Komplett utläggshantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Komplett utläggshantering"

Transkript

1 Komplett

2 Välkommen till komplett Det är ett välkänt faktum att system för gör stor nytta genom att resande anställda kan lämna in sina utlägg snabbt och effektivt. Men vill du ha fullständig kontroll över företagets resekostnader måste systemet klara ytterligare två viktiga uppgifter som ett ssystem (Expense Management System, EMS) inte klarar: 1. Granskning av papperskvitton för utlägg, för kontroll av utläggsanspråk och efterlevnad av resepolicy 2. Analys av samma kvitton för maximering av momsåterbetalning Genom att gå dessa två steg längre, vilket Meridians är ENSAMT om att göra, kan du spara upp till 6 % ytterligare på din totala reseräkning. Så istället för att se ut så här: System för ser kompletta system för som verkligen maximerar dina besparingar ut så här: System för EMS (eller extern leverantör) Granskning av utläggskvitton UTLÄGGS- GRANSKNING Återbetalning av moms MOMSÅTERBE- TALNING Välkommen till komplett. Utför pappersarbetet förvandlar en byråkratisk mardröm till en drömlösning. Utläggsfakturor i pappersformat är en plåga för alla företag men ett nödvändigt måste: många nationella skattemyndigheter kräver fortfarande att få se dem. utför pappersarbetet åt dig. Vi tar hand om alla dina fakturor (vi kan till och med skanna och arkivera dem åt dig). Sedan använder vi pappren för att generera värde, genom att kontrollera dina anställdas utläggsanspråk och kräva tillbaka din moms. Därmed hjälper vi dig inte bara med att skapa besparingsprocesser åt ditt företag vi minskar dessutom dina resekostnader. Därför gillar ekonomichefer Minimerar kostnaderna för sprocesser Erbjuder fullständig utläggsrapportering Maximerar de anställdas efterlevnad av utläggsprinciper Integreras helt med kortleverantörs-, ERP- och kontobetalningssystem Maximerar momsåterbetalningen ett affärsområde där Meridian är världsledande Därför gillar reseansvariga Optimerar efterlevnad av prioriteringsprincip för leverantörer Erbjuder fullständiga utgiftsdata som underlättar leverantörsförhandlingar Avdramatiserar genomtvingandet av resepolicyn Integreras helt med företagets verktyg för självbokning av resor Därför gillar affärsresenärer Minskad tidsåtgång för inlämning av utläggsanspråk Minskad tidsåtgång för godkännande och ersättning av utlägg Ökad tydlighet i fråga om vilka utlägg som är godtagbara och vilka som inte är det (vår erfarenhet är att de flesta anställda gärna följer reglerna så länge de vet vilka de är)

3 EMS System för EMS (eller extern leverantör) Granskning av utläggskvitton UTLÄGGS GRANSKNING Återbetalning av moms MOMSÅTERBE TALNING Komplett Varför borde vi införa ett automatiserat system för? Betydligt mindre än hälften av alla företag har ett automatiserat system för. Om du inte tillhör de redan frälsta, bör du läsa följande argument: Minskar resekostnaderna Tillhandahåller styrinformation för leverantörsförhandlingar Maximerar resenärernas efterlevnad av prioritetsprinciper för leverantörer genom godkännande före resan Minskar processkostnaderna Eliminerar många manuella, pappersbaserade uppgifter, vilket minskar processkostnaderna med upp till 80 % Minskar tidsåtgången för anställda och chefer Förkortar dramatiskt affärsresenärers tidsåtgång för ifyllnad av utläggsanspråk samt återbetalningstiden Enkelt godkännande med ett klick för affärsområdesansvariga Okej, jag är övertygad. Vi behöver ett system för. Men varför ska vi välja EMS? EMS är överlägset i fråga om enkel användning och integrering, samtidigt som det är tillräckligt flexibelt för att klara den komplexa hanteringen av varje lands starkt skiftande rapporteringskrav. Enkelhet enkel användning Verktyget kunde inte bli enklare, vare sig för resenärer som vill fylla i sina utläggsanspråk eller attesterande chefer. Om utlägget inte väcker några frågetecken krävs faktiskt bara ett enda klick för godkännande.

4 Enkelhet enkel integrering System för används inte i tomma miljöer. De måste integreras med dina interna system och i ditt arbetsflöde. Men de måste också fungera friktionsfritt med ett stort antal system från andra leverantörer, från onlinebokningsverktyg (vi är ett oberoende företag och förespråkar inte ett bokningsverktyg framför alla andra) till ERP-system. EMS har utvecklats utifrån programvaruarkitektur som garanterar smidig integrering med andra system. Komplexitet det tyska dagtraktamentstestet Tyskland har troligtvis fler komplicerade lagar som styr utläggsanspråk i synnerhet dagtraktamenten än något annat land. Man brukar säga, att om ett system för fungerar här, fungerar det var som helst. EMS klarar det testet. Det fungerar i Tyskland, det fungerar i Storbritannien, det fungerar i USA och i många andra länder. Det utformades inte för en marknad ursprungligen, för att sedan anpassas bit för bit i hopp om att duga för andra marknader. EMS har utvecklats som en äkta, multinationell produkt för flera språk och flera valutor. Exempel på andra fördelar: ASP-miljö snabb implementering Tillgång när som helst, var som helst för resenärer och attestanter Realtidsrapportering på begäran Support från flerspråkig helpdesk Komplett tjänst för digitalisering, indexering och e-arkivering av papper Ditt eller vårt system för? Vårt system för, EMS, är det bästa som finns på marknaden. Vi inser dock att många företag redan har ett system för, och ogärna byter. Det är inget problem. Vi kan ansluta vilket system för du vill (eller fler än ett) till UTLÄGGSGRANSKNING och MOMSÅTERBETALNING, så att du kan dra full nytta av komplett.

5 UTLÄGGSGRANSKNING System för EMS (eller extern leverantör) Granskning av utläggskvitton UTLÄGGS- GRANSKNING Återbetalning av moms MOMSÅTERBE- TALNING Komplett Ett utläggsanspråk av åtta är felaktigt Våra -experter på UTLÄGGSGRANSKNING kan jämföra varje enskilt utläggskvitto från dina affärsresenärer mot motsvarande utläggsanspråk, för att säkerställa korrekthet och regelefterlevnad. Vår erfarenhet är att i genomsnitt ett utläggsanspråk av åtta behöver korrigeras. Vissa fel är oavsiktliga, andra avsiktliga. Oavsett vilket är de mycket kostsamma för ditt företag. har genererat besparingar motsvarande EUR Lawrence Vanderbijl, EMEA-chef för utbetalningar, Global Financial Services Sun Microsystems Stora besparingar Resultatet talar för sig självt. När en stor europeisk tillverkare registrerade sig för UTLÄGGSGRANSKNING, hittade vårt team besparingar motsvarande 3,5 miljoner EUR bland inlämnade utlägg motsvarande 63 miljoner EUR. Varför inte? Varje år skickar cirka företag över hela världen sina resenärers kvitton till Meridian för momsåterbetalning. Eftersom vi ändå går igenom alla dessa papper åt dig, varför inte låta granska korrekthet och regelefterlevnad för samma kvitton?

6 Så fungerar det 1. Det här gör resenären En av systemets främsta fördelar är att resenärerna behöver göra så lite. De skickar in sin utläggsrapport online och stoppar alla sina kvitton i ett föradresserat kuvert, som skickas till Meridian. Det är allt. 2. Kvittojämförelse -teamet för UTLÄGGSGRANSKNING jämför varje rad i utläggsrapporten mot papperskvittona. De kontrollerar bland annat följande information: Kvittobelopp överensstämmer det med anspråket, t.ex. har affärsresenären begärt 600 EUR för ett kvitto på 60 EUR? Kvittotyp har utlägget kategoriserats rätt, som taxi, tåg, hotell osv? Det här är mycket viktigt för deklarationerna till skattemyndigheten. Finns det något ursprungligt momskvitto? Affärsresenärer antar ofta felaktigt att ett utcheckningsbevis från hotellet gäller som momskvitto. Har valutan omräknats korrekt? 3. Kontroll av anspråkens regelefterlevnad Våra expertgranskare analyserar varje enskild rad i affärsresenärernas rapporter för att identifiera anspråk som strider mot policyn. Några exempel: Att överskrida gränser för måltider Att ådra sig kostnader för påfyllning av hyrbilsbränsle Att begära både dagtraktamente och utläggsersättning Att begära ersättning för filmhyra och andra otillåtna produkter 4. Uppföljning av ogiltiga anspråk Om anspråket inte innehåller några felaktigheter, godkänns utbetalningen och kvittona skickas vidare till teamet för momsåterbetalning. Vid problem vidtar vi någon av följande tre åtgärder enligt dina önskemål och instruktioner: a) Avvisar icke-godkända rader i anspråket b) Skickar frågan till resenären och förklarar vilken rad i rapporten som ifrågasätts, och varför den strider mot företagets policy c) Skickar frågan till resenärens överordnade chef 5. Fullständig, flerspråkig support Resenärer som känner sig det minsta osäkra kan ringa vår unika, flerspråkiga helpdesk för att lösa problemet. Vår personal kan hantera mer än 20 olika språk. 6. Styrinformation inklusive granskning av prioriterad leverantör Kunden får en fullständig sammanställning av det totala utgiftsbeloppet, avvisade anspråk (och orsakerna) osv. kan även hjälpa våra kunder att granska sina avtal med prioriterade leverantörer. Betalar resenärerna enligt den rumstaxa som inköpsteamet avtalat, vid utcheckning från hotell? Via data från får du svaret.

7 momsåterbetalning System för EMS (eller extern leverantör) Granskning av utläggskvitton UTLÄGGS- GRANSKNING Återbetalning av moms MOMSÅTERBE- TALNING Komplett Det sista steget i s kompletta resehanteringssystem är Meridians världsledande process för momsåterbetalning. Vi hjälper dig att maximera dina inhemska och utländska momsanspråk. Om du inte känner till vad som gäller för momsavdrag följer en kort sammanfattning här: Varför kräva tillbaka moms? En enkel fråga. Beräkningar visar att företagens resebudgetar skulle kunna minskas med 4 % om företagen krävde tillbaka all berättigad moms. Det här gör vi Våra experter kontrollerar varje kvitto för att identifiera all ackumulerad inhemsk och utländsk moms. Inhemsk moms rapporteras tillbaka till kunden och överförs direkt till kundens ERP-system eller till annat redovisningssystem. Utländsk moms begärs för kundens räkning från relevanta utländska myndigheter. Begäran hanteras från inlämning till återbetalning. Det är dock inte fullt så enkelt som det låter. Det är därför EU-kommissionen uppskattar att mer än hälften av alla stora företag misslyckas med att återkräva ackumulerad moms för utlandsresor och siffran för mindre företag är ännu högre. Varje år beräknas krav på berättigade ersättningar motsvarande 5 miljarder EUR utebli endast inom EU. Orsaken till att många företag inte återkräver sin moms är att det är tidskrävande, tekniskt komplicerat och att risken för fel är stor. Momsanspråk måste göras till skattemyndigheterna i varje land på helt olika sätt, och samtliga originalkvitton måste bifogas och vara korrekta. Varje land har också sina egna regler för vilken moms som kan återkrävas, och fallgroparna är många. Olika regler kan gälla om en måltid omfattar kunder eller enbart kollegor. Expertis och erfarenhet Vi är världsledande. Varje år hanterar vi anspråk motsvarande 300 miljoner EUR, och hittills har vi återkrävt 2,5 miljarder EUR i ersättning åt våra kunder. Genom att anlita Meridian har Airbus fått möjligheten att samarbeta med verkliga experter på kontroll av utläggsanspråk och lösningar för momsåterbetalning. Marie-Laure Moncamp, chef för resehantering Airbus i Frankrike

8 Sammanfattning av fördelarna med Betydande minskning av kostnader och utgifter EMS GRANSKNING Momsåterbetalning Minskade processkostnader Minskade IT-kostnader Regelefterlevnad Konsekvent tillämpning av resepolicy Korrekta momsdeklarationer, vilket minskar riskerna (straffavgifter) och garanterar efterlevnad av lagstiftning Förbättrad upplevelse för anställda Enkel användning: var som helst, när som helst Flerspråkig helpdesk Automatiserade beräkningar, färre fel orsakade av den mänskliga faktorn Realtidsstatus för inlämnade utlägg Automatisk indelning i arbetsrelaterade och privata utlägg Snabb ersättning Enklare, konsekvent process Insyn och rapportering Belyser regelöverträdelser, underlättar fokuserad granskning Underlättar planering och prognostisering Affärsintelligens underlättar val av leverantör Moms Maximering av moms ger positiv effekt på kassaflödet Global expertis och räckvidd Väletablerade relationer med momsmyndigheter Omarbetar fakturornas format Meridian Tallaght Business Park, Tallaght, Dublin 24, Irland. T F E expenseflo@meridianglobalservices.com Sök efter: expenseflo 2009 Meridian. Med ensamrätt.

Kortet som ger mer pengar inte mindre.

Kortet som ger mer pengar inte mindre. Kortet som ger mer pengar inte mindre. Kort om oss. SEB Kort Bank AB, helägt dotterbolag till SEB och är Sveriges ledande leverantör av företagskort Varumärket Eurocard ägs av SEB kort och grundades 1965

Läs mer

Lathund Registrera Hogia Travel

Lathund Registrera Hogia Travel Lathund Registrera Hogia Travel Registrera reseräkningar Hogia Travels webbklient består av flera olika flikar. Webbläsare Använd Firefox eller Google Chrome. Internet Explorer bör ej användas. Reseräkning

Läs mer

Expense - Reseräkning

Expense - Reseräkning Vi tar bort allt krångel! Skriv din reseräkning vart du vill, när du vill på en knapptryckning räknar Expense fram alla skattefria och skattepliktiga ersättningar i samband med din resa. Givetvis efter

Läs mer

Automatisera din reseräkning Digitalisera dina kvitton

Automatisera din reseräkning Digitalisera dina kvitton Automatisera din reseräkning Digitalisera dina kvitton En smart och automatiserad tjänst för reseräkningar. Allt görs i telefonen eller på webben. Enkelt för den anställde, chefen och ekonomi- och löneavdelningen.

Läs mer

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen. 10 januari 2007 Bilaga till riktlinjer för resor, kurser, konferenser och representation Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Läs mer

Lathund för anställd att registrera utlägg i KTH-RES

Lathund för anställd att registrera utlägg i KTH-RES Lathund för anställd att registrera utlägg i KTH-RES Utlägg ska endast göras i undantagsfall och i första hand ska faktura användas. Om det inte går att fakturera ska du registrera ditt utlägg i KTH-RES

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Kilometerersättning/Utlägg Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?... 3 Var

Läs mer

Lathund för sakattestanter

Lathund för sakattestanter Lathund för sakattestanter Beställningsreferens Vid beställning ska du ange ditt kth.se användarnamn och skolkod så att det anges som referens på fakturan. Exempel: BRITTH KTHABE Fakturan ska skickas till:

Läs mer

Ökad kontroll, högre effektivitet och bättre transparens. Leverantörsreskontra

Ökad kontroll, högre effektivitet och bättre transparens. Leverantörsreskontra Ökad kontroll, högre effektivitet och bättre transparens Leverantörsreskontra Utforma leverantörsreskontran på det sätt som passar just dig Enklare lösningar Här kommer lösningen till ett enklare och smartare

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet. Spara sidan som en Favorit i webbläsaren: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt

Läs mer

LÅT OSS EFFEKTIVISERA DITT AFFÄRSRESANDE

LÅT OSS EFFEKTIVISERA DITT AFFÄRSRESANDE Du är värdefull och Din tid är värdefull LÅT OSS EFFEKTIVISERA DITT AFFÄRSRESANDE 6 argument varför du ska BIG AFFÄRSRE BIG Travel är den lokala, personliga resebyrån som navigerar bland Vi använder oss

Läs mer

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB Manual Registrera reseräkning...2 Kostavdrag...5 Utlägg...6 Representation...7 Utskrift...8 1 AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning

Läs mer

Rese- och fordonspolicy

Rese- och fordonspolicy Rese- och fordonspolicy Sölvesborgs kommun Fastställd 2010-10-25 med giltighet från och med 2011-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Mål Syfte Ansvar Val av färdmedel Beställning av resor och hotell Krav på förare

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res, eller

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

Landstingets innehav av företagskort (kontokort)

Landstingets innehav av företagskort (kontokort) 1 (2) Landstingets revisorer 2007-12-18 Dnr REV /26/2007 Revisionschef Lennart Ledin 063-14 75 27 Landstingsstyrelsen Landstingets innehav av företagskort (kontokort) På vårt uppdrag har revisionskontoret

Läs mer

LATHUND FÖR GRANSKAREN

LATHUND FÖR GRANSKAREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR GRANSKAREN Öppna din webbläsare och skriv in nedanstående webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res,

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Nya generationens Expense Management

Nya generationens Expense Management PRODUKTBLAD Nya generationens Expense Management Utlägg Körjournal Traktamente Företagskort Ny generation av Expense Management som hanterar alla typer av kvitton och reseräkningar. En automatiserad, självlärande

Läs mer

Uppföljning av löpande granskning avseende resor, representation mm. Miljönämnden Miljöförvaltningen

Uppföljning av löpande granskning avseende resor, representation mm. Miljönämnden Miljöförvaltningen Uppföljning av löpande granskning avseende resor, representation mm Miljönämnden Miljöförvaltningen Postadress: Stadshuset, 205 80 Malmö Besöksadress: August Palms plats 1 Telefon (exp): 040-34 19 55 Hemsida:

Läs mer

Rapportering av ersättningar och arvoden

Rapportering av ersättningar och arvoden Rapportering av ersättningar och arvoden Manual för förtroendevalda i OK ekonomisk förening Denna manual beskriver hur du genomför rapporteringen av sammanträden och andra uppdrag i rapporteringsverktyget

Läs mer

Primula web guide att skapa en reseräkning

Primula web guide att skapa en reseräkning Sida 1 av 13 Innehållsförteckning Primula web guide att skapa en reseräkning... 2 Välj formulär... 2 Välj anställning... 2 Hantera kontering... 3 Resor inrikes... 4 Resor utrikes... 6 Endast utlägg/bilersättning...

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Inrikes tjänsteresa med övernattning Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?...

Läs mer

En tjänsteresa end-to-end

En tjänsteresa end-to-end En tjänsteresa end-to-end Täcker hela reseprocessen från profilhantering, via planering, bokning, reseräkning och fakturering till utbetalning och uppföljning END-TO-END FÖR RESENÄREN PROFILHANTERING RESEORDER

Läs mer

Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg

Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg Avdelningen för Juridik, ekonomi och personal 081014 1(5) Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg Bakgrund I samband med processkartläggningen av reseräkningar konstaterades det att handläggningen

Läs mer

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU STÄNGT LUFTRUM Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU Det stängda luftrummet har lett till enorma störningar i hela Europa för både turister och affärsresenärer. Men även

Läs mer

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 Region Skåne 2015 Gemensam Servicefunktion KC Ekonomi INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 http://www.skane.se/ Inledning Inom

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 Gällande deltagare vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet (SSIF) eller där man representerar

Läs mer

Flint Group Policy för gåvor och underhållning

Flint Group Policy för gåvor och underhållning Flint Group Policy för gåvor och underhållning I SYFTE Det är gängse affärspraxis att ge och ta emot affärsförmåner (gåvor, måltider, resor och underhållning) i syfte att bygga upp relationer med våra

Läs mer

Tag kontroll över företagets interna transaktioner

Tag kontroll över företagets interna transaktioner Tag kontroll över företagets interna transaktioner Ett genialt koncept som alla större koncerner kan ha mycket stor nytta av. Effektiviserad hantering av interna fakturor Netting används för att rationalisera

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

strglobal.com användarguide data - lägg in och se data

strglobal.com användarguide data - lägg in och se data strglobal.com användarguide data - lägg in och se data data: navigeringsflikar Från Data-fliken kan du skicka och se månatliga och dagliga historiska data. På varje Data-skärm ser du följande fyra flikar:

Läs mer

2 (6) Extern representation riktar sig utåt och syftar till att inleda eller utveckla förbindelser som är viktiga för verksamheten eller som ett led i

2 (6) Extern representation riktar sig utåt och syftar till att inleda eller utveckla förbindelser som är viktiga för verksamheten eller som ett led i TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-09-07 Kerstin Hedén HR-chef 1 (6) Riktlinjer för representation, uppvaktning, resor, mm Representation Tyresö kommun har en bred verksamhet med många kontaktytor i samhället

Läs mer

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 Gällande för förbundsstyrelsen och arbetsgrupper vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet (SSIF)

Läs mer

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri 2012-01-30 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd UKK Kicki Konpan Susanne Nastri Om du har frågor hör gärna av dig till Birgitta Fröjd 021-10

Läs mer

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 ExFlow AX Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 Innehåll Översikt... 2 Import av fakturor... 4 Matchning mot inköpsorder...

Läs mer

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad Heroma Rese Manual för medarbetare vid inrikes tjänsteresor Löneservice, senast uppdaterad 2019-07-12 Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0 Innehåll Funktioner och knappval... 2 Registrera ny reseräkning...

Läs mer

Genom att delta i tävlingen samtycker alla deltagare automatiskt till följande bestämmelser:

Genom att delta i tävlingen samtycker alla deltagare automatiskt till följande bestämmelser: Deltagandevillkor Zalando SE (hädanefter "Zalando"), Tamara-Danz-Str. 1, 10243 Berlin, Tyskland, är ett tyskt företag registrerat vid tingsrätten i Berlin (Charlottenburg) med registreringsnummer HRB 158855B

Läs mer

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Idag använder vi fler enheter över flera anslutniningar än någonsin tidigare. Att välja när, var

Läs mer

Ekonomihandboken. Anvisning för redovisning av utlägg, kostnadsreducering, vidarefakturering av kostnader och krav på bokföringsunderlag

Ekonomihandboken. Anvisning för redovisning av utlägg, kostnadsreducering, vidarefakturering av kostnader och krav på bokföringsunderlag Ekonomihandboken Anvisning för redovisning av utlägg, kostnadsreducering, vidarefakturering av kostnader och krav på bokföringsunderlag Författare: Ekonomiavdelningen, Joakim Karlsson Datum: 2011-11-01

Läs mer

Sortera post - Centralt

Sortera post - Centralt Extern Centralt Vaktmästeri Förvaltning Sortera post - Centralt Skicka fakturor via internpost (Lev. Skickat fel) Osorterad post Tömma postboxen (samtliga lev.fakt hänvisas till boxen) Utsorterad post

Läs mer

I de fall vi har utsett ett dataskyddsombud (DPO) kan du kontakta vår DPO via kontaktuppgifterna som finns i "Frågor och funderingar" nedan.

I de fall vi har utsett ett dataskyddsombud (DPO) kan du kontakta vår DPO via kontaktuppgifterna som finns i Frågor och funderingar nedan. JOBmeal Integritetspolicy för kunder och leverantörer I denna integritetspolicy för anställda ( Policy ), kommer hänvisningar till JOBmeal vi, oss och vår att innebära det bolag inom JOBmeal koncern (för

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

Tänk Business Mobility. Upptäck fördelarna med Alphabet.

Tänk Business Mobility. Upptäck fördelarna med Alphabet. Tänk Business Mobility. Upptäck fördelarna med Alphabet. Stadshuset Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta oss. Företag Alphabet Fleet Services Adress Vetenskapsvägen 10, Sollentuna Internet

Läs mer

Accountor Online Effektiv ekonomiadministration

Accountor Online Effektiv ekonomiadministration DIN GUIDE TILL Accountor Online Effektiv ekonomiadministration 99 % av företagsledarna föredrar en redovisningskonsult som förstår deras verksamhet. 1 % före detta företagsledare. SPARA TID, INGA TÅRAR

Läs mer

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07 Gällande för förbundsstyrelsen och arbetsgrupper vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

Checklista för stöd till attestant

Checklista för stöd till attestant Checklista för stöd till attestant Reseräkning ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Senast ett år efter det att resan är avslutad ska resan vara registrerad och godkänd enligt

Läs mer

I Egenrapportering - resor kan du:

I Egenrapportering - resor kan du: LATHUND I Egenrapportering - resor kan du: söka fram dina egna tidigare registrerade reseärenden. registrera ett nytt reseärende. ändra på uppgifter tills du har överlämnat ärendet till granskaren. skicka

Läs mer

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt!

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! Det handlar om att spara tid, få överblick, förenkla arbetsprocesser, utnyttja resurser och i slutändan handlar

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

Varför anlita en affärsrese- och mötesbyrå?

Varför anlita en affärsrese- och mötesbyrå? Varför anlita en affärsrese- och mötesbyrå? Varför? Många Travel Managers får frågan om varför företaget/myndigheten ska anlita en affärsrese- och mötesbyrå och betala för det när det är enkelt att boka

Läs mer

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV Vad är ExFlow NAV? För vem? ExFlow NAV är en tilläggsmodul i Microsoft Dynamics

Läs mer

Komplett HR med extra allt.

Komplett HR med extra allt. Komplett HR med extra allt. När det kommer till HR handlar det inte längre om vad man ska göra utan hur. Och frågar du oss så tycker vi bara det finns ett sätt: det enklast möjliga. Med Aditro Helhetslösning

Läs mer

Europeiska företagspanelen: Frågeformulär om offentlig upphandling - Rättsmedel

Europeiska företagspanelen: Frågeformulär om offentlig upphandling - Rättsmedel Europeiska företagspanelen: Frågeformulär om offentlig upphandling - Rättsmedel 543 svar Ange inom vilken sektor som företaget huvudsakligen är verksamt D - Tillverkning 133 24,50% G - Partihandel och

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

Skydda dina virtuella system i tre steg

Skydda dina virtuella system i tre steg SOLUTION BRIEF: SKYDDA DINA VIRTUELLA SYSTEM I TRE STEG........................................ Skydda dina virtuella system i tre steg Who should read this paper Företag som vill ha hjälp med att hitta

Läs mer

KTH-RES Det nya gränssnittet

KTH-RES Det nya gränssnittet KTH-RES Det nya gränssnittet 1. Inloggning Inloggningen sker på samma sätt som tidigare (med användarnamn och lösenord) under Mina tjänster eller också via hemsidan Tjänsteresor i KTHs intranät. 2. Välkomstsida

Läs mer

Intervju med Jukka Takala, ordförande för Europeiska arbetsmiljöbyrån. Vad innebär riskbedömning?

Intervju med Jukka Takala, ordförande för Europeiska arbetsmiljöbyrån. Vad innebär riskbedömning? Intervju med Jukka Takala, ordförande för Europeiska arbetsmiljöbyrån Bilbao den 28 april 2008 Vad innebär riskbedömning? Jukka Takala: Riskbedömning är det viktigaste verktyget för att förhindra olyckor

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur Lathund skriva reseräkning för Samhällsbyggnad 2008-01-01 Tur och Retur https://ltu.marakanda.se/ KOM IHÅG ATT Om din reseräkning sedan ska FAKTURERAS så måste du skriva ut en kopia av reseräkningen och

Läs mer

Personuppgiftspolicy. Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse Version datum:

Personuppgiftspolicy. Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse Version datum: Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse 31.5.2018 Version datum: 2018-05-31 Personuppgiftspolicy Version: Fel! Hittar inte referenskälla.

Läs mer

Reglemente för attest

Reglemente för attest Reglemente för attest Antagen av kommunfullmäktige, 2006-10-30, 67 Sidan 1 Attestreglemente för Vara kommun 1 Tillämpningsområde Reglementet omfattar kommunens samtliga ekonomiska transaktioner, inklusive

Läs mer

Personuppgiftsbiträde

Personuppgiftsbiträde Personuppgiftsbiträdesavtal 1 PARTER Symbolbruket AB www.symbolbruket.se Detta Personuppgiftsbiträdesavtal gäller mellan Symbolbruket AB, org.nr. 559025-7316, Östra Harg Torpängen, 585 91 Linköping, info@symbolbruket.se

Läs mer

Lathund för Attesterare Egenrapportering

Lathund för Attesterare Egenrapportering Lathund för Attesterare Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871 Innehållsförteckning

Läs mer

Attest- och utbetalningsreglemente

Attest- och utbetalningsreglemente POLICY Godkänd/ansvarig Beteckning 1(5) Attest- och utbetalningsreglemente 2 Inledning omfattning Detta reglemente gäller för kommunens samtliga ekonomiska transaktioner samt transaktioner som kommunen

Läs mer

1. Utrikes - Endagsförrättning

1. Utrikes - Endagsförrättning 1. Utrikes - Endagsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan du

Läs mer

Användaren - Kom igång

Användaren - Kom igång Användaren - Kom igång I Companyexpense kan du registrera utlägg både på webben och i appen för representation, milersättning och traktamente. Dessutom har du en översikt med alla dina rapporter, samt

Läs mer

Energikartläggning i stora företag

Energikartläggning i stora företag 1 (13) Avdelningen för energieffektivisering Energikartläggning i stora företag - Frågor och svar Innehåll Energikartläggning i stora företag... 1 - Frågor och svar... 1 Om detta dokument... 4 Definition

Läs mer

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor Vad ska jag rapportera? Innan du åker på din resa skall du göra en resebeställning. Rapportera

Läs mer

Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System).

Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System). Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System). Att optimera materialflöden är komplext. Kostnadsoptimering, optimering av materialflöden, utökning av kapacitet, resursoptimering,

Läs mer

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller?

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? EU har infört krav på spårbarhet för fiskeri- och vattenbruksprodukter. Orsaken är behovet av en förbättrad kontroll och konsumenternas behov av säkrad

Läs mer

Information om din anställning med anledning av konkurs

Information om din anställning med anledning av konkurs Information om din anställning med anledning av konkurs Här följer en kort sammanställning med information om de vanligaste löne- och anställningsfrågorna som kan uppkomma i samband med en konkurs. Experts

Läs mer

ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN

ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN 1(5) ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN 1 Omfattning För att upprätthålla en god intern kontroll krävs bl.a. ändamålsenliga regelverk och rutiner för kontroll av verifikationer. Kontroller i enlighet med

Läs mer

För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund.

För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund. PA/KTH-RES/20130410 BOKA RESOR I KTH-RES För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund. Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se SKAPA

Läs mer

Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef

Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef Instruktion 2015-10-02 2.0 D-2015-036982 1(9) Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef Instruktion 2015-10-02 2.0 D-2015-036982 2(9) Innehåll 1 ATTESTFLÖDET... 3 1.1 Attestera och utanordna reseräkningar...

Läs mer

Gunnebo Industriers Integritetspolicy för kunder och leverantörer

Gunnebo Industriers Integritetspolicy för kunder och leverantörer Gunnebo Industriers Integritetspolicy för kunder och leverantörer I denna integritetspolicy för kunder och leverantörer ( Policy ), kommer hänvisningar till Gunnebo Industrier vi, oss och vår att innebära

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 2018-05-24 INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 1. Inledning och syfte Denna integritetspolicy beskriver hur: Rosendal106 AB, 559126-4139, jämte dotterbolag enligt Bilaga 1, nedan gemensamt

Läs mer

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden.

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden. Sida 17 (24) 10 Resepolicy Omfattning Dessa bestämmelser gäller förtroendevalda, anställda och funktionärer vid Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF), vars resor och möten sker på SVF uppdrag och

Läs mer

Spara pengar på att betala smart.

Spara pengar på att betala smart. Spara pengar på att betala smart. Både ett kort och en hel betallösning First Card låter som ett kort, men är ett helt betalsystem. Det innebär att våra kunder för det första kan samla både kortköp och

Läs mer

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering Reseräkning för förtroendevalda Information och instruktion för registrering 2019 02 25 Sidan 1. Innehållsförteckning 2. Beskrivning av symbolerna 3. Beskrivning av de olika fälten 4. Information om ersättning

Läs mer

Xerox Remote Services. Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar

Xerox Remote Services. Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar Xerox Remote Services Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar Bekräftelse av registreringen för automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Uppfyller kundens behov av större effektivitet

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering 2013-10-24 Version 5.40 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina

Läs mer

Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018

Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018 Dokument: för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018 INNEHÅLL 1 Definitioner 3 2 Tillämpningsområde för personuppgiftspolicyn 4 3 Oasen som ansvarig för dina personuppgifter

Läs mer

Lathund för Attesterare Egenrapportering

Lathund för Attesterare Egenrapportering 2011-04-01 Lathund för Attesterare Egenrapportering Har du frågor ring gärna Birgitta Fröjd 021-10 16 04 Eva Johansson 021-10 15 41 Margareta Mehlqvist 021-10 31 11 Innehållsförteckning 1. Vad innebär

Läs mer

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window Självservice/Aditro Window 1 (18) Personalkontoret 2015-04-07 Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window På startsidan ser du: Meddelanden som just nu visar löneutbetalningsdatum. Klockan flexar

Läs mer

GRANSKNING AV INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

GRANSKNING AV INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET REVISIONSRAPPORT 2016-10-27 DNR V 2016/791 GRANSKNING AV INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET Björn Utberg / Internrevisionen 1 Inledning I revisionsplanen för 2016 ingår liksom tidigare år, granskning av

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

INTERN KONTROLLGRANSKNING 2014 LÖPANDE REDOVISNINGSREVISION LÄNSSJUKVÅRDEN

INTERN KONTROLLGRANSKNING 2014 LÖPANDE REDOVISNINGSREVISION LÄNSSJUKVÅRDEN För kännedom Länssjukvårdsnämnden Landstingsdirektör Jan Grönlund Ekonomidirektör Nicholas Prigorowsky Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Hälso- och sjukvårdschef Jörgen Striem Ekonomichef Åsa Hedin-Karlsson

Läs mer

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft?

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft? Business Assurance DNV GL Merger - Frågor och Svar Här finner du svar på generella frågor om sammanslagningen av DNV och GL, samt frågor som gäller dig som kund till DNV Business Assurance. Hör gärna av

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

Användarhandbok e-wärna För dig som är god man för ensamkommande barn

Användarhandbok e-wärna För dig som är god man för ensamkommande barn Användarhandbok e-wärna För dig som är god man för ensamkommande barn Innehåll 1. Sammanfattning... 2 1.1 God man lämnar in redogörelse... 2 1.2 Överförmyndarnämnden granskar redogörelsen... 2 1.3 Utbetalning

Läs mer

Nyhetsbrev april 2014 till dig som är god man och förvaltare

Nyhetsbrev april 2014 till dig som är god man och förvaltare Här kommer årets första nyhetsbrev till er som är ställföreträdare under tillsyn av överförmyndarnämnd. Granskning På vår hemsida www.haninge.se/overformyndare publiceras varje vecka aktuella uppgifter

Läs mer

ProAbs Semester PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING

ProAbs Semester PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING ProAbs består av två funktionella områden: ProAbs Sjukdom PROABS SEMESTER möjliggör avancerad semesterhantering och förenklar semesterredovisningen i företaget. Modulen

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter Faktablad Micro Focus iprint Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter I dag måste en fungerande utskriftslösning omfatta mobil utskrift. I det här bladet kan du läsa om hur du hittar fram

Läs mer

Strategi för resor i tjänsten

Strategi för resor i tjänsten Datum 2014-02-20 Strategi för resor i tjänsten Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 2014-03-04, 29 Dokumentägare: Kommundirektör Ersätter dokument: Resepolicy 2004 Dokumentnamn: Strategi

Läs mer

Integritetspolicy för skydd av personuppgifter Bonnier Fastigheter AB med dotterbolag

Integritetspolicy för skydd av personuppgifter Bonnier Fastigheter AB med dotterbolag Integritetspolicy för skydd av personuppgifter Bonnier Fastigheter AB med dotterbolag Giltig från och med: 2018-05-25 1. Inledning Bonnier Fastigheter med dotterbolag påverkas liksom våra hyresgäster,

Läs mer