Köping FF RödSvarta tråden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Köping FF RödSvarta tråden"

Transkript

1 Köping FF RödSvarta tråden Inledning Röda tråden är framtagen som ett stöd-, och styrdokument för Köping FF med syfte att beskriva hur föreningens värderingar och hur lag skall bedriva sin verksamhet samt ge stöd och riktlinjer för planering och genomförande för ledare, spelare och föräldrar. Dokumentet avser alla som representerar Köping FF. Röda tråden är ett levande dokument och avsikten är att denna skall revideras årligen och uppdateras allt eftersom verksamheten ställer nya krav. Förslag och kommentarer på förändring av innehållet i Röda tråden skall ställas till Köping FF: s ungdomskommitté eller styrelse. När/om styrelsen beslutar att uppdatera eller förändra innehållet i Röda tråden gäller det för alla lag i Köping FF. Rödsvarta tråden skall därför inte uppdateras av enskilda ledare eller lag. Vid denna första utgåva har större vikt lagts vid att få ut en första utgåva än att innehållet skall vara fullständigt eller felfritt. Målsättning Köping FF skall: bedriva sin verksamhet för alla ungdomar i Köpings kommun som vill spela och träna fotboll ha en bred barn och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning för så många ungdomar som möjligt låta barn delta i träning på en nivå som är anpassad till ålder, naturliga förutsättningar och utveckling. se ungdomsfotboll som en lek där spelglädje och kompisanda är viktigare än resultat erbjuda en kvalitativ och genomtänkt fotbollsutbildning, med syfte att utveckla spelarna till lagidrottare och därigenom ge utövarna chansen att bli sunda och ansvarskännande människor med ett stort socialt nätverk. Motverka alla former av drogmissbruk, mobbning, kamratförtryck, invandrarfientlighet och andra destruktiva företeelser i samhället. från och med 13 års ålder erbjuda både bredd och elitalternativ i träning och match. Dock utan statisk indelning ge utrymme för talangfulla spelare att utvecklas i sin takt och därmed på sikt bidra till att utbilda spelare till föreningens representationslag from 13 år inte spela högre upp i seriesystemen än spelarmaterialet i närområdet tillåter. Utvecklingsfaser Träning Träningen blir mer effektiv och roligare med anpassning till spelarnas individuella utveckling. Detta kan t ex ske genom anpassade stationsövningar, dela upp träningstruppen efter utvecklingsnivå vid smålagsspel, övningar 2 och 2 eller 3 och 3. Givetvis skall detta endast tillämpas med måtta och inte ersätta andra typer av indelning som t ex färg på tröjor, bästa kompisen. Ev uppdelning skall variera från träningstillfälle till träningstillfälle. T o m 14 år tränar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan. Matchning Inte fasta lag i någon åldersgrupp, spelarna tas ut match för match. Målsättningen är att alla spelare i åldersgruppen skall spela med varandra i samma lag, någon gång under säsongen. Det är inte givande vare sig för vinnande eller förlorande lag med ojämna matcher. T o m 14 år spelar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan.

2 Fotbollsskolan 6 år Lördagar på Zigenarbacken Nybörjarfasen 8 år Träningen inriktar sig främst på att utveckla motorik. Träningen skall innehålla mycket lek både med och utan boll. Det viktigaste är att spelarna har roligt. Det är viktigt med andra idrotter för att utveckla motoriken. Träning 1-(2) träningar per vecka under säsong 1-1,5 timme. Börja lära ut fotbollstermer men tänka på att förklara tydligt. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Enklare teknikövningar på varje träning. smålagsspel på varje träning. Så många tillslag på bollen som möjligt för alla spelare på varje träning. Matcher Poolspel vid minst sex tillfällen under 5-manna säsongen för 7 och 8 åringar i Arboga Södras regi, utan resultatrapportering. Resultaten har ingen betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Kunskapsmål Tillslag, det vill säga stödjebenet, pendlingsrörelsen och träffpunkt. Passning, insida och utsida. Mottagning på marken med insida och i luften med insida och fotsula. Vändning med boll utan motståndare. Vristskott. Driva bollen i olika riktningar i varierad fart. Nicka utan upphopp. Passningsfint, skottfint och en egen fint Utkast (Målvakt). Greppteknik utan upphopp (Målvakt) Fotbollstermer Målvakt, Back, Mittfält, Forward, Anfall, Försvar, Passning, Möta Bollen, Positionsspel. Fotbollsregler Avspark, Frispark, Hörna, Inkast, Straff, Utspark. Inlärningsfasen 9 12 år Motoriska guldåldern. Det är under den här fasen som tekniken skall läras in. Träningen skall fortfarande kompletteras med allsidig motorisk träning. Det är fortfarande viktigt att spelarna tränar andra sporter. Träningen skall fortfarande vara rolig och den sociala gemenskapen är mycket viktig. Träning 2 träningar per vecka under säsong max 1,5 timme. Mycket teknikträning med fotbollstermer. Smålagsspel på varje träning. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Börja instruera och prata om taktik, förklara och visa snabbhets och konditionsträning. Spelarna skall lyssna och genomföra övningar på ett fokuserat sätt. Teknikträning för målvakter. Matcher 7-manna spel. En match / vecka / spelare 9-åringarna spelar i Arboga serien 10-åringarna har möjlighet att anmäla lag i Arbogas eller Odens serier, föreningen förespråkar Arbogas serie. 11-åringarna spelar i VFF:s div spel.

3 12-åringarna spelar 9-manna i VFF:s div spel. Här spelar man med offside Resultaten är av underordnad betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Cupspel 1 vinter eller sommarcup inom angränsande distrikt (Cuper som man kan åka på över dagen). Föreningen betalar anmälningsavgiften. Kunskapsmål Tillslag med fart. Passningar på längre avstånd med insida, utsida och vrist Mottagningar i luften med insida, utsida och lår Vändningar med och utan motståndare Vristskott Driva bollen i hög fart och i olika riktningar Nicka med upphopp 5 stycken olika finter Nedtagning på bröst Nedtagning, mottagning och vändning i samma moment Hantera en mot en situationer Utkast, utspark (Målvakt) Greppteknik (Målvakt) Fallteknik (Målvakt) Fotbollstermer Spelbredd, Speldjup, Spelavstånd, Offensiv, Defensiv, Zonförsvar (P-12 år), Press (P-12 år), Understöd (P-12 år), Markering (P-12 år). Fotbollsregler Utspark, Tillbakaspel, Inspark, (P-12 år) Offside (P-12 år), Gult kort (P-12 år), Rött kort (P-12 år). Ungdomsregistrering Alla spelare skall registreras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 12 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Registrering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Utvecklingsfasen år Från årsåldern övergår breddfotbollen gradvis till en mer elitinriktad fotboll. Köping FF s mål är att ha två lag i varje åldersgrupp och därmed ge alla ungdomar möjlighet att spela fotboll på sin nivå. Vi vill ha så många spelare som möjligt kvar inom klubben och också ge dem med sen utvecklingskurva chansen att kvalificera sig till representationslaget. Om underlag inte finns för två lag skall det skapas lag tillsammans med intilliggande årskullar. Om det i vissa fall finns behov av påfyllning i truppen till match bör detta ske från yngre åldersgrupp. Nu händer mycket med spelarna och det krävs en individuell anpassning på grund av att det kan skilja 4-5 år i utveckling mellan spelare i samma åldersgrupp. Spelarna kommer in i puberteten med allt vad det innebär och det är därför mycket viktigt med diskussioner om uppförande och inställning. Historiskt är det i denna fas som många spelare lämnar fotbollen på grund av att de väljer att satsa på andra idrotter eller av andra orsaker. Tänk på att det är en stor förlust för fotbollen/föreningen/laget om spelare slutar med fotbollen för att välja andra idrotter men det är en ännu större förlust för spelarna om de väljer att helt sluta med idrott! Det är därför viktigt med glädje och gemenskap! Vid 14 års ålder startar uttagningarna till Distriktslaget, målet är att ha med minst 2 st spelare till elitpojklägret i Halmstad året efter.

4 Träning 2-3 träningar per vecka. Teknikträning och smålagsspel med inriktning på spelförståelse och taktik. Anfallsspel med fokus att skapa numerära överlägen. Omställning anfall försvar/spelvändning. Enskilda utvecklingssamtal med spelare minst 1 ggr/år. Målvaktsträning. Matcher 1 match per vecka under 11-manna säsongen med resultatrapportering till Västmanlands FF. Målet är att föreningen skall vara representerad i VFF:s DM-serie. Divisionsspel tillåter överåriga spelare, men föreningens ambition är att ha rena åldersgrupper för alla lag. Alla som tränar skall få spela. Resultaten börjar få betydelse men trivsel och sammanhållning är viktigast. Från 14 års ålder ska man om möjligt kvalificera sig till SVFFs serier för kommande år. Cupspel Max 2 st cuper där Föreningen betalar anmälningsavgiften, Rekommenderas totalt 3-4 st cuper. Kunskapsmål Ungdomsdomarutbildning för alla 14 åringar. Upprepning av tidigare faser men med större krav på kraft och precision. Volleyskott med bredsida och vrist. Inlägg och långa vristskott Fasta situationer Hantera en mot en situationer Greppteknik både på marken och i luften (Målvakt) Boxning (Målvakt) Positionsspel (Målvakt) Fasta situationer och styrning av medspelare (Målvakt) Fotbollstermer Omställning, Väggspel, Överlappning, Överlämning, Täcka yta. Fotbollsregler Samtliga Laglicensiering Alla spelare skall licensieras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 15 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Licensiering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Prestationsfasen år Nu skall spelarna förberedas för spel med vuxna. Spelarna utvecklas och lär sig fortfarande. Stor vikt läggs på taktik och spelförståelse. Det är i denna fas man lägger till styrketräning MEN tänk på att spelarna utvecklas olika. Spelarna skall uppmuntras till att träna individuellt med tex. kondition eller annat som spelarna behöver. Alla är olika. FÖRDJUPAS Träning 3 träningar per vecka höga krav på koncentration och inställning Enskilda utvecklingssamtal med spelare, minst 1 ggr/år. Spelare skall delta aktivt i att utveckla sin egen förmåga och kunna utvärdera sina bra och mindre bra sidor. Förstå olika spelsystem. Matcher En match per vecka under säsong 11-manna, med resultatrapportering och divisionsspel. Alla som tränar skall få spela

5 Kunskapsmål Förbättring av tidigare mål. Fotbollstermer Samtliga Fotbollsregler Samtliga Representationsfasen 19 år och uppåt Målet för alla spelare som genomgått de tidigare faserna är att komma hit. Köping FF: s mål är att representationslagen skall bestå av så många egna produkter som möjligt. De som når hit representerar Köping FF, och skall utgöra ett föredöme för våra yngre spelare både på och utanför planen. De spelare som har andra mål än de Köping FF kan erbjuda skall föreningen hjälpa till att finna andra mer passande klubbar, med förhoppning om att spelarna kommer ihåg vart de fått sin fotbollsutbildning. Talangutveckling Talangträning från 13 år (9-manna) till 16 år (3:e året 11-manna) Talangträning utgör en extra möjlighet till utveckling av spelare, utöver åldersgruppens ordinarie verksamhet samt zon respektive distriktslag. Träningen utgör extra träning 1 gång/vecka och förläggs därför om möjligt till veckodag som ej kolliderar med åldersgruppernas övriga verksamhet. Från November till mars är lämplig tid. För att hålla en hög nivå på träningen är antalet platser begränsat till lämpligt antal. Träningsgruppens åldersmässiga sammansättning fördelas i relation till antal talanger i ingående åldersgrupper. Uttagning till talangträning sker av talangtränare i samråd med huvudtränare för respektive åldersgrupp. Uttagna spelare skall delta med kontinuitet men träningstruppens sammansättning är ej permanent. Nya talanger som utvecklas i åldersgrupperna skall ges möjlighet på samma uttagningskriterier som de som redan deltar. Kriterier som värderas vid talangträning är: Talang - fotbollstekniska kunskaper i relation till spelarens ålder. Mognad - spelarens uppträdande på och utanför fotbollsplanen. Intresse - träningsnärvaro och inställning till fotboll. Föreningen strävar efter att denna aktivitet skall vara genomförbar. Lagorganisation Huvudtränare Ansvarar för lagets spelares fotbollsutbildning vilket bl.a.innebär ansvar för att laget upprättar och genomför sin verksamhetsplanering. Köping FF har en sportchef för ungdomssidan som skall hålla kontinuerlig kontakt med huvudtränarna och fungera som bollplank. Tränare Minst en tränare per 10 barn. Tränargruppen skall bestå av huvudtränare, assisterande tränare. Alla tränarna skall ha utbildning enligt utbildningsplanen. Lagledare Sköter de administrativa delarna i laget tex information till föräldrar, kontakter med kansliet, kontakter med andra lag, bokning av cuper, kontrollerar att medlemsavgift och deltagaravgift betalas, ser till att närvarorapporteringen blir gjord. Kassör Sköter bokföringen av lagkassan, håller rätt på spelarkonto osv. Arrangemangsansvarig Ansvarar för att laget har personal till föreningens kioskverksamhet och andra arrangemang samt deltar på Köpings FF: s kiosk och arrangemangsmöten.

6 Web Ansvarar för att lagets webbsida på uppdateras med information som minst skall innehålla kontaktinformation till lagets ledare (namn, , tel.nr.) samt tränings-, och matchschema (var och när laget tränar och spelar match). Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Material Ansvarar för lagets material tex. matchställ, västar och bollar. Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Spelarrollen Kom förberedd till träning och matcher. Meddela alltid frånvaro i så god tid som möjligt. Kom ihåg fotbollsutrustningen till matcher. Under matcher bestämmer ledarna lagets taktik och spelarnas positioner. Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. Håna inte motståndarna. Spela ärlig fotboll. Smutsa inte ner i onödan i omklädningsrummen, ta av smutsiga skor utanför. Att duscha efter varje tränings och matchtillfälle rekommenderas. Det är i omklädningsrummen den sociala tryggheten och lagandan byggs upp. Det är här man har tid att prata och umgås en stund tillsammans utanför fotbollsplanen. Kom ihåg att du som spelare representerar Köping FF. Ledarrollen match och träning - Kom förberedd till träningar och matcher. - Råd och instruktioner till spelarna ges i första hand genom att prata med dem: innan match, efter match i halvtidsvila, eller när spelarna är avbytare. - Överdrivet coachande från sidan gör de egna spelarna osäkra och upplevs som störande och oprofessionellt av motståndare, domare och publik. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Uppmuntra spelarna till rent spel. - Spelare som uppträder olämpligt skall tillrättavisas. - Se till att spelarna har korrekt utrustning och följer regler gällande smycken etc. - Ledarna ser till att ingen behandlas illa. - Ledarna ansvarar för att omklädningsrummen lämnas i gott skick. - Vi rekommenderar alla att duscha efter träning och match för bästa laganda. - Uppmana föräldrar att uppträda juste som publik. - Informera föräldrarna om hur KFF bedriver sin verksamhet - dela ut folder! - Ta emot och välkomna gästande lag på ett sådant sätt som vi själva skulle vilja bli mottagen på våra matcher. - KOM IHÅG ATT DU REPRESENTERAR KÖPING FF. - Utveckla samt håll dig informerad om föreningen genom att delta i föreningens aktiviteter (möten, utbildningar, kurser) - Se till att alla mår bra och att alla är lika värda. Föräldrarollen - Agera som åskådare på matcher EJ domare eller coach. - Du som förälder förväntas delta aktivt i föreningens aktiviteter, alla kan göra lite. - Uppmuntra barnen till rent spel, motarbeta ojustheter. - Uppmuntra ett positivt uppträdande mot domare, spelare och ledare. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Håll god kontakt med lagets ledare. - Kom och titta på matcher och träningar ibland. - Uppmuntra spelarna att duscha efter träningar och matcher. - Du kan bidra och stötta spelarna/ledarna/laget/föreningen på en mängd sätt tex, skjutsa till matcher, tvätta matchställ, bära material, fylla vattenflaskor... - Håll dig informerad om laget/föreningen genom hemsidan och info från ledarna, samt att

7 delta i KFF`s aktiviteter. Stötta alltid laget och föreningen. - Ta del av och respektera den rödsvarta tråden - De viktigaste frågorna till barnet efter match o träning bör vara o Har du haft roligt? o Har du lärt dig något nytt? Lagkassan KFF rekommenderar att varje lag bygger upp en egen kassa för framtida gemensamma aktiviteter. Egna konton rekommenderas. Det är upp till varje lag att bestämma vad man vill göra för lagets pengar. Det är viktigt att framtida aktiviteter planeras i god tid så att spelarna ges möjlighet att bygga upp sina spelarkonton. Laget får pengar av KFF Huvudförening när laget hjälper till vid olika arrangemang, t ex i kiosken på A-lagsmatcherna. Denna ersättning behålls i klubbens bokföring men kontoförs på resp lag, fås ut mot kvitto eller faktura. Matchställ Det året laget börjar spela matcher, får laget låna ett matchställ. Som ledare ansvarar du för matchstället. Efter varje match/poolspel samlar ledarna in hela matchstället, (eller om man väljer att varje spelare får kvittera ut ett matchställ som man ansvarar för själv) Första åren rekommenderar klubben att ledarna samlar in hela matchstället efter varje match/poolspel. När säsongen är slut, ska alla lag inventera och meddela om man kan ha samma matchställ nästa år. Behöver man större storlek nästa år, löser man det tillsammans med ungdomssektionen. Lagpärmen Innehållet i lagpärmen bör innehålla: Rödsvarta tråden Verksamhetsplanering/lagplanering (säsong och övningar) Hemnummer, mobilnummer, postadress och adress till lagets samtliga spelare och ledare samt personnummer till lagets samtliga spelare. Närvarokort Lagkassa Träningstider Spelschema och matchrapporter Instruktioner för pool-spel Telefonlista Köping FF Domarlista Domarkvitton VFF:s Utläggsmall (användas till kassör) Cuper Träningsläger Protokoll från föräldramöten Protokoll från ungdomsledarmöten Underlag för utvecklingssamtal Skadeförsäkring Verksamhetsplanering/Lagplanering Två dokument skall upprättas. Säsongsplanering som på ett övergripande sätt beskriver hur verksamheten skall bedrivas kommande säsong. Uppskattat antal sammankomster, både träningar och matcher Övningar, som i detalj beskriver innehållet i träningspassen som kommer att genomföras under innevarande säsong. Det är bättre att beskriva för många hela träningspass än för få.

8 Närvaro Det är mycket viktigt att alla lagets sammankomster rapporteras på närvarokorten eftersom det ligger till grund för beräkning av statligt och kommunalt aktivitetsstöd. Sammankomster som skall rapporteras kan göras lång. Här följer några exempel: träningar, seriematcher, träningsmatcher, träningsläger, deltagande i cuper, spelarmöten, ledarmöten, planeringsmöten, föräldramöten. Föräldramöten Det är mycket viktigt att alla i laget ges möjlighet att påverka, förändra och utveckla samt att ta del av information om laget och Köping FF. Laget skall därför genomföra minst 1 föräldramöte/år. Utbildningsplan Spelare Spelaren skall tränas för att kunna uppnå kunskapsmålen i den utvecklingsfas där spelaren befinner sig. ålder upp till 8 år 9-12 år år år teknik spelförståelse anfall spelförståelse försvar kondition med boll styrka, egna kroppen snabbhetsträning spänstträning rörlighets/koordination mjölksyra Mv bör inte tränas 1 - behöver inte tränas 2 - kan tränas 3 - bör tränas 4 - bör i hög grad tränas 5 - ska tränas

9 Tränare För att ge tränarna bästa möjliga förutsättningar att kunna träna spelarna ska tränarna vara utbildade eller delta i utbildningar som bekostas och anordnas av Köping FF enligt nedanstående minimikrav: Avspark - för alla huvudtränare och ledare under nybörjarfasen (upp tom 8 år) Bas 1 - för alla huvudtränare under inlärningsfasen (9-12 år) Bas 2 - för alla huvudtränare under utvecklingsfasen (13-15 år) Styrelsen Styrelsen i Köping FF skall ha följande sammansättning: Ordförande samt högst 6 övriga ledamöter samt högst 5 suppleanter. Styrelsen utser själva vice ordförande, sekreterare, kassör samt övriga befattningshavare. Valberedning skall bestå av x ledamöter? Namn och kontaktuppgifter på ansvariga i styrelse och valberedning skall finnas på Köping FF:s Hemsida: För att vid behov kontakta rätt person följer nedan en kort sammanfattning om respektive ansvarsområden: Ordförande: Leder styrelsens arbete, är föreningens officiella representant, övervakar stadgar och att regler efterlevs. Sekreterare: För protokoll över styrelsens sammanträden, ansvarar för att fattade beslut verkställs, undertecknar handlingar m.m. Kassören: Ansvarar för allt som rör föreningens ekonomi, skatter, bidrag, bokföring, budget, medlemsavgifter m.m. Marknadsansvarig: Kontakter mot sponsorer, press, ansvarig för intern och extern information m.m. Webbansvarig: Ansvarar för Köping FF:s hemsida: Anläggning: 1 person ansvarig för IP med kontakt mellan förening och kommun gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och plan. 1 person ansvarig för ZB med kontakt mellan förening och kommun samt KIS gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och planer. Kioskansvarig: (IP kiosken) Planerar och köper in till kioskverksamheten. Ansvarar för att kassa finns vid varje hemmamatch samt tar med den efter varje match. Introducerar föräldrar i kiosken. (varje lag ansvarar för att föräldrar bemannar kiosken) Arrangemang: KFF-dagen arrangeras av ungdomssektionen. Köpings - Cupen organiseras av? tävlingskommittén/evenemangskommittén Ungdomsansvarig: Föra ungdomssektionens talan i styrelsen (upp till vilken ålder?) Sportkommittén: Hanterar och planerar verksamheten för åldersklasser upp till 15 år. Ledar och spelarfrågor. Matchläggning och matcharrangemang. Rekrytering av spelare och ledare. Kontakt med andra klubbar. Spelarkontrakt och avtal. Ansvarig för fördelning av träningstider till juniorlag och seniorlag, i samråd med Ungdomsledaransvarig.

10 Valberedning: Har till uppgift att hitta kompetenta personer för fullgörande av uppgifter i styrelse och sektioner. Ungdomssektionen skall: verkställa de beslut som Styrelsen tar gällande ungdomsfotbollen föra ungdomsfotbollens talan i Styrelsen och driva de frågor som är av intresse för oss utgöra kontaktytan mellan Köping FF och distrikt och förbund med avseende på ungdomsfotbollen ta tillvara de olika lagens intressen och hjälpa till om det uppstår oklarheter se till att ungdomslagen följer våra värderingar ansvarar för fördelning av träningstider till ungdomslagen informera ungdomslagen om det som händer i föreningen och förbundet ansvara för utbildning av tränare Ungdomssektionen består för närvarande av: Ordförande: sammankallande och ansvarig för ungdomssektionen sammansättning. Bollansvarig Planansvarig Sjukvårdsmaterialansvarig 1 person ansvarig för inköp? 1 person ansvarig för förrådet (inkluderat vad?) 1 person ansvarig för utbildning? 1 person ansvarig för kontakt med domare? Kansli Personal: Anneli Arnelind Öppettider: tisdagar 18:00-20:00, annars efter överenskommelse. Kontaktuppgifter: Telefon/fax: Besöksadress/postadress: Västeråsvägen 31, Köping Föreningsnummer : Org nummer: Vad kan kansliet hjälpa till med? Utskick av Inbjudan till Fotbollsskolan (alla barn i kommunen som fyller 6 år) Medlemsregister Ledarregister Bokning av lokaler Informationscentral Ändring av träning/match tider Post Fakturering Närvarokort Ansvarig för hemsidan Nyhetsbrev Skadeförsäkring K (Senior, K Ungdom, K Ledare, K 62510) I kostnaden för deltagaravgift ingår en skadeförsäkring för spelaren via en s.k. licensförsäkring hos Folksam.

11 Detta ger ett grundskydd om spelaren råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Licensförsäkringen bör kompletteras med ytterligare olycksfall/fritidsförsäkring för att ge ett heltäckande skydd. Laget ansvarar för att ALLA spelare i laget betalar sin deltagaravgift. Vid olycksfallsskada ringer du Folksam, Idrott telefon Mån-fre Merparten av alla skador kan regleras direkt på telefon. Kontakta Folksam för aktuella och fullständiga försäkringsvillkor. Försäkringen ersätter: Invaliditetsersättning (bestående men i procentgrad) Försäkringsersättning (1-4%) 3,500 kr Försäkringsbelopp (5-74%) 350,000 kr Försäkringsbelopp (75 % - ) 700,000 kr Dödsfallsersättning 35,000 kr Akutersättning (läkekostnader, resor och medicin) Högst 6 % av ett prisbasbelopp (2,568 kr) Sönderklippta kläder i samband med vård 6,420 kr Tandskador, högst 60 % av ett prisbasbelopp (25,680 kr) Se externt dokument från Folksam Avgifter Medlemsavgift I Köping FF betalar man en medlemsavgift för att bli medlem. Nivån på medlemsavgiften bestäms årligen av årsmötet. Medlemsavgiften är en viktig del av föreningens intäkter utöver de kommunala och statliga bidragen. För medlemsavgiften erhåller man ett medlemskort i föreningen och kan därmed ta del av de förmåner detta medför, bl a rabatterat inträde på A-lagets hemmamatcher. Rabatt hos Intersport. För att delta i matchspel skall medlemsavgiften vara betald. Spelare har fri entré på A-lagets hemmamatcher. Deltagaravgift Alla som deltar aktivt i föreningen betalar även en deltagaravgift som varierar beroende på vilken åldersgrupp man tillhör. Ju äldre man blir desto mer kostar det att bedriva verksamhet. Deltagaravgiften syftar till att man är med och finansierar den dagliga verksamheten i form av skadeförsäkring, licensavgifter, domaravgifter, förbundsavgifter, planhyror, hallhyror, domar/ledarutbildningar, kanslikostnader, anmälan till serier och beslutade cuper samt övriga sammankomster, exempelvis säsongsavslutningar. För att delta i matchspel skall deltagaravgiften vara betald. Hur vi löser meningsskiljaktigheter Köping FF ställer som krav att föreningens lag bedriver sin verksamhet i enlighet med Röda tråden. Det är av yttersta vikt att Köping FF: s ledare känner en trygghet i att de har föreningens stöd samt att spelare och föräldrar känner en trygghet i att lagets verksamhet bedrivs i enlighet med Röda tråden. Om det trots allt uppstår meningsskiljaktigheter mellan spelare/föräldrar och ledare gäller följande tågordning: 1. Försök lösa problemet inom laget, t ex på ett föräldramöte. 2. Kontakta ungdomsansvarig om det gäller ungdomslag. 3. Kontakta styrelsen.

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Klubbidé att bedriva ungdomsfotboll med inriktning såväl på bredd som på långsiktig kvalitet. att föreningen ska ta ett aktivt ansvar för tjejernas utbildning och fostran.

Läs mer

Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb

Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb Luleå Sportklubb bildades den 22 oktober 1915 i centrala Luleå på Lundgrens café där stadshuset numera är beläget. Luleå Sportklubb har genom

Läs mer

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Notvikens IK Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Gula Tråden skall ses som en ledstjärna för NIK-fotbollens ungdomsverksamhet. Ett dokument som genom årlig utvärdering skall hållas uppdaterad

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll

Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll Christian Jansson och Annica Mattsson Handboken fungerar som ett stöd för tränare och ledare som är verksamma

Läs mer

Lag X planering säsongen 2013

Lag X planering säsongen 2013 Lag X planering säsongen 2013 1 Inledning Detta dokument redogör för lagets planering och mål säsongen 2013 (2012 nov 2013 okt). Syftet är att ledare, spelare och föräldrar ska känna till vad som gäller

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

VAIF i praktiken: A Ö

VAIF i praktiken: A Ö VAIF i praktiken: A Ö Här finns praktiskt information över rutiner hos oss i VAIF. Nedan riktar sig till aktiva och intresserade inom Knatte /Ungdoms och Seniorverksamheten. Välkomna vi är mycket glada

Läs mer

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Våren På gång i höst Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda Våren Ca 35 barn i träning 2 träningar i veckan Vi uppskattar att ni är så duktiga på att kryssa i utskicken

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 MATFORS IF: s POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 Innehåll Inledning 3 Kärnvärden 3 Målsättning 4 Riktlinjer 4 Metod 4 Rekrytering 5 Ledarrollen 5 Träning och match 6 Cuper och Träningsläger

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR 2014 5-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR Riktlinjer för Älvsborg FF - pojkar och flickor 8-9 år Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRORD I detta dokument har vi försökt åskådliggöra Kubikenborgs IF:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom föreningen och ledarna

Läs mer

Den blå tråden. Fotbollspolicy för Hovshaga AIF

Den blå tråden. Fotbollspolicy för Hovshaga AIF Den blå tråden Fotbollspolicy för Hovshaga AIF Innehåll SYFTE/BESKRIVNING 2 ORGANISATION 3 EKONOMI 3 SPELREGLER 5 TRÄNINGSMOMENT 6 LAGUTTAGNING 15 NIVÅGRUPPERING/UPPFLYTTNING 16 UTBILDNING 17 SENIORVERKSAMHET

Läs mer

Manual Barnfotboll 10-12 år

Manual Barnfotboll 10-12 år Manual Barnfotboll 10-12 år Upplands Fotbollförbund vill här informera om hanteringen och rutiner för de föreningar som anmäler lag till seriespel eller poolspel i åldersgruppen 10 till 12 år. Gällande

Läs mer

Riktlinjer för ledare

Riktlinjer för ledare Sida:1(6) Välkommen som ledare i Rotebro IS Fotbollsförening Vi vill hälsa dig välkommen som ledare i Rotebro fotboll och hoppas att du ska trivas och känna att du gör något viktigt för barn och ungdomar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10

Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10 Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10 Ungdomspolicy Sida 1 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Klubbens övergripande målsättning... 2 3. Organisation... 2 4. Respektera alla... 3 5. Ungdomsverksamhetens

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och

Läs mer

Värdegrund inom Själevads IK

Värdegrund inom Själevads IK Värdegrund inom Själevads IK Bakgrund Svenska idrotter och föreningar som är medlemmar i Riksidrottsförbundet lyder under fyra övergripande ledstjärnor som även utgör basen för den värdegrund som ska råda

Läs mer

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb Högaborgs Bollklubb Den gröna tråden Högaborgs Bollklubb Historia & fakta om Högaborgs Bollklubb Föreningens bildande:. 4 Maj 1927 Medlemsantal:.. 1 058 Hemmaarena:... Harlyckans IP Klubbdräkt:... Grön

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coaching Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 11 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P11 / F11 SIF rekommenderar

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.)

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamheten i Kramfors Alliansens Handbollssektion vill vi ska: erbjuda en fysisk aktivitet

Läs mer

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten Föreningsguiden Verksamhetsplan Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy Policy för Sociala medier Riktlinjer ungdomsverksamheten 3 Verksamhetsplan - Verksamhetsidé - Kärnvärden - Vision - Målformuleringar

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2012

Så spelar vi 7-mannafotboll 2012 Så spelar vi 7-mannafotboll 2012 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Säsongen 2011 infördes speltiden 3*15 min i 7-mannafotbollen på prov och som rekommendation.

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Rotebro IS Fotbollsförening. Ledarmöte 2015-03-09

Rotebro IS Fotbollsförening. Ledarmöte 2015-03-09 Rotebro IS Fotbollsförening Ledarmöte 2015-03-09 Agenda Kort presentation Policy och riktlinjer Klädprofil 2015 Ledarkläder Lagkonton Utbildningar Nya regler Övrigt Träningstider Övningsbank/Filmer Lagfotografering

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Riktlinjer version 2014:2.0. Från Knatte till A-lagsspelare

Värmdö IF Fotboll Riktlinjer version 2014:2.0. Från Knatte till A-lagsspelare Från Knatte till A-lagsspelare Värmdö IF Fotboll Riktlinjer 2014 1 Innehåll 1. Inledning... 4 2. Värmdö IF en förening för alla!... 5 3. Fotbollssektionens målgrupper... 6 4. Generella förhållningssätt...

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll 2014

Så spelar vi 11-mannafotboll 2014 Så spelar vi 11-mannafotboll 2014 1 Lagom stor plan Bättre och mer utvecklande spel Säsongen 2012 införde Göteborgs Fotbollförbund nya spelformer. Detta innebär bl.a. att man spelar 11-manna fotboll först

Läs mer

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Inledning Målsättning FC Helsingborg ska utveckla och förädla unga talanger till färdiga elitspelare och se till att uppfostra våra ungdomar till bra individer även

Läs mer

TEMATRÄNINGAR 11 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg

TEMATRÄNINGAR 11 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg TEATRÄNINGAR Utbildningsplan - fotboll 11 ÅR Bollidrott i Sverige Jonas Nilsson Thomas Westerberg vecka 3-5 Fint-dribbling spelbar Dribblingteknik Organisation: 2 barn/led. 2 led. Planer tvärs över hallen.

Läs mer

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24 Närvaro 11st: Maria Artursson (Meja), Marina Lindgren (Malva), Mikael Lundkvist (Maja), Chrille Robertsson (Linn R), Evelina Lindgren (Tilda), Roger Rantatalo (Moa), Anna Sjögren (Vanessa), Göran Wikman

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM UTBILDNINGSPLAN UNGDOM - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger - MER ÄN

Läs mer

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Anmälda att närvara (föräldrar till barn): Simon Persson Adam Hjersing William Meredith Lucas Vahtera Benjamin Guberina Carl Jörnell David Berg David Perntoft Filip Nilsson

Läs mer

TEMATRÄNINGAR 15 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg

TEMATRÄNINGAR 15 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg TEATRÄNINGAR Utbildningsplan - fotboll 15 ÅR Bollidrott i Sverige Jonas Nilsson Thomas Westerberg Tematräning vecka 3-5 Fint-dribbling TEKNIK (20 min) Organisation: 4 spelare/2 bollar. Flera planer. Utförande:

Läs mer

Verksamhetsplan 2011-2020

Verksamhetsplan 2011-2020 Verksamhetsplan 2011-2020 Inledning Verksamhetsplanen för GIF Nike skall beskriva de mål som föreningen har med sin sport i tre tidsperspektiv 1, 3 och 10 år. Antal medlemmar i föreningen för att följa

Läs mer

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong.

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong. Policy, Mål och Riktlinjer för GS86 Innebandyförening GS86 policy beskriver vad föreningen vill med sin verksamhet. Policyn utgör grunden för hur alla medlemmar bör agera i olika sammanhang. Policy: Inom

Läs mer

TEMATRÄNINGAR 14 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg

TEMATRÄNINGAR 14 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg TEATRÄNINGAR Utbildningsplan - fotboll 14 ÅR Bollidrott i Sverige Jonas Nilsson Thomas Westerberg Tematräning vecka 3-5 Fint-dribbling TEKNIK (20 min) Organisation: 3 spelare/2 bollar. Flera planer. Utförande:

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2014

Så spelar vi 9-mannafotboll 2014 Så spelar vi 9-mannafotboll 2014 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Säsongen 2009 införde Göteborgs Fotbollförbund, efter ett antal års utvärdering, 9-manna som spelform

Läs mer

Eskilstuna United organisation

Eskilstuna United organisation Eskilstuna United organisation Ungdom Elit Kansli Styrelse Ekonomi Utveckling Marknad Arrangemang Beslut om denna organisation togs vid extra årsmöte 2011-02-09 i MunktellArenan. Denna organisations utredning

Läs mer

Organisation 2011/2012 Styrelsen

Organisation 2011/2012 Styrelsen Skövde Ishockeyklubb Organisation 2011/2012 Styrelsen Ordförande: Stig Kronberg Ledamöter: Kenneth Alfelt Sekreterare: John Kleifert Kenneth Andersson Kassör: Per-Ola Fast Helen Lindgren Ungdomshockeyns

Läs mer

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen 2008-02-06 Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen Mål Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utöva ishockey på föreningens villkor

Läs mer

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb Gröna tråden Grundtankar och policys för Rockneby IK Rockneby Idrottsklubb SYFTET MED GRÖNA TRÅDEN är att skapa gemensamma värdegrunder och riktlinjer för Rockneby Idrottsklubbs (RIK) verksamhet, främst

Läs mer

Appendix 2 Vinröda Föräldrar

Appendix 2 Vinröda Föräldrar 1 (8) Appendix 2 Vinröda Föräldrar Information till föräldrar i LUGIs ungdomslag Föreningsidé En förening för hela familjen som förenar elit och bredd Vision Att vara Sverigeledande på herr- och damsida

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 11-manna 14-15 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I

Läs mer

LB07 LEDARMANUAL Ett hj ä lpme de l för le da re i I F L i m ha m n Bu n kef lo

LB07 LEDARMANUAL Ett hj ä lpme de l för le da re i I F L i m ha m n Bu n kef lo LB07 LEDARMANUAL E t t h j ä l p m e d e l fö r l e d a r e i I F L i m h a m n B u n k e f l o Innehåll Inledning... 3 1. Fotbollslagets faser... 4 Fotbollslekskolan Lek med bollen... 4 Fotbollskolan

Läs mer

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Föreningsträdet Min förening Handledning Aktiva 15 år Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer

Information till KB P99

Information till KB P99 INFORMATIONSBREV 2015 2015-02-12 (ver 1.07) Information till KB P99 INLEDNING KB P99 är en del av KB fotbolls ungdomsverksamhet. KB Fotbolls ungdomsverksamhet består till stor del av föräldrars ideella

Läs mer

Utvecklingspolicy. ungdom

Utvecklingspolicy. ungdom Utvecklingspolicy ungdom Sidan 2 / 12 Utvecklingspolicy ungdomsverksamhet 1 INLEDNING UNGDOMSVERKSAMHET... 3 2 EKONOMI... 3 3 REGLER OCH RIKTLINJER... 3 3.1 GRUNDPRINCIPER FÖR BARN OCH UNGDOMSTRÄNING:...

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

Dan finns i nuläget två kvällar i veckan uppe på Sörby IP, men så småningom kommer han flytta dit på heltid.

Dan finns i nuläget två kvällar i veckan uppe på Sörby IP, men så småningom kommer han flytta dit på heltid. Möte 2015-02-11 Gefle IF F03/F12 2015 Närvarande: Putte, Stefan, Linda Föräldrar till: Emilia, Märtha Ha, Meja F, Emma S, Ida, Ester, Meja W, Klara, Stina, Maja G, Ebba G, Moa Li, Moa La, Anita, Maja S,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll Mölndal fotboll styrelse 2014 Ordförande:

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2015-02-06 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll IF Mölndal Fotbolls styrelse 2015

Läs mer

Riktlinjer fö r barn- öch ungdömsfötböllen i Halland

Riktlinjer fö r barn- öch ungdömsfötböllen i Halland Riktlinjer fö r barn- öch ungdömsfötböllen i Halland Detta dokument utgör riktlinjer för barn- och ungdomsfotbollen i Halland som gäller för all barn- och ungdomsfotboll som arrangeras av Hallands FF och

Läs mer

Röda Tråden i Fanna BK

Röda Tråden i Fanna BK Röda Tråden i Röda Tråden i Fanna BK 0 Röda Tråden...4 0.1 Ansvar och uppdateringar...4 0.2 Versionshistorik...4 1 Klubben...5 1.1 Målsättning...5 1.2 Föreningens informationskanaler...5 2 Styrelsen...6

Läs mer

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Måldokument Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Vision Bli hela Falkenbergs förening. Vara alla falkenbergares stolthet. Ge Falkenberg såväl elitfotboll på nationell toppnivå som en

Läs mer

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Agenda Styrelsen Handlingsplanen Vad har vi uppnått hittills? Uppdatering till 2019, vad vill vi uppnå? Nya riktlinjer 2014 Tydligare ställningstaganden Diskussion

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu 1 Innehållsförteckning Varla IBK Ledord... 3 Mål med Barnverksamhet... 4 Mål med Ungdomsverksamheten...

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE

PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE Tid: 21 oktober 2014 kl. 19.00 21.00 Plats: GIFs klubbstuga Närvarande: Anders Jacobsson (PF07), Helena Brax (P01/02, P06), Jan Billberg (styrelsen), Fredrik Augustsson

Läs mer

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel så att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur

Läs mer

Föräldramöte 9/9-2014

Föräldramöte 9/9-2014 Föräldramöte 9/9-2014 Dagordning: Föräldramöte Nr 1. Skånela Flickor 01 Plats / Tid: Teorisalen den 9 Oktober, kl 18.30 Kallade: Ledare och föräldrar F-01 Närvarande: Sarah, Therese, Peter (Emilia), Carro

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Vi är, i många fall, spelarnas idoler - de gör som vi gör! Coach- och ledarmanual

Vi är, i många fall, spelarnas idoler - de gör som vi gör! Coach- och ledarmanual Coach- och ledarmanual KFUM Central Basket strävar efter att ständigt utvecklas och det ställer höga krav på struktur och mål för coacher och ledare inom föreningen. För att leva upp till dessa krav är

Läs mer

TEMATRÄNINGAR 13-15 ÅR

TEMATRÄNINGAR 13-15 ÅR TEMATRÄNINGAR Målvaktsträning - fotboll 13-15 ÅR Bollidrott i Sverige Jonas Nilsson Thomas Westerberg Tematräning 2 målvakter Greppteknik Utförande: Träna greppteknik på markbollar vid låga utkast. Varianter:

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen Så här fungerar föreningen Innehåll Vem ska läsa detta 4 1 Bele Barkarby IF 5 1.1 Bele Barkarby IF Alliansförening...5 1.2 Bele Barkarby Innebandy...5 Enkla regler...5 Uppträdande...6 Föräldrar...6 2 Hur

Läs mer

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01 Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014 senast ändrad 2013-08-01 1 Innehåll Verksamhet sida 3 Övergripande dokument sidor 4-9 Målsättning sida 4-5 Ledarmål sida 6 Policy sida 7-8 Ekonomi

Läs mer

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet ORGANISATION 2015 Årsmöte Valberedning Revisor Styrelse Administrativa kommittén Ekonomiska kommittén Arrangemangskommittén Lokal & Anläggningskommittén Sportkommittén PR & Samverkanskommittén Ungdomsverksamhet

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15

Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15 Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15 Agenda Styrelsen, året som gått Arrangemang Stora succéer 2012 Gemensam cup 2013 - cupbidrag Ekonomi Kort om budget och framtid, sponsorer Handlingsplanen Ett år

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Augusti 2015 Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 Handledning klasshandboll 2015.indd 2 2015-08-19 08:06:06 Förord Att arrangera handboll

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

Lag 1 2016 - presentation av Anders Lautmann, ordförande Fotbollssektionen Värmdö IF

Lag 1 2016 - presentation av Anders Lautmann, ordförande Fotbollssektionen Värmdö IF Föräldramöte 150505 Lag 1 2016 - presentation av Anders Lautmann, ordförande Fotbollssektionen Värmdö IF Nuläge Närvaro Hur höjer vi närvaronivån Sanktan Antal lag, kallelser, närvarokrav Cuper Aroscupen

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION. Rev. 2008-04-14

LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION. Rev. 2008-04-14 LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION Rev. 2008-04-14 Varför en ledarinstruktion? Jo för att vi inom Börje SK:s Ungdomsfotbollssektion ska kunna agera på ett gemensamt och ur klubbens synvinkel

Läs mer

Svenska Muaythai förbundets rekommendationer gällande utbildningar

Svenska Muaythai förbundets rekommendationer gällande utbildningar Svenska Muaythai förbundets rekommendationer gällande utbildningar Svenska muaythai förbundet arrangerar grenspecifika utbildningar för sina medlemsklubbar i 2 steg. Därutöver finns ett steg 3 som riktar

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten.

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten. 2009-03-24 sid 1(7) Innehållsförteckning Program... 1 Inledning... 1 Frisksportrörelsens idé...2 Klubbens program...2 Rörelse och motion... 2...2...3 Alkohol tobak droger doping... 3...3...3...4 Etik och

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen Så här fungerar föreningen Dokumentnamn: Innehåll Vem ska läsa detta 4 1 Bele Barkarby IF 5 1.1 Bele Barkarby IF Alliansförening... 5 1.2 Bele Barkarby Innebandy... 5 Enkla regler... 5 Uppträdande... 6

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer