Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 8 oktober 2014, klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 8 oktober 2014, klockan"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 8 oktober 2014, klockan Beslutande Martin Carling (C) ordf Lisbeth Schagerholm (C) Åke Jansson (C) Eva A Johansson (C) Per-Erik Norlin (S) Carina Halmberg (S) Lars-Inge Fahlén (S) Monica Sandström (S) Annika Lännhult (M) Kerstin Sandqvist (FP) Tommy Olsson (KD) Övriga närvarande Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Lars Hustoft, ekonomichef 165 Kenneth Sundström, IT-chef 168 Justerande Annika Lännhult (M) Plats och tid Kommunkontoret, torsdagen den 9 oktober 2014, klockan 8.30 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Jonas Olsson Martin Carling Annika Lännhult ANSLAGSBEVIS Kommunstyrelsens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 165 Budgetuppföljning Delårsbokslut per 31/ Dals-Eds kommun, Dnr Sammanfattning Delårsbokslut per 31/8-2014, tertial 2 med prognos för budgetutfall för helåret 2014 föreligger. Befolkningsökningen i Dals-Eds kommun fortsätter med en ökning på 24 invånare under första halvåret (motsvarande siffra var förra året +37 personer). Detta bidrar bland annat till att Vakansgraden i Edshus AB uppgår per sista augusti 2014 till 1,7 % vilket är en minskning med 0,4 procentenheter i förhållandet till läget vid föregående årsskifte. Även arbetslösheten uppvisar en positiv trend genom att den totala arbetslösheten minskade från 8,6 procent vid årets början till 6,6 procent per sista augusti. Kommunens mål för arbetslösheten 2014, att inte överstiga genomsnittet för riket, uppfylls för närvarande. Den totala arbetslösheten i Dals-Ed var 1,2 procentenheter lägre än i riket sista augusti Ungdomsarbetslösheten har minskat markant hittills under året. När det gäller ungdomsgruppen är kommunen 1,7 procentenheter under riket. Rapporten för perioden januari - augusti 2014 visar ett positivt resultat på 9,7 mkr. Prognosen för helåret 2014, som baseras på nämndernas bedömningar, pekar dock på ett negativt resultat på 3,3 mkr samt ett underskott mot budget på 8,4 mkr. De största avvikelserna återfinns under FOKUS-nämnden (-5,7 mkr) där kostnaderna för det egna gymnasiet har den största avvikelsen samt under socialnämnden (-3,6 mkr) där kostnaderna för individ- och familjeomsorgen (IFO) visar störst avvikelse. Kommunstyrelsen har fått löpande information under året kring det besvärliga läget för respektive nämnd samt i varierande omfattning delgivits beslut om åtgärder för att komma i balans. Dialog har även förts mellan kommunchef och respektive förvaltningschef för att komma tillrätta med underskotten. Två arbetsgrupper har tillsats under hösten för att utreda olika förslag till lösningar för gymnasiet samt IFO. Kommunstyrelsen har tillfört egna personella resurser för att stötta i detta arbete. Som ett led i att försöka minimera underskottet så långt det går har kommunstyrelsen den 10 september för egen del fattat beslut om anställnings- och inköpsstopp för resten av året och även uppmanat nämnderna att fatta likalydande beslut vilket socialnämnden och FOKUS-nämnden gjort under hösten. Kommunstyrelsen har att vid dagens sammanträde hantera delårsbokslut för egen del och bereda beslutsförslag till kommunfullmäktige gällande nämndernas och kommunens delårsbokslut per 31 augusti Inför kommunstyrelsens beredning av ärendet förs avstämning av kommunens styrprinciper. 2(18)

