Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP) Ingegerd Nyborg (M) Birgitta Bergman (M) Bo Unosson (C) Andreas Cerny (FP) Tjänstgörande ersättare Maria Frankert (S) ordförande andre vice ordförande förste vice ordförande för Marie Sjöhem (S) Ersättare Benny Rybeck (S) Kl Muharrem Binaku (S) Kl Jonas Jörgensen (V) Oliver Öberg (M) Kl Kamran Rousta (FP) Ann-Charlotte Blomqvist (KD) Övriga Dag Forsström Lennart Gustavsson Hans Johansson Camilla Jansson Per-Olof Jinnegård Margareta Udén Hoff förvaltningschef stf. förvaltningschef/verksamhetschef verksamhetschef chef för ekonomifunktion chef för ekonomifunktion protokollförare

2 PROTOKOLL 2 (7) 120 Justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ida Legnemark med Ingegerd Nyborg som ersättare. Justering den 20 november 2014, under dagen. 121 Information från förvaltningschefen Förvaltningschef Dag Forsstöm delger följande: - väntetid är ca: 1 vecka för att få sin ansökan prövad hos försörjningsenheten. - nämndmöte den 29 december kl för Arbetslivsnämnden medborgardialog 27 november på Östermalmsgatan 28, daglig verksamhet. - Integration genom föreningslivet, Albanska föreningen har haft öppet hus. Arbetslivsnämnden tar informationen till dagens protokoll. 122 Information från kontaktpolitiker Arbetslivsnämnden framförde ett tack till förvaltningen och dess tjänstemän som arrangerade Integrationsdagen på ett föredömligt sätt. Bra föreläsare, program och innehåll. Positivt att så många politiker och tjänstemän deltog i konferensen. Arbetslivsnämnden tar informationen till dagens protokoll. 123 Dnr 2014/ALN Budgetuppföljning efter oktober 2014 Arbetslivsnämnden upprättar budgetuppföljning med helårsprognos efter varje månad och redovisar denna för nämnden. Arbetslivsnämnden godkänner budgetuppföljningen januari-oktober 2014 med helårsprognos. 124 Dnr 2014/ALN Remiss Initiativärende: Gör mer för de som tigger Formellt omfattas de EU-medborgarna i vår stad som tigger, inte av någon lagstiftning som gör att Borås Stad måste hjälpa dem. Initiativtagarna till ärendet vill att Borås Stad tar fram en plan för hur vi kan motverka den nöd vi ser när vi rör oss i centrum. Våra frivilligorganisationer har lång erfarenhet av arbete med hemlöshet och stöd till människor i akuta situationer och kan därför med fördel knytas till kommunens arbete.

3 PROTOKOLL 3 (7) I slutet av förra året tillsattes en samarbetsgrupp av Borås Stad. Gruppen består av ett flertal frivilligorganisationer. Gruppen samverkar för att ge tiggarna en bättre tillvaro. Bland annat möjlighet att få engångsartiklar, duscha, besök i värmestuga och café. Borås Stad bör teckna en överenskommelse med frivilligorganisationerna inom de sociala aspekterna. I denna överenskommelse kan även ingå att ta fram en fortsatt handlingsplan för att motverka den nöd som de som tigger lever i. Arbetslivsnämnden tillstyrker remissen. 125 Dnr 2014/ALN Remiss: Regler för upphandling Reglerna för upphandling uttrycker att Borås Stad ska göra hållbara upphandlingar med ekonomiska, sociala och miljömässiga hänsyn. Reglerna gäller utöver lagen om offentlig upphandling (LOU) all Borås Stads upphandling och alla inköp av varor, tjänster och entreprenader. De omfattar alla Borås Stads förvaltningar och bolag samt de föreningar och stiftelser där Borås Stad är förvaltare eller utser en majoritet av styrelsen. Det som Arbetslivsnämnden vill lägga till i yttrandet är att Teniska förvaltningen som ansvarar för Borås Stads upphandling, tar konkret hänsyn till den sociala aspekten i upphandlingen. När ny upphandlingspolicy, plan och riktlinjer antas ska den sociala hänsynen tydligt framgå. Det finns goda exempel på hur andra kommuner jobbar med frågan. Arbetslivsförvaltningen bidrar gärna med kunskap och engagemang, då vi ser det som så viktigt att Borås Stad är ett föredöme. Genom konkreta åtgärder i upphandlingarna ge en mer inkluderande arbetsmarknad i Borås Arbetslivsnämnden tillstyrker remissen. 126 Dnr 2014/ALN Remiss Motion angående möjligheten att inrätta informations- och utbildningskvällar för hemlösa på härbärget Kastanjen I motionen efterfrågas en utredning av Sociala omsorgsnämnden hur utbildningsoch informationskvällar skulle kunna ske på bästa sätt på härbärget. Om den befintliga personalen på härbärget ihop med frivillig insatser och ideella organisationer kan hitta en form att bistå med detta. Utbildningsinsatserna skulle bidra till att bryta destruktiva mönster och utanförskap. Borås 2025 Ekologiskt perspektiv Insatsen skulle kunna öka kunskapen om miljö, klimatet och naturens resurser samt påverka individernas förhållningssätt.

4 PROTOKOLL 4 (7) Borås 2025 Ekonomiskt perspektiv Insatsen kan leda till bättre ekonomiska förutsättningar för den enskilde individen men även för samhället. Borås 2025 Socialt perspektiv Att utveckla Borås Stads härbärge till att också innehålla utbildnings- och informationskvällar är ett socialt ansvarstagande för de hemlösa. En möjlighet för individerna att öka kunskapen om vårt samhälle, hur man hanterar en hushållsekonomi, familjeplanering, planerar sin kost och hur utbildningsväsendet fungerar. Arbetslivsnämnden tillstyrker remissen. 127 Dnr 2014/ALN Fördelning av statsbidrag för barn inom flyktingmottagning/etablering Inom ramen för Borås stads flyktingmottagning, får kommunen en statlig etableringsersättning under två år, av ersättningen går största delen till Boråsregionens Etableringscenter (BREC). För barn finns inte samma kostnad för SFI och samhällsorientering som för vuxna individer, utan här uppstår kostnader i förskolan, grundskolan samt i gymnasieskolan. Främst för språkstöd och språkutveckling. Arbetslivsnämnden har tidigare beslutet att avsätta 10,000 kr per år och barn i åldern 6-15 år, för insatser riktade till grundskolan. Dessutom avsätts redan 10,000 kr per individ och år för gymnasieelever till riktade insatser i gymnasieskolan. För att stärka möjligheterna för flyktingbarnen i förskoleåldern, att introduceras och möjliggöra extra satsningar i förskolan för flyktingbarnen, bör detta även gälla förskolan. Därför föreslås att, för varje flyktingbarn 1-5 år, under de två år som de omfattas av etableringen, skall 10,000 kr årligen gå till förskolan (max 20,000 kr under den tvååriga etableringen). För att hantera detta enhetligt, och säkerställa att medel går just till flyktingbarnen, skall dessa pengar överföras till Centrum för flerspråkigt lärande (CFL) som har en stadsdelsövergripande skolfunktion. Under 2013 hade Borås stad ett mycket högt flyktingmottagande, av framför allt barn genom anknytningsärenden, detta har lett till att skolan haft ett ansträng läge att hinna med introduktion och förberedelseklasser. Av denna anledning föreslås en satsning på ytterligare 5,500 tkr av flyktingmedel, att omfördelas till stadsdel Norr/CFL, för att täcka uppkomna underskott och stärka introduktionsinsatserna under För att utvärdera effekten av satsningarna i förskolan och grundskolan för flyktingbarn, skall stadsdel Norr/CFL under 2015 komma in med en redovisning

5 PROTOKOLL 5 (7) till Arbetslivsnämnden, av hur man säkerställt att medlen går just till flyktingbarnen i förskolan och grundskolan, samt vilken effekt detta haft för flyktingbarnens introduktion. Redovisningen skall vara Arbetslivsnämnden tillhanda halvårsvis med start efter första halvåret Arbetslivsnämnden beslutar om att årligen överföra 10,000 kr av den statliga etableringsersättningen, per barn i åldern 1-5 år till Stadsdel Norr/CFL att användas till introduktionsinsatser för flyktingbarn riktade till förskolan. Arbetslivsnämnden beslutar om en engångssatsning, att överföra 5,500 tkr av den statliga etableringsersättningen till Stadsdel Norr/CFL. Arbetslivsnämnden begär halvårsvis in en redovisning från Stadsdel norr, hur medel från flyktingbarnens etableringsersättning används i förskolan och grundskolan. Hur säkerställer man att dessa medel går just till insatser för flyktingbarnen, samt vilka effekter detta haft för flyktingbarnens introduktion i skolan. 128 Dnr 2014/ALN Urbant utvecklingsarbete och satsning på kortutbildade, för en socialt hållbar stad Att ge människor möjlighet att leva på en lön istället för bidrag, är Arbetslivsnämndens grundläggande uppdrag, genom att även satsa på att utbilda personerna gör vi personerna långsiktigt attraktiva och anställningsbara på den öppna arbetsmarknaden vi gör staden socialt hållbar! Genom det urbana arbetet på Hässleholmen och Norrby har många positiva effekter uppnåtts, vi har för närvarande drygt 70 människor i utvecklingsanställning, de allra flesta kombinerar anställningen med någon form av utbildning. Det tar tid att upparbeta ett hållbart system, och att arbeta med individer som står långt från arbetsmarknaden, därför skulle det vara mycket olyckligt att avbryta det arbete som startats på Hässleholmen och Norrby, då många av individerna är mitt uppe i sin anställning/utbildning. Vi har inga signaler från statligt håll om mera statliga pengar för urbant utvecklingsarbete Arbetslivsnämndens del i det urbana arbetet har varit själva anställningen och att motivera och planera för att personen får en individuell utvecklingsplan, så lämpligen kan detta arbete rikta sig mot samtliga stadsdelar. I arbetet som bedrivits i det s.k. utbildningsspåret, att hitta vägar för att hjälpa drygt 700 Boråsare (bara 2014 har ytterligare 69 individer tillkommit) som är kortutbildade, varav många analfabeter, så har arbetet nu börjat ge resultat i form av konkreta och hållbara förslag till lösningar.

6 PROTOKOLL 6 (7) Vi behöver nu resurser för att börja konkretisera förslagen och göra skillnad för dessa människor. Alternativet för många av dem är livslångt försörjningsstöd. För att bedriva fortsatt arbete inom det urbana, samt förverkliga ambitionen att ge kortutbildade en chans till utbildning som gör dem på sikt anställningsbara, är förslaget att avsätta 7,500 tkr under 2015 för arbetet. Arbetslivsnämnden beslutar om att avsätta totalt 7,500 tkr för satsning på urbant arbete och att stödja kortutbildade till utbildning. 129 Anmälningsärenden a) Skolverkets skrivelse Registrering av ungdomar inom det kommunala aktivitetsansvaret Dnr 2014/ALN b) Protokollsutdrag KF , 134 Kommunfullmäktiges sammanträdesdagar fr.o.m. den 16 oktober 2014 till samtliga nämnder och bolag Dnr 2014/ALN c) Protokollsutdrag KS , 451 Uppföljning av Kommunens Kvalitet i Korthet Dnr 2014/ALN d) Protokollsutdrag KS , 438 Fördelning av uppgifter och ansvar på programområden Dnr 2014/ALN e) Protokollsutdrag KS , 447 Kommunstyrelsens sammanträdesdagar fr.o.m. den 16 oktober 2014 Dnr 2014/ALN f) Protokoll Boråsregionens etableringsråd g) Avslutad rekrytering Arbetslivsförvaltningen, h) Arbetslivsförvaltningen protokoll FSG av i) Redovisning av ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap.1 SoL t.o.m. den 30 september 2014 Anmälningsärenden till dagens protokoll.

7 PROTOKOLL 7 (7) 130 Delegationsärenden a) Socialutskott Försörjningsenhetens Protokoll av , b) Utredning Lex Sarah SoL Dnr 2014/ALN Delegationerna till dagens protokoll. 131 Övriga frågor Tekniska nämnden ansvarar för Gröna vägen och samordningsförbundet finansierar verksamheten. Ordförande Lars-Åke Johansson (S), 1: e vice ordförande Ingegerd Nyborg (M), 2: e vice ordförande Ida Legnemark (V), Lasse Jutemar (MP), Jonas Jörgensen (V), Birgitta Bergman (M) och Bo Unosson (C) utses att närvara vid medborgardialogen den 27 november. Vid protokollet Margareta Udén Hoff Nämndsekreterare Justeras Lars-Åke Johansson Ordförande Ida Legnemark 2: e vice ordförande Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 21 november Margareta Udén Hoff

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 16.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 16.00 16-25 Omfattning 108-119 Närvarande Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.57 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 44 55 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Ellie Blickfors

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 18.00 19.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 1-10 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 45-55 Närvarande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP)

Läs mer

Tid och plats 16.00 18.10 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 18.10 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 16.00 18.10 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 80-93 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 82-93, kl. 16.08-18.10

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 94-107 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Josefine Nyman verksamhetsutvecklare Linda Rudenwall studieförbundet vuxenskolan Eva Möller enhetschef

Josefine Nyman verksamhetsutvecklare Linda Rudenwall studieförbundet vuxenskolan Eva Möller enhetschef PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 19.20 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 110 123 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde (FP) Birgitta

Läs mer

Tid och plats 18.00 18.52 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 18.00 18.52 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 18.00 18.52 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 132-142 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.06 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 28-39 Närvarande Lotta Preijde (L) Marie Samuelsson (S) Tobias Edin (V) Birgitta Bergman

Läs mer

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 43 53 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Tobias Edin (V) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta Bergman

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats 18.00 20.40 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 74 86 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Ida Legnemark (V) Ingegerd Nyborg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag 2013-10-29. Tid och plats 16.00 19.20 Arbetslivsförvaltningen Hässlehus, Våglängdsgatan 5 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag 2013-10-29. Tid och plats 16.00 19.20 Arbetslivsförvaltningen Hässlehus, Våglängdsgatan 5 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 16.00 19.20 Arbetslivsförvaltningen Hässlehus, Våglängdsgatan 5 Öppet sammanträde Omfattning 101 115 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 18.55 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 1-12 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde(L) Birgitta Bergman

Läs mer

Tid och plats Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde

Tid och plats Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde Tid och plats 16.00 18.52 Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde Omfattning 11 25 PROTOKOLL 1 (5) Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Benny Sjöhem (S) Ida Legnemark (V)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 17.00 19.16 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 24 42 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde. Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) 12-28

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde. Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) 12-28 PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats 16.00 18.17 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 11-28 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.30 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17.00-18.15 Omfattning 40-49 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Marie Samuelsson

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 10.00 11.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Ajournering 10.52-11.40 Omfattning 1-10 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 64 75 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Marie Sjöhem (S) Tobias Edin (V) andre

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 13-27 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde(L) Birgitta Bergman

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.55 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17.00 18.50 Omfattning 85-96 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.15 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 15.00 16.00 Omfattning 66-75 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Marie Samuelsson

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 17.00 19.15 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Ajournering 18.45 19.05 Omfattning 117-130 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta

Läs mer

Tid och plats 16.00 18.30 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 18.30 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 16.00 18.30 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 56-65 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 99 109 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde (FP) Birgitta

Läs mer

Tid och plats :50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17:00-18:45

Tid och plats :50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17:00-18:45 PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 17.00 18:50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17:00-18:45 Omfattning 97-105 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17:

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17: PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 18.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17:00-18.30 Omfattning 106-116 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Birgitta

Läs mer

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 18.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 11 23 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Sammanträdet är öppet för allmänheten.

Sammanträdet är öppet för allmänheten. 1 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2014-01-09 Tid: Måndag 2014-01-13 kl. 18.00 OBS tiden! Plats: Österlånggatan 72 Sammanträdet är öppet för allmänheten. ARBETSLIVSNÄMNDEN Lars-Åke Johansson Dag Forsström Gruppsammanträden

Läs mer

Plats och tid Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72, tisdagen den 11 juni 2019 klockan 17:00-19:47 (information 17:00-19:43).

Plats och tid Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72, tisdagen den 11 juni 2019 klockan 17:00-19:47 (information 17:00-19:43). Instans 1(17) Plats och tid Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72, tisdagen den 11 juni 2019 klockan 17:00-19:47 (information 17:00-19:43). Beslutande Ledamöter Lars-Åke Johansson (S), Ordförande Birgitta

Läs mer

Justeringens plats och tid Arbetslivsförvaltningen,

Justeringens plats och tid Arbetslivsförvaltningen, Instans 1(21) Plats och tid Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72, tisdagen den 14 maj 2019 klockan 17:00 18:55 (information 17:00 18:45, beslutsmöte 18:45 18:55). Beslutande Ledamöter Lars-Åke Johansson

Läs mer

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S)

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S) Tid: kl. 9:00 10:37 Ajournering: kl. 9:54 10:30 Plats: Arbetslivsförvaltningen, Österlånggatan 72 Paragrafer: 6 13 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Mats Tolfsson (S), ordförande, Urban Svenkvist (M),

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46 Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Plats: Boråsregionens etableringscenter, Österlånggatan74, våning 3 Paragrafer: 27 39 Ledamöter: Mats Tolfsson (S), ordförande,

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Sammanträdet är öppet för allmänheten.

Sammanträdet är öppet för allmänheten. 1 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2017-01-24 Tid: Tisdag 2017-01-31 kl. 17.00 Plats: Österlånggatan 72 Sammanträdet är öppet för allmänheten. ARBETSLIVSNÄMNDEN Lars-Åke Johansson Dag Forsström Gruppsammanträden

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP)

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 17.30 18.25 Omfattning 114 127 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Heléne Vistbacka Roth (FP) Gunbritt Johansson (V) Ernad Suntic (S) Rauno

Läs mer

Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration

Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration Arbetsmarknad och integration Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2018-11-13 414, bildningsnämnd Status: 2018-08-28 Giltighetstid:

Läs mer

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid 2010-08-25 NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning Sid Justering...3 57 Workshop - FAVI:s verksamhetsplan...4 58 Extraordinär händelse samt höjd beredskap i Sundsvalls kommun...5 59 Extraordinära

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25 Omfattning 1-17 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 Heléne Vistbacka Roth (FP) 1:e vice ordförande, 5

Läs mer

Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp "Ge en nystart till föreningsdriven svenskundervisning"

Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Ge en nystart till föreningsdriven svenskundervisning 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-13 Arbetslivskontoret Kultur- och fritidskontoret Arbetslivsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp "Ge en nystart till föreningsdriven

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.50

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.50 PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.50 Omfattning 133-143 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Britt-Marie Halldén (FP) Gunbritt Johansson (V) Ernad Suntic (S) Eva Axell

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-11-19 Ärendeförteckning Sid nr 123 Justering...3 124 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 125 Ansökan om internlån för inköp av "Teamboardutrustning"

Läs mer

Protokoll 1(35) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-04-24

Protokoll 1(35) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-04-24 Protokoll 1(35) Plats och tid Polstjernan 9:00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Elisabeth

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Program för ett Integrerat samhälle

Program för ett Integrerat samhälle Hans Johansson Handläggare 033-35 85 73 SKRIVELSE Datum 2019-05-14 Instans Arbetslivsnämnden Dnr ALN 2019-00055 1.1.3.0 Sida 1(1) Program för ett Integrerat samhälle Arbetslivsnämndens beslut Arbetslivsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.05 ande Andreas Trygg (V), ordförande Carl-Inge Westberg (S) Abdul Qorbani (S) Birgitta Hedblom (V) Kristina Lindblad

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68 PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55 Omfattning 61-73 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande Britt-Marie Halldén (FP) 1:e vice ordförande Gunbritt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås 2016-11-10 1(5) Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00-17.15, Scandic Plaza Borås Omfattning 1-9 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) Marie Fridén (M) Linda Ikatti (S) Robert Sandberg

Läs mer

Katarina Andersson, förvaltningschef Anna Carlsson, nämndsekreterare Johan Lindell, rektor Tore Otterup, Göteborgs universitet

Katarina Andersson, förvaltningschef Anna Carlsson, nämndsekreterare Johan Lindell, rektor Tore Otterup, Göteborgs universitet ida 1 (9) Paragrafer 33-39 Plats och tid Ryttarsalen Lärcenter 8.15-11.45 Beslutande Ingvor Bergman Lars-Göran Andersson Ed Kahrs Kristina Åhslund, tj.g. ersättare. Henriksson Bo Johansson Birgitta Friggeråker

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr 2006-03-29 Ärendeförteckning Sid nr 23 Justering...3 24 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 25 Förfrågan från Integrationsverket om utökat flyktingmottagande för 2006 i Sundsvalls kommun...5 26 Budget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 17.00 18.30 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e v. ordförande, 40-45 Ann-Sofie Nyström (M), 34-39 Ricken Svensson-Nyquist (FP) Ann Larson

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-02-23 1(5) Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 16-27 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.15 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordförande Åke Andesson (V) Fredrik Johansson (V)

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Arbetslivsnämnden

Årsredovisning facknämnder Arbetslivsnämnden Årsredovisning facknämnder Arbetslivsnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Kommunfullmäktiges och nämndens indikatorer... 4 2.1 Människor möts i Borås... 4 2.2 Vi tar gemensamt ansvar för barn

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-02-21 Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.55 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073 Policy för integration och social sammanhållning Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 KS-2013/1073 1 Inledning Denna policy är resultatet av ett brett samarbete mellan de politiska partier som är företrädda

Läs mer

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell KF 20: 1 KF 20: 2 KF 20: 3 KF 20: 4 KF 20: 5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2016:647-109 2017-03-07 1/4 Handläggare Per Malmquist 0152-293 48 Översyn fördelning av schablonersättningar från

Läs mer

2015-02-16. Sammanträdet är öppet för allmänheten.

2015-02-16. Sammanträdet är öppet för allmänheten. 1 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2015-02-16 Tid: Tisdag 2015-02-24 kl. 17.00, (Beslutsmöte startar kl. 18.00) Plats: Österlånggatan 72 Sammanträdet är öppet för allmänheten. ARBETSLIVSNÄMNDEN Lars-Åke Johansson

Läs mer

Vårt uppdrag. Program för ett integrerat samhälle. Fastställt av Kommunfullmäktige 2002. Reviderad 2011. Dokumentet gäller till och med 2014

Vårt uppdrag. Program för ett integrerat samhälle. Fastställt av Kommunfullmäktige 2002. Reviderad 2011. Dokumentet gäller till och med 2014 Integration Vårt uppdrag Program för ett integrerat samhälle Fastställt av Kommunfullmäktige 2002 Reviderad 2011 Dokumentet gäller till och med 2014 är motor i integrationsarbetet samt lyfter upp programmets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAI'vfMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1 :e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 18 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 18 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 280 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 13.55-14.35 Deltagande (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande suppleant med xx) Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Plats och tid VKM, Göteborgsvägen 97, Mölndal kl. 17:00-19:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Annika Bjerrhede (MP), ordförande Johanna Rantsi (M), vice ordförande

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden Sida 2 Räddningsnämnden 2011 2014 Ledamöter s Christer Johansson, ordförande, 2011 2012, vice ordförande 2013 2014 kd Dan Hovskär, vice ordförande, 2011 2012, ordförande 2013 2014 s Per-Erik Thurén m Michael

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 augusti 2016: 77 Upprop och val av justeringsmän och justering 78 Godkännande av föredragningslista 79 Tekniska

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.15. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Symfonin, Kantorn, Ruddammsgatan 27, kl 13:30-15:25 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Ruddammsgatan 27, 2014-11-25

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande.

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande. PROTOKOLLSUTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-02-02 8 Dnr 2017/FN0001 332 Motion Bemannad parklek året runt på Stadsparkens lekplats Kommunstyrelsen har till Förskolenämnden översänt rubricerad motion

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Leif Ström. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Leif Ström. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/13 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-03-26, kl. 14.00 15.00 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Protokoll Vv 49/2015 Vård- och omsorgsnämnd väster Datum: 2015-10-08 Klockan: 14:00 16:45 Plats: Ringgatan 32, Dojan 3 tr Närvarande ledamöter Gunhild Wallin (C) Gun Carlestam Lewin (S) Lindha Wetterberg

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

/FF Yttrande över remiss - Naturvårdsverkets redovisning för åtgärder mot minskad nedskräpning

/FF Yttrande över remiss - Naturvårdsverkets redovisning för åtgärder mot minskad nedskräpning PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum 2017-01-23 1 (2) 13 Yttrande över remiss - Naturvårdsverkets redovisning för åtgärder mot minskad nedskräpning Fritids- och folkhälsonämnden har beretts tillfälle att

Läs mer

Beslutsunderlag inför eventuellt utträde ur samarbetet inom Boråsregionens etableringscenter

Beslutsunderlag inför eventuellt utträde ur samarbetet inom Boråsregionens etableringscenter Beslutsunderlag inför eventuellt utträde ur samarbetet inom Boråsregionens etableringscenter Ärendet Bollebygds kommuns kommunfullmäktige beslutade 2012-04-26 81 att ansluta sig till den gemensamma flyktingmottagningen,

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L)

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L) Sammanträdesdag Kl 17:00 Datum för justering: 2018-03-26 Gunnel Orselius-Dahl (L) Närvarande ledamöter Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (L) Rickard Wessman (M) Robert

Läs mer