Inlämnas senast 1/ Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inlämnas senast 1/10 2012. Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad"

Transkript

1 Inlämnas senast 1/ Markanvisningstävling Seniorbostäder RAGVALDSBO Sigtuna stad Stadsbyggnadskontoret juni 2012

2 Innehåll 3 Inbjudan till Markanvisningstävling 4 Ragvaldsbo och Tävlingsområdet 5 Förutsättningar 6 Plankarta 8 Bedömningskriterier 9 Inlämningskrav 11 Exploatörens åtagande 12 Orienteringskarta Tidplan Tävlingsstart Juni 2012 Inlämning 1 Oktober 2012 Vinnare utses November 2012

3 Inbjudan till markanvisningstävling Sigtuna kommun inbjuder till markanvisningstävlan för uppförande av seniorbostäder på fastigheten Ragvaldsbo 1:185 i Sigtuna stad och kommun. Tävlingsuppgiften består av att utforma och bygga seniorbostäder i flerbostadshus med höga boendekvalitéer, goda möjligheter för äldre att bo kvar, väl inpassat i miljön i kanten av Trollberget och med låg energiförbrukning och sunda materialval. Tävlingsförslagen ska utgå från formulerade bedömningskriterier i detta tävlingsprogram och följa uppställda inlämningskrav. Vinnande tävlingsförslag kommer att ligga till grund för ett köp- och exploateringsavtal av fastigheten Ragvaldsbo 1:185. Tävlingen är en markanvisningstävling. Markanvisningen faller inte inom ramen för Lag om offentlig upphandling, LOU 2007:1091. Kommunen äger rätt att anvisa marken till den exploatör som uppvisar bästa förslag. Samtidigt förbehåller sig kommunen rätten att förkasta inkomna förslag. Exploatörer deltar på egen risk och kostnad.

4 Ragvaldsbo ligger i norra delen av Sigtuna stad inom bekvämt gång- och cykelavstånd till centrala staden. Stora gatan med sitt utbud av bland annat butiker och restauranger ligger ca 1 km bort. Tävlingsområdet ligger i en dalgång som i sin förlängning i norr sträcker sig till Venngarn. Dalgången är ett viktigt landskapselement i staden som ska hållas öppen och utvecklas till ett sammanhållande grönstråk med parkkaraktär. Dalgången utgör tillsammans med Trollberget i väster ett närströvområde. Ragvaldsbo är ett gammalt gårdscentrum med kvarblivna byggnader där man kan ana den jordbruksdrift som bedrivits på gården. Söder om tävlingsområdet angränsar ett koloniområde och i norr ska ett nytt särskilt boende byggas och en förskola. Norr om Ragvaldsbovägen pågår förstudier för en helt ny stadsdel. Där finns tankar om att bland annat göra det möjligt med etablering av samhällsservice såsom livsmedelsaffär och drivmedelsstation. Tävlingsområdet Tävlingsområdet ligger i kanten av dalgången med Trollberget i ryggen i väster och den öppna dalgången i fonden. Själva tävlingsområdet utgörs av fastigheten Ragvaldsbo 1:185. Arealen på Ragvaldsbo 1:185 är kvm.

5 Förutsättningar Detaljplan Gällande detaljplan finns över området, Dp för Särskilt boende, seniorboende & kolonilotter vid Ragvaldsbo C:166. Detaljplanen medger en byggrätt på fastighetens västra del med en bruttoarea om kvm i fyra våningar, för den östra delen medges en bruttoarea om kvm i tre våningar. Genomförandetiden sträcker sig till Parkering Parkeringsnormen för seniorboendet är satt till en parkeringsplats per lägenhet. Bostäder Sigtuna kommun ska stimulera olika upplåtelseformer och blandning av boendeformer i våra kommundelar. För Ragvaldsbo 1:185 har bestämts att bebyggelsen ska bestå av flerbostadshus för seniorer med ¾ av lägenheterna upplåtna med bostadsrätt och ¼ med hyresrätt. Gator Fastigheten ska ha en gemensam lokalgata med det särskilda boendet och koloniområdet som trafikförsörjs från Ragvaldsbovägen. Denna lokalgata kommer att byggas ut av kommunen under vintern 2012/2013. Det ska även finnas möjlighet för de som använder koloniträdgården att åka genom fastigheten med bil och parkera i anslutning till koloniträdgården. Det är för detta behov ett servitut finns över fastigheten. Energi, avfall, vatten och avlopp Anslutning till Fortums fjärrvärmenät är möjlig i fastighetens nordöstra del då de har ledningar i närområdet. Avfallshantering ska lösas inom fastigheten, i Sigtuna sorteras även matavfallet ut. Fastighetens bebyggelse ska anslutas till kommunalt vatten och avlopp i den nordöstra delen av fastigheten. Dagvatten ska i första hand tas om hand lokalt så långt som möjligt. Sigtuna kommuns riktlinjer för hantering av dagvatten ska följas.

6

7 Geoteknik och radon Översiktlig grundundersökning finns från år 1966 över större delen av fastigheten. Avseende markradon finns ingen undersökning av fastigheten men i Sigtuna kommuns översiktskartor anges att fastigheten ligger inom ett område med risk för hög nivå av radon. Kulturmiljö och fornlämningar En arkeologisk utredning har utförts för området. Inom området finns det inte några registrerade fornlämningar. Seniorernas hus vilket nämns i detaljplanen är inte längre aktuellt utan förslagen får fritt utformas med eller utan befintlig bebyggelse. Kommunen ser det som positivt om det går att bevara någon byggnad samt att det går att göra en koppling till den drift som förekommit på gården och den nytillkomna bebyggelsen. Inom fastigheten finns en fruktträdgård, solitära träd och en mur som bedömts värdefulla. Dessa bör endast rivas, fällas eller beskäras av biologiska eller säkerhetsmässiga skäl. Bedömningskriterier Program för bostadsbyggande, Sigtuna kommun Kommunen ska verka för att det byggs fler bostäder med passivhus standard. För att minimera behovet av återkommande renoveringar bör både av ekologiska och ekonomiska skäl, miljövänliga och hållbara material användas vid byggnation. Bostäderna ska på ett enkelt och effektivt sätt göra det möjligt för de boende att leva ekologiskt hållbart. Det handlar exempelvis om låg energiförbrukning och enkel återvinning av avfall.

8 Bedömning av förslag kommer huvudsakligen att ske med beaktande av följande viktade parametrar Gestaltning och utformning av bebyggelse, boendekvalitet och platsanpassning, 40%. Markpris, 40%. Ekologisk hållbarhet, 20%. Förslagets form och innehåll För att göra en rättvis och likvärdig bedömning av de inkomna förslagen ska följande redovisas: Förslaget ska vara tillräckligt omfattande och tydligt för att förmedla hur det lever upp till de tre grundkriterier bedömningen baseras på. Förslaget ska vara genomförbart i sin helhet. Alla handlingar ska lämnas in både i pappersformat och digitalt format. Skriftlig presentation 1 Sammanfattning Kortfattad beskrivning av bostadsbebyggelsen med bärande idéer och gestaltningsprinciper. 2 Energi- och miljöredovisning Redovisa specifik energiberäkning för byggnaderna och uppvärmningssätt. Redovisa hur dagvattnet hanteras. Redovisa en gemensam lösning för hantering av hushållsavfall, matavfall och övriga material för källsortering med goda förhållanden för tömning. Redogörelse av principer för ekologisk hållbarhet. 3 Ekonomi Ange total köpeskilling för fastigheten Ragvaldsbo 1:185. Antal hus och lägenheter. Redovisa även BTA för byggnaderna. Redovisa bedömd boendekostnad. Den tävlande ska göra troligt att denne har ekonomiska förutsättningar att kunna genomföra projektet.

9 4 Utformning Utformning av de nya husen, gestaltningsprinciper och redovisning för de anläggningar som krävs för att försörja dessa. Vid bostädernas utformning och placering ska hänsyn tas till närliggande naturområde och bebyggelse men också till ljusinsläpp. Arkitektonisk kvalitet värdesätts samt gärna en historisk koppling till den verksamhet som bedrivits inom området. 5 Situationsplan Redovisa översiktligt i skala 1:500 föreslagna byggnader, infartsväg, parkeringsplatser, utemiljö, passager m.m. Redovisa bebyggelsens gestaltning, utformning och anpassning till befintlig vegetation och bebyggelse. Redovisning av minst ett perspektiv i området. Skala och skalstock ska finnas med på varje handling som visar föreslagen bebyggelse. Alla handlingar ska lämnas in både i pappersformat och digitalt format. Intressenter ska anmäla sig till projektledare Magnus Gustavsson på stadsbyggnadskontoret och även anmäla en e-postadress som kan användas som kontaktadress. På så vis finns möjlighet att erhålla digitalt kartmaterial, utredningsmaterial och annan information. Slutgiltigt tävlingsbidrag ska uppfylla de krav på innehåll som beskrivits. Tävlingsbidraget märkt Ragvaldsbo ska skickas till Sigtuna kommun, Att: Magnus Gustavsson, Stadsbyggnadskontoret, Märsta och vara kommunen tillhanda senast den 1 oktober Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av inkomna förslag. Samtidigt förbehåller sig kommunen rätten att förkasta inkomna förslag. Exploatörer deltar på egen risk och kostnad.

10 Exploatörens åtagande Köp- och exploateringsavtal kommer att tecknas med den exploatör som lämnat det vinnande förslaget för att säkerställa att byggnationen genomförs på överenskommet sätt. I exploateringsavtalet kommer bland annat föreskrivas att exploatören åtar sig att: Bekosta och utföra byggnation av nya bostadshus samt bekosta och utföra alla för bebyggelsens erforderliga anläggningar inom och i anslutning till Ragvaldsbo 1:185 med byggstart under Bygga servitutsvägen till koloniområdet över fastigheten, förslagsvis grusväg som ska sådan standard att den är farbar året runt med personbil. Ta över ansvaret av befintliga byggnader inom fastigheten och ombesörja och bekosta eventuell rivning. Färdigställa byggnader, vägar och övriga tekniska anläggningar senast Betala ett vite, som sätts till 10 procent av överenskommen köpeskilling för fastigheten, om ovanstående punkter inte är genomförda på utsatt tid. Betala anläggningsavgift enligt vid varje tidpunkt gällande VA-taxa för Sigtuna kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning. Betala bygglovsavgift enligt gällande taxa. Stå för kostnader för lagfart samt undersökning för geoteknik och radon. Exempel på olika kostnader Anslutningsavgift för vatten, avlopp och dagvatten med 50 lägenheter och en tomt på kvm ger en anslutningsavgift på ca kronor ex moms. Anslutningsavgift för fjärvärme med ett effektbehov på 250 kw och ett energibehov på 750 MWh/år är ca kronor ex moms. Bygglovsavgiften för en bebyggelse på kvm BTA är ca kronor. Mer information om Sigtuna kommun kan bland annat sökas på kommunens hemsida Allt material som rör området och markanvisningstävlingen kommer att finnas digitalt under Bygga, bo & Trafik på kommunens hemsida.

11 Frågor Frågor och beställning av underlag kan under tävlingstiden göras till: Projektledare Magnus Gustavsson Stadsbyggnadskontoret, Södergatan 20, Märsta Tel: Mobil: Epost: Exploateringschef Eva Leijon svarar på frågor när projektledaren inte kan nås. Tel: Mobil: Epost:

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad Inlämnas senast 22/4 2014 Frågor Frågor och beställning av underlag kan göras till: Projektledare Magnus Gustavsson Stadsbyggnadskontoret, Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel: 08-591 262 40 Mobil: 0707-631

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 TÄVLINGSPROGRAM Foton: Tävlingsområdet Ängahagen och intilliggande flerbostadshusområde Assberg i Skene. Samtliga bilder i tävlingsprogrammet

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck.

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck. Hallstahammar är kommunen som gått från 15000 invånare till knappt 16000 invånare inom loppet av åtta år. Kommunens attraktiva läge som boendeort med bra skolor och äldreomsorg tillsammans med en långsiktig

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun.

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1 Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. 1(10) Inbjudan till markanvisningstävling för byggrätter på Sädgåsen

Läs mer

Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10

Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10 MARKANVISNING 1(11) Datum 2017-02-16 Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar...

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Sidan 2 av 5 Lidköping vid Vänern, Stan växer och vi behöver fler bostäder. Ge oss ert förslag! Sidan 3 av 5 BESKRIVNING AV OMRÅDET

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

NOLBY 38:24. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:24. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:24 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-12-05 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund Fastighetskontoret Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan Bakgrund Området Södra Viktoriagatan ligger i Vasastaden, i en mycket central del av Göteborg. Det är en blandad stadsdel med nära

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Markanvisningstävling. Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun. Inbjudan

Markanvisningstävling. Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun. Inbjudan Markanvisningstävling Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun Inbjudan Markanvisningstävling: inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta 2 (8) inbjuder exploatörer till markanvisning av kvarteret Mjölner. Kommunen vill hitta en köpare till fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Varbergs kommun Inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus och

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Markanvisningstävling för

Markanvisningstävling för Markanvisningstävling för Tävlingshandling februari 2016 Markanvisningstävling Byggnation av bostäder på Västra Solhöjden i Habo Reviderad 2016-04-04. Revideringen avser markpriset, sidan 5. Inbjudan till

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter inom kvarteret Sigridstorp, Eskilsminne. Vi ställer oss

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Innehåll Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal 3 Markanvisning generellt 5 Markanvisning vid

Läs mer

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se www.tyreso.se Inbjudan till markanvisningstävling Tyresö

Läs mer

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-09 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Hanna Andersson 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-07-01 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 rev 2009-05-05 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Färsna 1:2, Etapp 2 (Baldersbrå, Balders Hage, del av Norra Brå och del av Österbrå) i Norrtälje-

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov.

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. MARKANVISNINGSTÄVLING Elisabeth Rosenberg 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET

STADSBYGGNADSKONTORET Antagandehandling DNR BTN 2006/0554-214:S Antagen av kommunfullmäktige 2006-05-18 118 Laga kraft, regeringsbeslut 2006-06-26 Ko Detaljplan för Särskilt boende, seniorboende & kolonilotter vid Ragvaldsbo

Läs mer

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Örebro kommun inbjuder till markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 till er som är intresserade att vara med och utveckla fastigheterna

Läs mer

Anbudstävling för Prästviken.

Anbudstävling för Prästviken. Stockholm 29 mars 2016 Anbudstävling för Prästviken. Prästlönetillgångar i Stockholms stift bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse med lokaler inom ett markområde öster

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista.

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Exploateringskontoret bjuder härmed in till att

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Kst 2016/212 Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal 2 (6) Vad är en markanvisning? Enligt 1 Lagen om riktlinjer för kommunala markanvisningar

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN 1 2 Innehåll INBJUDAN... 4 Tävlingsprocessen... 4 OM HOVSHAGA CENTRUM... 5 KVARTER

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun Markanvisning - grupphusbebyggelse Persiljan 3 i Höörs kommun Inledning Detta program vänder sig till dig som vill bygga flerbostadshus och förvärva en av kommunens fastigheter på vårt nya utbyggnadsområde

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Täby kyrkby Täby kommun Mark för flerbostadshus (totalt ca tio lägenheter) Flygfoto över del av Täby kyrkby 2012-02-15 Försäljningsprospekt

Läs mer

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand Markanvisningsprogram Lövudden Härnösand Lövudden På Lövudden, Strandängsvägen, i Härnösand finns ett bostadsområde i en attraktiv miljö, nära hav, stad och natur till salu. Härnösands kommun bjuder in

Läs mer

Riktad markanvisning Tallbocken 1

Riktad markanvisning Tallbocken 1 Tävlingsprogram Riktad markanvisning Tallbocken 1 Kalmar kommun bjuder nu in ett antal byggherrar till att lämna förslag på ny bostadsbebyggelse längs Norra vägen i Kalmar. Tävlingen omfattar fastigheten

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten. 2013-11-12 Sida 1 av 5 Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, org nr 556628-1920, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 2016-08-18 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/328 Kommunstyrelsen Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta följande beslut.

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Ödåkra. Vi ställer oss även positiva till att exempelvis

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING

MARKANVISNINGSTÄVLING Öppet till 2019 05 09 Inbjudan till Handelsträdgården, blivande del av kv. Relingen och Riggen (parhus) 2 Innehåll Handelsträdgården, blivande del av kv. Relingen och Riggen (parhus) INBJUDAN TILL SIDA

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Margareta Catasús Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för radhus inom fastigheten Baslinjen 1 i Skarpnäcks

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling Tokebacka

Inbjudan till markanvisningstävling Tokebacka 2016-11-25 Inbjudan till markanvisningstävling Tokebacka Markanvisningstävling för markområde för fordonsservice samt service för trafikanter. 2 Inbjudan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisningstävling

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande:

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: TORPARÄNGEN Projektmål Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: Kännetecknas av en hög miljömässig ambition. En tät, varierad bostadsbebyggelse där 50% ska utgöras av småhus Framtidens

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo 2015-05-06 Tjänsteskrivelse Dnr VM 15/25 Dnr TN-2015-00290-251 Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Martin Ivarsson martin.ivarsson@sodertalje.se Tekniska nämnden Optionsavtal för bostadsbebyggelse

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen. Familjär och centrumnära småhusbebyggelse som genomsyras av barnvänlighet och god arkitektonisk kvalitet

Markanvisningstävling Vattmyravallen. Familjär och centrumnära småhusbebyggelse som genomsyras av barnvänlighet och god arkitektonisk kvalitet Markanvisningstävling Vattmyravallen Familjär och centrumnära småhusbebyggelse som genomsyras av barnvänlighet och god arkitektonisk kvalitet Markanvisningstävling Vattmyravallen Familjär och centrumnära

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hydrografen 1 och del av Hammarbyhöjden 1:1

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling 2009-12-15 (rev. 2010-06-22) FN Diarienummer: 0478/09 Plannummer: (FIIa 5063) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2014-05-27 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning

Läs mer

Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand

Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand Nu har du möjlighet att vara med i ett av Härnösands mest spännande bostadsprojekt, kvarteret Seminariet. Vi utvecklar en stadsdel i centrala Härnösand. Vi tänker

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning 2013-06-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2007/72-214 Projekt 9531 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Inbjudan till markanvisning med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Information om fastigheten Bromsen 9 ÖVERSIKTSKARTA Fastigheten Bromsen 9 ligger i direkt

Läs mer

Fråga 1 1.1 Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen?

Fråga 1 1.1 Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen? Markanvisningstävling för bostäder vid Guldmyntsgatan FRÅGOR OCH SVAR Uppdaterat 2013-09-17 Fråga 1 1.1 Kan flera exploatörer gå ihop och lämna i på/till markanvisningstävlingen? Svar: Exploatörer kan

Läs mer