Köping FF RödSvarta tråden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Köping FF RödSvarta tråden"

Transkript

1 Köping FF RödSvarta tråden Inledning Röda tråden är framtagen som ett stöd-, och styrdokument för Köping FF med syfte att beskriva hur föreningens värderingar och hur lag skall bedriva sin verksamhet samt ge stöd och riktlinjer för planering och genomförande för ledare, spelare och föräldrar. Dokumentet avser alla som representerar Köping FF. Röda tråden är ett levande dokument och avsikten är att denna skall revideras årligen och uppdateras allt eftersom verksamheten ställer nya krav. Förslag och kommentarer på förändring av innehållet i Röda tråden skall ställas till Köping FF: s ungdomskommitté eller styrelse. När/om styrelsen beslutar att uppdatera eller förändra innehållet i Röda tråden gäller det för alla lag i Köping FF. Rödsvarta tråden skall därför inte uppdateras av enskilda ledare eller lag. Vid denna första utgåva har större vikt lagts vid att få ut en första utgåva än att innehållet skall vara fullständigt eller felfritt. Målsättning Köping FF skall: bedriva sin verksamhet för alla ungdomar i Köpings kommun som vill spela och träna fotboll ha en bred barn och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning för så många ungdomar som möjligt låta barn delta i träning på en nivå som är anpassad till ålder, naturliga förutsättningar och utveckling. se ungdomsfotboll som en lek där spelglädje och kompisanda är viktigare än resultat erbjuda en kvalitativ och genomtänkt fotbollsutbildning, med syfte att utveckla spelarna till lagidrottare och därigenom ge utövarna chansen att bli sunda och ansvarskännande människor med ett stort socialt nätverk. Motverka alla former av drogmissbruk, mobbning, kamratförtryck, invandrarfientlighet och andra destruktiva företeelser i samhället. från och med 13 års ålder erbjuda både bredd och elitalternativ i träning och match. Dock utan statisk indelning ge utrymme för talangfulla spelare att utvecklas i sin takt och därmed på sikt bidra till att utbilda spelare till föreningens representationslag from 13 år inte spela högre upp i seriesystemen än spelarmaterialet i närområdet tillåter. Utvecklingsfaser Träning Träningen blir mer effektiv och roligare med anpassning till spelarnas individuella utveckling. Detta kan t ex ske genom anpassade stationsövningar, dela upp träningstruppen efter utvecklingsnivå vid smålagsspel, övningar 2 och 2 eller 3 och 3. Givetvis skall detta endast tillämpas med måtta och inte ersätta andra typer av indelning som t ex färg på tröjor, bästa kompisen. Ev uppdelning skall variera från träningstillfälle till träningstillfälle. T o m 14 år tränar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan. Matchning Inte fasta lag i någon åldersgrupp, spelarna tas ut match för match. Målsättningen är att alla spelare i åldersgruppen skall spela med varandra i samma lag, någon gång under säsongen. Det är inte givande vare sig för vinnande eller förlorande lag med ojämna matcher. T o m 14 år spelar lagen på Zigenarbacken, därefter på Krillan.

2 Fotbollsskolan 6 år Lördagar på Zigenarbacken Nybörjarfasen 8 år Träningen inriktar sig främst på att utveckla motorik. Träningen skall innehålla mycket lek både med och utan boll. Det viktigaste är att spelarna har roligt. Det är viktigt med andra idrotter för att utveckla motoriken. Träning 1-(2) träningar per vecka under säsong 1-1,5 timme. Börja lära ut fotbollstermer men tänka på att förklara tydligt. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Enklare teknikövningar på varje träning. smålagsspel på varje träning. Så många tillslag på bollen som möjligt för alla spelare på varje träning. Matcher Poolspel vid minst sex tillfällen under 5-manna säsongen för 7 och 8 åringar i Arboga Södras regi, utan resultatrapportering. Resultaten har ingen betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Kunskapsmål Tillslag, det vill säga stödjebenet, pendlingsrörelsen och träffpunkt. Passning, insida och utsida. Mottagning på marken med insida och i luften med insida och fotsula. Vändning med boll utan motståndare. Vristskott. Driva bollen i olika riktningar i varierad fart. Nicka utan upphopp. Passningsfint, skottfint och en egen fint Utkast (Målvakt). Greppteknik utan upphopp (Målvakt) Fotbollstermer Målvakt, Back, Mittfält, Forward, Anfall, Försvar, Passning, Möta Bollen, Positionsspel. Fotbollsregler Avspark, Frispark, Hörna, Inkast, Straff, Utspark. Inlärningsfasen 9 12 år Motoriska guldåldern. Det är under den här fasen som tekniken skall läras in. Träningen skall fortfarande kompletteras med allsidig motorisk träning. Det är fortfarande viktigt att spelarna tränar andra sporter. Träningen skall fortfarande vara rolig och den sociala gemenskapen är mycket viktig. Träning 2 träningar per vecka under säsong max 1,5 timme. Mycket teknikträning med fotbollstermer. Smålagsspel på varje träning. Uppmuntra spelarna att prata och hjälpa varandra på planen. Börja instruera och prata om taktik, förklara och visa snabbhets och konditionsträning. Spelarna skall lyssna och genomföra övningar på ett fokuserat sätt. Teknikträning för målvakter. Matcher 7-manna spel. En match / vecka / spelare 9-åringarna spelar i Arboga serien 10-åringarna har möjlighet att anmäla lag i Arbogas eller Odens serier, föreningen förespråkar Arbogas serie. 11-åringarna spelar i VFF:s div spel.

3 12-åringarna spelar 9-manna i VFF:s div spel. Här spelar man med offside Resultaten är av underordnad betydelse. Alla spelare skall prova på olika platser i laget. Alla spelare skall spela i stort sett lika mycket. All form av toppning är förbjuden. Cupspel 1 vinter eller sommarcup inom angränsande distrikt (Cuper som man kan åka på över dagen). Föreningen betalar anmälningsavgiften. Kunskapsmål Tillslag med fart. Passningar på längre avstånd med insida, utsida och vrist Mottagningar i luften med insida, utsida och lår Vändningar med och utan motståndare Vristskott Driva bollen i hög fart och i olika riktningar Nicka med upphopp 5 stycken olika finter Nedtagning på bröst Nedtagning, mottagning och vändning i samma moment Hantera en mot en situationer Utkast, utspark (Målvakt) Greppteknik (Målvakt) Fallteknik (Målvakt) Fotbollstermer Spelbredd, Speldjup, Spelavstånd, Offensiv, Defensiv, Zonförsvar (P-12 år), Press (P-12 år), Understöd (P-12 år), Markering (P-12 år). Fotbollsregler Utspark, Tillbakaspel, Inspark, (P-12 år) Offside (P-12 år), Gult kort (P-12 år), Rött kort (P-12 år). Ungdomsregistrering Alla spelare skall registreras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 12 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Registrering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Utvecklingsfasen år Från årsåldern övergår breddfotbollen gradvis till en mer elitinriktad fotboll. Köping FF s mål är att ha två lag i varje åldersgrupp och därmed ge alla ungdomar möjlighet att spela fotboll på sin nivå. Vi vill ha så många spelare som möjligt kvar inom klubben och också ge dem med sen utvecklingskurva chansen att kvalificera sig till representationslaget. Om underlag inte finns för två lag skall det skapas lag tillsammans med intilliggande årskullar. Om det i vissa fall finns behov av påfyllning i truppen till match bör detta ske från yngre åldersgrupp. Nu händer mycket med spelarna och det krävs en individuell anpassning på grund av att det kan skilja 4-5 år i utveckling mellan spelare i samma åldersgrupp. Spelarna kommer in i puberteten med allt vad det innebär och det är därför mycket viktigt med diskussioner om uppförande och inställning. Historiskt är det i denna fas som många spelare lämnar fotbollen på grund av att de väljer att satsa på andra idrotter eller av andra orsaker. Tänk på att det är en stor förlust för fotbollen/föreningen/laget om spelare slutar med fotbollen för att välja andra idrotter men det är en ännu större förlust för spelarna om de väljer att helt sluta med idrott! Det är därför viktigt med glädje och gemenskap! Vid 14 års ålder startar uttagningarna till Distriktslaget, målet är att ha med minst 2 st spelare till elitpojklägret i Halmstad året efter.

4 Träning 2-3 träningar per vecka. Teknikträning och smålagsspel med inriktning på spelförståelse och taktik. Anfallsspel med fokus att skapa numerära överlägen. Omställning anfall försvar/spelvändning. Enskilda utvecklingssamtal med spelare minst 1 ggr/år. Målvaktsträning. Matcher 1 match per vecka under 11-manna säsongen med resultatrapportering till Västmanlands FF. Målet är att föreningen skall vara representerad i VFF:s DM-serie. Divisionsspel tillåter överåriga spelare, men föreningens ambition är att ha rena åldersgrupper för alla lag. Alla som tränar skall få spela. Resultaten börjar få betydelse men trivsel och sammanhållning är viktigast. Från 14 års ålder ska man om möjligt kvalificera sig till SVFFs serier för kommande år. Cupspel Max 2 st cuper där Föreningen betalar anmälningsavgiften, Rekommenderas totalt 3-4 st cuper. Kunskapsmål Ungdomsdomarutbildning för alla 14 åringar. Upprepning av tidigare faser men med större krav på kraft och precision. Volleyskott med bredsida och vrist. Inlägg och långa vristskott Fasta situationer Hantera en mot en situationer Greppteknik både på marken och i luften (Målvakt) Boxning (Målvakt) Positionsspel (Målvakt) Fasta situationer och styrning av medspelare (Målvakt) Fotbollstermer Omställning, Väggspel, Överlappning, Överlämning, Täcka yta. Fotbollsregler Samtliga Laglicensiering Alla spelare skall licensieras för fotboll och futsal i FOGIS före 1/4 det år de fyller 15 år för att få representera klubben i tävlingsmatcher. Licensiering görs av behörig ledare. Intyg måste signeras av vårdnadshavare och barn samt samlas in av ledare och sättas in i pärmen på kansliet. Prestationsfasen år Nu skall spelarna förberedas för spel med vuxna. Spelarna utvecklas och lär sig fortfarande. Stor vikt läggs på taktik och spelförståelse. Det är i denna fas man lägger till styrketräning MEN tänk på att spelarna utvecklas olika. Spelarna skall uppmuntras till att träna individuellt med tex. kondition eller annat som spelarna behöver. Alla är olika. FÖRDJUPAS Träning 3 träningar per vecka höga krav på koncentration och inställning Enskilda utvecklingssamtal med spelare, minst 1 ggr/år. Spelare skall delta aktivt i att utveckla sin egen förmåga och kunna utvärdera sina bra och mindre bra sidor. Förstå olika spelsystem. Matcher En match per vecka under säsong 11-manna, med resultatrapportering och divisionsspel. Alla som tränar skall få spela

5 Kunskapsmål Förbättring av tidigare mål. Fotbollstermer Samtliga Fotbollsregler Samtliga Representationsfasen 19 år och uppåt Målet för alla spelare som genomgått de tidigare faserna är att komma hit. Köping FF: s mål är att representationslagen skall bestå av så många egna produkter som möjligt. De som når hit representerar Köping FF, och skall utgöra ett föredöme för våra yngre spelare både på och utanför planen. De spelare som har andra mål än de Köping FF kan erbjuda skall föreningen hjälpa till att finna andra mer passande klubbar, med förhoppning om att spelarna kommer ihåg vart de fått sin fotbollsutbildning. Talangutveckling Talangträning från 13 år (9-manna) till 16 år (3:e året 11-manna) Talangträning utgör en extra möjlighet till utveckling av spelare, utöver åldersgruppens ordinarie verksamhet samt zon respektive distriktslag. Träningen utgör extra träning 1 gång/vecka och förläggs därför om möjligt till veckodag som ej kolliderar med åldersgruppernas övriga verksamhet. Från November till mars är lämplig tid. För att hålla en hög nivå på träningen är antalet platser begränsat till lämpligt antal. Träningsgruppens åldersmässiga sammansättning fördelas i relation till antal talanger i ingående åldersgrupper. Uttagning till talangträning sker av talangtränare i samråd med huvudtränare för respektive åldersgrupp. Uttagna spelare skall delta med kontinuitet men träningstruppens sammansättning är ej permanent. Nya talanger som utvecklas i åldersgrupperna skall ges möjlighet på samma uttagningskriterier som de som redan deltar. Kriterier som värderas vid talangträning är: Talang - fotbollstekniska kunskaper i relation till spelarens ålder. Mognad - spelarens uppträdande på och utanför fotbollsplanen. Intresse - träningsnärvaro och inställning till fotboll. Föreningen strävar efter att denna aktivitet skall vara genomförbar. Lagorganisation Huvudtränare Ansvarar för lagets spelares fotbollsutbildning vilket bl.a.innebär ansvar för att laget upprättar och genomför sin verksamhetsplanering. Köping FF har en sportchef för ungdomssidan som skall hålla kontinuerlig kontakt med huvudtränarna och fungera som bollplank. Tränare Minst en tränare per 10 barn. Tränargruppen skall bestå av huvudtränare, assisterande tränare. Alla tränarna skall ha utbildning enligt utbildningsplanen. Lagledare Sköter de administrativa delarna i laget tex information till föräldrar, kontakter med kansliet, kontakter med andra lag, bokning av cuper, kontrollerar att medlemsavgift och deltagaravgift betalas, ser till att närvarorapporteringen blir gjord. Kassör Sköter bokföringen av lagkassan, håller rätt på spelarkonto osv. Arrangemangsansvarig Ansvarar för att laget har personal till föreningens kioskverksamhet och andra arrangemang samt deltar på Köpings FF: s kiosk och arrangemangsmöten.

6 Web Ansvarar för att lagets webbsida på uppdateras med information som minst skall innehålla kontaktinformation till lagets ledare (namn, , tel.nr.) samt tränings-, och matchschema (var och när laget tränar och spelar match). Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Material Ansvarar för lagets material tex. matchställ, västar och bollar. Alternativt kan detta ingå i någon av de övrigas uppgifter. Spelarrollen Kom förberedd till träning och matcher. Meddela alltid frånvaro i så god tid som möjligt. Kom ihåg fotbollsutrustningen till matcher. Under matcher bestämmer ledarna lagets taktik och spelarnas positioner. Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. Håna inte motståndarna. Spela ärlig fotboll. Smutsa inte ner i onödan i omklädningsrummen, ta av smutsiga skor utanför. Att duscha efter varje tränings och matchtillfälle rekommenderas. Det är i omklädningsrummen den sociala tryggheten och lagandan byggs upp. Det är här man har tid att prata och umgås en stund tillsammans utanför fotbollsplanen. Kom ihåg att du som spelare representerar Köping FF. Ledarrollen match och träning - Kom förberedd till träningar och matcher. - Råd och instruktioner till spelarna ges i första hand genom att prata med dem: innan match, efter match i halvtidsvila, eller när spelarna är avbytare. - Överdrivet coachande från sidan gör de egna spelarna osäkra och upplevs som störande och oprofessionellt av motståndare, domare och publik. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Uppmuntra spelarna till rent spel. - Spelare som uppträder olämpligt skall tillrättavisas. - Se till att spelarna har korrekt utrustning och följer regler gällande smycken etc. - Ledarna ser till att ingen behandlas illa. - Ledarna ansvarar för att omklädningsrummen lämnas i gott skick. - Vi rekommenderar alla att duscha efter träning och match för bästa laganda. - Uppmana föräldrar att uppträda juste som publik. - Informera föräldrarna om hur KFF bedriver sin verksamhet - dela ut folder! - Ta emot och välkomna gästande lag på ett sådant sätt som vi själva skulle vilja bli mottagen på våra matcher. - KOM IHÅG ATT DU REPRESENTERAR KÖPING FF. - Utveckla samt håll dig informerad om föreningen genom att delta i föreningens aktiviteter (möten, utbildningar, kurser) - Se till att alla mår bra och att alla är lika värda. Föräldrarollen - Agera som åskådare på matcher EJ domare eller coach. - Du som förälder förväntas delta aktivt i föreningens aktiviteter, alla kan göra lite. - Uppmuntra barnen till rent spel, motarbeta ojustheter. - Uppmuntra ett positivt uppträdande mot domare, spelare och ledare. - Respektera domarens beslut, felaktiga domslut jämnar ut sig. - Håll god kontakt med lagets ledare. - Kom och titta på matcher och träningar ibland. - Uppmuntra spelarna att duscha efter träningar och matcher. - Du kan bidra och stötta spelarna/ledarna/laget/föreningen på en mängd sätt tex, skjutsa till matcher, tvätta matchställ, bära material, fylla vattenflaskor... - Håll dig informerad om laget/föreningen genom hemsidan och info från ledarna, samt att

7 delta i KFF`s aktiviteter. Stötta alltid laget och föreningen. - Ta del av och respektera den rödsvarta tråden - De viktigaste frågorna till barnet efter match o träning bör vara o Har du haft roligt? o Har du lärt dig något nytt? Lagkassan KFF rekommenderar att varje lag bygger upp en egen kassa för framtida gemensamma aktiviteter. Egna konton rekommenderas. Det är upp till varje lag att bestämma vad man vill göra för lagets pengar. Det är viktigt att framtida aktiviteter planeras i god tid så att spelarna ges möjlighet att bygga upp sina spelarkonton. Laget får pengar av KFF Huvudförening när laget hjälper till vid olika arrangemang, t ex i kiosken på A-lagsmatcherna. Denna ersättning behålls i klubbens bokföring men kontoförs på resp lag, fås ut mot kvitto eller faktura. Matchställ Det året laget börjar spela matcher, får laget låna ett matchställ. Som ledare ansvarar du för matchstället. Efter varje match/poolspel samlar ledarna in hela matchstället, (eller om man väljer att varje spelare får kvittera ut ett matchställ som man ansvarar för själv) Första åren rekommenderar klubben att ledarna samlar in hela matchstället efter varje match/poolspel. När säsongen är slut, ska alla lag inventera och meddela om man kan ha samma matchställ nästa år. Behöver man större storlek nästa år, löser man det tillsammans med ungdomssektionen. Lagpärmen Innehållet i lagpärmen bör innehålla: Rödsvarta tråden Verksamhetsplanering/lagplanering (säsong och övningar) Hemnummer, mobilnummer, postadress och adress till lagets samtliga spelare och ledare samt personnummer till lagets samtliga spelare. Närvarokort Lagkassa Träningstider Spelschema och matchrapporter Instruktioner för pool-spel Telefonlista Köping FF Domarlista Domarkvitton VFF:s Utläggsmall (användas till kassör) Cuper Träningsläger Protokoll från föräldramöten Protokoll från ungdomsledarmöten Underlag för utvecklingssamtal Skadeförsäkring Verksamhetsplanering/Lagplanering Två dokument skall upprättas. Säsongsplanering som på ett övergripande sätt beskriver hur verksamheten skall bedrivas kommande säsong. Uppskattat antal sammankomster, både träningar och matcher Övningar, som i detalj beskriver innehållet i träningspassen som kommer att genomföras under innevarande säsong. Det är bättre att beskriva för många hela träningspass än för få.

8 Närvaro Det är mycket viktigt att alla lagets sammankomster rapporteras på närvarokorten eftersom det ligger till grund för beräkning av statligt och kommunalt aktivitetsstöd. Sammankomster som skall rapporteras kan göras lång. Här följer några exempel: träningar, seriematcher, träningsmatcher, träningsläger, deltagande i cuper, spelarmöten, ledarmöten, planeringsmöten, föräldramöten. Föräldramöten Det är mycket viktigt att alla i laget ges möjlighet att påverka, förändra och utveckla samt att ta del av information om laget och Köping FF. Laget skall därför genomföra minst 1 föräldramöte/år. Utbildningsplan Spelare Spelaren skall tränas för att kunna uppnå kunskapsmålen i den utvecklingsfas där spelaren befinner sig. ålder upp till 8 år 9-12 år år år teknik spelförståelse anfall spelförståelse försvar kondition med boll styrka, egna kroppen snabbhetsträning spänstträning rörlighets/koordination mjölksyra Mv bör inte tränas 1 - behöver inte tränas 2 - kan tränas 3 - bör tränas 4 - bör i hög grad tränas 5 - ska tränas

9 Tränare För att ge tränarna bästa möjliga förutsättningar att kunna träna spelarna ska tränarna vara utbildade eller delta i utbildningar som bekostas och anordnas av Köping FF enligt nedanstående minimikrav: Avspark - för alla huvudtränare och ledare under nybörjarfasen (upp tom 8 år) Bas 1 - för alla huvudtränare under inlärningsfasen (9-12 år) Bas 2 - för alla huvudtränare under utvecklingsfasen (13-15 år) Styrelsen Styrelsen i Köping FF skall ha följande sammansättning: Ordförande samt högst 6 övriga ledamöter samt högst 5 suppleanter. Styrelsen utser själva vice ordförande, sekreterare, kassör samt övriga befattningshavare. Valberedning skall bestå av x ledamöter? Namn och kontaktuppgifter på ansvariga i styrelse och valberedning skall finnas på Köping FF:s Hemsida: För att vid behov kontakta rätt person följer nedan en kort sammanfattning om respektive ansvarsområden: Ordförande: Leder styrelsens arbete, är föreningens officiella representant, övervakar stadgar och att regler efterlevs. Sekreterare: För protokoll över styrelsens sammanträden, ansvarar för att fattade beslut verkställs, undertecknar handlingar m.m. Kassören: Ansvarar för allt som rör föreningens ekonomi, skatter, bidrag, bokföring, budget, medlemsavgifter m.m. Marknadsansvarig: Kontakter mot sponsorer, press, ansvarig för intern och extern information m.m. Webbansvarig: Ansvarar för Köping FF:s hemsida: Anläggning: 1 person ansvarig för IP med kontakt mellan förening och kommun gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och plan. 1 person ansvarig för ZB med kontakt mellan förening och kommun samt KIS gällande underhåll, skötsel av byggnader, lokaler och planer. Kioskansvarig: (IP kiosken) Planerar och köper in till kioskverksamheten. Ansvarar för att kassa finns vid varje hemmamatch samt tar med den efter varje match. Introducerar föräldrar i kiosken. (varje lag ansvarar för att föräldrar bemannar kiosken) Arrangemang: KFF-dagen arrangeras av ungdomssektionen. Köpings - Cupen organiseras av? tävlingskommittén/evenemangskommittén Ungdomsansvarig: Föra ungdomssektionens talan i styrelsen (upp till vilken ålder?) Sportkommittén: Hanterar och planerar verksamheten för åldersklasser upp till 15 år. Ledar och spelarfrågor. Matchläggning och matcharrangemang. Rekrytering av spelare och ledare. Kontakt med andra klubbar. Spelarkontrakt och avtal. Ansvarig för fördelning av träningstider till juniorlag och seniorlag, i samråd med Ungdomsledaransvarig.

10 Valberedning: Har till uppgift att hitta kompetenta personer för fullgörande av uppgifter i styrelse och sektioner. Ungdomssektionen skall: verkställa de beslut som Styrelsen tar gällande ungdomsfotbollen föra ungdomsfotbollens talan i Styrelsen och driva de frågor som är av intresse för oss utgöra kontaktytan mellan Köping FF och distrikt och förbund med avseende på ungdomsfotbollen ta tillvara de olika lagens intressen och hjälpa till om det uppstår oklarheter se till att ungdomslagen följer våra värderingar ansvarar för fördelning av träningstider till ungdomslagen informera ungdomslagen om det som händer i föreningen och förbundet ansvara för utbildning av tränare Ungdomssektionen består för närvarande av: Ordförande: sammankallande och ansvarig för ungdomssektionen sammansättning. Bollansvarig Planansvarig Sjukvårdsmaterialansvarig 1 person ansvarig för inköp? 1 person ansvarig för förrådet (inkluderat vad?) 1 person ansvarig för utbildning? 1 person ansvarig för kontakt med domare? Kansli Personal: Anneli Arnelind Öppettider: tisdagar 18:00-20:00, annars efter överenskommelse. Kontaktuppgifter: Telefon/fax: Besöksadress/postadress: Västeråsvägen 31, Köping Föreningsnummer : Org nummer: Vad kan kansliet hjälpa till med? Utskick av Inbjudan till Fotbollsskolan (alla barn i kommunen som fyller 6 år) Medlemsregister Ledarregister Bokning av lokaler Informationscentral Ändring av träning/match tider Post Fakturering Närvarokort Ansvarig för hemsidan Nyhetsbrev Skadeförsäkring K (Senior, K Ungdom, K Ledare, K 62510) I kostnaden för deltagaravgift ingår en skadeförsäkring för spelaren via en s.k. licensförsäkring hos Folksam.

11 Detta ger ett grundskydd om spelaren råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Licensförsäkringen bör kompletteras med ytterligare olycksfall/fritidsförsäkring för att ge ett heltäckande skydd. Laget ansvarar för att ALLA spelare i laget betalar sin deltagaravgift. Vid olycksfallsskada ringer du Folksam, Idrott telefon Mån-fre Merparten av alla skador kan regleras direkt på telefon. Kontakta Folksam för aktuella och fullständiga försäkringsvillkor. Försäkringen ersätter: Invaliditetsersättning (bestående men i procentgrad) Försäkringsersättning (1-4%) 3,500 kr Försäkringsbelopp (5-74%) 350,000 kr Försäkringsbelopp (75 % - ) 700,000 kr Dödsfallsersättning 35,000 kr Akutersättning (läkekostnader, resor och medicin) Högst 6 % av ett prisbasbelopp (2,568 kr) Sönderklippta kläder i samband med vård 6,420 kr Tandskador, högst 60 % av ett prisbasbelopp (25,680 kr) Se externt dokument från Folksam Avgifter Medlemsavgift I Köping FF betalar man en medlemsavgift för att bli medlem. Nivån på medlemsavgiften bestäms årligen av årsmötet. Medlemsavgiften är en viktig del av föreningens intäkter utöver de kommunala och statliga bidragen. För medlemsavgiften erhåller man ett medlemskort i föreningen och kan därmed ta del av de förmåner detta medför, bl a rabatterat inträde på A-lagets hemmamatcher. Rabatt hos Intersport. För att delta i matchspel skall medlemsavgiften vara betald. Spelare har fri entré på A-lagets hemmamatcher. Deltagaravgift Alla som deltar aktivt i föreningen betalar även en deltagaravgift som varierar beroende på vilken åldersgrupp man tillhör. Ju äldre man blir desto mer kostar det att bedriva verksamhet. Deltagaravgiften syftar till att man är med och finansierar den dagliga verksamheten i form av skadeförsäkring, licensavgifter, domaravgifter, förbundsavgifter, planhyror, hallhyror, domar/ledarutbildningar, kanslikostnader, anmälan till serier och beslutade cuper samt övriga sammankomster, exempelvis säsongsavslutningar. För att delta i matchspel skall deltagaravgiften vara betald. Hur vi löser meningsskiljaktigheter Köping FF ställer som krav att föreningens lag bedriver sin verksamhet i enlighet med Röda tråden. Det är av yttersta vikt att Köping FF: s ledare känner en trygghet i att de har föreningens stöd samt att spelare och föräldrar känner en trygghet i att lagets verksamhet bedrivs i enlighet med Röda tråden. Om det trots allt uppstår meningsskiljaktigheter mellan spelare/föräldrar och ledare gäller följande tågordning: 1. Försök lösa problemet inom laget, t ex på ett föräldramöte. 2. Kontakta ungdomsansvarig om det gäller ungdomslag. 3. Kontakta styrelsen.

Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10

Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10 Ungdomspolicy Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2013-09-10 Ungdomspolicy Sida 1 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Klubbens övergripande målsättning... 2 3. Organisation... 2 4. Respektera alla... 3 5. Ungdomsverksamhetens

Läs mer

Röda Tråden i Fanna BK

Röda Tråden i Fanna BK Röda Tråden i Röda Tråden i Fanna BK 0 Röda Tråden...4 0.1 Ansvar och uppdateringar...4 0.2 Versionshistorik...4 1 Klubben...5 1.1 Målsättning...5 1.2 Föreningens informationskanaler...5 2 Styrelsen...6

Läs mer

Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb

Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb Riktlinjer för Fotbolls verksamheten inom Luleå Sportklubb Luleå Sportklubb bildades den 22 oktober 1915 i centrala Luleå på Lundgrens café där stadshuset numera är beläget. Luleå Sportklubb har genom

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRORD I detta dokument har vi försökt åskådliggöra Kubikenborgs IF:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom föreningen och ledarna

Läs mer

Riktlinjer för ledare

Riktlinjer för ledare Sida:1(6) Välkommen som ledare i Rotebro IS Fotbollsförening Vi vill hälsa dig välkommen som ledare i Rotebro fotboll och hoppas att du ska trivas och känna att du gör något viktigt för barn och ungdomar

Läs mer

Den blå tråden. Fotbollspolicy för Hovshaga AIF

Den blå tråden. Fotbollspolicy för Hovshaga AIF Den blå tråden Fotbollspolicy för Hovshaga AIF Innehåll SYFTE/BESKRIVNING 2 ORGANISATION 3 EKONOMI 3 SPELREGLER 5 TRÄNINGSMOMENT 6 LAGUTTAGNING 15 NIVÅGRUPPERING/UPPFLYTTNING 16 UTBILDNING 17 SENIORVERKSAMHET

Läs mer

KB Modellen 2012. Innehållsförteckning. 1. Förord. 2. Värdegrund. 3. Målsättning. 4. Verksamhet

KB Modellen 2012. Innehållsförteckning. 1. Förord. 2. Värdegrund. 3. Målsättning. 4. Verksamhet Karlbergs BK KB Modellen 2012 KB Modellen 2012 Innehållsförteckning 1. Förord 2. Värdegrund 3. Målsättning 4. Verksamhet Allmänt Knatteverksamhet Pojk- och Flicklag Senior Organisation runt lagen o Knatteverksamhet

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Notvikens IK Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Gula Tråden skall ses som en ledstjärna för NIK-fotbollens ungdomsverksamhet. Ett dokument som genom årlig utvärdering skall hållas uppdaterad

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Skapat: 2013-09-04 Version:2015-08-10 Innehållsförteckning. 1. Första blad 2. Innehållsförteckning 3. Inledning 4. Ordföranden har ordet 5. Ordföranden har ordet forts.

Läs mer

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 MATFORS IF: s POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 Innehåll Inledning 3 Kärnvärden 3 Målsättning 4 Riktlinjer 4 Metod 4 Rekrytering 5 Ledarrollen 5 Träning och match 6 Cuper och Träningsläger

Läs mer

Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll

Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll Jomala IK fotboll - Utbildningsplan, handbok för tränare och ledare inom barn- och ungdomsfotboll Christian Jansson och Annica Mattsson Handboken fungerar som ett stöd för tränare och ledare som är verksamma

Läs mer

Grundad 1/3 2014. Grundad 28/5 1922. ann

Grundad 1/3 2014. Grundad 28/5 1922. ann VERKSAMHETSHANDBOKANDBOK Grundad 1/3 2014 ꔷ Verksamhetshandboken är en beskrivning av hur vi vill att vår förening skall fungera. Den tar upp de vanligaste frågorna som nya och gamla ledare kan ha ꔷ ꔷ

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR 2014 5-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 8-9 ÅR Riktlinjer för Älvsborg FF - pojkar och flickor 8-9 år Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats

Läs mer

sponsrar pärmen LEDARE

sponsrar pärmen LEDARE sponsrar pärmen LEDARE REGISTER 2013-05-01 1 Förord 2 Policy Se Dokument/ Policy 3 Träning Träningsplanering (Här kan du även spara noteringar om egna övningar och tips från andra.) 4 Match Spelarregister

Läs mer

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html LEDARHANDBOK 1 Välkommen, Introduktion till SIF Fotboll 2 En Guide för dig som börjar som ledare i år 3 Vett och Etikett, Sila Snacket 4 Saltismodellen 5 Vad är Toppning och Nivåindelning 6 Policys inom

Läs mer

Utvecklingspolicy. ungdom

Utvecklingspolicy. ungdom Utvecklingspolicy ungdom Sidan 2 / 12 Utvecklingspolicy ungdomsverksamhet 1 INLEDNING UNGDOMSVERKSAMHET... 3 2 EKONOMI... 3 3 REGLER OCH RIKTLINJER... 3 3.1 GRUNDPRINCIPER FÖR BARN OCH UNGDOMSTRÄNING:...

Läs mer

Röda tråden Förord Fotbollens attraktionskraft Vision Limhamn Bunkeflo 2007

Röda tråden Förord Fotbollens attraktionskraft Vision Limhamn Bunkeflo 2007 Röda tråden Förord En förening skall alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Idrotten måste följa med i samhällsutvecklingen om man vill vara en respekterad

Läs mer

LANDVETTER IS. Mål Inriktning Policy

LANDVETTER IS. Mål Inriktning Policy LANDVETTER IS Mål Inriktning Policy Innehåll 1. Landvetter Idrottssällskap lite historik 1 2. Målsättning 2 3. Inriktning 3 4. Hur vi når målsättning och inriktning 4 5. Klubbprofil Vad förväntar vi ledare

Läs mer

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01 Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014 senast ändrad 2013-08-01 1 Innehåll Verksamhet sida 3 Övergripande dokument sidor 4-9 Målsättning sida 4-5 Ledarmål sida 6 Policy sida 7-8 Ekonomi

Läs mer

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong.

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong. Policy, Mål och Riktlinjer för GS86 Innebandyförening GS86 policy beskriver vad föreningen vill med sin verksamhet. Policyn utgör grunden för hur alla medlemmar bör agera i olika sammanhang. Policy: Inom

Läs mer

Lagledarhäfte S:t Eriks-cupen 2014

Lagledarhäfte S:t Eriks-cupen 2014 Lagledarhäfte S:t Eriks-cupen 2014 VÄLKOMMEN TILL SPELSÄSONGEN 2014! Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare i S:t Eriks-cupen en sammanfattning och ett förenklat utdrag som

Läs mer

LB07 LEDARMANUAL Ett hj ä lpme de l för le da re i I F L i m ha m n Bu n kef lo

LB07 LEDARMANUAL Ett hj ä lpme de l för le da re i I F L i m ha m n Bu n kef lo LB07 LEDARMANUAL E t t h j ä l p m e d e l fö r l e d a r e i I F L i m h a m n B u n k e f l o Innehåll Inledning... 3 1. Fotbollslagets faser... 4 Fotbollslekskolan Lek med bollen... 4 Fotbollskolan

Läs mer

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb Högaborgs Bollklubb Den gröna tråden Högaborgs Bollklubb Historia & fakta om Högaborgs Bollklubb Föreningens bildande:. 4 Maj 1927 Medlemsantal:.. 1 058 Hemmaarena:... Harlyckans IP Klubbdräkt:... Grön

Läs mer

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening 2010-02-16 2010-2011 Linköping Kenty Damfotbollsförening Föreningen där spelare och ledare utvecklas! Linköping Kenty Damfotbollsförening (LKDFF) skall verka främjande för dam- och flickfotbollens utveckling

Läs mer

LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION. Rev. 2008-04-14

LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION. Rev. 2008-04-14 LEDARINSTRUKTION BÖRJE SK UNGDOMSFOTBOLLSSEKTION Rev. 2008-04-14 Varför en ledarinstruktion? Jo för att vi inom Börje SK:s Ungdomsfotbollssektion ska kunna agera på ett gemensamt och ur klubbens synvinkel

Läs mer

Appendix 3 Vinröda Ledare

Appendix 3 Vinröda Ledare 1 (20) Appendix 3 Vinröda Ledare Styrdokument för LUGI Handbolls barn- och ungdomsledare Föreningsidé En förening för hela familjen som förenar elit och bredd Vision Att vara Sverigeledande på herr- och

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM

VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM INITIATIV UTVECKLING AMBITION KREATIVITET FRAMGÅNG Välkommen till Djurgårdens ungdomshockey Djurgården är Sveriges mest framgångsrika ishockeyförening genom

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM UTBILDNINGSPLAN UNGDOM - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger - MER ÄN

Läs mer

AIK Ungdomsfotboll 2008

AIK Ungdomsfotboll 2008 AIK Ungdomsfotboll 2008 (071113) Verksamhetsplan 1 INNEHÅLL AIK-stilen 3 AIK Ungdomsfotboll Inför 2008 4 Vision och verksamhetsidé 6 Organisation 7 Mötesordning 10 Information 13 Ekonomi 14 A-lags-arrangemang

Läs mer