Administration patrullhund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Administration patrullhund"

Transkript

1 Svenska Brukshundklubben Reviderad Administration patrullhund Administration av inträdesprov och kurs patrullhund Före kursstart och inträdesprov Distriktet genomför en dialog med förbandet och informerar sedan klubbrepresentanter och försvarsmaktsombud om kommande års behov och om vilka geografiska områden som ska prioriteras. Klubbarna rekryterar därefter intresserade och informationsmöten hålls om vad det innebär att vara hundförare i ett förband. För att få delta på kurs krävs att deltagaren blir godkänd vid utbildningsgruppens säkerhetsprövning med registerkontroll. Distriktet och försvarsmaktsombudet meddelas resultatet av rekryteringen. Försvarsmaktsombudet meddelar utbildningsgruppen datum för kursstart. I samband med informationsmötet ska intresserade deltagare fylla i blanketten för disponibilitetskontroll. Där ger de sitt medgivande till att en säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs. Kurschefen gör en första bedömning av förarnas lämplighet för krigsplacering och inträdesprov. Kurschefen ansvarar för att deltagarna har ett giltigt medlemskap inför inträdesprovet. Före inträdesprovet fyller alla kursdeltagare i sina personuppgifter och kontouppgifter på blanketten kursanmälan patrullhund. Kurschefen har då deltagarnas uppgifter och kan använda informationen vid alla kommande kurstillfällen. Kopia av blanketten skickas till försvarsmaktsombudet. För kursstart skall alltid eftersträvas ca 10 hundar vid kursstart. Efter genomfört inträdesprov Efter inträdesprovet, när kurschefen vet hur många som är intresserade och lämpliga att gå kurs ska en budget göras med hjälp av befintlig mall (se exempel på hemsidan). Även kursprogram/rapport (se exempelmall på hemsidan) med planerade datum för kurstillfällen och prov, antal kursdeltagare o s v ska upprättas. Kurschefen skickar budget och kursprogram/rapport till försvarsmaktsombudet. Försvarsmaktsombudet kontrollerar budget och tidsplanering i kursprogram/rapport, och om allt är i sin ordning skickar ombudet de båda dokumenten till produktionsledaren och för kännedom till distriktet. Kurschefen ansvarar för att informera klubbens kassör om de ekonomiska och administrativa rutiner som tillämpas vid patrullhundskurs. Kansliet skickar därefter ett aktivitetsnummer till distriktet, kurschefen och försvarsmaktsombudet

2 Kurschefen skickar protokoll och underlag för disponibilitetskontroll av förare till försvarsmaktsombudet. Alla protokoll skall skickas, även för icke godkända ekipage. Försvarsmaktsombudet skickar protokollen från inträdesprovet samt underlag för disponibilitetskontroll till kansliet och kopior till förbandet. Kurschefen kontrollerar alla godkända hundars höft- och armbågsstatus. Har någon hund HD D eller AD 2 skall hundägaren se till att en så kallad tjänstbarhetsbedömning görs för att få fullfölja utbildningen, se särskilda anvisningar på hemsidan. Kansliet skickar blanketten för disponibilitetskontroll på hundföraren till Rekryteringsmyndigheten. När svaret kommer från myndigheten skickas det direkt till kurschefen. Skulle något vara oklart med en deltagare ska kurschefen kontakta utbildningsgruppen. En kursdeltagare kan inte vara ianspråktagen av en annan frivilligorganisation. Kurschefen samlar kursdeltagarna och delger dem information om kursen. Deltagarna skall delges innehållet i Genomförandeplanen. Genomförandeplanen delas sedan ut till deltagarna (lämpligen modulvis). Frivilligavtal och hundägaravtal fylls i och skrivs under. Slutförs inte kursen rivs avtalen. Kurschefen ansvarar för att ta emot elevernas anmälningar till GU-F och vidarebefordrar direkt till försvarsmaktsombudet som kontrollerar dem och skickar till kansliet. Kurschefen beställer utrustning samt tidpunkt för uthämtning av densamma via utbildningsgruppen. Kurschefen bokar mark för kurs. Ersättningar kurs patrullhund Det är kurschefen som ska fylla i utbetalningsunderlagen för samtliga deltagare och instruktörer. Kurschefen ska fylla i körjournaler kontinuerligt under kursens gång för både sig själv och eleverna. Ersättning instruktörer Max 2 instruktörer per kurstillfälle får kilometerersättning samt ett arvode à 130 kronor i timmen. Arvodet är skattepliktigt och kansliet drar per automatik 30 % skatt. Maximalt uttag av timmar för kurs med minst 8 hundar är 2 x 250 varav 2 x 40 timmar avser administration och förberedelser. Antal deltagare Kurstimmar Admin & förbered.-tid Instruktörstimmar Antalet kurstimmar/ersättningstimmar utgår från genomförandeplan patrullhundkurs både vad avser innehåll och antal. Det innebär att ersättning för kurstimmar överstigande antalet i genomförandeplanen inte ersätts.

3 Ersättning figuranter 2 externa figuranter får kilometerersättning samt ett maximalt arvode à 130 kronor x 8 timmar vid inträdesprov. Arvodet är skattepliktigt och kansliet drar 30% skatt. Ersättning deltagare Deltagare får kilometerersättning samt dagersättning à 72 kronor om kurstillfället varar minst 6 timmar. Ersättningen är inte skattepliktig. Ersättning domare vid lydnadsprov Domare vid lydnadsprov ersätts med ett arvode, maximalt 4 x 130 kronor samt kilometerersättning. Arvodet är skattepliktigt och kansliet drar 30% skatt. Kost Deltagare på inträdesprov och kurs får en måltidsersättning à 64 kronor per kurstillfälle som varar 6 timmar eller längre. Ersättningen betalas automatiskt ut när kansliet får utbetalningsunderlag. Vid generalrepetition inför certifikatprov á ett dygn utbetalas en måltidsersättning á 160 kronor per deltagare till arrangerande klubb eller distrikt mot faktura (använd mall som finns på hemsidan) som skickas till försvarsmaktsombudet direkt efter genomförandet, gärna via e-post. Ekonomisk redovisning av kurs till kansliet Försvarsmaktsombuden ska skicka ekonomiska redovisningar till kansliet om pågående kurser. Redovisningen som görs vid ett visst antal tillfällen per år består av kursprogram/rapport samt utbetalningsunderlag från inträdesprov och kurstillfällen. Kansliet meddelar ombuden de datum som gäller. Körjournaler och utbetalningsunderlag Inför varje rapporteringstillfälle ska kurschefen fylla i samtliga körjournaler från kursdeltagare och instruktörer. Uppgifterna till körjournalerna samlas in kontinuerligt av instruktörerna. Utifrån körjournalerna ska kurschefen sedan fylla i ett utbetalningsunderlag för respektive person. Datumen i körjournalerna måste stämma överens med de som står angivna i kursprogram/rapport. Kursprogram/rapport uppdateras vid behov och skickas till försvarsmaktsombudet vid varje rapporteringstillfälle tillsammans med körjournaler och utbetalningsunderlag. På utbetalningsunderlagen ska personuppgifter och kontouppgifter vara ifyllda. Det är viktigt att ange en korrekt e-postadress. Dessutom måste nedanstående uppgifter vara korrekt ifyllda: Aktivitet: patrullhundskurs (samt fyll i arrangerande klubb eller distrikt) Aktivitetsnummer kurs: (fyll i kursens aktivitetsnummer) Verksamhet: patrullhund Plats: (fyll i huvudort för kursen)

4 Datum: (fyll i tidsperiod, t ex ) Antal timmar: (endast instruktörs- och figuranttimmar) Antal dagar: (fyll i totalt antal dagar från körjournalen, endast elevdagar á minst 6 timmar) Antal dagar: 1 dag (fast arvode) lydnadsdomare Din funktion(ett alternativ): deltagare / instruktör /figurant /lydnadsdomare För att försvarsmaktsombudet ska hinna kontrollera och följa upp kostnaderna för kursen ska kurschefen skicka alla underlag till försvarsmaktsombudet i god tid innan ombudet ska rapportera till kansliet. Ombudet meddelar instruktören vilka datum som gäller. Helst fylls allt i på dator för att minimera risken för att det ska vara svårt att läsa och att felaktiga utbetalningar görs. Det är mycket viktigt att kontonummer är korrekt ifyllda. Försvarsmaktsombudet kontrollerar och följer upp När försvarsmaktsombudet kontrollerat alla underlag ska utbetalningsunderlagen skickas till kansliet, helst via e-post till tjanstehund@brukshundklubben.se. Endast kursprogram/rapport och utbetalningsunderlag ska skickas in. Slutredovisning av kurs Omedelbart efter avslutad kurs ska samtliga utbetalningsunderlag och kursrapport skickas till försvarsmaktsombudet. Ombudet kontrollerar och sammanställer en slutrapport avseende kursens resultat samt ekonomiska utfall. Avvikelser ska kommenteras i rapporten.

5 Administration av certifikatprov patrullhund Före certifikatprov Av ekonomiska skäl skall vid certifikatprov eftersträvas minst 8 deltagare. Hos arrangören ansvarig provledare för certifikatprovet ska meddela datum för certifikatprovet två månader i förväg till distrikt, utbildningsgrupp och försvarsmaktsombud. Provledaren bokar även mark med mera för provet och kontaktar distriktet för bokning av kontrollanter. Distriktet bokar kontrollanter samt vid behov provledare och meddelar arrangören. Budget för certifikatprovet ska göras på särskild mall och skickas till försvarsmaktsombudet för kontroll. Ombudet skickar i sin tur till produktionsledaren för ett slutligt godkännande. Arrangören bjuder in förbandet till certifikatprovet. Hos arrangören ansvarig provledare för certifikatprovet informerar kansliet om datum, plats och kontaktperson. Kansliet publicerar på hemsidan för att närliggande distrikt ska få kännedom om provet. De uppgifter på protokoll, resultatlista och utbetalningsunderlag som kan fyllas i på förhand, på dator för att de ska vara mer lättlästa. Protokoll och utbetalningsunderlag kan numera också sparas ner på datorn. Protokollen skall vara komplett ifyllda. Kurschefen ansvarar för att samtlig övrig dokumentation avseende godkänt lydnadsprov, GU-F, MH, tjänstbarhetsbedömning samt intyg från utbildningsgrupp om eventuell dispens för hundens ålder finns. Kurschefen bör i god tid, minst en månad före certifikatprovet, ha en dialog med provledarna och kontrollanterna om planering och genomförande samt eventuella frågor och avvikelser. Skall annan hundtyp än patrullhund till hemvärnet bedömas vid certifikatprovet ska kontakt med produktionsledaren tas i god tid före provet. Efter genomfört certifikatprov Ansvarig person för certifikatprovet samt instruktören Provledaren för certifikatprovet skickar en underskriven resultatlista, certifikatprovsprotokoll och lydnadsprovsprotokoll (alla i original) till försvarsmaktsombudet direkt efter genomfört prov. Alla protokoll ska skickas med, även för de ekipage som inte blivit godkända. Provledaren för certifikatprovet skickar avtal för hundägare och frivilligavtal (alla i original och i 2 ex) för hundförare till försvarsmaktsombudet direkt efter genomfört prov. Provledaren för certifikatprovet fyller i alla utbetalningsunderlagen för alla deltagare och funktionärer (provledare, kontrollanter, figuranter och baspersonal) och skickar dessa till försvarsmaktsombudet direkt efter genomfört certifikatprov. Provledaren för certifikatprovet skickar även med en faktura för deltagarnas måltidsersättningar till försvarsmaktsombudet. Fakturan skall även innehålla specifikation över eventuella övriga godkända kostnader samt tillhörande kvitto. Försvarsmaktsombudet Försvarsmaktsombudet följer upp budget och resultat av certifikatprovet samt kontrollerar att funktionärernas utbetalningsunderlag är rätt ifyllda och skickar dem därefter till kansliet.

6 Försvarsmaktsombudet vidarebefordrar resultatlista, certifikatprovsprotokoll och lydnadsprovsprotokoll till kansliet. Kansliet skickar resultatlistan till Försvarets hundtjänstenhet (FHTE) Försvarsmaktsombudet skickar hundägaravtal, frivilligavtal samt kopior av certifikatprovsprotokoll till utbildningsgruppen. Försvarsmaktsombudet skickar kopia av resultatlista till distriktet. Diplom När kansliet mottagit resultatlistan från försvarsmaktsombudet skickar kansliet diplom till ansvarig kurschefen som delar ut till de godkända kursdeltagarna. Omprov Omprov av icke godkända ekipage kan endast beviljas av instruktör och kontrollant i samråd. Försvarsmaktsombudet skall anvisa nytt certifikatprov för underkända deltagare som beviljats omprov. Enskilda personer får ej boka plats på egen hand till certifikatprov. Arrangör av certifikatprov får inte heller acceptera anmälningar från enskilda personer. Ersättningar certifikatprov patrullhund På utbetalningsunderlagen ska personuppgifter och kontouppgifter vara ifyllda. Dessutom måste nedanstående uppgifter vara korrekt ifyllda för att rätt ersättning ska kunna betalas ut: Aktivitet: Certifikatprov (samt fyll i arrangerande klubb eller distrikt) Aktivitetsnr kurs: (tilldelat) Verksamhet: Patrullhund Plats: (huvudort) Datum: XX-XX-XX XX-XX-XX Antal timmar: (fylls i för funktionärer) Antal dagar: (1 eller 2, fylls i för deltagare) Funktion: (ett alternativ) deltagare / kontrollant / provledare / figurant /baspersonal Utbildningspremie För varje godkänt ekipage får arrangerande klubb eller distrikt kronor. Premien utbetalas av kansliet, när kansliet mottagit protokollen från försvarsmaktsombudet. Ersättning kontrollanter, provledare 2 kontrollanter och 2 provledare får kilometerersättning samt ett fast arvode à 130 kronor x 20 timmar vid certifikatprov. Arvodet är skattepliktigt och kansliet drar 30% skatt.

7 Ersättning figuranter / spårläggare / baspersonal 4 figuranter / spårläggare och 2 baspersonal får kilometerersättning samt ett maximalt arvode à 130 kronor x 16 timmar vid certifikatprov (8 timmar/dag). Arvodet är skattepliktigt och kansliet drar 30% skatt. Maximalt 96 timmar får utbetalas som ersättning till figuranter, spårläggare och baspersonal. Ersättning deltagare Deltagare får kilometerersättning samt dagersättning à 72 kronor per dag (ej skattepliktig ersättning). Ersättning vid certifikatprov utbetalas för två dagar. Kost Arrangerande klubb / distrikt av certifikatprovet ska ordna med mat till kursdeltagarna under certifikatprovet. Ersättningen för mat är 160 kronor per deltagare och dag. Arrangören skickar en faktura via e-post (använd mall som finns på hemsidan) till försvarsmaktsombudet omedelbart efter genomfört certifikatprov; antal provdeltagare ska specificeras. Mat bekostas endast för deltagare. Arrangören ska även tillhandahålla mat till funktionärer till självkostnadspris.

Administration patrullhundskurs internat

Administration patrullhundskurs internat Administration patrullhundskurs internat Ansöka om kurs Distrikt som önskar starta patrullhundskurs internat kontaktar produktionsledaren via tjanstehund@brukshundklubben.se senast den 15 augusti för att

Läs mer

Administration räddningshund

Administration räddningshund Svenska Brukshundklubben Administration räddningshund Komplement till regler för räddningshundprov Alla anvisningar, protokoll och blanketter finns på SBK:s hemsida,. Kurs räddningshund Ansöka om att hålla

Läs mer

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner)

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Inför kurs Kurschef ansvarar för att skicka kursplan och kursbudget till tjanstehund@brukshundklubben.se.

Läs mer

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner)

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner) Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner) Veckokurs Veckokurs pågår minst 3 dygn och minst 6 timmar per dygn. Instruktörer Instruktörer har rätt

Läs mer

FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta

FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta Försvarsmaktshund Försvarsmaktshundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i ett bevakningsområde.

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund. Svenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund. Svenska Brukshundklubben Räddningshund Räddningshundgruppen: Ingrid Jansson,sammankallande, RI-ansvarig och MSB Mona Brantlind,utbildning, sjösök och MSB Christina Johansson, domarrådet och domare Anna Holter, administration,rhfu

Läs mer

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner)

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner) Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (H FRIV Förmåner) Veckokurs Veckokurs pågår minst 3 dygn och minst 6 timmar per dygn. Instruktörer Instruktörer har rätt

Läs mer

Information om patrullhundkurser

Information om patrullhundkurser Reviderad 2015-11-24 Information om patrullhundkurser En patrullhundkurs syftar till att hund + förare ska bemanna en befattning som hundförare i Hemvärnet, alltså soldat med hund. Kursen ges av Svenska

Läs mer

Patrullhund. Svenska Brukshundklubben

Patrullhund. Svenska Brukshundklubben Patrullhund Svenska Brukshundklubben Är du den vi söker? Vill du bli soldat i ett hemvärnsförband? Tycker du om att vara ute i skog och mark? Är du aktiv och gillar att röra på dig? Har du en arbetsvillig

Läs mer

Patrullhund SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN - FRIVILLIG FÖRSVARSORGANISATION

Patrullhund SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN - FRIVILLIG FÖRSVARSORGANISATION Patrullhund SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN - FRIVILLIG FÖRSVARSORGANISATION Vill du göra nytta är du den vi söker? Hos Svenska Brukshundklubben är du och din hund, oavsett ras och erfarenhet, välkommen att bli

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR KOMMITTÉN FÖR ROTTWEILERNS MENTALITET OCH EXTERIÖR Syfte Att bevaka utvecklingen av centrala tester för mentalitet och arbeta för att dessa ska främja rasen Rottweiler samt vara behjälplig att möjliggöra

Läs mer

Försvarsmaktshunden. Innehåll

Försvarsmaktshunden. Innehåll Innehåll *Försvarsmaktshunden* Bestämmelser *ar *Kontroller *Vad gäller på Certifikatprovdagen *Förare av hund *Krav på godkännande *Omprov *Funktionärer *Diplom *Omfattning och Regler- Mottagning Bastjänst

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB 1 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB Styrelsen vid Strängnäs Brukshundklubb ansvarar för: Att det vid klubben bedrivs verksamhet som skapar glädje och nytta för

Läs mer

Vallentuna Brukshundklubb

Vallentuna Brukshundklubb Bruxanvisningen Information från styrelsen till dig som håller kurs hos VaBK Gäller fr o m 2019-01-01 t.o.m. 2019-12-31 1. Före kursen 1.1. Kursinbjudan Vem Vår kontakt på Studiefrämjandet Lägger ut anmälningssidan

Läs mer

Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet

Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Sektorernas allmänna verksamhet Sektorernas uppgift är att planera, genomföra och utveckla verksamhet inom

Läs mer

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH 2.1 Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH Mål Efter genomgången utbildning skall elev ha: - god kunskap och färdighet såsom testledare på MH. - god kunskap att bygga bana vid MH. - god kunskap att sköta

Läs mer

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Här kan du läsa om vilka förväntningar vi som utbildningsorganisation har på dig i egenskap av föreläsare hos oss, samt vad du

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR TÄVLINGSKOMMITTÉN Syfte Tävlingskommitténs syfte är att ansvara för de lydnads- och brukstävlingar som Svenska Rottweilerklubben/AfR arrangerar i samarbete med lokalområden och olika lokala brukshundklubbar.

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Bakgrund WSSK:s styrelse har under 2014 sett över gällande regelverk för våra KM och utställningar. Dessa regelverk har

Läs mer

Tävlingssekreterarens uppgifter

Tävlingssekreterarens uppgifter Tävlingssekreterarens uppgifter En diskussion har pågått under större delen av 2016 om det är en framkomlig väg att ha en mer gemensam för tävlingssekreterare (TS) inom Svenska Brukshundklubben. Fram till

Läs mer

Välkommen på kurs hos oss

Välkommen på kurs hos oss Patrullhund Välkommen på kurs hos oss Svenska Brukshundklubben är en frivillig försvarsorganisation. På uppdrag av Hemvärnet inom armén rekryterar och utbildar vi hundar och personal till Försvarsmaktens

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen.

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen. EKONOMI Avdelningens kassör ansvarar för att: Avdelningens bokföring sker enligt god redovisningsed. Inför varje styrelsemöte skriftligt presentera aktuell resultatrapport. Att snarast efter prov och utställningar

Läs mer

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi Utställningar regler, arbetsfördelning och ekonomi Föreliggande dokument är i sak endast en omredigering, förtydligande och fördjupning av de tidigare dokumenten Riktlinjer för SGVK s utställningar (framtaget

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH.

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. Deltagarfrågor Fråga: Jag har aldrig skapat ett konto via något elektroniskt media tidigare. Hur gör jag? Svar: Se film på hur

Läs mer

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser Kvalitetssäkring av Selectverksamhet Information från Svenska Ishockeyförbundet 1 Varför kvalitetssäkring? 2 Vad säger tävlingsbestämmelserna? 3 Auktorisationsbestämmelser 4 Ansökningsblankett för auktorisation

Läs mer

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner.

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner. Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Charlott Thyrén Helena Bunner Mona Matsson Allmänna villkor för myndigheter Anslag 2:4 Krisberedskap Villkor för användning av anslagsmedel Följande villkor gäller

Läs mer

Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor.

Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor. Resepolicy Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor. Denna resepolicy omfattar anställda, såväl kanslipersonal

Läs mer

NHF:s 2014-2015. Ekonomiska Bestämmelser 2014-06-15

NHF:s 2014-2015. Ekonomiska Bestämmelser 2014-06-15 NHF:s Ekonomiska Bestämmelser 2014-2015 Allmänt... 3 Förtroendevalda... 3 Arvode Förbundsstyrelsen... 3 Särskilda uppdrag... 3 Övriga utlägg... 3 Övriga åtaganden... 3 Traktamente och reseersättning...

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING KVITTOHANTERING I CLEVERSERVICE

ANVÄNDARHANDLEDNING KVITTOHANTERING I CLEVERSERVICE ANVÄNDARHANDLEDNING KVITTOHANTERING I CLEVERSERVICE LAGLEDARE, DOMARE OCH EKONOMI Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2017 Tjänsten Cleverservice

Läs mer

Ersättning vid utbildningar

Ersättning vid utbildningar Ersättning vid utbildningar Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge esrättning att kunna skicka era medlemmar på utbildningar av relevans för studentradioverksamhet. Nedan finner ni ett exempel

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher: Serie Domare Arvode/domare Speltid Effektiv tid Div 2 Herrar 2 Distriktsdomare 670 kr 3x20, 10 min paus Hela matchen +

Läs mer

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Ekonomifrågor, Segeltorps IF

Ekonomifrågor, Segeltorps IF Ekonomifrågor, Segeltorps IF Innehållsförteckning Sid Föreningens ekonomipolicy 2 Styrelsens ansvar 2 Teckningsrätter 2 Löner och arvoden 3 Domarersättningar 3 Reseersättningar, körjournaler 4 Kvitton

Läs mer

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter Reviderad 2013 1 Innehåll Sid. 3 Allmän instruktion för specialkommittéerna Sid. 4-5 Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna Sid. 5 Sid. 6-7 - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter - Ekonomi -

Läs mer

Policys och riktlinjer för ekonomiska ersättningar IFK Östersund

Policys och riktlinjer för ekonomiska ersättningar IFK Östersund s och riktlinjer för ekonomiska ersättningar IFK Östersund Lagkassa Grundprincipen är att ett enskilt lags samtliga intäkter och kostnader ska registreras och bokföras i föreningens ordinarie redovisningssystem.

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher under seriespelet pågående: Serie Domare Arvode/domare Tid Effektiv tid Div 2 damer 2 Distriktsdomare 650 kr 3x20, 10 min

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) 1 Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

15. Ersättning till förtroendevalda 2014

15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Förmiddag, station 2 15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Valberedningen har tagit fram ett förslag på ersättningar till förtroendevalda. Valberedningens förslag till beslut: Att anta valberedningens

Läs mer

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN Text: Helen Karlsson, Häverö Brukshundklubb Tack vare hundens överlägsna sinnen ligger hundgruppen i förbandet på förhand. Hundens välutvecklade luktsinne och förfinade hörsel är

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Guiden till Grönt kort

Guiden till Grönt kort Guiden till Grönt kort Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Det gäller oavsett om du är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör, och oavsett i vilken gren du tävlar.

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

UTBILDNING OCH BEHÖRIGHET SAMT VERKSAMHET FÖR PRISDOMARE OCH ÖVERDOMARE Godkänt i Kennelklubben 5.3.2013.

UTBILDNING OCH BEHÖRIGHET SAMT VERKSAMHET FÖR PRISDOMARE OCH ÖVERDOMARE Godkänt i Kennelklubben 5.3.2013. UTBILDNING OCH BEHÖRIGHET SAMT VERKSAMHET FÖR PRISDOMARE OCH ÖVERDOMARE Godkänt i Kennelklubben 5.3.2013. Detta direktiv är Kennelklubbens allmänna. Eventuella specifika direktiv för en viss provform hittas

Läs mer

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng 1. Allmänt Inom Holmen Skog fyller examensarbeten tre syften: - ett sätt att knyta kontakter med studenter i slutfasen av deras utbildningar

Läs mer

BRUXANVISNINGEN Information från styrelsen till dig som håller kurs hos VaBK

BRUXANVISNINGEN Information från styrelsen till dig som håller kurs hos VaBK BRUXANVISNINGEN Information från styrelsen till dig som håller kurs hos VaBK Gäller fr o m 2015-06-10 t.o.m. 2016-12-31 (ersätter tidigare Bruxanvisning 2013) Kursinbjudan och intresseanmälan på webben

Läs mer

2. Hur många privata aktörer uppskattar ni att det finns inom ert upptagningsområde? Antal aktörer

2. Hur många privata aktörer uppskattar ni att det finns inom ert upptagningsområde? Antal aktörer Respondent 2845217 Singelsvar: Lokalklubb 2018 Respondent id: 2845217 Startdatum: 2019-01-23 10:09 Slutförd datum: 2019-01-24 19:02 Svars språk: svenska [sv] E-post till inviterad: kassor@labk.se [skriv

Läs mer

FMgruppens Nyhetsbrev kvartal

FMgruppens Nyhetsbrev kvartal FMgruppens Nyhetsbrev kvartal 1 2018 Produktionsledaren har ordet! Vi är fortfarande mitt i vintern med mycket snö på många håll i landet. Patrullhundträning pågår idogt i alla fall runt om i riket och

Läs mer

Kravprofil inom grundutbildning räddningshund, från Inträdesprov till Slutprov

Kravprofil inom grundutbildning räddningshund, från Inträdesprov till Slutprov Kravprofil inom grundutbildning räddningshund, från Inträdesprov till Slutprov Bakgrund: SBK grundutbildning till tjänstehund räddning arrangeras och genomförs av SBK. Utbildningen inleds efter inträdesprov

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

PM FÖR JAKTPROV OCH RIKSPROV

PM FÖR JAKTPROV OCH RIKSPROV PM FÖR JAKTPROV OCH RIKSPROV Ansvarig för uppdatering: Domarkommittén (för stycket Anmälan om provdatum för kommande år ansvarar SVK:s provsekreterare). Det färdiga provprogrammet ska godkännas av SVK:s

Läs mer

Örnsköldsviks Brukshundklubb

Örnsköldsviks Brukshundklubb DELEGERINGSORDNING FÖR SAMTLIGA VERKSAMHETER 1. Varje verksamhet skall göra en egen verksamhetsplan med budget för kommande verksamhetsår samt formulera verksamhetens inriktning för de kommande tre åren.

Läs mer

Kulturbidrag - information

Kulturbidrag - information Kulturbidrag - information Kulturbidraget är avsett att främja ett aktivt och levande kulturliv i Härryda kommun. För vad kan man söka? Kulturbidrag beviljas verksamhet inom kulturområdet. Exempel på det

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH)

Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH) Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH) Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Frykdalsbacken 20, Farsta Telefon: 08-505 875 00 Fax: 08-505 875

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11. Arbetsrutiner Projektansökan. 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet

Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11. Arbetsrutiner Projektansökan. 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11 Arbetsrutiner Projektansökan 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet 2. Idé diskuteras och bereds Beredningsgrupp 3. Beredningsgruppen

Läs mer

Arrangörsreglemente Trupp

Arrangörsreglemente Trupp 1. Avtal och handlingar 1.1 Parter 1.2 Ekonomi 1.3 Handlingar 2. Tävlingens upplägg 3. PM 4. Ackreditering 5. Defilering 6. Publik 7. Lokaler Arrangörsreglemente Trupp 2.1 Tävlingens genomförande 2.2 Startordning

Läs mer

Svenska Brukshundklubben Tjänstehund

Svenska Brukshundklubben Tjänstehund Svenska Brukshundklubben Tjänstehund Om Svenska Brukshundklubben Visionen Svenska Brukshundklubben, en organisation i världsklass, som med ledande kompetens siktar mot framtiden och skapar glädje och nytta

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå.

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. 1(5) Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Närvarande: Birgitta Forsberg (BF) ordf., Marcus Hjortsberg (MH) v. ordf., Margareta

Läs mer

FMgruppens Nyhetsbrev

FMgruppens Nyhetsbrev Produktionsledaren har ordet! Vi håller på att undersöka förutsättningarna för centralt arrangerade internatkurser på strategiska platser i landet. Det kanske blir 3-4 kurser utöver redan planerade. Till

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Information om bidrag vid kortare studier

Information om bidrag vid kortare studier Allmänna råd och regler, ansökningstider m m för korttidsbidrag, internatbidrag och externatbidrag Information om bidrag vid kortare studier regler samt tillämpning 2007 Regler samt tillämpning 2007 Villkor

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Regler för ringsekreterare

Regler för ringsekreterare Regler för ringsekreterare 2002-01-01 1 Innehåll Utbildningsgång... 3 Auktorisation... 4 Regler/anvisningar för tjänstgöring... 4 Etik vid tjänstgöring... 6 Övrigt... 6 Avauktorisation... 6 Utställningsstrukturer...

Läs mer

Sundsvalls Fallskärmsklubb

Sundsvalls Fallskärmsklubb Sundsvalls Fallskärmsklubb Målsmans intyg gällande fallskärmshoppare mellan 15 och 18 år Härmed intygas att min son/dotter har mitt samtycke att genomgå kurs i fallskärmshoppning, samt att utföra fallskärmshopp

Läs mer

Lokal verksamhet 2016

Lokal verksamhet 2016 Lokal verksamhet 2016 Svenska Brukshundklubben samlar varje år in information från ras- och lokalklubbar samt distrikt för att sammanställa nödvändig information till verksamhetsberättelsen. För någon

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SEKTIONERNAS VERKSAMHET

RIKTLINJER FÖR SEKTIONERNAS VERKSAMHET 1 (5) + 3 bilagor Utgåva 7 RIKTLINJER FÖR SEKTIONERNAS VERKSAMHET 1. ÅLIGGANDE MOT STYRELSEN Äskande av medel Varje sektion ska i samband med uppgörelse av årets budget äska anslag för respektive aktivitet.

Läs mer

Certifikatprov för Försvarsmaktshund

Certifikatprov för Försvarsmaktshund Sida 1 av 8 CERTIFIKATPROV FÖR FÖRSVARSMAKTSHUND ar och regler för rubricerat prov, utarbetade av Försvarsmaktens Hundtjänstenhet i samverkan med Svenska Brukshundklubbens Tjänstehundssektor. Reviderade

Läs mer

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015.

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Villkor

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Innehållsförteckning 1. Administrativa föreskrifter...3 1.1. Inledning... 3

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Beslut i styrelsen 2011-03-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 ANSÖKAN OM MEDEL 2 2 AKTIVITET/PROJEKTS GENOMFÖRANDE 2 3 UTBETALNING AV MEDEL BEVILJADE AV STYRELSEN

Läs mer

Bilagor till Tävlingsledarkompendium freestyle

Bilagor till Tävlingsledarkompendium freestyle Bilagor till Tävlingsledarkompendium freestyle Fastställt av SKK Free, 2013-01-17 Innehåll: Protestblankett Handläggningsrutiner avseende hundar som anmäls för att ha uppvisat ett oacceptabelt beteende

Läs mer

Ekonomiska bestämmelser 2010

Ekonomiska bestämmelser 2010 Ekonomiska bestämmelser 2010 Skånes Volleybollförbund - Ekonomiska bestämmelser. 1 Medlemsavgifter Årsavgiften beslutas av Skånes Volleybollförbunds årsmöte. År 2010 och 2011 är avgiften 1 000,- per aktiv

Läs mer

Lärarhandledning. SBK Instruktör - specialsök. Hundägarutbildning. Svenska Brukshundklubben INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Lärarhandledning. SBK Instruktör - specialsök. Hundägarutbildning. Svenska Brukshundklubben INNEHÅLLSFÖRTECKNING Lärarhandledning SBK Instruktör - specialsök INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänt 1 Utbildningsmål 3 Arbetsformer 4 Innehåll - lärandemål 4 Inför start av utbildning 9 Lärarens roll 10 Checklista inför start av

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg.

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GÖTEBORGSSEKTIONEN 2013-12-14 - Nr 4 Plats: Stättared Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena

Läs mer

Checklista för tävlingsarrangemang 2012-10-27 Checklista för tävlingsarrangemang

Checklista för tävlingsarrangemang 2012-10-27 Checklista för tävlingsarrangemang Checklista för tävlingsarrangemang Denna checklista skall vara ett stöd och en kom ihåg-lista vid arrangerandet av klättertävlingar. Checklistan ska underlätta för arrangören att få kontroll över vad som

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik.

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik. När- Antal varande röster Bollnäs 2 3 Edsbyn 1 2 Gävle 2 3 Hofors 0 0 Hudiksvall 1 2 Järvsö 0 0 Ljusdal 0 0 Ockelbo 0 0 Sandviken 1 2 Skutskär 2 2 Söderhamn 2 2 Valbo 1 2 Styrelsen 7 0 Schäferhundkubben

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 2007-02-16 Svenska Mini-Touren, 1 (6) TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 SGF SGT GK Mars 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 3 2. Tävlingsfakta 3 3. Presentation i

Läs mer

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Seniorserier (samt kval till serie) 10 13/14 SSL 2 150 2 300 2 500 2 500 Elitserien 1 600 1 650 1 650 1 700 Allsvenskan 1 500 1 550 1 550 Division 1 1 000 1 050 1 050

Läs mer

Regionala utbildningar

Regionala utbildningar Utbildningskommittén 1 (6) ARRANGÖRSANVISNINGAR 2018-2019 Utbildningskommittén 2 (6) FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 LÄGG UPP UTBILDNINGEN I UTBILDNINGSMODULEN... 3 PLANERA OCH GENOMFÖRA REGIONALA UTBILDNINGAR...

Läs mer

Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet

Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet Civil AB 2015/1 Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet fr o m 2015-04-01 Obs! Gällande priser är alltid de priser som framgår av prislistan. Priser anges exklusive moms. Fakturering

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE FÖR LAGLEDARE OCH DOMARANSVARIGA Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2018 Tjänsten Cleverservice hjälper föreningar

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer