VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(82) Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(82) Kommunstyrelsen 2014-03-04"

Transkript

1 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(82) Plats och tid Kommunförvaltningen, Tisdagen den 4 mars 2014, kl Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång Mikael Österberg Inga Jonsson Mikael Danielsson Ingrid Ericsson Helen Gavelin Rickard Norberg Bengt Bergsten Susanne Lindberg-Sellin Margaretha Löfgren, ej 44 Katharina Hahlin Göran Lidström, sekr. Karl-Johan Ottosson, kommunchef Lars Ekbäck, ekonomichef Ingrid Ericsson Underskrift Sekreterare Göran Lidström Ordförande... Åke Nilsson Justerande... Ingrid Ericsson BEVIS OM ANSLAG Kommunstyrelsens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kommunkansliet, Vilhelmina Underskrift... Ulrika Österström

2 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 2 Länsstyrelsen Ks 32 Au 9 Dnr13/Ks Åtgärdsplan för klimat och energi i Västerbottens län Ärendebeskrivning Au Regeringen har gett samtliga länsstyrelser i uppdrag att utarbeta regionala åtgärdsplaner för klimat och energi. Åtgärdsplanen kompletterar den regionala klimat och energistrategin Klimatsmart i Västerbotten som beslutades Synpunkter ska lämnas senast 28 februari Yttrande har upprättats av energi och klimatrådgivare Evelina Öhgren: Energi- och klimatrådgivaren bereds möjlighet att yttra sig gällande de presenterade åtgärderna i länsstyrelsens utarbetade förslag till regional åtgärdsplan för klimat och energi Åtgärdsplan för klimat och energi i Västerbottens län. Bakgrund Samtliga länsstyrelser ska i uppdrag av regeringen utarbeta regionala åtgärdsplaner för klimat och energi. Åtgärdsplanen kompletterar den regionala klimat- och energistrategin Klimatsmart Västerbotten. Yttrande Som läsare skapas viss förvirring huruvida dokumentet är en åtgärdsplan eller en handlingsplan eftersom benämningen är olika. På framsidan och i missiven används åtgärdsplan men i syftet benämns dokumentet som en handlingsplan, därav erfordras ett förtydligande. Åtgärderna är kort skrivna och därför är det önskvärt med en beskrivande text under varje åtgärd för att tydliggöra den föreslagna åtgärden. Bra exempel på detta är textstycket under åtgärden Bygga upp en nationell plattform för industriellt träbyggande samt under de övriga åtgärderna. En avgörande faktor för att vi ska nå våra uppsatta miljömål är en förändring av vår konsumtion och livsstil. Utsläpp av växthusgaser orsakade av svensk konsumtion och livsstil ökar. Den föreslagna åtgärden i åtgärdsplanen att ta fram en JÄMLYS anses inte motsvara de viktiga insatser som är framtagna i Klimatsmart Västerbotten och skulle inte heller ge en förändring av våra konsumtionsmönster och vår livsstil.

3 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 3 Ks 32 (forts) Au 9 (forts) Dnr13/Ks Åtgärdsplan för klimat och energi i Västerbottens län Förslagsvis bör åtgärder kring detta vara insatser kring ökade kunskaper och ett ökat intresse för en mer medveten konsumtion och livsstil. Att i större utsträckning arbeta med resfria möten och utbildningar är en åtgärd som vår organisation tillsammans med länsstyrelsen och region Västerbotten bör genomföra. Att delta i möten eller erbjuda utbildningar via webben är med dagens teknik inte svårt, dyrt eller arbetskrävande. Den mest hållbara resan/transporten är den som inte blir av. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att inge upprättat yttrande till Länsstyrelsen i Västerbottens län. Ks att inge upprättat yttrande till Länsstyrelsen i Västerbottens län.

4 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 4 Ks 33 Au 10 Dnr13/Ks Avgift för tobakstillsyn Ärendebeskrivning Au Kommunerna har ansvar för den lokala kontrollen av tobakstillsynen enligt tobaklagen. För Vilhelmina kommun har uppdraget getts till miljö-och byggnadsnämnden. Miljökontoret föreslår att taxan för tobaktstillsyn uppräknas till 680 kr/tim för att hamna i nivå med övriga taxor inom miljö-och livsmedelsområdet. Miljö och byggnadsnämnden har den beslutat att föreslå kommunfullmäktige att fastställa taxan för tillsyn enligt tobakslagen till 680 kr/tim. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att hänskjuta ärendet till budgetarbetet för 2015 Ks att hänskjuta ärendet till budgetarbetet för 2015.

5 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 5 Ks 34 Au 11 Dnr10/Ks Avgift för tillsyn av receptfria läkemedel Ärendebeskrivning Au Kommunfullmäktige beslöt att fastställa timtaxan för kontroll av ärenden avseende Lag om handel med vissa receptfria läkemedel till 500 kr/tim. Miljö-och byggnadsnämnden har den beslutat att föreslå kommunfullmäktige att fastställa taxan för tillsyn av receptfria läkemedel till 680 kr/tim. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att hänskjuta ärendet till budgetarbetet för 2015 Ks att hänskjuta ärendet till budgetarbetet för 2015

6 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 6 Ks /8-11 Au 12 Dnr14/Ks Resultatutjämningsreserv Ärendebeskrivning Au Ekonomichefen presenterar i skrivelse förslag till riktlinjer och hantering av resultatutjämningsreserv. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. Ks KOMMUNSTYRELSENS FÖRSLAG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige beslutar att fastställa upprättat förslag till riktlinjer och hantering av resultatutjämningsreserv enligt bilaga.

7 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 7 Ks 36 Au 15 Dnr14/Ks Årsredovisning 2013 Skogssällskapet Ärendebeskrivning Au Skogssällskapet överlämnar årsredovisning avseende kommunens skogar för Årets resultat uppgår till kronor. Av balansräkningen framgår att de likvida medlen uppgår till kronor. Av de likvida medlen kan kronor överföras till kommunens konto, utan att detta inverkar på skogsförvaltningen för Detta enligt uppgift från Skogssällskapet. Ekonomienheten föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna Skogssällskapets årsredovisning för 2013 att överföra kronor till kommunens konto att delge kommunfullmäktige årsredovisningen. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att att godkänna Skogssällskapets årsredovisning för 2013 att överföra kronor till kommunens konto att delge kommunfullmäktige årsredovisningen.

8 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 8 Ks 36 (forts) Dnr14/Ks Årsredovisning 2013 Skogssällskapet Ks att godkänna Skogssällskapets årsredovisning för 2013 att överföra kronor till kommunens konto att delge kommunfullmäktige årsredovisningen.

9 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 9 Ks 37 Au 20 Ks 168 Au 304 Au /14-15 Kfm 7 Dnr 13/Ks Motion till kommunfullmäktige Vilhelmina Stenladugården vid Norgefarargården Klimpfjäll. Ärendebeskrivning Au Motion ang. stenladugården vid Norgefarargården Klimpfjäll har inkommit från Ewa Hed. Under mina drygt 30 år vid Norgefarargården i Klimpfjäll har jag sett utvecklingen i ett gammalt kulturhus och behoven som ökar i takt med turistströmmarna när jag öppnade Norgefarargården hade jag öppet en vecka idag har jag öppet flera månader om året (och tar emot bokningar året runt) för att kunna ta emot gäster från hela världen. Marknadsföringen sker via hemsidor, Facebook, annonser och helt enkelt att gästerna sprider vidare rekommendationer efter att ha besök gården. Jag har anpassat mig efter de ökade behoven och efterfrågan genom att ha en gårdsbutik inne i det gamla stallet för höstar. Detta användes förr för de hästar som kom och gick med människor längs den historiska Norgefararleden. Att göra om stallet till gårdsbutik var en idé jag fick från ett besök på Shetlandsöarna där de tar tillvara alla gamla byggnader för att göra det till levande museer av alla de slag. Inget ska rivas. Efter att gårdsbutiken kom till kan en eller flera bussar och grupper stanna och se sig omkring, bli guidade, medan andra hälften av gruppen får äta och fika. Eljest skulle det inte gå. Norgefarargården har utvecklats så att jag törs påstå det är ett av de populäraste besöksmålen i kommunen. Därför har tiden kommit dithän att den ruin som ligger bredvid gården bör bli återuppbyggd. Denna ruin var en gång en präktig stenladugård, unik för bygden eftersom gårdens ägare hade det bättre ställt ekonomiskt och kunde kosta på sig en iögonenfallande ladugård för sina kräk. Bonden, Olov Holmgren, skröt att hans ladugård var så stor att om en kviga blev betäckt innan hon gick in i den hade hon kalvat innan hon kom ut på andra sidan. De äldre byborna minns sådana skämt och framförallt den fina ladugården, som nu ligger som en sorglig syn i ett trassel av stockar, stenar och småbjörkar.

10 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 10 Ks 37 (forts) Au 20 (forts) Ks 168 (forts) Au 304 (forts) Au 196 (forts) Kfm 7 (forts) Dnr 13/Ks Motion till kommunfullmäktige Vilhelmina Stenladugården vid Norgefarargården Klimpfjäll. En återuppbyggnad av denna stenladugård vore positivt inte bara för det historiska bevarandet och utvecklingen av en av kommunens populäraste turistmål. Den skulle också kunna fungera som en lokal anpassad till större grupper och för hela bygden. Slitaget på Norgefarargården är oundviklig efter de hundratals människor som besöker den varje sommar. Golven på övervåningen buktar och de yttre lagren slits ned av skor, rullstolar och regn och snö som dras in. När musikkvällar arrangeras eller stora bussgrupper ska fika får alla trängas eller äta i omgångar. Visst är det roligt att så många vill besöka gården, men ett hus från 1800-talet har sina begränsningar. En större lokal i stenladugården skulle avlasta gården oerhört mycket och kunna ordna arrangemang som nu är omöjligt eller mycket svår och trångt i Norgefarargården. Givetvis skulle en återuppbyggnad inte bara gynna gårdens verksamhet och bevarande, genom utställningar och kanske en museiverksamhet kan lokalen fungera som samlingsplats för hela lokalhistorien. Om nybyggare och samers strapatser på handelsfärder i vårt gränsområde. Sverige och Norge. Kultsjödalen-Susendal. Vilhelmina- Hattfjelldal. I Vilhelmina kommun finns det många smultronställen. Med fjäll, skogar, sjöar samt ett enormt natur och rikligt friluftsliv. Vi har fina lokaler med nya inslag samt med historiska inslag inne på samhället. Den nya Vilhelmina arenan är ett exempel på att vi vill satsa på framtiden. Utvecklingen och näringen är viktig för att folk ska trivas och kunna nyttja sina fritidsintressen, kulturen och trivseln där vi kan mötas och ha trevligt tillsammans. En uppbyggnad av stenladugården vore ett viktigt steg i denna riktning.

11 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 11 Ks 37 (forts) Au 20 (forts) Ks 168 (forts) Au 304 (forts) Au 196 (forts) Kfm 7 (forts) Dnr 13/Ks Motion till kommunfullmäktige Vilhelmina Stenladugården vid Norgefarargården Klimpfjäll. Jag hoppas att Vilhelmina ser positivt på och förstår bredden hur viktig denna byggnad blir för området. Utställningar inryms och det kan vara öppet hela året. Samtidigt med återuppbyggnaden kan kurser och utbildningar för unga ske i konsten att timra och belägga med sten som ursprunget var. Ett gammalt hantverk som ger framtida jobb. Genom fotodokumentation kan projektet bevaras och spridas vidare i någon form. Det är nock inte varje dag en gammal stenladugård byggs! Därför föreslår jag att: Bygdemedel ska användas till uppbyggnaden av stenladugården. Det är här uppe mellan fjällen bygdemedlen ska användas som gagnar alla. att: Snarast och med det fortaste raket fart kommunen ser positivt på projektet STEN Klimpfjäll och att påbörja projektet KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till kommunchefen att upprätta förslag till yttrande till kommunstyrelsens sammanträde Au Motionen är under beredning och kommer att behandlas vid kommunstyrelsens sammanträde ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att återuppta ärendet till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde

12 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 12 Ks 37 (forts) Au 20 (forts) Ks 168 (forts) Dnr 13/Ks Motion till kommunfullmäktige Vilhelmina Stenladugården vid Norgefarargården Ks Kommunchefen uppger att ärendet inte har beretts färdigt. att uppdra till kommunchefen att bereda ärendet ytterligare. Au Yttrande har upprättats av bibliotekschef och kulturansvarig Mona-Lisa Wallin. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunfullmäktige beslutar att uppdra till kommunstyrelsen att upprätta kostnadsberäkning avs upprustning av stenladugården i Klimpfjäll att därmed förklara motionen besvarad. Ks Yttrande i ärendet avges av Åke Nilsson och Katharina Hahlin. KOMMUNSTYRELSENS FÖRSLAG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige beslutar att uppdra till kommunstyrelsen att upprätta kostnadsberäkning avs upprustning av stenladugården i Klimpfjäll att därmed förklara motionen besvarad.

13 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 13 Ks 38 Au 21 Au 439 Au 388 Au 268 Kfm 29 Dnr 13/Ks Motion Saxnäsgården seniorboende, ett unikt fjällnära! S. Ärendebeskrivning Kfm Mikael Danielsson, S, Saxnäs inkommer med motion ang. Saxnäsgården seniorboende, ett unikt fjällnära! Många i Kultsjödalen har under lång tid oroat sig över den negativa utvecklingstrend som råder vid Saxnäsgårdens äldreboende. Avvecklingen och neddragningarna får inte fortsätta längre! Den bakomliggande problematiken och svårigheterna vi brottas med är givetvis kända, men det påvisar bara nödvändigheten att våga tänka nytt för att finna framgång. Problemet är att hälften av de totalt 25 lägenheterna som finns idag på Saxnäsgårdens äldreboende står tomma eller används till förrådsutrymme och annat. Samtidigt som underlaget av äldre ortsbor i dalgången är för litet för att kunna fylla upp platserna. Även om ortsborna alltid ska stå i förtur. Förslaget innebär att Vilhelmina kommun i samarbete med Saxnäsgården, kompletterar dagens äldreboende med ett seniorboende. Ett tryggt boende i den unika fjällmiljö som kan erbjudas på Saxnäsgården. Till detta boende bör det ges möjlighet att ansöka från olika delar av landet. Lyckas vi med föresatsen så skapas en naturlig cirkulation från pigga och självgående pensionärer med eget seniorboende, till mera vårdnadskrävande äldre i livets slutskede. Ökar beläggningen på äldreboendet säkras dagens hotade vårdplatser och jobb inom yrket, samtidigt som man lägger grunden för nya arbetstillfällen i dalgången och kommunen. Till en början lär det vara sportstugeärende och hemvändare med anknytning till området som först söker sig hit, men det finns många ntom i landet som lockas av att framleva sin ålderdom i det unika seniorboende i fjällmiljö som skapas här.

14 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 14 Ks 38 (forts) Au 21 (forts) Au 439 (forts) Au 388 (forts) Au 268 (forts) Kfm 29 (forts) Dnr 13/Ks Motion Saxnäsgården seniorboende, ett unikt fjällnära! S. Ägarna till Saxnäsgården, som vill medverka till att seniorboende förverkligas erbjuder därför inflyttande seniorer att nyttja turistanläggningens alla befintliga aktiviteter och bekväma faciliteter som restaurang, spa, hobbylokal, träningslokal, badbassäng m m. Sedan har vi fjällnaturen runt knuten med all dess rekreation och avkoppling. Men för att lyckas behövs ett samarbete mellan kommunen och upplåtaren av boendet. Tanken är att pensionärerna slussas in allt eftersom det finns lediga lägenheter. De första åren så räknar vi med att brukaren klarar sin vardag själv i ett aktivt seniorboende, men med stor möjlighet till uppköp av olika sorters servicetjänster att välja på. Den dag åldern och hälsan börjar svikta hos brukaren, ökar graden av vård och omsorg för att slutligen övergå till normal äldrevård på boendet. På detta sätt säkras en mycket viktig arbetsplats i dalgången, samtidigt som våra äldre kan se fram emot vård i närområdet och en chans för folk utifrån att flytta hit. Mot bakgrund av ovan yrkar jag Att: Vilhelmina kommun prioriterar frågan om ett seniorboende på Saxnäsgården för att utveckla och trygga verksamheten. Att: Vilhelmina kommun tar med frågan vid nästa upphandling av Saxnäsgårdens äldreboende med ägarna till anläggningen för att se om detta är möjligt att utveckla. KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till kommunchefen att upprätta förslag till yttrande till arbetsutskottets sammanträde

15 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 15 Ks 38 (forts) Au 21 (forts) Au 439 (forts) Au 388 (forts) Dnr 13/Ks Motion Saxnäsgården seniorboende, ett unikt fjällnära! S. Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att återuppta ärendet till behandling vid arbetsutskottets sammanträde Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till kommunchefen att upprätta motionssvar till arbetsutskottets sammanträde Au Ett motionssvar har upprättats av kommunchef Karl-Johan Ottosson. Bakgrund Motionären yrkar på att Vilhelmina kommun prioriterar frågan om seniorboende på Saxnäsgården för att utveckla och trygga verksamheten, samt att man i samverkan med ägarna till Saxnäsgården beaktar detta vid nästa avtalsperiod. Nytt hyresavtal med Saxnäsgården har upprättats för perioden till Avtalet omfattar endast nedre plan där Vilhelmina kommun bedriver äldreboende för de som fått beslut om detta. Övre plan har återgått till hyresvärden som i diskussion med Vilhelmina kommun angett ambitionen att starta seniorboende. Vilhelmina kommun har varit behjälplig med viss ombyggnation för att göra detta möjligt ur ett logistiskt perspektiv.

16 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 16 Ks 38 (forts) Au 21 (forts) Dnr 13/Ks Motion Saxnäsgården seniorboende, ett unikt fjällnära! S. Inom ramen för det nya avtalets utformning så har inte Vilhelmina kommun lokaler för att förverkliga motionärens förslag. Däremot så kommer fastighetsägaren att verka för en lösning som motionären föreslagit. I och med detta anser jag motionen besvarad. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen då Vilhelmina kommun inte är fastighetsägare att konstatera att fastighetsägaren dock har planer som överensstämmer med motionärens viljeinriktning att därmed förklara motionen besvarad. Ks KOMMUNSTYRELSENS FÖRSLAG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen då Vilhelmina kommun inte är fastighetsägare att konstatera att fastighetsägaren dock har planer som överensstämmer med motionärens viljeinriktning att därmed förklara motionen besvarad.

17 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 17 Ks 39 Au 22 Au 440 Au 387 Au /16-17 Kfm 30 Dnr 13/Ks Motion om entreprenörsjobb. Ärendebeskrivning Kfm Motion om entreprenörsjobb har inlämnats av Roberts Svensson, C. Att erbjuda sommarjobb för unga har under många år varit en självklarhet för de flesta kommuner. Det ger unga en möjlighet att tjäna egna pengar men de ger även ungdomar självförtroende och kontakter för framtida jobb. Sommarjobben ger en god introduktion till arbetslivet och är något som jag hoppas Vilhelmina kommun fortsättningsvis skall kunna erbjuda sina unga invånare. Jag tror att nuvarande koncept med sommarjobb kan utvecklas och förbättras för de som så önskar och vill. Genom att satsa på ungas entreprenörsanda kan ungdomar, istället för att bli tilldelade ett sommarjobba av kommunen, ges möjligheten att starta ett eget företag. Detta kan de göra med hjälp av ett startbidrag från kommunen, en introduktionskurs i kommunens regi i att starta eget företag samt en handledare som bistår med stöd under sommaren. Det här tror jag, förutom att det ger unga kunskaper i entreprenörskap, också kan leda till ökad initiativ förmåga. Det leder troligtvis även till att feriearbetarna presterar bättre, har roligare och skapar ett gott kontaktnät när de arbetar inom något de finner intressant och är skapat av dem själva. Förutom intresset som drivkraft så är även möjligheten att tjäna pengar ett starkt incitament då lönen är företagets vinst. Inte bara de unga feriearbetarna/entreprenörerna tjänar på detta arrangemang, utan även kommunen. Satsningen på entreprenörskap hos unga leder förhoppningsvis till att några fortsätter med sina företag även efter sommarlovet. Steget, att efter skolans slut starta eget blir heller inte lika stort när man redan tidigare testat på att driva ett eget företag. Olika sådana projekt förekommer redan idag i åtskilliga kommuner i Sverige med gott resultat och borde enligt min mening vara en självklarhet även i Vilhelmina kommun. Som exempel kan nämnas att i Kävlinge har kommunen jobbat tillsammans med Almi med entreprenörsjobb/sommarjobb. I konceptet Roligaste sommarjobbet har flera kommuner deltagit. Vi kanske kan

18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 18 Ks 39 (forts) Au 22 (forts) Au 440 (forts) Au 387 (forts) Au 269 (forts) Kfm 30 (forts) Dnr 13/Ks Motion om entreprenörsjobb. utveckla UF-företagande som redan bedrivs av Malgomajskolan. Listan på exempel kan göras lång och vi bör ta del av de många framgångsrika koncepten som ett led i att skapa en möjlighet till entreprenörsjobb i Vilhelmina kommun. Detta behöver alltså inte bara bli en kortsiktig satsning för en sommar utan kan bli en investering för framtiden och bidra till att skapa morgondagens entreprenörer och företagare i Sverige och inte minst i Vilhelmina kommun. Det ligger dessutom helt i kommunens linje och vilja lyfta fram småföretagande och företagsamhet som en stark motor och en viktig kugge för Vilhelminas framtid. Därför föreslår jag att kommunfullmäktige beslutar följande: Att satsa på entreprenörsjobb för unga feriearbetare. Att erbjuda ett alternativ till traditionellt sommarjobb genom att ekonomiskt stödja unga entreprenörer som startar ett eget företag. Att uppdra till kommunledningen att ta fram riktlinjer för entreprenörsjobb i vår kommun. KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Au att uppdra till kommunchefen att upprätta förslag till yttrande till arbetsutskottets sammanträde Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att återuppta ärendet till behandling vid arbetsutskottets sammanträde

19 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 19 Ks 39 (forts) Au 22 (forts) Au 440 (forts) Dnr 13/Ks Motion om entreprenörsjobb. Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till kommunchefen att upprätta yttrande till kommunstyrelsens arbetsutskott Au Yttrande har upprättats av enhetschef Christer Staaf. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen att erbjuda sommarlovs entreprenörer sommarferiejobb till ungdomar mellan år, dvs födda 1999,1998 och att uppdra till kommunstyrelsen att genomföra verksamheten kommande sommar att anvisa erforderliga medel,20.000:- ur verksamhet 1329.

20 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 20 Ks 39 (forts) Dnr 13/Ks Motion om entreprenörsjobb. Ks Yttrande i ärendet avges av Anita Johansson och Rickard Norberg. KOMMUNSTYRELSENS FÖRSLAG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen att erbjuda sommarlovs entreprenörer sommarferiejobb till ungdomar mellan år, dvs födda 1999,1998 och att uppdra till kommunstyrelsen att genomföra verksamheten kommande sommar att anvisa erforderliga medel,20.000:- ur verksamhet 1329.

21 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 21 Kommunchefen Ks /1-2 Au 30 Dnr14/Ks Tomtförsäljning Dalasjö 3:5 Ärendebeskrivning Au Eje Zakrisson har för avsikt att köpa fastigheten Dalasjö 3:4 och i anslutning har kommunen en tomt Dalasjö 3:5, som han vill köpa eller arrendera för att uppföra en hundgård. Förslag till beslut att sälja tomten Dalasjö 3:5 för kronor enligt prislista för markförsäljning i Vilhelmina kommun ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att sälja och överlåta fastigheten Dalasjö 3:5 till Eje Zakrisson, Dalasjö för en köpeskilling av :- att uppdra till kommunchefen att upprätta köpeavtal. Ks att sälja och överlåta fastigheten Dalasjö 3:5 till Eje Zakrisson, Dalasjö för en köpeskilling av :- att uppdra till kommunchefen att upprätta köpeavtal.

22 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 22 Kommunchefen Ks /3 Au 31 Dnr14/Ks Försäljning av tomt Ärendebeskrivning Au Fastigheten Dillen 2 säljs i befintligt skick till Daniel Larneback och Sara Bergqvist för en köpeskilling av totalt kronor. VA-anslutning kommer att grävas bort av Vilhelmina kommun och köparen debiteras kronor för bortkoppling. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att sälja och överlåta fastigheten Dillen 2 till Daniel Larneback och Sara Bergqvist för en köpeskilling av :- att debitera 5000:- för bortkoppling av VA-anslutning att uppdra till kommunchefen att upprätta köpeavtal. Ks Yttrande i ärendet avges av Ingrid Ericsson, Katharina Hahlin, Mikael Österberg, Bengt Bergsten, Mikael Österberg, Gunilla Prång Anita Johansson och Ingrid Ericsson. att uppdra till kommunchefen att upprätta en förteckning över tomtmark i tätorten som Vilhelmina kommun äger. att uppdra till kommunchefen att upprätta en policy för försäljning av tomtmark. -

23 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 23 VIK Ekonomi Ks 42 Au 33 Ks 11 Au 434 Au /33-35 Au /10- Au 248 Dnr 13/Ks Ang VIK-huset, Tallåsen 1:1 Ärendebeskrivning Au Vilhelmina Idrottsklubb (VIK) förvärvade för snart 10 år sedan Tallåsen 1:1 (f.d elevhemmet) av Vilhelmina kommun. Förutom köpekontrakt upprättades ett samarbetsavtal. Under de senaste åren har framför allt kostnaden för fjärrvärme ökat kraftigt och intäkterna har minskat. VIK gjorde på det just avslutade verksamhetsåret en förlust på kr och budget för nu påbörjade året visar på ett underskott på ca kr. Då VIK inte har möjlighet att klara dessa förluster ber vi om överläggning för justering av driftbidrag eller hjälp i annan form. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att begära föreningens årsredovisning för att därefter inbjuda föreningen till överläggning i ärendet. Au Föreningen redovisar i skrivelse en avstämning för VIK-huset för perioden Under överläggning deltar Stellan Lundmark, Ann-Eva Holmström och Maria Trogothzon Representanterna för VIK uppger att huset har höga uppvärmningskostnader varför man har tittat på olika förslag till energieffektiviseringar. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att notera överläggningen att uppdra till kommunchefen att bereda ärendet vidare.

24 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 24 Ks 42 (forts) Au 33 (forts) Ks 11 (forts) Au 434 (forts) Au 412 (forts) Dnr13/Ks Ang VIK-huset, Tallåsen 1:1 Au Efter överläggningar med Vilhelmina kommun ansöker Vilhelmina IK om utökat driftbidrag med kr/år (utöver kr enl tid.avtal) från ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att återuppta ärendet vid ekonomigenomgång samt att därefter behandla ärendet i kommunstyrelsens arbetsutskott Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att hänskjuta ärendet utan eget yttrande till kommunstyrelsens sammanträde Ks att avvakta en utvärdering av planerad energieffektivisering innan ställning till detta ärende tas. Au ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Vilhelmina IK ett extra bidrag med :- för verksamhetsåret att disponera erforderliga medel ur verksamhet 1329

25 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 25 Ks 42 (forts) Dnr13/Ks Ang VIK-huset, Tallåsen 1:1 Ks Yttrande i ärendet avges av Margaretha Löfgren och Ingrid Ericsson. att bevilja Vilhelmina IK ett extra bidrag med :- för verksamhetsåret att disponera erforderliga medel ur verksamhet 1329

26 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 26 Strömsunds kommun Ks 43 Au 35 Dnr13/Ks Utställning av Översiktsplan för Strömsunds kommun Ärendebeskrivning Au Ett förslag till ny översiktsplan för hela Strömsunds kommun har färdigställts. Utställningen pågår från den 27 januari 2014 till den 31 mars ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att meddela Strömsunds kommun att Vilhelmina kommun inte har något att erinra mot det upprättade förslaget. Ks att meddela Strömsunds kommun att Vilhelmina kommun inte har något att erinra mot det upprättade förslaget.

27 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 27 Margaretha Löfgren Ekonomi Ks 44 Au 37 Dnr13/Ks Införande av avropsstyrd busslinje Vilhelmina-Klimpfjäll och Vilhelmina- Kittelfjäll Ärendebeskrivning Au Trafikplaneraren Margaretha Löfgren har inkommit med en skrivelse. Nuvarande turlista med kollektivtrafiken från på linje 420 d.v.s. Vilhelmina Klimpfjäll innebär att linjen minskat med en tur i veckan. Indragningen var en följd av de besparingsåtgärder som vidtogs både från Västerbottens läns landsting och från Vilhelmina kommun. Indragningen på linje 420 har enbart gällt kvällsturen på fredagar. De konsekvenser som indragningen medförde är, att gymnasieelever som studerar på annan ort har svårt att ta sig hem på helgerna, då eftermiddagsbussen från Umeå anländer till Vilhelmina kl. 21:00, samt att flygresenärer som anländer till Vilhelmina på kvällen inte kan resa vidare med kollektivtrafiken eftersom flyget anländer kl. 20:10 och bussarna avgår från Vilhelmina kl. 16:30 Kostnad för avropsstyrd busstrafik: Vilhelmina- Granliden-Klimfjäll Stalon-Kittelfjäll ( finns ringbil idag) Biljettpris: Länstrafiken taxa kr kr Kostnader för införande av avropsstyrd linje Vilhelmina- Klimpfjäll/Kittelfjäll. Om bussen trafikerar hela sträckan 1 ggr/vecka under perioden till blir det en kostnad på kr. Om bussen trafikerar sträckan från fram till dvs till sommarlovet börjar, blir det en kostnad på kr. Kostnaden bör tas från verksamhet Avropsstyrd trafik.

28 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 28 Ks 44 (forts) Au 37 (forts) Dnr13/Ks Införande av avropsstyrd busslinje Vilhelmina-Klimpfjäll och Vilhelmina- Kittelfjäll Förslag till beslut att från på fredagar införa avropsstyrd linjetrafik från Vilhelmina till Klimpfjäll. Bussen ska avgå kl. 21:00 för att kunna kopplas samman med ordinarie busstrafik från Lycksele och Umeå samt med kvällsflyget. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för ställningstagande. Ks Margaretha Löfgren deltar inte i detta ärendets handläggning eller beslut. Åke Nilsson yrkar att kommunstyrelsen bör besluta att av inrätta avropsstyrd trafik, sträckan Vilhelmina-Klimpfjäll/Kittelfjäll under tiden samt att erfordeliga medel anvisas ut verksamhet Avropsstyrd trafik Efter avslutad överläggning och gjorda propositioner finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat bifalla Åke Nilssons förslag. att inrätta avropsstyrd trafik, sträckan Vilhelmina- Klimpfjäll/Kittelfjäll under tiden att erforderliga medel anvisas ut verksamhet Avropsstyrd trafik.

29 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 29 Kontaktperson, Ks 45 Conny Larsson Au 38 Ks 33 Au 55 Dnr 13/Ks Begäran om skoterförbud. Ärendebeskrivning Au Klimpfjälls-, Storvalls- och Lövbergs samfälligheter samt Lövbergs östra och Klimpfjälls jaktlag begär att kommunen tar beslut om skoterförbud i de skogsområden som gränsar till kalfjället på södra sidan om Kultsjön mitt emot byarna Lövberg, Storvall och Klimpfjäll. Hela området är privatägt. VBS har inget att erinra mot förslaget till förbud. Lagstödet för kommunen att besluta om förbudsområden finns i 3 Terrängkörningslagen och 15 Terrängkröningsförordningen. Bestämmelser om hur delgivning ska ske finns i delgivningslagen. I detta specifika fall är det främst 49 som gäller. Utvecklingsenheten föreslår i yttrande kommunstyrelsen besluta att besluta om skoterförbud i området mellan statens gräns och Kultsjöns strand undantaget skoterleder. att kungörelse även sker i ortstidningen även om det inte är ett krav. Post- och inrikes tidningar har en ganska begränsad läsekrets. att sökande ansvarar för informationen och skyltningen inom området. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att inte införa skoterförbud på det aktuella området. Ks Åke Nilsson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag med följande tillägg: Att uppdra till kommunchefen att aktualisera frågan vid nästa samrådsmöte med Polisen Vilhelmina. Mikael Österberg yrkar bifall till arbetsutskottets förslag med Åke Nilssons tilläggsyrkande. Tommy Streling yrkar att ärendet bör återremitteras för komplettering med synpunkter från Länsstyrelsen och Polisen Vilhelmina. Yttrande i ärendet avges vidare av Gunilla Prång, Ewa Hed, Katharina Hahlin och Mikael Fjellstedt.

30 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 30 Ks 45 (forts) Au 38 (forts) Ks 33 (forts) Dnr 13/Ks Begäran om skoterförbud. Efter avslutad överläggning och prövar ordförande först om ärendet ska avgöras idag eller om det ska återremitteras. Efter genomförd omröstning finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. att avgöra ärendet idag. Tommy Streling (PA) reserverar sig mot beslutet. Därefter prövar ordförande arbetsutskottets förslag tillsammans med Åke Nilssons förslag. Efter avslutad gjorda propositioner finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat bifalla arbetsutskottets förslag tillsammans med Åke Nilssons förslag. att inte införa skoterförbud på det aktuella området. att uppdra till kommunchefen att aktualisera frågan vid nästa samrådsmöte med Polisen Vilhelmina. Au Samfällighetsföreningarna i ovan nämnda byar har inkommit med en skrivelse där de vill att kommunstyrelsen omprövar tidigare beslut. ARBETSUTSKOTTETETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att vidhålla tidigare beslut. Ks att vidhålla tidigare beslut att inte införa skoterförbud på det aktuella området.

31 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 31 Räddningstjänst Ekonomi Ks /22 Au 42 Dnr14/Ks Begäran tilläggsanslag för motorsågskörkort brandmän Vilhelmina kommun Ärendebeskrivning Au I räddningstjänstens operativa arbete används motorsåg som ett verktyg. I budget 2014 saknas medel för genomförande av denna utbildning. Kostnaden för genomförande är kronor, kursavgift med personalkostnader. Vilhelmina räddningstjänst har i samverkan med Lärcentrum erhållit förslag till utbildning i Vilhelmina v Räddningstjänsten, avser att utbilda 16 brandmän enligt krav i AF89596S 2012:1. Räddningschef Ingemar Samuelsson rekommenderar kommunstyrelsen besluta att tillstyrka tilläggsanslag med kronor för genomförande av ovan nämnda kompetensutbildning. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att anvisa erforderliga medel ur räddningstjänstens befintliga budget. Ks att anvisa erforderliga medel ur räddningstjänstens befintliga budget.

32 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 32 Beredn.gruppen Ks 47 Au 43 Ks /32-45 Au 428 Dnr13/Ks Handlingsplan för disposition av bygdemedel år 2014 Ärendebeskrivning Au Av länsstyrelsens arbetsordning avseende hantering av bygdemedel framgår att kommunen varje år skall upprätta en handlingsplan för disposition av årets bygdemedel. Planen skall kommuniceras med länsstyrelsen. Efter det att länsstyrelsen godkänt planen överförs årets medel till kommunens särskilda bankkonto för bygdemedel. Planen skall inlämnas till länsstyrelsen senast den 1 mars Ansökningar om bidrag ur bygdemedel hanteras vid ett samlat beslutstillfälle. För 2014 föreslås följande tidplan: Kommunstyrelsen fastställer handlingsplan för bygdemedel januari Ansökningstid för bidrag ur bygdemedel vecka 4 10 Beredningstid vecka Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 maj Kommunstyrelsen 20 maj Förslag till beslut arbetsutskottet: att fördela 2014 års beräknade disponibla medel enligt upprättat förslag till fördelning bygdemedel 2014, att notera att, i förslaget ingår av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen redan beslutade åtgärder om tkr till näringslivsutveckling och 80 tkr till Vojma Kultur, att beslut om bidrag ur bygdemedel för 2014 fattas vid ett samlat beslutstillfälle, kommunstyrelsen 20 maj 2014, att 95 kr/timme utgör norm för beräkning av värdet för eget arbete. Eget arbete får inräknas i bidragsunderlaget men kan aldrig berättiga till bidrag, då bidrag aldrig kan överstiga faktiskt utlagda kostnader,

33 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 33 Ks 47 (forts) Au 43 (forts) Ks 7 (forts) Au 428 (forts) Dnr13/Ks Handlingsplan för disposition av bygdemedel år 2014 att i övrigt följa av kommunstyrelsen tidigare fastställda mål och regler för disponering av bidrag ur bygdemedel samt vad som i övrigt framgår av Vilhelmina kommuns Bygdemedelsbroschyr 2014, att överlämna fastställd handlingsplan till länsstyrelsen. Förslag till beslut kommunstyrelsen att godkänna arbetsutskottets förslag. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att fastställa upprättat förslag. Ks Yttrande i ärendet avges av Anita Johansson, Bengt Bergsten, Åke Nilsson, Margaretha Löfgren, Margaretha Löfgren, Rickard Norberg och Ingrid Ericsson. att fördela 2014 års beräknade disponibla medel enligt upprättat förslag till fördelning bygdemedel 2014, att notera att, i förslaget ingår av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen redan beslutade åtgärder om tkr till näringslivsutveckling och 80 tkr till Vojma Kultur, att beslut om bidrag ur bygdemedel för 2014 fattas vid ett samlat beslutstillfälle, kommunstyrelsen 20 maj 2014,

34 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 34 Ks 47 (forts) Au 43 (forts) Ks 7 (forts) Dnr13/Ks Handlingsplan för disposition av bygdemedel år 2014 att 95 kr/timme utgör norm för beräkning av värdet för eget arbete. Eget arbete får inräknas i bidragsunderlaget men kan aldrig berättiga till bidrag, då bidrag aldrig kan överstiga faktiskt utlagda kostnader, att i övrigt följa av kommunstyrelsen tidigare fastställda mål och regler för disponering av bidrag ur bygdemedel samt vad som i övrigt framgår av Vilhelmina kommuns Bygdemedelsbroschyr 2014, att överlämna fastställd handlingsplan till länsstyrelsen. att uppdra till kommunchefen att utreda möjligheten att höja bidragsandelen från nuvarande 70 % till 75 %. Au Kommunchef Karl-Johan Ottosson uppger efter kontakt med Länsstyrelsen att det är möjligt att höja bidragsdelen från nuvarande 70% till 75%. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att höja bidragsdelen till 75 %. Ks att höja bidragsdelen till 75 %.

35 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 35 Beredn.gruppen Ks 48 Au 44 Ks /23-25 Au /17-20 Au 314 Dnr 13/Ks Uppföljning av verksamhet Ärendebeskrivning Au Kommunstyrelsen och arbetsutskottet har under året beslutat att disponera medel ur verksamhet 1329 Näringsbefrämjande åtgärder, med kronor. Det avser sex ärenden. Alla ärenden är inte av karaktären näringsverksamhet och kanslichef Göran Lidström bedömer att de inte kan inrymmas i årsbudgeten för ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till beredningsgruppen för bygdeavgiftsmedel att kontakta länsstyrelsen i ärendet. att återuppta ärendet Au Yttrande har inkommit från beredningsgruppen. Förslag till beslut: att notera att de sex ärenden om totalt kr som omnämns i au 314, ej uppfyller villkoren för att vara berättigade till bidrag ur bygdemedel, att notera att investering i anläggande av småbåtshamn, ks 96, , bedöms vara berättigat till stöd ur de bygdemedel som avsatts till näringslivsfrämjande åtgärder Bidragsomfattning, redovisningskrav och utbetalning av stöd följer de riktlinjer som fastställts för bidrag ur bygdemedel,

36 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 36 Ks 48 (forts) Au 44 (forts) Ks 193 (forts) Au 344 (forts) Dnr 13/Ks Uppföljning av verksamhet att för redovisade, godkända kostnader för perioden januari september 2013, verksamhet 1329, överföra kr till verksamhet 1329 ur avsatt bidrag för bygdemedel till näringslivsfrämjande åtgärder 2013, att notera att genomgång och bedömning avseende redovisade kostnader verksamhet 1329, för perioden oktober december, görs efter årets slut. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att notera redovisningen Ks Yttrande i ärendet avges av Åsa Össbo och Rickard Norberg. att notera att de sex ärenden om totalt kr som omnämns i au 314, ej uppfyller villkoren för att vara berättigade till bidrag ur bygdemedel, att notera att investering i anläggande av småbåtshamn, ks 96, , bedöms vara berättigat till stöd ur de bygdemedel som avsatts till näringslivsfrämjande åtgärder Bidragsomfattning, redovisningskrav och utbetalning av stöd följer de riktlinjer som fastställts för bidrag ur bygdemedel, att för redovisade, godkända kostnader för perioden januari september 2013, verksamhet 1329, överföra kr till verksamhet 1329 ur avsatt bidrag för bygdemedel till näringslivsfrämjande åtgärder 2013, att notera att genomgång och bedömning avseende redovisade kostnader verksamhet 1329, för perioden oktober december, görs efterårets slut.

37 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 37 Ks 48 (forts) Au 44 (forts) Dnr 13/Ks Uppföljning av verksamhet Au En redovisning för perioden oktober-december har upprättats av beredningsgruppen. Förslag till beslut att för redovisade, godkända kostnader för perioden oktober-december 2013, verksamhet 1329, överföra kr till verksamhet 1329 ur avsatt bidrag för bygdemedel till näringslivsfrämjande åtgärder ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att för redovisade, godkända kostnader för perioden oktober-december 2013, verksamhet 1329, överföra kr till verksamhet 1329 ur avsatt bidrag för bygdemedel till näringslivsfrämjande åtgärder Ks att för redovisade, godkända kostnader för perioden oktober-december 2013, verksamhet 1329, överföra kr till verksamhet 1329 ur avsatt bidrag för bygdemedel till näringslivsfrämjande åtgärder

38 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 38 Vojmådalens ssk Beredn.gruppen Ks 49 VBS Au 47 Au 348 Au /28-30 Ks /11-25 Au 96 Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel inköp av snöskoter med sladd och breddvinge, Vojmådalens Snöskoterklubb. Ärendebeskrivning Au Vojmådalens Snöskoterklubb ansöker om bidrag ur bygdeavgiftsmedel för snöskoter med sladd och breddvinge för att grundtrampa och underhålla ca 15 mil skoterleder under säsong. Beräknad kostnad kr ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att i dagsläget avslå ansökan att avvakta utvärderingen av kommunens tidigare bidragsgivningar inom detta område. Ks Ingrid Ericsson yrkar att kommunstyrelsen bör avvakta utvärderingen av kommunens tidigare bidragsgivningar inom detta område innan beslut tas. Rickard Norberg yrkar bifall till Ericssons förslag. Efter avslutad överläggning och gjorda propositioner finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat bifalla Ingrid Ericssons yrkande. att avvakta utvärderingen av kommunens tidigare bidragsgivningar inom detta område innan beslut tas.

39 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 39 Ks 49 (forts) Au 47 (forts) Au 348 (forts) Au 145 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel inköp av snöskoter med sladd och breddvinge, Vojmådalens Snöskoterklubb. Au ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att avvakta utredningen. Au Kommunstyrelsen beslutade att VBS i högre grad ska yttra sig i beredningen rörande utvecklingen av skoterleder och beviljande av bidrag till ledmaskiner. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att överlämna ärendet till VBS för yttrande. Au Yttrande har upprättats av VBS. Förslag till beslut att godkänna ansökan ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att att bevilja Vojmådalens sköskoterklubb bygdeavgiftsmedel med kr för investeringar i enlighet med ansökan

40 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 40 Ks 49 (forts) Au 47 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel inköp av snöskoter med sladd och breddvinge, Vojmådalens Snöskoterklubb. att bidrag utgår med maximalt 75 % av den redovisade kostnaden, dock högst kr. Bidrag kan aldrig överstiga faktiskt utbetalda kostnader. Det innebär att bidrag ej kan erhållas för den del som utgör eget arbete. Utbetalda/redovisade kostnader skall styrkas med fakturakopior och betalningsverifikat, att utförandet av projektet skall följa den ansökan som beslut om bidrag grundar sig på, att arbetet inte får vara påbörjat innan beslut om bidrag fattats, att projektet skall vara färdigställt inom tre år från beslutsdatum, att innan slutlig utbetalning görs skall projektet vara slutfört, slutredovisat samt kontrollerat och godkänt av kommunens kontrollant. - Ks att bevilja Vojmådalens sköskoterklubb bygdeavgiftsmedel med kr för investeringar i enlighet med ansökan att bidrag utgår med maximalt 75 % av den redovisade kostnaden, dock högst kr. Bidrag kan aldrig överstiga faktiskt utbetalda kostnader. Det innebär att bidrag ej kan erhållas för den del som utgör eget arbete. Utbetalda/redovisade kostnader skall styrkas med fakturakopior och betalningsverifikat,

41 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 41 Ks 49 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel inköp av snöskoter med sladd och breddvinge, Vojmådalens Snöskoterklubb. att utförandet av projektet skall följa den ansökan som beslut om bidrag grundar sig på, att arbetet inte får vara påbörjat innan beslut om bidrag fattats, att projektet skall vara färdigställt inom tre år från beslutsdatum, att innan slutlig utbetalning görs skall projektet vara slutfört, slutredovisat samt kontrollerat och godkänt av kommunens kontrollant.

42 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 42 Blaiklidens byaför. Beredn.gruppen VBS Ks 50 Au /28-30 Au /11-25 Au 146 Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel köp av snöskoter, Blaiklidens byaförening. Ärendebeskrivning Au Blaiklidens byaförening ansöker om bidrag ur bygdeavgiftsmedel för köp av snöskoter. Kostnadsberäkning Materialkostnad Finansiering Egen kontantinsats Bidrag bygdemedel Summa kr kr kr kr Beredningsgruppen rekommenderar att utvärdering avvaktas. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att avvakta utredningen. Au Kommunstyrelsen beslutade att VBS i högre grad ska yttra sig i beredningen rörande utvecklingen av skoterleder och beviljande av bidrag till ledmaskiner. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att överlämna ärendet till VBS för yttrande.

43 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 43 Ks 50 (forts) Au 48 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel köp av snöskoter, Blaiklidens byaförening. Au Yttrande har upprättats av VBS. Förslag till beslut att godkänna ansökan ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att att bevilja Blaiklidens byaförening bygdeavgiftsmedel med kr för investeringar i enlighet med ansökan att bidrag utgår med maximalt 75 % av den redovisade kostnaden, dock högst kr. Bidrag kan aldrig överstiga faktiskt utbetalda kostnader. Det innebär att bidrag ej kan erhållas för den del som utgör eget arbete. Utbetalda/redovisade kostnader skall styrkas med fakturakopior och betalningsverifikat, att utförandet av projektet skall följa den ansökan som beslut om bidrag grundar sig på, att arbetet inte får vara påbörjat innan beslut om bidrag fattats, att projektet skall vara färdigställt inom tre år från beslutsdatum, att innan slutlig utbetalning görs skall projektet vara slutfört, slutredovisat samt kontrollerat och godkänt av kommunens kontrollant. -

44 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 44 Ks 50 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel köp av snöskoter, Blaiklidens byaförening. Ks att bevilja Baliklidens byaförening bygdeavgiftsmedel med kr för investeringar i enlighet med ansökan att bidrag utgår med maximalt 75 % av den redovisade kostnaden, dock högst kr. Bidrag kan aldrig överstiga faktiskt utbetalda kostnader. Det innebär att bidrag ej kan erhållas för den del som utgör eget arbete. Utbetalda/redovisade kostnader skall styrkas med fakturakopior och betalningsverifikat, att utförandet av projektet skall följa den ansökan som beslut om bidrag grundar sig på, att arbetet inte får vara påbörjat innan beslut om bidrag fattats, att projektet skall vara färdigställt inom tre år från beslutsdatum, att innan slutlig utbetalning görs skall projektet vara slutfört, slutredovisat samt kontrollerat och godkänt av kommunens kontrollant. -

45 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 45 Kittelfjälls skoterför. Beredningsgruppen VBS Ks 51 Au /28-30 Au /11-25 Au 152 Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel för inköp av beg pistmaskin, Kittelfjälls skoterförening. Ärendebeskrivning Au Kittelfjälls skoterförening ansöker om bidrag ur bygdeavgiftsmedel för inköp av 1 st begagnad pistmaskin PB 150 för preparering. Kostnadsberäkning Materialkostnad Summa Finansiering Egen kontantinsats Bidrag bygdemedel Summa kr kr kr kr kr Beredningsgruppen rekommenderar att utvärdering avvaktas. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att avvakta pågående utredning. Au Kommunstyrelsen beslutade att VBS i högre grad ska yttra sig i beredningen rörande utvecklingen av skoterleder och beviljande av bidrag till ledmaskiner. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att överlämna ärendet till VBS för yttrande.

46 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 46 Ks 51 (forts) Au 49 (forts) Dnr 13/Ks Ansökan om bidrag ur bygdeavgiftsmedel för inköp av beg pistmaskin, Kittelfjälls skoterförening. Au Yttrande har upprättas av VBS. Förslag till beslut att avslå ansökan ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsen beslutar att avslå ansökan med hänvisning till VBS yttrande. Ks att avslå ansökan med hänvisning till VBS yttrande.

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Folkets hus, Måndagen den 16 december 2013, kl. 09.00 09.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 24 september 2012, kl. 15.00-17.15 Beslutande K G Abramsson, ordf. Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets hus, tisdagen 17 februari 2015, kl. 08.00 16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordförande Suzanne Sellin Magnus Johansson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(130) Kommunstyrelsen 2014-05-20

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(130) Kommunstyrelsen 2014-05-20 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(130) Plats och tid Kommunförvaltningen, Tisdagen 20 maj 2014, kl. 08.00-15.30 Beslutande Åke Nilsson, ordf. ej 112 Anita Johansson Ewa Hed ej 134 Gunilla Prång 112 ordf, ej

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige 2014-04-28

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige 2014-04-28 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Folkets hus, Måndagen 28 april 2014, kl 10.00-11.10 Beslutande K G Abramsson, ordf. Viveka Abramsson Åke Nilsson Tony Mannelqvist Tommy Streling Inga Jonsson

Läs mer

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Vilhelmina folkets hus, torsdagen 16 juni 2011 15.00-18.45 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Ewa Hed Gunilla Prång Mikael Österberg Inga Jonsson Mikael Danielsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, tisdagen den 9 juli 2002, kl. 09.30-10.45. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Agneta Lindström Berg, ordf. S Åke Nilsson Thord

Läs mer

Göran Lidström, Sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef

Göran Lidström, Sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(84) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 28 mars 2012, kl. 10.00-18.20 Beslutande Åke Nilsson, ordf. 10.00-15.45 Anita Johansson Ewa Hed Gunilla Prång, ordf. 15.45

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 6 maj 2004,. kl. 13.00-17.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Pettersson Eva Hed Anita Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(143) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(143) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(143) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 29 maj 2012, kl. 10.00-16.45 Beslutande Åke Nilsson, ordf. ej 85, 128,107 Anita Johansson, ej 124 Ewa Hed Gunilla Prång,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsen 2009-02-23

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsen 2009-02-23 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Folkets Hus, måndagen den 23februari 2009, kl. 11.30-12.10. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Förvaltningshuset tisdagen 11 april 2017, kl. 13.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Åke Nilsson Tony Mannelqvist Andreas Eliasson Mikael Österberg Ingela

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Kommunfullmäktige 2014-02-03

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Kommunfullmäktige 2014-02-03 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus,måndagen 3 februari 2014, kl 10.00-11.50 Beslutande K G Abramsson,ordf Viveka Abramsson Åke Nilsson Tony Mannelqvist Jonny Kärkkäinen

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30

onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-05-04 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 18 februari 2002, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera K G Abramsson, ordf. S Åke Nilsson Per-Olof Nilsson

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Kommunstyrelsen 2004-07-01

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Kommunstyrelsen 2004-07-01 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 1 juli 2004, kl. 09.00-12.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Gunnar

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(31) Kommunstyrelsen 2007-06-12. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(31) Kommunstyrelsen 2007-06-12. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(31) Plats och tid Förvaltningshuset, tisdagen den 12 juni 2007, kl. 15.30-17.00. Beslutande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Katarina Hahlin Conny Lövgren

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Folkets Hus, måndag den 17 juni 2019, kl. 08.00-09.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Annika Andersson (C), ordförande Mattias Ihrström (C) Monica Nilsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Plats och tid Hotell Wilhelmina, lilla konferensen, 2011-03-08, Kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2010-12-08 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Åsele 11 00 12 00 Beslutande Bert-Rune Dahlberg(s) ordf Christer Hedman(åp) vice ordf Sida Övriga deltagande Lars-Ove Hedman

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks344 940 Nyemission Cloudberry Village AB. Ett förslag har framtagits som innebär

Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks344 940 Nyemission Cloudberry Village AB. Ett förslag har framtagits som innebär VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 28 Ekonomi Karl-Johan O Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks344 940 Ärendebeskrivning Au 2010-10-20 Kommunchefen redovisar i PM 2010-10-18 sammanfattningsvis följande: Förberedelser

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN BYGDEMEDEL. Liten vägledning för Dig som söker bidrag ur bygdemedel KS 2014-01-14

VILHELMINA KOMMUN BYGDEMEDEL. Liten vägledning för Dig som söker bidrag ur bygdemedel KS 2014-01-14 VILHELMINA KOMMUN BYGDEMEDEL Liten vägledning för Dig som söker bidrag ur bygdemedel 2014 KS 2014-01-14 VAD ÄR BYGDEMEDEL? Bygdemedel är en ersättning som vattenkraftsföretagen ålagts att betala i samband

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-06-13

Kommunstyrelsen 2012-06-13 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-05-13, kl 1730-1930 Beslutande Kurt Wennberg, S Åke Johdet, S Anne Niska, S Johny Lantto, S Laila Mäki, S Maria Alldén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(39) Kommunfullmäktige 2016-04-18

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(39) Kommunfullmäktige 2016-04-18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(39) Plats och tid Saxnäsgården, Saxnäs. Måndag 18 april 2016, kl.11.00-15.35 Beslutande Åke Nilsson Annika Andersson Annika Wibrell Kenneth Jacobsson K G Abramsson Göran Jonzon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering Stig-Åke

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (12) Datum Tid Kl. 08.30 13.45 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Annika Modéen verksamhetschef individ- och familjeomsorg, IFO

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

onsdagen den 21 april 1993, kl

onsdagen den 21 april 1993, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-04-21 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Övriga Justerare Sekreterare Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 21 april 1993, kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Annika Andersson Joakim Sandqvist Margaretha Löfgren Maria Lundqvist Viveka Abramsson Kenneth Jacobsson. Anita Johansson och Jonny Kärkkäinen

Annika Andersson Joakim Sandqvist Margaretha Löfgren Maria Lundqvist Viveka Abramsson Kenneth Jacobsson. Anita Johansson och Jonny Kärkkäinen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Folkets Hus, tisdag den 26 april 2011, kl. 10.00-15.30 Beslutande K G Abramsson, ordf Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson Mattias

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer