Fråga Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fråga 1 1.1 Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen?"

Transkript

1 Markanvisningstävling för bostäder vid Guldmyntsgatan FRÅGOR OCH SVAR Uppdaterat Fråga Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen? Svar: Exploatörer kan gå samman men det gäller att skriva ett samarbetsavtal som redovisas vid inlämning. Det ska framgå vem som är huvudansvarig och tecknar avtal gentemot kommunen. 1.2 Kan man öka exploateringen, alltså utöka från föreslagna st till st lägenheter? Svar: Det är viktigt att Ni noterar att tävlingsområdet inte omfattar hela kvarteret utan en del i kvarterets mitt som bedömts rymma ca lägenheter. Stadsbyggnadskontoret som har ansvar för planarbetet har i samrådshandlingen bedömt att kvarteret som helhet rymmer ca lägenheter. Samrådsförslaget ger möjlighet till många olika lösningar och i huvudsak ska man hålla sig till samrådshandlingen. Kan förslagsställare visa att det går in fler lägenheter och med goda boende kvaliteter är det intressant. Fråga Är arrendetiden och avgiftsperioden för tomträttsavtalet lika långa? Svar: Marken för hyresrätterna kommer att upplåtas med tomträtt. Tomträttsavtalet i sig är inte tidsbegränsat. Kommunen kan tidigast säga upp avtalet 60 år efter upplåtelsedagen. Därefter vart 40:e år. Det som anges i tävlingsprogrammet är att den första avgiftsperioden sträcker sig över 10 år. Därefter kan avgiften komma att regleras. 2.2 Vad gäller för det eventuella parkeringsgaragets infart? På illustrationskartan är två platser markerade för infart, men i texten står med infart från Örtugsgatans östra del. Vad gäller? Svar: Hur garageinfarten ska placeras beror delvis på hur bebyggelsens utformas. Infart från Örtugsgatan till parkering under förskolegården visas i samrådsillustrationen. Det kan visa sig att det även behövs en infart från Guldmyntsgatan till ett garage under husen som ligger utmed Guldmyntsgatans sydöstra del men detta är en fråga som ska behandlas när detaljplanen upprättas. Något utfartsförbud finns inte i nuläget. Fråga Räknas förråd, tekniska utrymmen in inom respektive max bruttoarea? Eller kan det om det förläggs på vind tillkomma utöver 3300 resp 6600? Svar: Det räknas in i max bruttoarea. Ett förtydligande kan i detta sammanhang vara betydelsefullt. Detaljplanen är endast ett samrådsförslag. Som framgår av tävlingsprogrammet ska detta vara utgångspunkt för tävlingsförslaget och avvikelser ska motiveras. Avvikelser, t ex vad gäller bruttoarea kommer därför inte att innebära att tävlingsförslaget diskvalificeras. Redovisa dock gärna motivet till avvikelsen. Detaljplanen kan komma justeras utifrån tävlingens resultat.

2 3.2 Om källare anordnas en halv våning ned från entréplan räknas denna då bort då den inte är helt ovan mark? Svar: Enligt SiS räknas källaren in. 3.3 Cykelförråd, utrymmen för sophantering förlagda på mark som egna byggnader räknas de in i 3300 resp 6600 kvm bruttoarea? Svar: Ja de räknas in. 3.4 Loftgångar de räknas inte in i bruttoarean? Svar: Loftgångar som inte är helt inglasade räknas inte in i bruttoarean. 3.5 Går det att få detaljplanekartan i dwg-format. Svar: Ja det går men notera att den är endast en samrådshandling. Kontakta tävlingsfunktionär Kerstin Säfblad på kerstin@kvarnstromark.se för att erhålla detta. Fråga Räcker det att redovisa principfasader? Svar: Ja men det måste gå att bedöma helheten. 4.2 Vad avses med parkeringskostnad? Är det kostnad per månad för hyresgäst eller kostnad att bygga per plats? Svar: Den genomsnittliga hyran får överstiga kr/kvm BOA med ett belopp som är rimligt med hänsyn till byggherrens bedömda investeringskostnad för del i parkeringsanläggning beräknat utifrån rekommenderat parkeringstal (7,4 platser/1000 kvm BTA). Detta ska dock redovisas separat. Investeringskostnaden kan antingen bestå av andel för utförande av parkeringsgarage som inrättas som gemensamhetsanläggning eller motsvarande belopp som betalas i enlighet med avtal om parkeringsköp. Hyresgäster som hyr parkeringsplatser i anläggningen förutsätts betala en p-platshyra som är normal för nyproduktion. Som redovisas i tävlingsprogrammet under rubriken tävlingsuppgiften kan tävlingsförslag utgå ifrån ett lägre parkeringstal om det kan påvisas att behovet av parkeringsplatser är betydligt lägre än gällande (rekommenderat) parkeringstal. Hyresnivån för bostäderna kan härigenom bli lägre. Fråga Anslutningsavgifter för VA, El och Fjärrvärme: Finns någon uppgift vad kommunen tänker ta ut för kostnad för dessa? Tacksam om det finns möjlighet att få respektive specificerad.

3 Svar: Vad gäller anslutning till va-nätet har vi fått följande uppgift från Göteborgs stads förvaltning Kretslopp och vatten, baserat på de förutsättningar som redovisas i förslaget till detaljplan. Anläggningsavgifterna för anslutning av ändamålen dricksvatten, spillvatten och dagvatten beräknade enligt 2013 års va-taxa bedöms totalt uppgå till ca kr inkl. moms om hela tävlingsområdet bildar en registerfastighet. Beloppet är beräknat utifrån 1 st vattenmätare DN 50 med tidigare betald avgift samt tidigare betald tomtyteavgift (för f.d. Högsboskolan.) Göteborg Energi AB uppger att accessavgiften för fjärrvärme ligger kring kr/kvmboa. För att få den totala och specifika anslutningskostnaden behöver en offertföfrågan göras till Göteborg Energi. Eventuellt kommer vi att kunna publicera en ungefärlig kostnad för anslutning till elnätet, men har ännu inte fått denna uppskattning från Göteborg Energi Nät AB. För att få den specifika anslutningskostnaden till elnätet behöver en offertförfrågan göras till Göteborg Energi Nät AB. 5.2 Bygglovsavgifter: Tänker verkligen kommunen ta ut full avgift i detta projekt. Svar: Som framgår av programmet kommer kostnad för bygglov att utgå enligt Byggnadsnämndens ordinarie taxa. Uppgifter om detta kan lämnas av Bo Fagerberg eller Leila Bonnier, Stadsbyggnadskontoret, Kostnad för detaljplan: Ämnar kommunen ta ut kostnaden för upprättande av detaljplan i detta projekt och om svaret är ja i så fall med hur mycket? Svar: Stadsbyggnadskontoret kommer att teckna plankostnadsavtal med det vinnande företaget/laget. Planavgiften utgår enligt Byggnadsnämndens ordinarie taxa. Slutlig kostnad beror på vilken byggrätt detaljplanen ger och slutregleras därför vid beslut om att planen antas. Uppgifter om hur plankostnadsavgifter beräknas, lämnas av Karin Kylander, Stadsbyggnadskontoret, Finns det speciella krav på energiförbrukning kwh/m 2 utöver kraven i BBR? Svar: Fastighetsnämndens program för miljöanpassat byggande ska följas vad gäller krav på energiförbrukning. Programmet finns tillgängligt på kommunens hemsida. 5.5 På flera ställen refereras till m 2 BTA. Vad avser man när det gäller: a. P-kravet 7,4 platser/1,000 m 2 BTA. Menar man ljus m 2 BTA (ovan mark) eller alla m 2 BTA? Det verkar ju knappast rimligt att kräva p-platser för ytan i källaren. b. Beräkningen av Tomträttsavgiften: Beräknas den på ljus m 2 BTA (ovan mark) eller på m 2 BTA inklusive källaren? Svar: Parkeringstalet avser m 2 BTA ovan mark. Tomträttsavgälden beräknas också på BTA ovan mark och inkluderar alltså inte källare. 5.6 Under rubriken Parkering, talas om att ett alternativ är att lösa parkeringsfrågan genom s.k. parkeringsköp i separat parkeringsanläggning. Vad skulle det i så fall kosta per p-plats?

4 Svar: Det ingår i tävlingsuppgiften att redovisa en uppskattad kostnad för parkering, därför anges inte någon uppskattning av kostnad i tävlingsprogrammet vare sig det är i form av parkeringsköp eller som del i gemensam parkeringsanläggning. Eftersom slutlig parkeringslösning ännu ej bestämts kommer dock inte kostnad för parkering att utgöra ett bedömningskriterium för tävlingsförslagen. För förtydligande kring hur parkeringskostnad ska redovisas i tävlingsförslaget, se vidare under svar på fråga Tomträttsavgälden: Tomträttsavtalet har en avgiftsperiod av 10 år. Finns det ingen möjlighet att förlänga denna tid med tanke på syftet med projektet? Svar: Göteborgs stad tillämpar i princip alltid en avgiftsperiod på 10 år vid nyupplåtelse av tomträtt. Avgiften ligger fast under denna period för att därefter regleras vart tionde år. Det finns nackdelar med att ha en längre avgiftsperiod, bland annat genom att höjningen av avgiften riskerar att bli betydligt större vid omregleringstillfället. 5.8 I vilket skick kommer tomten av avlämnas vinnaren av tävlingen? Idag är tomten uppfylld med relativt grova rivningsmassor. Skall den lämnas så eller skall dessa bort? Finns det någon +- höjdsangivelse på den nivå som avlämnandet skall ske på? Svar: Efter det att sanering genomförts kommer marken att vid behov planas av och sedan överlämnas i befintligt skick. Vilken marknivå tomten kommer att ha vid överlämnandet avgörs av hur förhållandena är när rivningen och saneringen är avslutade. 5.9 Skall kostnaden för parkeringsdäcket beräknas och prissättas i form av hyra per plats inom ramen för denna tävlan eller blir det en separat uppgörelse eftersom det tydligen skall bli en separat fastighet alternativt utföras som gemensamhetsanläggning? Svar: Kostnaden för fastighetens del i parkeringsanläggningen ska beräknas överslagsmässigt och redovisas i tävlingsförslaget men detta kommer inte att ingå i bedömningen av tävlingsförslagen. När slutlig parkeringslösning bestämts kommer detta att omfattas en separat uppgörelse. Fråga Redovisning av hyresnivåer. Tävlingsprogrammet efterfrågar förslag med en genomsnittlig hyresnivå för bostäderna inom tävlingsområdet på högst kr/kvm BOA. Programmet medger en variation i storleksfördelning men påtalar behovet av små och stora lägenheter samtidigt som önskemålet om yteffektivitet pekar mot små lägenhetsytor. För att nå jämförbarhet mellan förslag med stora skillnader i storleksfördelning, kan ett annat jämförelsemått vara mera rättvisande än den föreslagna genomsnittliga hyresnivån för samtliga bostäder. Ett alternativ kan istället vara att förslagets snitthyror för resp. lägenhetsstorlek 1,2,3,4 rok summeras och vägs samman till genomsnittshyra som inte överstiger detta belopp. Ett sådant jämförelsetal skulle inte diskvalificera förslag som eftersträvar en stor andel små lägenheter. Svar: Detta hade varit ett möjligt alternativt sätt att ange genomsnittlig hyresnivå. Vår bedömning är dock att genomsnittlig hyra för samtliga lägenheter som det är beskrivet i

5 tävlingsprogrammet ger en god bild av vad projektet som helhet kommer att hamna på för hyresnivå. 6.2 Spannet för accepterade hyresnivåer. Det är svårt för unga bostadssökande och för studenter att hyra en bostad. Nyligen redovisade GP hyresnivån på en nybyggd etta på Johanneberg på 28 kvm till drygt 4800 kr, d.v.s kr/kvm. För att eftersträva små lägenheter med en rimlig månadshyra kan det finnas skäl att krympa ytorna men då behöver spannet i tävlingen öka till en högre nivå, t.ex. Kan hyresspannet justeras? Svar: Det är det i programmet angivna spannet kr/kvm som gäller. 6.3 Bostadsgårdar: Tävlingsområdet innehåller en för hela projektet viktig grön miljö i de bostadsgårdar som ligger redovisade som kvartersmark. I dagsläget förefaller stora delar av denna mark bestå av utjämnade rivningsmassor. Finns avsikten att gårdarna skall genomföras som gemensamhetsanläggningar för i området ingående projekt oavsett upplåtelseform eller bekostar av hyresrätterna? Svar: Detaljplanen möjliggör gemensamhetsanläggningar men den slutliga lösningen beror på hur bebyggelsen utformas. 6.4 Parkering: Programhandling och planförslag pekar mot en gemensam parkeringslösning i anslutning till förskolan eller bostadsrättsprojekten. Genomförandeförutsättningarna för ett gemensamt garage är oklara. Planförslaget indikerar att bostadsrättsbyggnaderna kan bygga eget garage under hus. Hur skall hyreskostnaden för en parkeringsplats kunna uppskattas i detta skede. Svar: Se svar på fråga 4.2 och 5.6 Fråga 7 I tävlingsprogrammet står att slutlig lösning för genomförandet av parkeringsanläggning är inte bestämd. Detta väcker ett antal frågor: 7.1 Ska vi redovisa en lösning på gemensam underjordisk parkeringsanläggning? Svar: Nej, det är inget krav. Parkeringskostnad ska dock redovisas i tävlingsförslaget, se vidare under svar på fråga Ska i så fall parkering för tävlingsområdets bostäder rymmas inom tävlingsområdet? Svar: Se ovan 7.3 Ska vi redovisa kostnad för parkering, även om vi inte redovisar en lösning? Svar: Ja, se vidare svar på fråga 4.2 och 5.6 Fråga 8

6 8.1 Är det möjligt att föreslå byggrätt utanför den i detaljplanen föreslagna byggrätten utan att förslaget diskvalificeras? Svar: Eftersom det endast är samrådsförslag för detaljplanen är mindre avsteg från byggrätten och. Större avsteg ska motiveras.

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Frågor och svar angående markanvisningstävlingen för Skanstorget

Frågor och svar angående markanvisningstävlingen för Skanstorget Fastighetskontoret Frågor och svar angående Hur ska den allmänna omröstningen gå till? Alla som bor i Göteborgs kommun och är 16 år eller äldre kommer att kunna rösta i den kommande omröstningen. Varje

Läs mer

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund Fastighetskontoret Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan Bakgrund Området Södra Viktoriagatan ligger i Vasastaden, i en mycket central del av Göteborg. Det är en blandad stadsdel med nära

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

T O M T R Ä T T S A V T A L

T O M T R Ä T T S A V T A L Sida 1 av 5 T O M T R Ä T T S A V T A L Fastighetsägare Tomträttshavare Österåkers kommun 212000-2890), 184 86 Åkersberga, nedan kallad Fastighetsägaren, såsom lagfaren ägare till fastigheten Österåker

Läs mer

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-03-05 NORMALT PLANFÖRFARANDE (Utställningshandling) Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1 Bilaga 1 Mellan Värmdö kommun, org nr 212000-0035, 134 81 Gustavsberg, ( Kommunen ), och Företaget, org nr xxxxxx-xxxx, adress, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL avseende upplåtelse

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Tomt till försäljning i Löddeköpinge I Löddeköpinge finns en fribyggartomt till försäljning. Tomten är belägen i närheten av Lödde centrum och

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET STADSBYGGNADSKONTORET Björn Edén, exploateringsingenjör Maj 2010 Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET Fastigheterna

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

2. Fastighetskontoret får i uppdrag att teckna markanvisningsavtal med Veidekke Bostad AB.

2. Fastighetskontoret får i uppdrag att teckna markanvisningsavtal med Veidekke Bostad AB. Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2017-06-16 Diarienummer 0667/05 Exploateringsavdelningen Emma Holm Telefon 031-368 10 81 E-post: emma.holm@fastighet.goteborg.se Förlängning och precisering av tidigare

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad Inlämnas senast 22/4 2014 Frågor Frågor och beställning av underlag kan göras till: Projektledare Magnus Gustavsson Stadsbyggnadskontoret, Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel: 08-591 262 40 Mobil: 0707-631

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren. Tjörns Kommun, Västra Götaland

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren. Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-11-30 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna?

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Cirkus Lorensberg Frågor och svar Uppdaterat 2016-04-13 Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Svar fråga 1 De

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6)

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 205-04-2 KS 203/058 5026 Rev 205-04-30 Kommunfullmäktige Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren, 6 och del av Kvarnholmen

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun KS 10.80 Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03 Innehåll

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Margareta Catasús Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för radhus inom fastigheten Baslinjen 1 i Skarpnäcks

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling 2009-12-15 (rev. 2010-06-22) FN Diarienummer: 0478/09 Plannummer: (FIIa 5063) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar

ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar Gäller från och med 2012-07-01 Torsås kommun är huvudman för den allmänna VA-anläggningen. Förvaltningen av denna handhas under

Läs mer

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo 2015-05-06 Tjänsteskrivelse Dnr VM 15/25 Dnr TN-2015-00290-251 Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Martin Ivarsson martin.ivarsson@sodertalje.se Tekniska nämnden Optionsavtal för bostadsbebyggelse

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE December 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se

Läs mer

Ansökan om markanvisning

Ansökan om markanvisning Ansökan om markanvisning Formuläret kan du fylla i på skärmen, spara och bifoga pdf:en i din ansökan om markanvisning i tjänsten Ansökan om markanvisning (www.goteborg.se/planochbyggprojekt) Markanvisning

Läs mer

Markanvisning för förskola och studentbostäder vid Kungsladugårdsskolan i stadsdelen Kungsladugård

Markanvisning för förskola och studentbostäder vid Kungsladugårdsskolan i stadsdelen Kungsladugård Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-09-03 Diarienummer 3173/14 Handläggare Fredrik Olsson Telefon: 031 368 09 52 E-post: fredrik.olsson@fastighet.goteborg.se Markanvisning för förskola och

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen

Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen Frågor och svar Uppdaterat 2016-12-06 Tydliggörande: I tävlingsprogrammet står felaktig mailadress till tävlingsfunktionären Rätt adress ska vara: eva.m.lindberg@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bostäder vid Guldmyntsgatan. Markanvisningstävling. - med fokus på god boendekvalitet och låg boendekostnad. Tävlingsprogram

Bostäder vid Guldmyntsgatan. Markanvisningstävling. - med fokus på god boendekvalitet och låg boendekostnad. Tävlingsprogram Bostäder vid Guldmyntsgatan Markanvisningstävling - med fokus på god boendekvalitet och låg boendekostnad Tävlingsprogram juni 2013 Före detta Högsboskolan från spårvagnshållplatsen. Guldmyntsgatan mot

Läs mer

Bakgrund. användas för en öppen n. möjligt. Exploateringskontoret. Markanvis. g Dnr Dnr E2014-01408 Sida 1 (8) 2014-06-18.

Bakgrund. användas för en öppen n. möjligt. Exploateringskontoret. Markanvis. g Dnr Dnr E2014-01408 Sida 1 (8) 2014-06-18. t Avdelningenn för Markanvis visningstävling g Dnr r 8 Sida 1 (8) 2014-06-18 för billiga och yteffektiva bostäder för unga i Midsommarkransen t bjuder in till t markanvisningstävling för billiga ochh yteffektiva

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB Dnr Sida 1 (9) 2016-03-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 1 (7) 2017-02-21 TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/541 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 Förslag

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Taxa för Järfälla kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning

Taxa för Järfälla kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning VA-TAXA Taxa för Järfälla kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Kommunfullmäktige 2014-11-10 Att gälla från och med 2015-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-11-10, gällande från och med 2015-01-01.

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

INBJUDEN ARKITEKTTÄVLING OM BOSTADSHUS PÅ TOMT NR 3 KV GRILLGÅRDEN ÖREBRO

INBJUDEN ARKITEKTTÄVLING OM BOSTADSHUS PÅ TOMT NR 3 KV GRILLGÅRDEN ÖREBRO 1 LÄNSGÅRDEN FASTIGHETER AB Foto från Faktorigatan INBJUDEN ARKITEKTTÄVLING OM BOSTADSHUS PÅ TOMT NR 3 KV GRILLGÅRDEN ÖREBRO TÄVLINGSPROGRAM 2002-08-26 2 1. BAKGRUND Kvarteret Grillgården ligger norr om

Läs mer

Taxa för Aneby kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning

Taxa för Aneby kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Taxa för Aneby kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige den 14 december 2015. Huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen är Aneby Miljö & Vatten AB. Avgifter

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Fastighetskontoret Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Bakgrund Området Aktuellt område för markanvisning ligger utmed Gärdsåsgatan mellan Gärdsås och Utby ca 7 kilometer från Göteborgs centrum.

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR

VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR Dnr 2014-485 VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR Taxa 2015 avseende anläggningsavgifter antagen av kommunfullmäktige 2014-12-17, 99 Taxa 2015 avseende brukningsavgifter

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Inlämnas senast 1/10 2012. Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad

Inlämnas senast 1/10 2012. Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad Inlämnas senast 1/10 2012 Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad Stadsbyggnadskontoret juni 2012 Innehåll 3 Inbjudan till Markanvisningstävling 4 Ragvaldsbo och Tävlingsområdet 5

Läs mer

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1 2018-09-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/828-251 Projekt 9436 Kommunstyrelsen Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Göteborgs kommun ( ), genom dess fastighetsnämnd, nedan kallad kommunen.

MARKANVISNINGSAVTAL. Göteborgs kommun ( ), genom dess fastighetsnämnd, nedan kallad kommunen. FK Dnr XXXX 1(6) MARKANVISNINGSAVTAL Parter: Göteborgs kommun (212000-1355), genom dess fastighetsnämnd, nedan kallad kommunen. Företagsnamn (xxxxxx-xxxx), adress, nedan kallat bolaget 1. Markanvisning

Läs mer

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Magnolia Bostad AB, adress Riddargatan 19, 114 57 Stockholm, org.nr 556797-7078,

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Tomter till försäljning i Ålstorp I Ålstorp finns 6 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna, Furunäs 1:57 62, är belägna i den

Läs mer

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten KS 08.596 Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

VA-taxa 2016 För Trollhättans kommuns allmänna VA-anläggning

VA-taxa 2016 För Trollhättans kommuns allmänna VA-anläggning VA-taxa 2016 För Trollhättans kommuns allmänna VA-anläggning Innehållsförteckning Anläggningsavgifter ( 5 12)... 4 Brukningsavgifter ( 13 21)... 9 1 VA-TAXA 2016 för Trollhättans kommuns allmänna vatten-

Läs mer

VA-TAXA ATT GÄLLA FR O M 2015-01 - 01

VA-TAXA ATT GÄLLA FR O M 2015-01 - 01 VA-TAXA ATT GÄLLA FR O M 2015-01 - 01 1 VA-TAXA fr o m 2015-01 - 01 För Hallstahammars kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning. VA-taxan är antagen av tekniska nämnden 2014-11-17. Huvudman för den

Läs mer

VA-taxa. För Filipstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning. Antagen av kommunfullmäktige 2008-12-18 Gäller från och med 2015-01-01

VA-taxa. För Filipstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning. Antagen av kommunfullmäktige 2008-12-18 Gäller från och med 2015-01-01 VA-taxa För Filipstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige 2008-12-18 Gäller från och med 2015-01-01 Innehållsförteckning Inledning ( 1-4).2 Anläggningsavgifter

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning 2013-06-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2007/72-214 Projekt 9531 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

för Kramfors kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning

för Kramfors kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning TAXA för Kramfors kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige att träda i kraft från och med 2015-01-01. Huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen är Kramfors

Läs mer

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Örebro kommun inbjuder till markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 till er som är intresserade att vara med och utveckla fastigheterna

Läs mer

Taxa för anslutning av vatten och avlopp utanför verksamhetsområde

Taxa för anslutning av vatten och avlopp utanför verksamhetsområde Taxa för anslutning av vatten och avlopp utanför verksamhetsområde Gäller från och med 2015-01-01 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-12-15 65/14:2 Avgifter och allmänna principer för anslutning av fastigheter

Läs mer

VA-taxa Hällefors kommun 2015

VA-taxa Hällefors kommun 2015 VA-taxa Hällefors kommun 2015 Innehållsförteckning Inledning.. 3 Anläggningsavgifter... 5 Brukningsavgifter.. 10 Taxans införande 13 2 TAXA för Hällefors kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning.

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS STADSBYGGNADSKONTORET Samrådshandling Martin Larsson, exploateringsingenjör Februari 2011 Diarienr. 2008 KSM 0026 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå.

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. Riktlinjer VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. RIKTNINGAR Visar vad som är avgörande att prioritera för Luleå som samhälle halvvägs till Vision Luleå 2050. Balanserar de värden och intressen

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr E.03

Kungsörs kommuns författningssamling Nr E.03 VA-taxa 2012 för Kungsörs kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige 2007-11-26, 213. Förvaltningen av VA-anläggningen handhas under Kungsörs KommunTeknik AB och dess styrelse

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 2016-08-18 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/328 Kommunstyrelsen Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta följande beslut.

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

VÄSTRA HAMNEN PILOTPROJEKT FULLRIGGAREN - ERFARENHETER AV FLEXIBLA PARKERINGSTAL

VÄSTRA HAMNEN PILOTPROJEKT FULLRIGGAREN - ERFARENHETER AV FLEXIBLA PARKERINGSTAL VÄSTRA HAMNEN PILOTPROJEKT FULLRIGGAREN - ERFARENHETER AV FLEXIBLA PARKERINGSTAL Anna Stjärnkvist Trafikplanerare Stadsbyggnadskontoret, Malmö December 2013 INFRASTRUKTUR Kv. Fullriggaren är lokaliserat

Läs mer

TAXA för Säters kommuns allmänna vattenoch avloppsanläggning

TAXA för Säters kommuns allmänna vattenoch avloppsanläggning TAXA för Säters kommuns allmänna vattenoch avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige den 15 december 2011. Avgifterna i taxan är reviderade av KF den 30 november 2015 och gäller fr.o.m 2016-01-01.

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Tomter till försäljning i Östra Gryet På Östra Gryet finns 8 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna är belägna i den nordöstra delen

Läs mer

TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ AB:S ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING. Gäller från och med 2015-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-16

TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ AB:S ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING. Gäller från och med 2015-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-16 TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ AB:S ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING Gäller från och med 2015-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-16 TAXA för Karlskoga Miljö AB:s allmänna vatten- och avloppsanläggning

Läs mer