Pernilla Andersson Anders Johansson 4:2 Åsa Gunnarsson, Ryttartorpet Ulf Karlsson, Äng

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pernilla Andersson Anders Johansson 4:2 Åsa Gunnarsson, Ryttartorpet Ulf Karlsson, Äng"

Transkript

1 1/5 Protokoll Skolrådsmöte Dag: Onsdag 26 januari 2011 Tid: Kl Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Viggestorpsskolan Peter Vind (Sekreterare) Ola Nilsson Ordförande Pernilla Andersson Anders Johansson 4:2 Åsa Gunnarsson, Ryttartorpet Ulf Karlsson, Äng Personalrepresentanter Svälthagsskolan Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Kerstin Berg, Rektor Viggestorpsskolan Aksanna Annerfeldt Marzieh Javanmardi, Ryttartorpet Dagordning: Välkomna Föregående protokoll Aktuell maillista för skolrådsrepresentanter Rektor informerar o Lägesrapport o Impl. av ny läroplan Lgr 11, nya kursplaner o Skolinspektionen Återkoppling/rapport o Kommunrevisionens utvärdering (KRUT) Återkoppling/rapport o Översyn av förskole-/skolstrukturen/skrivelse till KF o Interaktiva tavlor, projektorer Rapport från Verksamheten o Personalrepresentanter från Vp och Sv informerar Studiedag (IUP) NTA-satsning Övrigt Rapport från elevråd/husråd Övriga frågor Nästa skolrådsmöte

2 2/5 Välkomna Ordförande Ola Nilsson hälsade alla välkomna. Föregående protokoll Kerstin Berg förtydligade följande i föregående mötesprotokoll: Skolinspektionens besök 13/10 samt 19/10, punkt A: - Det är skolan som ska se till att målen nås. Friskolan kommer inte att etablera sig detta läsår, utan hösten Det förväntade underskottet för sektorn är i dagsläget ca 8,5 miljoner. Aktuell maillista för skolrådsrepresentanter Maillistan till medlemmarna i skolrådet samlades in. Denna finns i ett särskilt dokument i Fronter. Rektor informerar Kerstin Berg informerade om följande: Lägesrapport Starten av det nya läsåret efter jul/nyår har varit lugn och fungerat bra. Under studiedagen i början av läsåret gick personalen igenom skolinspektionens rapport, med en särskild djupdykning i IUP:erna. Detta var med som en punkt att förbättra enligt skolrapporten. Det pågår många projekt kring olika frågor som rör skolorganisationen. Bland annat nämndes elevstödet (stödinsatser till elever med särskilda behov ses över), ledningsorganisationen (ev. rektorsteam), organisering av lärandet (bl.a översyn av elevflöden inom kommunen, språkval mm.), personalförsörjning (översyn av personalbehov och kompetenser i grundskolan). Enligt nya lagkrav kommer det ställas krav på lärarlegimitation inom skolan 2015., kvalitetssäkring (översyn av bla uppföljnings- och utvärderingssystem för att få likvärdighet i kommunens grundskolor) Man ser också över frågan om årskurs 6 ska tillhöra högstadiet istället för mellanstadiet. En av orsakerna till detta är att språkval (franska, tyska, osv) görs i 6:an och att förslag finns på att betyg ska sättas redan årskurs 6. Många av resultaten från dessa initiativ ska förverkligas till hösten 2011 och därför beslutade skolrådet att kontakta Britt-Marie Ellersten för att få mer information om planerna kring dessa förändringar. Skolrådet kan se ett antal argument mot flytt av årskurs 6 till högstadiet och därmed en annan skola.

3 3/5 Kerstin Berg informerade om förändringar bland lärare vt - 11: Tove Hagerstål har lämnat över till Matilda Lagerman som ordinarie lärare på Björkungen. Tove jobbar numera i Granskogen, som vikarie för Anette. På Ryttartorpet vikarierar Ellinor Dackmar på förskollärartjänsten för Sophie Eriksson som är föräldraledig. Johanna Larsson vikarierar 50% på Ängen för Sara Carlsson och Åsa Amrén som arbetar med kommunövergripande uppdrag. Sara Carlsson kommer att sluta på Viggestorps ro för att bli rektor i Rejmyre. Kerstin Berg kommer gå i pension den 31 mars. Rekrytering av ny rektor är avslutad och kommer inom kort att offentliggöras. Implementering av ny läroplan Lgr 11, nya kursplaner Man kommer att arbeta med att sjösätta en ny läroplan till nästa läsår. Denna innehåller nya kursplaner och kommer förhoppningsvis att bli tydligare. Den nya läroplanen är mer detaljerad och reglerad, så som den nya skollagen också är. Nyckelpersoner med implementeringsansvar på Vp ro är Rose-Marie Goding Blomdahl, Solveig Junsten och Pernilla Andersson och Maria Wass. De ska åka på Skolverkets implementeringskonferens den 10 februari. Skolinspektionen Återkoppling/rapport Rapporten från skolinspektionens har kommit och finns tillgänglig i Fronter: - Föräldrainformation VP/SV Arkiv Skolinspektionen - Kommunbeslut.pdf Några av föräldrarna har läst delar av rapporten och bland annat diskuterades och kommenterades följande angående fritidshemmen: - Kommentaren angående fritids är bra ( verksamhetens pedagogiska innehåll behöver ses över och utvecklas.) (sid. 6) - Hur kan skolrådet få information om de åtgärder som görs efter rapporten på kommunnivå? - Fler barn och längre tillsynstider har skapat den situation som kritiseras i rapporten. Skolrådet ska kontakta Britt-Marie Ellersten och fråga om åtgärder inom fritids. Kommunrevisionens utvärdering (KRUT) Återkoppling/rapport KRUT-rapporten har granskat de olika skolorna i Finspång för att jämföra kostnader och effektivitet (Definitioner finns i rapporten). KRUT-rapporten finns att ladda ner i Fronter:

4 4/5 - Föräldrainformation VP/SV Arkiv KRUT - Skolans effektivitet kvalitet och kostnader.doc Man kan se att Svälhagsskolan har höga kostnader för personal, vilket påverkar andra resultat i rapporten, t.ex. Produktionskostnad (kr per elevtimme). Tyvärr har man rapporterat in för hög bemanning på Svälthagsskolan för tjänster som delas mellan skolorna. Detta har inte justerats i resultaten i rapporten. Skolrådet kan se att viss information i KRUT-rapporten inte ger samma bild av skolorna jämfört med det som står i skolinspektionens rapport. Översyn av förskole-/skolstrukturen - skrivelse till Kommunfullmäktige Kerstin Berg informerade om att skolsektorn skickat underlag för beslut i frågor till kommunfullmäktige. I underlaget ligger inte något förslag på nedläggning av skolor. Interaktiva tavlor, projektorer Kerstin Berg meddelade att skolan har fått del av statliga pengar som delvis kommer att användas för att köpa in interaktiva tavlor och projektorer. Vp ro kommer att få två tavlor och sex projektorer. Den ena interakriva tavlan kommer att finnas på Viggestorp och den andra på Svälthagen. Två projektorer fördelas till Svälthagen och fyra projektorer Viggestorp. Dessa kommer att installeras under våren och pedagogerna utbildas snarast. Rapport från Verksamheten Personalrepresentanter från Vp och Sv informerar. Studiedag (IUP) Se kort information om studiedagen ovan. NTA-satsning NTA (Natur och Teknik till Alla) är en kommunsatsning som Viggestorpsskolan och Svälthagsskolan har fått börjat arbeta med. Pedagogerna utbildas i förberedda paket i olika NTA-ämnen och får sedan en låda med innehåll till klassen. Björkdungen har haft Jord och maskar och Granskogen Jämvikt under HT. Mycket uppskattat av elever och lärare. Övrigt Inget särskilt att rapportera.

5 5/5 Rapport från elevråd/husråd Det har endast varit ett elevråd på Viggestorpsskolan sedan förra skolrådsmötet. Elevrådet har beslutat att ha skoldisco den 18/2 mellan kl för F-3 och för 4-6. Temat är hårdrock och det blir delvis live-musik av ett band! Överskottet från discot går till elevrådet för framtida investeringar. Alla 16 elever i elevrådet är med och arbetar med detta och har sina respektive ansvarsområden, med Aksanna är ensam vuxen, så det behövs flera vuxna som kan hjälpa till. Aksanna önskar frivilliga! Aksanna informerade även om att man kommer att sätta upp en cabaret på Viggestorpsskolan till läsårsslutet. Elevrådets arbete med denna påbörjas efter diskot. Övriga frågor Sandningen utanför vissa byggnader är under all kritik. Dessutom är belysningen trasig på vissa ställen och det finns läckage på några ställen, så att vatten tränger in. Bristerna har påpekats till ansvariga för att åtgärda detta, men inget verkar hända. Skolrådet beslutar att meddela bristerna i en kort skrivelse till Kenneth Lorentzby på Vallonbygden. Ola Nilsson och Peter Vind skriver och skickar denna. Det är fortfarande problem med parkering och av/påstigning på Viggestorp. Kerstin tog upp frågan om mobilkameror och andra saker om man kan filma med i skolan. Föräldrarna till elever i mellanstadiet har fått ett brev som ska skrivas under och returneras till skolan. Skrivningen kring regler för användandet mobiler och andra saker som man kan filma med har ändrats i ro: s Trivsel och ordningsregler. De reviderade reglerna som gäller finns att läsa i Fronter (dokumentrum). De två reserverna till skolrådet, Ulrika Söderberg och Malin Tallberg meddelar att de som inte har möjlighet att komma på möten kan kontakta dem som stand-in. Detta sker i dagsläget inte av de föräldrar som får kallelsen men inte dyker upp. Kontaktuppgifter till reserverna: Ulrika S. Tel: Mobil: Mail: ulrika.soderberg@siemens.com Malin T. Tel: Mobil: Mail: malin.tallberg@siemens.com Nästa skolrådsmöte På nästa möte vill skolrådet ha med den nya rektorn för att introducera denne och lämna över från Kerstin Berg. Nästa möte hålls den 16 mars, kl. 18:30 20:00 i Viggestorpsskolans personalrum. Vid protokollet, Peter Vind Justerat av Ola Nilsson och Kerstin Berg.

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-11-24 Dag: Onsdag 24 november 2010 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Viggestorpsskolan Thomas Carlsson, Grs Vice ordf.

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte 2012-09-27

Protokoll Skolrådsmöte 2012-09-27 1/6 Protokoll Skolrådsmöte 2012-09-27 Dag: Torsdag 27 september 2012 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Viggestorpsskolan Emma Foglander, Björkdungen

Läs mer

Val av Skolrådsförälder & Klassförälder

Val av Skolrådsförälder & Klassförälder Val av Skolrådsförälder & Klassförälder Inför varje nytt läsår väljs en klassförälder, en reservklassförälder, en skolrådsförälder och en reservskolrådsförälder i varje F-klass till årskurs 6. Dessa föräldrar

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

Välkomna till. 24 januari kl

Välkomna till. 24 januari kl Välkomna till 24 januari kl 18.00 19.00 Rektor Monika Blom monika.blom@lundby.goteborg.se Tel: 031 3667220 Biträdande rektor Malin Andersson malin.2.andersson@lundby.goteborg.se Tel: 0707 805265 Pedagoger

Läs mer

Nyheter Pedagogiska institutionen, Umeå universitet 1. Gunilla Näsström Pedagogiska institutionen

Nyheter Pedagogiska institutionen, Umeå universitet 1. Gunilla Näsström Pedagogiska institutionen Nyheter 2011 Pedagogiska institutionen 2010-11-04 Alla gör olika Likvärdig utbildning: 1994 Alla elever ska få möjlighet 2010 Alla elevers möjlighet att uppnå alla målen Resultatkontroll Pedagogisk frihet

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 För Skolledningen Med arbetslagen Jord, Vatten, Vind och Eld INNEHÅLL BAKGRUND... 1 SYFTE... 1 HANDLINGSPLAN SKOLLEDNINGEN... 2 1. Måluppfyllelse och resultat...

Läs mer

Hej! Mariehäll

Hej! Mariehäll Hej! Mariehäll 2016-06-23 Nu börjar snart er sexårings resa in i skolans värld. För en del av er föräldrar är det första gången och för andra är det inte helt obekant med skolstart. Vi hoppas, och tror,

Läs mer

Föräldraråd. Henkelstorps förskola. Tid 2015-02-09. Plats Henkelstorps. förskola. Närvarande: Kristina Malmkvist Susanne Persson Christel Magnusson

Föräldraråd. Henkelstorps förskola. Tid 2015-02-09. Plats Henkelstorps. förskola. Närvarande: Kristina Malmkvist Susanne Persson Christel Magnusson Föräldraråd Tid 2015-02-09 Plats Henkelstorps förskola Närvarande: Kristina Malmkvist Susanne Persson Christel Magnusson Sofia Ringkvist Nallen Viktoria Venbakken Kotten Anna Nilsson Kojan Hanna Karlsson

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6.

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Protokoll från Vifolkaskolan föräldraråd 2014-10-01, utgåva 2014-10-12 Sid 1 Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Plats: Vifolkaskolans personalrum Datum: 2014-10-01, kl 18.00 Mötesdeltagare:

Läs mer

Processtödjarspår 27/1 2011

Processtödjarspår 27/1 2011 Processtödjarspår 27/1 2011 Återkoppling Balli Lelinge Inge-Marie Svensson Niklas Gustafson Vad tar jag med mig från idag? FÖRÄNDRINGSPROCESS Olikheterna i hur mycket (eller lite) vi har arbetat med de

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Skräddarbacksskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 4 2.2. Organisation... 4 2.3. Personal...

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Broskolan i Örnsköldsvik

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Broskolan i Örnsköldsvik Broskolan AB. Box 411 891 28 Örnsköldsvik 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Broskolan i Örnsköldsvik Skolinspektionens bedömning och beslut Skolinspektionen bedömer att Broskolan

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Stenhagens grundsärskola 2014

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Stenhagens grundsärskola 2014 Stenhagenskolan Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Stenhagens grundsärskola 2014 Stenhagens grundsärskolas vision En skola för livet med trygghet, kommunikation och kunskap i fokus. Verksamhetsidé

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk veckobrev v.6 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 6 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk Hej! Vi hälsar

Läs mer

Ledamöter och tjänstgörande ersättare

Ledamöter och tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 09:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande Christina

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1(12) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, kl.14.30-15.00. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Inga-Britt Andersson (C) Anna Strandh Proos (M) Ej beslutande ersättare

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Närvarande: Charlotte Warnander supp åk 4, Ulrika Junell ord åk 4/ordförande, Eric Gustafsson ord åk 1, Erica Danielsson ord personal fritids, Helene Hägg supp åk 3, Jennie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Ytterbyns rektorsområde. Kvalitetsredovisning 2007/2008

Ytterbyns rektorsområde. Kvalitetsredovisning 2007/2008 1 Ytterbyns rektorsområde Kvalitetsredovisning 2007/2008 2 Innehållsförteckning sid 2 Kort beskrivning av området 3 Organisationsschema 3 Inledning - Vision 4 Beskrivning av kvalitetsarbetet 5 Ekonomi

Läs mer

Välkomna till Modellskolan

Välkomna till Modellskolan Välkomna till Modellskolan Måndagen den 16/1 2012 10.00-12.00 Kaffe Modellskolan ht 10 16 januari 2012 12.00-13.00 Lunch och rundvandring på enheten 13.00-14.30 Modellskolans fortsättning 14.30-16.00 Kaffe

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( )

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( ) 1. Mötets öppnande Mötets öppnades av ordförande Sverker Hanson. Till sekreterare valdes Annette Ekholm och till justerare Fanny Ambjörnsson. 15 föräldrar, 4 lärare och rektor deltog i mötet. 2. Genomgång

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem Kvalitetsrapport Ramshyttans fritidshem Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Skola och hem... 4 3. Enhetens prioriterade mål... 5 4. Fritidshemmet... 6 5. Rektors

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-15:20 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Lennart Eriksson (L) Kenth Gustafsson

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Utbildningsinspektion i Munkedals kommun Bruksskolan Dnr 53-2005:1528 Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Åtgärder med anledning av tillsyn av Digerbergets skola (Dnr 43-2011- 4847)

Åtgärder med anledning av tillsyn av Digerbergets skola (Dnr 43-2011- 4847) Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm Åtgärder med anledning av tillsyn av Digerbergets skola (Dnr 43-2011- 4847) Undervisning och lärande 1. Se till att lärarna samverkar med varandra i arbetet

Läs mer

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Biträdande rektor Mitt yrkes Jag Förskoleklass 350 elever - (snart

Läs mer

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS OSS PÅ JOHAN SKYTTESKOLAN ÅK F-9! Information gällande intag till förskoleklass läsåret 16/17 tors 21/1 kl 18-20 Gemensam info i aulan Öppet hus i förskolehuset Eken

Läs mer

Resultatprofil. Segerstaskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Segerstaskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Segerstaskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Lanternans Skola i Borlänge kommun

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Lanternans Skola i Borlänge kommun Beslut Dnr 44-2010:1474 2011-01-20 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Lanternans Skola i Borlänge kommun Sisyphos Specialpedagogik AB Box 323 761 23 Borlänge Tillsyn i den fristående grundskolan

Läs mer

Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola

Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola Beslut Gillevägen 5 131 33 Nacka 2010-12-22 Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola efter tillsyn av i Nacka kommun 2010-12-21 Skolbeslut Tillsyn i Datum: 2010-12-22 1 (2) Rektor Ingela Lenkert

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Skolutvecklingsprogram för Upplands-Bro kommuns skolor lägesrapport

Skolutvecklingsprogram för Upplands-Bro kommuns skolor lägesrapport UBK2000, v1.0, 2014-04-28 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Dävensö, den 8 december 2016 kl. 16:30-18:30 Närvarande Rolf Nersing (S), ordförande Utbildningsnämnden

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Mariaskolan genomförde tillsyn av Stockholms

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 55-61 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal (C) 20

Läs mer

Granskning av rutiner för uppföljning av elevernas kunskapsutveckling i grundskolan. Motala kommun

Granskning av rutiner för uppföljning av elevernas kunskapsutveckling i grundskolan. Motala kommun Revisionsrapport Granskning av rutiner för uppföljning av elevernas kunskapsutveckling i grundskolan Motala kommun Eleonor Duvander Håkan Lindahl Innehållsförteckning Revisionell bedömning... 1 Bakgrund

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan

Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan Söderköpings kommun Läsåret 2016/2017 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan BUN

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen till vår förskola! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn, delvis ny personal, en ny ledningsorganisation (from jan-2013), påbörja

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Inledning Sammilsdalskolan är uppdelad i två enheter, F-6/fritidshem och åk 7-9. Sammilsdalskolan ligger vackert belägen i centrala Leksand. Närheten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6516 Sollefteå kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn på Vallaskolan 4-6 i Sollefteå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:6042 Friskolan Lust & Lära i Bollnäs AB Org.nr. 556774-8149 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Friskolan Lust & Lära i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN S UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLAN Stockholms Stad SKOLA Bussenhusskolan Svenska som andraspråk ges inte i enlighet med författningarna (2 kap. 15-16 grundskoleförordningen). Från och med höstterminen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

Revidering av allmänna råd för fritidshem

Revidering av allmänna råd för fritidshem Revidering av allmänna råd för fritidshem Varför ska allmänna råden revideras? Råden ska anpassas till nu gällande skollag och läroplan Underlätta tolkningen av bestämmelserna Förtydliga råden utifrån

Läs mer

Skolråd, Ängbyskolan

Skolråd, Ängbyskolan Närvarande: Ulrika Evans 5A Linda Jansson 1B, 3B Ulrika Lunden 2A Evalotta Johansson 3A Jennifer Sidfäldt Förskoleklass Malin Runnding Förskoleklass Carina Ahlinder Förskoleklass Carina Sälling 1A Lotta

Läs mer

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468 Alingsås 150813 Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr 43-2015:468 Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Bedömning av brist Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Föräldraråd

Föräldraråd Föräldraråd 2012.09.18 Närvarande: Christian Björkqvist (klass 3a), Betty Björkqvist (klass 3a), Lars Nilosjö (klass 4a), Ylva Gripner (klass 2), Cilla Enarsson (klass 5), Lotta Berg (klass 3b), Jenny

Läs mer

OBS! Endast denna vecka!

OBS! Endast denna vecka! Nyhetsbrev nr 6 sid 1 (6) Äntligen är det vår! Det var ett tag sedan senaste månadsinfo:t publicerades. Samtidigt så vet jag att personalarbetslagen varit flitiga med att hålla alla föräldrar/vårdnadshavare

Läs mer

Skolan önskar Julinfo sid 1 (5)...så blev det december och snart är det juluppehåll. Så inledde jag för ett år sedan 2010 års sista informationsbrev. Då skrev jag bland annat om att vi till våren skulle

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Elevversion. Uppsala Enskilda Skola

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Elevversion. Uppsala Enskilda Skola Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Elevversion Uppsala Enskilda Skola Läsåret 2016-2017 Vision Vi strävar efter en skola där alla känner sig trygga och accepterade. Vi värnar mångfald,

Läs mer

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen:

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen: Från skollagen: Grundskolan skall enligt skollagen 4 kap 3-5 : 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan

Läs mer

Välkommen Till Kyrkenorums förskola 2014-2015

Välkommen Till Kyrkenorums förskola 2014-2015 Välkommen Till Kyrkenorums förskola 2014-2015 Möjligheternas förskola - att trivas och utvecklas i! Vi utbildar Världsmedborgare! Vi står inför en nytt spännande läsår med nya och gamla barn, starta upp

Läs mer

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Noltorpsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Bun 2015:226/61 2015-09-07 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson 2015-09-07 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

för Klinte rektorsområde

för Klinte rektorsområde Eskelhem skolas föräldraförening Brittis Benzler samt övriga ledamöter Barn- & utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsförvaltningen 62182VISBY i Eskelhem 2011-12-20 Angående förvaltningens för Klinte

Läs mer

Reviderad 20160107. Riktlinjer för fritidshemsverksamhet i Bjuvs kommun

Reviderad 20160107. Riktlinjer för fritidshemsverksamhet i Bjuvs kommun Reviderad 20160107 Riktlinjer för fritidshemsverksamhet i Bjuvs kommun Bakgrund Regeringen har fastställt en ny skollag och en samlad läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmen. Den nya

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Dokumentation grundskola

Dokumentation grundskola Dokumentation grundskola Malmö stad KVALITETSPLAN med lägesbedömning Dokumentation av skolans utvecklingsinsatser inför läsåret 2013/14, färdig senast 1/9 Enhet: Ängslättskolan Datum: 130901 Lägesbedömning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5089 Friskolan i Mariestad AB Org.nr. 556802-0852 marten.bremer@ekhamraskolan.se olof.lindblad@ekhamraskolan.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lillängsskolan i Mariestads

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson (rektor) Anneli Roth, Bitr rektor, lärare 2B Martin Ullberg (FA) Marika

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

Välkommen till Föräldrasamråd. S:t Pers skola 4 oktober 2011

Välkommen till Föräldrasamråd. S:t Pers skola 4 oktober 2011 Välkommen till Föräldrasamråd S:t Pers skola 4 oktober 2011 Upplägget i kväll Presentation Föräldrasamrådet Förväntningar Läroplan Lärplattformen Plan för allvarliga händelser Våra rutiner vid oanmäld

Läs mer

1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg.

1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg. Samrådsmöte Norrevång F-6 Närvarande Hanna Lönegård (rektor), Sofia Persson (lärare 4-6), Carin Wighotsson (lärare F-3), Lena Nilsson (2A), Jonas Ohlsson(5A), Mats Svensson (4A), Annelie Johansson (1B),

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan Välkommen! Läsåret är redan i full gång och jag vill inleda med att önska elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår. Ett extra

Läs mer

Regelbunden tillsyn 2012

Regelbunden tillsyn 2012 1 (15) Regelbunden tillsyn 2012 Innehållsförteckning 2 (15) Sammanfattning... 3 Inledning... 3 När du tolkar statistiken tänk på följande:... 4 Resultat för grundskolan nästan alla grundskolor har brister...

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Iljansbodaskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Iljansbodaskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon:

Läs mer

Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019. Innehållsförteckning

Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019. Innehållsförteckning RIKTLINJE 1(5) Utfärdat av (Namn,, Enhet) Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning Inriktning på elevhälsoarbetet 1 Resultat av självskattning och utvärdering 1 Elevhälsoteamets

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 2011-06-28 Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 Ängbyskolan är omgiven av fina grönområden och har ca 350 elever samt ca 50 personal. Skolan är byggd 1983 och är mycket välbehållen men är i behov

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer