TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2-15) Kollektivtrafiknämden Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum Tapetsören, Beslutande Claes Jägevall, ordf Catrin Hulmarker Kjell Sjölund Peter Lindroth Anne-Marie Wahlström Tina Jensen, ers Övriga deltagare Frida Blomqvist, trafikplanerare Caroline Johansson, trafikplanerare Kristin Johansson, trafikplanerare Birgitta Swenson, kommunrevisor Hjo (paragraf 21-27) Stig Paulsson, kommunrevisor Karlsborg (paragraf 21-27) Staffan Löfving, Öhrlings PricewaterhouseCoopers (paragraf 21-27) Utses att justera Anne-Marie Wahlström Justeringenstid och plats Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Frida Blomqvist Claes Jägevall Anne-Marie Wahlström Paragrafer ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslagsuppsättande Datum för nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Underskrift

2 Godkännande av dagordning KTN beslutar att godkänna dagordningen enligt utsänt förslag efter att en fråga lagts till punkten övriga frågor.

3 Information om förändringar på kollektivtrafikenheten Frida Blomqvist kommer att arbeta till och med augusti månad. Därefter kommer hon att vara föräldraledig och kommer tidigast vara tillbaka och arbeta i maj Fridas arbetsuppgifter delas mellan Kristin Johansson, som kommer att ansvara för kollektivtrafikfrågorna, och Caroline Johansson som kommer att vara ansvarig för nämndens ekonomi och administration. Mats Björklund arbetar endast 25% under augusti månad och slutar därefter på enheten. KTN beslutar att notera informationen.

4 Ekonomisk uppföljning jan-juni 2009 Dnr Trafikplanerare Frida Blomqvist redogör för den ekonomiska uppföljningen för perioden januari-juni Samtliga kommuner uppvisar lägre kostnader totalt sett än budgeterat. Revisorerna har några synpunkter på redovisningen, vilka kommer att arbetas in i materialet innan det skickas ut. Vikten av att de mål nämnden satt upp för verksamheten är mätbara diskuteras. Ordföranden konstaterar att modellen för verksamhetsuppföljning precis påbörjats och att det finns mycket att utveckla. Nästa revidering av verksamhetsplanen kommer att ske under hösten KTN beslutar att godkänna den ekonomiska redovisningen för perioden januari-juni 2009, med de av revisorerna påpekade synpunkterna

5 Ordförandebeslut Dnr Trafikplanerare Frida Blomqvist rapporterar ett ordförandebeslut gällande en fullmakt till trafikplanerare Annika Åhberg att föra nämndens talan för överklagan till Kammarrätten i Jönköping (mål nr ). KTN beslutar att notera redovisat ordförandebeslut.

6 Reviderad delegationsordning Dnr Nuvarande delegationsordning är otydlig vad gäller trafikplanerarnas rätt att föra nämndens talan i samband med överklagande till allmän förvaltningsdomstol. Delegationsordningen föreslås revideras enligt utsänt förslag. KTN beslutar att godkänna föreslagen revidering av delegationsordningen.

7 Målbild 2025 Dnr Skaraborgs Kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Västtrafik har gemensamt tagit fram ett förslag till målbild 2025 för kollektivtrafiken. Förslaget har nu remitterats till medlemskommunerna för yttrande, vilket ska vara inkommet senast 17 augusti. Målbilden ska därefter fastställas av förbundets styrelse och fullmäktige. Trafikplanerare Frida Blomqvist redogör för förslaget till remissyttrande. Nämndens ledamöter ställer sig bakom förslaget till remissyttrande men gör följande tillägg: Det bör poängteras att Västtrafiks geografiska område till största delen faktiskt utgörs av glesbygd, varför det måste vara prioriterat att utreda hur alternativa resformer till linjetrafiken i dessa områden ska se ut. Nämnden känner stor oro inför att målbilden blir ett godkännande av att den allmänna finansieringen av trafik i glesbygden fasas ut. Trafikförsörjningen på landsbygden blir då en fråga för den enskilda kommunens ekonomi. Det är viktigt att inte låsa fast sig i en strävan om att använda lokalt producerad bioenergi, då det kan finnas andra miljövänliga energikällor tillgängliga framöver. KTN beslutar att godkänna förslaget till remissyttrande innehållande ovanstående tillägg. Yttrandet ska efter revidering översändas till Skaraborgs kommunalförbund. Kopia ska skickas till nämndens ledamöter.

8 Reviderat reglemente och samverkansavtal Dnr Dnr Gällande avtal för samverkan i gemensam kollektivtrafiknämnd samt kollektivtrafiknämndes reglemente behöver revideras då det i vissa hänseenden är inaktuellt. Trafikplanerare Frida Blomqvist redogör för förslaget till revidering. KTN beslutar att godkänna förslaget till nytt samverkansavtal och reglemente för kollektivtrafiknämnden efter några små justeringar av texten. Christina Kleemo ges i uppdrag att revidera samt därefter överlämna förslaget till nytt samverkansavtal och reglemente för kollektivtrafiknämnden för beredning i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommun. En rekommendation till respektive fullmäktige om att anta samverkansavtalet och reglementet ska bifogas.

9 Information om ägarfrågan för Västtrafik AB Regionala ägarrådet har ägarnas uppdrag att se över nuvarande avtal för Västtrafik samt att föreslå ett nytt avtal. I maj fick ägarrådet mandat att gå vidare med ett fortsatt utredningsarbete med en förlängd tidplan. Den innebär att nuvarande avtal behöver förlängas med ett år, till och med Förlängningen av avtalet kommer att ske i samband med ägarforum i november I juni skickade Regionala ägarrådet ut två rapporter; Ny bilaga 13 och Skatteväxling. Dessa rapporter kommer också att vara bilagor till den huvudrapport som ska presenteras i slutet av september. Det fortsatta utredningsarbetet kommer att handla om att sammanställa och fördjupa delar av det material som är framtaget där huvudprinciperna är 1 ägare respektive 50 ägare. Ytterligare en variant kommer att utredas med en ägare och 50 beställare. KTN beslutar att notera informationen samt att avvakta i frågan till dess att en remiss finns att yttra sig över. En sådan bör behandlas av KTN innan den behandlas politiskt i respektive kommun.

10 Information om fördubblingsprojektet Enligt önskemål från ordföranden ger trafikplanerare Frida Blomqvist en kort redovisning av det så kallade fördubblingsprojektet vars övergripande mål är att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel nationellt sett. Projektet är en fortsättning på den statliga utredningen Koll Framåt (huvudrapport i december 2007) och drivs av kollektivtrafikbranschen. En central del av arbetet är att ta fram förslag till en gemensam affärsmodell, det vill säga en modell för att styra verksamheten i riktning mot fördubblingsmålet och en gemensam vision. Projektet har beröringspunkter med Lundins statliga utredning om en ny kollektivtrafiklag. En viktig skillnad är dock att man inom fördubblingsprojektet föreslår att bibehålla ett sammanhållet system (gemensam prissättning, kundservice osv) och att arbeta för ökad affärsmässig frihet i avtalsformerna inom systemet. Därefter kan fri etablering komplettera det system som samhället handlat upp. I den Lundinska utredningen föreslås den upphandlade trafiken komplettera den rent kommersiella. KTN beslutar att notera infomationen.

11 Information om förslaget till ny färdtjänsttaxa Skaraborgs kommunalförbund beslutade i maj att kommunerna skulle rekommenderas att anta det förslag till revidering av färdtjänstreglementet som fanns framtaget av färdtjänsthandläggargruppen i Skaraborg. Strax efter beslutet om rekommendationen framkom att Västtrafik överväger att höja det baspris till vilken färdtjänsttaxan föreslås baseras på. Kontentan av detta blev att Skaraborgs kommunalförbund bad kommunerna att avvakta Västtrafiks beslut för att undvika att färdtjänsttaxan först ändras på grund av ett nytt färdtjänstreglemente och sedan igen på grund av att Västtrafik ändrar baspriset. Färdtjänsthandläggargruppen i Skaraborg har därefter uppmanat Skaraborgs Kommunalförbund om att trots allt rekommendera kommunerna att anta det reviderade färdtjänstreglementet, men att revideringen ska gälla från och med det datum då Västtrafik ändrar baspriset. KTN beslutar att notera informationen.

12 Information om aktuella färdtjänstdomar Dnr Trafikplanerare Kristin Johansson redogör för en länsrättsdom. Personen i fråga överklagade kommunens beslut om att avslå personens ansökan om färdtjänst. Länsrätten avslog överklagan. KTN beslutar att notera informationen.

13 Delegationslistor Ledamötena ges tillfälle att titta i pärmen med listor över delegationsbeslut. KTN beslutar att notera delegationslista inom Kollektivtrafikenhetens samliga verksamheter.

14 Anmälningsärenden Listan över anmälningsärenden har skickats ut tillsammans med kallelsen till dagens sammanträde. Ledamötena ges tillfälle att läsa igenom ärendena. KTN beslutar att notera ärende 1-7.

15 Övriga frågor Västtrafik har skickat ett avtal gällande nämndens beslut om att göra 75+ konceptet permanent. Trafikplanerare Frida Blomqvist går igenom innehållet i avtalet varvid nämnden har några synpunkter på vissa formuleringar. KTN beslutar att ge trafikplanerare Frida Blomqvist i uppdrag att framföra nämndens önskemål på omformuleringar av avtalet till Västtrafik. Ett nytt avtal bör därefter skrivas på av nämndens ordförande samt representant från både Hjo och Karlsborgs kommun. Nämnden kommer överens om att lägga in ett extra sammanträde under oktober månad, då det annars dröjer ända till december innan nämnden sammanträder igen. KTN beslutar att nästa sammanträde med s blir den 20:e oktober, kl Därefter beslutar KTN om följande sammanträdesdagar för 2010: ons 10 feb, kl ons 28 april, kl ons 25 aug, kl ons 3 nov, kl 14.00

Caroline Johansson, trafikplanerare Kristin Johansson, trafikplanerare

Caroline Johansson, trafikplanerare Kristin Johansson, trafikplanerare Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2009-12-08 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bonaren 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Pierre Rydén Kjell Sjölund Övriga

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Kl 14.00-16.00 Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson (ers) Övriga deltagande Staffan Löfving, kommunrevisor

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (14) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 4 september 2018 kl 14:00-15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) 32-35 Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 februari 2018 kl 08:30-10:00 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L) (ersätter Kjell Sjölund

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-15:15 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun, kl 14.00-16.00 ande Claes Jägevall (ordf) Rolf Eriksson Catrin Hulmarker Pierre Rydén Kjell Sjölund Utses att justera Justeringens plats och tid Rolf

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (16) Plats och tid Tibro kommunhus måndagen den 11 februari 2019 kl 14.00 15.20 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Per-Olof Andersson (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Rydén (S) Catarina Davidsson

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, torsdagen den 4 maj 2017 kl 14:00-15:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Ej tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Bildhuggaren kl 14.00-15.20, Tibro kommun Rolf Eriksson, ordförande, Socialdemokraterna Peter Lindroth, Socialdemokraterna Alda Danial, Liberalerna Kjell Sjölund, Centerpartiet Marie

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (16) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 6 november 2018 kl 14:00 15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L), ersätter Kjell

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 7 februari 2017 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 6 september 2016 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg (C) (ersätter

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Pierre Rydén Övriga deltagare Frida Blomqvist Utses att justera Justeringens plats och tid Rolf Eriksson

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren kl 14.00-16.00 Claes Jägevall Anne-Marie Wahlström (ers) Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Pierre Rydén Övriga deltagare Christina Pilemarker, Västtrafik ( 38) Caroline

Läs mer

Frida Blomqvist, trafikplanerare Tammy Helander, trafikplanerare Caroline Johansson, trafikplanerare 35-36

Frida Blomqvist, trafikplanerare Tammy Helander, trafikplanerare Caroline Johansson, trafikplanerare 35-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-10-25 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Pierre Rydén Britt-Marie Sjöberg, ersättare Kjell Sjölund

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 13 maj 2019 kl 14.00 15.30 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Jonas Davidsson (S), vice ordförande Per-Olof Andersson (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 28 november 2017 kl 08:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Britt-Marie Sjöberg (C) (ersätter Catrin Hulmarker (M)) Ej tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

TIBRm. Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 77 KF Datum. Ärendenr

TIBRm. Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 77 KF Datum. Ärendenr Bilaga 77 KF 163 2014-12-16 TIBRm Datum 2014-08-15 Ärendenr KTN 2014-20.003 Revidering av reglemente för gemensam kollektivtrafiknämnd Hjo, Tibro och Karlsborg Tibro kommun 54380TIBRO www.tibro.se kommun@ti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l Platsochtid StadShUSet, kl 8.30-12.15 (ajournering 9.40-10.10) Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna J o harrsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp) Eva-Lott Gram

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bildhuggaren, kl 08.15-10.50 ande Claes Jägevall, Ann-Britt Danielsson, Stefan Larsson, Rolf Eriksson, Anne-Marie Wahlström, Ej tjänstgörande ledamöter "[Skriv ersättare här]" Övriga deltagande

Läs mer

~hrij ~O ffa(~~~ cejvdoiú ~ j(~k:> æl1xi0fi~~ JI~ ~ TIBRO KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott. -:E--,' k$'7~" SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

~hrij ~O ffa(~~~ cejvdoiú ~ j(~k:> æl1xi0fi~~ JI~ ~ TIBRO KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott. -:E--,' k$'7~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL --------... c----- ~ TIBRO KOMMUN 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl. 08: 15-12:00 Beslutande Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-24 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson,

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 14:15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Bakgrund Utredning och dialog sedan 2007 Syftet är att skapa bättre förutsättningar för en god ägarstyrning av kollektivtrafiken som stämmer med ny

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

~. e~ensk~ll!c1bhhhh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. NSLAG/BEVIS l. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

~. e~ensk~ll!c1bhhhh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. NSLAG/BEVIS l. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-11.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott Gram (Kd) Pierrre Ryden (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. SammantrMesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag,

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. SammantrMesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag, SAMMANTRÄDES PROTOKOLL SammantrMesdatum 1 Plats och tid Stadshuset, kl 8.30-12.30. Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07 Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.05-14.30 Deltagande ande Catrin Hulmarker (M) Kjell Sjölund (C) LeifWalterum (C) Marie Ekman (S) Claes Jägevall (FP) RolfEriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida l Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00, 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PJatsoch tid Stadshuset, kl 1300-14.35 BesllJlande Ledamöter Tore Nolberger (M) ordförande Lars Newman (Kd) Pierre Ryden (S) Övriga deltagande Catrin Hulmarker (M), ersättare Annica

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-14 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Ägarrådet Skaraborg 2011-02-14. Minnesanteckningar. Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20.

Ägarrådet Skaraborg 2011-02-14. Minnesanteckningar. Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20. 2011-02-14 Minnesanteckningar Ägarrådet Skaraborg Måndagen den 14 februari 2011 i Sessionssalen, Stadshuset, Skövde. kl. 09.00-11.20. Närvarande: Ulf Eriksson, Falköping, sammankallande/ordförande Bengt

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Torsdagen den 28 augusti 2008 i KS-salen, Stadshuset, Skövde, kl. 14.00-15.55.

Torsdagen den 28 augusti 2008 i KS-salen, Stadshuset, Skövde, kl. 14.00-15.55. 2008-08-28 Minnesanteckningar Ägarrådet Skaraborg Torsdagen den 28 augusti 2008 i KS-salen, Stadshuset, Skövde, kl. 14.00-15.55. Närvarande: Ulf Eriksson, Falköping, ordförande Christer Aronsson, Essunga

Läs mer

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoret i Mora, kl 13.15-14.30 ande Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag.

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum Sida Plats och tid stadshuset, kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna Fransson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp)

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstenson (M), ordförande Kerstin Strandberg (M) Sture Anderson (Fp) Annelie Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Gert Franzen (C)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum ~... ~ ... ~... ~...-:-:-:-: ANSLAG/BEVIS P rot kallet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ~... ~ ... ~... ~...-:-:-:-: ANSLAG/BEVIS P rot kallet ar justerat. Justeringen har tillkannagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 14-01-30 Sida Plats och hd stadshuset, kl 13.15-17.45 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Rune Larsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp) Eva-Lott

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum Sida Plats och ltd stadshuset, kl 08.30-11.00 Beslutande Ledarnoter Catrin Hulmarker (M), ordförande Rune Larsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum _... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum _... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande stadshuset, kl 08.30-12.30 Ledamöter Catrin HuJmarker (M), ordförande Anna Fransson (M) Pierre Ryden (S) Marie Lindberg (S) Eva-Lott Gram (K d) Britt-Marie

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset, kl. 13:15-16:35 Besllutande Ledamöter Gert Franzen (C), ordförande Jaan KelIo (M) Anna Johansson (M) Rune Larsson (M) Benkt-Eric Lindh (Fp) Ida Hägne (S) 46-47, 49-50 Tjänstgörande

Läs mer

TIBRm. Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 76 KF

TIBRm. Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd. Hjo, Tibro och Karlsborg. Bilaga 76 KF Bilaga 76 KF 1 62 2014-12-16 TIBRm Datum 2014-09-10 Ärendenr KTN 2014-20.003 Revidering av avtal om samverkan i gemensam kollektivtrafiknäm nd Hjo, Tibro och Karlsborg Tibro kommun 54380TIBRO WWW. tibro.se

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30 Sammanträdesprotokoll 1(9) 2012-02-14 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 17 15 ande Kristina Valtersson (c) Ersättare: Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-09-08 1 (8) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen 8 september 2016 kl: 09:00 10:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback Kommunstyrelsen 2016-03-09 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M, Thony Andersson, S, Eric Westerberg,

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 17.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Kristian Pettersson, vice ordförande Anders Westerlund, ledamot Luis Miguel Caneo, ledamot Sven Magnusson,

Läs mer

~~t~n~d~t:}~~~;-;~ ~.:;J~M.C::\å!):'.~~.I.. :.i..~.<...

~~t~n~d~t:}~~~;-;~ ~.:;J~M.C::\å!):'.~~.I.. :.i..~.<... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stadshuset, kl 8.30-14.30 (ajournering 12.00-13.00) Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna Johansson (M), 37-40 Britt-Marie Sjöberg (C), 37-40

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M)

Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Sida 1 (15) Plats och tid ande Ej tjänstgörande ledamöter Socialtjänsten, måndagen den 19 november 2018 kl 16:00-18.30, ajournering mellan kl 17.00-17.10 Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (L),

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 2 november 2016, kl

Socialnämnden. Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 2 november 2016, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 139 Paragrafer nr 110-119 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 2 november 2016, kl17.00-18.30 Beslutande Leif Andersson Elsie-Marie Samuelsson Roger Johansson

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2014-12-03 34(45) Plats och tid Brandstationen i Katrineholm, den 24 september 2014, klockan 18.00 21:45 Beslutande Ola Lindgren (S), ordf. Marie-Louise Karlsson (S) vice ordf. There Palm (S)

Läs mer

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl Plats och tid Beslutande övriga närvarande Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl. 13.35-14.40 Lena Sjödahl (M) Britt-Marie Sjöberg (C), ersättare för Catrin Hulmarker (M) Anders Ståhl (L), ersättare

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-10-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Staffan Malm (M) Övriga närvarande: Mats

Läs mer

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen 1(7) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 16.00 16.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Gustav Ericsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Milj ösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl. 15.10-16.55 Beslutande Adam Johansson (M) Catrin Hulmarker (M), ordf Pierre Rydén (S) Jonas Davidsson (S) Ulrica Johansson (C), ersättare för

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde ANSLAG

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde ANSLAG Sidan l (6) Plats och tid Öringen, Stadshuset i samband med budgetberedningens sammanträde Beslutande ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (L) Eva-Lott Gram

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.30-15.35 Deltagande ande Conny Johansson (S) Lena Sjödahl (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Ryden (S) LeifWalterum (C) Marie Elunan

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer