Kulturnämnden Kn 89 Programinformation Karin Hästö presenterar genomförda och kommande program. Kulturlördag på Säters bibliotek och Kulturhörna den 23 oktober: Vernissage på utställningen Garnmålningar av textilkonstnären Anna Lisa Lindborg Toftell. Måleriverkstad för barn med Kristina Alexandersson Malmberg, konstnär från Solvarbo. Familjekonsert med Dalasinfoniettan den 30 okt. på Folkets Hus. Program till Nordisk biblioteksvecka på tema HC Anderssen planeras till v.46: Kura skymning på tema Sagor, sägner och myter Värd Urban Falk. Berättare Maj Johansson, bibliotekarie och amatörskådis från Falun. Läs dina egna och andras dikter! Programvärd Ulla Eriksson. Dockteater Bytt, bytt kommer alltid igen med Staffan Björklund för kommunens femåringar. Utställning av Prästgärdsskolan om HC Anderssens sagovärld och måleriverkstad på sagotema med Kristina Alexandersson Malmberg på Kulturlördagen som avslutar veckan. Kultursekreteraren samordnar Säters Julmarknad den 28 nov. Den kommer att innehålla program med musik, teater, lek och marknadsutställare med traditionell framtoning i Säters innerstad. På Kulturhörnan ges vernissage på Koppargrafik och hårdnålsgravyr utställning med Janne Dahl och Kerstin Lundh. På biblioteket blir det olika julkluriga lekar för stora och små.

15 Kulturnämnden Kn 90 Dnr KN 04/ Barnteatern i Säterdalen 2005 Säterdalen kommer även år 2005 att drivas av Säters kommun och uthyrning av Säterdalen kommer att organiseras av Jan Ove Johansson på Turistbyrån. Kulturförvaltningen har tillfrågats om att organisera barnteaterföreställningar. Genom samarbete med Folkets Hus ges tillgång till Folkets Hus och Parkers bokningskonferens och barnteaterutbud som genomförs i Eskilstuna jan Kulturnämnden beslutar att Karin Hästö deltar på Folkets Hus och Parkers bokningskonferens i Eskilstuna den jan.

16 Kulturnämnden Kn 91 Kurser och konferenser Dalarnas Kommunförbund: Förbättrad dialog och utökat samarbete. Regional konferens med studieförbund och kommuner. Borlänge. 15 nov Riksantikvarieämbete: Riksantikvarieämbetets höstmöte. Stockholm. 1-2 dec Svensk Biblioteksförening: Strategi en överlevnadsfråga. Stockholm 4 nov Barbro Nordén Harbeck och Margareta Arthursson deltar i Strategi en överlvnadsfråga den 4 nov. i Stockhom.

17 Kulturnämnden Kn 92 Skrivelser Delgivning om tillträde av Inger Johansson som ny ersättare för avgående Emma Sköns i kulturnämnden och demokratigruppen.

18 Kulturnämnden Kn 93 Rapporter Kurs- och konferensrapporter: - Ikoner.konferens om bibliotekens framtid i det framtida samhället. Margareta Arthursson och Barbro Nordén Harbeck - Seminarium i Alfta med Dalarnas och Gävleborgs bibliotekschefer. Tema: det goda värdskapet. Barbro Nordén Harbeck. - Kurs i att anordna Poetry slam. Karin Hästö.

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-06-16 2 Plats och tid Lundgrens Kulturhus kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan

Läs mer

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Kulturnämnden 2004-09-29 2 Plats och tid Kaplansgården,, St. Skedvi hembygdsgård kl. 13 17.00 Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s),

Läs mer

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-02-04 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl. 08.30-16.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Övriga deltagare

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers Kulturnämnden 2006-03-22 2 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset kl. 13.00 15.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Kulturnämnden

Kulturnämnden Kulturnämnden 2005-10-05 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Kickan Fält (v) ord 1 - kl 13.00 14.15 Urban Falk (s), v. ordf.

Läs mer

Kulturnämnden 2006-01-25 2

Kulturnämnden 2006-01-25 2 Kulturnämnden 2006-01-25 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger Johansson

Läs mer

Kulturnämnden 2007-03 -12 1

Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13 16.10 Beslutande AnnBritt Grünewald (s) ordf. Gunilla Bodegrim (fp) v ordf. Berndt Skogbergs (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2003-10-08 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 15.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Övriga

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v) Kulturnämnden 2003-02-05 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 16.10 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c) Kulturnämnden 2004-08-25 2 Plats och tid Säters bibliotek kl 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp) Kulturnämnden 2006-05-17 2 Plats och tid Kulturhörnan, Säters bibliotek, kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen

Läs mer

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00 Miljö- o Byggnadsnämnden 2008-10-24 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.20 09.20 ande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd (c) Arto Viitanen (s) ers. Ulla Hjort

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(9) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-10-09 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora, ordförande Jaakko Mattila (C) Mora Karin Lübeck (S) Mora Hans Stolpe (MOP) Mora, tjänstgörande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Kulturnämnden 2006-12-13 1

Kulturnämnden 2006-12-13 1 Kulturnämnden 2006-12-13 1 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 16.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd) ordf. Urban Falk (s), v ordf. Stefan Lindfors (s ) Ingrid Stenberg Lundin (c

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Kulturnämnden 2006-09-06 1

Kulturnämnden 2006-09-06 1 Kulturnämnden 2006-09-06 1 Plats och tid Kulturhörnan, möteslokal på Ma s konditori kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-09-12 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-15.30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M), vice ordförande Bente Mellqvist-Danielsson (V) Martina Henriksson (FP)

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl 16.00 16.45

Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Beslutande Leif Andersson, ordförande Kristian Pettersson, vice ordförande Luis Miguel Caneo, ledamot Anders Westerlund, ledamot Sven Magnusson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012 AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-10-26 90 Ändring av dagordning 91 Ekonomisk rapport januari september 2011 92 Budgetuppföljning

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Medborgarnämnden 2011-06-29 1(12) Plats och tid: Konferensrummet IFO, Polishuset kl. 13.00-14.20 ande: Maria Johansson (C), ordförande Joe Aronsson (C) Karl-Mats Bodestad (M) Eva Bengtsson (FP) Jan-Olof

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Kulturnämnden 2011-03-09 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 15.30 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Hans Göran Åhgren (M) 2:e vice

Läs mer

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Gunilla Bodegrim (fp) ers

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Gunilla Bodegrim (fp) ers Kulturnämnden 2004-05-12 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl. 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-12-15 Jn 19 Skedvi Kyrkby 34:1, Stora Skedvi Om- och tillbyggnad av skola etapp 2 och 3... 2 Jn 20 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 21 Övriga ärenden... 5 Jävsnämnden 2016-12-15

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Jävsnämnden 2015-06-11

Jävsnämnden 2015-06-11 Jävsnämnden 2015-06-11 Jn 5 Säter 2:1, Säter anläggande av konstgräsplan med belysning mm på Säters Idrottsplats... 2 Jn 6 Gruvby 8:2, Gustafs nybyggnad av omklädnings- och duschbaracker... 4 Jn 7 Kungsgården

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-10 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-10.25 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Barbro Axelsson (s) i stället

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, tisdagen den 28 oktober 2014, kl 9.00 10.30. Beslutande John Sundström (S), ordförande Nenne Åman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(10) Plats och tid Biblioteket i Askersund, kl. 18.00-20.00 Beslutande Lennart Andersson (s), ordförande Rolf Arvidsson (s) istället för Gun- Britt Bourelius Leif Grahn (s)

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-28

Socialnämnden 2012-03-28 Socialnämnden 2012-03-28 90 Delegationsbeslut... 2 91 Delgivningar... 3 92 Inbjudan att medverka i kommunalt skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn... 4 93 Revidering av socialnämndens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 44 Ny fördelning av bidragen till studieförbunden... 50 45 Kulturstipendium 2011... 51 46 Begäran om extra kommunalt verksamhetsbidrag till Habo IFs damlag... 52 47 Driftsbidrag till

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret Årjäng måndagen den 7 november 2011 kl 16.30-18.00 Beslutande Kjell-Arne Ottosson, ordf C Bert Sahlin FP Erik Ulriksson C ej 76

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp) Sida Kulturnämnden 2006-05-08 1 (14) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam

Läs mer

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20 Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 18.30-19.52 Paragrafer 47-57 ande Gösta Eberstein (m) ordförande Eva Wretman (m) Bertil Salomonsson (m) Peter Sjöblom

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Kulturnämnden 2010-09-02 Plats och tid Kulturhuset, Mora Kl. 14.00 16.15 Beslutande Bigitta Sohlberg (S) Ulla Rombo (KD) Olar Eriksson (C) Jaakko Mattila (C) avvek 15.30 60

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-24 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset kl 14.00-16.10 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Bosse Linde (S) Laila Andersson (S) ersätter

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7 Plats och tid Ånge kommunkontor, Flataklocken, rum 563 torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Beslutande Hanne Soukas (s), ordförande Erhard Lundqvist (s) Kristina Erhardsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande Plats och tid Södergatan 2, Gislaved, kl 14.00-15.05 2013-11-18 Beslutande Elisabeth Andersson (KD) ordförande Barbro Ekholm-Nestander (KD) ersätter Solveig Davidsson (M) Björn Olsson (FP) ersätter Ulla

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Bolmens sammatnrädesrum, Gislaved, kl 14.00-15.15 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Björn Olsson (FP) ersätter Jösta Forslund (M)

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD)

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket, 15.00 16.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt, ordförande (MP) Mattias Peterson, 1:a vice ordförande (C) Göran Malmestedt, 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden...

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... Jävsnämnden 2015-10-29 Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården 1... 2 Jn 14 Förslag till kalendarium 2016... 3 Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2015-10-29 1

Läs mer