Kultur och företagande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 22 september 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur och företagande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 22 september 2016"

Transkript

1 Kultur och företagande Kulturproduktionens villkor Karlstad 22 september 2016

2 Trender Kultur och media är en tillväxtbransch. I hela samhället kan vi urskilja en rörelse från stora organisationer mot projekt och nätverk. Inom kultursektorn bedrivs allt mer verksamhet i företagsform av olika slag. Tillväxten av arbeten inom kultursektorn sker främst i form av eget företagande. Kultursektorn är den mest företagstäta sektorn i samhället.

3 Definitioner av kulturföretag Med kulturföretag menas att företa sig något på det kulturella fältet. Kulturföretag är företag som sysslar med musik, design, film och tv, media, nya media, interaktiva digitala medier, teater och dans, konst eller reklam. Kulturföretag är företag som själva tycker att de är kulturföretag if they think they are, they are.

4 Kulturföretagens struktur 30 procent av dem som är verksamma inom kultursektorn är egenföretagare jämfört med 14 procent i genomsnitt. Sektorn domineras av småföretag (mindre än 10 anställda) och mikroentreprenörer. Antalet mikroentreprenörer ökar. En bransch som är ekonomiskt lukrativ för ett fåtal men där flertalet har mycket låga inkomster.

5 Det småskaliga kulturlivet Om man betraktar det småskaliga kulturlivet som bransch visar det sig att: Man är mer dynamisk, flexibel och anpassningsbar än i andra branscher. Man jobbar ofta i projektform. Man har många olika uppdragsgivare samtidigt. Man går mellan A-skatt och F-skatt. Man arbetar i nätverk snarare än fasta organisationer.

6 Relationen mellan kultur och ekonomi Kultur som tillväxtfaktor Kultur som levebröd Kultur som ekonomisk onyttighet Kultur som underhållning

7 Kulturföretaget har två tyngdpunkter ett konstnärligt kunnande och ett ekonomiskt och administrativt kunnande Fördomen säger att konstnärssjälen inte kan vara kamrer.

8 Kulturföretagets specifika villkor Självbilden är ofta att man är ofrivilliga företagare. Kulturföretagarens marknad fungerar inte som andra marknader utan balanserar mellan två motpoler ekonomisk logik och kulturell logik eller ekonomiskt kapital och kulturellt kapital. För att erhålla kulturellt kapital kan det ibland vara nödvändigt att avsäga sig det ekonomiska. Den konstnärliga ekonomin har därför en dubbel karaktär. Skapandet av konst och kultur styrs inte av marknadens efterfrågan utan ett kulturföretag är produktorienterat, inte marknadsorienterat. Ett kulturföretag måste ständigt skapa nytt och ta nya risker för att inte hamna i ett konstnärligt bakvatten.

9 Kulturföretagets specifika villkor Konstupplevelser följer en ackumulerande logik. Ju mer man ser, desto mer vill man också se. Marknaden blir därför aldrig mättad. Kvalitet och lönsamhet går inte hand i hand. En inneboende motsägelse mellan det för det konstnärliga skapandet nödvändiga risktagandet och den för företagandet nödvändiga strävan att minimera risker. Personrelaterad kunskap. Kulturföretag konkurrerar inte med varandra eftersom produkterna är unika.

10 Konstiga företag Skapandet av konst styrs inte av marknadens efterfrågan. Konsten ska vara fri och stå bortom alla kommersiella krav. Konstverkens komplexitet gör dem unika och svåra att kommunicera med traditionella metoder. Konsten har många och oförutsebara målgrupper. Hur ska en marknadsföringsstrategi då se ut? Konst är inte något som man nödvändigtvis kan ta till sig. Konsten följer inte konkurrensens logik.

11 Konstiga företag I konsten är allt underordnat den konstnärliga visionen, inklusive ekonomi och marknadsföring. Många konstverk är unika, de kan inte reproduceras eller upprepas och måste upplevas på plats. (Emma Stenström)

12 Romantisk syn Emma Stenström tydliggör konstens komplexitet, men jag tror inte på en romantisk syn där allt ska utgå från den konstnärliga visionen, alltså även ekonomi och marknadsföring. (Elisabeth Lindfors)

13 Konstnärskapet ingen frizon Konstnärligt skapande har, och har alltid haft, att ta hänsyn till praktiska förutsättningar, ekonomi, organisation, politik, material etc. (Elisabeth Lindfors)

14 Två olika verksamheter Problemet inom många konstföretag är att två olika verksamheter blandas ihop, verksamheten som konstnär och verksamheten som konstföretagare. Konsten kommunicerar med sin publik i mötet med densamma. Konstföretagarens uppgift är att väcka intresse för mötet, att öppna publikens ögon. (Elisabeth Lindfors)

15 Växer som alger, inte som träd En sektor där 85 procent av organisationerna har färre än fem anställda växer som alger, inte som ett träd. Algtillväxt är svår att få syn på, svår att hejda och omöjlig att styra. Kreativ verksamhet kräver kräver dynamik, flexibilitet och autonomi, vilket är lättare att uppnå i små organisationer. Inom de kreativa näringarna gör man affärer på ett nytt sätt, men de offentliga stöden fungerar ofta på gamla, industriella sätt. En politik på det här området bör tillhandahålla resurser och mötesplatser.

16 Mellan stolarna Kulturföretaget hamnar mellan tre olika politiska sakområden: Kulturpolitik Arbetsmarknadspolitik Näringspolitik (Karlsson och Lekvall)

17 Strukturella problem för kultursektorn Brist på information, sammanhållning och självmedvetande inom sektorn. Brist på finansiering och brist på öppenhet kring de möjligheter som faktiskt finns. Den lokala marknaden är mättad och det saknas hjälp med att utveckla nya marknader. Begåvningsflykt. Fysiska platser i staden försvinner gentrifiering. Kommunen etc. gör inga långsiktiga åtaganden för sektorn. Det saknas en instans som kan representera alla oberoende kulturutövares behov. (Karlsson och Lekvall)

18 Kulturarbetaren i en tillväxtfokuserad samhällsdiskurs

19 Zambrellis frågeställningar Hur kan samhällsdiskursen kring kultur och tillväxt skönjas i kulturarbetares föreställningar om och förståelse av den kulturella ekonomin? Hur ser verksamma inom kultursektorn på sin yrkesroll samt hur bidrar arbetet inom kultursektorn till deras identitetskonstruktion?

20 Utgångspunkter Kulturens allt större betydelse i samhällsutvecklingen, kulturell ekonomi. Att den starkare betoningen av kulturens nyttoaspekt kultur som lokaliseringsfaktor, attraktion, produktivitetsfaktor, kreativitetsfaktor, resurs för turismen, etcetera påverkar samhällets syn på kulturen och dess utövare.

21 Utgångspunkter De fyra perspektiv på relationen kultur ekonomi som Karlsson och Lekvall urskiljer, perspektiv som inte utesluter varandra utan snarast är parallella: Kultur som tillväxtfaktor Kultur som levebröd Kultur som ekonomisk onyttighet Kultur som underhållning

22 Utgångspunkter Karlsson-Lekvalls tes att det i många kulturföretagares ögon är skillnad på att driva ett kulturföretag och ett annat företag och att de i sin självbild inte är vanliga företagare utan i många fall motsträviga, ofrivilliga företagare.

23 Enkät till kulturarbetare Vad anser du skiljer synen på arbete inom kultursektorn jämfört med arbete i andra sektorer? Hur tror du att yrkesrollerna inom kultursektorn kommer att förändras i framtiden? Många ser gärna kultursektorn som betydelsefull, till och med som motor för tillväxt. Vad är din reaktion på detta? Hur ser kopplingen mellan kultur och ekonomi ut för dig?

24 Den egna synen på arbete i kultursektorn Fritt Komplext Varierat Goda relationer inom sektorn stark samhörighet Hård konkurrens Knappa resurser Idealism Låg ersättning till utövarna Genuint intresse Starka drivkrafter: lust att berätta, förändra, ställa frågor, roa, oroa, etcetera Stark vilja att påverka människor positivt med kultur Offentliga bidrag ett måste Avsaknad av ekonomiska incitament Yrkesvalet starkt kopplat till identitet Vag gräns mellan arbete och fritid

25 Den egna synen på arbete i kultursektorn Måste ständigt förklara och försvara sin yrkesroll Kulturarbete uppfattas som flummigt av omvärlden Kulturarbetare anses jobba med sin hobby och deras arbete anses inte vara något riktigt jobb Kulturarbetare uppfattas som lite udda

26 Några slutsatser Hur ser de kulturarbetare som har svarat på Zambrellis enkät på samhällsdiskursen kring kultur och tillväxt? I hur stor utsträckning uppfattar de sig som företagare? Vilket av Karlsson-Lekvalls fyra perspektiv på relationen mellan kultur och ekonomi syns tydligast bland dem? Hur värderar Zambrelli det perspektivet?

27 Motor för tillväxt Respondenterna var allmänt positiva till att använda kultur som en motor för tillväxt men såg långsiktiga och insiktsfulla satsningar från politiskt håll på kultur som en förutsättning. De uppmärksammade dock i allmänhet inte kulturarbetarnas möjlighet att bidra till ekonomisk tillväxt.

28 Marknadsanpassa synen på den egna rollen Zambrelli drar slutsatsen att det krävs en hel del för en generell förändring till en mer marknadsanpassad syn på den egna rollen. Samtidigt, menar hon, är en sådan förändring en förutsättning för både ett rikt kulturutbud och en kreativ näringslivsutveckling i framtiden.

29 Kulturföretagare Ingen uppfattade spontant sig själv som kulturföretagare.

30 Levebrödsdiskursen dominerar Den diskurs som syns tydligast i hennes studie är levebrödsdiskursen. Man betonade möjligheten att utveckla både former och innehåll för att kunna leva på sin kulturverksamhet.

31 Meningsdiskurs Zambrelli menar att levebrödsdiskursen måste kompletteras med en meningsdiskurs. Den uttrycks genom kulturföreträdarnas stora engagemang för att skapa värde och mening för andra, något som är viktigare än egen ekonomisk vinning. Meningsdiskursen och levebrödsdiskursen, mer eller mindre integrerade, är viktiga förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av den kulturella ekonomin.

32 Konstruktionen av ett kulturarv

33 Utgångspunkter Från industrisamhälle till tjänstesamhälle, till informationssamhälle, till upplevelsesamhälle. Vad styr lokaliseringen av upplevelsetjänster? Kan konst betraktas som en råvara? Vad innebär de transformationsprocesser som näringslivet genomgått för kulturens funktion i samhället? När kultur blir ekonomi och ekonomi blir kultur, var befinner sig då den kulturarbetare som vill utöva sitt konstnärskap?

34 Empiriska exempel En studie om kvinnor som driver företag inom turistnäringen på Öland. Mitt I - konst och kunskap i Ölands Världsarv, ett utvecklingsprojekt som syftar till förbättrade besöksmål med nya aktiviteter, konstutställningar på hög internationell nivå, forskarseminarier och möten mellan konst och kunskap för barn, vuxna, konstnärer och forskare.

35 Artikelns syfte Att diskutera på vilket sätt kreativa miljöer utgör en potential för regional och lokal utveckling i mötet mellan kultur och ekonomi.

36 Mitt I konst och kunskap i Ölands Världsarv Projektet ger möjlighet att få svar på frågor som : Hur kan kultur/konst leda till lokal utveckling på kort och lång sikt? Var finns de främsta förespråkarna respektive motståndarna när det gäller att använda konst som ett medel för att nå regional utveckling. När nu kultur i högre grad än tidigare anses vara en motor i den regionala utvecklingen, märker konstutövaren av det?

37 Mitt I konst och kunskap i Ölands Världsarv Ambition att bryta den traditionella bilden av Öland som bad och sol. Lyfta fram nya platser för besöksnäringen. Ölands odlingslandskap blev världsarv år Ölands världsarv representerar både gårdagens försörjning och den nu levande bondekulturen och mat- och agrartraditionen representerar platsens äkthet och kulturella traditioner. Komplement till bundenheten till sommarsäsongen.

38 Mitt I konst och kunskap i Ölands Världsarv Tydliggöra världsarvets kultur- och naturvärden genom att tillsammans med bybor och andra intressenter utveckla ett antal platser till att bli mer representativa besöksmål för världsarvet genom kunskap och konstnärlig gestaltning. Projektet inbegriper en process av platsskapande eller platsutveckling, dvs. att utveckla platsen så att nya bilder av den uppstår och att nya aktiviteter tar form. Gestaltning och kunskap står i fokus i projektet och löper som en röd tråd på olika plan och med olika målgrupper.

39 Mitt I konst och kunskap i Ölands Världsarv Seminarier, där kompetens från olika områden konstnärer, länsstyrelse, universitet och högskolor, etcetera diskuterar konstens och kulturens betydelse i ett lokalt och regionalt sammanhang. Möten på lokal nivå på de platser som inbegrips i projektet.

40 Konstens ekonomisering Under ett seminarium lyfte flera konstnärer frågor om konstens ekonomisering till debatt: Gynnas konsten för sina kulturella värden eller för sin förmåga att främja ekonomisk utveckling? Om nu konst är så viktig för regional utveckling, varför förväntas då konsten vara gratis? Ska man som konstnär vara egen företagare eller inte?

41 Gynnas konsten för sina kulturella värden eller för sin förmåga att främja ekonomisk utveckling? Frågan handlar om konst är en process, en rörelse i syfte att beskriva, ifrågasätta och utforska världen, eller om konsten är en vara som kan beställas med en beskrivning av vilket syftet med den ska vara? Kan dessa intressen kombineras? Kan konst fungera som en motor för lokal och regional utveckling? Svaret blev: Ja, men konsten måste vara fri. Då kan den öppna upp för förändringsbenägenhet och stimulera nytänkande vilket gynnar lokal utveckling. Konsten kan också hjälpa till att se en annan sorts intelligens handens intelligens.

42 En motsättning mellan kultur och ekonomi Frågan om konstnärernas ekonomiska situation rymmer en motsättning mellan kultur och ekonomi. Konstnärerna upplevde att man vill att konstnärer ska medverka i olika sammanhang men det finns inte pengar avsatta för det. Konstnärer betraktas alltså som viktiga för regional ekonomisk utveckling och anlitas som professionella men det finns sällan med i beräkningarna att uppdragsgivaren ska betala för konstnärens kunskap.

43 Slutsatser Turismen har stor betydelse för Öland och jordbrukets traditioner är en viktig del av den vara som säljs. Med andra ord blir den lokala kulturen en vara, som säljs ut i form av kulturturism. Så långt är utvecklingen i samklang med den regionalpolitiska retoriken där konst och kultur ges allt större betydelse för regional och lokal utveckling.

44 Slutsatser Konstnären har getts betydelsen av råvara i en upplevelsebaserad ekonomi, men de ekonomiska villkoren för konstnären har inte förändrats utan konstnären betraktas som en offentlig tillgång. Ekonomiseringen av kulturen har alltså inte fullt ut nått konstnären. De politiska tongångarna är positivt till kultur som ekonomisk drivkraft men ekonomiska satsningar på kultur blir ofta ifrågasatta.

45 Slutsatser Det finns en rad svårigheter i att använda kultur som drivkraft för ekonomisk utveckling. En är frågan om konsten ska vara en ekonomisk vara eller om konst är till för dess egen skull. En annan är svårigheterna att mäta det ekonomiska mervärdet av kultursatsningar eftersom de ofta uppstår som sekundära effekter i form av t.ex. sysselsättning inom servicenäringen eller i form av ett kreativare klimat.

46 Slutsatser Konstnärerna är inte en del av den kulturekonomiska diskursen utan följer snarare den äldre kulturpolitiska diskursen om konstens tillgänglighet för alla som övergripande mål. Konstnärerna betonar konstens betydelse för den lokala utvecklingen, men lokal utveckling behöver inte syfta på ekonomisk utveckling, utan kan t.ex. också vara en starkare bygemenskap eller ett friare tänkande som leder till ett mer tillåtande klimat.

47 Stickspåret: Fundera över Vilka är aktörerna? Vad karaktäriserar dem? Vilka är hindren respektive framgångsfaktorerna?

48 Inlämningsuppgift 2 Beskriv vad som är typiskt för kulturföretaget och diskutera hur konstnären/kulturarbetaren ser på sin roll som företagare. Uppgiften redovisas skriftligt på 2 3 A4-sidor, Times Roman 12 p, enkelt radavstånd. Inlämning per e-post till peter.almerud@gmail.com senast den 28 september. Litteratur: Aronsson, Lars, Kartor över kulturella ekonomier, i Kulturell ekonomi, s Entreprenörskap och företagande inom Kulturrådets verksamhetsområde Foghagen, Christer, och Johansson, Susanne, Konstruktionen av ett världsarv samspelet mellan kultur, ekonomi och lokal utveckling, i Kulturell ekonomi, s

49 Inlämningsuppgift 2 Litteratur, forts: Karlsson, David, En kulturutredning: pengar, konst och politik (delar av) Karlsson, David, och Lekvall, Lotta, Den ofrivillige företagaren Zambrell, Katarina, Kulturarbetaren i en tillväxtfokuserad samhällsdiskurs, i Kulturell ekonomi, s

Kultur och företagande. Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015

Kultur och företagande. Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015 Kultur och företagande Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015 Trender Kultur och media är en tillväxtbransch. I hela samhället kan vi urskilja en rörelse från stora organisationer mot projekt

Läs mer

Konstruktionen av ett kulturarv. Karlstad 27 februari 2012

Konstruktionen av ett kulturarv. Karlstad 27 februari 2012 Konstruktionen av ett kulturarv Karlstad 27 februari 2012 Utgångspunkter Från industrisamhälle till tjänstesamhälle, till informationssamhälle, till upplevelsesamhälle. Vad styr lokaliseringen av upplevelsetjänster?

Läs mer

Kulturarbetaren i en tillväxtfokuserad samhällsdiskurs. Kulturproduktionens villkor Karlstad 10 september 2015

Kulturarbetaren i en tillväxtfokuserad samhällsdiskurs. Kulturproduktionens villkor Karlstad 10 september 2015 Kulturarbetaren i en tillväxtfokuserad samhällsdiskurs Kulturproduktionens villkor Karlstad 10 september 2015 Zambrellis frågeställningar Hur kan samhällsdiskursen kring kultur och tillväxt skönjas i kulturarbetares

Läs mer

Kultur och företagande. Karlstad 17 februari 2014

Kultur och företagande. Karlstad 17 februari 2014 Kultur ch företagande Karlstad 17 februari 2014 Trender Kultur ch media är en tillväxtbransch. I hela samhället kan vi urskilja en rörelse från stra rganisatiner mt prjekt ch nätverk. Inm kultursektrn

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 29 augusti 2016

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 29 augusti 2016 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 29 augusti 2016 Kontakt Peter Almerud peter.almerud@gmail.com Tel. 0733 56 12 23 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna: o o o o beskriva

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 20 januari 2014

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 20 januari 2014 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 20 januari 2014 Peter Almerud peter.almerud@gmail.com Tel. 0733 56 12 23 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna: o använda kulturpolitiska

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 23 januari 2012

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 23 januari 2012 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 23 januari 2012 Peter Almerud Fejbolvägen 59 640 34 Sparreholm Nydalavägen 134 152 51 Södertälje Tel. 0733 56 12 23 peter.almerud@gmail.com Lärandemål

Läs mer

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015 Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet Karlstad 3 mars 2015 Kvalitet När man har pratat om kvalitet i kulturpolitiken har det oftast handlat om konstnärlig kvalitet. Kulturpolitiken har dock inte definierat

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

Kursintroduktion. Karlstad 25 augusti 2015

Kursintroduktion. Karlstad 25 augusti 2015 Kursintroduktion Karlstad 25 augusti 2015 Kontakt Peter Almerud peter.almerud@gmail.com 0733-561223 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna q redogöra för olika skeden i framväxten av kulturpolitiken

Läs mer

Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram. Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län

Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram. Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län Länsstyrelsen Länsstyrelsens tillväxtuppdrag Kulturen i tillväxtuppdraget Kultur och fysisk planering Länsstyrelsens

Läs mer

Ekonomiseringen av kulturen. Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016

Ekonomiseringen av kulturen. Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016 Ekonomiseringen av kulturen Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016 Två parallella trender q q q q Kulturalisering av ekonomin, dvs. att man bygger in kulturella värden i varor och tjänster för

Läs mer

Tillgänglighet och delaktighet. Karlstad 26 februari 2015

Tillgänglighet och delaktighet. Karlstad 26 februari 2015 Tillgänglighet och delaktighet Karlstad 26 februari 2015 Centrala element i kulturpolitiken Ända sedan 1930-talet har tillgänglighet och delaktighet varit centrala element i kulturpolitiken. Exempel: q

Läs mer

Lär dig mer om de. kulturella näringarna!

Lär dig mer om de. kulturella näringarna! Lär dig mer om de kulturella näringarna! Fortbildning av affärsrådgivare De kulturella näringarna skapar jobb och hållbar ekonomisk tillväxt. Dessa branscher teater och scenkonst, bildkonst, kulturarvsinstitutioner,

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

KONST som RESURS. Projekt för näringslivsutveckling, Landstinget Västernorrland Regional Utveckling

KONST som RESURS. Projekt för näringslivsutveckling, Landstinget Västernorrland Regional Utveckling KONST som RESURS Projekt för näringslivsutveckling, Landstinget Västernorrland Regional Utveckling KONST SOM RESURS FÖR NÄRINGSLIVSUTVECKLING MÅL 1 SÖDRA SKOGSLÄNSREGIONEN Projekttid 040901-061231 Bakgrund

Läs mer

Kultur och regional utveckling. Karlstad 12 mars 2012

Kultur och regional utveckling. Karlstad 12 mars 2012 Kultur och regional utveckling Karlstad 12 mars 2012 Med 1995 års kulturutredning etablerades synen på kultur som utvecklingsfaktor i kulturpolitiken Utredningen framhöll kulturens betydelse som kreativitetsutlösande

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

Kulturpolitik för hela landet

Kulturpolitik för hela landet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:2950 av Per Lodenius m.fl. (C) Kulturpolitik för hela landet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om vikten

Läs mer

Kursintroduktion. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016

Kursintroduktion. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Kursintroduktion Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Kontakt Peter Almerud peter.almerud@gmail.com 0733-561223 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna q redogöra för

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 Samverkan Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västerbottens läns landsting

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kultur? Vad är politik? Vad är politik? Politik handlar om att styra samhället om auktoritativ värdefördelning genom

Läs mer

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Beslutsbilaga 2011-02-16 S 2011:17 KUR 2011/888 Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Inledning Internationaliseringen av svenskt kulturliv är viktig av en rad olika skäl. Den konstnärliga

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Kulturvanor. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016

Kulturvanor. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016 Kulturvanor Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016 Studier av kulturvanor kan göras av olika skäl De kan t.ex. användas som mått på kulturpolitikens grad av framgång/ måluppfyllelse

Läs mer

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42 Q1 Kontaktuppgifter Svarade: 67 Hoppade över: 0 SVARSVAL Namn* e-postadress* Organisation Funktion/titel i organisationen Telefonnummer SVAR 100,00% 67 100,00% 67 71,64% 48 62,69% 42 80,60% 54 1 / 19 Q2

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Policy. Kulturpolitiskt program

Policy. Kulturpolitiskt program Sida 1/8 Kulturpolitiskt program Varför kultur? Kungsbacka är en av Sveriges främsta tillväxtkommuner vilket ställer höga krav inom flera områden, inte minst kulturen. Kungsbackas intention är att tänka

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

KULTURPOLITISKT PROGRAM. för Haninge kommun

KULTURPOLITISKT PROGRAM. för Haninge kommun KULTURPOLITISKT PROGRAM för Haninge kommun 2015 2025 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Datum Gäller från datum Program Kulturpolitiskt program för Haninge kommun 2015-2025 2014-09-08 2015-01-01 Beslutat

Läs mer

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om ÖSTGÖTAREGIONEN 2020 Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland Kort information om 1 Regionförbundet Östsams uppgift är att arbeta för Östgötaregionens utveckling. Regionförbundet har bildats av Östergötlands

Läs mer

Musikindustrin. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015

Musikindustrin. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015 Musikindustrin Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015 De creddiga stämplar De creddiga stämplar. Det behöver jag inte göra. Jag har jobb resten av året oavsett hur det går här. (Charlotte

Läs mer

Slutseminarium Näringslivsutveckling av kultursektorn

Slutseminarium Näringslivsutveckling av kultursektorn Brewhouse 2013-05-29 Slutseminarium Näringslivsutveckling av kultursektorn Följeforskningsrapport Västra Götalandsregionens handlingsprogram för att näringslivsutveckla kultursektorn Bo Öhrström Övergripande

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor. Karlstad 25 augusti 2015

Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor. Karlstad 25 augusti 2015 Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor Karlstad 25 augusti 2015 Vad är kultur? Vad är politik? Vad är politik? Politik handlar om att styra samhället om auktoritativ värdefördelning genom offentlig

Läs mer

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN YSTADS KOMMUNS VISION Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns en god miljö för kreativa idéer. Företagen verkar såväl lokalt som globalt. Mångfald av fritid

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar i Skåne

Kulturella och kreativa näringar i Skåne September 217 Kulturella och kreativa näringar i Skåne STATISTIK 211-216 Definitioner och begrepp... 3 Sammanfattning... 3 Antal företag inom den kulturella och kreativa näringen... 4 Antal nystartade

Läs mer

Kulturarv som resurs för regional utveckling

Kulturarv som resurs för regional utveckling Kulturarv som resurs för regional utveckling -Riksantikvarieämbetets arbete med regional tillväxt -erfarenheter och exempel från strategiarbete i Jämtland Johan Loock Riksantikvarieämbetet (Länsstyrelsen

Läs mer

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 -

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - 2 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Innehållsförteckning Inledning...5 Kommunens kulturstrategi...6

Läs mer

Egenföretagare och entreprenörer

Egenföretagare och entreprenörer 5 1 Sammanfattning Varför startar man eget? Och vad är det som gör att man väljer att fortsätta som egenföretagare? V år rapport har två syften. Det första är att redovisa fakta om egenföretagandets betydelse

Läs mer

Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna

Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna Borlänge kommun 2018-06-10 Samhällsbyggnadsektor Patric Hammar patric.hammar@borlange.se 0243/74605 1 (5) Kulturnämnd Nämnd Datum Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna 2019-2022 Förslag

Läs mer

Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/ föreslagna lokala kulturplanen

Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/ föreslagna lokala kulturplanen Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/8 2013 föreslagna lokala kulturplanen Övergripande synpunkter Ideell kultur i Sala tycker att det är mycket bra att en kulturplan arbetas fram. Vi har läst förslaget

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

Kulturvanor. Karlstad 30 januari 2012

Kulturvanor. Karlstad 30 januari 2012 Kulturvanor Karlstad 30 januari 2012 Studier av kulturvanor kan ha flera olika syften De kan vara ett mått på kulturpolitikens grad av framgång/måluppfyllelse alternativt misslyckande. underlag för en

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Yttrande över Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen

Yttrande över Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen KUN 2008-11-06 p, 11 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Agneta Olofsson Yttrande över Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen - RUFS 2010 1 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

Kulturpolitiska mål Indikatorer Måltal Utfall 2014. Antal besök/år till kulturverksamheter med regionala bidrag

Kulturpolitiska mål Indikatorer Måltal Utfall 2014. Antal besök/år till kulturverksamheter med regionala bidrag Strategikarta 2015 Kulturpolitiska mål Indikatorer Måltal Utfall 2014 Medborgarperspektivet Antal besök/år till kulturverksamheter med regionala bidrag Antalet besök/år till kulturverksamheter med regionala

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Hur klarar företagen generationsväxlingen?

Hur klarar företagen generationsväxlingen? Hur klarar företagen generationsväxlingen? Rapport från Företagarna mars 211 Innehållsförteckning Inledning... 3 Var fjärde företagare vill trappa ned på fem års sikt... 4 Hur ser planerna för generationsväxlingen

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN DEN FRIA SCENKONSTEN ÄR HOTAD Det svenska samhället står idag inför stora utmaningar. Konsten och kulturen erbjuder en arena för dialog och fördjupade samtal som kan bidra

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010 1(2) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010 Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västra Götalandsregionen (VGR) vill gemensamt

Läs mer

Remissvar: Regional indelning - tre nya län

Remissvar: Regional indelning - tre nya län 1 (5) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar: Regional indelning - tre nya län Ax Amatörkulturens samrådsgrupp översänder härmed sina synpunkter och kommentarer till ovan angivna betänkande (SOU

Läs mer

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND med UPPLEVELSEINDUSTRIN på TECHNICHUS HÄRNÖSAND HÄRNÖSAND - ett kreativt kluster Information! Andreas Brännlund 070-7317076 18 mars - 4 April I samarbete med Under dessa veckor kommer Technichus förvandlas

Läs mer

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 DISPOSITION STYRDOKUMENT KULTURENS INFRASTRUKTUR KULTURNÄMNDENS ARBETSSÄTT KULTURNÄMNDENS STÖDFORMER UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING UTVECKLING KONST- OCH

Läs mer

BORGHOLMS KOMMUN Kulturplan. Antagen av kommunfullmäktige

BORGHOLMS KOMMUN Kulturplan. Antagen av kommunfullmäktige BORGHOLMS KOMMUN Kulturplan Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-18 146 Kulturens betydelse Kulturen har ett egenvärde. Den ger oss upplevelser, insikter, bidrar till engagemang i olika frågor, hjälper

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Uppdrags- beskrivning

Uppdrags- beskrivning Uppdrags- beskrivning Kultur och utveckling 2018 2020 REGION JÖNKÖPINGS LÄN Uppdragsbeskrivning 2018 2020 Kultur och utveckling Följande uppdragsbeskrivning har tagits fram för kultur och utvecklings regionala

Läs mer

Yttrande över betänkandet Gestaltad livsmiljö

Yttrande över betänkandet Gestaltad livsmiljö YTTRANDE Datum 2016-02-29 Diarienummer 430-3676-15 1(5) Johan Gråberg Enheten för samhälle och kulturmiljö 010-2239227 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över betänkandet Gestaltad livsmiljö

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling TJÄNSTESKRIVELSE Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150410 DNKS150152 Driftnämnden Kultur och skola Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum

Läs mer

DEFINITIONER AV KULTURBEGREPP INOM HANDLINGSPLANEN FÖR KULTURSTRATEGI 2016... 19 STAD... 18

DEFINITIONER AV KULTURBEGREPP INOM HANDLINGSPLANEN FÖR KULTURSTRATEGI 2016... 19 STAD... 18 INLEDNING... 3 HANDLINGSPLANENS UTFORMNING... 4 ÅTAGANDE... 4 HANDLINGSPLANENS ÅTAGANDEN OCH MALMÖ STADS STYRMODELL... 5 ANSVARSFÖRDELNING... 5 UPPFÖLJNING... 5 REVIDERING OCH NY HANDLINGSPLAN... 5 TILLGÄNGLIGHET

Läs mer

KLYS synpunkter på förslaget till handlingsplan för kulturella och kreativa näringar i Stockholm

KLYS synpunkter på förslaget till handlingsplan för kulturella och kreativa näringar i Stockholm Stockholm den 27 juni 2012 Till Botkyrka kommun Att: Gustav Fridlund Kommunledningsförvaltningen 147 85 Tumba KLYS synpunkter på förslaget till handlingsplan för kulturella och kreativa näringar i Stockholm

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN DEN FRIA SCENKONSTEN ÄR HOTAD Den fria scenkonsten utgör en vital del av kulturlivet i Sverige och bidrar till ett dynamiskt, högklassigt och varierat utbud. Den samspelar

Läs mer

Kulturvanor. Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015

Kulturvanor. Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015 Kulturvanor Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015 Starkt fokus I den kulturpolitiska diskussionen finns ett starkt fokus på kulturvanor, bland annat eftersom de ses som ett mått på kulturpolitikens

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

Kulturpolitikens framväxt och mål. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016

Kulturpolitikens framväxt och mål. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016 Kulturpolitikens framväxt och mål Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016 Kulturpolitik som historiskt fenomen De viktigaste aktörerna för stöd till kultur under olika tidsperioder:

Läs mer

Motion till riksdagen: 2014/15:1849 av Catharina Elmsäter-Svärd m.fl. (M) En maritim strategi för fler jobb och nya affärsmöjligheter

Motion till riksdagen: 2014/15:1849 av Catharina Elmsäter-Svärd m.fl. (M) En maritim strategi för fler jobb och nya affärsmöjligheter Kommittémotion Motion till riksdagen: 2014/15:1849 av Catharina Elmsäter-Svärd m.fl. (M) En maritim strategi för fler jobb och nya affärsmöjligheter Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen tillkännager

Läs mer

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Sökbara stipendier Handläggare: Bo Olls Verksamhet: Enheten för kultur och kreativitet, ledningsstaben Datum: 2016-02-17 Diarienummer: RUN 2015-429

Läs mer

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Dialogmöten och workshops Enskildas förslag Tidigare utredningar Verksamhetsidén styr det fortsatta arbetet i projektet Cecilia Larsson,

Läs mer

LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan

LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan Inledning I samband med att Region Skåne drog igång sin förstudie kring kulturella och kreativa näringar i våras (se nedan under Bakgrund) blev jag tillfrågad

Läs mer

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år Skälet till att jag gillar teater är väl att jag alltid har haft livlig fantasi. Eller, det är vad folk säger. Och då har väl jag känt att teater har varit lite som en verklighetsflykt när jag har haft

Läs mer

Kulturföretag inom Ljusdals kommun

Kulturföretag inom Ljusdals kommun Förstudie Kulturföretag inom Ljusdals kommun En förstudie om förutsättningar för samverkan för företag inom området kultur inom Ljusdals kommun Maria Sellberg 2007 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2

Läs mer

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den idéburna sektorn.

Läs mer

Skellefteås kulturplan. Kultur i centrum

Skellefteås kulturplan. Kultur i centrum Skellefteås kulturplan Kultur i centrum Dialog Nu är vi alltså i fasen där vi talar med medborgare, föreningar och förbund om vad de tror om kulturen i Skellefteå och om vad de vill se hända! Därför vill

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Förslag till huvudområdes- och inriktningsbeskrivningar på DOCH

Förslag till huvudområdes- och inriktningsbeskrivningar på DOCH Förslag till huvudområdes- och inriktningsbeskrivningar på DOCH Konstnärlig examen 2 Grundnivå 2 Huvudområde cirkus 2 Huvudområdet dans 2 Huvudområdet koreografi 3 Avancerad nivå 3 Huvudområdet koreografi

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Kultur Skåne Koncernkontoret

Kultur Skåne Koncernkontoret Koncernkontoret Jane Nilsson, Kultur SKåne Maria Tuczynski, Koncernkontoret Datum 2013-01-18 Dnr 1202252 1 (7 ) Strategi för kulturella och kreativa näringar 1. Inledning Denna strategi syftar till att

Läs mer

Biblioteksverksamhet

Biblioteksverksamhet Biblioteksverksamhet UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

2. Kulturpolitiska prioriteringar

2. Kulturpolitiska prioriteringar 2. Kulturpolitiska prioriteringar 2A. Stärkt kulturell infrastruktur 2B. Förbättrade villkor för konstnärligt skapande 2C. Kulturlivet med särskilt fokus på barn och unga 2D. Ökad tillgång och tillgänglighet

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Från Arjeplog till Malmö Bildades 2009 Finns på 9 orter Drygt 370 medarbetare Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft Bättre förutsättningar för företagande Attraktiva regionala miljöer

Läs mer

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Vad är en nationell strategi för besöksnäringen, vad ska den vara bra för och hur berör den Kalmar

Läs mer