PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5227 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten GÄDDAN 10 mm i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären att den kan hanteras med förenklat planförfarande enligt 5 kap 7 och kan antas av stadsbyggnadsnämnden i Kommunfullmäktiges ställe. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, fastighetsförteckning (finns tillgänglig på Stadsbyggnadskontoret) och denna planbeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att göra det möjligt, genom att utöka byggrätten på fastigheten Gäddan 10, att Parkering Malmö kan uppföra ett parkeringshus som är ca fem meter högre än vad gällande plan tillåter. Gällande detaljplan tillåter en högsta byggnadshöjd på, 10,0 meter. Utökningen innebär att antalet bilplatser kan öka med ca 100 platser. Totalt kommer P-huset att då rymma ca 300 platser. Planändringen innebär också en fastighetsreglering mot Gäddan 9 med avsikt att få en bättre anpassning, ökad tillgänglighet, av området mellan gräns och befintlig byggnad (P-hus). Övriga gränsförändringar av Gäddan 10 är utökningar mot väster, söder och öster. Bygglov har beviljats i delegation enligt gällande plan. Uppförandet av P-huset pågår. Motivet är för att bättre kunna tillgodose behovet av p-platser i området, särskilt eftersom det tillfälliga P-huset Neptun i kvarteret Torsken kommer att försvinna i samband med byggandet av kongress- och konserthuset. Planändringen behåller tidigare möjlighet i gällande plan att kunna använda bottenplanet till verksamheter. 1 (8)

2 PLANDATA Planområdet är beläget på Universitetsholmen. Planområdet begränsas, i söder av Citadellsvägen, i öster av Gibraltargatan och i väster av Gäddan 8. Planområdet omfattas av fastigheten Gäddan 10, en mindre del av Gäddan 9 och del av Hamnen 21:147. Fastigheterna Hamnen 21:147 och Gäddan 10 ägs av kommunen. Gäddan 9 är i enskild ägo. BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN Graden av miljöpåverkan som genomförandet av en detaljplan kan komma att medföra ska alltid bedömas. Vid behov ska nödvändiga utredningar samt konsekvens- och åtgärdsanalyser göras. Planen bedöms inte medföra någon miljöpåverkan. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN RIKSINTRESSEN Planområdet berörs inte av riksintresse (K114). ÖVERSIKTSPLAN I Malmö 2005 Aktualisering och komplettering av Malmös översiktsplan (antagen av kommunfullmäktige 2006) anges markanvändningen för området till service. GÄLLANDE DETALJPLANER OCH NYBYGGNADSKARTA För planområdet gäller detaljplan, Dp 4438, Västra station mm. som vunnit laga kraft Planen föreskriver för Gäddan 10 att parkering och kontor, samt handel i bottenvåningen får finnas. Nybyggnadskarta, akt nr , har upprättats för fastigheterna Gäddan 9 och 10 i samband med beviljat bygglov för parkeringshus i Gäddan 10. ÖVRIGA Miljöprogram för Malmö stad fungerar som en gemensam utgångspunkt för miljöarbetet i Malmö stad. För att nå miljöprogrammets mål måste varje projekt i sitt genomförande bidra till den hållbara utveckling som eftersträvas. Energistrategi för Malmö är Malmö stads handlingsprogram för energifrågor och är samordnat med miljöprogrammet. Såväl miljöprogram som energistrategi har antagits av kommunfullmäktige. Trafikstrategi för Malmö, antagen av kommunfullmäktige 2004, redovisar en målmedveten strategi för ett trafiksystem som bidrar till att skapa framtidens Malmö med tre huvudmål: trygg och tillgänglig stad för Malmöborna, en starkare region och effektivare transporter. Trafikmiljöprogram för Malmö stad , antagen av tekniska nämnden 2005, har som övergripande målsättning att Malmö stad ska arbeta i riktning mot ett miljöanpassar transportsystem. 2 (8)

3 Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun innehåller mål och strategier för avfallshanteringen. PROCESSEN FÖR DENNA DETALJPLAN Stadsbyggnadsnämnden gav stadsbyggnadskontoret i uppdrag att påbörja planarbetet med enkelt planförfarande. Planen beräknas kunna antas av stadsbyggnadsnämnden i mars/april FÖRUTSÄTTNINGAR BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN Området runt parkeringshuset karakteriseras av byggnader både gammalt och nytt. Vissa byggnader dokumenterar rester av det industriella samhället. Bland annat epoken Malmö-Ystad järnväg där Västra station och godsmagasinet norr om parkeringshuset finns bevarade. KULTURHISTORISKT VÄRDEFULL MILJÖ Norr om planområdet ligger godsmagasinet i Gäddan 9. Godsmagasinet ingick som en del i Västra stations spårområde. Spårområdet anlades i början av 1870-talet för att med järnväg koppla ihop Malmö med Ystad. TRAFIK Parkeringshuset gränsar i söder till Citadellsvägen och till Gibraltargatan i öster. Separata gång- och cykelvägar finns både och på Citadellsvägen och Gibraltargatan. LEDNINGAR Va- tele-, belysnings- och gasledningar har flyttats för att möjliggöra byggnation på Gäddan 10. Fjärrvärmeservitut finns på Gäddan 9. Spill- och dagvattenledningar finns i området mellan byggnaderna på Gäddan 9 och 10. Inom del av Hamnen 21:147, väster om Gäddan 10, finns VA, el, tele, gas och fjärrkyla. TeliaSonera Skanova har en telekanalisation innehållande flera viktiga telekablar, både koppar och fiberkablar. E.ON Gas har en aktiv distributionsledning för natur- och biogas inom Gäddan 8 och Hamnen 21:147 samt avkopplad distributionsledning och servisledning inom Gäddan 9 resp. Gäddan 10. PLANFÖRSLAGET ÖVERENSSTÄMMELSE MED ÖVERSIKTSPLANEN Förslaget följer översiktsplanen. STRUKTUR Planförslaget innebär en utökad byggrätt på fastigheten Gäddan 10, så att Parkering Malmö kan uppföra ett parkeringshus som är ca fem meter högre än vad gällande plan tillåter. Gällande detaljplan tillåter en högsta byggnadshöjd på, 10,0 meter. Utökningen innebär att antalet bilplatser kan öka med ca 100 plat- 3 (8)

4 ser. Totalt kommer P-huset att då rymma ca 300 platser. Bygglov har beviljats i delegation Uppförandet av P-huset pågår. P-husets port kommer att ligga i det nordvästra hörnet vilket innebär att Gäddan 10 behöver tillföras mer mark för att kunna lösa in- och utfarten på ett rimligt sätt. Mark från Hamnen 21:147 överförs därför till Gäddan 10. Motivet är för att bättre kunna tillgodose behovet av p-platser i området, särskilt eftersom det tillfälliga P-huset Neptun i kvarteret Torsken kommer att försvinna i samband med byggandet av kongress- och konserthuset. Framtida verksamheter och bostäder på Torsken 1 och Hamnen 21:147 till del. Behovet av parkeringsplatser i direkt anslutning till framtida kontor och bostäder i omkringliggande kvarter borde därför minska. Planändringen behåller tidigare möjlighet som i gällande plan genom att kunna använda bottenplanet till verksamheter. Aktuellt är att byggnaden i hörnet vid Gibraltargatan/Citadellsvägen får en butik om ca 128kvm. För att möjliggöra ett mer miljövänligt bilanvändande bör garaget kunna innehålla möjlighet till bilpoolsplatser, laddningsmöjligheter för el- och hybridbilar och att utrymme kan behövas sättas av för säker och skyddad cykelparkering, som är tillgänglig för alla som har ärenden i närområdet. P-huset sett från Gibraltargatan i sydost. Illustration upprättad av TENGBOM i Malmö BYGGNADEN Byggnadens fasader gestaltas med smala skärmar av lertegel, som monteras vertikalt och ställs i olika vinklar för att ge liv åt fasaden. Tegellamellerna utförs med fem olika kulörer för att samspela med tegelfasaderna på godsmagasinet. Fasaderna delas upp av större fasadpartier av grågult fasadtegel som skall vara bevuxna med klätterväxter. För att få ett levande och ljust stadsrum som möj4 (8)

5 ligt glasas bottenvåningen upp i de delar som inte är försedda med fasadgrönska. FASTIGHETSINDELNING FASTIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER Fastigheterna Gäddan 9 och 10 omfattas inte av fastighetsindelningsbestämmelser. TRAFIK BILTRAFIK Planområdet, Gäddan 10, gränsar till Citadellsvägen i söder som vidare österut länkas samman med Neptunigatan via Gibraltargatan. Neptunigatan som i framtiden kommer att ersätta Citadellsvägen som Universitetsholmens huvudgata. In- och utfart till P-huset kommer att ske söderifrån den gång Citadellsvägen kommer att upphöra som huvudgata. Tillfällig lösning sker norrut mot Neptunigatan innan Neptunigatan ersätter Citadellsvägen som huvudgata. Citadellsvägen blir inte genomfarbar längs Citadellshamnen utan stängs av i höjd med fastigheten Gäddan 8 och blir då en återvändsgata. I lantmäteriförrättning, akt nr 1280K-10/110.1, rörande fastighetsreglering för Gäddan 9, 10, Hamnen 21:25 och 21:147 har officialservitut för väg bildats för Gäddan 9 och 10. Vilket innebär rätt till in- och utfart för Gäddan 10 att använda väg över Gäddan 9 mot Neptunigatan till dess att ny in- och utfart kan ske mot Citadellsvägen. ANGÖRING / VARUMOTTAGNING Tillfart till P-husets port, i nordvästra hörnet, och godsmagasinet på Gäddan 9 kommer att ske via en väg väster om P-huset. Där kommer också sop- och varutransporter till verksamheterna på Gäddan 9 och 10 och för räddningstjänsten kunna ske. TEKNISK FÖRSÖRJNING P-husets behov av teknisk försörjning sker via anslutningar till befintliga ledningsnät. AVFALLSHANTERING Avfallshanteringen skall lösas i enlighet med Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun. Vilket innebär att avfallshanteringen skall ske inom P- huset. MILJÖKONSEKVENSER RISKHÄNSYN Brandvattenförsörjning, framkomlighet för brandfordon och möjlighet till utrymning bedöms vara tillgodosedda. Planområdet ligger inom den normala insatstiden 10 minuter. Brandvatten finns i Citadellsvägen och Gibraltargatan. Inga åtgärder med hänsyn till risker är nödvändiga i området. 5 (8)

6 HÄLSA OCH SÄKERHET MILJÖKVALITETSNORMER FÖR LUFT Miljökvalitetsnormerna för luft kommer att innehållas. BULLER Enligt trafikbullerpolicy, dec 2007, skall följande riktvärden hållas vid nybyggnad av kontor: Inomhus 40 dba ekvivalent ljudnivå MARKFÖRORENINGAR Gäddan 10 har sanerats av Statoil AB och fastighetskontoret genom P-Malmö och innehåller ingen förorenad mark. På den del av Hamnen 21:147 som tillförs Gäddan 10 har inte någon miljöteknisk undersökning utförts. GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN ORGANISATORISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Exploatören, Parkering Malmö, ansvarar för utbyggnaden inom de delar som utgörs av kvartersmark. Kommunen ansvarar genom fastighetskontoret för att tillsammans med Parkering Malmö samordna frågor om upplåtelseform och avtal. Marköverföring mellan Hamnen 21:147 och Gäddan 10 regleras genom avtal. Officialservitut för in- och utfart till förmån för Gäddan 9 som belastar Gäddan 10 behöver justeras. Om teleanläggningar skall ligga kvar och att det i köpehandlingarna görs förbehåll om att så skall ske, jämte det att tillträdaren till marken medgiver Skanova rätt till säkerställande av disposition genom skapande av ledningsrätt på bolagets bekostnad. Skanova förutsätter att byggherren står för samtliga uppkomna kostnader avseende erforderliga åtgärder. TEKNISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Nödvändiga grundundersökningar har tagits fram av byggherren i samband med bebyggandet av området. VA SYD har medverkat vid höjdsättningen av området för att säkerställa att spillvatten och dagvatten kan avledas med självfall. Brandvattenförsörjning har anordnats i samråd med VA SYD. Byggherren ska redovisa att brandvattenförsörjningen är säkerställd i samband med bygganmälan. Tillträde för räddningstjänstens fordon bedöms vara tillgodosett inom området. Avståndet mellan körbar väg och husets entré överstiger inte 50 meter. 6 (8)

7 Inom område för in- och utfart till parkeringshuset har E:ON Gas distributionsledningar. Enligt energigasnormens regler framgår det att; minst 1,0 meters täckning, dock minst 0,8 meter i gata i villaområde eller motsvarande samt dock minst 0,6 meter i grönområde eller tomtmark, även i dessas cykel- och gångbanor. Om servisledningen hamnar inom körytor kan ledningen behöva sänkas. E:ON Gas förutsätter att exploatören står för eventuella kostnader såsom flyttning och särskilda försiktighetsåtgärder med mera som måste vidtas kring ledningarna på grund av planens genomförande EKONOMISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Kostnaden för utarbetandet av detaljplanen regleras i taxa för stadsbyggnadsnämndens verksamhet, antagen av kommunfullmäktige Kostnaden består av en startavgift och en planavgift. Avgifterna regleras i startavtal respektive planavtal. Exploatören ska svara för samtliga kostnader för fastighetsbildning. FASTIGHETSRÄTTSLIGA GENOMFÖRANDEFRÅGOR OCH KONSEKVENSER FSATIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER Fastighetsindelningsbestämmelser bedöms inte som nödvändiga i detta skede men kan vid behov införas för att styra fastighetsindelningen. FASTIGHETSBILDNING Marköverföring, fastighetsreglering, kan ske både med och utan överenskommelse inom ramen för fastighetsbildningslagen. Initiativ till ansökan om fastighetsbildning tas av fastighetsägaren. Ansökan sker hos Lantmäterimyndigheten. KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETEN GÄDDAN 10 Fastigheten är kommunägd och skall genom fastighetsreglering utökas med mark från Hamnen 21:147 och byta mark med Gäddan 9. Officialservitut för in- och utfart till förmån för Gäddan 9 som belastar Gäddan 10 behöver justeras. KONSEKVENSER GÄDDAN 9 Fastigheten är privatägd och gränsen i söder skall justeras genom byte av mark med Gäddan 10. Officialservitut för in- och utfart till förmån för Gäddan 9 som belastar Gäddan 10 behöver justeras. 7 (8)

8 KONSKVENSER HAMNEN 21:147 Hamnen 21:147 är kommunägd och utgör huvudsakligen av allmän platsmark. Del av fastigheten Gäddan 10. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden för detaljplanen är fem år från det datum planen vunnit laga kraft. Ingemar Gråhamn Lars-Erik Englund 8 (8)

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2012-03-26 diarienummer 2012-00974 Dp 5245 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö 2011-04-26 Dp 5155 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö 2009-06-01 Dp 4966 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/13.318 Dp 1-C-0:8 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten HAMNEN 21:137 (del av Bassängkajen) i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten HAMNEN 21:137 (del av Bassängkajen) i Hamnen i Malmö V 140224 datum 2014-09-09 diarienummer 2014-10 Dp 5362 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten HAMNEN 21:137 (del av Bassängkajen) i Hamnen i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG datum 2012-05-15 diarienummer 2011/00684 Dp 5218 PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv. FLUNDRAN 1 i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären

Läs mer

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö V 140513 datum 2015-02-25 diarienummer 2014-1531 ÄDp 5416 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö datum 2013-02-06 diarienummer 2012-01058 Dp 5287 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING datum 2015-03-09 diarienummer 2013-01096 ÄDp 5372 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING Då planförslaget bedöms sakna intresse

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö datum 2013-11-05 diarienummer 2012-00991 Dp 5285 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att tillåta en utökad

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-31 Tfn +46 08-508 27 340 1(6) Laga kraft: 2014-07-15 Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret

PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr 2013-01187-214 Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje Upprättad 2013-10-25 Laga kraft 2014-04-22 LAGA KRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011 05 30 Reviderad 2011 08 09 Dp 5141 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING som tillhör detaljplan för kvarteret NIAGARA mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö datum 2014-10-29 diarienummer 2013-01247 Dp 5381 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden under tredje kvartalet 2011. Normalt vinner planen laga kraft fem

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del)

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i december 2007 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 333/07 Planområde Antagen

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö datum 2012-05-11 diarienummer 2011-00653 Dp 5213 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheterna HÄSTKRAFTEN 1 och 2 i Rosengård i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö datum 2014-01-27 diarienummer 2013-00401 Dp 5330 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö 2012 06 14 Dp 5170 GR ANS K NINGS HA NDLI NG PLANBESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Danderyd 3:190 m.fl. i Danderyd, Danderyds kommun ANTAGANDEHANDLING

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Danderyd 3:190 m.fl. i Danderyd, Danderyds kommun ANTAGANDEHANDLING DANDERYDS KOMMUN 1(11) 2017-09-27 Annie Skoog Dnr 2015/0270 i Danderyd, Danderyds kommun ANTAGANDEHANDLING DANDERYDS KOMMUN 2(11) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Planens handläggning... 3 Planens syfte

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö.

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. 2011 10 20 Dp 5157 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö 2010 06 01 justerad 2010 08 24 Dp 4983 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7)

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7) P2018/7 Ärendenummer 2017 B0418 2018-05-30 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Oleksandra Polupan oleksandra.polupan@almhult.se Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun Planbeskrivning

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/55.318 DP 4-B-29:2 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN BMN: 2014-04-23 LAGA KRAFT: 2014-05-23 2013-11-06, REV. 2014-01-07 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Stadsbyggnadskontoret Peter Hellsten februari 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Strand 1:109-1:111, 1:388, 1:389 samt delar av Strand 1:112,

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANBESKRIVNING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-02-07 Tfn +46 08-508 27 340 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp 2013-10965 Box

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-07 Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har: Upprättas:...2012-05-29 Antagits av BN:...2012-08-30

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö 2007-11-26 Justerad 2008-02-15 Dp 4969 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan

Läs mer

Planbeskrivning Antagandehandling

Planbeskrivning Antagandehandling MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN DIARIENR SBN 2013-173 0126K-15694 Planbeskrivning Antagandehandling Ändring av detaljplan för Del av kv. Agenten (Agenten 25) Kommundel Snättringe Miljö- och

Läs mer

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr: 2015-02847-214 Upprättad 2017-03-10 Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft 2017-11-17 Planbeskrivning Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje, i Södertälje LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. Västra Storgatan 16/KS/102

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. Västra Storgatan 16/KS/102 16/KS/102 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Västra Storgatan FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2018.05.30 2018.06.13 Beslut

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun. SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Dnr MSN 2013/65-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Läs mer

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län Dnr 2013-05- 30, ANTAGANDEHANDLING 2013-06-19 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer