Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks Nyemission Cloudberry Village AB. Ett förslag har framtagits som innebär

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks344 940 Nyemission Cloudberry Village AB. Ett förslag har framtagits som innebär"

Transkript

1 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 28 Ekonomi Karl-Johan O Kfm 84 Ks 241 Au 367 Dnr 10/Ks Ärendebeskrivning Au Kommunchefen redovisar i PM sammanfattningsvis följande: Förberedelser pågår f.n avs en nyemission i Cloudberry village AB. Emissionen är i dagsläget inte fulltecknad, teckningstiden går ut och emissionslikviden ska vara inbetald senast Cloudberry village AB har för avsikt att förvärva Hotell Kittelfjäll för senare upprustning och kompletteringar med liftanläggning. Ett förslag har framtagits som innebär Att Visit Vilhelmina ek förening skulle ingå som part i Cloudberry village AB och garantera ett kapitaltillskott till emissionen med max 3 Mkr. Att Vilhelmina kommun ingår som medlem i Visit Vilhelmina ek för då föreningen i nuläget saknar en delägare, insatskapitalet uppgår till :- Att Visit Vilhelmina gör en upplåning på den öppna markanden med 3,0 Mkr Att Visit Vilhelmina ek för för detta lån ansöker om borgen hos Vattenkraft inlandskraft AB Att med anledning av att emissionlikviden måste inbetalas senast , bör beslut fattas av Vilhelmina kommun att tillfälligt låna ut medel till Visit Vilhelmina ek förening i syfte att säkerställa ett emissionslikviden kan betalas inom föreskriven tid. Att detta lånebelopp återbetalas till kommunen då den långsiktiga lånefinansieringen är klar.

2 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 29 Ks 241 (forts) Au 367 (forts) Dnr 10/Ks ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR Att ansöka om medlemskap i Visit Vilhelmina ekonomisk förening Att efter det ansökan beviljats anvisa :- ur 1329 som finansiering av medlemsavgiften. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunfullmäktige beslutar Att uppta tillfälligt lån om max 3 Mkr alt disponera detta belopp ur kommunens likvida medel för disposition av Visit Vilhelmina ek förening intill dess föreningens egen upplåning har slutförts med medverkan från Vattenfall Inlandskraft AB. -- Ks Kommunstyrelsen har fattat beslut om utlåning till Cloudberry Village AB för möjliggörande av bolagets initiering av förvärv av Hotell Kittelfjäll (inkråmet i företaget Kittelfjäll Fritidsaktiviteter AB). Detta förvärv avses slutföras senast För det legala genomförandet krävs bl a att den slutliga köpeskillingen erläggs vid överenskommen tidpunkt. I den planering som föregått hotellförvärvet ingår en nyemission i Cloudberry Village AB om drygt 18 miljoner kronor. Bakgrunden till detta och det fortsatta engagemanget i Kittelfjäll finns beskrivet i detta beslut. Dessutom ingår i underlaget en beskrivning av transaktionsflödet i den aktuella processen samt översiktligt kommunens blivande engagemang

3 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 30 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks Vilhelmina kommun har erbjudits teckna sig för en andel om 15.75% motsvarande 2,98 miljoner kronor i emissionserbjudandet. Kommunen har vidare erbjudits delta i nybildandet av ett liftbolag, i vilket bef. liftar, tillkommande liftar och liftservitut skulle ingå. Planer finns därutöver att nyinvestera i en ny liftanläggning med tillhörande nedfarter för ca 35 miljoner kronor. Kommunens åtagande härvidlag skulle utgöras av dels aktiekapital om 1 miljon kronor, dels ägarlån om 4 miljoner kronor. Det kommunala engagemanget i Kittelfjällområdet i övrigt kommer att bli mycket omfattande, vilket i huvudsak utgörs av investeringar i kommunaltekniska anläggningar och då främst i avloppsreningsverk med tillhörande ledningssystem. I takt med tilltagande investeringar i fritidshus och andra serviceanläggningar, kommer de kommunala åtagandena att bli mer omfattande. Deltagande i nyemissionen Vilhelmina kommun erbjuds delta i nyemissionen i Cloudberry Village AB med 2,98 miljoner kronor motsvarande 15.75% av hela emissionsbeloppet. Initialt bör detta genomföras genom påskrift av teckningslistan och betalning av emissionslikviden senast Avsikten med deltagandet i emissionen är inte tänkt som ett långsiktigt engagemang, utan ska snarare ses som en katalytisk åtgärd. Avveckling av detta ägande bör ske när tillräckligt intresse finns för förvärv och när i vart fall aktiernas nominella värde kan påräknas som betalning. Ägandet i detta bolag föreslås då senare övergå i ett av kommunen nybildat aktiebolag (holdingbolag) där kommunens engagemang och ägande i turistiska anläggningar och blivande företag i turistnära aktiviteter föreslås ingå.

4 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 31 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks Bildande av ett turismens holdingbolag För att i ett effektivt operativt avseende kunna hantera intressen och beslut ifråga om turistiska investeringar och aktiviteter, föreslås att kommunen bildar ett bolag med ändamål att ge stöd till befintliga företag och företag under bildande inom Vilhelmina kommun och vars verksamheter företrädesvis, men inte uteslutande, är inriktade mot turism. Detta kan ske genom att bolaget köper aktier i eller på annat sätt hjälper sådana företag med kapitalanskaffning. Ändamålet med aktiebolagets verksamhet är att inom Vilhelmina kommun stärka den turistiska näringen och underlätta företagande som genererar samhällsnytta. I detta bolag skulle ägandet i Cloudberry Village AB, Liftbolaget i Kittelfjäll AB och ägandet i Destination Södra Lappland samt ägandet i ett framtida blivande flygplatsbolag kunna inrymmas. Initialt skulle aktiekapitalet i detta bolag kunna bestämmas till kronor. Som en första åtgärd i det nybildade bolaget ingår att uppta lån för att avveckla Vilhelmina kommuns emissionsinsats i Cloudberry Village AB (ca 3 miljoner kronor mot borgen av Vattenfall Inlandskraft AB). Kommunen bör dock ha beredskap för att fullgöra de förpliktelser som det upptagna lånet innebär, tillföra ovillkorade tillskott för räntebetalningar på och framtida amorteringar av det upptagna lånet samt anpassad resurs för att klara vissa för bolaget nödvändiga administrativa åtaganden. Dessutom ska kapital tillföras bolaget för teckning av aktier i Liftbolaget i Kittelfjäll AB med en miljon kronor samt fyra miljoner i s k ägarlån. Som styrelse i det nybildade bolaget bör övervägas att välja personer som nu ingår i kommunstyrelsens arbetsutskott sammanlagt fem personer. Med denna personalunion underlättas insyn och koncerntänkande i de aktuella och blivande verksamheterna.

5 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 32 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks Säkerheter för blivande upplåning Den upplåning som kommer att krävas för förvärv av och nyinvesteringar i liftar i Kittelfjäll beräknas i dagsläget till sammanlagt 15,75 miljoner kronor. Till den del som lånebehovet faller på det kommunala bolagets andel, bör kommunal borgen garanteras för att erhålla så förmånlig ränta som möjligt. Åke Nilsson yrkar att kommunstyrelsen bör besluta att teckna nyemission i Cloudberry Village AB med 15,75% motsvarande 2,98 miljoner kronor, att betala denna emissionslikvid senast , samt att begära att kommunfullmäktige godkänner sålunda vidtagna åtgärder och att emissionslikviden finansieras ur det egna kapitalet. Nilsson yrkar vidare att kommunstyrelsen bör föreslå kommunfullmäktige att bemyndiga kommunstyrelsen vidta samtliga nödvändiga åtgärder för bildande av ett turismens holdingbolag med ägande och verksamhet vilka beskrivits i det föregående, att ur det egna kapitalet anvisa sammanlagt 5,2 miljoner kronor för bolagsbildningen, ägandet i Liftbolaget i Kittelfjäll AB samt för ägarlån till detta bolag, samt att bemyndiga kommunstyrelsen teckna borgen för blivande upplåning i Liftbolaget i Kittelfjäll AB om sammanlagt 8 miljoner kronor. Nilsson yrkar avslutningsvis att PM Varför ska kommunen engagera sig i Kittelfjäll? ska tillföras ärendet. Tommy Streling yrkar att kommunstyrelsen bör återremittera ärendet för fördjupad beredning.

6 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 33 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks Rickard Norberg och Mattias Ihrström yrkar avslag till Nilssons yrkande om nyemission. Norberg och Ihrström yrkar vidare att den första attsatsen i kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige bör lyda enligt följande: att bemyndiga kommunstyrelsen vidta samtliga nödvändiga åtgärder för bildande av ett turismens holdingbolag. Norberg och Ihrström yrkar därefter bifall de två sista attsatserna i kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige. Mikael Österberg, Margaretha Löfgren, Gunilla Prång, Anita Johansson, Inga Jonsson och Ewa Hed yrkar bifall till Nilssons förslag. Yttrande i ärendet avges vidare av Bengt Bergsten, Katharina Hahlin och av Håkan Gustafsson. Därefter prövar ordföranden om ärendet ska avgöras idag eller om det ska återremitteras. Efter genomförd proposition finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat att avgöra ärendet idag. Tommy Streling reserverar sig mot beslutet. Efter avslutad överläggning prövar ordföranden Åke Nilssons yrkande avseende nyemission mot. Norbergs och Ihrströms avslagsyrkande. Efter genomförd proposition finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Åke Nilssons förslag. Rickard Norberg, Katarina Hahlin och Mattias Ihrström reserverar sig mot beslutet.

7 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 34 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks Därefter ställer ordförande Åke Nilssons yrkande gällande kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige mot Rickard Norbergs yrkande avseende 1:a attsatsen. Efter genomförd proposition finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Åke Nilssons förslag. Rickard Norberg och Mattias Ihrström reserverar sig mot beslutet. Därefter prövar ordföranden de två återstående attsatserna. Efter avslutad överläggning och gjorda propositioner finner ordförande att kommunstyrelsen beslutat bifalla Nilssons förslag. KOMMUNSTYRELSEN BESLUTAR att teckna nyemission i Cloudberry Village AB med 15,75% motsvarande 2,98 miljoner kronor, att betala denna emissionslikvid senast , samt att begära att kommunfullmäktige godkänner sålunda vidtagna åtgärder och att emissionslikviden finansieras ur det egna kapitalet. Ledamöterna Katharina Hahlin, Mattias Ihrström och Rickard Norberg reserverar sig mot beslutet. Tommy Streling reserverar sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag avseende återremiss

8 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 35 Ks 241 (forts) Dnr 10/Ks KOMMUNSTYRELSENS FÖRSLAG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige beslutar att bemyndiga kommunstyrelsen vidta samtliga nödvändiga åtgärder för bildande av ett turismens holdingbolag med ägande och verksamhet vilka beskrivits i det föregående, att ur det egna kapitalet anvisa sammanlagt 5,2 miljoner kronor för bolagsbildningen, ägandet i Liftbolaget i Kittelfjäll AB samt för ägarlån till detta bolag, samt att bemyndiga kommunstyrelsen teckna borgen för blivande upplåning i Liftbolaget i Kittelfjäll AB om sammanlagt 8 miljoner kronor. Ledamöterna Mattias Ihrström och Rickard Norberg reserverar sig mot beslutet avseende 1:a att satsen. Ledamoten Katharina Hahlin reserverar sig mot beslutet. Tommy Streling reserverar sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag avseende återremiss Kfm Robert Svensson C anmäler jäv och Ulf Grahn C inträder som tjänstgörande under ärendets behandling och i beslutet. Under överläggning i ärendet lämnar Åke Nilsson en ingående redogörelse om bakgrunden till ärendet. Det noteras till protokollet att Max Fredriksson S på grund av jourtjänstgöring anmäler till ordföranden att han måste avvika kl I hans ställe inträder Elisabeth Jonsson S som tjänstgörande resterande del av kommunfullmäktiges sammanträde.

9 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 36 Dnr 10/Ks Jonny Kärkkäinen och Tommy Streling yrkar att ärendet bör återremitteras till kommunstyrelsen för ytterligare beredning. Tommy Streling yrkar avslag på godkännande av kommunstyrelsens beslut att teckna nyemission i Cloudberry village. Maria Kristoffersson och Conny Lövgren yrkar bifall till Strelings avslagsyrkande. Maria Kristoffersson yrkar att den första att satsen bör lyda: att bemyndiga kommunstyrelsen vidta samtliga nödvändiga åtgärder för bildande av ett turismens holdingsbolag. Kristoffersson yrkar bifall till den andra och tredje attsatsen i kommunstyrelsens förslag. Kristoffersson yrkar slutligen att kommunfullmäktige bör besluta uppdra till kommunstyrelsen att under 2011 presentera en alpin utvecklingsplan med mål att utveckla och säkerställa skidåkning i Kittelfjäll. Sammanträdet ajourneras mellan Efter det sammanträdet återupptagits yrkar Mattias Ihrström, Conny Lövgren och Katharina Hahlin bifall till Kristofferssons yrkanden. Åke Nilsson och Tommy Streling yrkar bifall till Kristofferssons yrkande vad avser alpin utvecklingsplan. Åke Nilsson yrkar i övrigt bifall till kommunstyrelsens förslag. Yttrande i ärendet avgörs vidare av Katharina Hahlin, Rune Andersson, Rickard Norberg, Mikael Danielsson i Saxnäs och Göran Lengqvist. Sammanträdet ajourneras för middagsuppehåll mellan kl

10 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 37 Dnr 10/Ks När sammanträdet återupptagits prövar först ordföranden om kommunfullmäktige beslutar avgöra ärendet i dag eller om det ska återremitteras. Efter gjorda propositioner finner ordförande att kommunfullmäktige beslutat avgöra ärendet idag. Votering begärs emellertid och följande propositionsordning uppläses och godkännes: Den som vill avgöra ärendet idag röstar ja, den som vill återremittera ärendet röstar nej. Verkställd votering utfaller med 27 ja samt 8 nej på sätt till detta protokoll närmare utvisar. Kommunfullmäktige har därmed beslutat att avgöra ärendet idag. Jonny Kärkkäinen och Inga-Lena Larsson båda KD, Helen Gavelin FP, och Tommy Streling, Kerstin Bergsten och Göran Lengqvist, samtliga PA samt Ulf Grahn C reserverar sig mot beslutet. Därefter ställer ordföranden 1:a attsatsen i kommunstyrelsens förslag mot Maria Kristofferssons ändringsyrkande. Efter gjorda propositioner finner ordförande att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Votering begärs emellertid och följande propositionsordning uppläses och godkännes: Den som bifaller kommunstyrelsens förslag röstar ja, den som bifaller Maria Kristofferssons förslag röstar nej. Verkställd votering utfaller med 21 ja samt 10 nej, samt 4 ledamöter som avstår, på sätt till detta protokoll fogade närvarolistan närmare utvisar.

11 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 38 Dnr 10/Ks Kommunfullmäktige har därmed beslutat att bifalla kommunstyrelsens förslag. Maria Kristoffersson, Ulf Grahn, Mattias Ihrström och Annika Andersson, samtliga C, Rickard Norberg och Inga-Lena Larsson båda KD,Helen Gavelin och Conny Lövgren, båda FP, reserverar sig mot beslutet. Därefter prövar ordföranden resterande att-satser i kommunstyrelsens förslag. Efter avslutad överläggning och gjorda propositioner finner ordförande att kommunfullmäktige beslutat bifall dessa attsatser. Ordföranden ställer därefter kommunstyrelsens hemställan till kommunfullmäktige i beslut : att begära att kommunfullmäktige godkänner sålunda vidtagna åtgärder och att emissionslikviden finansieras ur det egna kapitalet, under proposition. Tommy Streling yrkar avslag på förslaget. Maria Kristoffersson, Conny Lövgren och Katharina Hahlin biträder avslagsyrkandet. Efter gjorda propositioner finner ordförande att kommunfullmäktige beslutat godkänna vidtagna åtgärder och att emissionslikviden finansieras ur det egna kapitalet. Votering begärs emellertid och följande propositionsordning uppläses och godkännes: Den som bifaller kommunstyrelsens förslag röstar ja, den som bifaller Tommy Strelings förslag röstar nej. Verkställd votering utfaller med 21 ja samt 13 nej, samt 1 ledamot som var frånvarande, på sätt den till detta protokoll fogade närvarolistan närmare utvisar. Kommunfullmäktige har således bifallit kommunstyrelsens hemställan.

12 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 39 Dnr 10/Ks Maria Kristoffersson, Ulf Grahn, Mattias Ihrström och Annika Andersson, samtliga C, Johnny Kärkkäinen, Rickard Norberg och Inga- Lena Larsson samtliga KD,Helen Gavelin och Conny Lövgren, båda FP, Patrik Nilsson M och Tommy Streling, Kerstin Bergsten och Göran Lengqvist, samtliga PA reserverar sig mot beslutet. Avslutningsvis prövar ordföranden Maria Kristofferssons förslag om att kommunfullmäktige bör besluta uppdra till kommunstyrelsen att under 2011 presentera en alpin utvecklingsplan med mål att utveckla och säkerställa skidåkning i Kittelfjäll. Efter gjorda propositioner finner ordföranden att kommunfullmäktige bifallet Maria Kristofferssons förslag. KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att bemyndiga kommunstyrelsen vidta samtliga nödvändiga åtgärder för bildande av ett turismens holdingbolag med ägande och verksamhet vilka beskrivits i det föregående, att ur det egna kapitalet anvisa sammanlagt 5,2 miljoner kronor för bolagsbildningen, ägandet i Liftbolaget i Kittelfjäll AB samt för ägarlån till detta bolag, att bemyndiga kommunstyrelsen teckna borgen för blivande upplåning i Liftbolaget i Kittelfjäll AB om sammanlagt 8 miljoner kronor, att godkänna de åtgärder kommunstyrelsen vidtagit i ärendet och att emissionslikviden finansieras ur det egna kapitalet, samt att uppdra till kommunstyrelsen att under 2011 presentera en alpin utvecklingsplan med mål att utveckla och säkerställa skidåkning i Kittelfjäll -----

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Kommunfullmäktige 2010-12-20

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Kommunfullmäktige 2010-12-20 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 20 december 2010, kl. 10.00-23.30 Beslutande K G Abramsson, ordf. Viveka Abramsson Åke Nilsson Tony Mannelqvist Maria Kristoffersson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Folkets hus, Måndagen den 16 december 2013, kl. 09.00 09.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 24 september 2012, kl. 15.00-17.15 Beslutande K G Abramsson, ordf. Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson

Läs mer

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Vilhelmina folkets hus, torsdagen 16 juni 2011 15.00-18.45 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Ewa Hed Gunilla Prång Mikael Österberg Inga Jonsson Mikael Danielsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

Annika Andersson Joakim Sandqvist Margaretha Löfgren Maria Lundqvist Viveka Abramsson Kenneth Jacobsson. Anita Johansson och Jonny Kärkkäinen

Annika Andersson Joakim Sandqvist Margaretha Löfgren Maria Lundqvist Viveka Abramsson Kenneth Jacobsson. Anita Johansson och Jonny Kärkkäinen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Folkets Hus, tisdag den 26 april 2011, kl. 10.00-15.30 Beslutande K G Abramsson, ordf Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson Mattias

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Folkets Hus, måndag den 17 juni 2019, kl. 08.00-09.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Annika Andersson (C), ordförande Mattias Ihrström (C) Monica Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Kommunstyrelsen 2004-07-01

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Kommunstyrelsen 2004-07-01 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 1 juli 2004, kl. 09.00-12.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Gunnar

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Kommunfullmäktige 2014-02-03

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Kommunfullmäktige 2014-02-03 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus,måndagen 3 februari 2014, kl 10.00-11.50 Beslutande K G Abramsson,ordf Viveka Abramsson Åke Nilsson Tony Mannelqvist Jonny Kärkkäinen

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsen 2009-02-23

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsen 2009-02-23 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Folkets Hus, måndagen den 23februari 2009, kl. 11.30-12.10. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Göran Lidström, sekr. Karl-Johan Ottosson, kommunchef Rune Andersson och Jonny Kärkkäinen. Underskrift Sekreterare Göran Lidström

Göran Lidström, sekr. Karl-Johan Ottosson, kommunchef Rune Andersson och Jonny Kärkkäinen. Underskrift Sekreterare Göran Lidström VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(57) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 23 april 2012, kl. 10.00-18.10 Beslutande K G Abramsson, ordf. Inga Jonsson Åke Nilsson Mattias Ihrström Jonny Kärkkäinen Rolf

Läs mer

Göran Lidström, sekr. Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Per Vedbring och Jonny Kärkkäinen. Underskrift Sekreterare... 73-88 Göran Lidström

Göran Lidström, sekr. Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Per Vedbring och Jonny Kärkkäinen. Underskrift Sekreterare... 73-88 Göran Lidström VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(63) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 26 november 2012, kl. 10.00-16.35 Beslutande K G Abramsson, ordf. Inga Jonsson Åke Nilsson Mattias Ihrström Maria Kristoffersson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (7) Datum Tid Kl. 14.00 17.00 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Tomas Alsfjell, kommunchef Britta Själander, sekreterare Björn

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 6 maj 2004,. kl. 13.00-17.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Pettersson Eva Hed Anita Johansson

Läs mer

Kallax Cargo AB Nyemission och nya delägare

Kallax Cargo AB Nyemission och nya delägare Kommunfullmäktige 2008-05-26 124 290 Kommunstyrelsen 2008-05-12 126 332 Arbets- och personalutskottet 2008-05-12 120 299 Dnr 08.360-04 Kallax Cargo AB Nyemission och nya delägare Bilagor: Aktieägaravtal

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 18 februari 2002, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera K G Abramsson, ordf. S Åke Nilsson Per-Olof Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(67) Kommunfullmäktige

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(67) Kommunfullmäktige VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(67) Plats och tid Folkets Hus, måndag den 17 juni 2019, kl. 10.00-21.00 Ajournering 10.10-11.10, 12.05-13.05, 14.50-15.20, 15.55-16.05, 16.50-18.00, 19.45-20.15 Beslutande

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Tony Mannelqvist och Helen Gavelin. Underskrift Sekreterare... 1-20 Göran Lidström

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Tony Mannelqvist och Helen Gavelin. Underskrift Sekreterare... 1-20 Göran Lidström VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(39) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 13 februari 2012, kl. 10.00-11.46 K G Abramsson, ordf. Inga-Lena Larsson Åke Nilsson Ulrica Johansson Anita Johansson Mikael Danielsson,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Kommunfullmäktige

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Kommunfullmäktige VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 25 februari 2008, kl. 10.00-13.40 Ajournering för lunch 11.50-12.55 Beslutande Leif Ahlmark, ordf. Robert Svensson Åke Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, måndagen den 15 juni 2015, kl. 10.00-11.45 Beslutande K G Abramsson Åke Nilsson, ej 25 Annika Andersson Bengt Bergsten Göran Jonzon

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Annika Andersson Conny Lövgren Mikael Danielsson, V-mina. Göran Lidström, sekr. Karl Johan Ottosson, kommunchef BEVIS OM ANSLAG

Annika Andersson Conny Lövgren Mikael Danielsson, V-mina. Göran Lidström, sekr. Karl Johan Ottosson, kommunchef BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(31) Plats och tid Folkets Hus, måndagen den 14 februari 2011, kl. 10.00-14.15 Beslutande K G Abramsson, ordf. Margaretha Löfgren 10.00-12.10 Maria Kristoffersson Viveka Abramsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, tisdagen den 9 juli 2002, kl. 09.30-10.45. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Agneta Lindström Berg, ordf. S Åke Nilsson Thord

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:11 2011-04-07 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo)

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-10-08 Blad 22 Ks 128 Au 159 Dnr 183/2013-282 Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) Bakgrund Arboga kommun äger tillsammans

Läs mer

Agneta Lindström-Berg Gunilla Prång K G Abramsson 23/11-15.00 Bo Ohlsson. Lars Ekbäck Delårsrapport och budget Tony Mannelqvist 15.00-15.

Agneta Lindström-Berg Gunilla Prång K G Abramsson 23/11-15.00 Bo Ohlsson. Lars Ekbäck Delårsrapport och budget Tony Mannelqvist 15.00-15. VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(109) Kommunfullmäktige 2009-11-16, 2009-11-23 Plats och tid Folkets hus, Måndagen den 16 november 2009, kl. 10.00-21.20 Folkets hus, Måndagen den 23 november Kl. 09.00-15.50

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 1-23 Göran Lidström BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, sekr Karl Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 1-23 Göran Lidström BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(57) Plats och tid Vilhelmina folkets hus Måndagen den 15 februari 2010, kl 14.00 18.00 Beslutande Leif Ahlmark, ordf Ann-Kristin Norman Åke Nilsson Conny Lövgren Maria Kristoffersson

Läs mer

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (28) 2015-09-28 Kf Ks 263 Budget 2016 och ekonomisk planering 2017-2018 för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna förändrade arvoden politiker

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(43) Kommunfullmäktige 2015-12-14

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(43) Kommunfullmäktige 2015-12-14 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(43) Plats och tid Vilhelmina folkets hus, måndagen 14 december 2015, kl. 10.00-16.25 Beslutande Åke Nilsson Annika Andersson Annika Wibrell Bengt Bergsten K G Abramsson Göran

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Förvaltningshuset tisdagen 11 april 2017, kl. 13.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Åke Nilsson Tony Mannelqvist Andreas Eliasson Mikael Österberg Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-06-29 Sid 1 (6) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-10.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 29

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige 2002-04-08

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Kommunfullmäktige 2002-04-08 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 8 april 2002, kl. 14.00-16.45 Beslutande K G Abramsson, ordf. Birgitta Olsson Per Olov Nilsson Göran Jonsson Gunnar Hörnlund Lena

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Plats och tid Hotell Wilhelmina, lilla konferensen, 2011-03-08, Kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim

Läs mer

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens förslag och beslut innefattar följande: A Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(45) Kommunstyrelsen 2003-05-27

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(45) Kommunstyrelsen 2003-05-27 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(45) Plats och tid Förvaltningshuset, tisdagen den 27 maj 2003, kl. 10.00-17.00 Beslutande Åke Nilsson, ordf., 126,132-138 Lars Pettersson Eva Hed Anita Johansson Rickard Norberg

Läs mer

Bernhard Huber Arne Öberg Thomas Magnusson Miljöpartiet de gröna Socialdemokraterna Vänsterpartiet

Bernhard Huber Arne Öberg Thomas Magnusson Miljöpartiet de gröna Socialdemokraterna Vänsterpartiet Kommunstyrelsen 2016-12-05 Ärende 4, KS/2014:121 KS/2012:337 KS/2009:343 KS/2007:317 Överlåtelse av Solna stads aktier och andelar i Arenabolaget i Solna AB/KB och Sweden Arena Management AB/KB till Fabege

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets hus, tisdagen 17 februari 2015, kl. 08.00 16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordförande Suzanne Sellin Magnus Johansson

Läs mer

Delägarskap i Invest in Norrbotten AB

Delägarskap i Invest in Norrbotten AB Kommunfullmäktige 2012-05-28 107 251 2012-05-14 106 269 2012-04-23 36 76 Dnr 12.229-14 majkf23 Delägarskap i Invest in Norrbotten AB Bilagor: Affärsplan Bolagsordning Aktieägaravtal Förslag till beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-02-25 Ärendelista Sid nr Justering...3 369 Finansiering av verksamheten vid Norra berget 2008...4 370 Vårens MRP-process principiella ställningstaganden...10 Kommunstyrelsen 2008-02-25

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-04-20 LS-LED09-696 48 Dags för gratis HPV vaccin även till länets pojkar! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll

Kommunstyrelsens protokoll Kommunstyrelsens protokoll 2004-04-28 Rådhuset, Asarumssalen kl 17 00 18 30 Paragrafer 94-96 Innehåll KS 94 Yttrande över förslag till fördelning av länstransportplanens ekonomiska ramar 2004-2015 KS 95

Läs mer

Göran Lidström, Sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef

Göran Lidström, Sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(84) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 28 mars 2012, kl. 10.00-18.20 Beslutande Åke Nilsson, ordf. 10.00-15.45 Anita Johansson Ewa Hed Gunilla Prång, ordf. 15.45

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(51) Kommunfullmäktige

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(51) Kommunfullmäktige VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(51) Plats och tid Folkets Hus, Måndag 16 juni 2014, kl.10.00-18.45 Beslutande KG Abramsson, ordf. Viveka Abramsson Åke Nilsson Kristina Norman Maria Kristoffersson Patrick

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Renhållningstaxa from

Renhållningstaxa from Kommunfullmäktige 2009-12-21 213 496 Kommunstyrelsen 2009-12-07 224 580 2010-03-15 54 123 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 237 509 2010-02-08 24 46 Dnr 09.683-320 deckf11 Renhållningstaxa from

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2017-05-30 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 16.30-19.40, ajournering kl. 18.55-19.05. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(48) Kommunfullmäktige 2010-06-14

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(48) Kommunfullmäktige 2010-06-14 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(48) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 14 juni 2010, kl. 14.00-18.40 Beslutande Leif Ahlmark, ordf Robert Svensson Åke Nilsson Ann-Kristin Norman Maria Kristoffersson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 527 288 Dnr 2015/000102 Antagande av Kommunplan 2016-2018 Sammanfattning Enligt kommunfullmäktiges beslut ska kommunstyrelseförvaltningen senast under december 2015 lämna en ekonomisk

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Sida 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-04 Kommunstyrelsen 2013-03-18 Kommunfullmäktige 2013-04-08 Au 38 2013.0052 Ks 28 Kf 14 Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Au 130304 Ärendebeskrivning

Läs mer

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Det behandlades den 19 april 2010 i Danderyds Kommunfullmäktige. Partiernas ställningstagande innebär i praktiken, att......

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 33 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 73 Ks 103 Au 110 KS/2015 0166 Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 2014-01-17 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 20 januari 2014, klockan 08.00 09.05 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström

Läs mer