3 forts. 165 Enligt kommunens fastställda styrprinciper (KF ) skall följande steg tas innan nämnden överlämnar ärendet vidare till kommunstyrelsen: I det första steget måste förvaltningschefen ta ställning och analysera den uppkomna avvikelsen. Förvaltningschefen har rätt att omdisponera medel inom enheternas verksamhetsområde under förutsättning att det inte innebär avsteg från nämndens mål. Hittar förvaltningschefen inga möjligheter att omdisponera utan att fastställda mål påverkas, ska ärendet gå vidare till nämnden med förslag på ändrade målformuleringar. Förvaltningschefen ska informera kommunchefen innan ärende överlämnas till nämnden. I första hand skall nämnden ompröva sina mål för verksamheten och omfördela medel (mål som är antagna av kommunfullmäktige får inte omprövas). Nämnden ska fatta beslut om förändring av mål. I det fall nämnden finner det omöjligt att omdisponera utan att påverka kommunfullmäktiges mål, ska nämnden fatta beslut om att föra ärendet vidare till kommunstyrelsen. Ärendet ska innehålla en ekonomisk analys med verksamhetsnyckeltal och jämföras med förutsättningarna i budget. Beredning Till dagens sammanträde i kommunstyrelsen inkommer socialförvaltningen med kompletteringar till tidigare beslut kring delårsbokslutet som delvis tydliggör men ändå inte tillräckligt för att bedöma vilka budgetåtgärder som nämnden övervägt men avvisat utifrån nämndens mål. Beslutsunderlag Delårsbokslut helårsprognos, inkl. bilagor med kommunstyrelsen och nämndernas bokslut samt nämndsbeslut Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen godkänner delårsbokslut per 31 augusti, tertial 2, 2014 samt prognos för kommunstyrelsen. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige godkänner delårsbokslutet per samt prognos för helåret 2014 avseende kommunstyrelsen samt plan- och byggnadsnämnden. 3(18)

4 forts Kommunfullmäktige tar del av delårsbokslut per samt prognos för helåret 2014 avseende FOKUS-nämnden och socialnämnden. Kommunfullmäktige godkänner ej delårsrapporten från nämnderna, då nämnderna utifrån negativ budgetavvikelse för helåret ej redovisar vilka mål som inte uppnås samt vilka åtgärder nämnderna inte kan genomföra inom ramen för uppsatta mål. Ärendet skall även innehålla en tydlig redovisning av vilka förslag till åtgärder för budgetföljsamhet som nämnden tagit ställning till och som nämnden valt att inte genomföra på grund av konsekvenser för nämndens mål. Nämnderna ska även genomföra en ekonomisk analys med verksamhetsnyckeltal som jämförs med förutsättningarna i budget. Nämnderna uppmanas att vidta erforderliga kompletteringar, senast till kommunstyrelsens sammanträde den 5 november. I samband med att nämnderna tar fram kompletteringar kan samråd med fördel ske med ekonomichef. - Kommunstyrelsen har som ambition att genomföra en arbetsverkstad tillsammans mellan politik och förvaltning i syfte att hitta mer optimala och kostnadseffektiva lösningar gemensamt. Inför kommande mandatperiod kommer utbildningsdagar att genomföras som bland annat lägger fokus på kommunens budget- och styrprinciper. Socialnämnden FOKUS-nämnden KF 4(18)

5 166 Exploatering av området Årbol 1:4, Dnr Sammanfattning Kommunfullmäktige har genom budgetbeslut för 2015, plan , beslutat att särskild genomgång av investeringar inom de taxefinansierade verksamheterna samt exploateringsinvesteringar skall göras inför budgetbeslut i november. Dessa skall särredovisas och finansieras enligt de förutsättningar som ges genom taxor/avgifter och exploateringskalkyler. Detta innebär också att möjlighet till extern upplåning föreligger om kalkylerna visar att det finns bäring i detta samt om behov finns. Då kommunen nu befinner sig i ett läge då befolkningen ökar har trycket på villor, lägenheter och även förfrågningar om kommunala tomter ökat. Detta både från allmänheten men även från exploatörer. Då Dals-Eds kommun i dagsläget inte har några kommunala villatomter till försäljning i tätorten så finns risken att intresset svalnar. Teknik- & Serviceförvaltningen har därför på uppdrag av KSAU sett över möjligheten till exploatering av planområdet Årbol 1:4 som ligger i anslutning till Tjäder- och Orrevägen. Utifrån ovanstående har Teknik- & Serviceförvaltningen tagit fram ett kostnadsförslag för exploatering i egen regi avseende gator/vägar och vatten/avlopp i området Årbol 1:4 enligt detaljplan. Planen i hela området omfattar totalt c:a 52 tomter vid full utbyggnad men förvaltningen anser att det i nuläget inte är realistiskt att bygga ut hela området, vilket innebär att förslaget är att starta upp med att bygga ut den västra delen som skulle innebära att gator/vägar och vatten/avlopp dras fram med möjlighet att kunna sälja c:a 26 tomter. En kalkylerad kostnad för den begränsade delen beräknas till c:a 5,7 mkr, varav 3,6 mkr avser gator/vägar och 2,1 mkr avser vatten/avlopp.utslaget per tomt skulle detta bli c:a 220 tkr vilket skulle innebära ett realistiskt försäljningspris i dagsläget per tomt inklusive anslutningsavgift för vatten och avlopp på c:a 300 tkr. De totala exploateringsutgifterna på 5,7 mkr skall finansieras genom försäljningspriset på tomterna. Då periodiciteten är olika på utgifterna för exploateringen och inkomsterna för försäljningen kommer detta att belasta kommunens likviditet vilket skulle kunna innebära ett upplåningsbehov. Samtidigt finns givetvis en risk i att inte samtliga tomter säljs och att kommunen får stå för den delen. Om beslut tas om att starta upp exploateringsprojektet så kommer detta även att ställa krav på Teknik- & Serviceförvaltningen att vara offensiv med försäljning av dessa tomter, detta kommer bl.a. att göras via kommunens hemsida, annonser m.m. för att nå privatpersoner. Även kontakt med byggföretag, husleverantörer och mäklare kommer att vara ett alternativ. 5(18)

6 forts. 166 Tjänsteskrivelse från teknisk chef inklusive ritning över det planerade området föreligger. Kommunstyrelsen beslutade att mot bakgrund av kommunens prognostiserade budgetunderskottet för 2014, bordlägga ärendet till nästa sammanträde i kommunstyrelsen. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar: att uppdra åt kommunstyrelsen genom teknisk chef, att projektera området Årbol 1:4 för exploatering av 26 stycken nya villatomter att anslå 5,7 mkr för exploatering av området Årbol 1:4 enligt förslaget att uppdra åt kommunstyrelsen genom ekonomichef att vid behov låna upp 5,7 mkr för exploatering av området att exploateringen ska vara självfinansierande genom försäljningspris med mera av tomterna samt delegera till kommunstyrelsen att fastställa tomtpriserna för den aktuella exploateringen efter förslag från teknisk chef KF 6(18)

7 167 Omflyttning inom kommunhuset, Dnr Sammanfattning Det råder stor brist på lokaler i kommunhuset. Detta gör bland annat att socialförvaltningens IFO-kontor flyttar till Utvecklingscenter. Samtidigt finns önskemål från andra förvaltningar att samla sin organisation, då verksamheterna sitter lite spritt i huset. Fastighetsförvaltare har därför tillsammans med förvaltningscheferna för FOKUS och sociala fått i uppdrag att ta fram förslag till framtida lokalisering av verksamheterna i kommunhuset. För att lösa behoven så krävs fler utrymmen som kan nyttjas som kontor. Förslaget bygger därför bland annat att på att källarplanet byggs om till fler kontorsutrymmen än vad som finns för närvarande. Bland annat föreslås att den offentliga toaletten byggs bort. Förslag till placering av verksamheterna i huset och ombyggnation av källarplanet redovisas i fastighetsförvaltarens tjänsteskrivelse. Vi finner det då lämpligt att bygga om Sinnenas rum till kontor samt binda ihop rummet med övriga kontor genom att riva den offentliga toaletten. Detta skulle göra att västra delen av källaren blev ordentligt kontorsutrymmen. Kostnad för ombyggnation av källarplan samt mindre justeringar i huset i övrigt beräknas till ca kr. och av dessa kan kr. finansieras via befintlig budget för KS Teknik & Service. Resterande medel föreslås finansieras ur KS objektsreserv. Ärendet har förhandlats enligt MBL 11. Inga synpunkter eller yrkanden lämnades. Kommunstyrelsen beslutade att mot bakgrund av kommunens prognostiserade budgetunderskottet för 2014, bordlägga ärendet till nästa sammanträde i kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att mot bakgrund av kommunens kärva budgetsituation avvisa ärendet tillsvidare och uppdra åt förvaltningen att återkomma i ärendet. Kommunchef Fastighetsförvaltare 7(18)

8 168 Förfrågan om deltagande i det regionala bredbandsbolaget Netwest, Dnr Sammanfattning I syfte att kunna erbjuda effektivt nyttjande på fiberinfrastrukturnivå i Västra Götalands län har Stadsnäten (genom föreningen Västlänk) etablerat kontakt med Västra Götalandsregionen för att gemensamt utreda frågan. Utredning har resultera i ett förslag att bilda ett regionalt bredbandsbolag ägt av Västra Götalandsregionen och stadsnät/kommuner i länet. Stamfiber har byggts ut i kommun och förberedelse finns också för att knyta ihop nätet i kommunen med kringliggande kommuner. Kapacitet finns även i stamnätet för framtida användning för kommunens egen räkning. Tjänsteskrivelse föreligger från IT-chef Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog åt IT-chef att till kommunstyrelsens sammanträde den 8 oktober, inkomma med utförligare beskrivning och bakgrund till beslutsförslaget där även de ekonomiska förutsättningarna ska belysas av en medverkan. IT-chefen föredrar ärendet vid dagens sammanträde. Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att utifrån den information som föreligger i nuläget inte gå med i bredbandsbolaget Netwest. Västra Götalandsregionen 8(18)

9 169 Remiss angående vägledning för kommunal tillstyrkan vid tillståndsprövning av vindkraftverk enligt 16 kap 4 miljöbalken, Dnr Sammanfattning Energimyndigheten har, i samråd med Naturvårdsverket, tagit fram en vägledning för kommunal tillstyrkan enligt 16 kap 4 miljöbalken vid tillståndsprövning av vindkraftverk. Syftet med vägledningen är att ge rekommendationer för tillämpning av bestämmelsen om kommunal tillstyrkan. Målet är att vägledningen ska underlätta och effektivisera planerings- och tillståndsprocessen vid etablering av vindkraftanläggningar. Förslag till remissvar föreligger från fastighetsförvaltare Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen har inget att erinra kring remissen. Naturvårdsverket 9(18)

10 170 Revisionsrapport - Granskning av kränkningar och diskriminering i skolan, Dnr Sammanfattning Revisorerna i Dals-Eds kommun har låtit PWC granska FOKUS-nämndens styrning och uppföljning av skolornas arbete mot kränkande behandling och diskriminering. Revisionsfrågan lyder: Säkerställer nämnden genom styrning och uppföljning att berörda verksamheter bedrivs i enlighet med skollagens kapitel 6 om kränkande behandling samt i enlighet med diskrimineringslagen? I rapporten görs bedömningen att FOKUS-nämnden skapat förutsättningar för att styrningen sker enligt gällande lagar, samt att nämnden fattat nödvändiga beslut kring ansvaret för arbetet som rapporten rör. Bedömningen är också att likabehandlingsplanerna är i enlighet med lagkraven, att elever har möjlighet till delaktighet, samt att nämnden med den rapportering som sker har möjlighet att följa arbetet och ta eventuella beslut om åtgärder utifrån rapporteringen. Två utvecklingsområden pekas ut: skolornas former för redovisning av uppföljning och utvärdering, samt skolornas dokumenterade målformuleringar. Förvaltningschefen bemöter rapporten i ett yttrande Av yttrandet framkommer att de utvecklingsområden som pekas ut ligger i linje med det pågående arbete som bedrivs inom FOKUS utbildningsverksamheter. I samband med att riktlinjer och årshjul för det systematiska kvalitetsarbetet inom nämndens ansvarsområden tagits, har också en kompetensutvecklingsinsats inletts i syfte att förbättra redovisningen till nämnden av uppföljning och analys, vilket sker i verktyget Stratsys. FOKUS-nämnden har tagit del av rapporten och yttrande. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige tar del av revisionsrapporten Granskning av kränkningar och diskriminering i skolan och uppmanar FOKUS-nämnden att fortsätta kvalitetsarbetet i skolan och beakta de utvecklingsområde som pekas ut i rapporten. KF 10(18)

11 171 Dalslandsstugan attraktivt boende, Dnr Sammanfattning Verksamhetsledare för Leader Dalsland Årjäng redovisade vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott en projektidé; Dalslandsstugan 2.0, inom ramen för projektet Samspel Tankesmedja. Projektidén bygger på att utmana projektörer och arkitekter att skapa en Dalslandsstuga 2.0, det vill säga ett modernt bostadshus som kan placeras i attraktiva, sjönära lägen. I samarbete med kommunerna arrangeras en tävling där vinnande förslag realiseras. Målet med projektet är att öka inflyttningen till området genom att erbjuda attraktiva boenden i sjönära lägen. Projektet ska även som ses som ett inlägg i debatten om LIS-områden. Dals-Eds kommuns åtagande innebär bidrag om kronor till del av prispengar samt en tomt i sjönära läge till vinnande bidrag. Därutöver ett bidrag om kronor för ersättning till juryn. Projektet har efter det redovisades enligt ovan reviderats i vissa delar vilket redovisas vid dagens sammanträde. Bland annat ska finansieringen ske under Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog åt kommunchefen att till nästkommande sammanträde i kommunstyrelsen den 8 oktober, undersöka möjligheterna till finansiering av projektet och stämma av intresset med övriga kommuner i Dalsland. Kommunchefen föredrar ärendet. Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att medverka i projektet Dalslandsstugan 2.0 om max kronor genom anslag under ekonomichef. Om finansiering inte kan säkerställas via kommunerna i övrigt, bör projektet söka finansiering på annat sätt genom t ex kommunalförbund eller näringslivet. - Kommunstyrelsen uppdrar åt plan- och byggkontoret att bevaka lämpliga tomter eller områden för projektet. Leader Dalsland Årjäng PBN 11(18)

12 172 Rekrytering av kommunchef i Dals-Eds kommun, Dnr Sammanfattning Nuvarande kommunchef har meddelat sin avsikt att gå i pension. Med kravspecifikation som grund skedde en annonsering där totalt 42 personer sökte. Rekryteringsgruppen har bestått av KSAU, nuvarande kommunchef, personalchef samt förvaltningschef för socialförvaltningen. Ett antal urvalsprocesser har genomförts där även de lokala fackliga representanterna bjudits in under den senare delen av processen. Efter avstämning gällande referenser samt redovisning av testning och djupintervjuer, gjorde rekryteringsgruppen sitt ställningstagande att förorda en av kandidaterna och MBL-förhandling genomfördes. MBL-förhandling enligt 11 genomfördes den 2 oktober De fackliga hade inget att erinra mot rekryteringsgruppens förslag. Beslutsunderlag Rekrytering, kommunchef rekryteringsgruppens förordnande, vik. personalchef Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att erbjuda tjänsten som kommunchef till Agneta Johansson. Kommunstyrelsen uppdrar åt kommunstyrelsens ordförande att överenskomma om villkor samt upprätta anställnings- och lönebeslut från och med den 1 maj KS ordförande Agneta Johansson 12(18)

13 173 Lokalbehov för barnomsorgen - nybyggnation av förskoleavdelningar, Dnr Sammanfattning Sedan 2008 har lokalbehoven för skola och barnomsorg varit under översyn i form av flera utredningar och processer där både FOKUS-nämnden och kommunstyrelsen varit involverade. Efter direktiv från kommunfullmäktige och FOKUS-nämnden genomfördes en utredning under 2013 som samordnades av förvaltningschef FOKUS Björn Lindeberg och rektor Snörrumskolan Lena Bernhardsson. Styrgrupp och arbetsgrupp har funnits under processen och en samrådsgrupp för förskolan bildades med representanter för personal och föräldrar från respektive förskola. Den färdiga utredningen var även tillgänglig för att ta del av och lämna synpunkter kring för allmänheten via kommunens hemsida och facebook. Ärendet har varit föremål för MBL information och förhandling enligt 11 MBL En gemensam skrivelse från lärarfacken har inkommit till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige har utifrån utredningen och kompletterande beredning av kommunstyrelsens arbetsutskott, beslutat följande i ärendet : att bygga fyra nya förskoleavdelningar i enlighet med föreliggande utredning av förskolans framtida lokaler i Dals-Ed, upprättad uppdra åt kommunstyrelsen att i samverkan med FOKUS-nämnden snarast möjligt genomföra projektering och anbudsförfarande. uppdrag åt kommunstyrelsen att efter projektering och anbudsförfarande genomföra nybyggnation av fyra nya förskoleavdelningar med placering vid Hagaskolan. Kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att i dialog med FOKUS-nämnden besluta om exakt placering av de nya förskoleavdelningarna. Kommunfullmäktige uppdrar vidare åt kommunstyrelsen att bedriva erforderlig uppföljning av projektbudget och byggets framåtskridande. att de nya förskoleavdelningarna ska vara på plats till hösten I det fall detta inte är möjligt uppdras FOKUS-nämnden att bevaka så erforderligt antal platser kan tillgodoses på annat sätt i avvaktan på att den nya förskolan kan tas i bruk. att medel för nybyggnationen av förskolan ska ianspråktas via investeringsmedel i Budget 2014 om max 15 mkr. 13(18)

14 forts. 173 Vid kommunstyrelsens sammanträde , informerade fastighetsförvaltare och teknisk chef om upphandlingen som genomförts och processen framåt. Den 13 oktober sker ett första spadtag för den nya förskolan av kommunstyrelsens ordförande och FOKUS-nämndens ordförande. Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen tar del av redovisningen om projektets framskridande. Kommunstyrelsen uppdrar åt tekniska kontoret att beakta de synpunkter som inkommit från verksamheten när det gäller nybyggnationen och lokalytan. Fastighetsförvaltare Teknisk chef 14(18)

15 174 Information till Kommunstyrelsen, Dnr 9230 Ledamot Carina Halmberg efterfrågar resultatet för åk. 9 och Utsiktens gymnasium. Kommunstyrelsen begär därför en sammanställning av årets resultat för avgångseleverna från FOKUS-förvaltningen. Kommunstyrelsens ordförande informerar om: - ytterligare en tågavgång som förmodligen kommer att sättas in i december från stationen i Dals-Ed - pågående process kring hur det lokala näringslivsrådet ska arbeta och vara sammansatt i framtiden. FOKUS 15(18)

16 175 Rapport från Kommunalförbunden, Dnr Chefen för Fyrbodals kommunalförbund avser med anledning av insändare i Dalslänningen, svara om dalslandskommunernas förtjänster med kommunalförbundet. Ny politisk organisation för Fyrbodal är i det närmaste klart, verksamhetsplan för Fyrbodal är på gång för beslut. Dalslandskommunernas kommunalförbund, processen fortgår fortfarande om hur samverkan ska se ut i framtiden. Kommunstyrelsens ordförande i respektive kommun samlas ikväll för avstämning. 16(18)

17 176 Anmälan av delegationsbeslut KS , Dnr Följande delegationsbeslut anmäls: Enhetschef Eva Karlsson: Parkeringstillstånd Delegation Teknisk chef Roland Kindslätt Beslut angående Dals-Eds kommuns lokala trafikföreskrifter om villkor för parkering på Torget, Ed Delegation Beslut angående Dals-Eds kommuns lokala trafikföreskrifter om villkor för parkering på Östra Torggatan, Ed Delegation Beslut angående Dals-Eds kommuns lokala trafikföreskrifter om påbud enkelriktning för del av Östra Torggatan, Ed - Delegation Ekonomichef Lars Hustoft Firmateckning för post- och bankgirotransaktioner Delegation Kommunstyrelsens ordförande Martin Carling Överenskommelse om anordnande av boende för asylsökande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige, s.k. ensamkommande barn Delegation Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. 17(18)

18 177 Meddelande KS , Dnr Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 14:34 Konsekvenser av skärpta behörighetsregler och legitimation för lärare och förskollärare samt övergångsbestämmelser. Polismyndigheten i Västra Götaland Anmälan och beslut om skadegörelse kl t.o.m kl Snörrums förskola, Snörrumsvägen 8 B, Ed. Dalslands Miljönämnd Dalslandskommunernas Kommunalförbund Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet Diarienr KS 14/ Plan- och byggkontoret Underrättelse Bygglov för tillbyggnad av carport samt ändring av tak, garage, förråd på fastigheten Ed 4:158. Diarienr KS 08/ Kommunstyrelsen Fullmakt för Fastighets-/verksamhetsutvecklare Claes Hellberg, eller den fullmäktig sätter i sitt ställe, att försälja fastigheten Dals-Ed Böle 1:66. Diarienr KS 07/ Länsstyrelsen Västra Götalands län/naturvårdsenheten Beslut om bildande av naturreservatet Heråmaden i Dals-Eds kommun. 18(18)

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 22 oktober, 2014 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 22 oktober, 2014 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-10-22 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 22 oktober, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-03-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Ture Olsson (C) Gösta Schagerholm

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2014, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2014, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2014-09-10 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2014, klockan 8.00 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Åke Jansson (C) Ture Olsson (C) Siv Martinsson (C) Per-Erik

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2011-02-02 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2 februari 2011, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Carin Remneland (C) Lisbeth Schagerholm (C)

Läs mer

Styrprinciper för Dals-Eds kommun.

Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Inledning Styrprinciperna reglerar ansvarsfördelningen i Dals-Eds kommun. Utgångspunkt för arbetet utifrån styrprinciperna ska vara decentralisering, helhetssyn och god

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-02-17 Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-11-15 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-04-29 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf (ej 65,67) Christer Olsson (C) Åke Jansson (C) Lennart

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Styrprinciper för Melleruds kommun

Styrprinciper för Melleruds kommun Ersätter KF 31/2004 Utbytt den Sign 1:1 Styrprinciper för Melleruds kommun Inledning Styrprinciperna reglerar ansvarsfördelningen i Melleruds kommun. Utgångspunkt för arbetet utifrån styrprinciperna ska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE Kommunledningskontoret Datum: 2014-06-27 Christian Nilsson D.nr:2014.24 Regler för partistöd - ärende 2014.24 30 Nuvarande regler Kommunens partistöd har sedan 2007 varit

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 14.10 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande ej 146 Per Jonsson (c) 1:e vice

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2015-03-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 26 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-04-20 Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-01-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2010-10-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 oktober, 2010 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl 8.30-12.00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bildhuggaren, kl 08.15-10.50 ande Claes Jägevall, Ann-Britt Danielsson, Stefan Larsson, Rolf Eriksson, Anne-Marie Wahlström, Ej tjänstgörande ledamöter "[Skriv ersättare här]" Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

Status utbyggnad / försäljning av tomter Årbol

Status utbyggnad / försäljning av tomter Årbol DALS-EDS KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KS Teknik & Service Datum: 2016-09-06 D.nr: Status utbyggnad / försäljning av tomter Årbol Bakgrund KS / KF har sedan 2014-10-22 behandlat ärendet kring exploatering av

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2016-09-21 1(9) Plats och tid Öckerösalen, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.55 med ajournering klockan 08.45 08.50 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-12-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 19 FÖREDRAGNINGSLISTA november 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

IT-nämnden. IT-nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl.

IT-nämnden. IT-nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. 8:30-9:40 Beslutande Bengt Sjöberg (M) Ordförande Carina Gullberg (S) Ledamot Ida Ekeroth (S) Tjänstgörande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-02-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 21 februari, 2007 klockan 19.00 19.25 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-06-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-09-18 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Gun Holmquist

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-09-20 Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Lilla Lee kl 08:30 11:30 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Siv Martinsson (C) ersättare för Britt-Marie Johansson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer