Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg Vallentuna den 16 januari 2009 Örjan Lid Ordförande Marianne Sarberg Sekreterare Tfn: Justerande:... 1 (29)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande:...1 Ärenden till KF 2. Försäljning av Össebyhus AB Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun Reviderad policy för upphandling i Vallentuna kommun Överföring av budget för nytt kulturmiljöprogram Justering av budgetram för Miljövårdsplanering Svar på motion (s)- Äldreombudsman Alkohol och drogpolicy för unga Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen SoL för 3:e kvartalet Ärenden till KS 10. Beslut om planeringsprocess och tidplan för kommunplanen Utredning om skolornas ekonomi rapport Karby Tennisklubb förlängning av hyresavtal Installation av värmeslingor på Vallentuna IP Kommunstyrelsens verksamhetsplan KS/VP Omfördelning från KSOF:s driftbudget VP - alla nämnders verksamhetsplan Beslutsattestanter för kommunstyrelsen Detaljplan för Okvista 4 arbetsområde omfattande del av Olhamra 1: Val av s-ledamot till arbetsutskottet Anmälningslista...25 Sid 2 (29)

3 2. Försäljning av Össebyhus AB Dnr KS Arbetsutskottet tackar för informationen och lämnar ärendet utan eget ställningstagande till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har gett kommundirektören i uppdrag att via mäklare gå ut på marknaden med syfte att sälja de delar av AB Össebyhus som varit föremål för extern värdering. Samhällsbyggnadschefen har informerat KSAU i ärendet. KSAU 4/09 Handlingar i ärendet Utdelas vid sammanträdet 3 (29)

4 3. Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om en revidering av Kommunal Författningssamling Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun. Regler för styrning och uppföljning antogs av kommunfullmäktige Sedan dess har förfarandet för planeringsprocessen ändrat sig något och strukturen på mål har förändrats samt att uppdrag tagits bort från kommunplanen. KSAU har även givit i uppdrag till ekonomichefen att förtydliga tillämpningsföreskrifter där koncernnyttan alltid ska beaktas samt att skriva om reglerna för överföring av över- respektive underskott i bokslut. Nämnd ska fortfarande kunna föra med sig över- respektive underskott men först kunna använda dessa det år då det finns utrymme i kommunens budget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige vilket utrymme varje nämnd kan budgetera. Med detta förfarande är det alltid de övergripande finansiella målen som styr över enskilda nämnders förbrukning av resurser. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta om en revidering av Kommunal Författningssamling Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun. KSAU 11/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: Förslag till uppdaterad version av Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun, kommunal författningssamling (29)

5 4. Reviderad policy för upphandling i Vallentuna kommun Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta förslaget till reviderad policy för upphandling i Vallentuna kommun. Vallentuna kommun har idag en policy för upphandling som fastställdes av komunfullmäktige 31 oktober 2005 och som därefter har reviderats vid tre tillfällen. Den nya lagen om offentlig upphandling (Lag 2007:1091, Lag 2007:1092) ställer nya krav vilket innebär att policyn återigen behöver skrivas om. Policyn syftar till att alla kommunens verksamheter ska följa lagen och att kommunen ska teckna så fördelaktiga avtal som möjligt. De riktlinjer som tidigare fanns i upphandlingspolicyn är också de, under revidering. De nya riktllinjerna kommer att finnas i kommunens upphandlingsbok. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta förslaget till reviderad policy för upphandling i Vallentuna kommun. KSAU 20/09 Handlingar i ärendet: Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Förslag till ny upphandlingspolicy för Vallentuna kommun 5 (29)

6 5. Överföring av budget för nytt kulturmiljöprogram Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att budgeterade medel om 300 tkr under 2009 för nytt kulturmiljöprogram flyttas från kommunstyrelsen till kulturnämnden. Kommunstyrelsen ansvarar för den översiktliga planeringen för kommunen. Enligt kommunplan ska en ny översiktsplan arbetas fram under Som underlag för kommande översiktsplan har kulturnämnden i uppdrag att i samråd med övriga nämnder utarbeta ett förslag till ett nytt kulturmiljöprogram. Arbetet med att ta fram en ny översiktsplan och ett nytt kulturmiljöprogram pågår. Medel motsvarande 300 tkr för kulturmiljöprogrammet finns inom kommunstyrelsens budget för Fysisk planering under Kulturnämnden interndebiterar idag kommunstyrelsen för arbetet. Eftersom arbetet med kulturmiljövårdsprogrammet bedrivs inom kulturförvaltningen föreslår planeringsenheten att budgeten om 300 tkr för 2009 för nytt kulturmiljöprogram flyttas från kommunstyrelsen till kulturnämnden. Detta skulle minska det administrativa arbetet med interdebitering och ekonomisk uppföljning. Planeringsenhetens förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att budgeterade medel om 300 tkr under 2009 för nytt kulturmiljöprogram flyttas från kommunstyrelsen till kulturnämnden. KSAU 22/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse (29)

7 6. Justering av budgetram för Miljövårdsplanering Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att de 200 tkr, som finns budgeterade inom kommunstyrelsens verksamhet för medlemsavgift för Oxundaåns vattensamverkan och verksamhet vid före detta naturum vid Angarnsjöängen, förs över till samhällsbyggnadsnämndens budget fr o m Samhällsbyggnadsnämnden tar därmed över ansvaret för verksamheterna. Inom kommunstyrelsens budgetram finns 200 tkr inom verksamhet 260 Miljöskydd, för medlemsavgift för Oxundaåns vattensamverkan och för verksamhet vid före detta naturum vid Angarnsjöängen. Diskussioner pågår med Länsstyrelsen om hur en verksamhet för besökare ska kunna drivas vid den byggnad som tidigare har fungerat som naturum. Miljövårdsplanering ingår i samhällsbyggnadsnämndens verksamhet. Förvaltningen deltar i Oxundaåns vattensamverkan. Planeringsenheten föreslår därför att samhällsbyggnadsnämnden också får budgetansvaret för denna samverkan. För att samla resurserna för kommunens miljövårdsplanering föreslår planeringsenheten att också återstående 50 tkr, som är avsatta för bl a verksamhet vid fd naturum, förs över till samhällsbyggnadsnämnden. Planeringsenhetens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att de 200 tkr som finns budgeterade inom kommunstyrelsens verksamhet för medlemsavgift för Oxundaåns vattensamverkan och verksamhet vid före detta naturum vid Angarnsjöängen förs över till samhällsbyggnadsnämndens budget fr o m Samhällsbyggnadsnämnden tar därmed över ansvaret för verksamheterna. KSAU 23/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse (29)

8 7. Svar på motion (s)- Äldreombudsman Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. KSAU 17 Yrkande Jaana Tilles (s) yrkar bifall till motionen. Reservation Jaana Tilles (s) reserverar sig till förmån för eget yrkande. På kommunfullmäktige den 6 oktober 2008 lämnade Karin Dahl- Strandin (s) en motion där hon föreslår att Vallentuna kommun ska inrätta en tjänst som Äldreombudsman. Anledningen till detta är enligt motionen att det moderna samhället ställer allt högre krav på invånarna att förstå kommunikationsteknik och nya regler, vilket försvårar för äldre som kan uppleva sig hotade av detta. Äldreombudsmannen skulle då kunna hjälpa till att hitta rätt vägar i samhällssystemet, ge goda råd och kunna slussa personer rätt. Motionen har remitterats till pensionärsrådet och socialnämnden. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen om äldreombudsman. KSAU 17/09 Handlingar i ärendet Kommunstabens tjänsteskrivelse Motion (s) Remissvar socialnämnden 130/08 Remissvar pensionärsrådet 32/08 8 (29)

9 8. Alkohol och drogpolicy för unga Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att revidera Alkohol- och drogpolicyn i enlighet med socialnämndens remissvar och överlämna den reviderade policyn till kommunfullmäktige för antagande. Kommunfullmäktige beslutar vidare att Alkohol- och drogpolicyn ska vara en bilaga till det Barn- och ungdomspolitiska programmet År 2007 lämnade fritidsnämnden ett förslag till alkohol- och drogpolicy, som en bilaga till det barn- och ungdomspolitiska programmet, till kommunstyrelsen. Policyn antogs inte då kommunstyrelsen avvaktade revideringen av det barn- och ungdomspolitiska programmet. Sedan år 2007 har Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) tillsammans med Stockholms läns landsting utarbetat en gemensam Policy för att förebygga och behandla missbruk och beroende. I denna policy ingår bland annat riktlinjer för att förhindra missbruk bland unga. Kommunstyrelsen beslutade den 24 november år 2008, 176 att anta den gemensamma policyn. Den gemensamma policyn är anpassad till Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för missbruksoch beroendevård som publicerades i mars år Kommunfullmäktige antog den Barn- och ungdomspolitiska programmet den 1 september år 2008, 57. När detta var antaget förslogs även att alkohol- och drogpolicyn, som ska vara en bilaga till programmet, skulle antas. Programmet behandlades på kommunstyrelsen möte den 17 september år 2008, 121, då det beslutades att alkohol- och drogpolicyn skulle remitteras till socialnämnden innan den antogs som en bilaga till programmet. Socialnämnden behandlade frågan på sitt möte den 18 november år 2008 och noterade då att vissa punkter behöver tilläggas eller omformuleras för att anpassas till den gemensamma policyn för Stockholms Län och för att tydligare påvisa socialnämndens roll. I bifogat förslag till reviderad policy har socialnämndens förslag till revideringar inarbetats i alkohol- och drogpolicyn. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att revidera alkohol- och drogpolicyn i enlighet med socialnämndens remissvar och överlämna den reviderade policyn till kommunfullmäktige för antagande. 9 (29)

10 Kommunfullmäktige beslutar vidare att alkohol- och drogpolicyn ska vara en bilaga till det barn- och ungdomspolitiska programmet KSAU Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: Protokollsutdrag och tjänsteskrivelse från socialnämndens möte den 18 november 129/08 Alkohol- och drogpolicy, tidigare förslag och reviderat förslag 10 (29)

11 9. Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen SoL för 3:e kvartalet 2008 Dnr KS Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att beslutar att godkänna socialnämndens rapport för 3:e kvartalet 2008 och lägger den till handlingarna. Kommunerna har från den 1 juli 2006 skyldighet att till länsstyrelsen rapportera in gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Från samma datum gäller även skyldigheten att rapportera in avbrott i verkställigheten om beslutet inte verkställts på nytt inom tre månader från avbrottet. Rapporteringsskyldigheten gäller beslut i alla verksamheter enligt socialtjänstlagen, omsorg om äldre och funktionshindrade samt individ- och familjeomsorg. Rapporteringen till Länsstyrelsen ska ske på individnivå och ska ske en gång per kvartal. Enligt kap 16 kap 6 h SoL ska socialnämnden lämna en statistisk sammanställning av innehållet i rapporten till kommunfullmäktige. Statistikrapport från socialnämnden, daterad , visar att socialnämnden har rapporterat 2 (två) ej verkställda beslut. Besluten avser särskilt boende inom området äldre och funktionshindrade. Behovet har tillgodosetts genom placering på korttidsboende. Inga avbrott i verkställighet, som ej verkställts på nytt, finns att rapportera. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att beslutar att godkänna socialnämndens rapport för 3:e kvartalet 2008 och lägger den till handlingarna. KSAU 18/09 Handlingar i ärendet Kommunstabens tjänsteskrivelse Statistikrapport, daterad (29)

12 10. Beslut om planeringsprocess och tidplan för kommunplanen Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar fastställa tid- och aktivitetsplan för arbetet med kommunplan Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till tid- och aktivitetsplan för kommunplanprocessen Processen bygger på den kommunala författningssamlingens Regler för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamheter i Vallentuna kommun, stycke 1.1 Kommunplan. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslås att besluta om tid- och aktivitetsplan för arbetet med kommunplan KSAU 12/09 Handlingar i ärendet Kommunstabens tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Tid- och aktivitetsplan för arbetet med kommunplan (29)

13 11. Utredning om skolornas ekonomi rapport Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag: 1. att i enlighet med förslaget från barn- och ungdomsnämnden, bjuda in konsulten till ett gemensamt seminarium med politiker och tjänstemän från KS och BUN. En viktig målgrupp är rektorerna. Syftet med seminariet är att gå igenom rapporten och prioritera de åtgärder som behöver genomföras för att förbättra styrning och uppföljning inom skolan så att kopplingen mellan mål och medel tydliggörs och att koncernnytta uppnås. 2. att utreda hela kommunens principer för hyressättning med målet att få en ny hyresmodell som syftar till ett så effektivt lokalutnyttjande som möjligt. Kommunstyrelsen gav kommunstaben, den 28 april 2008, i uppdrag att göra en genomgående analys/utredning över skolornas ekonomi, där hyresutredning skulle ingå. Bakgrunden till uppdraget var att de kommunala förskolorna och grundskolorna under flera år haft svårt att klara av att driva verksamheten inom den ekonomiska ramen. Resurserna fördelas framförallt genom skolpeng och till följd av det ekonomiska utfallet på de kommunala skolorna har skolpengens storlek kommit att diskuteras. Kommunledningen ville genomföra en närmare analys av den kommunala skolans styrning med betoning på ekonomistyrning. En stor fråga som också diskuterats är problematiken med skolans hyressättning, därför var denna ett utpekat fokusområde i uppdraget. Kommunstyrelsen och staben ansåg att det var viktigt att göra en opartisk utredning varför konusulten Ernst&Young, med stor erfarenhet på området, anlitades. Rapporten har gått på remiss till barn- och ungdomsnämnden för yttrande. Kommunledningskontorets synpunkter KLK anser att rapporten från Ernst&Young utgör en bra analys och ett bra underlag för förbättrad styring och ökad koncernnytta inom skolans verksamhet. Modell för hyressättning och lokalorganisation är komplex och det är viktigt att kommunen tar fram en modell som håller över tiden och uppnår en effektiv styrning av lokalutnyttjandet. Staben anser därför att det att rekommendera att anlita Ernst&Young även i denna fråga då de besitter kunskaper om hyresmodeller som 13 (29)

14 tillämpas både i kommuner och andra organisationer. Varför staben föreslår samma konsult att genomföra detta uppdrag är att de är väl insatta i kommunen efter att ha genomfört analysen av skolornas ekonomi. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag: 1. att i enlighet med förslaget från barn- och ungdomsnämnden, bjuda in konsulten till ett gemensamt seminarium med politiker och tjänstemän från KS och BUN. En viktig målgrupp är rektorerna. Syftet med seminariet är att gå igenom rapporten och prioritera de åtgärder som behöver genomföras för att förbättra styrning och uppföljning inom skolan så att kopplingen mellan mål och medel tydliggörs och att koncernnytta uppnås. 2. att utreda hela kommunens principer för hyressättning med målet att få en ny hyresmodell som syftar till ett så effektivt lokalutnyttjande som möjligt. KSAU 13/09 Handlingar i ärendet: Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: -Vallentuna kommun, analys av skolans ekonomistyrning rapport , Ernst&Young - Yttrande svar på remiss från BUN angående utredning skolornas ekonomi (29)

15 12. Karby Tennisklubb förlängning av hyresavtal Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet mellan Vallentuna kommun och Karby Tennisklubb. Kommunen arrenderade år 2000 ut del av fastigheten Vallentuna Karby 3:92 till Karby Tennisklubb varefter klubben uppförde en tennishall på ofri grund på arrendestället. Kommunen gick i borgen för av Karby Tennisklubb upptagna lån för uppförande av tennishallen. Byggnaden pantförskrevs genom säkerhetsöverlåtelse undertecknad / Efter en period av problem med ekonomin och försämrad likviditet i Karby Tennisklubb, som resulterade i upprepade förseningar av betalningar på borgenslånet hos Swedbank, blev resultatet att Kommunen som borgensman löste lånet hos Swedbank med kapitalskuld om kr, Som följd av detta överförs tennishallen till fastigheten Karby 3:92 som ägs av kommunen. Förfarandet regleras i den säkerhetsöverlåtelse som slöts mellan parterna i augusti Efter att kommunstyrelsen godkänt avtalet om överlåtelse är kommunen ägare av tennishallen och ämnar hyra ut denna till Karby tennisklubb. Det har pågått en förhandling om hyra mellan kommunen och tennisklubben sedan september månad Det finns tyvärr inget påskrivet avtal ännu, då tennisklubben ej accepterar villkoren för en självkostnadshyra. Målet från kommunledningskontoret och fritidsförvaltning är dock att hyresavtalet ska vara klart i januari Kommunen har fakturerat en preliminär retroaktiv hyra för perioden sep-dec Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet mellan Vallentuna kommun och Karby Tennisklubb angående överlåtelse av tennishall. KSAU 19/09 Handlingar i ärendet Kommunstabens tjänsteskrivelse Avtal mellan Vallentuna Kommun och Karby Tennisklubb angående tennishall m m inom del av fastigheten Karby 3:92, med säkerhetsöverlåtelsen från år 2000 Skrivelse från ordförande i Karby Tennis Klubb, (29)

16 13. Installation av värmeslingor på Vallentuna IP Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att inte medge fritidsnämnden rätt att upphandla anläggande av värmeslingor i någon av de båda konstgräsplanerna på Vallentuna IP. Anslagna medel får endast användas till avsedda investeringar, dvs två konstgräsplaner, en grusplan, en läktare och omklädningsrum. Eventuellt överskott ska redovisas till kommunstyrelsen. Fritidsnämnden har framfört avsikt att i samband med byggandet av konstgräsplaner även anlägga värmeslingor eftersom investeringsmedel anvisade i kommunplan även skulle räcka till detta. Av miljö- och driftkostnadsskäl har kommunstyrelsen tidigare beslutat att inte anslå medel för att anlägga värmeslingor på konstgräsplanerna, vilket inte klart framgick av beslutet i kommunplanen. Därför förtydigas avsikten från kommunstyrelsen i nytt beslut. KSAU 6/09 16 (29)

17 14. Kommunstyrelsens verksamhetsplan KS/VP Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att anta verksamhetsplanen för enligt bilaga. Kommunstyrelsen antog vid sammanträdet den 24 november 2008 verksamhetsplanen för gällande mål och investeringsbudget. Man beslutade dock att senarelägga antagande av driftbudgeten i avvaktan på kommunfullmäktiges beslut att anta kommunplanen för den 15 december Kommunledningskontoret har nu kompletterat kommunstyrelsens verksamhetsplan med driftbudgeten utifrån beslutad kommunplan för Dessutom har investeringsplanen för 2010 justerats ned med 2 mnkr avseende turism enligt beslutad kommunplan. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att anta verksamhetsplanen för enligt bilaga. KSAU 10/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Kommunstyrelsens verksamhetsplan (29)

18 15. Omfördelning från KSOF:s driftbudget 2008 Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar omfördela budgetmedel från anslaget för oförutsedda utgifter 2008 enligt förslag. Efter slutavräkning i samband med årsbokslutet 2008 omfördelas belopp för motsvarande exakta kostnader upp till 3 mnkr totalt för elkostnader till samhällsbyggnadsnämnden och fritidsnämnden, samt upp till 2,5 mnkr för täckning av för lågt kalkylerat PO-pålägg till finansieringsenheten. I budgeten för kommunstyrelsens oförutsedda utgifter (KSOF) 2008 öronmärktes 2,5 mnkr för ökade elkostnader samt 3 mnkr som en reserv för täckning av för lågt kalkylerat personalomkostnadspålägg. Avsikten var att omfördela budgeten till respektive nämnd i samband med årsbokslutet. Då slutavräkningarna ännu inte är klara och bokslutsåret ännu inte har stängts kan inte exakta belopp anges. De uppskattade kostnaderna framgår av tabellen nedan. Elkostnadsökningarna beräknas uppgå till 2,8 mnkr, det vill säga 0,3 mnkr mer än vad som har öronmärkts. Samtidigt förväntas de verkliga personalomkostnaderna överstiga det interna kalkylerade PO-pålägget med 2,5 mnkr, det vill säga 0,5 mnkr lägre än vad som har reserverats. Budgetmedel avseende Från Till Belopp (mnkr) Ökade elkostnader för Tuna Fastigheter KSOF SBN 1,2 Ökade elkostnader för vägbelysning KSOF SBN 1 Ökade elkostnader för Vallentuna IP och Kvarnbadet KSOF FN 0,6 För lågt kalkylerat PO-pålägg KSOF Finansieringsenheten 2,5 Beslut om omfördelning av KSOF-medel bör fattas omgående för att rätt budget för 2008 per nämnd ska framgå av verksamhetsberättelserna. Kommunledningskontoret föreslår därför att kommunstyrelsen från budgeten för oförutsedda utgifter beviljar att medel upp till 3 mnkr totalt omfördelas till samhällsbyggnadsnämnden och fritidsnämnden för ökade elkostnader samt att medel upp till 2,5 mnkr omfördelas till finansieringsenheten för täckning av för lågt kalkylerat PO-pålägg. Den outnyttjade reserven för PO-pålägg kan därmed användas till att ge 18 (29)

19 nämnderna full täckning för ökade elkostnader. Flytt av budgetmedel sker då slutavräkningarna har fastställts till de exakta belopp som kostnaderna uppgår till. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar om omfördelning av budgetmedel från anslaget för oförutsedda utgifter 2008 enligt kommunstabens förslag. Efter slutavräkning i samband med årsbokslutet 2008 omfördelas belopp för motsvarande exakta kostnader upp till 3 mnkr totalt för elkostnader till samhällsbyggnadsnämnden och fritidsnämnden samt upp till 2,5 mnkr för täckning av för lågt kalkylerat PO-pålägg till finansieringsenheten. KSAU 24/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse (29)

20 16. VP - alla nämnders verksamhetsplan Dnr KS Behandlades inte av arbetsutskottet. Handlingar i ärendet utdelas till kommunstyrelsen. 20 (29)

21 17. Beslutsattestanter för kommunstyrelsen KS Kommunstyrelsen beslutar om attesträtter enligt förslag 2009 A. Till följd av vissa ansvars- och befattningsförändringar inom kommunledningskontoret behöver ett nytt attestantbeslut fattas. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta om attesträtter enligt förslag 2009 A. KSAU 14/09 Handlingar i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: Beslutsattestanter 2009 A, drift Beslutsattestanter 2009 A, investeringar 21 (29)

22 18. Detaljplan för Okvista 4 arbetsområde omfattande del av Olhamra 1:14 Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att omedelbart avbryta det pågående planarbetet med Okvista 4 i avvaktan på ett nytt direktiv från kommunstyrelsen. Beslutet är fattat mot bakgrund av det pågående arbetet med översiktsplanen och i avvaktan på kommande strukturplan över Vallentuna tätort. Kommunstyrelsen avstår därmed att yttra sig över detaljplanen. KSAU 5/09 Yrkande Gunnel Orselius-Dahl (fp) yrkar att kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadsnämnden att avbryta planarbetet med avvaktan av beslut i kommunstyrelsen. Anteckningar Jaana Tilles (s) deltar inte i beslutet. Ordföranden Örjan Lid (m) förklarar sig jävig och deltar inte i behandlingen av ärendet. Planområdet ligger söder om Okvistavägen utmed Arningevägen, ca 2 km sydost om Vallentuna centrum. Syftet är att genom detaljplanering möjliggöra utbyggnad av industri, kontor och handel inom planområdet för Okvista 4 för att tillgodose den efterfrågan som finns på mark för dessa verksamheter i Vallentuna kommun. Inom området föreslås verksamheter som industri och lager, kontor samt handel med skrymmande varor. Skyddsavstånd redovisas mot angränsande befintliga och planerade bostäder, vilket innebär att endast verksamheter med skyddsavstånd om högst 50 m, 100 m respektive 200 m får förekomma inom planområdet. Förslag till detaljplan för Okvista 4 arbetsområde, omfattande del av Olhamra 1:14 m fl fastigheter har enligt beslut i samhällsbyggnadsnämnden den 16 januari 2007 varit ute på samråd under tiden den 23 januari till den 9 mars Inkomna yttranden vid samrådet och förslag till ändringar framgår av särskild samrådsredogörelse. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vidare att förslaget till detaljplan kan medföra betydande miljöpåverkan med 22 (29)

23 avseende på miljö, hälsa, hushållning med mark och vatten och andra naturresurser i enlighet med reglerna om miljöbedömningar för planer och program. En miljöbedömning har därför utförts och en miljökonsekvensbeskrivning har upprättats. Samhällsbyggnadsnämnden har den 9 januari 2009 beslutat att ställa ut detaljplanen för Okvista 4 arbetsområde med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för granskning. KSAU 5/09 Handlingar i ärendet Utställningshandlingar, se hemsidan 23 (29)

24 19. Val av s-ledamot till arbetsutskottet Dnr KS Kommunstyrelsen utser Jaana Tilles (s) som ledamot i arbetsutskottet efter Hans Strandin. 24 (29)

25 20. Anmälningslista KS Meddelas och läggs till handlingarna 1 Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Omedelbar justering Kommunstyrelsens extra arbetsutskott Mälardalsrådets rådsmöte AB Össebyhus-Styrelsemöte Sundbybergs stad sammanträdesprotokoll -Gemensamt räddningstjänstförbund mellan Danderyd, Lidingö, Nacka, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vaxholm, Vallentuna, Värmdö samt Österåker och avveckling av Solna Sundbybergs brandförsvarsförbund Södra Roslagens Brandförsvarsförbund Förbundsstyrelsen Södra Roslagens Brandförsvarsförbund Förbundsstyrelsen Käppalaförbundets arbetsutskott Handikapprådet Södra Roslagens Brandförsvarsförbund Vallentunavatten AB Styrelsemöte 1-5 Bifogas justering gällande VA-taxa fr.o.m. den 1 januari Barn-och ungdomsnämnden Val av ny ledamot och ersättare till arbetsutskottet. 25 (29)

26 2 Delegationsbeslut 2.1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2.2 Kommunstyrelsens ordförande Dnr Löpnr 29 Vallentuna kommuns yttrande I samråd med kommunerna Upplands Väsby och Sigtuna gällande Förstudie 268 E4-Grana Dnr Kommunförbundet Stockholms Län Samverkansavtal för kommunala gymnasieskolor i Stockholms län baserat på bestämmelserna i Skollagen 5 kap om erbjudande av utbildning och mottagande av sökande. Se bilaga. Dnr /14 Pressmeddelande Vallentuna köper mark av Stockholms stad 2.3 Kommundirektör Dnr Avtal om Frivilliga resursgrupper-frg Mellan Vallentuna kommun och Vallentuna Civilförsvarsförening 2.4 Chefsekonom 2.5 Näringslivs- och arbetsmarknadschef 3 Cirkulär 08:75 Sveriges Kommuner och Landsting Arbetsdomstolens dom 2008 nr 81 Beräkning av anställningstid för intermittent anställd 08: Hyreshöjning fr.o.m för lokaler med avtal knutna till konsumentprisindex, KPI. 08:77 Ny diskrimineringslag (2008:567) träder i kraft Några nyheter på arbetslivets område 08: Behörig lärare ej berättigad till skadestånd av kommunen i Strömsund då obehörig lärare anställts. 08: Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner enligt SoL för år (29)

27 08: Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS för år : Basbelopp för år : Överenskommelse rörande RiB 07 med SKTF och Kommunal 08: Lag (2008:962) om valfrihetssystem har nu antagits av riksdagen och kommer att träda i kraft den 1 januari : Seniorbostäder Kommunkartläggning 2008, rapport bifogas. 08: Kommunala ansvarsåtaganden för egna hem och småhus i bostadsrättsform 08: Budgetförutsättningar för åren : Ändringar i föräldrabalken fr.o.m. den 1 januari 2009 påverkar överförmyndarverksamhetens arbete inom flera områden. 09: Undantaget vid offentlig upphandling i LOU/LUF som avser fastighet, byggnad m.m. gäller bara befintliga byggnader och inte byggnader som ska uppföras. 4 Diverse skrivelser Kommuninnevånare Förslag till besparing på att använda lågenergilampor i kommunens lokaler Naturskyddsföreningen Stockholms län Yttrande över Förstudie om spårburen trafik i Stockholm nordost. Medborgarskrivelse Allmänt förbud mot fyrverkerier och användande av pyroteknisk utrustning inom kommunen Styrelsen i Roslagens polisförening Polissatsning uteblir i Roslagens polismästardistrikt där konsekvensen blir att allmänheten blir lidande! Svenska Statsnäts föreningen-pressmeddelande Öppet brev till Sveriges politiker och beslutsfattare från Svenska stadsnätsföreningen-öppen IT-infrastruktur-EU anser Sverige vara föregångsland. Glesbygdsverket Årsbok för Sveriges gles-och landsbygder (29)

28 Karl-Erik Nilsson Tack för all uppvaktning på min 90-års dag. 5 Statliga och kommunala beslut Käppalaförbundet Budget 2009 och verksamhetsplan finns att hämta på Länsstyrelsen i Stockholms Län -Beslut Om upphävande av landskapsbildsskydd kring Vallentuna kyrka samt del av Björkby- Kyrkvikens naturreservat. Statens Folkhälsoinstitut Inbjudan till projektansökningar för att minska tobaksbruket i Sverige ska intensifieras. Redovisning av samtliga insatser ska ske till Regeringen senast den 1 mars Svenska Kommunalförbundet Stockholms län Missiv Regional strategi för jämställdhet i Stockholms län Krisberedskapsmyndigheten Resultat av enkät avseende robusthet i kommunalteknisk försörjning. Sveriges Kommuner och Landsting Öppna jämförelser 2008, Vård och omsorg om äldre. Räddningsverket Nedläggning av Räddningsverket Rosersberg sker den 31 december Sveriges Kommuner och Landsting En översikt Aktuellt på äldreområdet 2008 Skrift bifogas. Sveriges Kommuner och Landsting Systematiskt arbete för mänskliga rättigheter en utmaning för kommuner, landsting och regioner. Migrationsverket Årets sista informations-och prognosbrev För mer information och statistik över mottagning 2008 Gå in på Pliktverket Landsting och kommuns skyldighet att årligen till Totalförsvarets pliktverk anmäla alla 17-åringar med funktionshinder. Länsstyrelsen i Stockholms län Beslut med beteckning Överklagande i fråga om detaljplan för Tegelbruket omfattande fastigheten Vallentuna Åby 1:127 och del av fastigheterna 1:125, 1:94, Vallentuna Mörby 1:26, 1:297, Ormsta 1:190, m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun. 28 (29)

29 Länsstyrelsen i Stockholms län Beslut i Mål nr 7-09 rotel 551 Överprövning enligt lagen (2008:1091) om offentlig upphandling, (LOU; nu fråga om interimistiskt förordnande. Sökande Cedervall Arkitekter AB. Länsrätten i Stockholms län Beslut i Mål nr rotel 225 Överprövning enligt lagen (2007:1091 ) om offentlig upphandling- LOU för Structor Mark AB avseende ramavtal för projektledningstjänster. 6 Inbjudan, kurser, konferenser SÖRAB Inbjudan till ägarmöte den 4 mars 2009 för information om bolagets framtida investerings-och kapitaliseringsbehov 29 (29)

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 5 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl 18-20.15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl 18-20.15 Kommunstyrelsen 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 26 januari 2009, kl 18-20.15 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 18 Raimo Vuojärvi (m)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS )

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS ) Sammanträdesprotokoll 14 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott -09-13 118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1 (KS.324) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23. Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23. Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23 Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet Kallade tjänstemän Victor Kilén, tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Vallentuna den 5 mars 2015 Ray

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

L-- m-l. Underskrifter Sekreterare BEVIS. ss 101 - Lr2. kommun. Vallentuna. Örjan Lid. elie Hallin. Justeringens tid. och plats

L-- m-l. Underskrifter Sekreterare BEVIS. ss 101 - Lr2. kommun. Vallentuna. Örjan Lid. elie Hallin. Justeringens tid. och plats Utses att justera Jaana Tilles (S) Justeringens tid och plats Kommunstyrelsens kansli, JO t j o4 - t cl Underskrifter Sekreterare elie Hallin Ordftirande Örjan Lid L-- Justerande Jaana Tilles BEVIS Justeringen

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län

Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län Anna Nerelius Ärendegång: Styrelsen 2017-12-14 Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län Förslag till beslut Styrelsen ger kansliet

Läs mer

Anmälningslista. Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20. Näplu 2014-10-09.

Anmälningslista. Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20. Näplu 2014-10-09. Anmälningslista Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20 Näplu 2014-10-09 Näplu 2014-11-20 Tefau 2014-10-08 Tefau 2014-10-23 Tefau 2014-11-19 Delegationsbeslut

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Kommunstyrelsen 2008-09-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 117 Raimo Vuojärvi (m)

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-03-14 Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Kallade tjänstemän Victor Kilén, kommundirektör Johanna Harling kommunsekreterare Övriga kallade Vallentuna den 4

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande Socialnämndens arbetsutskott 2008-09-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 september 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segenstam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017 17 SN 2017.070 189 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-01-23 7 Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag 8 april 2010,

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år Dnr 263/

ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år Dnr 263/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-03-01 Blad 13 Ksau 32 Dnr 263/2015-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år 2015 Från socialnämndens

Läs mer

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 70 Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18 Socialnämnden 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 18 augusti 2009 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna gymnasium, klassrum invid cafeterian, Vallentuna måndagen den 9 november 2009, kl 17.00 OBS tiden! (före KF)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 23 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 229 Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen.

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-10-07 Blad 7 Ks 142 Au 120 Dnr 157/2014-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 Från socialnämndens sammanträde

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010. Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.292)

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bällstarummet kl 09:00-10:00 Sammanträdet ajournerades mellan klockan och

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bällstarummet kl 09:00-10:00 Sammanträdet ajournerades mellan klockan och Plats och tid Bällstarummet kl 09:00-10:00 Sammanträdet ajournerades mellan klockan 09.40 och 09.50. Beslutande närvarande Parisa Liljestrand (M) (ordförande), Jaana Tilles (S), Ylva Mozis (L), Sofia Segergren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde

Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde Tid Måndagen den 12 december 2016 kl 13.00 Plats Konferensrum 128, kommunhuset, Sundsgatan 29,

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006

Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006 Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006 Publiceringsdatum 2007-08-30 Granskningsperiod År 2006-12-31 Dnr 7010-06-103577 Kontaktpersoner Mohammad Dadgaranfar 08-785 42 30 Eva Hersler 08-785 41 67

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-01-11 2 KS 1 Redovisning av Folkhälsoundersökning Susann Svärd, FoU Kronoberg, presenterar resultatet från folkhälsokartläggningen i Kronobergs län. Kommunstyrelsen 2011-01-11 3 KS

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 2 av 2 Innehåll 12 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 13 Årsredovisning 2014 4 14 Remiss Ändrad inkomstutjämning för kommuner och landsting 5 15 Svar på revisionsrapport om nämndernas

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Kommunstyrelsen KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset

Kommunstyrelsen KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsen Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset Efter sammanträdet information om och utdelning av läsplattor 1 (7) Datum 2013-08-09 Ärende Sid.

Läs mer

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014)

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014) Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr 333-878/2014) Revidering av de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden vid socialtjänsten kring ensamkommande barn Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer