Kollektivtrafiknämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kollektivtrafiknämnden"

Transkript

1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren kl Claes Jägevall Anne-Marie Wahlström (ers) Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Pierre Rydén Övriga deltagare Christina Pilemarker, Västtrafik ( 38) Caroline Johansson, Kollektivtrafikkontoret ( 38) Tammy Helander, Kollektivtrafikkontoret ( 38) Utses att justera Justeringens plats och tid Anne-Marie Wahlström Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerare Frida Blomqvist Claes Jägevall Anne-Marie Wahlström ande organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. för Hjo, Tibro och Karlsborg Sammanträdesdatum Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunledningskontoret, Tibro kommun Frida Blomqvist

2 Sida 2 (15) Innehållsförteckning 28 Godkännande av dagordning Ekonomis uppföljning jan-sept Verksamhetsplan Ändrad finansiering av tillköp på linje Remiss årlig avstämning av regionens trafikförsörjningsprogram Yttrande över detaljplan för Fagersanna 2:9 m fl, Fagersanna, Tibro kommun Information om dialogmöte med Västtrafik inför trafikplan Information om ärenden till Kollektivtrafikrådet Skaraborg Information om aktuella färdtjänstdomar Delegationslistor Information från Västtrafik om nytt trafikupplägg i stråket Karlsborg Skövde Sammanträdestiden Övriga frågor... 15

3 Sida 3 (15) Ärendenr: 28 Godkännande av dagordning beslutar att godkänna dagordningen med föreslagna tillägg. Ett ärende gällande remiss av årlig uppföljning av Västra Götalandsregionens trafikförsörjningsprogram föreslås läggas till dagordningen. Detsamma gäller ett ärende gällande yttrande över detaljplan för Fagersanna 2:9 m fl, Tibro kommun. Under övriga frågor läggs ett informationsärende gällande trafikförändringar i december 2013.

4 Sida 4 (15) Ärendenr: Ekonomis uppföljning jan-sept 2013 godkänner den ekonomiska redovisningen för perioden januari september Trafikplanerare Frida Blomqvist redogör för förslaget till nämndens ekonomiska redovisning gällande perioden januari september Samtliga kommuners kostnader förväntas bli lägre än budgeterat. Avvikelsen för Hjo kommun är totalt (trafikkostnader och administration) 522 tkr, för Tibro kommun totalt 291 tkr och för Karlsborgs kommun totalt 174 tkr. s beredning Förslag till ekonomisk redovisning jan-sept 2013, Kollektivtrafikkontoret, Delges Ekonomienheten, Hjo kommun Ekonomienheten, Karlsborgs kommun

5 Sida 5 (15) Ärendenr: Verksamhetsplan 2014 beslutar att godkänna förslaget till verksamhetsplan för Vid nämndes sammanträde beslutades att anta följande mål för verksamhetsåret 2014: God service och rättsäker myndighetsutövning. Kollektivtrafikkontoret gavs i uppdrag att förtydliga målet genom att formulera de strategier och förväntade resultat som ska bidra till att uppfylla målet. Detta har gjorts i och med arbetet med s verksamhetsplan för 2014, vilken även omfattar förslag till åtgärder. Målet har i verksamhetsplanen delats upp i två delmål: God service i syfte att öka kunskapen om kollektiva resmöjligheter samt Rättsäker myndighetsutövning. s beredning Förslag till verksamhetsplan 2014, Kollektivtrafikkontoret,

6 Sida 6 (15) Ärendenr: Ändrad finansiering av tillköp på linje 403 beslutar om att finansiera den tillköpstrafik som Tibro kommun avtalat om för linje 403. Detta gäller för 2013 och tillsvidare. Barn- och utbildningsförvaltningen i Tibro kommun har sedan 2011 avtal med Västtrafik om tillköpstrafik på linje 403. Anledningen till tillköpet var att Hjo-elever på Fågelviksgymnasiet saknade bussförbindelse i direkt anslutning till skolans slut vid 16- tiden. Eleverna var hänvisade till turen som avgick från gymnasiet En tidigareläggning av denna tur skulle omöjliggöra delar av arbetspendlingen, både till Hjo och lokalt i Tibro. För att tillgodose Fågelviksgymnasiets önskemål krävdes ny trafik. Eftersom befintliga resmöjligheter trotts allt ansågs vara rimliga, även om de inte helt överensstämde med gymnasiets önskemål, var beskedet från Västtrafik att ytterligare trafik var så kallad tillköpstrafik och därmed skulle finansieras av kommunen. Eftersom tillköpet var ett resultat av Fågelviksgymnasiets specifika önskemål blev avtalstecknaren Barn- och utbildningsförvaltningen i Tibro kommun. Den trafiklösning som tillköpstrafiken på linje 403 innebar har tillsammans med en del andra justeringar i befintlig trafik vid tidtabellsskiftet i december 2012 resulterat i en större nytta för kollektivtrafikresandet som helhet. Bedömningen från Kollektivtrafikkontoret är att båda turerna behövs och att tillköpstrafiken inte längre är något som enbart gynnar Fågelviksgymnasiets attraktivitet. Med anledning av detta föreslås att finansieringen av tillköpet istället ska ske genom. Hälften av kostnaden (ca kr) belastar trafikkostnaden för Tibro och den andra hälften (ca kr) belastar trafikkostnaden för Hjo. Bedömningen är att detta ryms inom såväl budget 2013 som beslutad budget för s beredning Tjänsteskrivelse, Kollektivtrafikkontoret, Delges Barn- och utbildningsförvaltningen, Tibro kommun.

7 Sida 7 (15) Ärendenr: Remiss årlig avstämning av regionens trafikförsörjningsprogram Kollektivtrafiknämnen ger Frida Blomqvist i uppdrag att sammanställa ett remissvar gällande den årliga avstämningen av Västra Götalandsregionens trafikförsörjningsprogram. Uppdrag ges också till nämndens ordförande att underteckna remissvaret. Västra Götalandregionen har i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet tagit fram ett trafikförsörjningsprogram (Regional trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland 2025). Programmet är det centrala styrdokumentet för utvecklingen av kollektivtrafiken och det dokument som kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen använder för att lägga sitt uppdrag till Västtrafik. Det är också centralt för samverkan mellan kommuner och region. Programmet beslutades 2012 efter samråd med kommunerna. Varje år remissas en årlig uppföljning av programmet till kommunerna. Syftet är att stämma av arbetet med att nå målen i trafikförsörjningsprogrammet. Nu aktuell remiss innehåller förslag på övergripande prioriteringar för för att nå målen. Remissvaret ska vara Västra Götalandsregionen tillhanda senast Yttrandena kommer sedan sammanställas och lyftas i regionens kollektivtrafiknämnd, och därefter kommuniceras till kollektivtrafikråden. s beredning Remiss regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland 2025 årlig avstämning 2013, Västra Götalandsregionen.

8 Sida 8 (15) Ärendenr: Yttrande över detaljplan för Fagersanna 2:9 m fl, Fagersanna, Tibro kommun beslutar att ge Frida Blomqvist i uppdrag att yttra sig över aktuell detaljplan. Planområdet omfattar korsningen mellan väg 49 och Rotevägen söder om centrum i Fagersanna. Planen syftar till att skapa förutsättningar för ombyggnad av befintlig korsning med vänstersvängfält, busshållplatser, pendelparkering, fördröjningsmagasin för dagvatten och på sikt en GC-port under väg 49. Synpunkter ska vara samhällsbyggnadskontoret i Tibro kommun tillhanda senast 11 november 2013.

9 Sida 9 (15) Ärendenr: 34 Information om dialogmöte med Västtrafik inför trafikplan 2015 beslutar att notera informationen. Trafikplanerare Frida Blomqvist sammanfattar innehållet i de dialogmöten som genomförts med Västtrafik inför trafikplan Resande och utbud på linje 430 ska analyseras. Viktigt att funktionen/resmöjligheterna i stråket Skövde-Tibro-Karlsborg finns kvar och på sikt förbättras (nytt trafikupplägg i juni 2014). Behov av pendelparkeringar. Tibro kommun arbetar med detaljplan inför byggandet av pendelparkering i Fagersanna. Pendelparkeringen i Mölltorp kommer att utökas. Överenskommelse om att inte förändra körvägarna i Mölltorp inom överskådlig framtid. Viktigt med samarbete och gemensam diskussion med Trafikverket om standarden på väg Potential för nya resenärer finns i Norra Skogen i Karlsborg om linjerna förlängs till norr om kanalen (ny busstation/ starthållplats med pendelparkering). Arbetsgrupp bör tillsättas med representanter från kommunen, kanalbolaget, Nobina och Västtrafik. Lågt resande mellan Forsvik och Mölltorp på linje 421 gör att behovet av skolresandet bör analyseras i kombination med linje 420.

10 Sida 10 (15) Ärendenr: , Information om ärenden till Kollektivtrafikrådet Skaraborg beslutar att notera informationen. Vid Kollektivtrafikrådet Skaraborgs sammanträde den 15 november ska två dialogärenden behandlas. Dessa ärenden är Pris- och sortimentstrategi för Västtrafik samt Landsbygdsutredningen. Kommunerna har ombetts att senast lämna synpunkter via respektive tjänsteman med ansvar för kollektivtrafikfrågor. Synpunkter från Hjo, Tibro och Karlsborg lämnades efter att de först delgetts nämndens ledamöter. Trafikplanerare Frida Blomqvist informerar om att tjänstemannagruppen i Skaraborg därefter enats om ett förslag till skrivels till Kollektivtrafikrådet Skaraborg, vilken kommer att skickas ut från rådets sekretariat inom kort tillsammans med kallelsen.

11 Sida 11 (15) Ärendenr: 36 Information om aktuella färdtjänstdomar beslutar att notera informationen. En dom från förvaltningsrätten i Jönköping har meddelats. Den klagande har fått avslag på sin ansökan om färdtjänst. Förvaltningsrätten avslog överklagandet och ansåg därmed att nämnden haft fog för sitt beslut.

12 Sida 12 (15) Ärendenr: 37 Delegationslistor Delegationslista inom s verksamhet noteras. Ledamöterna ges tillfälle att titta på listan över delegationsbesluten för aug okt 2013.

13 Sida 13 (15) Ärendenr: Information från Västtrafik om nytt trafikupplägg i stråket Karlsborg Skövde beslutar att notera informationen och ställer sig positiv till nu presenterat förslag. Christina Pilemarker från Västtrafiks kommunteam presenterar i grova drag det nya trafikupplägg som är tänkt att införas i juni 2014 på sträckan Karlsborg Tibro Skövde. Syftet med förändringen är framförallt att skapa bättre förutsättningar för en ökad marknadsandel för resande med kollektivtrafiken. Linje 1 Express är idag en väldigt lång linje med varierat resande per delsträcka. Få reser förbi Skövde, som är den stora mål/startpunkten, med koppling till Västra stambanan mm. Linjens längd gör den väldigt störningskänslig, förseningar hänger i länge när de uppstår. Behov finns av jämnare turintervall på hela sträckan. Idag körs turer på linje 1 Express och linje 400 i samma tidslägen flera gånger om dagen. Det gör att det ibland är lång tid mellan avgångarna, även om totala antalet turer per timme är tillfredställande. Det är idag svårt att göra justeringar i upplägget/tidtabellerna då linjerna har så många beroenden. Det nya trafikupplägget kommer att innebära att Linje 1 Express bryts i Skövde, och går sträckan Trollhättan-Lidköping-Skövde. På sträckan Skövde-Tibro-Karlsborg ersätts dagens linje 1 Express av linje 401 (ny linje). Linje 400 via Fagersanna och Mölltorp med ett antal turer behålls. Syftet är att komma ett steg närmare målet om jämna turintervall i stråket (dvs bättre spridning på turerna än idag) och jobba mot ett upplägg som går mot målen om minsta turutbud enligt trafikförsörjningsprogrammet. Nobina och Västtrafik fortsätter detaljplaneringen av tidtabellerna, i samverkan med kommunerna genom kollektivtrafikkontoret. Ambitionen är att ha en färdig tidtabell före jul. En plan för information till resenärer om trafikförändringarna ska tas fram.

14 Sida 14 (15) Ärendenr: 39 Sammanträdestiden 2014 beslutar om följande sammanträdestider för 2014: 18 feb, april, sept, nov,

15 Sida 15 (15) Ärendenr: 40 Övriga frågor beslutar att notera informationen. Trafikplanerare Frida Blomqvist informerar om en trafikförändring som genomförs på linje 435 vid Västtrafiks tidtabellsskifte i december Det gäller en tur på eftermiddagen som idag avviker från ordinarie körväg, för att köra fram och tillbaka till Fridene, på turen mellan Hjo Korsberga Blikstorp. Enligt uppgifter från Västtrafik är behovet så gott som obefintligt sedan en person som tidigare nyttjat hållplats längs med sträckan gått ur grundskolan. Sträckan körs oftast utan vare sig påstigande eller avstigande. Avstämning om behovet har gjorts med skolskjutsplanerare.

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Pierre Rydén Övriga deltagare Frida Blomqvist Utses att justera Justeringens plats och tid Rolf Eriksson

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun, kl 14.00-16.00 ande Claes Jägevall (ordf) Rolf Eriksson Catrin Hulmarker Pierre Rydén Kjell Sjölund Utses att justera Justeringens plats och tid Rolf

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (14) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 4 september 2018 kl 14:00-15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) 32-35 Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, torsdagen den 4 maj 2017 kl 14:00-15:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Ej tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Kl 14.00-16.00 Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson (ers) Övriga deltagande Staffan Löfving, kommunrevisor

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Bildhuggaren kl 14.00-15.20, Tibro kommun Rolf Eriksson, ordförande, Socialdemokraterna Peter Lindroth, Socialdemokraterna Alda Danial, Liberalerna Kjell Sjölund, Centerpartiet Marie

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 februari 2018 kl 08:30-10:00 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L) (ersätter Kjell Sjölund

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 6 september 2016 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg (C) (ersätter

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-15:15 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 7 februari 2017 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (16) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 6 november 2018 kl 14:00 15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L), ersätter Kjell

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 13 maj 2019 kl 14.00 15.30 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Jonas Davidsson (S), vice ordförande Per-Olof Andersson (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 28 november 2017 kl 08:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Britt-Marie Sjöberg (C) (ersätter Catrin Hulmarker (M)) Ej tjänstgörande

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-24 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (16) Plats och tid Tibro kommunhus måndagen den 11 februari 2019 kl 14.00 15.20 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Per-Olof Andersson (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Rydén (S) Catarina Davidsson

Läs mer

Caroline Johansson, trafikplanerare Kristin Johansson, trafikplanerare

Caroline Johansson, trafikplanerare Kristin Johansson, trafikplanerare Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2009-12-08 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bonaren 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Pierre Rydén Kjell Sjölund Övriga

Läs mer

Frida Blomqvist, trafikplanerare Tammy Helander, trafikplanerare Caroline Johansson, trafikplanerare 35-36

Frida Blomqvist, trafikplanerare Tammy Helander, trafikplanerare Caroline Johansson, trafikplanerare 35-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-10-25 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Pierre Rydén Britt-Marie Sjöberg, ersättare Kjell Sjölund

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2-15) Kollektivtrafiknämden 2009-08-13 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum Tapetsören, 14.00 16.00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Catrin Hulmarker Kjell Sjölund Peter

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

~hrij ~O ffa(~~~ cejvdoiú ~ j(~k:> æl1xi0fi~~ JI~ ~ TIBRO KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott. -:E--,' k$'7~" SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

~hrij ~O ffa(~~~ cejvdoiú ~ j(~k:> æl1xi0fi~~ JI~ ~ TIBRO KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott. -:E--,' k$'7~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL --------... c----- ~ TIBRO KOMMUN 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl. 08: 15-12:00 Beslutande Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland med utblick till samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland med utblick till samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer Remiss till kollektivtrafikråden: Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland 2017-2020 med utblick till 2035 - samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer Hösten 2012 fastställde

Läs mer

TIBRm. Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 77 KF Datum. Ärendenr

TIBRm. Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 77 KF Datum. Ärendenr Bilaga 77 KF 163 2014-12-16 TIBRm Datum 2014-08-15 Ärendenr KTN 2014-20.003 Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd Hjo, Tibro och Karlsborg Tibro kommun 54380TIBRO www.tibro.se kommun@ti

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per Gren, (S), ordf Per-Olof Qvick, (M), vice ordf Thomas Carlsson, (S) Liselott Nydén, (S) Ann Hall Gustafsson, (C) Orvar Andersson, (Kd) Ewa Jägevall, (Fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l Platsochtid StadShUSet, kl 8.30-12.15 (ajournering 9.40-10.10) Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna J o harrsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp) Eva-Lott Gram

Läs mer

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2016.46 Datum: 2016-03-03 Miljöplanerare Annika Friberg E-post: annika.friberg@ale.se Kommunstyrelsen Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Bakgrund Utredning och dialog sedan 2007 Syftet är att skapa bättre förutsättningar för en god ägarstyrning av kollektivtrafiken som stämmer med ny

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bildhuggaren, kl 08.15-10.50 ande Claes Jägevall, Ann-Britt Danielsson, Stefan Larsson, Rolf Eriksson, Anne-Marie Wahlström, Ej tjänstgörande ledamöter "[Skriv ersättare här]" Övriga deltagande

Läs mer

TIBRm. Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 76 KF

TIBRm. Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 76 KF Bilaga 76 KF 1 62 2014-12-16 TIBRm Datum 2014-09-10 Ärendenr KTN 2014-20.003 Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd Hjo, Tibro och Karlsborg Tibro kommun 54380TIBRO WWW. tibro.se

Läs mer

Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan

Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan D ATU M 2012-10-19 Regionutvecklingsnämnden Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan Skaraborgs Kommunalförbund har beretts tillfälle att yttra sig över rubricerade utredning. Förbundet vill framföra

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7) Innehållsförteckning Detaljplan för kv. Fältspaten m m. Plangranskning... 3 Detaljplan för Bågen 1, Billingskolan. Plangranskning... 4 Trafikåret 2013, skrivelse

Läs mer

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PJatsoch tid Stadshuset, kl 1300-14.35 BesllJlande Ledamöter Tore Nolberger (M) ordförande Lars Newman (Kd) Pierre Ryden (S) Övriga deltagande Catrin Hulmarker (M), ersättare Annica

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren 14:00-15:20 ande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anna-Karin Johansson (C) Jan Holm (S) Alda

Läs mer

~. e~ensk~ll!c1bhhhh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. NSLAG/BEVIS l. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

~. e~ensk~ll!c1bhhhh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. NSLAG/BEVIS l. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-11.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott Gram (Kd) Pierrre Ryden (S) Övriga

Läs mer

Andreas Rännare (S) ej tjänstgörande ersättare

Andreas Rännare (S) ej tjänstgörande ersättare Plats och tid Sammanträdesrummet Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per-Olof Qvick, (M), ordf Gunnel Johansson, (S) vice ordf Janeric Dahlin, (FP) Jan Gustafsson, (C) Gunnar Hägg (S) Kenneth Andersson (KD) ersätter

Läs mer

Sammanträdesdatum _... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum _... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande stadshuset, kl 08.30-12.30 Ledamöter Catrin HuJmarker (M), ordförande Anna Fransson (M) Pierre Ryden (S) Marie Lindberg (S) Eva-Lott Gram (K d) Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Pierre Ryden (S) Bo Svensson (S) Övriga

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika

Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika Om kollektivtrafiken i stråket Resandet med kollektivtrafik har minskat i stråket de senaste åren. Orsakerna till minskningen är bl.a. personalneddragningar i

Läs mer

Ägarrådet Skaraborg 2011-02-14. Minnesanteckningar. Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20.

Ägarrådet Skaraborg 2011-02-14. Minnesanteckningar. Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20. 2011-02-14 Minnesanteckningar Ägarrådet Skaraborg Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20. Närvarande: Ulf Eriksson, Falköping, sammankallande/ordförande Bengt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 14.10 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande ej 146 Per Jonsson (c) 1:e vice

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

Kollektivtrafikrådet Skaraborg

Kollektivtrafikrådet Skaraborg Kollektivtrafikrådet Skaraborg Minnesanteckningar Dag: Fredag den 16 november 2012 Plats: Västra Götalandsregionen, Regionens Hus Närvarande: Ulf Eriksson, Falköping, ordförande Kent Larsson, Grästorp

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-04 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats Häggetorpsskolan, och tid kl 18.00-20.15 Beslutande Kenth Wengholm (M) Ann Ohlsson (FP) Hans Dahm (S) Maria Sundqvist (S) Annica Erikssen (S) Rebecca

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07 Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.05-14.30 Deltagande ande Catrin Hulmarker (M) Kjell Sjölund (C) LeifWalterum (C) Marie Ekman (S) Claes Jägevall (FP) RolfEriksson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare Plats och tid Sammanträdesrummet Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per-Olof Qvick, (M), ordf Gunnel Johansson, (S) vice ordf Janeric Dahlin, (FP) Kjell-Åke Johansson, (KD) Gunnar Hägg, (S) Anders Hallgren,

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren kl 17.00-18.30 ande Per Gren, Socialdemokraterna Per-Olof Qvick, Nya Moderaterna Thomas Carlsson, Socialdemokraterna Liselott Nydén, Socialdemokraterna Orvar Andersson, Kristdemokraterna

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde ANSLAG

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde ANSLAG Sidan l (6) Plats och tid Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde Beslutande ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (L) Eva-Lott Gram

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 5 september 2016 kl 17:00-19.15 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Ann Hall Gustafsson (C) Orvar Andersson (KD)

Läs mer

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag.

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum Sida Plats och tid stadshuset, kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna Fransson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp)

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30 Utskriftsdatum: 2017-10-23 Trafiknämnden Datum: 2017-10-19 Tid: 10:00-14:30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18 Beslutsärenden KS 1 Yttrande, buller- och vibrationsutredning för järnvägsnära bostäder 2 Tillsvidareanställning, utbildningschef 3 Arrendekontrakt skidbacke m m 4 Remissvar

Läs mer

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum Sida Plats och ltd stadshuset, kl 08.30-11.00 Beslutande Ledarnoter Catrin Hulmarker (M), ordförande Rune Larsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp)

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 16 maj 2016 kl 17:00-20.00 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Ann Hall Gustafsson (C) Orvar Andersson (KD) Ewa Jägevall (L) Hampus

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick.

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick. Byggnadsnämnden 2013-11-12 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 12 november 2013 kl. 17.00 19.30 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Kjell-Åke Johansson (KD) Jan Gustafsson

Läs mer

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl Plats och tid Beslutande övriga närvarande Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl. 13.35-14.40 Lena Sjödahl (M) Britt-Marie Sjöberg (C), ersättare för Catrin Hulmarker (M) Anders Ståhl (L), ersättare

Läs mer

Kristina Lundgren, kommunchef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Kristina Lundgren, kommunchef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, måndagen den 30 oktober 2017 kl 18:00-18:20 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Kristina Lundgren, kommunchef Josefin Karlsson, kommunsekreterare Utses att justera

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:00 Beslutande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anne-Marie Wahlström (S) Övriga deltagande Christina

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.30-15.35 Deltagande ande Conny Johansson (S) Lena Sjödahl (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Ryden (S) LeifWalterum (C) Marie Elunan

Läs mer

Sammanträdesdatum ~... ~ ... ~... ~...-:-:-:-: ANSLAG/BEVIS P rot kallet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ~... ~ ... ~... ~...-:-:-:-: ANSLAG/BEVIS P rot kallet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 14-01-30 Sida Plats och hd stadshuset, kl 13.15-17.45 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Rune Larsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp) Eva-Lott

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Utfärdat 2017-08-15 Diarienummer 0701/13 Specialist- och sakområden Kajsa Högenå Telefon 031-368 26 88 E-post: kajsa.hogena@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-09.55. Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl 08.00-08.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9) Innehållsförteckning Delårsrapport kommunstyrelsen, 2011... 3 Tillförordnad kommundirektör... 4 Tematisk fördjupning av översiktsplan 2003 Tibro kommun -

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer