Köping FF RödSvarta tråden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Köping FF RödSvarta tråden"

Transkript

1 Köping FF RödSvarta tråden Inledning Röda tråden är framtagen som ett stöd-, och styrdokument för Köping FF med syfte att beskriva hur föreningens värderingar och hur lag skall bedriva sin verksamhet samt ge stöd och riktlinjer för planering och genomförande för ledare, spelare och föräldrar. Dokumentet avser alla som representerar Köping FF. Röda tråden är ett levande dokument och avsikten är att denna skall revideras årligen och uppdateras allt eftersom verksamheten ställer nya krav. Förslag och kommentarer på förändring av innehållet i Röda tråden skall ställas till Köping FF: s ungdomskommitté eller styrelse. När/om styrelsen beslutar att uppdatera eller förändra innehållet i Röda tråden gäller det för alla lag i Köping FF. Rödsvarta tråden skall därför inte uppdateras av enskilda ledare eller lag. Vid denna första utgåva har större vikt lagts vid att få ut en första utgåva än att innehållet skall vara fullständigt eller felfritt. Målsättning Köping FF skall: bedriva sin verksamhet för alla ungdomar i Köpings kommun som vill spela och träna fotboll ha en bred barn och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning för så många ungdomar som möjligt låta barn delta i träning på en nivå som är anpassad till ålder, naturliga förutsättningar och utveckling. se ungdomsfotboll som en lek där spelglädje och kompisanda är viktigare än resultat erbjuda en kvalitativ och genomtänkt fotbollsutbildning, med syfte att utveckla spelarna till lagidrottare och därigenom ge utövarna chansen att bli sunda och ansvarskännande människor med ett stort socialt nätverk. Motverka alla former av drogmissbruk, mobbning, kamratförtryck, invandrarfientlighet och andra destruktiva företeelser i samhället. från och med 13 års ålder erbjuda både bredd och elitalternativ i träning och match. Dock utan statisk indelning ge utrymme för talangfulla spelare att utvecklas i sin takt och därmed på sikt bidra till att utbilda spelare till föreningens representationslag from 13 år inte spela högre upp i seriesystemen än spelarmaterialet i närområdet tillåter. Utvecklingsfaser Träning Träningen blir mer effektiv och roligare med anpassning till spelarnas individuella utveckling. Detta kan t ex ske genom anpassade stationsövningar, dela upp träningstruppen efter utvecklingsnivå vid smålagsspel, övningar 2 och 2 eller 3 och 3. Givetvis skall detta endast tillämpas med måtta och inte ersätta andra typer av indelning som t ex färg på tröjor, bästa kompisen. Ev uppdelning skall variera från träningstillfälle till träningstillfälle. T o m 14 år tränar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan. Matchning Inte fasta lag i någon åldersgrupp, spelarna tas ut match för match. Målsättningen är att alla spelare i åldersgruppen skall spela med varandra i samma lag, någon gång under säsongen. Det är inte givande vare sig för vinnande eller förlorande lag med ojämna matcher. T o m 14 år spelar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan.

2 Fotbollsskolan 6 år Lördagar på Zigenarbacken Nybörjarfasen 8 år Träningen inriktar sig främst på att utveckla motorik. Träningen skall innehålla mycket lek både med och utan boll. Det viktigaste är att spelarna har roligt. Det är viktigt med andra idrotter för att utveckla motoriken. Träning 1-(2) träningar per vecka under säsong 1-1,5 timme. Börja lära ut fotbollstermer men tänka på att förklara tydligt. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Enklare teknikövningar på varje träning. smålagsspel på varje träning. Så många tillslag på bollen som möjligt för alla spelare på varje träning. Matcher Poolspel vid minst sex tillfällen under 5-manna säsongen för 7 och 8 åringar i Arboga Södras regi, utan resultatrapportering. Resultaten har ingen betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Kunskapsmål Tillslag, det vill säga stödjebenet, pendlingsrörelsen och träffpunkt. Passning, insida och utsida. Mottagning på marken med insida och i luften med insida och fotsula. Vändning med boll utan motståndare. Vristskott. Driva bollen i olika riktningar i varierad fart. Nicka utan upphopp. Passningsfint, skottfint och en egen fint Utkast (Målvakt). Greppteknik utan upphopp (Målvakt) Fotbollstermer Målvakt, Back, Mittfält, Forward, Anfall, Försvar, Passning, Möta Bollen, Positionsspel. Fotbollsregler Avspark, Frispark, Hörna, Inkast, Straff, Utspark. Inlärningsfasen 9 12 år Motoriska guldåldern. Det är under den här fasen som tekniken skall läras in. Träningen skall fortfarande kompletteras med allsidig motorisk träning. Det är fortfarande viktigt att spelarna tränar andra sporter. Träningen skall fortfarande vara rolig och den sociala gemenskapen är mycket viktig. Träning 2 träningar per vecka under säsong max 1,5 timme. Mycket teknikträning med fotbollstermer. Smålagsspel på varje träning. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Börja instruera och prata om taktik, förklara och visa snabbhets och konditionsträning. Spelarna skall lyssna och genomföra övningar på ett fokuserat sätt. Teknikträning för målvakter. Matcher 7-manna spel. En match / vecka / spelare 9-åringarna spelar i Arboga serien 10-åringarna har möjlighet att anmäla lag i Arbogas eller Odens serier, föreningen förespråkar Arbogas serie. 11-åringarna spelar i VFF:s div spel.

3 12-åringarna spelar 9-manna i VFF:s div spel. Här spelar man med offside Resultaten är av underordnad betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Cupspel 1 vinter eller sommarcup inom angränsande distrikt (Cuper som man kan åka på över dagen). Föreningen betalar anmälningsavgiften. Kunskapsmål Tillslag med fart. Passningar på längre avstånd med insida, utsida och vrist Mottagningar i luften med insida, utsida och lår Vändningar med och utan motståndare Vristskott Driva bollen i hög fart och i olika riktningar Nicka med upphopp 5 stycken olika finter Nedtagning på bröst Nedtagning, mottagning och vändning i samma moment Hantera en mot en situationer Utkast, utspark (Målvakt) Greppteknik (Målvakt) Fallteknik (Målvakt) Fotbollstermer Spelbredd, Speldjup, Spelavstånd, Offensiv, Defensiv, Zonförsvar (P-12 år), Press (P-12 år), Understöd (P-12 år), Markering (P-12 år). Fotbollsregler Utspark, Tillbakaspel, Inspark, (P-12 år) Offside (P-12 år), Gult kort (P-12 år), Rött kort (P-12 år). Ungdomsregistrering Alla spelare skall registreras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 12 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Registrering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Utvecklingsfasen år Från årsåldern övergår breddfotbollen gradvis till en mer elitinriktad fotboll. Köping FF s mål är att ha två lag i varje åldersgrupp och därmed ge alla ungdomar möjlighet att spela fotboll på sin nivå. Vi vill ha så många spelare som möjligt kvar inom klubben och också ge dem med sen utvecklingskurva chansen att kvalificera sig till representationslaget. Om underlag inte finns för två lag skall det skapas lag tillsammans med intilliggande årskullar. Om det i vissa fall finns behov av påfyllning i truppen till match bör detta ske från yngre åldersgrupp. Nu händer mycket med spelarna och det krävs en individuell anpassning på grund av att det kan skilja 4-5 år i utveckling mellan spelare i samma åldersgrupp. Spelarna kommer in i puberteten med allt vad det innebär och det är därför mycket viktigt med diskussioner om uppförande och inställning. Historiskt är det i denna fas som många spelare lämnar fotbollen på grund av att de väljer att satsa på andra idrotter eller av andra orsaker. Tänk på att det är en stor förlust för fotbollen/föreningen/laget om spelare slutar med fotbollen för att välja andra idrotter men det är en ännu större förlust för spelarna om de väljer att helt sluta med idrott! Det är därför viktigt med glädje och gemenskap! Vid 14 års ålder startar uttagningarna till Distriktslaget, målet är att ha med minst 2 st spelare till elitpojklägret i Halmstad året efter.

4 Träning 2-3 träningar per vecka. Teknikträning och smålagsspel med inriktning på spelförståelse och taktik. Anfallsspel med fokus att skapa numerära överlägen. Omställning anfall försvar/spelvändning. Enskilda utvecklingssamtal med spelare minst 1 ggr/år. Målvaktsträning. Matcher 1 match per vecka under 11-manna säsongen med resultatrapportering till Västmanlands FF. Målet är att föreningen skall vara representerad i VFF:s DM-serie. Divisionsspel tillåter överåriga spelare, men föreningens ambition är att ha rena åldersgrupper för alla lag. Alla som tränar skall få spela. Resultaten börjar få betydelse men trivsel och sammanhållning är viktigast. Från 14 års ålder ska man om möjligt kvalificera sig till SVFFs serier för kommande år. Cupspel Max 2 st cuper där Föreningen betalar anmälningsavgiften, Rekommenderas totalt 3-4 st cuper. Kunskapsmål Ungdomsdomarutbildning för alla 14 åringar. Upprepning av tidigare faser men med större krav på kraft och precision. Volleyskott med bredsida och vrist. Inlägg och långa vristskott Fasta situationer Hantera en mot en situationer Greppteknik både på marken och i luften (Målvakt) Boxning (Målvakt) Positionsspel (Målvakt) Fasta situationer och styrning av medspelare (Målvakt) Fotbollstermer Omställning, Väggspel, Överlappning, Överlämning, Täcka yta. Fotbollsregler Samtliga Laglicensiering Alla spelare skall licensieras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 15 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Licensiering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Prestationsfasen år Nu skall spelarna förberedas för spel med vuxna. Spelarna utvecklas och lär sig fortfarande. Stor vikt läggs på taktik och spelförståelse. Det är i denna fas man lägger till styrketräning MEN tänk på att spelarna utvecklas olika. Spelarna skall uppmuntras till att träna individuellt med tex. kondition eller annat som spelarna behöver. Alla är olika. FÖRDJUPAS Träning 3 träningar per vecka höga krav på koncentration och inställning Enskilda utvecklingssamtal med spelare, minst 1 ggr/år. Spelare skall delta aktivt i att utveckla sin egen förmåga och kunna utvärdera sina bra och mindre bra sidor. Förstå olika spelsystem. Matcher En match per vecka under säsong 11-manna, med resultatrapportering och divisionsspel. Alla som tränar skall få spela

5 Kunskapsmål Förbättring av tidigare mål. Fotbollstermer Samtliga Fotbollsregler Samtliga Representationsfasen 19 år och uppåt Målet för alla spelare som genomgått de tidigare faserna är att komma hit. Köping FF: s mål är att representationslagen skall bestå av så många egna produkter som möjligt. De som når hit representerar Köping FF, och skall utgöra ett föredöme för våra yngre spelare både på och utanför planen. De spelare som har andra mål än de Köping FF kan erbjuda skall föreningen hjälpa till att finna andra mer passande klubbar, med förhoppning om att spelarna kommer ihåg vart de fått sin fotbollsutbildning. Talangutveckling Talangträning från 13 år (9-manna) till 16 år (3:e året 11-manna) Talangträning utgör en extra möjlighet till utveckling av spelare, utöver åldersgruppens ordinarie verksamhet samt zon respektive distriktslag. Träningen utgör extra träning 1 gång/vecka och förläggs därför om möjligt till veckodag som ej kolliderar med åldersgruppernas övriga verksamhet. Från November till mars är lämplig tid. För att hålla en hög nivå på träningen är antalet platser begränsat till lämpligt antal. Träningsgruppens åldersmässiga sammansättning fördelas i relation till antal talanger i ingående åldersgrupper. Uttagning till talangträning sker av talangtränare i samråd med huvudtränare för respektive åldersgrupp. Uttagna spelare skall delta med kontinuitet men träningstruppens sammansättning är ej permanent. Nya talanger som utvecklas i åldersgrupperna skall ges möjlighet på samma uttagningskriterier som de som redan deltar. Kriterier som värderas vid talangträning är: Talang - fotbollstekniska kunskaper i relation till spelarens ålder. Mognad - spelarens uppträdande på och utanför fotbollsplanen. Intresse - träningsnärvaro och inställning till fotboll. Föreningen strävar efter att denna aktivitet skall vara genomförbar. Lagorganisation Huvudtränare Ansvarar för lagets spelares fotbollsutbildning vilket bl.a.innebär ansvar för att laget upprättar och genomför sin verksamhetsplanering. Köping FF har en sportchef för ungdomssidan som skall hålla kontinuerlig kontakt med huvudtränarna och fungera som bollplank. Tränare Minst en tränare per 10 barn. Tränargruppen skall bestå av huvudtränare, assisterande tränare. Alla tränarna skall ha utbildning enligt utbildningsplanen. Lagledare Sköter de administrativa delarna i laget tex information till föräldrar, kontakter med kansliet, kontakter med andra lag, bokning av cuper, kontrollerar att medlemsavgift och deltagaravgift betalas, ser till att närvarorapporteringen blir gjord. Kassör Sköter bokföringen av lagkassan, håller rätt på spelarkonto osv. Arrangemangsansvarig Ansvarar för att laget har personal till föreningens kioskverksamhet och andra arrangemang samt deltar på Köpings FF: s kiosk och arrangemangsmöten.

6 Web Ansvarar för att lagets webbsida på uppdateras med information som minst skall innehålla kontaktinformation till lagets ledare (namn, , tel.nr.) samt tränings-, och matchschema (var och när laget tränar och spelar match). Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Material Ansvarar för lagets material tex. matchställ, västar och bollar. Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Spelarrollen Kom förberedd till träning och matcher. Meddela alltid frånvaro i så god tid som möjligt. Kom ihåg fotbollsutrustningen till matcher. Under matcher bestämmer ledarna lagets taktik och spelarnas positioner. Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. Håna inte motståndarna. Spela ärlig fotboll. Smutsa inte ner i onödan i omklädningsrummen, ta av smutsiga skor utanför. Att duscha efter varje tränings och matchtillfälle rekommenderas. Det är i omklädningsrummen den sociala tryggheten och lagandan byggs upp. Det är här man har tid att prata och umgås en stund tillsammans utanför fotbollsplanen. Kom ihåg att du som spelare representerar Köping FF. Ledarrollen match och träning - Kom förberedd till träningar och matcher. - Råd och instruktioner till spelarna ges i första hand genom att prata med dem: innan match, efter match i halvtidsvila, eller när spelarna är avbytare. - Överdrivet coachande från sidan gör de egna spelarna osäkra och upplevs som störande och oprofessionellt av motståndare, domare och publik. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Uppmuntra spelarna till rent spel. - Spelare som uppträder olämpligt skall tillrättavisas. - Se till att spelarna har korrekt utrustning och följer regler gällande smycken etc. - Ledarna ser till att ingen behandlas illa. - Ledarna ansvarar för att omklädningsrummen lämnas i gott skick. - Vi rekommenderar alla att duscha efter träning och match för bästa laganda. - Uppmana föräldrar att uppträda juste som publik. - Informera föräldrarna om hur KFF bedriver sin verksamhet - dela ut folder! - Ta emot och välkomna gästande lag på ett sådant sätt som vi själva skulle vilja bli mottagen på våra matcher. - KOM IHÅG ATT DU REPRESENTERAR KÖPING FF. - Utveckla samt håll dig informerad om föreningen genom att delta i föreningens aktiviteter (möten, utbildningar, kurser) - Se till att alla mår bra och att alla är lika värda. Föräldrarollen - Agera som åskådare på matcher EJ domare eller coach. - Du som förälder förväntas delta aktivt i föreningens aktiviteter, alla kan göra lite. - Uppmuntra barnen till rent spel, motarbeta ojustheter. - Uppmuntra ett positivt uppträdande mot domare, spelare och ledare. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Håll god kontakt med lagets ledare. - Kom och titta på matcher och träningar ibland. - Uppmuntra spelarna att duscha efter träningar och matcher. - Du kan bidra och stötta spelarna/ledarna/laget/föreningen på en mängd sätt tex, skjutsa till matcher, tvätta matchställ, bära material, fylla vattenflaskor... - Håll dig informerad om laget/föreningen genom hemsidan och info från ledarna, samt att

7 delta i KFF`s aktiviteter. Stötta alltid laget och föreningen. - Ta del av och respektera den rödsvarta tråden - De viktigaste frågorna till barnet efter match o träning bör vara o Har du haft roligt? o Har du lärt dig något nytt? Lagkassan KFF rekommenderar att varje lag bygger upp en egen kassa för framtida gemensamma aktiviteter. Egna konton rekommenderas. Det är upp till varje lag att bestämma vad man vill göra för lagets pengar. Det är viktigt att framtida aktiviteter planeras i god tid så att spelarna ges möjlighet att bygga upp sina spelarkonton. Laget får pengar av KFF Huvudförening när laget hjälper till vid olika arrangemang, t ex i kiosken på A-lagsmatcherna. Denna ersättning behålls i klubbens bokföring men kontoförs på resp lag, fås ut mot kvitto eller faktura. Matchställ Det året laget börjar spela matcher, får laget låna ett matchställ. Som ledare ansvarar du för matchstället. Efter varje match/poolspel samlar ledarna in hela matchstället, (eller om man väljer att varje spelare får kvittera ut ett matchställ som man ansvarar för själv) Första åren rekommenderar klubben att ledarna samlar in hela matchstället efter varje match/poolspel. När säsongen är slut, ska alla lag inventera och meddela om man kan ha samma matchställ nästa år. Behöver man större storlek nästa år, löser man det tillsammans med ungdomssektionen. Lagpärmen Innehållet i lagpärmen bör innehålla: Rödsvarta tråden Verksamhetsplanering/lagplanering (säsong och övningar) Hemnummer, mobilnummer, postadress och adress till lagets samtliga spelare och ledare samt personnummer till lagets samtliga spelare. Närvarokort Lagkassa Träningstider Spelschema och matchrapporter Instruktioner för pool-spel Telefonlista Köping FF Domarlista Domarkvitton VFF:s Utläggsmall (användas till kassör) Cuper Träningsläger Protokoll från föräldramöten Protokoll från ungdomsledarmöten Underlag för utvecklingssamtal Skadeförsäkring Verksamhetsplanering/Lagplanering Två dokument skall upprättas. Säsongsplanering som på ett övergripande sätt beskriver hur verksamheten skall bedrivas kommande säsong. Uppskattat antal sammankomster, både träningar och matcher Övningar, som i detalj beskriver innehållet i träningspassen som kommer att genomföras under innevarande säsong. Det är bättre att beskriva för många hela träningspass än för få.

8 Närvaro Det är mycket viktigt att alla lagets sammankomster rapporteras på närvarokorten eftersom det ligger till grund för beräkning av statligt och kommunalt aktivitetsstöd. Sammankomster som skall rapporteras kan göras lång. Här följer några exempel: träningar, seriematcher, träningsmatcher, träningsläger, deltagande i cuper, spelarmöten, ledarmöten, planeringsmöten, föräldramöten. Föräldramöten Det är mycket viktigt att alla i laget ges möjlighet att påverka, förändra och utveckla samt att ta del av information om laget och Köping FF. Laget skall därför genomföra minst 1 föräldramöte/år. Utbildningsplan Spelare Spelaren skall tränas för att kunna uppnå kunskapsmålen i den utvecklingsfas där spelaren befinner sig. ålder upp till 8 år 9-12 år år år teknik spelförståelse anfall spelförståelse försvar kondition med boll styrka, egna kroppen snabbhetsträning spänstträning rörlighets/koordination mjölksyra Mv bör inte tränas 1 - behöver inte tränas 2 - kan tränas 3 - bör tränas 4 - bör i hög grad tränas 5 - ska tränas

9 Tränare För att ge tränarna bästa möjliga förutsättningar att kunna träna spelarna ska tränarna vara utbildade eller delta i utbildningar som bekostas och anordnas av Köping FF enligt nedanstående minimikrav: Avspark - för alla huvudtränare och ledare under nybörjarfasen (upp tom 8 år) Bas 1 - för alla huvudtränare under inlärningsfasen (9-12 år) Bas 2 - för alla huvudtränare under utvecklingsfasen (13-15 år) Styrelsen Styrelsen i Köping FF skall ha följande sammansättning: Ordförande samt högst 6 övriga ledamöter samt högst 5 suppleanter. Styrelsen utser själva vice ordförande, sekreterare, kassör samt övriga befattningshavare. Valberedning skall bestå av x ledamöter? Namn och kontaktuppgifter på ansvariga i styrelse och valberedning skall finnas på Köping FF:s Hemsida: För att vid behov kontakta rätt person följer nedan en kort sammanfattning om respektive ansvarsområden: Ordförande: Leder styrelsens arbete, är föreningens officiella representant, övervakar stadgar och att regler efterlevs. Sekreterare: För protokoll över styrelsens sammanträden, ansvarar för att fattade beslut verkställs, undertecknar handlingar m.m. Kassören: Ansvarar för allt som rör föreningens ekonomi, skatter, bidrag, bokföring, budget, medlemsavgifter m.m. Marknadsansvarig: Kontakter mot sponsorer, press, ansvarig för intern och extern information m.m. Webbansvarig: Ansvarar för Köping FF:s hemsida: Anläggning: 1 person ansvarig för IP med kontakt mellan förening och kommun gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och plan. 1 person ansvarig för ZB med kontakt mellan förening och kommun samt KIS gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och planer. Kioskansvarig: (IP kiosken) Planerar och köper in till kioskverksamheten. Ansvarar för att kassa finns vid varje hemmamatch samt tar med den efter varje match. Introducerar föräldrar i kiosken. (varje lag ansvarar för att föräldrar bemannar kiosken) Arrangemang: KFF-dagen arrangeras av ungdomssektionen. Köpings - Cupen organiseras av? tävlingskommittén/evenemangskommittén Ungdomsansvarig: Föra ungdomssektionens talan i styrelsen (upp till vilken ålder?) Sportkommittén: Hanterar och planerar verksamheten för åldersklasser upp till 15 år. Ledar och spelarfrågor. Matchläggning och matcharrangemang. Rekrytering av spelare och ledare. Kontakt med andra klubbar. Spelarkontrakt och avtal. Ansvarig för fördelning av träningstider till juniorlag och seniorlag, i samråd med Ungdomsledaransvarig.

10 Valberedning: Har till uppgift att hitta kompetenta personer för fullgörande av uppgifter i styrelse och sektioner. Ungdomssektionen skall: verkställa de beslut som Styrelsen tar gällande ungdomsfotbollen föra ungdomsfotbollens talan i Styrelsen och driva de frågor som är av intresse för oss utgöra kontaktytan mellan Köping FF och distrikt och förbund med avseende på ungdomsfotbollen ta tillvara de olika lagens intressen och hjälpa till om det uppstår oklarheter se till att ungdomslagen följer våra värderingar ansvarar för fördelning av träningstider till ungdomslagen informera ungdomslagen om det som händer i föreningen och förbundet ansvara för utbildning av tränare Ungdomssektionen består för närvarande av: Ordförande: sammankallande och ansvarig för ungdomssektionen sammansättning. Bollansvarig Planansvarig Sjukvårdsmaterialansvarig 1 person ansvarig för inköp? 1 person ansvarig för förrådet (inkluderat vad?) 1 person ansvarig för utbildning? 1 person ansvarig för kontakt med domare? Kansli Personal: Anneli Arnelind Öppettider: tisdagar 18:00-20:00, annars efter överenskommelse. Kontaktuppgifter: Telefon/fax: Besöksadress/postadress: Västeråsvägen 31, Köping Föreningsnummer : Org nummer: Vad kan kansliet hjälpa till med? Utskick av Inbjudan till Fotbollsskolan (alla barn i kommunen som fyller 6 år) Medlemsregister Ledarregister Bokning av lokaler Informationscentral Ändring av träning/match tider Post Fakturering Närvarokort Ansvarig för hemsidan Nyhetsbrev Skadeförsäkring K (Senior, K Ungdom, K Ledare, K 62510) I kostnaden för deltagaravgift ingår en skadeförsäkring för spelaren via en s.k. licensförsäkring hos Folksam.

11 Detta ger ett grundskydd om spelaren råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Licensförsäkringen bör kompletteras med ytterligare olycksfall/fritidsförsäkring för att ge ett heltäckande skydd. Laget ansvarar för att ALLA spelare i laget betalar sin deltagaravgift. Vid olycksfallsskada ringer du Folksam, Idrott telefon Mån-fre Merparten av alla skador kan regleras direkt på telefon. Kontakta Folksam för aktuella och fullständiga försäkringsvillkor. Försäkringen ersätter: Invaliditetsersättning (bestående men i procentgrad) Försäkringsersättning (1-4%) 3,500 kr Försäkringsbelopp (5-74%) 350,000 kr Försäkringsbelopp (75 % - ) 700,000 kr Dödsfallsersättning 35,000 kr Akutersättning (läkekostnader, resor och medicin) Högst 6 % av ett prisbasbelopp (2,568 kr) Sönderklippta kläder i samband med vård 6,420 kr Tandskador, högst 60 % av ett prisbasbelopp (25,680 kr) Se externt dokument från Folksam Avgifter Medlemsavgift I Köping FF betalar man en medlemsavgift för att bli medlem. Nivån på medlemsavgiften bestäms årligen av årsmötet. Medlemsavgiften är en viktig del av föreningens intäkter utöver de kommunala och statliga bidragen. För medlemsavgiften erhåller man ett medlemskort i föreningen och kan därmed ta del av de förmåner detta medför, bl a rabatterat inträde på A-lagets hemmamatcher. Rabatt hos Intersport. För att delta i matchspel skall medlemsavgiften vara betald. Spelare har fri entré på A-lagets hemmamatcher. Deltagaravgift Alla som deltar aktivt i föreningen betalar även en deltagaravgift som varierar beroende på vilken åldersgrupp man tillhör. Ju äldre man blir desto mer kostar det att bedriva verksamhet. Deltagaravgiften syftar till att man är med och finansierar den dagliga verksamheten i form av skadeförsäkring, licensavgifter, domaravgifter, förbundsavgifter, planhyror, hallhyror, domar/ledarutbildningar, kanslikostnader, anmälan till serier och beslutade cuper samt övriga sammankomster, exempelvis säsongsavslutningar. För att delta i matchspel skall deltagaravgiften vara betald. Hur vi löser meningsskiljaktigheter Köping FF ställer som krav att föreningens lag bedriver sin verksamhet i enlighet med Röda tråden. Det är av yttersta vikt att Köping FF: s ledare känner en trygghet i att de har föreningens stöd samt att spelare och föräldrar känner en trygghet i att lagets verksamhet bedrivs i enlighet med Röda tråden. Om det trots allt uppstår meningsskiljaktigheter mellan spelare/föräldrar och ledare gäller följande tågordning: 1. Försök lösa problemet inom laget, t ex på ett föräldramöte. 2. Kontakta ungdomsansvarig om det gäller ungdomslag. 3. Kontakta styrelsen.

Röda Tråden Innehållsförteckning:

Röda Tråden Innehållsförteckning: Röda Tråden Innehållsförteckning: 1. Versionshistorik 2. Inledning 3. Målsättning 4. Utvecklingsfaser 4.1 Nivåanpassning för samtliga åldersgrupper 4.2 Åldersindelade grupper 4.3 Nybörjarfasen 4.4 Inlärningsfasen

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 V.2010.04a Inledning Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande

Läs mer

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN FOTBOLLSKOLAN ---------------------- SENIORFOTBOLL 1 INLEDNING Den övergripande målsättningen med vår verksamhetsplan är att den skall vara ett levande dokument som

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna.

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna. Spelidé. Vi vill att FBK:s 11- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till att finna samarbeten, sträva efter individuell

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA Inledning Sälen/Sörsjön/Lima är artistnamnet för ett samarbete i fotbollen mellan föreningarna Sälens IF och Lima IF. Sälens IF står för medlemsskapet

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev:

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev: Utbildningsplan Fotboll Unbyns IF Rev: 000228 Inledning Denna spelarutbildningsplan är framtagen för Unbyns IF och avser koppla samman fotbollsutbildningen i olika åldrar mot ett gemensamt mål. Alla verksamma

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet 1 Tanken är - Att skapa ett fotbollsintresse för dom yngsta - Att detta intresse ska hålla i så länge som möjligt Verksamhet Söderköpings IK vill genom detta - Skapa en grogrund för föreningens framtid,

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Från bredsida till cykelspark i krysset!

Från bredsida till cykelspark i krysset! Från bredsida till cykelspark i krysset! Riktlinjer för verksamheten inom Madesjö IF s ungdoms- och juniorfotboll. Sammanställt av Stefan Andersson Ålder 7-10 år Lek och lustbetonade övningar. Barnen ska

Läs mer

BSK. Spelarutbildningsidé. från Små till Stora BSK LIRARE

BSK. Spelarutbildningsidé. från Små till Stora BSK LIRARE BSK Spelarutbildningsidé från Små till Stora BSK LIRARE BSK:s Mål BSK skall erbjuda alla pojkar och flickor möjlighet att träna och spela fotboll från 6 år, med start i BSK:s fotbollsskola. Vi vill fostra

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll FCD-MODELLEN för 5-7 manna fotboll Sportslig organisation 2011, gäller fr o m 1 november Kontaktvägar FC Djursholm FC Djursholm kansli 08-753 15 22 Sportchef Pär Mille Millqvist 0705-88612 mille@fcdjursholm.se

Läs mer

Riktlinjer Barn - Ungdom

Riktlinjer Barn - Ungdom Barnfotboll 6 9 år Översikt träning Teknik: Anfallsspel: Försvarsspel: Fys.träning: 3 veckors perioder med samma tema. 3 veckor med samma tema. Innehåll se riktlinjer åldrar. Inget försvarsspel tränas.

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Innehållsförteckning Hur börjar man?... 3 Vem frågar man om man vill starta ett lag?... 3 Var hittar man spelarna?... 3 Vem får vara med?... 3 Vart vänder man sig om man önskar

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy)

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) Innehåll Inledning... 2 Fotbollssskola 5-6 år... 3 P/F 8 ungdom (7-8 år)... 4 P/F 10 ungdom (9-10 år)... 5 P/F 12

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL Rev. 061009/ol Rev.011013/ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL INRIKTNING Allmänt Policyn är till för att hjälpa och stödja tränarna i sin verksamhet samt att säkerställa att klubbens värderingar efterlevs.

Läs mer

HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN

HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN ANTAGNA 2011 1 Inledning... 4 2 Målsättning, policy och talangutveckling... 5 2.1 Målsättning... 5 2.2 Drogpolicy... 6 2.3 Policy om rasism, mobbning

Läs mer

Kompendium Föräldrar 2015

Kompendium Föräldrar 2015 Kompendium Föräldrar 2015 Bra att veta Ansvarsområden inom ungdomsfotbollen: Kanliet, Pelle Andersson: Material Johan Mellstam: Fogis, Licenser, Medlemsregister & Kiosk Hemsida/Lagsidor: Karin Wiklund

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION Utvecklingsblocket är Hammarbys samlingsnamn för föreningens breddfotbollen, blocket består av över 1400 spelare dessa leds av ca 400 ideella föräldraledare. Blocket är

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll (Uppdaterat 5 maj 2015) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

Spelarutbildningsplan för Ungdomsfotbollen i Rosvik IK

Spelarutbildningsplan för Ungdomsfotbollen i Rosvik IK Spelarutbildningsplan för Ungdomsfotbollen i Rosvik IK Uppdaterad: 2009-06-26 Tore Johnsson Innehållsförteckning Spelarutbildningsplan för ungdomsfotbollen i Rosvik IK 1/17 Träningsmetodik (alla åldrar)...2

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 7-manna 10-11 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är en vägledning för ledare i klubben. Den finns tillgänglig för föräldrar och barn som är medlemmar i föreningen. I Rävåsens

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 1/15 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING 2017-2021 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 2/15 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra

Läs mer

Verksamhetsplan Ungdomssektionen Tenhults IF

Verksamhetsplan Ungdomssektionen Tenhults IF Verksamhetsplan Ungdomssektionen Tenhults IF Vision Ungdomar i Tenhults IF verksamhet skall erbjudas möjlighet till en sådan utveckling sportsligt och socialt att de har möjlighet att konkurrera med de

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy. Riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll i GIF Nike

Barn- och ungdomspolicy. Riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll i GIF Nike Barn- och ungdomspolicy Riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll i GIF Nike Innehåll 1 Respektera alla s 2 2 Verksamhetens mål s 2 3 GIF Nikes övergripande spelidé s 3 4 Ungdomsverksamhetens struktur s

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen

TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen Sidan 1 av 12 Innehåll Sida Inledning 3 Varför ska vi ha en TIF Mall. TIF Ungdomsfotbolls målsättning

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 3, 2012 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN... 5 2. MÅL OCH VISIONER...

Läs mer

LIF-Ungdom. Policy - träningsinriktning. Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen

LIF-Ungdom. Policy - träningsinriktning. Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen LIF-Ungdom spelarutbildning Policy - träningsinriktning Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen Hur många tränare är vi? Hur många träningspass? Vad ska vi träna på? Varför? Hur? Vilka instruktionspunkter

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och ungdomsfotboll. I 7-mannafotbollen

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Spelar och ledarutbildningsplan

Spelar och ledarutbildningsplan Röda Tråden i 1 Spelar och ledarutbildningsplan Framtagen för att vi som ledare/instruktörer i Håbo FF skall ha ett stöd i vår planering av träningar och matcher samt hur föreningen vill att vi skall uppträda

Läs mer

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Klubbidé att bedriva ungdomsfotboll med inriktning såväl på bredd som på långsiktig kvalitet. att föreningen ska ta ett aktivt ansvar för tjejernas utbildning och fostran.

Läs mer

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Klubbidé: att bedriva ungdomsfotboll med inriktning såväl på bredd som på långsiktig kvalitet. att föreningen ska ta ett aktivt ansvar för tjejernas utbildning och fostran.

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

Rev 2012-11-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Rev 2012-11-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SFK:s Röda Tråden Riktlinjer för ungdomsverksamheten i Södertälje FK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 MÅLSÄTTNING MED VERKSAMHETEN... 4 DROGPOLICY... 5 LAGET... 6 SPELARPOLICY...

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer