Kvalitetsredovisning Syrholns skolan Läsåret 2014/15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning Syrholns skolan Läsåret 2014/15"

Transkript

1 Kvalitetsredovisning Syrholns skolan Läsåret 2014/15

2 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbetssätt Vi vuxna har haft samma förhållningssätt och dragit åt samma håll/mål och arbetet med normer och värden har varit en del av det dagliga arbetet. Grovt språk och dåligt beteende har inte accepterats. Vi har varit noggranna med att gå igenom värdegrunden och diskutera olika ord, diskrimineringsgrunder med eleverna. På skolan diskuterar vi den värdegrund samhället vilar på med eleverna, att vi alla ett ansvar i ett demokratiskt samhälle och för hur det personliga ställningstagandet påverkar oss själva och andra. Man ska visa respekt för andra människor och deras åsikter. Vi motverkar all form av trakasserier och diskriminering av och mot enskilda och grupper. Vi har tillsammans med eleverna tagit fram ett gemensamt dokument för skolans regler och konsekvenser om man bryter mot reglerna samt arbetat fram en likabehandlingsplan. Vi har haft samtalsgrupper där samtal om hur man är mot varandra, socialt samspel, tjej- och killgrupper där även kurator ingått. För att förekomma ev. problem har lärare träffat elever för att samtala och stötta dem i sin sociala utveckling. Två representanter från varje klass har ingått i en grupp tillsammans med rektor, för att förebygga kränkningar och trakasserier. Måluppfyllelse analys av måluppfyllelse Genom samtal, dubbla rastvakter, rastkort och samarbete mellan årskurserna har trakasserier och kränkningar minskat markant. Personalen har engagerat sig i alla elever på skolan, samtalat vid behov med klasserna. Alla elever är våra elever, vi har haft ett gemensamt förhållningssätt mot eleverna. I undervisningen har vi försökt att lyfta fram goda exempel och därigenom försökt/har stärkt elevers självkänsla/självförtroende. I enkäten och skolinspektionens rapport som gjordes förra året framkom att eleverna upplever bristande studiero och att skolans regler är otydliga och tillämpas olika av personalen. Enkäten visade också att flickor och pojkar upplever att de inte har lika stort inflytande över verksamheten. Sammantaget har arbetet med normer och värden varit framgångsrikt. Det är en märkbar skillnad i klassrummen och på raster. I enkät genomförd vt-15 anser över 90% av eleverna att lärare behandlar eleverna likvärdigt. Trots detta visar enkäten som genomfördes vt- 15 att det finns förbättringsområden när det gäller kränkningar/trakasserier. De uppsatta målen har uppnåtts till övervägande del. Personal som ansvarar för att ha motiveringssamtal tar över ansvaret för kompisgruppen. Detta för att få informationen direkt och bli mer insatt i de problem som kan tas upp vid möten. Att genom detta bättre arbeta med coachande samtal med enskilda elever. Personalen måste bli bättre på att skriva i incidentrapportpärmen, för att vi ska kunna följa upp ärendena och arbeta förebyggande med eleverna.

3 Kunskaper - utveckling och lärande Arbetssätt Vi har försökt ta vara på varandras kompetenser genom att vi samarbetat med ämnen och arbetsområden. Till exempel har vi strävat efter att arbetat mer med de ämnen som vi är behöriga i för att öka kvalitén på undervisningen. Vi har även strävat efter att vara tydliga mot vilka mål vi arbetar mot i de olika arbetsområdena. Enkäten eleverna svarat på visar att den strävan varit lyckad. Vi har arbetat kunskapsfokuserat och tydliggjort målen för eleverna samt haft ett tydligt ledarskap i klassrummet. Vi har blandat teori och praktik på olika sätt i vår undervisning. Till exempel använder vi NTA-lådor. Dessa lådor innehåller en blandning av olika material som innebär att undervisningen blir laborativ med inslag av olika ämnen. I svenska har vi arbetat med läromedlet En läsande klass. Vilket har gett eleverna olika sätt att se och tillgodogöra sig en text. På skolan har vi haft två större TEMA-områden flora/fauna och valet, ett varje termin. Eleverna får arbeta i tvärgrupper, helklass och enskilt. Vi varierar olika arbetssätt och arbetsformer med föreläsningar, filmer, självstudier, studiebesök m.m. Vi integrerar de flesta ämnen inom varje område. Vi gör studiebesök och utnyttjar resurser i närområdet. Måluppfyllelse analys av måluppfyllelse åk 3 Matematik 13 av 21 elever, 67%, klarade alla delar i nationella provet. De områden som eleverna hade svårast med var mönster, positionssystem och problem samt mäta, jämföra och uppskatta. Sammanfattningsvis finns utvecklingsbehov i matematikundervisningen då sammanställningen visar att de senaste årens resultat vid nationella prov har försämrats. Främst behöver undervisningen utvecklas då det gäller mönster, symmetri, positionssystemet, skriftliga räknemetoder och problemlösning men det finns även behov av att utveckla kunskaperna i huvudräkning. Den muntliga, resonerande förmågan har däremot utvecklats under åren. I analysen kan vi se att de moment som eleverna klarat bra återfinns i stor utsträckning i läroboken Mattesafari 1-3. Då det gäller skriftliga räknemetoder tror vi att det blir för rörigt för eleverna med det upplägget som boken har då det gäller att prova flera olika metoder och bara kort arbeta med varje moment. Det blir aldrig tid att befästa de olika momenten. Vi behöver prata ihop oss mer och lägga upp en plan för matematikundervisningen. Det är viktigt att använda diagnostiseringsmaterial så att vi tidigt kan fånga upp eleverna (Diamant). För att fånga upp eleverna tänker vi använda materialet Diamant i åk 1-6 kommande läsår. I matematik ska vi ta fram ett test material som gör att vi på ett bättre vis kan erhålla kunskaper om elevers förståelse för den matematik de ska utveckla. Här tror vi materialet, Diamant, som skolverket gett ut kan vara till stöd. En pedagog kommer också att delta i lärarlyftet för matematik under läsåret 15/16. En plan för regelbundna träffar tas fram för att utveckla ett kollegialt lärande gällande matte.

4 Svenska 13 av 21 elever, 67%, klarade alla delar i nationella provet. Vid analys av proven har vi sett att elevernas skrivande är bristfälligt. Det är viktigt att tidigt arbeta med olika typer av texter och dess struktur. Under föregående läsår arbetade vi med en läsande klass och tror att detta kommer att visa sig i elevernas resultat längre fram. Debatten kring skrivandet har under en längre tid lagt fokus på att bygga upp elevernas fantasi och självförtroende kring att skriva och att man som lärare inte ska klampa på och rätta allt. Vi tror att detta kan ha lett till att eleverna inte blir medvetna om sina texters brister och att de inte ges chans till att förbättra det de har skrivit. Det är viktigt att tidigt arbeta medvetet med texters uppbyggnad och struktur och lära dem att det inte är ett misslyckande bara för att en text inte är klar på första försöket. Detta är något som måste in tidigt så att det blir en naturlig del i elevernas skrivande. Ht-15 kommer skolan att på börja skolverkets satsning, Läs-och skrivlyftet, vilket syftar till att utveckla elever kunskaper i svenska. De områden vi kommer att prioritera att börja med är elevernas förmåga att uttrycka sig i skrift. Nytt skrivmaterial kommer att testas kommande läsår. åk 6 Matematik Provbetyg: 1 st C (8%), 3 st D (23%), 7 st E (54%), 2 st F (15%) Här har resultatet sjunkit. De senaste två åren har ca 20 % legat på A eller B, här har vi inga elever i år. I år ligger ca 70 % på E eller F vilket tidigare varit mellan %. Det är svårt att säga vad detta beror på men en tänkbar anledning är att klassen haft många lärarbyten samt flertalet vikarier. Det kan då ha varit svårt att planera undervisningen med variation och istället har matematikboken fått styra. I matematik upplever vi att eleverna kan ett moment när de håller på med detta. Men när de sedan testas så har de inte tillägnat sig den förståelsen som behövs. Detta trots att vi strävar efter att diskutera uppgifter både i grupp och helklass utöver genomgångar och individuell träning. I matematik ska vi använda test materialet Diamant, utöver läromedlens diagnoser, som gör att vi på ett bättre sätt kan erhålla kunskaper om elevers förståelse för den matematik de ska utveckla. En pedagog kommer också att delta i lärarlyftet för matematik under läsåret 15/16. För att utveckla matematikundervisningen ska kollegiet träffas tre gånger per termin för att diskutera matematik, läromedel och pedagogik. Från och med ht-15 kommer vi att ha tillgång till en speciallärare på heltid.

5 Svenska Provbetyg: 1 st C (8%), 6 st D (46%), 6 st E (46%) Antalet D och E är 92 %, förra året var det 58 % som hade D-F och för två år sedan 10 % som hade D-E. Alla elever fick godkänt provbetyg i nationella provet i svenska. Proven visar att eleverna har en god läsförståelse och muntlig förmåga. När vi analyserar NP ser vi att skrivförmågan har sjunkit de senaste åren. De har svårigheter med att skriva argumenterande, reflekterande och målande trots att eleverna hade arbetat grundligt med att skriva olika typer av texter. Ht-15 kommer skolan att på börja skolverkets satsning, Läs-och skrivlyftet, vilket syftar till att utveckla elever kunskaper i svenska. De områden vi kommer att prioritera att börja med är elevernas förmåga att uttrycka sig i skrift. Nytt skrivmaterial kommer att testas kommande läsår. Engelska Provbetyg: 2 st A (15%), 3 st B (23%), 1 st C (8%), 2 st D (15%), 1 st E (8%), 4 st F (31%) Procentuellt så är antalet A och B likvärdigt med förra året och högre än för två år sedan. Däremot är även betyg F högre än förra året. Denna ökning startade redan förra året. De senaste åren har spannet mellan A - F ökat. De starkaste eleverna har blivit starkare och de svagaste eleverna har blivit svagare. Av de elever som fick underkänt i provbetyg hade de svårigheter med både skrift- och läsförmågan. Vi kan i analysen se att det framförallt är elever i läs- och skrivsvårigheter som får problem i engelska. Dessa elever lägger stor energi på att utveckla sina förmågor att läsa och skriva på svenska. Gapet mellan eleverna växer med tiden och individualiseringsbehovet blir större. För att möta detta måste vi bli bättre på att fånga upp dessa elever tidigare samt försöka hålla klassen mer homogen i engelska utan att hindra elever i sin engelskutveckling. Vi ska tidigare fånga upp de elever som inte har önskad utveckling i engelska för att kunna sätta in riktade insatser, sätta in extra stöd. Samarbetet mellan ansvarig för engelskan och specialläraren ska utvecklas för att intensivträna de elever som behöver. T.ex. att eleven får mer undervisningstid i engelska av specialläraren NO, fysik: Provbetyg: 1 st C (8%), 7 st D (54%), 4 st E (31%), 1 st F (8%)

6 Under de senaste tre åren som de nationella proven i no funnits så har ingen elev nått A eller B. Till skillnad från förra året återfinns fler elever på C och D men detta är något sämre än för två år sedan. Det är ingen större skillnad mellan de olika delproven utan fördelningen är ganska jämn. I analysen framgår att vi måste fördjupa elevernas kunskaper i att analysera och reflektera kring alla ämnen, inte bara no. Ht15 kommer skolan att på börja skolverkets satsning, Läs-och skrivlyftet, vilket syftar till att utveckla elever kunskaper i svenska. De områden vi kommer att prioritera att börja med är elevernas förmåga att uttrycka sig i skrift SO, Samhällsorienterande ämnen: Provbetyg: 2 st C (15%), 1 st D (8%), 7 st E (54%), 3 st F (23%) De senaste två åren har antalet C och D ökat men även här har ingen A och B. Vi ser i utvärderingar och analyser att våra elevers förmåga att skriva, uttrycka sig i skrift, brister. Samt att de har svårt att reflektera, uttrycka egna åsikter, tycka något och beskriva i sina texter och att detta behöver utvecklas. Ht15 kommer skolan att på börja skolverkets satsning, Läs-och skrivlyftet, vilket syftar till att utveckla elever kunskaper i svenska. De områden vi kommer att prioritera att börja med är elevernas förmåga att uttrycka sig i skrift. Betyg åk 6 Av 208 utdelade betyg är 205 E eller högre. Det finns tre betyg som är satta F, två eng och ett matematik. Det vi kan se över de tre år sexor fått betyg är att andelen E ökat markant detta år. Vi tycker att det är en för kort period för att dra några långtgående slutsatser ifrån Se tidigare åtgärder. Elevers inflytande Arbetssätt Vid de flesta arbetsområden ges eleverna tillfälle att påverka arbets- och redovisningsformer, t ex. grupparbeten med muntliga redovisningar, prov, powerpointpresentationer m.m. Personalen är lyhörd för elevernas förslag och idéer. Vi lyssnar på eleverna, tar dem på allvar och försöker att realisera deras förslag så långt det är möjligt. Det kan exempelvis vara omplacering i klassrummet, arbetssätt, fördjupningar mm. Vi har haft regelbundna, varje månad, elev- och klassråd det gångna läsåret. Alla klasser har haft lika dokument och struktur inför för klassråd.

7 Måluppfyllelse analys av måluppfyllelse Eleverna är relativt nöjda med det ansvar och inflytande de har på undervisning och verksamheten. Förra året skrev vi att Vi anser dock att vi kan bli bättre på att presentera målen på ett för eleverna begripligt sätt samt göra de mer medvetna om och delaktiga i sin kunskapsutveckling. Vi har använt oss av måldokument för undervisningen som eleverna getts inflytande över. Vi har återkopplat till dem fortlöpande under arbetsområdet. Eleverna har bl.a. fått medbestämmande när det gäller arbetssätt och redovisningssätt av sina kunskaper. Klass- och elevrådet har fungerat bättre än tidigare. Eleverna har fått komma till tals och vi har haft kontinuitet när det gäller möten och diskussioner. Tydliga ramar och regler som är förankrade hos både elever och föräldrar Vi är tydligare mot eleverna med kunskapskraven och vad de kan påverka samt vad de inte kan påverka i verksamheten. Vi använder oss i större utsträckning av ämnesmatriserna samt lägger ut planeringar i schoolsoft så att både elever och föräldrar ser vad vi arbetar med och kan följa barnets utveckling. För att ge eleverna ännu mer inflytande bör Elevrådet få en budget för utemiljön att styra över. Protokollen ska gå ut via mail efter varje möte. Målet är att eleverna ska lära sig den demokratiska beslutsprocessen och hur man kan påverka på ett bra sätt. Det är därför viktigt att de får se lyckade resultat av sitt påverkansarbete. Men att med möjlighet att påverka kommer också ansvar. Trygghet och studiero Arbetssätt Vi vuxna har haft samma förhållningssätt och dragit åt samma håll/mål och arbetet med normer och värden har varit en del av det dagliga arbetet. Grovt språk och dåligt beteende har inte accepterats. Vi har varit noggranna med att gå igenom värdegrunden och diskutera olika ord, diskrimineringsgrunder med eleverna. På skolan diskuterar vi den värdegrund samhället vilar på med eleverna, att vi alla ett ansvar i ett demokratiskt samhälle och för hur det personliga ställningstagandet påverkar oss själva och andra. Man ska visa respekt för andra människor och deras åsikter. Vi motverkar all form av trakasserier och diskriminering av och mot enskilda och grupper. Vi har tillsammans med eleverna tagit fram ett gemensamt dokument för skolans regler och konsekvenser om man bryter mot reglerna. Vi har haft samtalsgrupper där samtal om hur man mot varandra, socialt samspel, tjej- och killgrupper där även kurator ingått. För att förekomma ev. problem har lärare träffat elever för att samtala och stötta dem i sin sociala utveckling. Måluppfyllelse och analys av måluppfyllelse Personalen har ett har ett gemensamt förhållningssätt till skolans ordningsregler och eleverna. Man har involverat eleverna mycket mer i detta arbete än tidigare och det har resulterat i att studieron har blivit bättre. Även situationen på rasterna har förbättrats. Fortsätta det påbörjade arbetet. Involvera eleverna ännu mer i arbetet med trygghet och studiero.

8 Fritidshemmet Rövarkulan Föreläggande: - Se till att fritidshemmen samverkar mer systematiskt och i större utsträckning med elevernas övriga lärare för att berika varje elevs mångsidiga utveckling och lärande och för att skapa en verksamhet som kompletterar skolan innehållsmässigt. Vi är inne och arbetar i skolan på dagtid vilket gör att vi har en naturlig kontaktyta med lärarna. I vår planering av verksamheten har vi också tagit del av den planering lärarna lagt ut på schoolsoft. Våra aktiviteter har sedan formats för komplettera de ämnen och arbetsområden eleverna arbetar med i skolan. T.ex. har vi i lek och aktiviteter genomfört olika mätningar av volym och sträckor. Böcker lånas på biblioteket både för högläsning och enskild läsning av elev. Vi har genomfört planerat och spontant skapande med olika moment och tekniker. För att stötta elevernas utveckling i idrott och hälsa har vi genomfört inne och uteaktiviteter i form av hinderbanor, bollspel, redskap och cirkus. Vi arbetar mycket med elevs mångsidiga utveckling och lärande. Det vi genomför stöttar elevernas utveckling och kompletterar skolan. Men vi anser att detta kan genomföras mer systematiskt. Åtgärder för förbättring Lärarna måste bli bättre på att lägga ut sin långtidsplan på schoolsoft så att vi på fritidshemmet kan ta del av den och bättre planera vår verksamhet så att den matchar skolans. Skolans och fritidshemmets fortsatta utvecklingsarbete prioriterade områden Vad? Hur? När? Mål! Förbättra vårt arbete med elevers läs- och skrivförmåga. Förbättra vår vetskap om elevers förmåga i matematik. Utveckla ett kollegialt lärande för att utveckla matematikundervisningen Genom fortbildning i läs- och skrivlyftet. Genom att ta fram ett test material baserat på Diamant. Schemalagda träffar under läsåret. Dessa planeras av speclärare, förstelärare och lärare som går Kontinuerligt hela läsåret. Klart v.44. Planen ska då vara klar hur vi ska testa elevers förståelse för den matematik de arbetat med. Tre träffar per termin. Läggs in i kalenderiet. Alla elever ska utveckla kunskaper så att de når de mål som är satta i åk3 och åk6. Alla elever ska utveckla kunskaper så att de når de mål som är satta i åk3 och åk6. Att förbättra matematikundervisni ngen. Underlag för att se progression tas från statistik, bl.a. från Diamant.

9 Samarbetet mellan speclärare och ansvarig för engelskundervisning ska utvecklas Fritidshemmet ska matcha skolans verksamhet på ett bättre sätt. mattelyftet. Lärarna träffas kontinuerligt för att lägga upp och utvärdera det pågående arbetet med eleverna. Lärarna ska informera fritids i god tid sin planering för terminen. Fritids tar del av detta innan de planerar sin verksamhet. Detta inleds vid terminsstart och schemaläggs under året. Detta inleds vid terminsstart och schemaläggs under året. Alla elever ska nå minst E i nationella provet åk6. Gapet mellan eleverna i eng. ska minska. Att fritidshemmet och lärarna utvecklar vägar för att mer systematiskt samverka.

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Syrholns skola. Gäller från

Syrholns skola. Gäller från Plan mot diskriminering och kränkande behandling Syrholns skola Gäller från 2017-10 2018-09 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1Innehållsförteckning... 2 2Skolans vision samt delaktighet:... 3 3Utvärdering och analys

Läs mer

Syrholnsskola. Gäller från

Syrholnsskola. Gäller från Plan mot diskriminering och kränkande behandling Syrholnsskola Gäller från 2016-10 2017-09 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Innehållsförteckning... 2 2 Skolans vision samt delaktighet:... 3 3 Utvärdering och analys

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Mål vt-14. hållet eller ganska bra

Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Mål vt-14. hållet eller ganska bra Gefle Montessoriskolas måldokument 2013/14 Normer och värden 1. Arbetsro Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Det är arbetsro

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Generellt sett ser vi att eleverna nått goda resultat. Nästan alla elever i årskurs 1 har nått kommunens läsmål. Dock är resultatet något sämre för årets ettor än för förra årets trots den

Läs mer

Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017

Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2016-10-12 Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Kvalitetsrapportering Läsåret 2013/14

Kvalitetsrapportering Läsåret 2013/14 15-4-1 Kvalitetsrapportering Läsåret 2013/14 Syrholns skola Dala-Floda INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag och rutiner för att ta fram kvalitetsrapportering

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fritidshem

Kvalitetsredovisning Fritidshem Kvalitetsredovisning Fritidshem Läsåret 2012/2013 Edvinshems fritidshem Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Skolområde Korsavad 2013/2014

Skolområde Korsavad 2013/2014 Skolområde Korsavad 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Skola Fjällsjöskolan fskk åk 6 Ort Backe Ansvarig rektor Susanne Sjödin Kontaktinformation Dan Forsberg, 0624-512029 1. Vår skola I Fjällsjöskolan fskk- åk 6 går 50 barn.

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Björbo skola. Gäller från

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Björbo skola. Gäller från Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björbo skola Gäller från 2016-10 2017-09 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Innehållsförteckning... 2 2 Skolans vision samt delaktighet:... 3 3 Utvärdering och analys

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013 Kvalitetsredovisning Läsåret 2012-2013 Ort och datum: Vetlanda kommun 2013-09-16 Sara Carlsson Rektor Innehåll 1. Grundskolan...... 2 1.1 av kunskapsresultat......2 1.2 Områden som ska åtgärdas.......5

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2013-09-19 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2016-2017 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 10 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Kvistbergsskolan Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått

Läs mer

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning 2015 2016 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade i Norrsätra grundskola. Åk 1-3 i L-huset och åk 4-6 i M-huset. En lärare

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan. Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret

Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan. Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Måluppfyllelse... 3 2. Normer och värden...

Läs mer

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola.

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. SKA Oxledsskolan 170630. Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. Trygghet Vid trygghetsvandring, intervjuer och utvecklingssamtal har framkommit att eleverna överlag känner

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Barn- och utbildningsförvaltningen Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Centralskolan årskurs 4-9 Läsåret 2017 2018 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN AMBJÖRNARPSKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 4 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 4 1.1.2 Beskrivning hur

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9 Lokal arbetsplan 2018-2019 Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Sjötorpsskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Instruktioner Matematik Under det gångna läsåret har ett av målen varit att öka en i matematik. et ökar men inte tillräckligt. I årskurs

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Skolområde Korsavad 2012/2013

Skolområde Korsavad 2012/2013 Skolområde Korsavad 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem s likabehandlingsplan för och s fritidshem Skolans prioriterade mål läsåret 2016/2017: LGR 11 kap. 2 2,3: tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 217/218 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017

Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017 Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017 Skollagens 1 kap 2 tredje stycket fastslås att Verksamheten i skolan

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Elin Källgarn, lärare i grundskolan

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Fågelås skola i Gate Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Den lässatsning vi startade gav en större

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Norra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Norra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Stålvallaskolan Norra Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Kvalitetsrapport Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport Ramshyttans skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Ramshyttans skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Författningsstöd Övergripande författningsstöd 1 kap. 4 skollagen Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer