Köping FF RödSvarta tråden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Köping FF RödSvarta tråden"

Transkript

1 Köping FF RödSvarta tråden Inledning Röda tråden är framtagen som ett stöd-, och styrdokument för Köping FF med syfte att beskriva hur föreningens värderingar och hur lag skall bedriva sin verksamhet samt ge stöd och riktlinjer för planering och genomförande för ledare, spelare och föräldrar. Dokumentet avser alla som representerar Köping FF. Röda tråden är ett levande dokument och avsikten är att denna skall revideras årligen och uppdateras allt eftersom verksamheten ställer nya krav. Förslag och kommentarer på förändring av innehållet i Röda tråden skall ställas till Köping FF: s ungdomskommitté eller styrelse. När/om styrelsen beslutar att uppdatera eller förändra innehållet i Röda tråden gäller det för alla lag i Köping FF. Rödsvarta tråden skall därför inte uppdateras av enskilda ledare eller lag. Vid denna första utgåva har större vikt lagts vid att få ut en första utgåva än att innehållet skall vara fullständigt eller felfritt. Målsättning Köping FF skall: bedriva sin verksamhet för alla ungdomar i Köpings kommun som vill spela och träna fotboll ha en bred barn och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning för så många ungdomar som möjligt låta barn delta i träning på en nivå som är anpassad till ålder, naturliga förutsättningar och utveckling. se ungdomsfotboll som en lek där spelglädje och kompisanda är viktigare än resultat erbjuda en kvalitativ och genomtänkt fotbollsutbildning, med syfte att utveckla spelarna till lagidrottare och därigenom ge utövarna chansen att bli sunda och ansvarskännande människor med ett stort socialt nätverk. Motverka alla former av drogmissbruk, mobbning, kamratförtryck, invandrarfientlighet och andra destruktiva företeelser i samhället. från och med 13 års ålder erbjuda både bredd och elitalternativ i träning och match. Dock utan statisk indelning ge utrymme för talangfulla spelare att utvecklas i sin takt och därmed på sikt bidra till att utbilda spelare till föreningens representationslag from 13 år inte spela högre upp i seriesystemen än spelarmaterialet i närområdet tillåter. Utvecklingsfaser Träning Träningen blir mer effektiv och roligare med anpassning till spelarnas individuella utveckling. Detta kan t ex ske genom anpassade stationsövningar, dela upp träningstruppen efter utvecklingsnivå vid smålagsspel, övningar 2 och 2 eller 3 och 3. Givetvis skall detta endast tillämpas med måtta och inte ersätta andra typer av indelning som t ex färg på tröjor, bästa kompisen. Ev uppdelning skall variera från träningstillfälle till träningstillfälle. T o m 14 år tränar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan. Matchning Inte fasta lag i någon åldersgrupp, spelarna tas ut match för match. Målsättningen är att alla spelare i åldersgruppen skall spela med varandra i samma lag, någon gång under säsongen. Det är inte givande vare sig för vinnande eller förlorande lag med ojämna matcher. T o m 14 år spelar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan.

2 Fotbollsskolan 6 år Lördagar på Zigenarbacken Nybörjarfasen 8 år Träningen inriktar sig främst på att utveckla motorik. Träningen skall innehålla mycket lek både med och utan boll. Det viktigaste är att spelarna har roligt. Det är viktigt med andra idrotter för att utveckla motoriken. Träning 1-(2) träningar per vecka under säsong 1-1,5 timme. Börja lära ut fotbollstermer men tänka på att förklara tydligt. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Enklare teknikövningar på varje träning. smålagsspel på varje träning. Så många tillslag på bollen som möjligt för alla spelare på varje träning. Matcher Poolspel vid minst sex tillfällen under 5-manna säsongen för 7 och 8 åringar i Arboga Södras regi, utan resultatrapportering. Resultaten har ingen betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Kunskapsmål Tillslag, det vill säga stödjebenet, pendlingsrörelsen och träffpunkt. Passning, insida och utsida. Mottagning på marken med insida och i luften med insida och fotsula. Vändning med boll utan motståndare. Vristskott. Driva bollen i olika riktningar i varierad fart. Nicka utan upphopp. Passningsfint, skottfint och en egen fint Utkast (Målvakt). Greppteknik utan upphopp (Målvakt) Fotbollstermer Målvakt, Back, Mittfält, Forward, Anfall, Försvar, Passning, Möta Bollen, Positionsspel. Fotbollsregler Avspark, Frispark, Hörna, Inkast, Straff, Utspark. Inlärningsfasen 9 12 år Motoriska guldåldern. Det är under den här fasen som tekniken skall läras in. Träningen skall fortfarande kompletteras med allsidig motorisk träning. Det är fortfarande viktigt att spelarna tränar andra sporter. Träningen skall fortfarande vara rolig och den sociala gemenskapen är mycket viktig. Träning 2 träningar per vecka under säsong max 1,5 timme. Mycket teknikträning med fotbollstermer. Smålagsspel på varje träning. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Börja instruera och prata om taktik, förklara och visa snabbhets och konditionsträning. Spelarna skall lyssna och genomföra övningar på ett fokuserat sätt. Teknikträning för målvakter. Matcher 7-manna spel. En match / vecka / spelare 9-åringarna spelar i Arboga serien 10-åringarna har möjlighet att anmäla lag i Arbogas eller Odens serier, föreningen förespråkar Arbogas serie. 11-åringarna spelar i VFF:s div spel.

3 12-åringarna spelar 9-manna i VFF:s div spel. Här spelar man med offside Resultaten är av underordnad betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Cupspel 1 vinter eller sommarcup inom angränsande distrikt (Cuper som man kan åka på över dagen). Föreningen betalar anmälningsavgiften. Kunskapsmål Tillslag med fart. Passningar på längre avstånd med insida, utsida och vrist Mottagningar i luften med insida, utsida och lår Vändningar med och utan motståndare Vristskott Driva bollen i hög fart och i olika riktningar Nicka med upphopp 5 stycken olika finter Nedtagning på bröst Nedtagning, mottagning och vändning i samma moment Hantera en mot en situationer Utkast, utspark (Målvakt) Greppteknik (Målvakt) Fallteknik (Målvakt) Fotbollstermer Spelbredd, Speldjup, Spelavstånd, Offensiv, Defensiv, Zonförsvar (P-12 år), Press (P-12 år), Understöd (P-12 år), Markering (P-12 år). Fotbollsregler Utspark, Tillbakaspel, Inspark, (P-12 år) Offside (P-12 år), Gult kort (P-12 år), Rött kort (P-12 år). Ungdomsregistrering Alla spelare skall registreras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 12 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Registrering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Utvecklingsfasen år Från årsåldern övergår breddfotbollen gradvis till en mer elitinriktad fotboll. Köping FF s mål är att ha två lag i varje åldersgrupp och därmed ge alla ungdomar möjlighet att spela fotboll på sin nivå. Vi vill ha så många spelare som möjligt kvar inom klubben och också ge dem med sen utvecklingskurva chansen att kvalificera sig till representationslaget. Om underlag inte finns för två lag skall det skapas lag tillsammans med intilliggande årskullar. Om det i vissa fall finns behov av påfyllning i truppen till match bör detta ske från yngre åldersgrupp. Nu händer mycket med spelarna och det krävs en individuell anpassning på grund av att det kan skilja 4-5 år i utveckling mellan spelare i samma åldersgrupp. Spelarna kommer in i puberteten med allt vad det innebär och det är därför mycket viktigt med diskussioner om uppförande och inställning. Historiskt är det i denna fas som många spelare lämnar fotbollen på grund av att de väljer att satsa på andra idrotter eller av andra orsaker. Tänk på att det är en stor förlust för fotbollen/föreningen/laget om spelare slutar med fotbollen för att välja andra idrotter men det är en ännu större förlust för spelarna om de väljer att helt sluta med idrott! Det är därför viktigt med glädje och gemenskap! Vid 14 års ålder startar uttagningarna till Distriktslaget, målet är att ha med minst 2 st spelare till elitpojklägret i Halmstad året efter.

4 Träning 2-3 träningar per vecka. Teknikträning och smålagsspel med inriktning på spelförståelse och taktik. Anfallsspel med fokus att skapa numerära överlägen. Omställning anfall försvar/spelvändning. Enskilda utvecklingssamtal med spelare minst 1 ggr/år. Målvaktsträning. Matcher 1 match per vecka under 11-manna säsongen med resultatrapportering till Västmanlands FF. Målet är att föreningen skall vara representerad i VFF:s DM-serie. Divisionsspel tillåter överåriga spelare, men föreningens ambition är att ha rena åldersgrupper för alla lag. Alla som tränar skall få spela. Resultaten börjar få betydelse men trivsel och sammanhållning är viktigast. Från 14 års ålder ska man om möjligt kvalificera sig till SVFFs serier för kommande år. Cupspel Max 2 st cuper där Föreningen betalar anmälningsavgiften, Rekommenderas totalt 3-4 st cuper. Kunskapsmål Ungdomsdomarutbildning för alla 14 åringar. Upprepning av tidigare faser men med större krav på kraft och precision. Volleyskott med bredsida och vrist. Inlägg och långa vristskott Fasta situationer Hantera en mot en situationer Greppteknik både på marken och i luften (Målvakt) Boxning (Målvakt) Positionsspel (Målvakt) Fasta situationer och styrning av medspelare (Målvakt) Fotbollstermer Omställning, Väggspel, Överlappning, Överlämning, Täcka yta. Fotbollsregler Samtliga Laglicensiering Alla spelare skall licensieras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 15 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Licensiering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Prestationsfasen år Nu skall spelarna förberedas för spel med vuxna. Spelarna utvecklas och lär sig fortfarande. Stor vikt läggs på taktik och spelförståelse. Det är i denna fas man lägger till styrketräning MEN tänk på att spelarna utvecklas olika. Spelarna skall uppmuntras till att träna individuellt med tex. kondition eller annat som spelarna behöver. Alla är olika. FÖRDJUPAS Träning 3 träningar per vecka höga krav på koncentration och inställning Enskilda utvecklingssamtal med spelare, minst 1 ggr/år. Spelare skall delta aktivt i att utveckla sin egen förmåga och kunna utvärdera sina bra och mindre bra sidor. Förstå olika spelsystem. Matcher En match per vecka under säsong 11-manna, med resultatrapportering och divisionsspel. Alla som tränar skall få spela

5 Kunskapsmål Förbättring av tidigare mål. Fotbollstermer Samtliga Fotbollsregler Samtliga Representationsfasen 19 år och uppåt Målet för alla spelare som genomgått de tidigare faserna är att komma hit. Köping FF: s mål är att representationslagen skall bestå av så många egna produkter som möjligt. De som når hit representerar Köping FF, och skall utgöra ett föredöme för våra yngre spelare både på och utanför planen. De spelare som har andra mål än de Köping FF kan erbjuda skall föreningen hjälpa till att finna andra mer passande klubbar, med förhoppning om att spelarna kommer ihåg vart de fått sin fotbollsutbildning. Talangutveckling Talangträning från 13 år (9-manna) till 16 år (3:e året 11-manna) Talangträning utgör en extra möjlighet till utveckling av spelare, utöver åldersgruppens ordinarie verksamhet samt zon respektive distriktslag. Träningen utgör extra träning 1 gång/vecka och förläggs därför om möjligt till veckodag som ej kolliderar med åldersgruppernas övriga verksamhet. Från November till mars är lämplig tid. För att hålla en hög nivå på träningen är antalet platser begränsat till lämpligt antal. Träningsgruppens åldersmässiga sammansättning fördelas i relation till antal talanger i ingående åldersgrupper. Uttagning till talangträning sker av talangtränare i samråd med huvudtränare för respektive åldersgrupp. Uttagna spelare skall delta med kontinuitet men träningstruppens sammansättning är ej permanent. Nya talanger som utvecklas i åldersgrupperna skall ges möjlighet på samma uttagningskriterier som de som redan deltar. Kriterier som värderas vid talangträning är: Talang - fotbollstekniska kunskaper i relation till spelarens ålder. Mognad - spelarens uppträdande på och utanför fotbollsplanen. Intresse - träningsnärvaro och inställning till fotboll. Föreningen strävar efter att denna aktivitet skall vara genomförbar. Lagorganisation Huvudtränare Ansvarar för lagets spelares fotbollsutbildning vilket bl.a.innebär ansvar för att laget upprättar och genomför sin verksamhetsplanering. Köping FF har en sportchef för ungdomssidan som skall hålla kontinuerlig kontakt med huvudtränarna och fungera som bollplank. Tränare Minst en tränare per 10 barn. Tränargruppen skall bestå av huvudtränare, assisterande tränare. Alla tränarna skall ha utbildning enligt utbildningsplanen. Lagledare Sköter de administrativa delarna i laget tex information till föräldrar, kontakter med kansliet, kontakter med andra lag, bokning av cuper, kontrollerar att medlemsavgift och deltagaravgift betalas, ser till att närvarorapporteringen blir gjord. Kassör Sköter bokföringen av lagkassan, håller rätt på spelarkonto osv. Arrangemangsansvarig Ansvarar för att laget har personal till föreningens kioskverksamhet och andra arrangemang samt deltar på Köpings FF: s kiosk och arrangemangsmöten.

6 Web Ansvarar för att lagets webbsida på uppdateras med information som minst skall innehålla kontaktinformation till lagets ledare (namn, , tel.nr.) samt tränings-, och matchschema (var och när laget tränar och spelar match). Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Material Ansvarar för lagets material tex. matchställ, västar och bollar. Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Spelarrollen Kom förberedd till träning och matcher. Meddela alltid frånvaro i så god tid som möjligt. Kom ihåg fotbollsutrustningen till matcher. Under matcher bestämmer ledarna lagets taktik och spelarnas positioner. Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. Håna inte motståndarna. Spela ärlig fotboll. Smutsa inte ner i onödan i omklädningsrummen, ta av smutsiga skor utanför. Att duscha efter varje tränings och matchtillfälle rekommenderas. Det är i omklädningsrummen den sociala tryggheten och lagandan byggs upp. Det är här man har tid att prata och umgås en stund tillsammans utanför fotbollsplanen. Kom ihåg att du som spelare representerar Köping FF. Ledarrollen match och träning - Kom förberedd till träningar och matcher. - Råd och instruktioner till spelarna ges i första hand genom att prata med dem: innan match, efter match i halvtidsvila, eller när spelarna är avbytare. - Överdrivet coachande från sidan gör de egna spelarna osäkra och upplevs som störande och oprofessionellt av motståndare, domare och publik. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Uppmuntra spelarna till rent spel. - Spelare som uppträder olämpligt skall tillrättavisas. - Se till att spelarna har korrekt utrustning och följer regler gällande smycken etc. - Ledarna ser till att ingen behandlas illa. - Ledarna ansvarar för att omklädningsrummen lämnas i gott skick. - Vi rekommenderar alla att duscha efter träning och match för bästa laganda. - Uppmana föräldrar att uppträda juste som publik. - Informera föräldrarna om hur KFF bedriver sin verksamhet - dela ut folder! - Ta emot och välkomna gästande lag på ett sådant sätt som vi själva skulle vilja bli mottagen på våra matcher. - KOM IHÅG ATT DU REPRESENTERAR KÖPING FF. - Utveckla samt håll dig informerad om föreningen genom att delta i föreningens aktiviteter (möten, utbildningar, kurser) - Se till att alla mår bra och att alla är lika värda. Föräldrarollen - Agera som åskådare på matcher EJ domare eller coach. - Du som förälder förväntas delta aktivt i föreningens aktiviteter, alla kan göra lite. - Uppmuntra barnen till rent spel, motarbeta ojustheter. - Uppmuntra ett positivt uppträdande mot domare, spelare och ledare. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Håll god kontakt med lagets ledare. - Kom och titta på matcher och träningar ibland. - Uppmuntra spelarna att duscha efter träningar och matcher. - Du kan bidra och stötta spelarna/ledarna/laget/föreningen på en mängd sätt tex, skjutsa till matcher, tvätta matchställ, bära material, fylla vattenflaskor... - Håll dig informerad om laget/föreningen genom hemsidan och info från ledarna, samt att

7 delta i KFF`s aktiviteter. Stötta alltid laget och föreningen. - Ta del av och respektera den rödsvarta tråden - De viktigaste frågorna till barnet efter match o träning bör vara o Har du haft roligt? o Har du lärt dig något nytt? Lagkassan KFF rekommenderar att varje lag bygger upp en egen kassa för framtida gemensamma aktiviteter. Egna konton rekommenderas. Det är upp till varje lag att bestämma vad man vill göra för lagets pengar. Det är viktigt att framtida aktiviteter planeras i god tid så att spelarna ges möjlighet att bygga upp sina spelarkonton. Laget får pengar av KFF Huvudförening när laget hjälper till vid olika arrangemang, t ex i kiosken på A-lagsmatcherna. Denna ersättning behålls i klubbens bokföring men kontoförs på resp lag, fås ut mot kvitto eller faktura. Matchställ Det året laget börjar spela matcher, får laget låna ett matchställ. Som ledare ansvarar du för matchstället. Efter varje match/poolspel samlar ledarna in hela matchstället, (eller om man väljer att varje spelare får kvittera ut ett matchställ som man ansvarar för själv) Första åren rekommenderar klubben att ledarna samlar in hela matchstället efter varje match/poolspel. När säsongen är slut, ska alla lag inventera och meddela om man kan ha samma matchställ nästa år. Behöver man större storlek nästa år, löser man det tillsammans med ungdomssektionen. Lagpärmen Innehållet i lagpärmen bör innehålla: Rödsvarta tråden Verksamhetsplanering/lagplanering (säsong och övningar) Hemnummer, mobilnummer, postadress och adress till lagets samtliga spelare och ledare samt personnummer till lagets samtliga spelare. Närvarokort Lagkassa Träningstider Spelschema och matchrapporter Instruktioner för pool-spel Telefonlista Köping FF Domarlista Domarkvitton VFF:s Utläggsmall (användas till kassör) Cuper Träningsläger Protokoll från föräldramöten Protokoll från ungdomsledarmöten Underlag för utvecklingssamtal Skadeförsäkring Verksamhetsplanering/Lagplanering Två dokument skall upprättas. Säsongsplanering som på ett övergripande sätt beskriver hur verksamheten skall bedrivas kommande säsong. Uppskattat antal sammankomster, både träningar och matcher Övningar, som i detalj beskriver innehållet i träningspassen som kommer att genomföras under innevarande säsong. Det är bättre att beskriva för många hela träningspass än för få.

8 Närvaro Det är mycket viktigt att alla lagets sammankomster rapporteras på närvarokorten eftersom det ligger till grund för beräkning av statligt och kommunalt aktivitetsstöd. Sammankomster som skall rapporteras kan göras lång. Här följer några exempel: träningar, seriematcher, träningsmatcher, träningsläger, deltagande i cuper, spelarmöten, ledarmöten, planeringsmöten, föräldramöten. Föräldramöten Det är mycket viktigt att alla i laget ges möjlighet att påverka, förändra och utveckla samt att ta del av information om laget och Köping FF. Laget skall därför genomföra minst 1 föräldramöte/år. Utbildningsplan Spelare Spelaren skall tränas för att kunna uppnå kunskapsmålen i den utvecklingsfas där spelaren befinner sig. ålder upp till 8 år 9-12 år år år teknik spelförståelse anfall spelförståelse försvar kondition med boll styrka, egna kroppen snabbhetsträning spänstträning rörlighets/koordination mjölksyra Mv bör inte tränas 1 - behöver inte tränas 2 - kan tränas 3 - bör tränas 4 - bör i hög grad tränas 5 - ska tränas

9 Tränare För att ge tränarna bästa möjliga förutsättningar att kunna träna spelarna ska tränarna vara utbildade eller delta i utbildningar som bekostas och anordnas av Köping FF enligt nedanstående minimikrav: Avspark - för alla huvudtränare och ledare under nybörjarfasen (upp tom 8 år) Bas 1 - för alla huvudtränare under inlärningsfasen (9-12 år) Bas 2 - för alla huvudtränare under utvecklingsfasen (13-15 år) Styrelsen Styrelsen i Köping FF skall ha följande sammansättning: Ordförande samt högst 6 övriga ledamöter samt högst 5 suppleanter. Styrelsen utser själva vice ordförande, sekreterare, kassör samt övriga befattningshavare. Valberedning skall bestå av x ledamöter? Namn och kontaktuppgifter på ansvariga i styrelse och valberedning skall finnas på Köping FF:s Hemsida: För att vid behov kontakta rätt person följer nedan en kort sammanfattning om respektive ansvarsområden: Ordförande: Leder styrelsens arbete, är föreningens officiella representant, övervakar stadgar och att regler efterlevs. Sekreterare: För protokoll över styrelsens sammanträden, ansvarar för att fattade beslut verkställs, undertecknar handlingar m.m. Kassören: Ansvarar för allt som rör föreningens ekonomi, skatter, bidrag, bokföring, budget, medlemsavgifter m.m. Marknadsansvarig: Kontakter mot sponsorer, press, ansvarig för intern och extern information m.m. Webbansvarig: Ansvarar för Köping FF:s hemsida: Anläggning: 1 person ansvarig för IP med kontakt mellan förening och kommun gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och plan. 1 person ansvarig för ZB med kontakt mellan förening och kommun samt KIS gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och planer. Kioskansvarig: (IP kiosken) Planerar och köper in till kioskverksamheten. Ansvarar för att kassa finns vid varje hemmamatch samt tar med den efter varje match. Introducerar föräldrar i kiosken. (varje lag ansvarar för att föräldrar bemannar kiosken) Arrangemang: KFF-dagen arrangeras av ungdomssektionen. Köpings - Cupen organiseras av? tävlingskommittén/evenemangskommittén Ungdomsansvarig: Föra ungdomssektionens talan i styrelsen (upp till vilken ålder?) Sportkommittén: Hanterar och planerar verksamheten för åldersklasser upp till 15 år. Ledar och spelarfrågor. Matchläggning och matcharrangemang. Rekrytering av spelare och ledare. Kontakt med andra klubbar. Spelarkontrakt och avtal. Ansvarig för fördelning av träningstider till juniorlag och seniorlag, i samråd med Ungdomsledaransvarig.

10 Valberedning: Har till uppgift att hitta kompetenta personer för fullgörande av uppgifter i styrelse och sektioner. Ungdomssektionen skall: verkställa de beslut som Styrelsen tar gällande ungdomsfotbollen föra ungdomsfotbollens talan i Styrelsen och driva de frågor som är av intresse för oss utgöra kontaktytan mellan Köping FF och distrikt och förbund med avseende på ungdomsfotbollen ta tillvara de olika lagens intressen och hjälpa till om det uppstår oklarheter se till att ungdomslagen följer våra värderingar ansvarar för fördelning av träningstider till ungdomslagen informera ungdomslagen om det som händer i föreningen och förbundet ansvara för utbildning av tränare Ungdomssektionen består för närvarande av: Ordförande: sammankallande och ansvarig för ungdomssektionen sammansättning. Bollansvarig Planansvarig Sjukvårdsmaterialansvarig 1 person ansvarig för inköp? 1 person ansvarig för förrådet (inkluderat vad?) 1 person ansvarig för utbildning? 1 person ansvarig för kontakt med domare? Kansli Personal: Anneli Arnelind Öppettider: tisdagar 18:00-20:00, annars efter överenskommelse. Kontaktuppgifter: Telefon/fax: Besöksadress/postadress: Västeråsvägen 31, Köping Föreningsnummer : Org nummer: Vad kan kansliet hjälpa till med? Utskick av Inbjudan till Fotbollsskolan (alla barn i kommunen som fyller 6 år) Medlemsregister Ledarregister Bokning av lokaler Informationscentral Ändring av träning/match tider Post Fakturering Närvarokort Ansvarig för hemsidan Nyhetsbrev Skadeförsäkring K (Senior, K Ungdom, K Ledare, K 62510) I kostnaden för deltagaravgift ingår en skadeförsäkring för spelaren via en s.k. licensförsäkring hos Folksam.

11 Detta ger ett grundskydd om spelaren råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Licensförsäkringen bör kompletteras med ytterligare olycksfall/fritidsförsäkring för att ge ett heltäckande skydd. Laget ansvarar för att ALLA spelare i laget betalar sin deltagaravgift. Vid olycksfallsskada ringer du Folksam, Idrott telefon Mån-fre Merparten av alla skador kan regleras direkt på telefon. Kontakta Folksam för aktuella och fullständiga försäkringsvillkor. Försäkringen ersätter: Invaliditetsersättning (bestående men i procentgrad) Försäkringsersättning (1-4%) 3,500 kr Försäkringsbelopp (5-74%) 350,000 kr Försäkringsbelopp (75 % - ) 700,000 kr Dödsfallsersättning 35,000 kr Akutersättning (läkekostnader, resor och medicin) Högst 6 % av ett prisbasbelopp (2,568 kr) Sönderklippta kläder i samband med vård 6,420 kr Tandskador, högst 60 % av ett prisbasbelopp (25,680 kr) Se externt dokument från Folksam Avgifter Medlemsavgift I Köping FF betalar man en medlemsavgift för att bli medlem. Nivån på medlemsavgiften bestäms årligen av årsmötet. Medlemsavgiften är en viktig del av föreningens intäkter utöver de kommunala och statliga bidragen. För medlemsavgiften erhåller man ett medlemskort i föreningen och kan därmed ta del av de förmåner detta medför, bl a rabatterat inträde på A-lagets hemmamatcher. Rabatt hos Intersport. För att delta i matchspel skall medlemsavgiften vara betald. Spelare har fri entré på A-lagets hemmamatcher. Deltagaravgift Alla som deltar aktivt i föreningen betalar även en deltagaravgift som varierar beroende på vilken åldersgrupp man tillhör. Ju äldre man blir desto mer kostar det att bedriva verksamhet. Deltagaravgiften syftar till att man är med och finansierar den dagliga verksamheten i form av skadeförsäkring, licensavgifter, domaravgifter, förbundsavgifter, planhyror, hallhyror, domar/ledarutbildningar, kanslikostnader, anmälan till serier och beslutade cuper samt övriga sammankomster, exempelvis säsongsavslutningar. För att delta i matchspel skall deltagaravgiften vara betald. Hur vi löser meningsskiljaktigheter Köping FF ställer som krav att föreningens lag bedriver sin verksamhet i enlighet med Röda tråden. Det är av yttersta vikt att Köping FF: s ledare känner en trygghet i att de har föreningens stöd samt att spelare och föräldrar känner en trygghet i att lagets verksamhet bedrivs i enlighet med Röda tråden. Om det trots allt uppstår meningsskiljaktigheter mellan spelare/föräldrar och ledare gäller följande tågordning: 1. Försök lösa problemet inom laget, t ex på ett föräldramöte. 2. Kontakta ungdomsansvarig om det gäller ungdomslag. 3. Kontakta styrelsen.

Röda Tråden Innehållsförteckning:

Röda Tråden Innehållsförteckning: Röda Tråden Innehållsförteckning: 1. Versionshistorik 2. Inledning 3. Målsättning 4. Utvecklingsfaser 4.1 Nivåanpassning för samtliga åldersgrupper 4.2 Åldersindelade grupper 4.3 Nybörjarfasen 4.4 Inlärningsfasen

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 V.2010.04a Inledning Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande

Läs mer

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN FOTBOLLSKOLAN ---------------------- SENIORFOTBOLL 1 INLEDNING Den övergripande målsättningen med vår verksamhetsplan är att den skall vara ett levande dokument som

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna.

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna. Spelidé. Vi vill att FBK:s 11- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till att finna samarbeten, sträva efter individuell

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING 5. Spelarutbildningsplan 5.1 Barn- och Ungdomsfotboll Barn och ungdomsfotboll är kärnverksamheten i vår fotbollsförening. Ju bättre förutsättningar man kan erbjuda fotbollsintresserade barn- och ungdomar

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Mål och riktlinjer för IK Huge Fotboll och skall ses som ett minimikrav för den träningsverksamhet som bedrivs i

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA Inledning Sälen/Sörsjön/Lima är artistnamnet för ett samarbete i fotbollen mellan föreningarna Sälens IF och Lima IF. Sälens IF står för medlemsskapet

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Från bredsida till cykelspark i krysset!

Från bredsida till cykelspark i krysset! Från bredsida till cykelspark i krysset! Riktlinjer för verksamheten inom Madesjö IF s ungdoms- och juniorfotboll. Sammanställt av Stefan Andersson Ålder 7-10 år Lek och lustbetonade övningar. Barnen ska

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev:

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev: Utbildningsplan Fotboll Unbyns IF Rev: 000228 Inledning Denna spelarutbildningsplan är framtagen för Unbyns IF och avser koppla samman fotbollsutbildningen i olika åldrar mot ett gemensamt mål. Alla verksamma

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

BSK. Spelarutbildningsidé. från Små till Stora BSK LIRARE

BSK. Spelarutbildningsidé. från Små till Stora BSK LIRARE BSK Spelarutbildningsidé från Små till Stora BSK LIRARE BSK:s Mål BSK skall erbjuda alla pojkar och flickor möjlighet att träna och spela fotboll från 6 år, med start i BSK:s fotbollsskola. Vi vill fostra

Läs mer

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet 1 Tanken är - Att skapa ett fotbollsintresse för dom yngsta - Att detta intresse ska hålla i så länge som möjligt Verksamhet Söderköpings IK vill genom detta - Skapa en grogrund för föreningens framtid,

Läs mer

UNGDOMSFOTBOLLEN. Rengsjö Sportklubb

UNGDOMSFOTBOLLEN. Rengsjö Sportklubb 2019 2019-02-20 UNGDOMSFOTBOLLEN Barn- och ungdomsverksamheten inom är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram ett särskilt dokument som vi kallar för

Läs mer

Barnverksamheten i Fanna BK

Barnverksamheten i Fanna BK Barnverksamheten i Fanna BK 10-12 år. Spelidé. Vi vill att FBK:s 7- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Riktlinjer Barn - Ungdom

Riktlinjer Barn - Ungdom Barnfotboll 6 9 år Översikt träning Teknik: Anfallsspel: Försvarsspel: Fys.träning: 3 veckors perioder med samma tema. 3 veckor med samma tema. Innehåll se riktlinjer åldrar. Inget försvarsspel tränas.

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

P-01/02/03. Säsongen 2017

P-01/02/03. Säsongen 2017 Säsongen 2017 P03 Föräldramöte 19 januari 2017 Plats: Modohallens caféteria Närvarande barns föräldrar: André, Albin L, Linus E, Linus O, Linus D, Jakob L, Elliot V, Casper N, Alfred J, Emil F, Albin J,

Läs mer

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll FCD-MODELLEN för 5-7 manna fotboll Sportslig organisation 2011, gäller fr o m 1 november Kontaktvägar FC Djursholm FC Djursholm kansli 08-753 15 22 Sportchef Pär Mille Millqvist 0705-88612 mille@fcdjursholm.se

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Nya Spelformer 2019 Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Agenda Varför? Hur i Stockholm? Spelform för spelform Summering Frågor Varför Varför? Hur i Stockholm?

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy)

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) Innehåll Inledning... 2 Fotbollssskola 5-6 år... 3 P/F 8 ungdom (7-8 år)... 4 P/F 10 ungdom (9-10 år)... 5 P/F 12

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! Vi är en ideell förening i Tranemo, med målet att ge barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. Alla är välkomna hos oss. BETALA

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL Rev. 061009/ol Rev.011013/ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL INRIKTNING Allmänt Policyn är till för att hjälpa och stödja tränarna i sin verksamhet samt att säkerställa att klubbens värderingar efterlevs.

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION Utvecklingsblocket är Hammarbys samlingsnamn för föreningens breddfotbollen, blocket består av över 1400 spelare dessa leds av ca 400 ideella föräldraledare. Blocket är

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Innehållsförteckning Hur börjar man?... 3 Vem frågar man om man vill starta ett lag?... 3 Var hittar man spelarna?... 3 Vem får vara med?... 3 Vart vänder man sig om man önskar

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Datum Tveka aldrig att fråga om hjälp av andra ledare i föreningen! Ingen är stark nog att styra skeppet själv.

Datum Tveka aldrig att fråga om hjälp av andra ledare i föreningen! Ingen är stark nog att styra skeppet själv. 1 (8) Tungelsta IF Utbildningsplan Fotboll Tungelsta IF är en ideell förening som driver sina träningar och matcher för ungdomslagen med hjälp av föräldrar, syskon eller annan fotbollsintresserad person.

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 1 ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 2 INLEDNING Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande dokument som regelbundet används

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 1/15 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING 2017-2021 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 2/15 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra

Läs mer

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC.

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Syftet är att inriktningen på fotbollen för barnen blir den rätta och att den inte skenar iväg åt fel

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer