Distriktsårsmöte 2014 Konserthuset i Grästorp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Distriktsårsmöte 2014 Konserthuset i Grästorp"

Transkript

1 Distriktsårsmöte 2014 Konserthuset i Grästorp

2 1-3 1 Mötets öppnande 2 Upprop 3 Fastställande av föredragningslistan

3 4 Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet har utlysts på följande sätt via brev: Information om datum för mötet till klubbens adress eller postmottagare om sådan angivits den i början av januari Mötet har utlysts på följande sätt via hemsidan: Information från valberedningen på hemsidan publicerad den 31:a januari 2013 Kallelse med dagordning på hemsidan publicerad 31:a januari 2013 Handlingar till mötet publicerat på hemsidan 11, 12, 14 och 17:e mars

4 5-6 5 Val av ordförande Valberedningen föreslår: Margareta Wetterberg, Grevagårdens RF Valdes! 6 Val av vice ordförande för mötet Valberedningen föreslår: Anna Nyberg, Falbygdens HF Valdes!

5 7-8 7 Anmälan av styrelsens val av sekreterare för mötet Styrelsen anmäler Mariana Fransén 8 Val av två protokolljusterare samt val av erforderligt antal rösträknare Annki Modig och Robert Almgren valdes!

6 9 Behandling av verksamhetsberättelse och Årsredovisning för 2013 Nedslag i vad vi gjort under 2013, och utgår från 16, Distriktsstadgan Distriktsstyrelsens åliggande

7 (DS) skall verkställa distriktsårsmötets beslut 2012 års höstmöte beslutade att vi skulle ta 4 motioner till förbundsstämman Kollektiv olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i medlemsavgiften 2. Medlemskrav i IdrottOnline, utbildningsmodulen 3. Framtagande av nya typstadgar för distrikten 4. Grenledarträffar i alla discipliner Licensbidrag Samt tillstyrkt motion vid höstmötet från Götene RK ang. centralt anställd distriktspersonal.

8 Tillvarata ridsportens intresse I samband med stämman 2013 lyckades vi få till stånd en reglering av licensbidraget som stämman 2005 beslutade om. Ett principiellt viktigt beslut som berörde alla distrikten, och som många hade kämpat för under flera år.

9 Tillvarata ridsportens intresse DS skall verka för ridsportens utveckling samt i övrigt tillvarata ridsportens intressen Remisser vi besvarat under året: Kvalitetsmärkningen, där vi varit högst delaktiga i då konsulent Anna Reilly ingått i den arbetsgruppen som jobbat med frågan på central nivå, samt organisationsutredningen som vi tillsammans med er genomlyst och besvarat.

10 Verka för ridsportens utveckling Vision 2020 Styrelsen har under 2013 identifierat 6 mål att jobba med Framtida organisation Besöksverksamheten Stöd till ridskolor Talangsatsning Breddtävlandet tävling för alla Ökat engagemang i distriktet (alla föreningar skall bli distriktsaktiva)

11 Framtidens organisation Alla föreningar skall besökas vart 3:e år. Kartläggning av föreningarna, geografi, verksamhet, hitta de vita fläckarna Samverka med kompetensperspektiv, olika administrativa och informativa system Kartläggning av vilka kontakter närliggande distrikt har Utvecklad samverkan/stöd till sektionsordförande via DS och gemensam målprocess /verksamhetsplanering Inkluderande förhållning, FUS, DUS, TS Bibehåll lokal närvaro SvRF inriktningsmål Ett förbund vi arbetar tillsammans Med en tydligare organisation och en utökad kommunikation mellan förbundets olika delar ska samhörigheten mellan Svenska Ridsportförbundets olika delar och medlemmar öka

12 Framtidens kommunikation Modernisera kommunikationsvägarna. Appar, QR-koder, digitala anslagstavlor Distriktsinfo ända ut till utövaren, t ex obligatorisk DS-info vid föreningens årsmöte Riktad kommunikation, uppdelad info, även på hemsidan * till styrelse * enskilda utövaren * grenvis Kvalitetssäkra informationen, t ex samma mall på PP i hela förbundet Kommunikatör! SvRF inriktningsmål Ett förbund vi arbetar tillsammans Med en tydligare organisation och en utökad kommunikation mellan förbundets olika delar ska samhörigheten mellan Svenska Ridsportförbundets olika delar och medlemmar öka

13 Framtidens talanger RUS-nivå Stimulera klubbarna / ridskolorna att: Använda märkestagning Använda Kunskapssajten Klubbarnas KM kval till DM för ridskoleekipage. Kanske indelat i åldersgrupper 13-16, 17-20, 21 och däröver Hur stimulera ridlärarna Bra pris till klubben Informatör till ridskolorna SvRF inriktningsmål Medaljer i alla landslag Framgångsrika landslag i alla Svenska Ridsportförbundets discipliner ger ökad mediatäckning vilket i sin tur ger ökade förutsättningar att knyta sponsorer och samarbetspartners till förbundet. Framgångsrika landslag väcker stolthet och glädje hos förbundets medlemmar.

14 Framtidens talanger TS-nivå Inventeringsgrupp 2-3 personer TS + DUS Antal ryttare? Discipliner: Hopp, dressyr, distans, fälttävlan, FUS Delta i breddsatsning + uppsutten professionell träning Klara kriterier som synliggörs både för ponny och häst SvRF inriktningsmål Medaljer i alla landslag Framgångsrika landslag i alla Svenska Ridsportförbundets discipliner ger ökad mediatäckning vilket i sin tur ger ökade förutsättningar att knyta sponsorer och samarbetspartners till förbundet. Framgångsrika landslag väcker stolthet och glädje hos förbundets medlemmar.

15 Framtidens ridskola i samhället Viktigaste gruppen för grunden för all ridverksamhet från fungerande ridskolor. Framtidens ridskola skall vara ansluten till SvRF Besöksverksamheten viktig att bevara Ny utbildning i pedagogik, hästkunskap, säkerhet Viktigt att vårda det goda ryktet kring Ridskolan / Ridsporten DS besöker föreningsstyrelserna Erbjuda stöd vid kommundialogen SvRF inriktningsmål Nöjdare medlemmar Svenska Ridsportförbundets medlemmar ska vara nöjda med sitt förbund, med den verksamhet som pågår och känna att det finns en konkret fördel, medlemsnytta, med att vara med i förbundet

16 Framtidens medlemsantal Ökat antal medlemmar Stabilisera föreningsantalet Ökad kommunikation mellan klubb och distrikt (uppsökade verksamhet) Medlemsformer som passar alla Ge klubbarna verktyg för att de skall kunna öka sitt medlemsantal Ökad kunskap om IdrottOnline t ex medlemsregistrering Synliggöra Ridsporten SvRF inriktningsmål Ökat antal medlemmar Svenska Ridsportförbundet ska växa och öka i medlemsantal. En stark organisation har större förutsättningar att möta det fluktuerande samhällsklimatet.

17 Föreningarna och kommunerna Målbild: Våra föreningar visar vägen gällande sport, engagemang och hästkraft 2020 har föreningen/ridskolan en tätposition som lokalt kompetenscentrum för mötet mellan hästar och människor, aktiva och ledare.

18 Kansliorganisation Under året har vi sett över och skapat ett antal policydokument som beskriver uppdrag, både för anställda och förtroendevalda. Vi har också dokumenterat vår kansliorganisation, som redovisas på sidan 11-12

19 Målsättning för TS Med hästengagemang och kunskap stöttar vi medlemmar och klubbar i tävlingsverksamhet i Västergötland genom koordinering, utbildning och information med fokus på säkerhet för människa och häst

20 Långsiktiga mål Höja statusen på DM Regionkonferens Föreningsbesök Utveckla programridningen Sektion med huvudroller och biroller Tävlingskonsulent

21 Målsättning för RUS En behovsanpassad utbildning och fortbildning av ridlärare, tränare, domare, banbyggare, lagledare, ungdomsledare samt idéella funktionärer är en förutsättning för en bred och kvalitetsmässigt bra verksamhet

22 Ledarförsörjning Ridskolorna i vårt distrikt har kunnig och engagerad personal, de fortbildningar vi har inom distriktet hjälper till att behålla och förstärka detta. Och de anställda och de ideellt arbetade inom ridskolorna och tävlingsklubbarna är verkliga eldsjälar, eloge till er!

23 Hälsodag för anställda Hur skall det vara när det är som bäst En mycket trevlig dag med många skratt och härlig humor.

24 9 Årsredovisning Inför 2013 gick vi över till Ridsportens baskontoplan för distrikt, med syfte att kunna göra distriktsvisa jämförelser. Detta har medfört en viss omgruppering i summeringarna, vilket gör att en del jämförelser mot föregående år inte blir rättvisande.

25 9 Bidrag, stipendier och fonder har vi även i år lyckats väldigt bra med Vi är speciellt tacksamma för det bidrag vi får från Radiohjälpen till våra ridläger på Sämsholm

26 Medlemsutveckling Antal medlemmar fortsätter att minska, vilket är en av de allvarligaste utmaningarna vi har inom ridsporten. Vi tror att detta delvis beror på minskat intresse från ickeaktiva att lösa medlemskap, men vi tror också att det kan vara rent administrativa skäl som ligger bakom det stora medlemstapp som idrotten gör. De medlemmar vi idag har är tre grupper: Ridskoleelever, cirka Tävlingsryttare, cirka Styrelsemedlemmar, resten, cirka Var är alla sportryttare? I landet har vi sporthästar, vilket borde innebära i Västergötland.

27 Distriktsbilen, en vinnare I slutet av 2012 gjorde vi en uträkning som visade att vi vid mer än 1700 mil skulle spara pengar på att ha en leasad bil. Nu, vid årsskifte 2013, hade vi under året kört 2300 mil. Det har inneburit minskade kostnader både på personalsidan och förtroendemannasidan.

28 Intäktssidan Här ser vi en kraftig ökning på övriga föreningsintäkter, trots minskade kursintäkter. Intäktsminskningen på kurser beror på att vi ej anordnade regional forum under året, vilket också påverkar kostnadssidan med motsvarande belopp. Jämförelsevis ökade vi på övriga kurser mot tidigare år. Intäktsökningen beror på att vi hade bl a en clinic med Patrik Kittel som delvis finansierades med Tiokronan, men delvis också med inträdesavgift.

29 Intäktssidan Vi har en extraordinär intäkt på retroaktivt licensbidrag kr, för 2011, samt ökad procentuell tilldelning för 2012 pga stämmobeslutet vi var med och drev i maj 2013 I år lyckades vi också få in en annonsör på hemsidan, och målet är att dubblera detta år 2014.

30 Kostnadssidan Här har vi en minskning på föreningskostnader och en ökning på övriga externa kostnader. Under 2013 ökade vi på priserna i distriktets serier från 4 till 6 lagryttare. En del av den ökade kostnaden är också efterbeställda priser som vi fått in på intäktssidan.

31 Kostnadssidan Distriktsmöten, representation, kraftig ökning. TS har haft en Kick-off, som till 75 % finansierades genom bidrag från SISU DS har haft en framtidskonferens, som redovisats tidigare idag. Det har varit osedvanligt många centrala konferenser där vi har haft möjlighet att deltaga

32 Kostnadssidan Distriktsmöten, representation, kraftig ökning. Alla i TS samt ordförande och sektionsordförande erhöll profiltröjor under året. Några köpte extra, som är betalda på intäktssidan. Årsmötet på Hjälmared Folkhögskola var jämförelsevis en dyrare plats att vara på, men är finansierad genom verksamhetsfonden.

33 Kostnadssidan Skillnaden på personalkostnader beror på att vi 2012 hade en retroaktiv faktura från ITP Vi har också i stort sett eliminerat kostnader för personalbil genom att ta in distriktsbilen som används både av personal och förtroendevalda.

34 Eget kapital Det egna kapitalet har ökat, vilket var en av de önskvärda åtgärder vi fick från distriktets revisor. Verksamhetsfonden används enligt stämmobeslut till att subventionera sådant som alla våra föreningar kan vara med på. Det innebär att vi har använt fonden till stämmoresan och års- och höstmötet

35 Tiokronan, beslut 2009 När det gäller fördelningen av den service vårt kansli levererar i en allt större omfattning, så är det övervägande föreningarnas tävlingsryttare som dominerar. Såväl unga ryttare på väg upp i sporten, och vuxna ryttare som rider på lokala/regionala tävlingar visar ett ständigt ökande behov av rådgivning och utbildning. För att rättvist finansiera kostnaden för detta basutbud borde det därför vara mer motiverat att ta ut en högre avgift via tävlingsryttarna än att ta ut en höjning via medlemsavgifter från klubbarna. Medlemskåren består av cirka 11 % licensierade ryttare, övriga 89 % är aktiva som lektionsryttare eller vanliga klubbmedlemmar

36 Tiokronan 2009 Serviceandel (kansliet) Propositioner ej längre via distriktet, vilket gör att vi tappade en stor intäktskälla. Tendens; direktkonsumtion av tjänster, aktiva ryttare som allt oftare kontaktar kansliet istället för att ta kontakten med föreningens tävlingsansvariga. Beslut, cirka 1/3 av intäkten skall gå till kansliets kostnader. 2/3 skall gå tillbaka till ryttare och arrangörer

37 Tiokronan, fördelning 2013 Serviceandel, Tävlingsutveckling, Föreningsträffar - målgrupp arrangörer & lagledare DM kostnader för överdomare Ridsportforum, föreläsarkostnader Uppvaktningar SM, DM, Km-listan Arrangörsutbildning på hemmaplan, Equipekurs Rep.kurser, föreläsarkostnader, Handledarutbildning Grönt Kort Domarutbildning, Arrangörsbidrag årets serier, delfinansierat

38 Tiokronan, fördelning 2013 Serviceandel kr Tävlingsutveckling kr Utbildningar kr DM kr Föreningsträffar kr Uppvaktningar SM, DM kr Arrangörsbidrag serier kr

39 10 Fastställande av balans- och resultaträkning Fastställdes av mötet!

40 11 Fråga om ansvarsfrihet för distriktsstyrelsens förvaltning Mötet beslutade ge styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året!

41 12-16 Val av ledamöter och ersättare till DS Valdes enligt valberedningens förslag! 2 nya ersättare kom in i DS, en tidigare ersättare nyvaldes till ledamot. Anmälan av DUS-ledamot Samma som föregående år.

42 17-19 Beslut om val av sektioner samt beslut om val av ordförande och antal ledamöter i respektive sektion Valdes samma som föregående år

43 20 Val av ordinarie revisor samt ersättare Nyvaldes Anne Haapaniemi, som ersatte Ritva Hedman.

44 21 Val av ordförande, på ett år, och fyra ledamöter i valberedningen för en tid av två år, varav hälften av ledamöterna väljs vid varje årsmöte. Tre stycken kvarstår, två nya valdes in.

45 22-23 Beslut om val av ombud och erforderligt antal ersättare till förbundsstämma alt extra medlemsmöte Beslut om val av ombud och erforderligt antal ersättare till RF-distriktets årsmöte Båda besluten överläts till styrelsen att besluta.

46 25 Beslut om årsavgift nästkommande år, DS prognos som redogjorts vid höstmöte 2013 Efter votering om den rörliga delen fastställdes förslaget

47 Årsavgift 2015 Fast avgift för alla klubbar, oförändrat kr Tillkommer, fast avgift för alla ridskoleklubbar, oförändrat kr Rörlig avgift per medlem, föreslås höjning med 3 kr 35 kr

48 26 Fastställande av verksamhetsplan 2014 Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

49 Exempel på uppställning Regional t Ridsportforum Kommundialogen Tävlingskonferens Föreläsning om doping Hästen i samhället Sporten i samhället Styrelsens samtliga ledamöter inkl. US-ledamöterna, tävlingssektionen, Utbildningssektionen och anställda på klubben. Verksamhetsfonden Gemensam verksamhetsplan Val av tävlingsarrangemang Tävling med överskott kalkyl Ledmöter i tävlingssektionen, Tävlingsledare mm Omvärldsanalys Pay and ride contra reg. Tävling Talangsatsning Funktionärsvård Sponsore

50 Budgetförutsättningar Distriktets basutbud skall täckas av landstingsbidrag, merparten av medlemsavgifter från distriktets klubbar samt administrativ andel av "Tiokronan". Sammanställd budget bör klara en avvikelse på verksamhetssidan på 10 % intäktsbortfall Det är i princip fastställd sektionsbudget som styr under vilket paraply respektive aktivitet hanteras vid sektionsmöten, då varje sektion enligt DS har att följa sin budget.

51 Tävlingssektionen Generellt sett är tänket att allt som finansieras av sk "Tio-kronan" och är helt subventionerat hör hemma i TS dagordning under TS mandat tillsammans med oss på kansliet. Här tror vi även att distriktsdelen av förbundets talangutvecklingsprojekt hör hemma?

52 Ridskola- Utbildningssektionen Allt som är fort- eller utbildning och dessutom är behäftat med deltagaravgift hör hemma i RUS dagordning under RUS mandat tillsammans med oss på kansliet. Regionalt ridsportforum ligger också här i det som rör utbildning fortbildning. Målet är att deltagarna endast skall betala för sin egen kost och logi. Lokaler och teknik finansieras oftast via verksamhetsfonden.

53 Distriktsungdomssektionen För DUS blir det en kompromiss med RUS, då kurser tas med under båda paraplyerna. Till ex BUS-enkelt är under DUS mandat tillsammans med oss på kansliet

54 Sektionen för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning För FUS blir det en kompromiss, där kurser tas med under båda paraplyerna. T ex ledarkurs steg I tas med här, så även läger som ingår i FUS mandat tillsammans med oss på kansliet

55 Distriktsanställda Två heltidstjänster. Nyckeltal som framräknats av förbundet: per 40 klubbar finns underlag för en heltidsanställd konsulent. Vi har 86 klubbar i vårt distrikt. Vi kommer under året att sälja uppdragstjänster till SvRF och Hästnäringens nationella stiftelse. Vi kommer genom uppdrag att köpa in motsvarande tjänstetid.

56 Distriktskansliet Antal medlemmar har minskat med ytterligare 962 personer. Antal anslutna föreningar ligger stadigt kring 86 st. Övriga kostnader gäller hyra av kontor, telefon, internetuppkoppling, kopiering, porto, klubbutskick, facktidskrift, försäkring mm. Numera har vi även en tjänstebil som bokförs under kansliet.

57 Distriktsmöten och konferenser Räknar med två stycken allmänna möten, distriktsårsmöte och distriktshöstmöte. (Förbundsstämman hålls vartannat år, ojämnt år) I budgeten ligger även föreningsträffar, i form av ordförande + 1, samt ILYF-träffar

58 Hästhållnings- Anläggningsgruppen Arbetar med egentillsyn på ridskolor i distriktet. Gör anläggningsbesök 1 gång vartannat år. De ridskolor som har båda kvalitetsskyltarna får besök vart 3:e år. Här ingår en arvoderad ledamot (besöksansvarig i DS)

59 Sektionerna Resekostnader (samåkning tillämpas) fika vid möten, lokalhyra, konferenser på regional- och riksnivå, samt omkostnadsersättningar enligt fastställd schablon / faktiska kostnader.

60 Arrangerad verksamhet Varje sektion har som uppdrag att verka för att den naturliga målgruppen får sitt behov av utbildning, träffar, fortbildning mm tillgodosett. Sektionens förtroendevalda skall vara lyhörda för sin målgrupps behov samt formulera mätbara mål som redovisas till DS senast 15:e januari året för genomförandet. Dessa sammanställs därefter till att utgöra distriktets verksamhetsplan och fastställs av årsmötet

61 Främjandeverksamhet Ridledarkursen kommer att genomföras som planerat. Fortsatt stort intresse för ULKkurserna som arrangeras en gång per år. Något lägre deltagarantal på våra ridlärarfortbildningar, som kompenseras av våra tränarfortbildningar. Kurser inom Sport är fortsatt många, med t ex D-banbyggarkurs, kurs i Equipe, Rep.kurser för hopp- och dressyrtränare, Tävlingsledarkurs Allt sammantaget beräknas ge en viss intäktsökning totalt, även om varje separat kurs budgeteras med relativt lågt överskott.

62 För funktionsnedsatta Sämsholms-lägren har permanentats till 2 st 5 dagars. Vi har även i år sökt medel från Victoriafonden.

63 Sportverksamhet Lagtävlandet tappar utövare, vilket återspeglas i årets budget. Gäller framför alla på Div I- och IInivå hästryttare, medan vi ser en långsam ökning på Div III-nivån, framförallt på ponnysidan. Årets Gota Ponny har omarbetats och ger en lägre intäkt, men TS tror på idén som bygger på "Ridsporten Vill" och Barns tävlande.

64 Ungdomsverksamhet Satsar i år på endagskurser, sk "BUS-enkelt" och en studieresa. I årets budget har vi räknat på en resa till Kungliga hovstallet och Strömsholm. En US-gala planeras också, som hittills är mycket svår att beräkna. Här kan nog krävas en del sponsorer om vi skall få till denna galan till ett pris som möjliggör att ungdomarna kan åka.

65 Budget 2014, version 1 Basutbud Intäkter Kostnader Ber. Resultat 1 DA Distriktsanställd personal DK Distriktskansliet DM Distriktsmöten och konferenser HA Hästhållnings-Anläggningsgruppen Förtroendevalda 5 DS Distriksstyrelse med utskott och valberedning DUS Distriktsungdomssektionen FUS Sektionen för ryttare/kuskar med funktionsnedsättning RUS Ridskola-Utbildningssektionen TS Tävlingssektionen Delsumma Verksamhetsbudget 10 F Främjande (verksamhet med utbildningsinslag) FU Verksamhet inom område funktionsnedsättning S Sportverksamhet U Ungdomsverksamhet Delsumma Budgeterat resultat

66 Mötets avslutande 27 Avgående ledamöter, mötesordförande och gäst från Svenska Ridsportförbundet avtackades på sedvanligt sätt.

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan DS, TS, RUS, FUS och DUS Distriktens roll / Distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 DS, TS, RUS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017 DS, TS, RUS, PS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Stadgeenligt innehåll, med bl a val till Distriktsstyrelsen och fastställande

Läs mer

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov.

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov. Dalarnas Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Distriktens roll/distriktens idé (från basutbud för distrikten) Att vara samarbetsorganisation för klubbarna i sitt distrikt. Att ta till vara klubbarnas intresse

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet Verksamhetsplan 2019 Så här arbetar Södermanlands Ridsportförbund Södermanlands Ridsportförbund (SöRF) är en ideell förening och ska arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte på Högbo Ridklubb, Sandviken 2011.03.26 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSREDOVISNING 2014. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 -- 2014-12-31

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSREDOVISNING 2014. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 -- 2014-12-31 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSREDOVISNING 2014 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 -- 2014-12-31 Styrelsen för Västergötlands Ridsportförbund avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet Svenska Ridsportförbundet SvRF idag Svenska Ridsportförbundet har till uppgift att främja ridningen, körningen och ridsporten i alla dess grenar samt därtill anknuten verksamhet nationellt och internationellt.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Kvartal 1 Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte hos Bollnäs Ridsällskap 2012.03.24 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på Mål och vision Nivå Västmanlands två Ridsportförbund 2011-01-18 Nivå fyra Fastställd av distriktsstyrelsen 11 1 Klicka här för Innehåll

Läs mer

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2012-2013 Innehållsförteckning Ridsporten i samhället Så här arbetar Svenska Ridsportförbundet Inriktningsmål Ett förbund vi arbetar tillsammans Nöjdare medlemmar

Läs mer

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Styrelsen Protokoll Protokoll 11/12 Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad:

Läs mer

Stockholms Läns Ridsportförbund

Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund STOCKHOLMS LÄN 1 av Svenska Ridsportförbundets 19 distrikt 118 föreningar (+2 under anslutning) Föreningar i 24 av 26 kommuner i Stockholms Län ~27 500 medlemmar i föreningarna

Läs mer

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland 2010 Upprättad 2010-01-21 Vad händer under året 2010 Allmänt Tävlingssektionen består under 2010 av Ordförande Grenledare Hoppnng häst Grenledare Hoppning

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet

Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet Sida 1 av 7 Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet Fastställda av förbundsstyrelsen 2015-01-23 Sida 2 av 7 Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015 STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Årsmöte den 18 mars 2015 HÄLSNING FRÅN ORDFÖRANDEN 2014 ÄNNU ETT HÄNDELSERIKT ÅR Vårt förbund står på en stabil grund med en omfattande verksamhet Den ideella föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna (nytt för i

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Information ang. Extra årsmöte SRF

Information ang. Extra årsmöte SRF Information ang. Extra årsmöte SRF Skogslottens Ryttarförening (SRF) bildades den 8 januari 2000 riktar sig till lektionsryttare och privatryttare på ponny och storhäst i discipliner som hoppning, dressyr,

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

CENTRAL ORGANISATION. Mer information om ridsportens organisation på ridsport.se under fliken Om förbundet 19 DISTRIKT

CENTRAL ORGANISATION. Mer information om ridsportens organisation på ridsport.se under fliken Om förbundet 19 DISTRIKT RIDSPORTEN I SVERIGE Riksidrottsförbundet LOK-Stöd Idrottslyftet IdrottOnline SISU utbildningstimmar CENTRAL ORGANISATION Mer information om ridsportens organisation på ridsport.se under fliken Om förbundet

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2014

Verksamhetsplan Budget 2014 Verksamhetsplan Budget 2014 Postadress: c/o Zone System, Box 806 931 28 Skellefteå Besöksadress: Hyvelgatan 15 Telefon:0910-72 68 80 E-post: distrikt@vasterbotten.ridsport.se Västerbottens Ridsportförbund

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1.

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. STADGAR Riksnätverket Fryshusandan En ideell förening för utvecklingen av ungdomsverksamheter i Sverige 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. 2 Syfte & ändamål Riksnätverket

Läs mer

Ridsportens framtida organisation och finansiering 2011-2013

Ridsportens framtida organisation och finansiering 2011-2013 Ridsportens framtida organisation och finansiering Organisationsprojektet 2011-2013 Remiss Innehåll Inledning/förord/sammanfattning/definitioner 3. Kap 1 Medlemsnytta medlem 4. Kap 2 Medlemsnytta förening

Läs mer

Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer

Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer Organisation Inom Hallands Ridsportförbund finns följande sektoner och kommittéer: Ungdomssektionen (DUS) Utbildning Tävlingssektionen

Läs mer

Distriktsårsmötet inleddes med anförande av Gabriella Bragée, ledamot i Svenska Ridsportförbundets styrelse

Distriktsårsmötet inleddes med anförande av Gabriella Bragée, ledamot i Svenska Ridsportförbundets styrelse ART Protokoll fört vid Västergötlands Ridsportförbunds distriktsårsmöte 2016 TID Fredagen den 18:a Mars kl 18.00 19.30 PLATS NÄRVARANDE Billingehus, Skövde Ca 70 personer representerande 31 av distriktets

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2018 Torsdagen den 22 mars kl. 18:30 Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet att inbjuda Er till årsmöte

Läs mer

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola 1 AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola Viktig information Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en avtalsmall /typavtal som bygger på LOK-stödsnämndens praxis i liknande ärenden.

Läs mer

STADGAR. Antagna av distriktsårsmötet Antagna av distriktsårsmötet

STADGAR. Antagna av distriktsårsmötet Antagna av distriktsårsmötet 1 STADGAR 2 STADGAR FÖR VÄSTMANLANDS RIDSPORTFÖRBUND (VRF) Kapitel 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Västmanlands Ridsportförbund (VRF) är en ideell förening, och ska arbeta som Svenska Ridsportförbundets

Läs mer

PROTOKOLL. Årsmöte 2012. Tid: 1 Mars 2012. Vindelngallerian, Vindeln. 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet.

PROTOKOLL. Årsmöte 2012. Tid: 1 Mars 2012. Vindelngallerian, Vindeln. 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. PROTOKOLL Årsmöte 2012 Tid: 1 Mars 2012 Plats: Vindelngallerian, Vindeln 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsmötet öppnat. SvRF representerades

Läs mer

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN?

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? 7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? MEDLEM Allt startar med medlemmen i föreningen. FÖRENING Medlemmen påverkar föreningen på årsmötet i februari. DISTRIKT Medlemmen tillsammans med föreningen påverkar distriktet

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

Organisationsprojektet Öppna forum. Resultat från dialogövningar. Det är ditt förbund hur vill du ha det?

Organisationsprojektet Öppna forum. Resultat från dialogövningar. Det är ditt förbund hur vill du ha det? Organisationsprojektet Öppna forum Resultat från dialogövningar Det är ditt förbund hur vill du ha det? Öppna forum dialogövningar i distrikten Distrikt Förträff ungdomar Samtliga Rep. klubbar Blekinge

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

STADGAR. antagna 8 maj 2011

STADGAR. antagna 8 maj 2011 STADGAR antagna 8 maj 2011 1 2 Stadgar för Njurförbundet Antagna 8 maj 2011 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad. Närvarande: Representanter från följande klubbar; Björbäcks Ryttarförening, Caprifolens Volitigeklubb, Eksätra Ryttarsällskap,

Läs mer

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Tid: Måndagen den 13 mars 2017 kl 18.00 lats: Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Hus H (se karta) Deltagande: Varje förening utser sina ombud enligt

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING

FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING Punkt Ärende Hänvisning mm. 10.00 Välkomstanförande Medaljörerna hedras Stämmans öppnande Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg Öppningsanförande

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

Stadgar för Upplands Ridsportförbund

Stadgar för Upplands Ridsportförbund Sida 1 av 7 Stadgar för Upplands Ridsportförbund Fastställda av förbundsstyrelsen 2015-01-23 Fastställda av distriktsstyrelsen i Uppland 2015-02-18 Fastställda av årsmötet för Upplands Ridsportförbund

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar i förbundet är njursjuka, njurdonatorer,

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2019 Tisdagen den 19 mars kl. 18:30 (Program från kl. 17:30) Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag efter att ha haft diskussioner om kompetens, geografisk spridning etc. hos de ledamöter

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND Fastställda av årsmötet den 7 september 1993 Godkända av Svenska Judoförbundet 1993 Reviderade av GJF 2006 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND

STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Antagna 901004 (Tillägg om DUS, från 23 från 940126) NORMALSTADGAR FÖR SPECIALDISTRIKTSFÖRBUND (SDF) INOM SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET (Uppdaterat årsmötet 100324)

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 2012 B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING ANSVARSOMRÅDE Ordförande Christina Svensson press/media Vice ordförande Kristina Printzlow grenledare hoppning Ledamöter och

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Närvarande: Sverker Magnuson, Eva Karlberg, Hanna Johansson, Yvonne Johansson, Claes Angersjö och Tomas Boman Ej närvarande: Kerstin Collin,

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhets berättelse för 2010 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010. Ändamålet är att främja och utveckla

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Stadgar för Västergötlands Ridsportförbund

Stadgar för Västergötlands Ridsportförbund Stadgar för Västergötlands Ridsportförbund Fastställda 1992 12 09 Reviderade vid distriktsårsmöte 1994 03-24 Reviderade vid distriktsårsmöte 1996 03-30 Reviderade vid distriktsårsmöte 2002-03-23 Reviderade

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Presentation av Svenska Ridsportförbundet

Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Presentation av Svenska Ridsportförbundet PROGRAM Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Distriktets ordförande Gudrun Orava Presentation av Svenska Ridsportförbundet Ulf Brömster (SvRF) 18:35 En perfekt match? Samspel mellan häst och människa.

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer