Anskaffnings- och genomförandebeslut avseende upphandling av Contact Center

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anskaffnings- och genomförandebeslut avseende upphandling av Contact Center"

Transkript

1 1(6) Datum Vår referens Ann-Sofie Chudi Identitet Styrelsen Dokumenttyp Anskaffnings- och genomförandebeslut avseende upphandling av Contact Center Bakgrund SLs styrelse gav i december 2007 VD i uppdrag att senast den 18 mars 2008 återkomma till styrelsen med förslag på tydliga effektiviseringar och minskade totala kostnader för både egen och inhyrd personal. Enligt styrelsens beslut borde i samband därmed även övervägas vilka delar av verksamheten som kan upphandlas istället för att utföras i egen regi. Efter VDs återrapportering av ärendet i april 2008 avseende SL Kundtjänst AB (SLK) beslöt styrelsen att uppdra åt VD att: utreda förutsättningarna för en konkurrensutsättning av biljettkontrollen inom SLK utreda hur återstående verksamhet inom SLK kan effektiviseras i form av ändrade ägarförhållanden, konkurrensutsättning och samordning med Färdtjänsten. Efter utredning av SLKs verksamhet beslutade SLs styrelse i september 2008 att upphandla tjänsten biljettkontroll i en separat upphandling. Upphandlingen av SLs biljettkontroll pågår för närvarande och planerad regiövergång för den upphandlade verksamheten är den 1 januari I februari 2009 fattade styrelsen även ett inriktningsbeslut vilket bl. a. inkluderade att: Köpa tillbaka trafikentreprenörernas aktier i SLK Överföra SL Center till SLK Genom upphandling konkurrensutsätta kvarvarande delar av SLK och SL Center. Styrelsen beslöt vidare att VD skall återkomma till styrelsen med information och relevanta beslutsunderlag. Verksamheten på SLK idag omfattar tjänster som trafikinformation och andra trafikrelaterade frågor, hantering av synpunkter, administration av resegaranti, SL Access support och viss försäljning gentemot resenärer.

2 2(6) Tjänsterna levereras via telefon, , brev samt personlig betjäning vilket innebär att verksamheten är ett Contact Center till skillnad mot ett Call Center där kontakten utgörs av enbart telefonsamtal. De sammanslagna verksamheterna SLK och SL Center innebär en utvidgad Contact Centerverksamhet. Behovsanalys Uppdragsordningen för SLK är idag förhållandevis komplicerad. Huvuddelen av verksamheten avser resenärers frågor och synpunkter det så kallade basutbudet, vilket utförs av SLK på uppdrag av trafikentreprenörerna. Detta uppdrag styrs av trafikavtalen som även reglerar trafikentreprenörernas delägande i SLK. Ett resultat av denna konstruktion är en otydlig ägarstyrning samt en svårtydd bild av vem som är SLKs primära kund. Samtidigt som SL strävar mot en renodling av beställar- och utförarroller återfinns i SL engagemang i SLK en mix av ägande, roller och uppdrag av vitt skilda karaktärer. En tydlig beställarroll inbegriper ett rakt kundleverantörsförhållande mellan SL och den utförande entreprenören och bygger på en affärsmässig och förtroendefull relation med tydliga samarbetsrutiner och god uppföljning av verksamheten. Målsättningen för en framtida upphandlad Contact Centerverksamhet är att den ska leda till förbättrad service för SLs kunder och en vidareutveckling av dagens kundrelaterade tjänster, med bibehållen eller förbättrad kundnöjdhet. SLKs funktioner för informationshantering, störningsinformation, kvalitetssamordning samt SL Access Support för entreprenörer och ombud ingår inte i upphandlingen i enlighet med inriktningsbeslutet. Anledningen är att dessa processer delvis kommer att automatiseras och överföras till trafikentreprenörerna och SL i och med introduktionen av JustNu-teknik och SL Access. Färdtjänstens verksamhet exklusive myndighetsutövning kommer att integreras i SL organisationen under våren Syftet med överföringen av verksamheten är att förbättra trafiken för bland annat funktionshindrade, effektivisera verksamheten och få bort onödig administration. En analys har genomförts av Färdtjänstens kundserviceverksamhet. Analysen visar på vissa möjligheter att inkludera Färdtjänstens synpunktshantering i denna upphandling och den föreslås därför i detta skede ingå i upphandlingen som en option. Övrig kundserviceverksamhet inom Färdtjänsten har ett långt mer avancerat individuellt servicebehov då varje resa är unik och lämpar sig därför inte för att upphandlas av ett traditionellt Contact Center. Tjänsterna går eventuellt att upphandla men potentiella leverantörer har då en annan serviceprofil och utvecklat tekniskt stöd.

3 3(6) Omfattning och tidplan Som villkor för upphandlingen föreslås personalövergång av administrativ kundtjänstpersonal och personal i SL Center anges, övertagande av betalningsansvar för den för kundtjänstverksamhet anpassade lokalen på Lindhagensterassen 1 och dagens SL Center-lokaler inklusive investeringar i tillhörande utrustning, samt krav på mycket god svenska i tal och skrift. För att kunna svara mot SLs höga ambition avseende resenärsservice för hela resan kommer SL också att kräva att personalen har mycket god lokalkännedom. Upphandlingsprocessen av Contact Centerverksamheten är inledd i och med att en Request For Information (RFI) tillställts marknaden (se nedan). En prekvalificeringsfas för att välja ut de företag som får lämna anbud på upphandlingen startar den 20 maj 2009 som beräknas vara avslutad första veckan i juli. Förfrågningsunderlaget ska enligt plan sändas ut i början på augusti med målsättningen att tilldelningsbeslut bör kunna fattas i början av november Planerad driftsstart för Contact Centerverksamheten i ny regi är planerad till den 1 april Datumet för övertagande är planerat för att undvika ett övertagande under någon av de årliga arbetstoppar som dagens kundtjänst har (maj respektive september) samt baserat på att det avsatts erforderlig tid för de olika momenten i upphandlingsprocessen inklusive överprövning av tilldelningsbeslut till länsrätten. Kostnad och finansiering (ekonomisk kalkyl) Ersättningen för det så kallade basutbudet hos SLK var år 2008 drygt 40 miljoner kronor. För 2009 ligger budgeten för basutbudet något högre, vilket även inkluderar kostnaden för den permanentade dygnet runt-öppetverksamheten. Därutöver tillkommer under 2009 drygt 5 miljoner kronor för resenärsorienterade tjänster i basutbud för SL Access under dess implementeringsfas, vilket ger en totalkostnad på ca 50 miljoner kronor för administrativ kundtjänstverksamhet inom SLK innevarande år. Kostnaderna för drift av sju SL Center var år 2008 knappt 30 miljoner kronor, varav merparten utgick i form av fasta ersättningar till entreprenörerna. Budgeten för de sju SL centren innevarande år är ca 30 miljoner kronor. Målsättningen är att konkurrensutsättning av verksamheten ska sänka SLs totala kostnader för verksamheten med bibehållen eller höjd kvalitetsnivå. Bedömningen är också att effektiviseringsmöjligheter uppkommer då synergier mellan ett samordnat SL Kundtjänst och SL Center i en gemensam utförares regi blir möjliga.

4 4(6) Upphandlingsstrategi Analys av marknaden SL har inte tidigare upphandlat tjänsten Contact Center, men det är en vedertagen tjänst hos olika marknadsaktörer. Det finns idag en väl fungerande och konkurrensutsatt Contact Center-marknad i Sverige. Flera aktörer återfinns inom Sveriges CallCenter Förening, SCCF. Av 33 identifierade bolag på den svenska marknaden med Contact Center i sin tjänsteportfölj finns företag av varierande storlek med upp till anställda. De elva största aktörerna har en omsättning på över 100 miljoner kronor. Tjänsteutförandet kan både vara insourcat (drift sköts av entreprenören men personalen är anställd hos kund) och outsourcat (entreprenör står för både drift och anställd personal). Internationella riktlinjer för kundtjänstrelaterad verksamhet finns och en EU-standard diskuteras. Tillvägagångssätt En så kallad Request For Information (RFI) har som tidigare nämnts genomförts. Detta för att inhämta och säkerställa information om marknadens behov och möjligheter såsom kunskap om fördelaktiga lösningar, möjliga incitamentsmodeller och andra potentiella styrinstrument till stöd för effektivisering och kvalitetsförbättring. RFI utgör en viktig del i utarbetande av kravspecifikation för upphandlingen. Den gjorda RFIn har bl a givit till svar att majoriteten av anbudsintressenterna inte ser några hinder med att kundtjänst i form av Contact Center handlas upp tillsammans med kundtjänst inom SL Center. Dock uppger flertalet att SL Center verksamheten inte är deras kärnverksamhet och att de möjligtvis kommer att använda sig av samarbetspartner för detta. Vad gäller övertagande av befintliga hyresavtal ser majoriteten av anbudsintressenterna inga hinder med att ta över dessa. Avtalslängd på hyresavtalen bör vara samma som uppdragsavtalets längd. En kostnadsuppskattning av intressenterna visar på en god potential till kostnadsreduktion jämfört med nuvarande kostnader till nuvarande servicenivåer. Man identifierar också en förbättringspotential av dagens service/kvalitetsnivåer som anses ligga under branschstandard. Som exempel på detta anges att servicegraden är låg och antalet tappade samtal är hög. Man ser också en god möjlighet till utveckling och paketering av tjänsten i form av exempelvis digitala tjänster, call back, webb assistent, chatt mm. Partnerskap som samarbetsform anges av anbudsintressenterna som en viktig framgångfaktor samt tydliga och transparenta verksamhetsmål.

5 5(6) Upphandlingen Den upphandlingsform som har bedömts som mest tillämplig är förhandlad upphandling enligt lagen om upphandling i försörjningssektorn. Tjänsten avses som framgår av ovan att upphandlas i sin helhet. Det finns förväntade synergier för såväl SL som kunden (resenären) av att upphandla både ett Contact Center och SL Center i samma upphandling. Både SLK och SL Center är i dag kundservicefunktioner för SL gentemot resenären, och bör erbjuda ett mer enhetligt kundstöd. Avsikten är därför att under det närmaste halvåret utveckla SL Center så att det kan hantera samma typer av ärenden som idag kan hanteras av SLK. På samma sätt är ambition att ett framtida Contact Center ska kunna hantera försäljning av SLs biljetter och andra erbjudanden till resenärer via telefon och mail. Av inriktningsbeslutet från den 5 februari i år framgår att integrering av SL Center i SLK är ett möjligt steg på vägen i outsourcingen av den samlade verksamheten. Givet målen för upphandlingen och den föreslagna tidplanen för upphandling och övertagandeprocess görs bedömningen att integrering av SL Center i SLK inte är ett tids- eller kostnadseffektivt tillvägagångssätt utan att verksamheterna förbereds separat och integreras i samband med övertagande av verksamhet av en ny entreprenör. Nuvarande avtal rörande SL Center mellan SL och trafikentreprenörerna bör därför sägas upp av SL till upphörande vid tidpunkten för driftstart för ny entreprenör. Upphandlingen föreslås även omfatta Waxholmsbolaget ABs nuvarande köp av tjänster från SL Kundtjänst. Förvärv av aktier i SL Kundtjänst Som omnämns ovan tog styrelsen i februari ett inriktningsbeslut om att köpa resterande aktier i SL Kundtjänst. SL äger idag 51 % av aktierna (motsvarande 510 aktier) medan resterande 49 % (motsvarande 490 aktier) är fördelade mellan Veolia Transport Sverige AB, Busslink i Sverige AB, Swebus AB, Stockholmståg KB och Roslagståg AB Ett förslag till aktieöverlåtelseavtal har tagit fram i enlighet med bilaga 1, där SL köper tillbaka trafikentreprenörernas aktier till ett belopp motsvarande aktiernas kvotvärde, dvs. 100 kronor per aktie. Trafikentreprenörerna har vid enskilda möten ställt sig positiva till att överlåta sina respektive aktier i SL Kundtjänst till SL.

6 6(6) Förslag till beslut Styrelsen föreslås besluta att uppdra åt verkställande direktören att att att att genomföra upphandling avseende Contact Center på marknaden, inklusive att fastställa förfrågningsunderlag, fatta tilldelningsbeslut samt teckna och förvalta upphandlingskontrakt, säga upp befintliga avtal med trafikentreprenörerna rörande SL Center till upphörande vid tidpunkten för driftstart för ny entreprenör enligt upphandlingen, inkludera Färdtjänstens synpunktshantering som en option i upphandlingen, samt ändringar av och tillägg till upphandlingskontraktet som ryms inom fastställd budget skall fattas i enlighet med gällande delegationsordning. Styrelsen föreslås därutöver besluta att uppdra åt verkställande direktören att genomföra förvärv av aktier i SLK från trafikentreprenörerna, inklusive att underteckna erforderliga avtal och handlingar. Ingemar Ziegler Verkställande direktör Ann-Sofie Chudi Chef Verksamhetsutveckling Bilaga Förslag till aktieöverlåtelseavtal

7 1(4) AB Storstockholms Lokaltrafik och [entreprenör] AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL avseende aktier i SL Kundtjänst AB

8 2(4) Datum Identitet Detta aktieöverlåtelseavtal ( Avtalet ) har träffats mellan (1) AB Storstockholms Lokaltrafik, org.nr ( Köparen ), och (2) [entreprenör] ( Säljaren ). Parterna i punkterna (1) och (2) ovan kallas gemensamt Parterna eller var och en för sig för Part. 1 Bakgrund 1.1 Köparen har inlett en process i syfte att utreda hur verksamheten inom SL Kundtjänst AB, org. nr ( Bolaget ) kan effektiviseras i form av ändrade ägarförhållanden, konkurrensutsättning och samordning med Färdtjänsten. 1.2 Som en del i ovanstående arbete önskar Köparen förvärva samtliga Säljarens [antal] aktier ( Aktierna ) i Bolaget. Säljaren har förklarat sig villig att sälja Aktierna på villkor som framgår av detta Avtal. 2 Överlåtelse Säljaren överlåter härmed Aktierna till Köparen fria från belastningar och med samtliga tillhörande rättigheter. 3 Köpeskilling 3.1 Köpeskilling per Aktie uppgår till ett belopp som motsvarar Akties kvotvärde, vilket innebär en total köpeskilling om [belopp] kronor för Aktierna. 3.2 Betalning av köpeskillingen skall ske till ett av Säljaren angivet bankkonto. 4 Tillträde Inom tio (10) arbetsdagar från det att villkoren i punkt 7 nedan har uppfyllts skall Säljaren mot erhållande av köpeskillingen överlämna aktiebrev representerande Aktierna vederbörligen transporterade till Köparen, samt tillse att Köparen införs i Bolagets aktiebok som ägare till Aktierna.

9 3(4) Datum Identitet 5 Aktieägaravtal m m 5.1 Genom överlåtelse av Aktierna är Säljaren inte längre aktieägare i Bolaget, varvid gällande aktieägaravtal automatiskt upphör att gälla för Säljaren (med undantag av de bestämmelser som uttryckligen skall gälla även därefter). 5.2 Köparen kommer att hålla bolagsstämma i Bolaget där Köparen röstar för de förvärvade Aktierna och utser ny styrelse och firmatecknare för Bolaget. 5.3 Köparen bekräftar, för ordningens skull, att aktieöverlåtelsen enligt detta Avtal inte påverkar innehållet i eller tillämpningen av gällande driftavtal med Bolaget eller gällande trafikavtal med Köparen. Om nämnda avtal behöver ändras, t.ex. med anledning av kommande konkurrensutsättning av delar av kundtjänstverksamheten, skall separat(a) tilläggsavtal upprättas enligt sedvanliga rutiner. 6 Ansvar Aktierna överlåts i befintligt skick utan några garantier från Säljaren rörande Bolagets verksamhet eller finansiella ställning och Säljaren friskriver sig härmed från ansvar för fel eller brist i Aktierna eller Bolaget (inkluderat ansvar för fel eller brist enligt köplagen) som inte grundas på garantier eller åtaganden som angivits i detta Avtal. 7 Villkor Detta Avtal är till alla delar förfallet, utan rätt till ersättning för någondera Parten, om inte Köparens styrelse och Stockholms läns landstingsfullmäktige senast den har godkänt aktieöverlåtelsen enligt detta Avtal. 8 Tillämplig lag och tvister 8.1 Detta Avtal skall tillämpas och tolkas enligt vid var tid gällande svensk rätt. 8.2 Tvist i anledning av detta avtal skall slutligt avgöras genom förfarande i allmän domstol. Förfarandet skall äga rum i Stockholm

10 4(4) Datum Identitet Detta avtal har upprättats i två exemplar varav Parterna tagit var sitt. Stockholm den / 2009 Stockholm den / 2009 AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK [Entreprenören]

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL 1(5) AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL avseende aktierna i Stockholms Terminal AB 2(5) Detta aktieöverlåtelseavtal ( Avtalet ) har träffats mellan (1) Jernhusen AB, org nr 556584-2027, Box 520, 101 30 Stockholm (

Läs mer

Förvärv av aktier i Boplats Göteborg AB från Bostads AB Poseidon, Göteborgs stads bostadsaktiebolag och Familjebostäder i Göteborg AB

Förvärv av aktier i Boplats Göteborg AB från Bostads AB Poseidon, Göteborgs stads bostadsaktiebolag och Familjebostäder i Göteborg AB Styrelsehandling 2018-05-14 Bilaga 3 c 1 Bilaga E Styrelsen 2018-03-19 Diarienummer: 0098/17 Handläggare: Håkan Spjuth Tel: 031-368 54 60 E-post: hakan.spjuth@gshab.goteborg.se Förvärv av aktier i Boplats

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster 1 (5) Datum 2011-03-21 Identitet SL-2011-01602 TN 1103-079 Trafiknämnden Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster Bakgrund Inom AB Storstockholms Lokaltrafik ( SL ) handläggs löpande juridiska

Läs mer

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning 1(5) Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2016-11-29, punkt 9 Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning beskrivning Beslut

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:45 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Försäljning av aktieposter i AB Transitio Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet AB Storstockholms Lokaltrafiks styrelse föreslår

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av försäkringsprogram 2015-2020

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av försäkringsprogram 2015-2020 1(5) Verksamhetsstyrning och ekonomi Finansiering och kalkylering Handläggare Peter Fransson 08 686 15 98 peter.fransson@sll.se Trafiknämnden 2014-12-02, punkt 5 TN 2014-0642 Anskaffningsbeslut avseende

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 Trafiknämnden 2014-06-03, punkt 5 Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster Ärendebeskrivning

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB Bilaga 1 AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL mellan SKL Företag AB och [KOMMUN] rörande INERA AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 1 2. ÖVERLÅTELSE OCH TILLTRÄDE... 1 3. KÖPESKILLING... 1 4. VILLKOR FÖR TILLTRÄDET

Läs mer

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration 1(5) Johan von Schantz 08-686 3877 johan.vonschantz@sll.se Trafiknämnden 2017-06-20, punkt 14 Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration beskrivning Beslut om genomförande av

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer

Upphandling av IT-drift och support (DIT17)

Upphandling av IT-drift och support (DIT17) 1(6) Handläggare John Fredlund 08-686 16 35 john.fredlund@sll.se Trafiknämnden 2016-02-23, punkt 6 Upphandling av IT-drift och support (DIT17) Ärendebeskrivning Ärendet avser beslut att genomföra upphandling

Läs mer

Avtal avseende överlåtelse av aktierna i Länstrafiken i Sörmland AB

Avtal avseende överlåtelse av aktierna i Länstrafiken i Sörmland AB Slutligt utkast 4 september 2018 Avtal avseende överlåtelse av aktierna i Länstrafiken i Sörmland AB mellan Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Landstinget Sörmland INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

1(6) Trafiknämnden , punkt 5. Ärende/Dok. id. SL Infosäk. klass K1 (Öppen)

1(6) Trafiknämnden , punkt 5. Ärende/Dok. id. SL Infosäk. klass K1 (Öppen) 1(6) Handläggare John Fredlund 08-686 16 35 john.fredlund@sll.se Trafiknämnden 2016-02-23, punkt 5 Upphandling av Drift och underhåll för tekniska anläggningar avseende tele-, transmission och IT-styrd

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av tjänsten SMS-biljett

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av tjänsten SMS-biljett Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-03-22 1 (5) Identitet TN 1204-0101 Handläggare Fredrik Cavalli Björkman Anskaffningsbeslut avseende upphandling av tjänsten SMS-biljett Bakgrund Tekniktjänst SL

Läs mer

Genomförandebeslut av Kistagrenens spårtunnel under ny E18

Genomförandebeslut av Kistagrenens spårtunnel under ny E18 1(8) Dokumenttyp Handläggare Amanda Svensson 08 686 1982 Styrelsen Genomförandebeslut av Kistagrenens spårtunnel under ny E18 Bakgrund SL arbetar tillsammans med bland annat berörda kommuner med en förstudie

Läs mer

SL Access lägesrapport och förslag till fortsatt utveckling samt projektavslut

SL Access lägesrapport och förslag till fortsatt utveckling samt projektavslut 1 (5) Datum 2011-05-31 Identitet TN 1106-152 Trafiknämnden SL Access lägesrapport och förslag till forts utveckling samt projektavslut Sammanfning SL:s nya biljett- och betalsystem SL Access med biljetter

Läs mer

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Styrelse 2011-09-01 Ärende 3 2011-08-29 Sid. 1(6) Peter Kvarnhem 08-508 29 390 Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Förslag till beslut Styrelsen föreslås

Läs mer

Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar

Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-10-25, punkt 8 Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar beskrivning Upphandling av drift

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL mellan å ena sidan Täby kommun, org nr 212000-0118 183 80 TÄBY ( Säljaren ) och å andra sidan Täby Holding AB, org nr 556XXX-XXXX ( Köparen ) Avseende överlåtelse av aktierna i Täby

Läs mer

Reviderad plan för buss- och spårtrafikupphandling

Reviderad plan för buss- och spårtrafikupphandling 1 (6) Datum 2011-05-31 Identitet TN 1106-147 Trafiknämnden Reviderad plan för buss- och spårtrafikupphandling 2011-2014 Enligt SL:s styrelses beslut 2004-08-31 skall styrelsen årligen ta ställning till

Läs mer

Förvärv av Älvsjödepån

Förvärv av Älvsjödepån 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 Trafiknämnden 2013-11-19, punkt 3 TN 2013-0660 Förvärv av Älvsjödepån Ärendebeskrivning I ärendet föreslås SL förvärva bolag innehållande fastigheten Varubudet

Läs mer

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan Bolagspolicy Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ägarroll...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2010:32 1 (21) LS 1002-0115 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Försäljning av aktier i Stockholm Terminal AB Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm Ärendet AB Storstockholms Lokaltrafiks

Läs mer

Förnyat genomförande- och anskaffningsbeslut avseende enskild upphandling inom Projekt SL Lås

Förnyat genomförande- och anskaffningsbeslut avseende enskild upphandling inom Projekt SL Lås Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-03-19 LS 1312-1601 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-04- 0 8 0 0 0 25^ Förnyat genomförande- och anskaffningsbeslut avseende

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:59 LS 1105-0669 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Minskning av aktiekapital i AB Storstockholms Lokaltrafik och avveckling av Lidingöbolaget Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik

Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik 1 (8) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik Ärendet Landstingsfullmäktige

Läs mer

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Brev till aktieägarna Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Styrelsen i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB 17:e september

Läs mer

Ärende 24 Finansiering Örebroregionens Science Park år 2015

Ärende 24 Finansiering Örebroregionens Science Park år 2015 Ärende 24 Finansiering Örebroregionens Science Park år 2015 Tjänsteskrivelse 1 (2) 2015-07-06 KS 2014.0399 Handläggare Christian Westas Till Kommunfullmäktige Överlåtelse av aktier i Örebroregionens Science

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Genomförandebeslut SL som helägt av landstinget

Genomförandebeslut SL som helägt av landstinget 1 (5) Datum 2011-03-21 Identitet SL-2011-01459 TN 1103-080 Trafiknämnden Genomförandebeslut SL som helägt av landstinget Minskning av aktiekapitalet i AB SL och avveckling av Lidingöbolaget Bakgrund och

Läs mer

Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter

Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-6861937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2017-02-21, punkt 7 Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter beskrivning Idag

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Finansiering av miljöbussar

Finansiering av miljöbussar 1(5) 2009-08-18 Vår referens Gunnel Forsberg 08 686 1418 Styrelsen Dokumenttyp Finansiering av miljöbussar Bakgrund SLs inriktning har, alltsedan upphandling av busstrafiken inleddes i början på 1990-talet,

Läs mer

Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör

Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-05-25 1 (5) Identitet TN 1206-0142 Handläggare: Ragna Forslund 08-686 1959 Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör Bakgrund I

Läs mer

Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik

Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik 1(5) 2009-05-06 Dokumenttyp Bilaga 1 Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik 2010-2013 1. Sammanfattning Förslaget till trafikupphandlingsplan för 2010 2013 innebär att avtalsområdena Huddinge/Botkyrka,

Läs mer

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2015-10-02 Jörgen Wijk 0477 441-14 jorgen.wijk@tingsryd.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Tjänsteskrivelse Överlåtelse av aktier Diarienummer 2018/782, löpnummer 4554/2018

Tjänsteskrivelse Överlåtelse av aktier Diarienummer 2018/782, löpnummer 4554/2018 Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens förvaltning 2018-12-12 Tjänsteskrivelse Överlåtelse av aktier Diarienummer 2018/782, löpnummer 4554/2018 Sammanfattning Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB) äger 51 procent,

Läs mer

Styrelsens för Platzer Fastigheter Holding AB (publ)

Styrelsens för Platzer Fastigheter Holding AB (publ) Styrelsens för Platzer Fastigheter Holding AB (publ) förslag till beslut om (A) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram, samt (B) säkringsåtgärder för programmet inklusive ändring av bolagsordningen,

Läs mer

Aktieägaravtal mellan Österåkers kommun, Norrtälje kommun och Östhammars kommun avseende Visit Roslagen AB

Aktieägaravtal mellan Österåkers kommun, Norrtälje kommun och Östhammars kommun avseende Visit Roslagen AB Tjänsteutlåtande 0 Österåker Näringslivs- och utvecklingsenheten Till Kommunfullmäktige Datum 2016-01-18 Dnr KS 2016/0025 Aktieägaravtal mellan Österåkers kommun, Norrtälje kommun och Östhammars kommun

Läs mer

Fusion av SL Infrateknik AB. lokaltrafik 4 LS

Fusion av SL Infrateknik AB. lokaltrafik 4 LS Fusion av SL Infrateknik AB med AB Storstockholms 4 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-09-13 Fusion av SL Infrateknik AB med AB Storstockholms Föredragande landstingsråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning

Läs mer

HKF 9420 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 9420 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) Antagen av kommunfullmäktige 1995-06-12, 91, med ändring i kommunstyrelsen 1996-12-02, 271, med ändring i kommunfullmäktige 2001-10-08, 147, 2003-01-20, 5, 2005-10-24, 20, 2008-12-08, 213, 2013-06-11,

Läs mer

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB STADSLEDNINGSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SLK DNR 022-1917/2011 SID 1 (6) Handläggare SLK: Katharina Gratschew, tfn 08-508 29 311 Handläggare Stockholms Stadshus AB: Andreas Jaeger tfn 08-508 29 269 Till

Läs mer

230 Beslut om ändrat ägande av vindkraft (KSKF/2018:148)

230 Beslut om ändrat ägande av vindkraft (KSKF/2018:148) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(1) 230 Beslut om ändrat ägande av vindkraft (KSKF/2018:148) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Aktieöverlåtelseavtal mellan Eskilstuna

Läs mer

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Anders Lennartsson 2015-01-12 TSN 2015-18 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Kommuner som så önskar kan enligt

Läs mer

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-11-26 LS 1406-0797 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Föredragande

Läs mer

AVTAL. Detta avtal ska närmare reglera ett sådant upphörande jämte överlåtelse.

AVTAL. Detta avtal ska närmare reglera ett sådant upphörande jämte överlåtelse. Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd ( Staden ) och Fastighets AB Palmfelt Center, org.nr 556833 4535, c/o Stadshuset, 105 35 Stockholm ( Tomträttshavaren ) har denna dag träffats följande

Läs mer

Upphandling av juristtjänster

Upphandling av juristtjänster 1(6) Charlotte Alström 08-686 4015 charlotte.alstrom@sll.se Trafiknämnden 2017-03-21, punkt 10 Upphandling av juristtjänster beskrivning Trafiknämnden föreslås genomföra upphandling av ramavtal avseende

Läs mer

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB 2017-10-27 AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB Detta avtal

Läs mer

Verkställighet avseende tillbyggnad inom spårdepå Högdalen, etapp 1.

Verkställighet avseende tillbyggnad inom spårdepå Högdalen, etapp 1. 1(5) Program och Upphandling Handläggare Peter Torndal 08-6863627 peter.torndal@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-24 Trafiknämnden 2014-05-13, punkt 8 Diarienummer SL 2014-0453 Infosäk. klass K2 (Känslig)

Läs mer

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636 Mellan Regionförbundet Östsam, Regionförbundet Sörmland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Nyköpings kommun, Oxelösunds kommun, Trosa kommun, Mjölby kommun och Botkyrka kommun (nedan kallade Parterna

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ) Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ) Aktieägarna i Nordic Mines AB (publ), 556679-1215 ( Bolaget ), kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 klockan 11.00 på

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:96 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Förslag till strukturella åtgärder i vissa intressebolag Föredragande landstingsråd: Anna Berger Kettner Ärendet AB Storstockholms Lokaltrafiks

Läs mer

UTKAST (S:t Erik) Staden Tomträttshavaren Tomträtten Fastigheten AVTAL 1 Överlåten egendom Egendomen Köpeskillingen 2 Tillträde

UTKAST (S:t Erik) Staden Tomträttshavaren Tomträtten Fastigheten  AVTAL 1 Överlåten egendom Egendomen Köpeskillingen 2 Tillträde Bilaga 1 UTKAST 2016-09-14 (S:t Erik) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, org.nr 802000-8598 ( Staden ) och [**], org.nr [**] ( Tomträttshavaren ), såsom innehavare av tomträtten (

Läs mer

Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09)

Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09) 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-04-19, punkt 9 Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09) Ärendebeskrivning Ärendet avser

Läs mer

Programmet ses av kommunen som en viljeyttring för Innerstadsbolagets långsiktiga inriktning.

Programmet ses av kommunen som en viljeyttring för Innerstadsbolagets långsiktiga inriktning. Sida 1/6 Aktieägaravtal för Kungsbacka Innerstads AB Mellan Kungsbacka kommun, Fastighetsägarna Göteborg Första regionen ek för och Kungsbacka köpmannaförening har träffats följande avtal angående ägarförhållandena

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Införande av låginstegsbussar i SL-trafiken

Införande av låginstegsbussar i SL-trafiken 1 (5) Datum 2011-10-11 Identitet TN 1110-214 Trafiknämnden Införande av låginstegsbussar i SL-trafiken Sammanfning På lång sikt är SL:s mål den allmänna kollektivtrafiken ska upplevas som det mest raktiva

Läs mer

Fusion av SL Infrateknik AB med AB Storstockholms lokaltrafik

Fusion av SL Infrateknik AB med AB Storstockholms lokaltrafik Stockholms läns landsting 2017-07-17 Landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Styrning och strategi Anders Olsson TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (3) Landstingsstyrelsens ägarutskott Fusion av SL Infrateknik

Läs mer

Leveransavtal med Stockholm Gas AB

Leveransavtal med Stockholm Gas AB 1(3) Datum 2009-06-03 Vår referens Ann-Sofie Chudi 08 686 3957 Identitet Styrelsen Leveransavtal med Stockholm Gas AB Ärendet Ett förslag till avtal om leverans av biogas har arbetats fram mellan AB Storstockholms

Läs mer

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG TILL BESLUT ENLIGT DAGORDNINGENS PUNKT 16 (I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till

Läs mer

Ändringsavtal avseende SL:s kapitalkostnadsersättningar för vissa övriga investeringar m.m. ( Ändringsavtalet )

Ändringsavtal avseende SL:s kapitalkostnadsersättningar för vissa övriga investeringar m.m. ( Ändringsavtalet ) Sid 1 (6) Statens järnvägar, organisationsnummer 202100-0787 ( Statens järnvägar ) och AB Storstockholms Lokaltrafik, organisationsnummer 556013-0683 ( SL ), nedan benämnda Avtalsparterna, träffar följande

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Aktieägarna i Moberg Derma AB, 556697-7426 ( Bolaget ) kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 3 september 2010 kl. 10.00, i Bolagets lokaler,

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum]

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum] AKTIEÄGARAVTAL avseende aktierna i [Bolaget] [Datum] Aktieägaravtal 1 (6) Aktieägaravtal 1 Bakgrund 1. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr [ ], [adress], [postadress]; 2. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr

Läs mer

Kallelse till ordinarie bolagsstämma i N Stor Stark AB (publ),

Kallelse till ordinarie bolagsstämma i N Stor Stark AB (publ), Örebro 2016-03-03 Kallelse till ordinarie bolagsstämma i, 2016-03-31 Datum: 2016-03-31, kl. 15.00. Plats: Scandic Örebro Väst, Västhagagatan 1, Örebro Anmälan: Via e-post på bolagsstamma@nstorstark.se,

Läs mer

Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC

Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC Styrdokument Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.18) Godkänd av kommunfullmäktige, 184 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige,

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL Version 2014-10-22 Mellan Landstinget Västmanland, org nr 232100-0172, nedan kallat Säljaren och Västerås Stads Strategiska Fastigheter AB, org nr 556634-1367, nedan kallat Köparen, har denna dag träffats

Läs mer

Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell validering av mobila biljetter

Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell validering av mobila biljetter 1(8) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-12-08, punkt 5 Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell

Läs mer

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30)

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) 1(6) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 15 Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) Ärendebeskrivning

Läs mer

1(7) Konkurrensprogram. Styrdokument

1(7) Konkurrensprogram. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2012-10-31, 182 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av Eda kommun 3(7) Innehållsförteckning...4 1. Syfte... 4 2.

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2018

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2018 Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-04-03 Handläggare Barbro Karlsson Telefon: 08-508 36 218 Till Äldrenämnden den 25 april 2017 Central entreprenadupphandling av

Läs mer

Upphandlings- och inköpsreglemente för Malung-Sälens kommun

Upphandlings- och inköpsreglemente för Malung-Sälens kommun Upphandlings- och inköpsreglemente för Malung-Sälens kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-10-28 93 Gäller från och med 2013-11-26 Reviderad 2014-11-03 av upphandlingsenheten Innehåll Syfte...3 Regler...3

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL D A T U M D I A R I E N R 2011-05-17 LS-LED11-407 79 Gemensam inköps- och upphandlingspolicy för Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland Arbetsutskottets

Läs mer

.~. KARLSKOGA. ~d( KOMMUN. Ärende 6

.~. KARLSKOGA. ~d( KOMMUN. Ärende 6 .~. KARLSKOGA ~d( KOMMUN Ärende 6 Ansökan om ägarbidrag för Inkubera ; Örebro AB för 2012 Sammanträdesprotokoll ~. KARLSKOGA P'd'- KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-12-04 Kommunstyrelsen 13 KS 234 KS 2012.0035

Läs mer

Påkallandet av köpoption för att förvärva Capio S:t Görans sjukhus AB

Påkallandet av köpoption för att förvärva Capio S:t Görans sjukhus AB HSN 2010-11-23 p 3 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2010-11-19 Handläggare: Anders Nettelbladt Påkallandet av köpoption för att förvärva Capio S:t Görans sjukhus AB Ärendebeskrivning Vårdavtalet

Läs mer

7. Beslut om a) ändring av bolagsordningen och b) minskning av Bolagets aktiekapital

7. Beslut om a) ändring av bolagsordningen och b) minskning av Bolagets aktiekapital Bilaga 2 Styrelsens i Wonderful Times Group AB (publ), org. nr. 556684-2695 ( Bolaget ) förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 22 april 2014 (punkt 3) 1. Öppnande av stämman och val av ordförande

Läs mer

Borgen för finansiering och utbyte av miljöbussar i SLtrafiken,

Borgen för finansiering och utbyte av miljöbussar i SLtrafiken, Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2013-08-21 LS 1306-0888 LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-09- 03 0 0005 Landstingsstyrelser! Borgen för finansiering och utbyte av miljöbussar

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE.

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE. Sid. 1 (5) Mellan. kommun, nedan kallad Kommunen, och Kommunförbundet Skåne, nedan kallat Kommunförbundet, har träffats följande SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Läs mer

Bolagsstiftarnas guide till. Snabbavveckling

Bolagsstiftarnas guide till. Snabbavveckling 2018 Bolagsstiftarnas guide till Snabbavveckling Lämna ditt bolag i trygga händer! Vi har funnits i branschen i över 20 år och är stolta över att årligen få hjälpa tusentals entreprenörer med såväl nya

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-1271 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2017 Föredragande

Läs mer

FAQ VERKSAMHETEN. .u. Vad är syftet med X2AB?

FAQ VERKSAMHETEN. .u. Vad är syftet med X2AB? FAQ VERKSAMHETEN.u. Vad är syftet med X2AB? Syftet med X2ABs verksamhet är att erbjuda regionala kollektivtrafikmyndigheter,länstrafikbolag och trafikföretag en möjlighet att driva gemensamma utvecklingsprojekt

Läs mer

Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms Lokaltrafik

Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms Lokaltrafik 1 (3) Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-01-18 Identitet TN 1201-0015 Handläggare: Niklas Personne 08-686 3646 Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende Periodkortsavtal för Regional kollektivtrafik i Mälardalen

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende Periodkortsavtal för Regional kollektivtrafik i Mälardalen Periodkortsavtal för Regional kollektivtrafik i Mälardalen, dnr 20161101-01 Sidan 1 av 6 Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende Periodkortsavtal för Regional kollektivtrafik i Mälardalen Mälardalstrafik

Läs mer

Stockholm 6 september 2018

Stockholm 6 september 2018 Stockholm 6 september 2018 Kallelse till extra Bolagsstämma i TopRight Nordic AB (publ) Formatted: Font: 25 pt Styrelsen föreslår utdelning i form av aktier i Watch it Live Aktieägarna i TopRight Nordic

Läs mer

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning 1 LTV 2009 I KORTHET Detta dokument innehåller information om styrelsens för Telefonaktiebolaget LM Ericsson förslag till årsstämman den 22 april 2009 om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda,

Läs mer

Nedan följer en beskrivning av villkoren för Optionsprogrammet 2019.

Nedan följer en beskrivning av villkoren för Optionsprogrammet 2019. Styrelsens fullständiga förslag avseende antagande av långsiktigt incitamentsprogram för anställda inom Jays Group AB (publ) i form av teckningsoptioner Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införandet

Läs mer

Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014

Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut i samband med kapitalanskaffning

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD Datum 2008-11-26 Innehållsförteckning Innehåll Sida I ALLMÄNT... 1 1 Bakgrund... 1 2 Bilagor...

Läs mer

Bilaga F Styrelsen Diarenummer: 0044/14. Handläggare: Peter Berggren Tel: E-post:

Bilaga F Styrelsen Diarenummer: 0044/14. Handläggare: Peter Berggren Tel: E-post: Bilaga F Styrelsen 2016-01-25 1 Diarenummer: 0044/14 Handläggare: Peter Berggren Tel: 031 368 54 56 E-post: peter.berggren@gshab.goteborg.se Ställningstagande över BRGs hemställan kring avveckling av Sahlgrenska

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:11 2018-03-22 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. I den

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SÄLJARNA (såsom definierat nedan), och. SKL Företag AB. rörande INERA AB

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SÄLJARNA (såsom definierat nedan), och. SKL Företag AB. rörande INERA AB Bilaga 1 AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL mellan SÄLJARNA (såsom definierat nedan), och SKL Företag AB rörande INERA AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 1 2. DEFINITIONER OCH TOLKNING... 1 3. Överlåtelse och Tillträde...

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Avtal mellan Stockholms läns landsting och Locum AB, 1993

Avtal mellan Stockholms läns landsting och Locum AB, 1993 FÖRSLAG 2004:73 13 Avtal mellan Stockholms läns landsting och Locum AB, 1993 AVTAL OM FÖRVALTNING Mellan Stockholms läns landsting, org nr 232100-0016, Box 22550, 104 22 Stockholm, nedan kallat landstinget

Läs mer

Ägardirektiv för Älvkarleby Kommunhus AB, org.nr 556611-1794

Ägardirektiv för Älvkarleby Kommunhus AB, org.nr 556611-1794 1 Beslutad av kommunfullmäktige 2006-05-17 417. Dnr 27/05.107 och 2003-05-14 93. Dnr 30/03.002. (punkt 23) Ägardirektiv för Älvkarleby Kommunhus AB, org.nr 556611-1794 1. Bolaget som organ för kommunal

Läs mer

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL 1 Parter 11 Statkraft SCA Vind AB, orgnr 556706-3507, med adress c/o Statkraft Sverige AB, Hitech Building 92, 101 52 Stockholm (nedan Vindkraftsparksinnehavaren ); 12 Dalakraft

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I OREZONE AB (PUBL)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I OREZONE AB (PUBL) KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I OREZONE AB (PUBL) Aktieägarna i Orezone AB (publ), 556785-4236, kallas till extra bolagsstämma den 26 mars 2019 kl. 13.00 på Radisson Blu SkyCity Hotel med adress Pelargången

Läs mer

Handlingar till Kommunfullmäktiges extra sammanträde den 30 maj 2012. Använd fliken bokmärken för att snabbt hitta till respektive ärende

Handlingar till Kommunfullmäktiges extra sammanträde den 30 maj 2012. Använd fliken bokmärken för att snabbt hitta till respektive ärende Handlingar till Kommunfullmäktiges extra sammanträde den 30 maj 2012 Använd fliken bokmärken för att snabbt hitta till respektive ärende Ärende 1 Kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum

Läs mer