Välkommen till företaget som valt den smala vägen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till företaget som valt den smala vägen."

Transkript

1 Välkommen till företaget som valt den smala vägen.

2 Vi bygger och sköter om Sveriges vägar och infrastruktur.

3 Svevia är Sveriges fjärde största anläggningsföretag. Men till skillnad från de andra tre bygger vi inte allt. Vi är fokuserade på att bygga och sköta om Sveriges vägar och infrastruktur. Det gör oss till Sveriges ledande drift- och anläggningsföretag på vårt område. Vi jobbar med allt som har med vägar och infrastruktur att göra, från de stora anläggningsarbetena till den dagliga driften av vägar och övrig infrastruktur över hela Sverige, året runt.

4 Vi är specialiserade för att göra ett bättre jobb. Att vi är specialiserade ska ge fördelar för dig som kund. Oavsett om du arbetar på Transportverket, Sveriges kommuner eller företag, ska vi vara det bästa företaget på att bygga och sköta om Sveriges vägar och infrastruktur. Det finns många projekt som är viktiga att genomföra, men som det kan vara svårt att hitta finansiering till. Ibland kan vi hjälpa till med finansieringen så att projektet kan bli genomfört. Våra uppdrag sker ofta i farliga miljöer med tung trafik. Säkerhet är alltid högsta prioritet. Det är en anledning till att vi är bäst av de stora entreprenörerna på att följa säkerhetsföreskrifterna enligt mätningen Som specialist är det vårt uppdrag att komma med en bättre lösning. Ju mer ansvar som hamnar på oss i uppdraget, desto större möjligheter har vi att bidra med idéer och förslag. Det finns sådant du bara hittar hos en specialist. Vårt säkerhetssystem för vägarbetare, våra lösningar för effektiv trafikstyrning vid vägarbetsplatser, vår saneringsexpertis och vår lösning för intelligent belysning är några exempel.

5 För att kontrollera riskerna i komplexa projekt och öka lönsamheten för alla inblandade, arbetar vi med partnering. Det stimulerar nyskapande, effektivitet och lönsamhet för alla. Vi utvecklar och söker upp framtidens teknik och tänk: patenterade bärlager, nyskapande väglinjer, nya metoder för kövarning, system för produktionsplanering och intelligent vägbelysning är några exempel. Miljöhänsyn är en självklar del i alla projekt och i våra produktions- och materialval. Genom att dra nytta av vår expertis inom projektplanering kan vi minimera resursåtgång och koldioxidutsläpp. En specialist ska självklart vara bäst på sitt jobb. Det kan handla om effektivare projektledning, större erfarenhet av arbete i komplicerade, trafikerade förhållanden eller förmågan att föreslå bättre lösningar.

6 Vi bygger Sveriges små och stora vägar.

7 Vi har kompetens och erfarenhet av att bygga de största motorvägarna, som den på bilden, den åtta mil långa motorvägen mellan Uppsala och Mehedeby, Sveriges längsta motorvägsbygge någonsin. Men vi byggde också den 500 meter långa gång- och cykelvägen Arendals Allé i Göteborg. Vi klarar med andra ord alla typer av vägbyggen, motorvägar, motortrafikleder, riksvägar, länsvägar, kommunala vägar och gator, enskilda vägar, cykelvägar och gångvägar.

8 Där järnvägar ska dras fram bygger vi banvallar, broar, perronger och stationsområden. Vi utför alla markarbeten, schaktar och spränger för att bygga terrass för banvallen där rälsen ska dras fram och står för alla betong- och markarbeten. Kring järnvägsstationer anlägger vi och underhåller parkeringar, gång- och vägbanor samt parker. Bron på bilden ovan är en del av vårt uppdrag vid bygget av Haparandabanan, en viktig länk för att knyta samman det svenska järnvägsnätet med det finska och ryska för att stimulera handelsutbytet i regionen.

9 Vi förbereder för de stora järnvägssatsningarna.

10 Vi sanerar så att mark kan komma till bättre användning.

11 Det finns många förorenade platser i Sverige, platser som när de är sanerade kan komma till bättre användning. Svevia är ledande i Sverige på sanering. Sandhammaren och Löderups strand är ett exempel där vi rengjorde sanden efter ett oljeutsläpp. Med hjälp av en specialistgrupp och nio efterbehandlingsanläggningar över landet kan vi hjälpa till att sanera alla typer av förorenad mark. Vi har gedigen kompetens utmed hela saneringskedjan och erfarenhet från några av Sveriges mest kända och komplicerade saneringsutmaningar som Teckomatorp, bland många andra.

12 Där det ska byggas måste någon lägga grunden. Det gör vi. Ett exempel är Hjorthagen i Stockholm där det ska byggas upp till nya bostäder. Där hjälper vi till att lägga grunden, precis som vi gör runt om i Sverige när nya stadsdelar, köpcentrum eller andra stora byggnader ska uppföras. Vi utför alla mark- och ledningsarbeten upp till och med husgrunden. Principen är att ett bra grundarbete förlänger livslängden på bygget. Vi på Svevia har den specialkompetens som krävs för att göra jobbet. Och när bygget är klart kan vi belägga gator och vägar, sköta plattsättning, stensättning, installera gatubelysning och plantera och sköta grönområden.

13 Vi lägger grunden för nybyggen.

14 Vi ger stat och kommun mer för skattepengarna.

15 Svevia sköter 60 procent av det statliga vägnätet. Det arbetet består av en rad separata uppdrag, runt om i landet. Med hjälp av ett avancerat informationssystem övervakar vi väderläget dygnet runt för att alltid kunna rycka ut i tid, överallt. Med den erfarenheten och expertisen som grund har vi också fått förtroende att ta helhetsansvar för vinterväghållningen i en lång rad kommuner. Målet är att höja kvaliteten och sänka kostnaderna. Tillsammans med kommunen kommer vi överens om en standard. Sedan är det vårt ansvar att leva upp till den överenskommelsen.

16 Vi banar väg för Sveriges energiproduktion. Svevia har lång erfarenhet av samarbete med Sveriges energiproducenter. Vi bygger och förstärker dammkonstruktioner vid vattenkraftverk, som vid Porjus på bilden. Vi har erfarenhet av alla olika delar i vindkraftsprojekt, som finansiering, projektering, transporter, betongkonstruktioner och drift och underhåll. De erfarenheterna minskar projektriskerna. Vi arbetar också för att minska kostnaderna för underhåll och anläggning av fjärrvärmenät hos Sveriges kommuner. Och alla energiproducenter behöver pålitliga tillfartsvägar. Sådana bygger och sköter vi.

17

18 På Svevia är vi uppåt människor som är fokuserade på att bygga och sköta om Sveriges vägar och infrastruktur. Här arbetar experter inom allt från självkompakterande betong till den senaste typen av vägmarkeringar. Vi utvecklar egna metoder och tekniker för att förbättra vår leverans. Och vi har många års erfarenhet från våra olika verksamhetsgrenar som kommer våra kunder till godo. Som specialist på vårt område har vi också tillgång till en mängd utrustning och kompetens som vi erbjuder till våra kunder. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Erik Lundman berättar mer om grundläggning och bergförstärkning. Vi har resurserna för att göra jobbet.

19 Vi kan ballast och beläggning. Svevia kan leverera stenmaterial till alla olika sorters bygg- och underhållsprojekt från våra 252 bergoch grustäkter från norr till söder. Varje år levererar vi 5 miljoner ton ballast från våra täkter. Vi kan leverera allt från fyllnadsmaterial till sten av hög kvalitet. Vi kan också hitta rätt beläggning för varje väg och uppdrag med hänsyn till användning, kostnader och miljökonsekvenser. Och vi har kompetens, erfarenhet och utrustning för att reparera och underhålla vägar med olika sorters beläggning. Vi erbjuder alla sorters asfalt, från varm asfalt till halvvarma och kalla blandningar. De senare kan kapa 90 procent av energiåtgång och koldioxidutsläpp, och ändå skapa vägar med hög kvalitet. Rätt maskinutrustning. En viktig del av vår verksamhet bygger på att ha rätt maskinutrustning för att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. De maskinerna hyr vi även ut. Svevia Fastighet och Maskin har ett tjugotal maskindepåer runt om i landet med entreprenadmaskiner och utrustning för väg- och anläggningsbranschen. Där har vi också serviceverkstäder med spetskompetens för service av just entreprenadmaskiner. Vi åtar oss löpande service, administration och lagerhållning av reservdelar.

20

21 Vi finns på 130 platser för att kunna rycka utsnabbt. Våra uppdrag att sköta vägar över hela landet kräver lokal närvaro överallt. Bara om man finns på plats kan man till exempel rycka ut innan det börjar snöa, så att man förebygger halka. Och bara om man arbetar lokalt har man rätt kunskaper om de förhållanden som råder på platsen, till exempel var snön brukar ställa till med problem först. Vi finns därför på 130 platser runt om landet, med rätt utrustning för att sköta om såväl statens som kommuners och företags vägar.

22 Vi är alltid på väg mot framtidens lösningar. Varje projekt på Svevia handlar väldigt naturligt om framtiden. Våra projekt handlar ju om att bygga något nytt eller att sköta något på ett nytt och bättre sätt än tidigare. Därför är Svevia en spännande arbetsplats, där vi alltid ska komma fram med bättre lösningar, oavsett om det handlar om ett storslaget och nydanande broprojekt eller om något mycket mindre än så. Allt vi gör, gör vi mot bakgrund av visionen att vara ledande i Norden.

23

24 EHRENSTRÅHLE BBDO Alltid på väg SVEVIA

Välkommen till företaget som valt den smala vägen.

Välkommen till företaget som valt den smala vägen. Välkommen till företaget som valt den smala vägen. Vi bygger och sköter om Sveriges vägar och infrastruktur. Svevia är Sveriges fjärde största anläggningsföretag. Men till skillnad från de andra tre bygger

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Med partnering når vi tillsammans bättre resultat.

Med partnering når vi tillsammans bättre resultat. Med partnering når vi tillsammans bättre resultat. Fördelarna med partnering. Partnering minskar riskerna i projektet. Partnering ger ökat fokus på den gemensamma projektekonomin. Partnering ökar utrymmet

Läs mer

Gubbindex visar på än färre kvinnor i byggtoppen

Gubbindex visar på än färre kvinnor i byggtoppen Gubbindex visar på än färre kvinnor i byggtoppen Byggbranschen är betydligt sämre än börsbolagen på att rekrytera kvinnliga chefer. I börsbolagens styrelser är andelen kvinnor 22,7 procent, mot endast

Läs mer

Hem Företaget Våra tjänster Kontakt

Hem Företaget Våra tjänster Kontakt Wallgruppen Entreprenad mark & anläggning http://wgeab.com/[2014-01-09 21:47:04] Företaget Wallgruppen Entreprenad FÖRETAGET Vi är den nya generationens markförädlare! Vår affärside är att utföra kostnadseffektiva

Läs mer

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa MTR Nordic Group Vi är MTR MTR har alltid stått för något mer än att ta människor från A till B. Vi vill vara med och utveckla de samhällen där vi finns.

Läs mer

lösningar som håller hela vägen.

lösningar som håller hela vägen. lösningar som håller hela vägen. vår kompetens är lika djup som vår maskinpark är bred Som en stor leverantör av transport- och maskintjänster kan vi erbjuda dig en mängd olika typer av transportresurser

Läs mer

Vindkraftsseminarium Hallstaberget 2013-03-13. Sven Erik Granli Peab Anläggning AB. Storrotliden Fredrika

Vindkraftsseminarium Hallstaberget 2013-03-13. Sven Erik Granli Peab Anläggning AB. Storrotliden Fredrika Vindkraftsseminarium Hallstaberget 2013-03-13 Sven Erik Granli Peab Anläggning AB Storrotliden Fredrika Graninge, -26 och vindstilla 2 Innehåll Kort om Peab Våra resurser inom vindkraft Utmaningar Referensprojekt

Läs mer

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist Projektinformation Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt Hans Stjernqvist 2019-03-27 SAMMANFATTNING Projekt Multiskidbana i Orsa Grönklitt är ett projekt som till största delen är designad utifrån behoven

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Elkraftsgatan 11 195 60 Arlandastad URL: www.vensti.se Vår vision Är att bygga framtidens belysning. Att tänka nytt och utveckla produkter är en av våra ledstjärnor.

Läs mer

GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM

GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM Rätt tjänst på rätt plats och i rätt tid Som ett av Sveriges största infrastrukturprojekt någonsin

Läs mer

Förprojektering, underlag till Detaljplan

Förprojektering, underlag till Detaljplan Bostäder norr om Brottkärrsvägen Förprojektering, underlag till Detaljplan April 2013 Väg och Bana Väg- och järnvägsteknik Elisabeth Setterstig Uppdragsnummer: 990 280 662 Göteborgs kommun Bostäder norr

Läs mer

ARBETSPLAN Väg 25, Halmstad - Ljungby, delen Boasjön - Annerstad

ARBETSPLAN Väg 25, Halmstad - Ljungby, delen Boasjön - Annerstad ARBETSPLAN Väg 25, Halmstad - Ljungby, delen Boasjön - Annerstad Uppdragsnummer 87 733 343 2014-03-31 Kommunala planer Dokument : Utdrag ur Ljungby kommuns översiktsplan, kapitel 6 Teknisk försörjning

Läs mer

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också.

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Innehåll Parlör Bättre bredband åt folket Varför skaffa bredband Din checklista Eltel + byanät = sant Kontakta din lokala samarbetspartner 2 3

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Kävlingeåprojektet 20 års erfarenhet av vattenvårdsarbete i Kävlingeån. Lärdomar, erfarenheter och funderingar inför framtiden

Kävlingeåprojektet 20 års erfarenhet av vattenvårdsarbete i Kävlingeån. Lärdomar, erfarenheter och funderingar inför framtiden Kävlingeåprojektet 20 års erfarenhet av vattenvårdsarbete i Kävlingeån. Lärdomar, erfarenheter och funderingar inför framtiden Erfarenheter från min roll som Forskare Planerare Konsult i Kävlingeåprojektet

Läs mer

Förkortad restid. Ökad säkerhet Förbättrad miljö. Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO NORDIC

Förkortad restid. Ökad säkerhet Förbättrad miljö. Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO NORDIC Förkortad restid SWARCO NORDIC Ökad säkerhet Förbättrad miljö Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO I First in Traffic Solutions. MARGINELLT BÄTTRE SIGNALER GER STORA VINSTER

Läs mer

Trafikverket - Hur har det gått? Vägdagen 15 mars Andreas Rydbo Trafikverket

Trafikverket - Hur har det gått? Vägdagen 15 mars Andreas Rydbo Trafikverket Trafikverket - Hur har det gått? Vägdagen 15 mars 2011 Andreas Rydbo Trafikverket Trafikverket har ett uppdrag från samhället 2 2011-03-21 Sveriges vägar och järnvägar Vägnätet 98 400 km statliga vägar

Läs mer

det stensäkra alternativet Husgrunder Maskinell stenläggning Maskinuthyrning

det stensäkra alternativet Husgrunder Maskinell stenläggning Maskinuthyrning det stensäkra alternativet Husgrunder Maskinell stenläggning Maskinuthyrning Niklas Pettersson är VD och andra generationen i ledningen för företaget. Vi tummar inte på kvaliteten: Välkommen till 40 års

Läs mer

UPPDRAGET. Höghastighetsjärnvägar Åtgärder i storstäderna 100 000 nya bostäder Järnväg i norr

UPPDRAGET. Höghastighetsjärnvägar Åtgärder i storstäderna 100 000 nya bostäder Järnväg i norr UPPDRAGET Höghastighetsjärnvägar Åtgärder i storstäderna 100 000 nya bostäder Järnväg i norr Lagförslag om värdeåterföring Cykelåtgärder Östlig förbindelse Danmarksförbindelse ARBETSSÄTT Ett snabbare färdigställande,

Läs mer

Dina utmaningar. vår drivkraft

Dina utmaningar. vår drivkraft Dina utmaningar vår drivkraft Vi gillar utmaningar Eller som Svante * säger: "När kunden ber oss att reglera 200 bar till atmosfärstryck, då är det extra roligt att gå till jobbet. Vi gillar utmaningar.

Läs mer

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT.

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER KREATIVITET, MILJÖ, HÅLLBARHET OCH ESTETIK. Idag kan du skapa fantastiska bostadsmiljöer av betong, med stor variation på både struktur,

Läs mer

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 INTE SÅ ENKELT. Att formspruta plast kan vara svårt. Åtminstone om man som vi på Nolato

Läs mer

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna Sätila 2019-01-29 Överföringsledningar Sätila - Hyssna Agenda Inledning Överföringsledningsprojektet Ledningssträcka Hyssna Sätila Gång- och cykelväg Entreprenadarbeten Medverkande Marks kommun

Läs mer

Pool & Spa.

Pool & Spa. Pool & Spa www.tumbygg.se Förverkliga din pooldröm! Vi har stor och lång erfarenhet av pool- och spabyggen. På Tum Bygg tänker vi på allt och ser till att lägga en extra hand vid det som fullbordar ett

Läs mer

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm Öppen planlösning Industrihus Egen lastport Nacka Strand Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm LOKALEN Kontor och showroom i äldre industrihus Kontorsyta 345 kvm Antal arbetsplatser 20 arbetsplatser

Läs mer

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist Projektinformation Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt Hans Stjernqvist 2018-06-18 SAMMANFATTNING Projekt Multiskidbana i Orsa Grönklitt är ett projekt som till största delen är designad utifrån behoven

Läs mer

ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021

ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021 ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021 Västkustens Mark & Asfalt AB Västkustens Mark & Asfalt AB är ett företag i mark- och anläggningsbranschen som grundades

Läs mer

Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn

Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn En ny hamnterminal på 22 hektar ska byggas i Göteborgs Hamn. Hur mycket fyllnadsmaterial kommer att behövas? Gör ingenjörstestet på goteborgshamn.se/quiz

Läs mer

Trovärdighet och omtänksamhet. Svevia är det trovärdiga och omtänksamma entreprenadföretaget som vågar vara nytänkande.

Trovärdighet och omtänksamhet. Svevia är det trovärdiga och omtänksamma entreprenadföretaget som vågar vara nytänkande. Årsredovisning 2010 Innehåll Svevia i siffror 1 VD har ordet 2 Vision, mål och strategier 4 Omvärld och marknad 6 Kärnverksamhet Drift 8 Kärnverksamhet Anläggning 10 Strategiska specialverksamheter 12

Läs mer

Framkomlighetsstrategin Sammanfattning

Framkomlighetsstrategin Sammanfattning Framkomlighetsstrategin Sammanfattning stockholm.se/trafiken 1 2 Varför behövs en framkomlighetsstrategi? Stockholm fortsätter att växa. År 2030 kommer Stockholms stads befolkning att ha ökat med cirka

Läs mer

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1 KFKS 2014/40-258 OMFATTNINGSBESKRIVNING Omfattningsbeskrivning för gator, park och natur m.m. inom detaljplan för Åbroddsvägen/Bågvägen, norra. Allmänt Detaljplanen omfattar gatorna Bågvägen, Rudsjökroken

Läs mer

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden PMS 286 Den här lilla skriften handlar om hur vi alla tillsammans ska vara med och göra SVEAB till det

Läs mer

Nästa station: Framtiden!

Nästa station: Framtiden! Vi möter framtiden Nästa station: Framtiden! Hur föreställer du dig framtidens transporter? En vanlig bild är svävande fordon som rör sig med ljusets hastighet. Än är vi inte där men vi satsar stort för

Läs mer

Beslut om de nya verksamhetsområdena. Trafikledning och Underhåll

Beslut om de nya verksamhetsområdena. Trafikledning och Underhåll Beslut om de nya verksamhetsområdena Trafikledning och Underhåll Varför omorganisation? När Trafikverket skapades var det högsta prioritet att säkra driften av vägar och järnvägar. Tiden från beslut till

Läs mer

Projektdirektiv Renovering av Klaratunneln.

Projektdirektiv Renovering av Klaratunneln. Trafikkontoret Anläggning 1 Projektdirektiv Dnr T2015-02307 Sida 1 (9) 2015-11-10 Projektdirektiv Renovering av Klaratunneln. Författare: Anders Wikland Version: 1.0 Trafikkontoret Anläggning/Infrastruktur

Läs mer

NCC Construction Sweden

NCC Construction Sweden NCC Construction Sweden Tomas Carlsson Affärsområdeschef NCC Construction Sweden 2010-05-27 1 Verksamhetsområden Affärsområden NCC BYGG OCH CONSTRUCTION ANLÄGGNING KROSS, ASFALT, NCC ROADS BELÄGGNING OCH

Läs mer

Detta är Västsvenska paketet

Detta är Västsvenska paketet Västsvenska paketet en satsning som öppnar för framtiden Detta är Västsvenska paketet Foto: Folio Bildbyrå Vi vill skapa ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige Västsverige växer, utvecklas och

Läs mer

Krökesbo 1:26, Boarp 1:60, Snuggarp 2:15 resp. Karsbo 2:5 resp. Källarp 2:1 Nässjö och Jönköpings kommun Jönköping Camilla Sarin

Krökesbo 1:26, Boarp 1:60, Snuggarp 2:15 resp. Karsbo 2:5 resp. Källarp 2:1 Nässjö och Jönköpings kommun Jönköping Camilla Sarin Skanska Asfalt och Betong AB 1(5) Samrådsunderlag Samråd enligt 13 Lag (1999:381) om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor, Seveso Tre bergtäkter inom fastigheterna

Läs mer

Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle

Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle Betong överraskar Betong är ett spännande material. Med sina unika egenskaper hjälper det arkitekter och byggare över hela världen att skapa hus, broar,

Läs mer

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Inneklimat ur ett molnperspektiv Internet of things handlar om kommunikation mellan produkter och användare via internet. Swegon

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

Certifikat Nr. 2004-SKM-AQ-1970 / 2004-SKM-AE-781/ 106709-2011-AHSO-SWE-SWEDAC. Härmed intygas att. Skanska Sverige AB SVERIGE

Certifikat Nr. 2004-SKM-AQ-1970 / 2004-SKM-AE-781/ 106709-2011-AHSO-SWE-SWEDAC. Härmed intygas att. Skanska Sverige AB SVERIGE DNV BUSINESS ASSURANCE MANAGEMENT SYSTEM CERTIFICATE Certifikat Nr. 2004-SKM-AQ-1970 / 2004-SKM-AE-781/ 106709-2011-AHSO-SWE-SWEDAC Härmed intygas att Skanska Sverige AB uppfyller kraven i standarden för

Läs mer

FIA:s modell Samverkan för ökad effektivitet. Seminarium den 26 maj 2008

FIA:s modell Samverkan för ökad effektivitet. Seminarium den 26 maj 2008 FIA:s modell Samverkan för ökad effektivitet Seminarium den 26 maj 2008 Förnyelse kräver förändring Erbjuda nya hjälpmedel Skapa nya drivkrafter Skapa nya förutsättningar Entreprenadindex Norra Länken

Läs mer

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö!

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö! Brottsförebyggande rådet Trygghetsvandring För en tryggare och vackrare utemiljö! Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för

Läs mer

Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013

Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013 Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013 Om Climate Arena 1. När tror ni att anläggningen kan stå klar? Planerad byggtid är 4-5 år från beslut om byggnation 2. Blir anläggningen ovan eller

Läs mer

BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen

BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen I dagens industrisamhälle utgör det ständigt ökande antalet motorfordon en stor belastning på våra vägar och i synnerhet på våra broar. Enbart i Europa finns

Läs mer

Vi lägger grunden. för framgångsrika byggprojekt

Vi lägger grunden. för framgångsrika byggprojekt Vi lägger grunden för framgångsrika byggprojekt Under ytan sedan mer än hundra år Vi kan vår sak och vi vill hålla kontroll över hela kedjan. På Skanska Grundläggning finns oerhört mycket erfarenhet och

Läs mer

Presentation av alternativen i enkäten

Presentation av alternativen i enkäten Vasa centrumstrategi Enkät till stadsborna om alternativ för strukturmodeller 2. 27.5.2012 Presentation av alternativen i enkäten 2.5.2012 Tre olika alternativ för centrumstrategins strukturmodeller för

Läs mer

EKONOMI OCH UNDERHÅLL

EKONOMI OCH UNDERHÅLL EKONOMI OCH UNDERHÅLL Att räkna ut hur mycket en belysningsanläggning kostar att anlägga, driva och underhålla är ett ganska omfattande arbete, men det är inte särskilt komplicerat. Det som däremot kan

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs EXPERTER 12 NYA Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment

Läs mer

Yrkeskategorier Vindkraftstillverkare

Yrkeskategorier Vindkraftstillverkare Vindkraftstillverkare Producerar vindkraftverk, vilket inkluderar tillverkning av huvudkomponenter och sammansättning av färdiga anläggningar. Kvalificerade ingenjörer inom forskning och utveckling Produktutvecklare

Läs mer

Utvärdering beläggningsmaterial för lagning av högtrafikerade vägar. Trafikverket, Skanska Asfalt & Betong AB och Stirling Lloyd

Utvärdering beläggningsmaterial för lagning av högtrafikerade vägar. Trafikverket, Skanska Asfalt & Betong AB och Stirling Lloyd Utvärdering beläggningsmaterial för lagning av högtrafikerade vägar Trafikverket, Skanska Asfalt & Betong AB och Stirling Lloyd Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 1 2 UTFÖRANDE... 2 2.1 STIRLING LLOYD...

Läs mer

Välkommen till din kvalitetsleverantör

Välkommen till din kvalitetsleverantör kvalitet som håller Välkommen till din kvalitetsleverantör Nybrogrus AB bryter berg- och grusmaterial i tre egna bergtäkter och en naturgrustäkt. Huvudsakligen levererar vi produkterna lokalt, i Kalmar

Läs mer

Byggdagbok februari 2012

Byggdagbok februari 2012 Trafikverket E4 Sundsvall Telefon: 060-13 90 50 e4sundsvall@trafikverket.se www.trafikverket.se/e4sundsvall Byggdagbok februari 2012 24 februari I Nolby fortsätter arbeten enligt tidigare veckor. Entreprenören

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Naturligt steg för lönsam förädling

Naturligt steg för lönsam förädling Naturligt steg för lönsam förädling 1 2 3 Automatiserade processer, hög kvalitet, leveranssäkerhet och tillgänglighet gör ALMAB till ett naturligt val när sågverk och hyvlerier söker en partner. Målet

Läs mer

Ragn-Sells komplett partner för säker marksanering

Ragn-Sells komplett partner för säker marksanering Ragn-Sells komplett partner för säker marksanering Gamla synder kan ge nya möjligheter Vid nedlagda bensinstationer och gamla verkstäder finns ofta oljeförorenad mark Äldre industrier är inte sällan orsaken

Läs mer

Tidplan, mängder och kostnader

Tidplan, mängder och kostnader SLUSSEN plan B En förnyelse av Slussen genom etappvis rivning och återuppbyggnad, i stort så som Slussen ser ut och fungerar idag, men helt moderniserad. Tidplan, mängder och kostnader Projektgruppen SLUSSEN

Läs mer

GLOBALA LEVERANTÖRER AV HÖGHASTIGHETSBANOR

GLOBALA LEVERANTÖRER AV HÖGHASTIGHETSBANOR Image size: 7,94 cm x 25,4 cm GLOBALA LEVERANTÖRER AV HÖGHASTIGHETSBANOR BESTÄLL EN HÖGHASTIGHETSBANA! Kapacitetsbrist varierar över dygnet Kapacitet Kapacitetstak 00 06 12 18 24 Tid Marknadsefterfrågan

Läs mer

Våra kärnvärden din trygghet

Våra kärnvärden din trygghet Våra kärnvärden din trygghet JUPP är en förkortning av våra kärnvärden; Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värden är viktiga för oss och vi jobbar ständigt med dem, till och med när

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Vi tar hand om era knepiga avloppsproblem! Från förslag till färdigt system. Skandinavisk Kommunalteknik AB www.kommunalteknik.se

Vi tar hand om era knepiga avloppsproblem! Från förslag till färdigt system. Skandinavisk Kommunalteknik AB www.kommunalteknik.se Vi tar hand om era knepiga avloppsproblem! Från förslag till färdigt system. Skandinavisk Kommunalteknik AB www.kommunalteknik.se FÖRETAGET Skandinavisk Kommunalteknik AB Skandinaviens största leverantör

Läs mer

KUNSKAP KÄNNEDOM UTBILDNING

KUNSKAP KÄNNEDOM UTBILDNING KUNSKAP & KÄNNEDOM UTBILDNING RÄTT UTBILDNING ÄR EN SÄKERHETSGARANTI! VÅRA UTBILDNINGAR Säkerhet skapas genom en kombination av fräscha maskiner, bra utrustning och rätt kunskap. Just därför är utbildning

Läs mer

Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser

Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser Balfour Beatty Rail AB - 2010-05-19 Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser Balfour Beatty Rail AB meddelar idag att för att vinna kostnadseffektivitet

Läs mer

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling 1 (12) Skate- och aktivitetspark Rättvik Rättviks kommun Riskanalys Plannummer XXXX Samrådshandling 2 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING.. OMRÅDEN... Vid Stationen.. Gamla tennisplanen.. På Helsingland...

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Utgåva: 3 Gällande fr.o.m.: 2019-09-01 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Ann-Charlotte Gaeyner Eslövs kommun Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Gäller från 2019-09-01 Sida 1 av Järnvägsnätbeskrivning

Läs mer

Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN

Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN När vi planerar för att bygga den goda staden är det många aspekter som bör finnas med. En mycket viktig del rör människors hälsa och välbefinnande. Därför behöver

Läs mer

Vägen till framgång Rv 50

Vägen till framgång Rv 50 Vägen till framgång Rv 50 Thomas Lidberg Chef NCC Infra 1 Rv 50: TE med funktionsansvar o 14 km 2+1 väg o 14 km 2+2 väg o 8 trafikplatser o 37 vägbroar o 620 m Vätterbron o D&U 20 år o Volym 1,5 Mdr 2

Läs mer

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder EMMABODA 59 Emmaboda 1 Centrum och norra järnvägsområdet 2 Punkthus på gamla taxitorget 12 3 4 Ny järnvägspassage Tunneln görs kortare 5 Nya bostäder 11 13 6 Silos ges ett spännande uttryck 9 10 7 Södra

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Kostnadseffektiva samt

Kostnadseffektiva samt Kostnadseffektiva samt miljövänliga och säkra TMAavstängningar vid fasta vägarbeten. TMA-fordon med trafikledningsbudskap. Andreas Bäckström Verksamhetutvecklare, Svevia AB Exportgatan 81 SE-422 46 Hisings

Läs mer

Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg på det allmänna vägnätet

Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg på det allmänna vägnätet YTTRANDE Vårt dnr: 2014-10-17 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Ulrika Appelberg Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

SVINNINGE PARTNERING

SVINNINGE PARTNERING SVINNINGE PARTNERING Vi bygger vägar, vatten och avlopp Informationsmöte för fastighetsägare Skåvsjöholm 2012-11-12 Kvällens program Allmänt Svinningeprojektet VA-projektering och anslutning Vad sker under

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Varför är det så viktigt med fiber? Det blir roligare med internet när det fungerar med full fart. Och så fort informationsöverföringen sker via fiber,

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning TILLSAMMANS KAN VI HJÄLPAS ÅT 4 VEM ANSVARAR FÖR VAD? PRIORITERING AV PÅBÖRJAD SNÖPLOGNING SÅ KAN DU HJÄLPA TILL 5 6 7 7 7 8 SNÖ

Läs mer

2011-08-30. 5 miljarder kronor till järnväg och väg

2011-08-30. 5 miljarder kronor till järnväg och väg 2011-08-30 5 miljarder kronor till järnväg och väg Den globala skuldkrisen påverkar också Sverige. Tillväxten dämpas och arbetsmarknaden försämras. En stor osäkerhet kring den ekonomiska utvecklingen ställer

Läs mer

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Pressmeddelande 2012-10-23 Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Snart avgörs vilka farliga vägar som ska byggas säkra. Att bygga om Sveriges mest trafikerade 90-vägar som inte är mötesseparerade beräknas

Läs mer

FARTHINDER & UPPHÖJDA KORSNINGAR

FARTHINDER & UPPHÖJDA KORSNINGAR Tryckfolder Version 1.04 TERRAKOMP FRAMTIDENS HÅLLBARA STENSÄTTNING FARTHINDER & UPPHÖJDA KORSNINGAR TERRAKOMP, VAD ÄR DET? Att bygga ett attraktivt naturstensfarthinder i stadsmiljö är en tidskrävande

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm Rumsindelat Representativt kontor Garage i huset Nacka Strand Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm LOKALEN Representativt kontor centralt i området Kontorsyta 622 kvm Antal arbetsplatser 30 arbetsplatser

Läs mer

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice Uponor Infra 360 Projektservice 011 Vi ser det omöjliga som en utmaning Låt oss berätta om hur vi löser de omöjliga uppdragen som skyddar och transporterar

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Spjutspetskompetens inom asfalt

Spjutspetskompetens inom asfalt Spjutspetskompetens inom asfalt Sandahls Grus & Asfalt AB grundades 1991 men har vuxit ordentligt de sista åren. Sandahls geografiska verksamhetsområde sträcker sig över hela landet och därför är verksamheten

Läs mer

2011-01-20 Asfaltdagen 2011. Erfarenheter från bildandet av Trafikverket i Sverige. Per Andersson

2011-01-20 Asfaltdagen 2011. Erfarenheter från bildandet av Trafikverket i Sverige. Per Andersson 2011-01-20 Asfaltdagen 2011 Erfarenheter från bildandet av Trafikverket i Sverige Per Andersson Varför bildades Trafikverket? Ett trafikslagsövergripande synsätt Ett tydligare kundperspektiv Stärkt regional

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare All rådgivning på ett ställe Vi gör det lättare att vara företagare Skogsägare Vi hjälper dig att tjäna pengar på din skog Det som också skiljer oss från många andra rådgivare är att vi finns där din

Läs mer

Ett hållbart alternativ. JÄMTLANDS VÄRME AB Jìemhten baahkedimmie

Ett hållbart alternativ. JÄMTLANDS VÄRME AB Jìemhten baahkedimmie Ett hållbart alternativ JÄMTLANDS VÄRME AB Jìemhten baahkedimmie Välkommen till personliga Jämtlandsvärme Jämtlandsvärme är ett helägt kommunalt bolag som sedan 1982 värmt upp Strömsund. Vi arbetar för

Läs mer

1. Vad vill ni göra under den kommande mandatperioden för att bevara Uppsalas parker och grönområden?

1. Vad vill ni göra under den kommande mandatperioden för att bevara Uppsalas parker och grönområden? Svar från Folkpartiet Grönområden 1. Vad vill ni göra under den kommande mandatperioden för att bevara Uppsalas parker och grönområden? När staden växer och förtätas behövs fler parker, lekplatser och

Läs mer

Kap 3 DAGVATTEN. Reviderad HANDBOK KSF Gatu- och trafiksektionen, NBF Natur- och gatudriftsavdelningen Huddinge Kommun

Kap 3 DAGVATTEN. Reviderad HANDBOK KSF Gatu- och trafiksektionen, NBF Natur- och gatudriftsavdelningen Huddinge Kommun Kap 3 DAGVATTEN 3.1 LEDANDE DOKUMENT 3.2 DAGVATTENSTRATEGIN 3.3 RANGORDNING VID PLANERING 3.4 TEKNISKA LÖSNINGAR 3.5 BRUNNAR 3.6 LEDNINGAR 3.7 SERVISANMÄLAN Reviderad 2017 1 3.1 LEDANDE DOKUMENT Anläggnings

Läs mer

Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg

Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg 55 miljarder till Ostlänken, Göteborg-Borås samt investeringar i drift och underhåll som del i investeringssatsning för jobb och tillväxt Regeringen

Läs mer

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT Kaeser AirServices Marknadens BÄSTA SERVICE MED INTELLIGENTARE TRYCKLUFT Bra service handlar inte bara om att byta olja och filter. För oss innebär det att ha en helhetssyn på dina behov. Teamet som befriar

Läs mer

Regeringens motorväg mot klimatförändringar

Regeringens motorväg mot klimatförändringar Regeringens motorväg mot klimatförändringar Inledning Vår tids stora utmaning är att komma tillrätta med klimatförändringarna. Gör vi ingenting nu så kommer våra barn och kommande generationer att få betala

Läs mer

Information Väg mars 2017

Information Väg mars 2017 TMALL 0141 Presentation v 1.0 Information Väg 929 14 mars 2017 Innehåll Presentation av oss som medverkar Ny belysning Vägåtgärder Fiber och elnät Framtida planerade åtgärder Frågor Fika 2 Vårt uppdrag

Läs mer

Erfarenheter från ett vägbelysningsprojekt i norra Sverige 2013

Erfarenheter från ett vägbelysningsprojekt i norra Sverige 2013 Gott exempel på miljövinst för utomhusbelysning Här beskriver vi ett exempel på hur miljönyttan vid utbyte av belysningssystem tydligt framkommer och kan jämföras genom användning av livscykelkostnadsanalys

Läs mer

Aktuell avfallspolitik

Aktuell avfallspolitik Aktuell avfallspolitik Skellefteå 26/2 Åke Gustafsson Trafikverket vad gör vi? Allmänna vägar - vad är vad? Drift och Underhåll en ständig process Att arbeta på väg en riskfylld sysselsättning 2 2014-03-11

Läs mer