Gymnaestradan närmar sig GYMPINFO 2 JANUARI 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gymnaestradan närmar sig GYMPINFO 2 JANUARI 2014"

Transkript

1 GYMPINFO 2 JANUARI 2014 Gymnaestradan närmar sig Gymnaestradan är höjdpunkten på sommaren Den samlas gymnaster och dansare från hela världen för att uppvisa sina kunskaper i det somriga Helsingfors. Gymnaestradan är fylld av sevärda händelser och saker att pröva på. Nog är väl också er förening med i detta maffiga evenemang? Enligt de preliminära anmälningarna förväntar man sig över deltagare. För tillfället är 32 länder och alla världsdelar representerade. Många länder som regelbundet brukar delta förväntas ännu anmäla sig, d.v.s. det är frågan om ett verkligt internationellt storevenemang. Vårt mål är att få med finländska deltagare för att uppvisa det mångsidiga finländska gymnastikkunnandet. Denna vår är tiden för föreningarna och förbundet att entusiaismera och informera, ty de preliminära anmälningarna till evenemanget ska göras redan i maj. I denna gympinfo hittar du aktuell information om Gymnaestradan och finländarnas deltagande. Mera information hittar du på nätsidan Denna info har skickats till alla föreningarnas Gympar och dessutom till alla medlemsföreningars ordföranden. I fortsättningen kommer info att skickas enbart till föreningarnas Gympar.

2 Välkommen med som gymp Redan 97 föreningar har utsett sin egen Gymp. Ett tack till dig för att du har tagit emot denna uppgift! Vi förväntar oss att Gymparnas skara ännu växer, så att möjligast många gymnaster, dansare och andra föreningsaktiva har en möjlighet att delta i evenemanget. Föreningarna kan anmäla kontaktuppgifterna till sin Gymp via nätet. Stöd för gympens arbete Som Gymp i din förening är ditt arbete mångsidigt och varierande. Gympens roll och uppgifter varierar till en viss grad föreningsvis; centrala uppgifter är t.ex: - information - sporra och uppmuntra föreningsmedlemmarna att komma med - koordinera evenemanget i den egna föreningen (bl.a. anmälningstidtabell, ansvarsfördelning, delegering av uppgifter) - att binda föreningens styrelse och andra centrala personer till evenemanget Stödmaterial för Gympens arbete finns på nätet: - material för presentation och marknadsföring av evenemanget, bl.a. PowerPoint presentationer, broschyr som kan printas ut samt evenemangets logo med bruksanvisning - videon på evenemanget och bl.a. på Helsingfors. På nätsidorna finns alltid den mest aktuella och uppdaterade informationen om evenemanget, så det lönar sig att följa med regelbundet. Evenemanget har också en Facebook sida eller hittas genom att på Facebook söka på namnet Gymnaestrada 2015 Finland; du går väl in och gillar och följer med informationen om evenemanget också den vägen.

3 Anmälningstidtabell Våren blir för föreningarna en tid att informera, uppmuntra till deltagande och sondera deltagarmöjligheterna. Preliminär anmälan per förening till förbundet senast en så noggrann uppskattning av deltagarantalet som möjligt per program (när det gäller massprogrammen också de olika rollerna) eller per uppvisning (t.ex. halluppvisningar 22 deltagare) - ansökan om halluppvisningar - anmälan görs föreningsvis på nätblankett Bindande anmälan per förening till förbundet senast exakta deltagaruppgifter - beställning av skolinkvartering, matpaket, logiprodukter och kvällsuppvisningsbiljetter - ansökan om stadsscenuppvisningar - om anmälningsförfarandet informeras under vårens lopp Varje förening kan själv bestämma om anmälningstidtabellen inom föreningen. Det lönar sig att ge Gympen tillräckligt med tid att sammanfatta den egna föreningens anmälan. Mångsidiga möjligheter att delta För föreningar och grupper finns det mångsidiga möjligheter att delta. Man kan gå med i: - Massprogram ute, som uppvisas vid öppningstillfället, avslutningstillfället och i Finlands egna masshelheter. Tilläggsuppgifter om när massprogrammen uppförs under veckan finns på nätsidan. - Halluppvisningar; föreningarna har möjlighet att ansöka om en egen halluppvisning, eller tillsammans med en grannförening en gemensam hallhelhet. Tilläggsinformation finns nedan i denna Gympinfo. - Stadsscener; föreningar och grupper kan ansöka om att uppträda med egna program på stadsscener i olika delar av Helsingfors. På stadsscenerna kan man i viss mån också använda redskap. Ansökningar görs senast Finländska deltagare ses dessutom i - Finlandskvällen tillsammans med nordiska vänner (Nordic Evening, Nordisk Afton ); ansökan till programmen gick ut FIG galan, till vilken valts ett program i estetisk truppgymnastik med gymnaster från landslagsringen Då man funderar på alternativ för den egna gruppen eller föreningen, lönar det sig att komma ihåg att inte anmäla sig till för många uppvisningar. Det finns mycket att se och uppleva, så det lönar sig att reservera tid för det också!

4 Vårens instruktionskurser och presentationer Söndag 6.4 Uleåborg kl , Internationella skolan och Tervaväylän koulu Lördag 12.4 Kuopio kl , SAKKY-läroanstalten Söndag 13.4 Helsingfors kl , Munkkiniemen yhteiskoulu Tillfällena är gratis och menade för föreningarnas Gympar, ledare/tränare och andra föreningsrepresentanter. Tillfällenas program är till huvuddelen samma på alla orter. Instruktionskurserna och infotillfällena hålls samtidigt i parallella salar, så det är bra om flera personer från föreningen deltar. Man anmäler sig till tillfällena i förväg (antal personer/förening) på en nätblankett som öppnas Tillfällenas program Presentation av Gymnaestrada-evenemanget och infotillfälle - för Gympar och andra föreningsaktiva - möjligheter till frågor och diskussion Presentation av massprogrammen från Sun Lahti - för ledare, tränare, Gympar - presenteras inspelningar, dräkter, musik mm. färdigt material - information och rådgivning angående hur massprogrammen ska förberedas i föreningen Instruktionstillfällen för ledare/tränare/gymnaster - Let the fun begin ett nytt massprogram för vuxna motionärer som uppvisas vid invigningstillfället - World Team ett nytt internationellt massprogram för alla åldrar, också för evenemangets funktionärer I samband med tillfällena i Uleåborg och Kuopio arrangeras också separata föreningsträffar, där alla föreningsaktiva informeras om aktuella ärenden inom förbundet. I Uleåborg kl och i Kuopio kl Höstens instruktionskurser Lördag Uleåborg Instruktionskurser för ledare/tränare: Connections (=Kytkös) helheten och ett nytt vuxenprogram till öppningstillfället Lördag Tammerfors Instruktionskurser för ledare/tränare: Summer Life (=Katse kerttuun) helheten, Valkea Lintu och ett nytt vuxenprogram till öppningstillfället Noggrannare dagstidtabell och anmälningsanvisningar publiceras i Gympinfo i april.

5 Ansökningar till halluppvisningar Logi Bokningarna görs föreningsvis via en nätblankett. En länk till blanketten har skickats till föreningens Gymp. Ifall Gympen inte har fått länken, ta kontakt: Deltagande och priser Under evenemangsdagarna uppvisas i Mässcentrets hallar 10/15 minuter långa programhelheter, vilka alla deltagare fritt kan bese. Enskilda föreningar eller t.ex. grannföreningar tillsammans kan ansöka om en egen programhelhet. Strävan är att halluppvisningarna är helheter, där olika gymnastikprogram binds samman kring ett gemensamt tema. Varje hallhelhet uppvisas under veckan tre gånger. I hallarna finns åskådare på tre sidor och bakväggen fungerar som en enfärgad tygkuliss. Uppvisningsområdets storlek är 20 x 20 meter. I hallarna är det möjligt att använda arrangörernas redskap. Exakt lista på vilka redskap som erbjuds kommer under vårens lopp. Ansökan om hallprogramhelheter görs samtidigt som de preliminära anmälningarna (ansökningsblankett samt DVD/nätlink). Under hösten kommer det att anordnas workshopliknande uppvisningstillfällen för hallprogramhelheterna. På basen av dessa görs Finlands slutliga val av halluppvisningar. Deltagarna har möjlighet om de så vill att inkvartera sig i skolor eller på hotell. Skolinkvartering Ett skolinkvarteringspaket kan köpas för evenemangstiden. Paketet innehåller logi (8 nätter) och frukost. Skolinkvarteringspaketets pris är 190 euro. Skolinkvartering beställs i samband med de bindande anmälningarna För skolinkvarteringen är det möjligt att köpa logiprodukter (madrass, dyna, täcke). Information om beställning av logipaket kommer senare. Hotellinkvartering Confedent Finland Oy fungerar som samarbetspartner gällande hotellinkvartering. För Finlands delegation har preliminärt reserverats en hotellrumskvot, ur vilken föreningarna kan reservera rum. Hotellpresentation och priser samt bokningsvillkor finns på nätsidan.

6 Deltagande och priser I Gymnaestradan kan alla medlemmar i föreningar som hör till Finlands Gymnastikförbund (Svoli) delta. Vår åldersrekommendation är 7 år och dessutom har alla under skolåldern möjlighet att delta i program i föräldragymnastik i öppningstillfället. Föreningen ansvarar för att de minderåriga deltagarna har ett tillräckligt antal vårdnadshavare med under evenemanget. Alla deltagare behöver ett deltagarpass, vars pris är 235 euro. Deltagarpasset innehåller: - deltagarrättighet i Gymnaestradan d.v.s. fritt inträdde till alla Gymnaestradans tillfällen, förutom kvällsoch eftermiddagsuppvisningar (national afternoons, national evenings) - transport med allmänna fortskaffningsmedel i Helsingfors under evenemanget - den officiella programguiden - inträde till kvällssamkvämen Deltagarpasset innehåller inte logi, måltider eller biljetter till eftermiddags- och kvällsuppvisningar. Obs! De barn som deltar i föräldra-barn massprogrammet i invigningen behöver inte ett eget deltagarpass. Den förälder som deltar bör antingen ha ett deltagarpass eller ett frivilligpass. Om barnet vill delta också i annat program eller röra sig på andra händelseplatser, behöver barnet eget deltagarpass. Deltagarna kan om de så vill förutom sitt delatagarpass skaffa: Skolinkvarteringspaket (max 8 nätter); pris 190, innehåller frukost Lunchbiljetter (=7 luncher); pris 100 e Eftermiddags- och kvällsuppvisningsbiljetter; priserna klarnar senare Finlandsdräkter Den finländska delegationen representerar under Gymnaestradan Finland i gemensamma evenemangsdräkter d.v.s. Finlandsdräkter. Dräkternas modeller, priser och beställningsinformation publiceras senare. Den officiella Finlandsdräkten behövs i inmarschen till öppningstillfället, då deltagarna marscherar in nationsvis på stadion. I inmarschen kan man delta enbart om man är klädd i den officiella Finlandsdräkten. Deltagare som inte skaffar dräkten kan följa med marschen från läktaren.

7 Nu söks föreningar som kan ta hand om skolinkvarteringen 75% av deltagarna i Gymnaestradan bor i skolor i Helsingfors, Esbo och Vanda. Varje skola kommer att ha en finländsk ansvarsförening. Föreningen kan delta i evenemanget ur ett annat perspektiv, kan lära känna utländska deltagare och få förmåner. De snabba äter upp de långsamma, d.v.s. genom att anmäla sig i tid får man ett förmånligare läge när det gäller val av skola! Ju tidigare du anmäler din förening, desto bättre kan du välja skola att övervaka! Föreningen är värd för skolan under tiden Till uppgifterna hör att övervaka 24 timmar per dygn, ta emot dem som bor på skolan, sköta en infopunkt och dela ut material, frukost samt i mindre skala sköta om renhållningen (bl.a. föra ut skräp, allmän renlighet, ordning i klasserna (pulpeter). Föreningen får i ersättning: - Gymnaestradapass (6 pass/skola + 2 pass/100 övernattare), eller en finansiell ersättning, som kommer att vara mindre än värdet på passen (1 pass = 235 ). - gratis övernattningsdygn på skola för de frivilliga, - möjlighet att hålla kantin/kiosk (ifall skolan ger lov) Krav på dem som deltar i skolövervakningen: - Föreningen finns i förskottsuppbördsregistret - Föreningen har ett FO-nummer - Föreningen förbinder sig för hela evenemangstiden - De frivilliga behärskar åtminstone engelska eller de inkvarterades språk - En vänlig serviceinställning Föreningen behöver minst sex personer för övervakningsuppgifter samt beroende på skolans storlek för utdelning av frukost ca 4-6 personer/dag, dessutom kantinpersonal. Beräkningsformel för övervakningsuppgifterna: 2 personer/ 8 timmars turer/ 3 turer. Du observerar väl att till kantinen och till utdelning av morgonmål behövs andra personer, övervakarna kan inte sköta detta under sina turer. Blev du inspirerad? Gav det upphov till frågor? Ta kontakt med den ansvariga för frivilligarbetet Katriina Sahala, katriina.sahala@wg-2015.com eller

8 Vill du delta i arrangemangen av Gymnaestradan bakom kulisserna? Gymnaestradateamet Ärenden gällande de finländska deltagarna sköts i Gymnastikförbundet av Gymnaestradans Finlandsteam. I teamet ingår: Heli Pekkala - helhetsansvaret för teamet, kommunikation och information - programutbudshelheten Leeni Asola-Myllynen - utemassprogrammen bl.a. instruktionskurserna och samträningarna Liisa Ahlqvist-Lehkosuo - grenarnas deltagandemöjligheter - FIG-galan Vill du för våra internationella gäster representera förstklassiga finländska arrangemang? För arrangerandet av Gymnaestradan behövs ca frivilliga. Gymnaestrada 2015 är hela den finländska gymnastikfamiljens gemensamma kraftuppvisning. Som frivillig är du med om att bygga upp Finlands största och mest förstklassiga internationella evenemang, skapa nya vänskapsband och uppleva den finländska gymnastiken! Rekrytering av frivilliga startar våren Till buds står mångsidiga uppgifter. Av dej krävs minst 16 års ålder samt ett vänligt och piggt uppträdande. Språkkunnighet är en fördel, i alla uppgifter dock inte ett krav. Som frivillig bör man delta minst 3 på varandra följande dagar, helst önskar vi att du ger din insats som frivillig hela evenemangstiden! Med frivilligpass kan man delta i vissa program i öppningstillfället, men inte i övrigt i evenemanget. De frivilliga bjuds på bl.a. varm mat och klädsel passande för uppgiften, insättning i den egna uppgiften samt ett intyg efter evenemanget. Om du behöver tilläggsuppgifter eller har frågor, skicka e-post eller ring ansvarspersonen för frivilligarbetet Katriina Sahala katriina.sahala@wg-2015.com, tel:

9 Helena Hirvonen - kundservice -ackreditering, fakturering, produkter Klara Westerlund - Finlandskvällen tillsammans med nordiska vänner När det gäller ärenden som hänför sig till Gymnaestradan kan du vara i kontakt via den gemensamma e- postadressen gymnaestrada@voimistelu.fi eller direkt med ansvarspersonen för delområdet förnamn.efternamn@voimistelu.fi. En separat evenemangsorganisation sköter om planerandet och uppbyggandet av det internationella evenemanget. Som generalsekreterare fungerar Maria Laakso. Tidtabell Instruktionskurs och presentation av evenemanget, Uleåborg 6.4. Instruktionskurs och presentation av evenemanget, Kuopio Instruktionskurs och presentation av evenemanget, Helsingfors 13.4, Gympinfo 3, april 2014 Föreningarnas preliminära anmälningar till förbundet Ansökan om halluppvisning Gympinfo 4, september 2014 Instruktionskurs för ledare och tränare, Uleåborg Instruktionskurs för ledare och tränare, Tammerfors Gallring av hallprogram, hösten 2014 Gymnastikförbundets uppvisning, Föreningarnas bindande anmälningar till förbundet, Fakturering av första raten av deltagarpassen (50%) Beställning av kvällsgalabiljetter, logiprodukter och representations- och uppvisningsdräkter Anmälan till uppvisningar på stadsscener Fakturering av hotellinkvartering (47%) Gympinfo 5, januari 2015 Repetition av programmen för ledare och tränare, mars 2015 Slutlig musik till alla uppvisningar (halluppvisningar, stadsuppvisningar) till Gymnastikförbundet Gympinfo 6, april 2015 Fakturering av resten av deltagarpassen och övriga beställningar Gemensamma samövningar, maj-juni 2015 Gymnaestradans öppningstillfälle övningar, (preliminärt) World Gymnaestrada , Helsingfors Välkommen med! Gymnaestradan är ett maffigt och upplevelsefyllt evenemang, menat för medlemmar i alla Gymnastikförbundets medlemsföreningar. Välkomna med är alla, både personer med gymnastiken som hobby och toppgymnaster från alla gymnastikens grenar och former. Vi ska tillsammans sporra en stor grupp finländare och visa för våra internationella gäster vad finländska gymnastikföreningar kan i hela sin mångsidighet och finess!

Gymnaestradan är en enastående upplevelse

Gymnaestradan är en enastående upplevelse GYMPINFO 3 APRIL 2014 Gymnaestradan är en enastående upplevelse Gymnaestradan är en upplevelse, som varje gymnast borde få vara med om. Under en veckas tid finns över 300 timmar gymnastik att se och uppleva

Läs mer

DE SISTA STEGMÄRKENA INFÖR GYMNAESTRADAN!

DE SISTA STEGMÄRKENA INFÖR GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 8 JUNI 2015 DE SISTA STEGMÄRKENA INFÖR GYMNAESTRADAN! Midsommaren står redan bakom dörren och efter midsommarfirandet är det endast tre veckor kvar till Gymnaestradans öppningstillfälle! I denna

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

En ståtlig grupp finländare är med på Gymnaestradan!

En ståtlig grupp finländare är med på Gymnaestradan! GYMPINFO 6 JANUARI 2015 En ståtlig grupp finländare är med på Gymnaestradan! Nästa sommar ses 4000 finländska gymnaster i Helsingfors fint! Finland har Gymnaestradans största delegation. Deltagargruppen

Läs mer

Gymnaestradan samlar gymnaster från över femtio länder

Gymnaestradan samlar gymnaster från över femtio länder GYMPINFO 4 AUGUSTI 2014 Gymnaestradan samlar gymnaster från över femtio länder Gymnaestradan samlar ett rekordstort antal gymnastikvänner i Helsingfors. Enligt de preliminära anmälningarna kommer deltagare

Läs mer

298 DAGAR TILL GYMNAESTRADAN

298 DAGAR TILL GYMNAESTRADAN Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä 298 DAGAR TILL GYMNAESTRADAN Ta Österrike och Vorarlberg som semestermål för sommaren 2019 och kom för att njuta av ett toppevenemang, gymnastik och

Läs mer

Ännu hinner du med man kan efteranmäla sig fram till 15.4

Ännu hinner du med man kan efteranmäla sig fram till 15.4 Ännu hinner du med man kan efteranmäla sig fram till 15.4 Nästan 9 000 deltagare har redan anmält sig till gymnastikens Suomi Gymnaestrada och ännu hinner man med. Man kan efteranmäla sig fram till 15.4.

Läs mer

Evenemangsyran stiger

Evenemangsyran stiger Evenemangsyran stiger Till nästa sommars toppevenemang, Gymnastikens Suomi Gymnaestrada, är det endast drygt 200 dagar! Evenemanget samlar hobbygymnaster och tävlingsgymnaster, då både Voimistelupäivät

Läs mer

DEN 16:E VÄRLDSGYMNAESTRADAN I ÖSTERRIKE

DEN 16:E VÄRLDSGYMNAESTRADAN I ÖSTERRIKE Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä DEN 16:E VÄRLDSGYMNAESTRADAN 7-13.7.2019 I ÖSTERRIKE Anslut dig till den finländska gymnastikdelegationen. På kommande är ett toppevenemang, fin stämning,

Läs mer

FSG INFORMERAR DECEMBER 2014

FSG INFORMERAR DECEMBER 2014 FSG INFORMERAR DECEMBER 2014 Nu har vi snart julen här, och det är dags att summera ihop året som gått och se fram mot år 2015 och Gymnaestradan i Helsingfors 2015 och FSG-festivalen (nytt namn för gymnastikfesten)

Läs mer

FSG INFORMERAR OKTOBER 2013

FSG INFORMERAR OKTOBER 2013 FSG INFORMERAR OKTOBER 2013 Bästa FSG:are! I detta infobrev finns information om vad som hände på FSG höstmöte och FSG-dagarna information och enkät gällande Gymnaestrada 2015 och FSG-föreningarnas deltagande

Läs mer

FSG INFORMERAR MAJ 2014

FSG INFORMERAR MAJ 2014 FSG INFORMERAR MAJ 2014 Ett riktigt trevligt och varmt slut på våren och en varm och avkopplande sommar önskas alla gymnastikvänner! I detta brev hittar du: Information om sommarens läger FSG söker truppkoordinator

Läs mer

Jumpajippo & FSGM i truppgymnastik

Jumpajippo & FSGM i truppgymnastik Jumpajippo & FSGM i truppgymnastik Jakobstads Gymnastikförening hälsar alla gymnaster, ledare, domare och utvärderare med ett stort intresse för truppgymnastik, hjärtligt välkomna till JUMPAJIPPO och FSGM

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

Är du medlem i GGF ska du anmäla dig via denna länk: https://www.jasentieto.fi/user/tapahtumaanilmoittautuminen.aspx?sid=216&tapahtumaid=935

Är du medlem i GGF ska du anmäla dig via denna länk: https://www.jasentieto.fi/user/tapahtumaanilmoittautuminen.aspx?sid=216&tapahtumaid=935 Gymnastikfest info Grankulla gymnastikförening Här följer info om Gymnastikfesten i Jakobstad 8-10.6.2012. Jag ber er att läsa infon noggrant. Slutlig anmälan Den slutliga och bindande anmälan till Gymnastikfesten

Läs mer

FSG INFORMERAR MAJ 2017

FSG INFORMERAR MAJ 2017 FSG INFORMERAR MAJ 2017 En varm och avkopplande sommar önskas alla gymnastikvänner! I detta brev hittar du bl.a.: Sommarens och höstens händelser VM i estetisk truppgymnastik i Helsingfors 26-28.5 FSG-dagen

Läs mer

Synlighet åt regionala aktörer!

Synlighet åt regionala aktörer! Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet.

Läs mer

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Email: tavling@borasgs.se Hemsida: www.borasgs.se Telefon: 033 15 74

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013 Finlands Svenska Gymnastikförbund Redskapssektionen TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013 Dessa bestämmelser gäller för alla tävlingar som Finlands Svenska Gymnastikförbund ordnar och

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté välkomnar dig till Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad PM 1 Information Information och upplysningar lämnas av vår tävlingskommitté eller kansliet.

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm och Maria Blomqvist Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Halmstad den 23 februari 2018 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 11-13 maj

Läs mer

Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017!

Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017! Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017! Svenska mästerskapen i trampolin för ungdom och juniorgymnaster Arrangerande förening Klippans Gymnastikkrets, KGK Datum 29 April 2017 Plats Södra Skolgatan,

Läs mer

Välkommen till Frölunda Cupen 2015!

Välkommen till Frölunda Cupen 2015! Välkommen till Frölunda Cupen 2015! 4:e Svenska Cupen-tävlingen 2015 i Trampolin, DMT och synkron Arrangerande förening Västra Frölunda Trampolinklubb, VFTK Tävlingsledare: Mats Göransson mats.goransson@post.gymnastik.se

Läs mer

FSG INFORMERAR OKTOBER 2014

FSG INFORMERAR OKTOBER 2014 FSG INFORMERAR OKTOBER 2014 Bästa FSG:are! I detta infobrev finns information om vad som hände på FSG höstmöte och FSG-dagarna inbjudan till idédagar och domarkurs inbjudan till FSGM redskap special information

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

PM2 går ut, inklusive bekräftelse på anmälan, information om matbeställning, detaljerat tidsschema och startordning

PM2 går ut, inklusive bekräftelse på anmälan, information om matbeställning, detaljerat tidsschema och startordning Vecka 4 Vecka 10 Vecka 18 Vecka 21 Vecka 22 Inbjudan går ut, inklusive information om logi PM1 går ut, inklusive påminnelse om logi Anmälan till tävlingarna stänger PM2 går ut, inklusive bekräftelse på

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Halmstad den 16 februari 2015 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 1-3 maj

Läs mer

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Vad är UNR? Under Ungdomens Nordiska Råds (UNR) session möts nordiskt och politiskt engagerade unga för att diskutera aktuella ämnen i det nordiska samarbetet.

Läs mer

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI Boråshallen Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar er välkomna till TRUPP SM 2017 BORÅS 1-2 JULI BORÅSHALLEN INFORMATION Information

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Utbildningssamarbete, Japan och Sydkorea 1. Allmänt Utbildningsstyrelsens Asien-program finansierar samarbetsprojekt med högskolor i asiatiska områden som

Läs mer

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 FSB Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 INBJUDAN TILL KONGRESS Inbjudan omfattar lokalförbund, kommuner, brandkårer samt övriga medlemmar i FSB - Finlands

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PK4_plus 1 *1459901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Detta är en familjeutredningsblankett för dig vars under 18-åriga, ogifta barn ansöker om sitt första uppehållstillstånd

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Transport och turism 2018 Inkvarteringsstatistik 201, november Utländska turisters övernattningar ökade med 14,9 procent i november 201 turister i inkvarteringsanläggningarna i Finland ökade alltjämt,

Läs mer

Antagningar inom gemensam ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning samt ansökan till yrkesinriktad specialundervisning i gång

Antagningar inom gemensam ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning samt ansökan till yrkesinriktad specialundervisning i gång I detta nyhetsbrev tar vi upp aktuellt om förberedelserna inför antagning till utbildningar, läroavtalsutbildningens mötesplats, Viro Nordic Digital Day dagarna under ICT-veckan samt egrunderna. Här ingår

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017 Finlands Svenska Gymnastikförbund Redskapssektionen TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017 Dessa bestämmelser gäller för alla tävlingar som Finlands Svenska Gymnastikförbund ordnar och

Läs mer

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen Klassföräldraguiden hem och skola i finland tillsammans för barnen Vad säger skolans läroplan om samarbete mellan hem och skola? Utbildningsanordnaren ansvarar för att utveckla förutsättningarna för samarbete

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är att städa upp stränderna, samla information

Läs mer

Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015

Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015 KÖRFEST Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015 Välkommen på körfest! På den här platsen är det lätt att sjunga bra! Orden kom från en kvinna som hade

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

JSM Manlig- och Kvinnlig AG

JSM Manlig- och Kvinnlig AG Stockholm 11-13 april 2014 SM Artistisk Gymnastik PM SM Manlig- och Kvinnlig AG JSM Manlig- och Kvinnlig AG USM Manlig- och Kvinnlig AG RM Manlig AG Sverigepokalen Manlig AG Det är med stor glädje Hammarbygymnasterna

Läs mer

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 SM 2008 Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SM Truppgymnastik Trampolin 30 maj - 1 juni 2008 i Tibblehallen,

Läs mer

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se Tävlings-

Läs mer

EVENEMANGSPRODUKTION. Johanna Stenback, Jokowski Ab

EVENEMANGSPRODUKTION. Johanna Stenback, Jokowski Ab EVENEMANGSPRODUKTION Johanna Stenback, Jokowski Ab JOHANNA STENBACK Innehålls- och evenemangsproducent, Moomin Characters gruppen Producent, Jokowski Ab Tv- och radioproducent på Yle 9 år Galor, musikprogram,

Läs mer

PM 2. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 2. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 2 PM 2 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Halmstad den 10 mars 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 13-15 maj

Läs mer

Älvkarleby Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2016

Älvkarleby Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2016 Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsplan 2016 1. Föreningens mål Erbjuda i första hand barn och ungdomar, träning i gymnastik och i viss mån tävling i truppgymnastik samt utveckla dessa barn och ungdomar

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Transport och turism 2013 Inkvarteringsstatistik 2013, februari Utländska turisters övernattningar minskade med 2,5 procent i februari 2013 I februari 2013 bokförde inkvarteringsanläggningarna i Finland

Läs mer

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis.

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis. Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis. Stig in i din skog: www.minskog.fi MinSkog.fi är Skogscentralens elektroniska tjänst för ärendehantering.

Läs mer

FSG INFORMERAR DECEMBER 2016

FSG INFORMERAR DECEMBER 2016 FSG INFORMERAR DECEMBER 2016 Nu har vi snart julen här, och det är dags att summera ihop året som gått och se fram mot år 2017. I detta brev hittar du information om: Datum för vinterns och vårens händelser

Läs mer

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016 Halmstad den 30 augusti 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet, Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till: Halmstad Arena den 7-9

Läs mer

Så här matar du in ett evenemang i Kuksa:

Så här matar du in ett evenemang i Kuksa: Så här matar du in ett evenemang i Kuksa: Logga in. Gå till Evenemang-fliken Tryck Lägg till evenemang i vänstra sidobalken. Fyll i Evenemangets namn och strunta i Evenemangets namn på svenska och..på

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE PK3_plus 1 *1479901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE Denna blankett är avsedd för dig vars vårdnadshavare ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband.

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer

Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet!

Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet! Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet! Ska du börja gymnasiet läsåret 2018/2019? Då är du och dina föräldrar välkomna på skolbesök på Riksgymnasiet under tre dagar. Besöket den 3-5 april är för elever

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HAR NÖJET ATT BJUDA IN ER TILL NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING 2015 www.casting.se - officiell hemsida för Nordiska Mästerskapen i Casting & Flugkastning 2015. Eskilstuna

Läs mer

SEFA International (f.d. LUNA Cup)

SEFA International (f.d. LUNA Cup) Och Alingsås Sim- & Liv hälsar alla välkomna till vår nya simtävling SEFA International (f.d. LUNA Cup) 7 9 september 2012 I år har vi glädjen att tala om att vi kommer att sätta upp SEFA-rekord där man

Läs mer

Barnens Sangfest i Vasa

Barnens Sangfest i Vasa F e s ten! Barnens Sangfest i Vasa 20-22.4.2018 www.borgastift.fi I april 2018 får barnkörssångare från församlingar i hela Borgå stift tillsammans med ledare, föräldrar och syskon samlas i Vasa till ett

Läs mer

Lördag och söndag 22-23 februari. Storsjöbadet-Östersund

Lördag och söndag 22-23 februari. Storsjöbadet-Östersund Bjuder in till Scandic Syd Cup 22-23/2-2014 INBJUDAN SK Ägir har härmed nöjet att bjuda in Er till Scandic Syd Cup. Tävlingen avgörs i fyra pass under lördagen och söndagen den 22-23 februari på Storsjöbadet

Läs mer

Välkommen till UVGK Cup 2017!

Välkommen till UVGK Cup 2017! Välkommen till UVGK Cup 2017! 1:e Svenska Cupen tävlingen 2017 i Trampolin, DMT och Synkron. Arrangerande förening Upplands Väsby Gymnastikklubb, UVGK Datum 25-26 mars 2016 Plats Husarvägen 29, Vilundahallen,

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2017-2018 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

TÄVLINGSREGLER. 1. Tävlingsarrangörer

TÄVLINGSREGLER. 1. Tävlingsarrangörer TÄVLINGSREGLER 1. Tävlingsarrangörer Tävlingen för barn och unga i att göra en nätvideo arrangeras som ett samarbete mellan kampanjen Var modig och hygglig våga bry dig! (Våra gemensamma barn) och ETNO

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr!

SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr! Och Alingsås Sim- & Liv hälsar alla välkomna till SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr! Vi har glädjen att meddela att vi i år höjer SERNEKE-rekorden från 100

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER 2016 HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER Föreslä på jobbet imorgon! KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är också

Läs mer

Arrangörsreglemente Trupp

Arrangörsreglemente Trupp 1. Avtal och handlingar 1.1 Parter 1.2 Ekonomi 1.3 Handlingar 2. Tävlingens upplägg 3. PM 4. Ackreditering 5. Defilering 6. Publik 7. Lokaler Arrangörsreglemente Trupp 2.1 Tävlingens genomförande 2.2 Startordning

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla PM1 PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista INNEHÅLL Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista ALLMÄN TÄVLINSINFORMATION Svenska bedömningsreglementets senaste version gäller där inget annat anges.

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR OLE_JATKO_A 1 *1269901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats kontinuerligt,

Läs mer

Sundsvalls Sim 2015 VÄLKOMMEN!

Sundsvalls Sim 2015 VÄLKOMMEN! Sundsvalls Sim 2015 VÄLKOMMEN! Välkommen till Sundsvalls Sim 21-22 mars 2015 Sundsvalls Simsällskap inbjuder er förening till Sundsvalls Sim. Tävlingen avgörs i tre pass i Sporthallsbadets 25m-bassäng

Läs mer

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND Alarmavdelning. Introduktionskurs för vuxna

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND Alarmavdelning. Introduktionskurs för vuxna Introduktionskurs för vuxna Innehåll Inledning... 3 Planering... 3 Tidtabell... 3 Inbjudan... 3 Resurser... 4 Rekrytering... 4 Kursen... 5 Innehåll... 5 Fortsättning... 5 Inledning Vuxna kan vara utmanande

Läs mer

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening 1 Svenska Mästerskapen Trampolin & DMT Uppsala Fyrishov 5-6 maj 2012 Härmed har vi det stora nöjet att inbjuda Er alla till SM i Trampolin & DMT 2012. Arrangemanget kommer att genomföras i samarbete med

Läs mer

PM 1. Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Växjö Den 8-10 december i Teleborgshallen

PM 1. Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Växjö Den 8-10 december i Teleborgshallen PM 1 Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tobias Björn Tel 070-6333867 E-Mail: tavling@dackegymnasterna.se Tävlings-

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Sidan 1 GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Innehållsförteckning Sida 2 Allmän information 3-4 Gymnastikspelscupen 5 Gympakampen 6 Föreningsmixen 7 Gyllene Hatten 8 GympaKidz uppvisning 9 KARL-OSKAR 10 Prova-på

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Småbarnspedagogiken är till för barnet

Småbarnspedagogiken är till för barnet Öppna i webbläsaren 18.12.2017 Småbarnspedagogiken är till för barnet Småbarnspedagogiken är till för barnet är en aktuell broschyr som Utbildningsstyrelsens avdelning för svenskspråkig utbildning och

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

FRAMSTÄLLNING OM UPPTAGNING I HJÄLPSYSTEMET FÖR OFFER FÖR MÄNNISKOHANDEL

FRAMSTÄLLNING OM UPPTAGNING I HJÄLPSYSTEMET FÖR OFFER FÖR MÄNNISKOHANDEL 1 (6) FRAMSTÄLLNING OM UPPTAGNING I HJÄLPSYSTEMET FÖR OFFER FÖR MÄNNISKOHANDEL MINDERÅRIGA Kontakta alltid hjälpsystemet också per telefon, i fall som kräver brådskande service redan innan framställningen

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD 1 REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD Dessa regler har utarbetats av NKU:s Lydnadskommittè, bestående av representanter nominerade av DKK, FKK, NKK och SKK. Reglerna har fastställts vid NKU/AU möte

Läs mer

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL UT Riksfinal Den 15-17/4 i Ängelholm på Lingvallen Information Information och upplysningar lämnas av: Christel Attermalm Tel:

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

NORDISKA STAMNINGSSEMINARIET I FINLAND INFORMATIONSPAKET

NORDISKA STAMNINGSSEMINARIET I FINLAND INFORMATIONSPAKET NORDISKA STAMNINGSSEMINARIET I FINLAND INFORMATIONSPAKET Seminariet arrangeras den 2.-4.9.2011 i Nordsjö i Helsingfors vid det havsbelägna konferenshotellet Rantapuisto (http://www.rantapuisto.fi/rantapuisto/).

Läs mer

Välkommen på besök på Riksgymnasiet!

Välkommen på besök på Riksgymnasiet! Välkommen på besök på Riksgymnasiet! Har du en språkstörning och ska börja gymnasiet läsåret 2016/2017? Den 24-26 november är du välkommen på praktikbesök på Riksgymnasiet i Örebro. Praktikbesöket innebär

Läs mer

FSG FESTIVAL. Handbok för arrangörer

FSG FESTIVAL. Handbok för arrangörer FSG FESTIVAL Handbok för arrangörer Innehåll 01. Inledning 02. Bakgrund 03. Vad krävs för att arrangera en gymnastikfest? 04. Fördelning av uppgifter 05. Planering och styrgrupper - LOK - Förbundets personal

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter I NFOrmationpaket för kontaktperson Bild: Antti Kurkinen Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter Året 2016 är en årslång scoutupplevelse. Förutom lägerdelen hör det också

Läs mer

Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik

Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik Svenska Gymnastikförbundet i samarbete med Sollentunagymnasterna, Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM hälsar er alla för andra året i rad hjärtligt välkomna till: Svenska Cupen Helgen i Manlig

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Sammanfattning av UTVÄRDERINGSGRUNDER FÖR SVOLI JUMPASKOLA-STATIONER OCH FSG JUMPAJIPPO

Sammanfattning av UTVÄRDERINGSGRUNDER FÖR SVOLI JUMPASKOLA-STATIONER OCH FSG JUMPAJIPPO Sammanfattning av UTVÄRDERINGSGRUNDER FÖR SVOLI JUMPASKOLA-STATIONER OCH FSG JUMPAJIPPO 2009 Om denna sammanfattning Detta är en svenskspråkig sammanfattning av Svoli:s utvärderingsgrunder ( Svoli Jumppakoulu

Läs mer

1. Logga in. 2. Loggat in

1. Logga in. 2. Loggat in 1. Logga in Samtliga registrerade föreningar hos SVBF finns tillgängliga i systemet. Varje förening har ett lösenord och därmed rättighet att logga in som sin förening. Det är upp till varje förening att

Läs mer

Grunddel, sida 1 (4)

Grunddel, sida 1 (4) Myndighetens anteckningar / Y6 Använd denna blankett för att anmäla en ändring, nedläggning eller registrering till handelsregistret, registret över momsskyldiga, förskottsuppbördsregistret, arbetsgivarregistret

Läs mer

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Vecka 25 Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Individuell mångkamp*, grenfinaler** och lagtävling (5-5-3 de tre högsta poängen per redskap går till lagpoängen). *Ett hopp gäller för mångkampsresultatet

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PK4_plus 1 *1459901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Detta är en familjeutredningsblankett för dig vars under 18-åriga, ogifta barn ansöker om sitt första uppehållstillstånd

Läs mer