Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör Ulf Strömstedt Kommunsekreterare Marianne Sarberg Vallentuna den 16 november 2009 Örjan Lid Ordförande Marianne Sarberg Sekreterare Tfn: Justerande:... 1 (26)

2 Innehållsförteckning: Ärenden till KS 1. Justerande: Detaljplan för Bällstaberg och Nyborg programsamråd Detaljplan för Kragstadungen programsamråd Detaljplan för Vallentuna våtmarkspark - programsamråd Strukturplan för Karby och Brottby uppdrag Fördjupad översiktsplan för Gillinge Månadsuppföljning MU efter oktober Månadsuppföljning MU för kommunstyrelsen efter oktober Kommunstyrelsens verksamhetsplan Nämndernas verksamhetsplaner VP Utveckling av området Björkby-Kyrkviken - uppdrag Utdelande av Vallentuna kommuns förtjänsttecken Kriskommunikationsplan för Vallentuna kommun...14 Ärenden till KF 14. Huvudman för turistfrågor i kommunen Förslag till ändring av reglemente Ändrat huvudmannaskap för Vallentuna teater och styrketräningslokalen vid Vallentuna gymnasium Reviderad Pensionspolicy Svar på motion (DEX) om att starta specialklasser för överpresterande elever Svar på motion (S) hyreslägenheter i centrala Vallentuna Rekommendation att teckna nytt färdtjänstavtal med Landstinget i Stockholms län Förslag till nytt aktieägaravtal - Roslagsvatten AB Förslag till avfallsföreskrifter för Vallentuna kommun Yttrande över utställningsförslag - Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen - RUFS Anmälningsärenden...26 Sid 2 (26)

3 2. Detaljplan för Bällstaberg och Nyborg programsamråd Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Program till detaljplan är utställd för samråd tom 29 oktober Programområdet ligger ca 3 km från Vallentuna centrum. Inom programområdet föreslås ett motionsspår kring Bällstaberget, ca 150 nya bostäder, ny vägförbindelse mellan Bällstaberg och Nyborg samt en bussgata över kommungränsen till Täby. Naturvärden och viktiga gröna stråk föreslås bevaras som natur. I programmet sammanfattas förutsättningarna för utbyggnaden och det fortsatta planarbetet. Programhandling Se även kommunens hemsidan 3 (26)

4 3. Detaljplan för Kragstadungen programsamråd Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till kommunstyrelsen. KSAU 12/11 Yrkanden Jaana Tilles (S) yrkar att Kragsta 2:7 inte ska bebyggas utan bevaras som allmän plats och parkmark. Programhandlingar Se även kommunens hemsidan 4 (26)

5 4. Detaljplan för Vallentuna våtmarkspark - programsamråd KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till kommunstyrelsen Programhandlingar Se även kommunens hemsidan 5 (26)

6 5. Strukturplan för Karby och Brottby uppdrag Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Uppdrag ges till kommunledningskontoret att i samråd med samhällsbyggnadsförvaltningen utarbeta förslag till Strukturplan för Karby och Brottby enligt viljeinriktningen i Översiktsplan Arbetet med strukturplanen finansieras inom planeringschefens budget för översiktlig planering. I utställningshandlingen för Översiktsplan , redovisas i handlingsplanen att hela eller delar av tätorterna behöver studeras vidare. För Karby och Brottby anges att en strukturplan behövs som underlag för kommande detaljplaner. I översiktsplanen anges som kommunens övergripande viljeinriktning: En strukturplan för Karby och Brottby ska göra det möjligt att mer än fördubbla de båda samhällenas befolkning. Utvecklingen ska ske så att samhällena integreras och de barriärer som E18 utgör kan minskas. För att behålla och utveckla god service och skapa underlag för bättre kommunikationer med Vallentuna behövs fler invånare och bostäder i Karby och Brottby. Kommunledningskontoret synpunkter Norrvattens beslut att via Karby och Brottby försörja Norrtälje med dricksvatten öppnar möjligheter att VA-försörja Karby och Brottby via Vallentuna. För att finansiera Vallentunas del av VA-utbyggnaden och för att ge förutsättningar för utökad service i Karby och Brottby genom en utbyggnad av samhällena behövs ett samlat grepp tas över området som underlag för kommande detaljplaner. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse (26)

7 6. Fördjupad översiktsplan för Gillinge Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Uppdrag ges till kommunledningskontoret att i samråd med samhällsbyggnadsförvaltningen utarbeta förslag till fördjupad översiktsplan för Gillinge, inklusive förstudie för ny trafikplats, enligt viljeinriktningen i Översiktsplan Arbetet med fördjupad översiktsplan finansieras inom planeringschefens budget för översiktlig planering. Utställningshandling Översiktsplan I handlingsplanen anges att Gillinge ska studeras vidare i en fördjupad översiktsplan, FÖP. Kommunplan I kommunstyrelsens verksamhetsplan för anges som ett av målen att en fördjupad översiktsplan för Gillinge med ny trafikplats ska påbörjas Beslut Politisk styrgrupp ger konsultföretaget WSP i uppdrag att tillsammans med berörda tjänstemän utarbeta ett förslag till riktlinjer för en fördjupad översiktsplan för Gillinge öster och väster om E18. Beslut Kommunstyrelsen beslutar att utredningen om förutsättningarna för planläggning av Gillinge finansieras inom kommunplanerarens anslag för översiktlig planering. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Stadsbyggnadsutveckling i Gillinge Vallentuna kommun, se under kallelser kommunstyrelsen 7 (26)

8 7. Månadsuppföljning MU efter oktober 2009 Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen noterar informationen och understryker att nämnderna gör sitt yttersta för att klara av de beslutade besparingarna på en procent av helårsbudgeten och att kommunen därigenom kan klara balanskravet. Kommunledningskontoret har utifrån nämndernas månadsuppföljningar gjort en ekonomisk analys och en prognos för Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse (26)

9 8. Månadsuppföljning MU för kommunstyrelsen efter oktober 2009 Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner prognosen. Kommunledningskontoret har upprättat budgetuppföljning för kommunstyrelsen efter oktober månad När det gäller KS rambudget (exklusive räddningstjänst och KSOF) har 68 procent förbrukats efter tio månader att jämföras med riktpunkten 83 procent. Årsprognosen har reviderats kraftigt sedan tertialuppföljningen i augusti. Det beräknade överskottet har ökat från tkr till tkr. Detta motsvarar en besparing om 8,3 procent av årsbudgeten och därmed ser kommunstyrelsen ut att klara fullmäktiges besparingsuppdrag. Den största överskottsökningen aviseras inom IT-service. Räddningstjänsten har förbrukat 77 procent av budget. Prognostiserat överskott på tkr är oförändrat sedan tertial 2. Kvarvarande medel av kommunstyrelsens oförutsedda utgifter (KSOF) uppgår till tkr. Prognosen över medel som nämnderna kan behöva för att täcka eventuella ökade kapitalkostnader är nedskriven till noll då ingen begäran har inkommit. Därmed beräknas årets överskott för KSOF bli tkr. i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Styrkort för kommunstyrelsen 9 (26)

10 9. Kommunstyrelsens verksamhetsplan Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att anta verksamhetsplanen för enligt bilaga. Kommunledningskontoret har utifrån Kommunplan upprättat kommunstyrelsens verksamhetsplan för samma period. i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Kommunstyrelsens verksamhetsplan (26)

11 10. Nämndernas verksamhetsplaner VP 2010 Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ekonomichefen behöver tid för att utvärdera nämndernas verksamhetsplaner som därför redovisas på kommunstyrelsen den 30 november. 11 (26)

12 11. Utveckling av området Björkby-Kyrkviken - uppdrag Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Planeringsavdelningen ges i uppdrag att i samverkan med den förvaltningsgemensamma projektgruppen: 1. Ta fram konkreta förutsättningar för en restaurang/ett café i området Björkby-Kyrkviken och att påbörja arbetet med att åstadkomma en etablering. 2. Ta fram förslag till plan med möjliga åtgärder och anläggningar i Björkby-Kyrkviken utöver restaurang/café. Syftet är att ytterligare stärka och tillgängliggöra platsen som naturskön upplevelse-, rekreations- och mötesplats. Ett mål i kommunstyrelsens verksamhetsplan är att ta fram ett programförslag för utveckling av Björkby-Kyrkviken under Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Översiktsinformation naturreservatet 12 (26)

13 12. Utdelande av Vallentuna kommuns förtjänsttecken 2009 Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Vallentuna kommuns förtjänsttecken utdelas i enlighet med gällande riktlinjer. Vallentuna kommuns förtjänsttecken kan, enligt Riktlinjer för utdelning av förtjänsttecken fastställda av KF 131/85, utdelas till förtroendevalda och anställda verksamma inom Vallentuna kommuns förvaltning. Förtjänsttecknet får tilldelas särskilt förtjänta förtroendevalda och anställda som under lång tid, normalt 20 år, verkat inom kommunen. Utdelningen av förtjänsttecknet till personal kommer att ske den 3 december 2009 kl i Vallentuna gymnasium. Utdelning av förtjänsttecknet till förtroendevalda kommer att ske vid kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Förslag på anställda och förtroendevalda som uppfyller kommunens regler för utdelning av förtjänsttecken, reviderad KSAU (26)

14 13. Kriskommunikationsplan för Vallentuna kommun Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kriskommunikationsplan för Vallentuna kommun fastställs. I krisledningsplan för Vallentuna kommun, antagen av kommunfullmäktige den 15 december 2008, framgår att för förberedelser, utbildning och övning inom informationsområdet ska en särskild kriskommunikationsplan utarbetas och fastställas. Det nu föreliggande förslaget till kriskommunikationsplan har utarbetatats av säkerhetssamordnare och kommunikationsansvarig. I processen har såväl säkerhetshandläggare som kommunikationssamordnare vid kommunens förvaltningar varit involverade liksom även risk- och krishanteringsenheten vid Storstockholms brandförsvarsförbund. Även synpunkter från kommunens tjänstemannaledningsgrupp har beaktats i arbetet. Texter som beskriver arbets- och ansvarsförhållanden hos externa samverkanspartners har förankrats inom respektive organisation. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Förslag till Kriskommunikationsplan 14 (26)

15 14. Huvudman för turistfrågor i kommunen Förslag till ändring av reglemente Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 1. Huvudmannaskapet för turistfrågor i kommunen flyttas från kulturnämnden till kommunstyrelsen. Ändringen verkställs genom att uppgiften utgår från kulturnämndens reglemente och i stället tillförs kommunstyrelsens reglemente. 2. Formuleringen i kommunstyrelsens reglemente föreslås vara följande: - Vara kommunens huvudman i turist- och besöksnäringsfrågor med undantag för sådan verksamhet som kommunfullmäktige i särskild ordning uppdragit åt annan styrelse eller nämnd. Förslaget till förändrat huvudmannaskap för turist- och besöksnäringsfrågor har efter beslut i kommunstyrelsen varit på remiss till fritidsnämnden och kulturnämnden. Remissvar har inkommit där båda nämnderna ger bifall åt förslaget och inte har något att erinra. Ärendet beskrivs vidare i den ursprungliga tjänsteskrivelsen daterad Kommunledningskontorets synpunkter Kommunstaben anser att begreppet turism och turistfrågor inte är det mest lämpliga och beskrivande för Vallentunas situation och förutsättningar. Det bör vara kvar men kompletteras med det allt mer utbredda begreppet besöksnäring. I begreppet turism avses huvudsakligen vistelser som inkluderar övernattningar och för Vallentuna är besök över dagen det mest förekommande. Besöken över dagen är väl så viktiga att arbeta med och att utveckla. Frågan har diskuterats på planeringsavdelningen under remissprocessens gång och därför föreslås nu ett tillägg i formuleringen i reglementet. (se beslutspunkt 2). Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Tidigare tjänsteskrivelse daterad (26)

16 15. Ändrat huvudmannaskap för Vallentuna teater och styrketräningslokalen vid Vallentuna gymnasium Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 1. Hela hyres- och städkostnaden för Vallentuna teater vid Vallentuna gymnasium betalas av kommunstyrelsen 2010 i avvaktan på en permanent lösning för huvudmannskapet. 2. Huvudmannaskapet för styrketräningslokalen vid Vallentuna gymnasium delas från och med 1 januari 2010 mellan fritidsförvaltningen och barnungdomsförvaltningen enligt föreslagen modell. 3. Nivån på fritidsnämndens ekonomiska ramar ökas år 2010 med kronor. 4. Nivån på kommunstyrelsens ekonomiska ramar ökas år 2010 med kronor. 5. Nivån på utbildningsnämndens ekonomiska ramar minskas år 2010 med kronor. 6. Kommunledningskontoret aktualiserar den befintliga projektbeställningen avseende huvudmannaskapet för Vallentuna teater med fler lokaler och presenterar ett förslag avseende huvudmannaskapet under Ärendets tidigare beredningen Utbildningsnämnden beslutade den 15 oktober 2009 UN 84 att föreslå kommunstyrelsen att ändra huvudmannaskapet för teatern och styrketräningslokalen vid Vallentuna gymnasium. Utbildningsnämnden har i sitt beslut inte angett vem som ska ta över huvudmannaskapet. Utbildningsförvaltningen har dock i sin tjänsteskrivelse föreslagit att huvudmannaskapet ska gå över till fritidsnämnden. En övervägande del av Vallentunas gymnasieelever går i gymnasieskolor utanför kommunen. Kommunen ska ersätta den aktuella skolan med en skolpeng. Denna ersättning ska beräknas utifrån den egna gymnasieskolans kostnader. Som situationen är nu så har Vallentuna kommun dubbla kostnader för teatern och styrketräningslokalen. Dels den faktiska kostnaden, dels att kostnaderna är en del av underlaget till skolpengen vilken betalas till andra gymnasieskolor. Uppskattningsvis är det ungefär kronor per år som kommunen kan sänka sina kostnader 16 (26)

17 med. Om huvudmannaskapet fråntas utbildningsnämnden minskar kostnaderna för kommunen. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Protokollsutdrag UN, Tjänsteskrivelse BUN, (26)

18 16. Reviderad Pensionspolicy Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Reviderad pensionspolicy för anställda fastställs. Revidering av kommunens pensionspolicy för anställda med förslag till pensionslösningar att använda i samband med övertalighet. KPA Pension - kommunens leverantör av tjänster inom pensionsområdet - har anlitats för att tillsammans med HR-avdelningen ta fram ett reviderat förslag till pensionspolicy för anställda. Pensionspolicyn har uppdaterats avseende regler för särskild avtalspension enligt överenskommelse, annan avgångspension enligt särskilt beslut, avgångsvederlag, pensionsförstärkning samt möjlighet för äldre anställda att minska arbetstiden utan påverkan på pensionen i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Förslag till reviderad pensionspolicy för anställda 18 (26)

19 17. Svar på motion (DEX) om att starta specialklasser för överpresterande elever Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Parisa Molagholi (DEX) har inkommit med motion om att starta specialklasser för överpresterande elever. Barn- och ungdomsnämnden har haft ärendet på remiss. Barn- och ungdomsnämndens yttrande Motionen föreslås avslås då skolorna har ett nationellt uppdrag att anpassa undervisningen till varje elevs förutsättningar och att elevunderlaget i Vallentuna är för litet för att utgöra underlag för specialklassser för högpresterande elever. Specialklasser medför även kostnader utöver skolpeng för organisation av sökande, urval, uppföljning och genomförande. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Barn- och ungdomsnämndens protokoll 89/09 med förvaltningens tjänsteskrivelse Motion (DEX) 19 (26)

20 18. Svar på motion (S) hyreslägenheter i centrala Vallentuna KS Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen avslås med hänsyn till att byggföretagen för närvarande inte är intresserade av att bygga hyresrätter i centrala Vallentuna och att ett uppdrag för Össebyhus AB att bygga ett stort antal bostäder innebär en för stor riskexponering. KSAU 19/2 Yrkande Jaana Tilles (S) yrkar bifall till motionen. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Socialdemokraterna har i november 2006 genom Hans Strandin (S) och Ove Larsson (S) inkommit med en motion till kommunfullmäktige - hyreslägenheter i centrala Vallentuna. Ärendet har skickats på remiss till samhällsbyggnadsnämnden. Ärendets tidigare behandling KSAU 43, i ärendet Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Motion (S) Hans Strandin och Ove Larsson 2. Protokoll samhällsbyggnadsnämnden daterad (26)

21 19. Rekommendation att teckna nytt färdtjänstavtal med Landstinget i Stockholms län Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 1. Nytt färdtjänstavtal med Landstinget i Stockholms län godkänns. 2. Avtalet ska gälla från och med den 1 januari Kommunförbundet Stockholms län (KSL) har företrätt kommunerna i länet i förhandlingar med landstinget avseende nytt färdtjänstavtal. Förhandlingarna har pågått sedan Vid förhandlingarnas början fanns en ambition att föra över merparten av dagens kommunala persontransporter till Färdtjänsten och reglera kostnadsersättningen för detta. Denna ambition har inte uppnåtts utan kommunerna måste även fortsättningsvis upphandla transporter som föranleds av undantagen i 9 färdtjänstavtalet. KSL:s styrelse beslutade vid sitt sammanträde den 8 oktober 2009 att rekommendera kommunerna att teckna nytt färdtjänstavtal med Stockholms läns landsting. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse KSL:s rekommendation KSL:s information Nytt färdtjänstavtal som gäller från och med 1 jan (26)

22 20. Förslag till nytt aktieägaravtal - Roslagsvatten AB Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Aktieägaravtal mellan kommunerna Österåker, Knivsta, Vaxholm och Vallentuna godkänns. Roslagsvatten har lämnat förslag till nytt aktieägaravtal, daterat till kommunstyrelsernas ordföranden i Roslagsvattens ägarkommuner. Förslaget till aktieägaravtal har behandlats i Roslagsvattens styrelse och nytt reviderat förslag, daterat , har sänts ut för antagande i respektive kommuns fullmäktige, biläggs. Avtal om Va-verksamhet i Vallentuna kommun och Konsortialavtal mellan Österåkers och Vaxholms kommuner upphör i och med detta aktieägaravtals ikraftträdande. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Förslag till nytt aktieägaravtal, Kommunfullmäktige Vaxholms stad, (26)

23 21. Förslag till avfallsföreskrifter för Vallentuna kommun Dnr KS Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 1. Avfallsföreskrifter för Vallentuna kommun antas. 2. De nya föreskrifterna ska gälla från och med den 1 januari Enligt miljöbalken ska för varje kommun finnas en renhållningsordning, innehållande de föreskrifter för hantering av avfall som gäller i kommunen och en avfallsplan. Gällande avfallsplan fastställdes av kommunfullmäktige Kompletterat med föreslagna föreskrifter så utgör dessa båda dokument kommunens obligatoriska renhållningsordning. Förslaget till avfallsföreskrifter har varit utställt enligt miljöbalkens bestämmelser under tiden mellan den 29 juni och 14 augusti Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med bilagor: 1. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll , Samhällsbyggnadsförvaltningen tjänsteskrivelse Redogörelse för inkomna synpunkter under utställningstiden 4. Förslag till avfallsföreskrifter 23 (26)

24 22. Yttrande över utställningsförslag - Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen - RUFS 2010 Dnr KS Förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Yttrande avges över Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS till Regionplanenämnden i Stockholms läns landsting 1. i enlighet med yttrande från Stockholm Nordost 2. i enlighet med förslag till yttrande från Arlandaregionen. Arbetsutskottet har informerats i ärendet. Regionplanenämnden beslutade att godkänna utställningsförslag med miljökonsekvensbeskrivning för utställning under perioden 30 juni - 30 oktober 2009 enligt reglerna för regionplan i 7 kap 5 plan- och bygglagen. Vallentuna kommun har därmed beretts tillfälle att yttra sig över utställningsförslag Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS Samråd kring RUFS 2010 genomfördes under juni till november Kommunstyrelsen i Vallentuna kommun lämnade remissvar på samrådsförslaget dels tillsammans med Stockholm Nordost och dels tillsammans med Arlandaregionen. Inkomna synpunkterna finns redovisade av Regionplanekontoret i en samrådsredogörelse där även Regionplanenämndens direktiv för utställningsförslaget redovisas. Utställningen är ytterligare ett steg i arbetet med en ny regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen. Efter utställningen ska utställningssynpunkterna sammanställas i ett utställningsutlåtande och ett slutligt förslag till RUFS 2010 tas fram. Landstingsfullmäktiges behandling av RUFS 2010 beräknas ske i maj Stockholmsregionen behöver en gemensam plan som kan vägleda planerings- och utvecklingsarbetet i regionen under kommande år. En viktig funktion för utvecklingsplanen är att ge uttryck för regionens samlade viljeinriktning och att göra det tydligt hur de utmaningar som regionen står inför ska hanteras. Ambitionen med den färdiga utvecklingsplanen är att den ska ange vägen mot att bli Europas mest attraktiva storstadsregion. i ärendet Gemensamt yttrande från Stockholm Nordost daterat om RUFS 2010 utställningsförslag. Gemensamt yttrande från Stockholm Arlandaregionen (26)

25 na finns tillgängliga under länken 25 (26)

26 23. Anmälningsärenden Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen. Anmälningsärenden enligt bifogad lista meddelas och läggs till handlingarna. Anmälningslista för perioden till na kan begäras från kommunledningskontorets registrator (gärna via e-post ) 26 (26)

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 11 november 2009 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 11 november 2009 kl Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 11 november 2009 kl 18.00-19.15 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09

KALLELSE. 1. Justerande:... EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 EXTRA Kommunstyrelse 2009-11-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna gymnasium, klassrum invid cafeterian, Vallentuna måndagen den 9 november 2009, kl 17.00 OBS tiden! (före KF)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2012-10-01

KOMMUNSTYRELSEN 2012-10-01 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2012-10-01 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, kanslichef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.133 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-06-08 OBSERVERA ATT TIDEN ÄR ÄNDRAD TILL 17.00. Tid och plats Observera tiden: 17.00 Kulturrummet, Kulturhuset

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-06-08 OBSERVERA ATT TIDEN ÄR ÄNDRAD TILL 17.00. Tid och plats Observera tiden: 17.00 Kulturrummet, Kulturhuset K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-06-08 Tid och plats Observera tiden: 17.00 Kulturrummet, Kulturhuset Kallade tjänstemän Victor Kilén, tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-09-18 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Protokoll KS 3, 5 16 2015 01 22

Protokoll KS 3, 5 16 2015 01 22 3, 5 16 Innehåll 3 Fastställande av föredragningslista och val av justerare... 4 4 Upphandling av entreprenör för drift av linfärja mellan Vaxön och Vaxholms kastell... 5 5 Utökat bebyggelseavstånd från

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30 Kommunstyrelsen 2009-03-09 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 mars 2009 kl 18-20.30 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387 Beslutsförslag H Kommunstyrelseförvaltningen Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk Dnr 2012-387 Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(18) Plats och tid Micael Melanders tjänsterum, kommunhuset, våning 4, 09.00-10.25 ande Ledamöter Micael Melander (S) ordf. Bertil Böhlin (C) Jon Björkman (V) Johan Nordenmark (M) Övriga närvarande Clara

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-02-24 20 Gymnasieutbildning utomlands (UN 2016.007) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Gratis SL-kort till alla gymnasieelever Svar på motion väckt av Marie Fors (S)

Gratis SL-kort till alla gymnasieelever Svar på motion väckt av Marie Fors (S) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-03-18 KS-2012/844.629 1 (3) HANDLÄGGARE Mona Eichenseer mona.eichenseer@huddinge.se Kommunstyrelsen Gratis SL-kort till alla gymnasieelever Svar på motion väckt av Marie

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid A391, kl 09:00 cirka 11:45 Förmöten Majoriteten i D 240 klockan 08:00 Oppositionen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-12-01

KOMMUNSTYRELSEN 2014-12-01 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-12-01 Tid och plats 18.00 Bällstarummet, kommunhuset Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Emelie Hallin, Tf kanslichef Karin Kilerud,

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) 2(13) Innehållsförteckning 54 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslista 3 55 Ekonomiuppföljning oktober 2014 56 Remissvar Regional strategi för miljökvalitetsmålet Ingen övergödning

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, chefsekonom Marianne Sarberg, kommunsekreterare Shula Gladnikoff, planeringschef 65

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, chefsekonom Marianne Sarberg, kommunsekreterare Shula Gladnikoff, planeringschef 65 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 10

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, förvaltningschef

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Remiss Funktionellt prioriterat vägnät (TRV 2014/72378) KS/2015:186

Remiss Funktionellt prioriterat vägnät (TRV 2014/72378) KS/2015:186 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-08-24 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare Telefon 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se Remiss Funktionellt prioriterat vägnät (TRV 2014/72378) KS/2015:186 Förvaltningens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 23 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 23 (26) Sammanträdesprotokoll 23 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-20 37 Svar på motion (MP): Ta initiativ till en Klimatpakt (KS 2013.399) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande Protokoll 2 av 2 Innehåll 1 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 2 Detaljbudget 2016 4 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav 5 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:69 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2010:12 av Anna Kettner (S) om stöd och behandling för barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00. Sekreterare. Ärendelista Sid

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00. Sekreterare. Ärendelista Sid KALLELSE 2012-06-07 s arbetsutskott 1 (1) Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Sven-Ingvar Borgquist Ordförande Sekreterare

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-10 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-10-16 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 9 KS/2015:418. Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 9 KS/2015:418. Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör Arbetsutskott 2016-01-25 1 (1) 9 KS/2015:418 Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör Vid dagens sammanträde upptas byggnadsnämndens äskande för beredning. Arbetsutskottet

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Kommunstyrelsen 2008-09-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 september 2008 kl 18-19 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 117 Raimo Vuojärvi (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-05-20 1(8) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 8.30 9.40 Närvarande Beslutande Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S) Lennart Norman

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, KS-salen 14:00 15.54. ande Fredrik Axelsson, ordförande Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Tjänstgörande ersättare Maria Malmer Stenergard (M) Ida Nilsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-09-06 2 KS 97 Dnr 2011.211-27 Tilläggsanslag för bostadsanpassningsbidrag Bygg- och planchef Kjell Kågestad redogör i skrivelse 2011-08-22 om tilläggsanslag för konto 1161-4521-520-0211

Läs mer

Förslag till Skärgårdspolitiskt program för Stockholms läns landsting Remiss från Stockholms läns landsting, regionplane- och trafikkontoret

Förslag till Skärgårdspolitiskt program för Stockholms läns landsting Remiss från Stockholms läns landsting, regionplane- och trafikkontoret PM 2009:119 RII (Dnr 304-736/2009) Förslag till Skärgårdspolitiskt program för Stockholms läns landsting Remiss från Stockholms läns landsting, regionplane- och trafikkontoret Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Svar på motion (S) Översyn av rutiner för inköp och upphandling 9 KS 2015.501

Svar på motion (S) Översyn av rutiner för inköp och upphandling 9 KS 2015.501 Svar på motion (S) Översyn av rutiner för inköp och upphandling 9 KS 2015.501 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-04-11 81 Svar på motion (S) Översyn av rutiner för inköp och

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(22)

Sammanträdesprotokoll 1(22) Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 28 november 2012, 9.00-11.40 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 20 oktober 2008 klockan 19.00 20.25 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anna-Karin Yngvesson (kd), Jan-Ove Fransson (m), Hans Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2012-10-16 1 Innehållsförteckning Revidering av alkoholpolicy vid representation... 3 Motion om att Skövde kommun söker bidrag från regionen för utbyggnad av cykelvägnätet, asfaltering

Läs mer

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Verksamhetsplan 2016 16 Innehåll Inledning... 3 Ledamöter under 2016... 3 Folkhälsorådets uppdrag... 4 Förutsättningar... 4 Folkhälsorådets arbete 2016-2017... 5 Psykisk

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2014-06-16, kl 1000-1430 ande Harry Rantakyrö, S Vesa Hiltunen, S Holger Videkull, NS Kurt Wennberg, S Gotthard Patomella, S

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 maj 2008 kl 9.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 maj 2008 kl 9.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 maj 2008 kl 9.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 78-79 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-12 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun

Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun KS 22:1 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:46-034 2015-09-21 1/2 Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 2014-10-22 1 (14) Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP) Claes Häggblom, (KD) Elisabeth

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-23 Kommunstyrelsen Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Innehållsförteckning 2(11)

Innehållsförteckning 2(11) 2(11) Innehållsförteckning 12 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslista 3 13 Årsbokslut 2013 4 14 Medfinansieringsavtal för framtagande av vägplan för Engarns vägskäl 5 15 Svar på

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2015-2017

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2015-2017 2015 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2015-2017 Nämndens verksamhetsplan Denna verksamhetsplan bygger på den av kommunfullmäktige beslutade kommunplanen för 2015-2017. Inledning Kommunplanen är antagen

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer