PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5213 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheterna HÄSTKRAFTEN 1 och 2 i Rosengård i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären att den kan hanteras med förenklat planförfarande enligt 5 kap 7 och kan antas av Stadsbyggnadsnämnden i Kommunfullmäktiges ställe. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, fastighetsförteckning (finns tillgänglig på Stadsbyggnadskontoret), samrådsbeskrivning samt denna planbeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att göra det möjligt att utöka befintlig verksamhet med en plåt- och lackanläggning. För att möjliggöra detta föreslås den nya detaljplanen kompletteras med bestämmelsen G bilservice. 1 (9)

2 PLANDATA Planområdet. Planområdet ligger vid korsningen Jägersrovägen och Agnesfridsvägen. Området begränsas i norr och öster av dessa vägar, samt i öster och söder av Ögårdsstigen och Jägershillgatan. Området består av en yta som är omkring 110 * 250 meter. Marken består av fastigheterna Hästkraften 1 och 2. Fastigheterna ägs av Catena i Malmö AB. BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN Graden av miljöpåverkan som genomförandet av en detaljplan kan komma att medföra ska alltid bedömas. Vid behov ska nödvändiga utredningar samt konsekvens- och åtgärdsanalyser göras. Planen bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan såsom avses i miljöbalken 6 kap 11, därför att planområdet redan i dagsläget är exploaterat, med byggnader innehållande verksamheten Bilia. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN RIKSINTRESSEN Planområdet berör inga riksintressen. ÖVERSIKTSPLAN För området gäller enligt översiktsplanen för Malmö markanvändningen J, vilket står för Industri (inkl. lager, transportterminaler mm). 2 (9)

3 GÄLLANDE DETALJPLANER OCH OMRÅDESBESTÄMMELSER För planområdet gäller PL1180 (laga kraft ). Den gällande detaljplanen medger en omfattande byggrätt för handelsändamål, med en byggnadshöjd på max 12 meter. För området gäller fastighetsplanen TI 1280K-806H, som kommer att upphävas för fastigheterna Hästkraften 1 och 2, i och med antagandet av denna detaljplan. ÖVRIGA PROGRAM OCH UTREDNINGAR ÖVRIGA Miljöprogram för Malmö stad fungerar som en gemensam utgångspunkt för miljöarbetet i Malmö stad. För att nå miljöprogrammets mål måste varje projekt i sitt genomförande bidra till den hållbara utveckling som eftersträvas. Energistrategi för Malmö är Malmö stads handlingsprogram för energifrågor och är samordnat med miljöprogrammet. Såväl miljöprogram som energistrategi har antagits av kommunfullmäktige. Miljöbyggprogram Syd är kommunens program för hållbart byggande och ska följas vid nybyggnation på mark som kommunen säljer eller upplåter. På övrig mark är programmet vägledande vid nybyggnation och gäller för både bostäder och lokaler. Behov av bil- och cykelparkering för olika verksamheter regleras i Parkeringspolicy och Parkeringsnorm för bil, mc och cykel i Malmö, Pr 3087, antagen av KF september Parkeringsnormen gäller som vägledning vid detaljplaneläggning och som krav vid bygglovgivning. Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun innehåller mål och strategier för avfallshanteringen. FÖRUTSÄTTNINGAR BAKGRUND Bilia vill utöka sin befintliga bilförsäljningsverksamhet med en plåtverkstad och en billackeringsverkstad. Fastigheterna innehar tillräckligt stor byggrätt för den planerade utbyggnaden, men är planlagda för handelsändamål och det krävs därför en planändring. BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN Planområdet består av hårdlagd yta med vissa insprängda mindre grönytor, samt ett tiotal träd i fastighetsgräns. Det aktuella området har god tillgänglighet med sin placering vid goda kommunikationsleder. Befintlig byggnation består av huvudbyggnaden som inhyser verksamheten Bilia, i två våningar, med en byggnadsyta på ca 7300m 2. En tillhörande serviceanläggning på ca 1350m2, planeras att byggas till något. Det finns vidare en befintlig bensinstation som ska ligga kvar i nuvarande läge, samt en tvättinrättning som ska rivas. 3 (9)

4 TRAFIK Planområdet har idag tillfart/frånfart från Agnesfridsvägen i öster. I norr gränsar planområdet till Jägersrovägen. LEDNINGAR Det löper idag ledningar tvärs över planområdet, i höjd med fastighetsgränsen (se plankarta för exakt läge). I befintlig detaljplan är dessa utlagda som u-område. Exploatörens önskemål är att ersätta u-området med ledningsrätter. Berörda ledningar är fjärrvärme-, el-, VA-ledningar och en äldre telekabel. PLANFÖRSLAGET ÖVERENSSTÄMMELSE MED ÖVERSIKTSPLANEN Förslaget följer översiktsplanen. STRUKTUR Markanvändningen handel föreslås bibehållas i föreslagen detaljplan. Tillkommer gör bestämmelsen G, som står för användningen bilservice. Denna planändring kommer att möjliggöra Bilias önskade utökning av den befintliga verksamheten, i form av byggandet av en plåtverkstad och en billackeringsverkstad. Byggrätten förblir ungefär densamma som i befintlig detaljplan. Byggnadshöjden bibehålls från gällande detaljplan, maximalt 12 meter på Hästkraften 1, samt 8 meter på fastigheten Hästkraften 2. Utfartsförbud säkerställer behörigt avstånd mellan planområdets infart/utfart och närmaste korsning/cirkulationsplats. VERKSAMHETEN Billackerna är idag till största delen vattenbaserade och lackboxarna är försedda med frånluftsfilter i flera steg. Den planerade verksamheten kommer även att använda sig av sk jonisering av tilluften i hela billackeringsbyggnaden, vilket ger ytterligare positiv inverkan på VOC och framförallt lukt. Det finns en befintlig likvärdig lackanläggning på Lundavägen i Malmö, där det i dagsläget inte finns några problem med luft- och luktemissioner. Det är därför högst osannolikt att problem skulle uppstå i den nya byggnaden. Plåtverkstadens verksamhet liknar en vanlig bilverkstads. Dagens bilskadereparationer handlar till större del om att byta ut skadade delar, dvs byta en skärm, dörr eller liknande. Följaktligen blir uppkomsten av buller härrörande från plåtverksamheten, liknande den som uppkommer från en bilverkstad. Detta är låga bullernivåer som inte tillför någon betydande störning i det befintliga verksamhetsområdet. 4 (9)

5 BEBYGGELSE Illustrationsskiss. 5 (9)

6 TRAFIK PARKERING Malmö stads parkeringsnorm för bil och cykel ska följas. För ungefärlig fördelning av p-platserna över planområdet, (336st bilplatser i markparkering), se illustration föregående sida. Parkeringsutredning daterad , finns att tillgå på Stadsbyggnadskontoret. ANGÖRINGSTRAFIK En ny infart föreslås i planområdets nordvästra hörn. Infarten är avsedd för lastbilar och den kommer att underlätta för varutransporterna avsevärt. Det interna flödet på fastigheten kommer att bli bättre och säkrare, både gällande transporter och personbilstrafik. För båda dessa gäller dock fortfarande utfart mot Agnesfridsvägen. TEKNISK FÖRSÖRJNING VA Anslutning till befintligt kommunalt va-nät. AVFALLSHANTERING Avfallshanteringen skall lösas i enlighet med Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun. EL Det finns befintliga elledningar inom planområdet och sålunda tillgång till el. EKONOMISKA OCH SOCIALA KONSEKVENSER KOMMERSIELL SERVICE Planområdet ligger i mitten av ett befintligt handelsområde, med ett varierat utbud i dess direkta närhet. Dagligvaruhandel finns tvärs över gatan, nära till hands för anställda inom verksamheten på planområdet. MILJÖKONSEKVENSER RISKHÄNSYN Inga åtgärder med hänsyn till risker är nödvändiga i området. HÄLSA OCH SÄKERHET MILJÖKVALITETSNORMER FÖR LUFT Miljökvalitetsnormer för luft etc. Inom planområdet ligger de uppmätta värdena inom spannet för Måttliga halter. Det finns följaktligen ingen risk för att Miljökvalitetsnormen för kvävedioxid överskrids. BULLER Boverkets allmänna råd 2008:1 om buller i planeringen, samt riktvärdena för trafikbuller som anges i Infrastrukturpropositionen 1996/97:53, ska följas. 6 (9)

7 Verksamheten inom detaljplanen får inte ge upphov till ljudnivåer som överskrider Naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller (SNVRR 1978:5 rev 1983). BRAND Brandvattenförsörjning: Brandposter finns i Agnesfridsvägen. Planområdet är beläget inom normal (10 minuters) insatstid. Tillgänglighet för Räddningstjänstens fordon skall anordnas inom området. Avståndet mellan körbar väg (uppställningsplats för släckbil) och byggnadernas entréer, ska ej överstiga 50 meter. MARK OCH VATTEN Stor del av fastigheterna är idag hårdgjorda och ligger inom Risebergabäckens avrinningsområde. Planområdet är lokaliseras ca 800m väster om bäcken. Denna recipient är idag hårt belastad med tanke på flöden och föroreningar. EUs ramdirektiv för vatten ställer idag stora krav på kommunerna att jobba med aktiva åtgärder för att uppnå en god ekologisk status i våra vattendrag. Planområdet genererar viss del föroreningar och en snabbare avrinning av dagvatten med sina stora hårdgjorda parkeringsytor och byggnader. Kommunen anser att dagvatten från ombyggda ytor samt från nya byggnader skall renas och fördröjas innan det når det kommunala ledningsnätet. Detta kan bl a uppnås genom att leda dagvattnet ut över vegetationsklädda ytor innan det når det kommunala ledningsnätet. Vi ser även att vattnet från dessa nytillkomna ytor behöver fördröjas. Eftersom den planerade verksamheten kan innebära att skadade bilar hanteras, finns risk för läckage av olja. Man bör därför planera för en tät yta under tak där fordon kan ställas upp (asfalt anses inte vara en tät yta). Den täta ytan ska kopplas till en olje- och slamavskiljare som är rätt dimensionerad för belastningen. Riskerar olja att läcka på övriga parkeringsytor så ska även dessa kopplas till olje- och slamavskiljare. Enligt Dagvattenstrategi för Malmö ska dagvatten från stora parkeringsytor fördröjas och vid behov renas. Fördröjningen kan vara att dagvattnet leds ut över grönytor. Dagvatten från tak behöver inte ledas via oljeavskiljare, men då takytorna är stora och resterande delarna av fastigheterna är hårdgjorda bör förutsättningarna för lokal dagvattenhantering utredas. Ett sätt att jämna ut dagvattenflödet är att anlägga gröna tak, som även påverkar vattenkvaliteten positivt. Planen innebär att markarbeten kommer att utföras då gamla byggnader rivs och nya uppförs. Med tanke på att den nuvarande verksamheten hanterar kemikalier och oljor föreligger det risk att marken är förorenad och en markundersökning bör utföras innan bygglov beviljas. 7 (9)

8 TRAFIK Föreslagen flytt av den nuvarande infarten/utfarten längre söderut på Agnesfridsvägen, innebär minskad olycksrisk och ökad trafiksäkerhet pga av ökat avstånd från befintliga cirkulationsplatsen. Områdets tillgänglighet förbättras med den föreslagna tillkommande infarten i nordvästra hörnet av fastigheten. Lastbilar/varutransporter ska köra in här, men utfart sker även fortsättningsvis mot Agnesfridsvägen. Infart för personbilar och kundtrafik., kommer att ske från Agnesfridsvägen, som i dagsläget. Utfart österut som idag, både för lastbilar och personbilar. Det interna trafikflödet blir bättre och konsekvensen blir en säkrare trafikföring inom det aktuella området. GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN ORGANISATORISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Fastighetsägaren ansvarar för utbyggnaden inom de delar som utgörs av kvartersmark. Kommunen ansvarar genom fastighetskontoret för att tillsammans med exploatör samordna frågor om ledningsrätter och avtal. Exploatören Catena i Malmö AB samt Fastighetskontoret samordnar genomförandefrågorna angående ledningsrätter och avtal. E.ON ansvarar för att nätstationer uppförs enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter och allmänna råd ELSÄK-FS 2008:1. TEKNISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Nödvändig grundundersökning förutsätts tas fram av byggherren i samband med bebyggandet av området. VA SYD ska medverka vid höjdsättningen av området för att säkerställa att spillvatten och dagvatten kan avledas med självfall. I samband med fortsatt markprojektering bör behovet av ledningsrätter för el och VA utredas. Räddningstjänstens tillgänglighet till området är inom normal insatstid. Tillträde för räddningstjänstens fordon ska anordnas inom området. Byggherren ska redovisa att åtkomligheten är säkerställd i samband med bygglovansökan. Miljöbyggprogram SYD kan vara en vägledning vid projektering och byggnation. I samband med bygganmälan ska byggherren redovisa mer detaljerade bullerberäkningar för att säkerställa att tillämpliga riktvärden följs. EKONOMISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Exploateringsavtal ska träffas mellan kommunen och fastighetsägare angående iordningställandet av ny infart i norr, till fastigheten Hästkraften 1. 8 (9)

9 Kostnaden för utarbetandet av detaljplanen regleras i taxa för stadsbyggnadsnämndens verksamhet, antagen av kommunfullmäktige Kostnaden består av en startavgift och en planavgift. Avgifterna regleras i startavtal respektive planavtal. Eventuell nödvändig flytt eller ombyggnad av fjärrvärme-, gas-, tele- eller elledningar bekostas av exploatören. FASTIGHETSRÄTTSLIGA GENOMFÖRANDEFRÅGOR OCH KONSEKVENSER FASTIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER För området gäller fastighetsplan TI 1280K-806H. Denna kommer att upphöra att gälla för fastigheterna Hästkraften 1 och 2, i och med antagandet av den nya detaljplanen. FASTIGHETSBILDNING OCH ÖVRIGA FÖRRÄTTNINGAR Ledningar som kommer att finnas eller finns kvar inom kvartersmark, ska lämpligen tryggas genom att ett servitut eller ledningsrätt bildas för dess ändamål. Initiativ till bildande av servitut eller ledningsrätt tas av berörd rättighets- eller ledningshavare. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden för detaljplanen är fem år från det datum planen vunnit laga kraft. MEDVERKANDE Detaljplanen har handlagts av stadsbyggnadskontoret. Under arbetet med att ta fram detaljplanen har dessutom tjänstemän från fastighetskontoret, gatukontoret och miljöförvaltningen medverkat. Ingemar Gråhamn Marie Rosdahl 9 (9)

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2012-03-26 diarienummer 2012-00974 Dp 5245 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden under tredje kvartalet 2011. Normalt vinner planen laga kraft fem

Läs mer

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö datum 2013-02-06 diarienummer 2012-01058 Dp 5287 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö datum 2014-10-29 diarienummer 2013-01247 Dp 5381 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING datum 2015-03-09 diarienummer 2013-01096 ÄDp 5372 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING Då planförslaget bedöms sakna intresse

Läs mer

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING datum 2012-02-10 diarienummer 2011-01022 Dp 5227 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten GÄDDAN 10 mm i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö 2010 06 01 justerad 2010 08 24 Dp 4983 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen

Läs mer

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö datum 2014-03-03 diarienummer 2013-00965 Dp 5340 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att planbestämmelserna ändras så

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö V 140513 datum 2015-02-25 diarienummer 2014-1531 ÄDp 5416 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö 2012 06 14 Dp 5170 GR ANS K NINGS HA NDLI NG PLANBESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/13.318 Dp 1-C-0:8 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö datum 2013-11-05 diarienummer 2012-00991 Dp 5285 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att tillåta en utökad

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Tidplan. Grebbestad, Tanums kommun

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Tidplan. Grebbestad, Tanums kommun 1(7) Antagen av miljö- och byggnadsnämnden, Tanums kommun, 2014-07-01, 151 Laga kraft 2015-04-02 Detaljplan för del av fastigheten TANUMS RÖRVIK 1:141 m fl Grebbestad, Tanums kommun Dnr: 1999.0377-314

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö 2007-11-26 Justerad 2008-02-15 Dp 4969 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-04-22 diarienummer 2014-658 Dp 5442 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN BMN: 2014-04-23 LAGA KRAFT: 2014-05-23 2013-11-06, REV. 2014-01-07 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun,

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-02-11 diarienummer 2014-658 Dp 5442 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är att

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Dnr. MBN 2011-0596 Version Plannr. V4 D2032 Planhandling Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Webbadress

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö datum 2015-12-07 diarienummer 2015-1541 Dp 5444 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för kv. Galathea. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/566

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för kv. Galathea. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/566 143 Samrådshandling Ändring av detaljplan för kv. Galathea Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/566 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan... 3 Kommunala

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Antagandehandling Enkelt Planförfarande

Antagandehandling Enkelt Planförfarande Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2007/13.318 Dp 1-C-17:3 Antagandehandling Enkelt Planförfarande Planen består av: Plankarta med bestämmelser Till planen hör: Denna planbeskrivning Ändring

Läs mer

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del)

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i december 2007 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 333/07 Planområde Antagen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 (6) ANTAGANDEHANDLING Dnr MSN 2012/141 214 P L A N B E S K R I V N I N G Detaljplan för fastigheten Lännersta 14:1 och del av Lännersta 10:1, Vallmons väg 1, i kommundelen Boo, Nacka kommun Enkelt planförfarande

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011 05 30 Reviderad 2011 08 09 Dp 5141 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING som tillhör detaljplan för kvarteret NIAGARA mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö 2011-04-26 Dp 5155 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

datum Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö

datum Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö datum 2012-05-30 diarienummer 2011-01235 Dp 5230 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2015-01-15 DNR: 14BMN96 HANDLÄGGARE: JOSEF WÅRDSÄTER Planbeskrivning Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG datum 2012-05-15 diarienummer 2011/00684 Dp 5218 PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv. FLUNDRAN 1 i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4 i Kirseberg i Malmö

Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4 i Kirseberg i Malmö Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 20160107 Vår referens Annette Larsson Planeringssekreterare Annette.Larsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Enkelt planförfarande enl PBL 5:28. Detaljplan för del av

Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Enkelt planförfarande enl PBL 5:28. Detaljplan för del av Enkelt planförfarande enl PBL 5:28 Detaljplan för del av Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. Salems kommun, Stockholms län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PG Carlsson Arkitekt AB i samarbete med Miljö- och

Läs mer

Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Enkelt planförfarande Dnr PLAN

Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Enkelt planförfarande Dnr PLAN Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande 2016-04-12 Dnr PLAN 2013.03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 FÖRÄNDRINGAR - PLANFÖRSLAG...

Läs mer