Föreningspolicy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningspolicy"

Transkript

1 Föreningspolicy Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra att styra verksamheten åt det håll som föreningen har beslutat. Vi vill att de idrottsliga och de sociala bitarna av verksamheten ska befrukta varandra och att samtliga medlemmar har roligt under utövandet. Om individen och gruppen fungerar bra tror vi att de idrottsliga framgångarna blir en naturlig följd av detta. Omvänt tror vi också att utveckling på den idrottsliga sidan kan vara ett sätt att växa som individ och som grupp. Observera att idrottslig utveckling inte behöver innebära att man vinner matcher. Det kan lika gärna vara att förbättra sitt skott, att ge varandra understöd i matchsituation eller att lära sig att behärska ett spelsystem. Vi vill bygga vår topp med hjälp av bredd Vår målsättning är att bygga våra representationslag med egna produkter. Denna målsättning vill vi nå genom att ha en stor bredd, motverka utslagning och ha ambitionen att skapa utrymme för alla som vill vara med i verksamheten. Hos oss skall alla kunna vara med oavsett bakgrund och förutsättningar. Klubbens medlemmar och dess anhöriga är föreningen Det finns många uppgifter som måste skötas för att en förening ska fungera. Alvesta IBK har ingen anställd personal, varför det är nödvändigt att alla hjälps åt. Det betyder t ex att man som förälder inte kan förvänta sig att man har gjort sin del av arbetet bara genom att betala medlems och träningsavgifter för sitt barn. Att vi skall kunna ha ungdomslag i seriespel kräver föräldraengagemang genom att t.ex. ställa upp som att köra till bortamatcher och kunna stta i matchsekreterieatet vid lagens hemmamatcher.

2 Lag i alla åldrar Vår ambition är att bedriva verksamhet för alla åldrar, från 7-åringar t o m seniorer. Denna framtida utveckling får dock inte ske på bekostnad av befintlig verksamhet. Grundregeln i barn- och ungdomsverksamheten är att lagen så långt som möjligt skall vara åldershomogena. När det inte finns tillräckligt underlag i en åldersklass så skall det i första hand sökas samarbete med närmast yngre åldersklass. Alla våra ungdomsspelare deltager i Smålands Innebandyförbundsseriespel f.o.m det år man fyller 11 år. För de yngre finns möjligheten att deltaga i Poolspel men som ger möjligheter att prova på att spela matcher. Dispenser och undantag för dessa regler kan i enstaka fall beslutas av styrelsen. I vår seniorverksamhet är målsättningen vår målsättning att kunna deltaga både för damer och herrar kunna deltaga i seriespel med både A-lag och U-lag. Regler för utbyte mellan de äldsta ungdomslagen och seniorlagen: Så länge äldsta pojk och flicklag finns inom klubben så skall lagtillhörigheten vara knuten till det egna laget. Huvuddelen av träningar och matcher skall vara inom det egna laget. Vad de aktiva ungdomarna själva vill väger tungt. Klubben är medveten om att man varken kan eller vill tvinga någon åring i vår klubb att spela i ett visst lag mot sin egen vilja. Vad ungdomarna vill själva och viss mån deras föräldrar är viktigast hur vi hanterar dessa frågor. Alvesta IBK kan inte hålla igång något lag om det inte finns intresse i form av aktiva spelare och engagerade och duktiga ledare. Det viktiga för klubbens fortsatta utveckling är dock. Vad någon eller några inom ett lag vill göra får inte innebära att många flera inom samma åldersgrupp hindras från att utöva sin sport. Undantag från detta beslutas av klubbens styrelse/tävlingskommitté För att nå Alvesta IBK:s långsiktiga mål är vi övertygade om det viktiga i att hålla ihop ungdomslagen så långt som möjligt för social fostran och för att motverka utslagning. Föreningens ledare skall på bästa sätt leda, stödja, och uppmuntra våra aktiva och på bästa möjliga sätt ta tillvara på varje individs förutsättningar. Inom ett lag är man olika långt utvecklade när det gäller teknik, styrka och spelförståelse. Klubbens ledare måste precis som man har ansvaret för att hålla ihop laget uppmuntra och underlätta för de spelare inom laget som är duktiga och behöver nya utmaningar får detta. Detta sker bäst att man erbjuds möjligeter att träna och spela med äldre lag under kontrollerade former.

3 På följande sätt kan vi inom klubben underlätta för detta Klubben skall genom planering av träningstider se till att seniorlagens träningstider inte är på samma veckodagar som de äldsta ungdomslagens. Detta ger möjligheten att träna en gång med sitt ungdomslag och en gång med seniorlaget varje vecka. Vill man träna en 3:e gång väljer man själv vilken träning man utnyttjar. Uttagning till klubbens A-lagsmatcher gäller i första hand för matchspel Ungdomslagets egna matcher skall prioriteras före ev. U eller B-lagsmatcher. Klubben skall så långt som möjligt genom planering av matchtider göra det möjligt att även ibland kunna delta i U och B-lagsmatcher. Alla spelare som vill skall beredas möjlighet att träna med seniorlagen. Det enda som begränsar detta är att man blir för många på träningarna eller att ansvariga seniorledare gör den bedömning att man sportligt inte hänger med. Ledare en resurs att vara rädd om En ledare skall kunna ställa följande krav på klubben/styrelsen: Att man får information om styrelsebeslut, utbildningar m m. Att man erbjuds kostnadsfria utbildningar. Att man har tillgång till adekvat utrustning. Alvesta Innebandyklubb ställer följande krav på våra ledare: Att de följer de policyregler som finns. Att de tar del av information från styrelsen. Att varje lag så långt som möjligt tar hand om alla ungdomar som vill börja i vår verksamhet. Om något lag anser sig inte kunna ta emot flera spelare så tas kontakt med styrelsen och i samråd kan en kölista upprättas som styrelsen hålls väl informerad om. Vid uppstart av helt nya lag sker detta genom aktiv medverkan från styrelsen. Här är det mycket viktigt att ledarfrågorna är lösta och att det finns tillgång till träningstider. Att man i mån av tillgång till klubbdress använder den när man representerar klubben. Ledare ska ej använda andra klubbars klubbdress när man representerar klubben. Att de agerar som goda föredömen. Alvesta Innebandyklubb tycker att det är önskvärt: att ledare har gått eller går Svenska IBF:s utbildningar / eller motsvarande. att man är 3-4 ledare kring ett lag när man startar upp ett ungdomslag.

4 Förväntningar på lagen Eftersom medlemmarna och dess anhöriga är föreningen ställer vi vissa krav på vad de olika lagen ska ställa upp på: Träningsavgifter för alla aktiva beslutas av styrelsen inför varje säsong. Medlemsavgifterna beslutas om på årsmötet. För att får vår verksamhet att gå runt är intäkter från försäljning av lotter, T.ex Föreningstriss eller Binglotter är också en viktig inkomstkälla för vår förening. Alvesta IBK:s styrelse ta inför varje säsong beslut om vilka åtagande för alla aktiva som kommer gälla under säsongen. Alternativ som möjlighet att för en tilläggssumma kunna köpa sig fri detta åtagande beslutas också av Alvesta IBK:s styrelse. Åtagande utöver detta gäller för: F16, P16 / Seniorlag Alla dessa spelare ska vara beredda att vid förfrågan besöka ett barn- eller ungdomslag t ex i samband med en träning (minst en gång per säsong). Dessutom kan det förekomma ytterligare uppdrag som att genomföra arbeten i samband med t ex Våryran, Alvesta Marknad eller den årliga julskyltningen. De barn- och ungdomslag som arrangerar egen sponsring/försäljning utöver klubbens skall få behålla inkomsterna i sin egna lagkassor. Till respektive lags lagkassa tillförs också det egna lagets nettointäkter från försäljning av t.ex. föreningstrisslotter eller bingolotter. OM laget upplöses på ett eller annat sätt under innevarande säsong tillfaller lag-kontots överkott klubben som helhet. Cuper De lag som ställer upp för klubben på förväntat sätt får anmälningsavgiften (högst kr) betald till en cup/säsong. Uttagning till match I samtliga ungdomslag och U-lag gäller följande regler för uttagning till match: Träningsflit (minst en gång/vecka) Uppförande på och utanför plan i samband med klubbens verksamhet Medlemsavgiften ska betalas inom utsatt tid I våra representationslag (A-lag och J-lag) gäller följande regler för uttagning till match: Uppförande på och utanför plan i samband med klubbens verksamhet Medlemsavgiften ska betalas inom utsatt tid

5 Inlåning av spelare från yngre lag För varje ungdomspelare gäller i första hand att medverka i det egna lagets matcher. För ledare i lag som behöver/vill i enstaka matcher fylla ut sitt lag med yngre spelare så gäller följande: I så god tid som möjligt kontakta det aktuella lagets ledare för bästa samverkan. Upprätta gärna en lista mellan er på spelare som vill testa på att spela enstaka matcher med ett äldre lag. Tillfrågade spelarna skall själva vilja och inte känna något tvång Ledare i det tillfrågade laget får ej förhindra en spelares medverkan så långe detta inte skulle kollidera med det egna lagets matcher. Motverkande av utslagning regler för toppning P g a att vi vill bygga vår topp med hjälp av bredd vill vi motverka utslagning. Med tanke på detta gäller följande regler för toppning/aktiv coachning: Upp t o m 12 år: Ingen toppning får förekomma. Ledarna ser till att så långt som det är möjligt ge alla som har uppfyllt kriterierna för uttagning till match lika mycket speltid. Detta gäller sett över hela säsongen, men gäller även för varje match så långt detta är möjligt. Alla skall ges möjlighet att prova på samtliga positioner i laget år: Det är tillåtet att coacha aktivt på följande sätt: - De sista tre minuterna av en match, alltså under den effektiva tidtagningen samt vid boxplay eller powerplay år: Det är tillåtet att coacha aktivt ( toppa ) på följande sätt: - I boxplay - I power play - Under sista perioden av varje match om tränare/ledare anser detta behövs. Juniorlag / U-lag: Representationslag: Toppning är tillåten, men - alla som är uttagna till match ska få spela minst två perioder per match Toppning tillåten. OBSERVERA! Det är tränarens uppgift och ansvar att ta ut spelare, vilket spelarna måste respektera. Vi spelar för att vinna. (Gäller Representationslag).

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK Välkommen till Nacka Wallenstam IBK För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Nacka Wallenstam IBK År 2017 Bakgrund Historia Orminge: Orminge IBK startades 1991 och blev Orminge Wallenstam

Läs mer

Den blå tråden. Den blå tråden. HK Ceres Norrtälje, HK Ceres Norrtälje Sida 1/12

Den blå tråden. Den blå tråden. HK Ceres Norrtälje, HK Ceres Norrtälje Sida 1/12 Den blå tråden HK C C Den blå tråden HK Ceres Norrtälje, 2018 HK Ceres Norrtälje Sida 1/12 Den blå tråden 3.2. Till dig som förälder Föräldramedverkan är en förutsättning för att verksamheten ska fungera

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

POLICY HANINGE HANDBOLL

POLICY HANINGE HANDBOLL HANINGE HANDBOLL POLICY Dokumentet beskriver policy och riktlinjer inom ett antal områden som berör lag, ledare, spelare, föräldrar och övriga aktiva inom Haninge Handbollsklubb. POLICY 1(13) 1 FÖRORD...

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB Ungdomspolicy För aktiva, ledare och föräldrar Innehåll Innehåll... 2 Ungdomspolicy... 4 Organisationsschema... 4 Utbildningsstege för ledare... 5 SOCIALA MÅL FÖR FÄRJESTADENS

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Ytterby IS. Damlag och Damjuniorverksamhet. Struktur, riktlinjer och målsättningar

Ytterby IS. Damlag och Damjuniorverksamhet. Struktur, riktlinjer och målsättningar Ytterby IS Damlag och Damjuniorverksamhet Struktur, riktlinjer och målsättningar Innehåll YIS Dam och Damjunior: Struktur YIS Utvecklingslag Dam: Riktlinjer YIS dam: Målsättningar YS Damjunior: Målsättningar

Läs mer

Mål- och policydokument

Mål- och policydokument Gullänget-Kroksta IBS Mål- och policydokument 1 Övergripande mål sidan 3 Övergripande policy sidan 4 Spelare sidan 5 Ledare sidan 6 Föräldrar sidan 7 2 Övergripande mål Vår förening skall verka för ett

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND Vision I vår förening vill alla engagera sig i att driva och utveckla verksamheten. Verksamhetsidé IBK Härnösand erbjuder innebandy för så många som möjligt,

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen.

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. DEN RÖDVITA TRÅDEN En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. VÄLKOMMEN TILL SANNADALS SK I Sannadals SK ägnar vi oss åt handboll. Verksamheten omfattar både flickor och pojkar,

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

UNGDOMSPOLICY Pojkar och flickor t.om. 16 år inom ungdomsverksamhet

UNGDOMSPOLICY Pojkar och flickor t.om. 16 år inom ungdomsverksamhet Version 2.0 Sid 1 UNGDOMSPOLICY Pojkar och flickor t.om. 16 år inom ungdomsverksamhet Version 2.0 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Visioner och mål 1.1. Fotbollssektionens vision 2014 1.2. Sociala mål 1.3.

Läs mer

POLICY FÖR LILLÅN INNEBANDYKLUBB

POLICY FÖR LILLÅN INNEBANDYKLUBB POLICY FÖR LILLÅN INNEBANDYKLUBB Antagen vid årsmötet den 23 juni 2015 1. GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR KLUBBEN Lillån Innebandyklubb är en ideell förening som vill utgöra en del av samhället och aktivt

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I. en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF. Ver1.

SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I. en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF. Ver1. 2008 SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF Ver1.0-2008-01-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 1. PRESENTATION... 3

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten Föreningsguiden Verksamhetsplan Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy Policy för Sociala medier Riktlinjer ungdomsverksamheten 3 Verksamhetsplan - Verksamhetsidé - Kärnvärden - Vision - Målformuleringar

Läs mer

Saga innebandy uppsala

Saga innebandy uppsala saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Bele Barkarby Innebandy Vision, Värderingar och Allmänna Riktlinjer

Bele Barkarby Innebandy Vision, Värderingar och Allmänna Riktlinjer Bele Barkarby Innebandy Vision, Värderingar och Allmänna Riktlinjer Järfälla 2017-12-19 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Vision... 3 3 Grundvärderingar... 3 4 Långsiktiga verksamhetsmål 2020... 3 5 Allmänna riktlinjer...

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2015-2016 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller;

Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller; Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller; En backspegel över 2016/2017! JIK växer nya styrelser! Medlems- & träningsavgifter betalas senast 14 September!

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Övergripande policy Skogsgymnastiken IBS

Övergripande policy Skogsgymnastiken IBS SKOGSGYMNASTIKEN INNEBANDY Övergripande policy Skogsgymnastiken IBS Uppdaterad 2017-01 Skogsgymnastiken Innebandy avser: Damlag, Herrlag och alla ungdomslag. Innehåll 1 Verksamhet och mål... 3 1.1 Verksamhetsidé...

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF innebandy... 4 Herr... 4 Dam... 4 Organisation runt representationslagen... 4 Tränare... 4 Lagledare... 4 Arrangemangsgrupp...

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte Rimbo/Hallsta U16 2016-2017 Föräldramöte Agenda Kommande säsong i korthet Organisation ledare och spelare Att vara en del av Rimbo IF och Hallsta IK Fokus framåt Föräldrarnas roll i verksamheten Kommande

Läs mer

UNGDOMSPOLICY 2017/18

UNGDOMSPOLICY 2017/18 Jönköpings Innebandyklubb och Jönköpings Innebandyklubb Ungdom (JIK) UNGDOMSPOLICY 2017/18 Målsättning med ungdomsverksamheten Till JIK ska alla känna sig välkomna JIKs ungdomsverksamhet ska bedriva både

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet Välkommen till säsongen 2017 2018 Välkommen till vår verksamhet Nu är det återigen hög tid att starta upp en ny säsong för våra innebandyälskande medlemmar och även för er som fortfarande inte har vågat

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Svarta Boken. Skälby Sharks IBK

Svarta Boken. Skälby Sharks IBK Svarta Boken Skälby Sharks IBK En presentation av Skälby IBKs verksamhet, målsättning, policy och organisation Detta dokument har framtagits tillsammans av ledare och styrelse inom Skälby IBK Syftet med

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Föreningspolicy för Linero IF

Föreningspolicy för Linero IF Antagen av styrelsen 2006-12-12 Reviderad av årsmötet 2015-03-11 Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmänt om Linero IF... 3 Verksamhetens inriktning och mål... 3 Inriktning... 3 Mål... 3 En för alla

Läs mer

Åsa IF Stiftelsen Dunross

Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Loggan(uppe till höger) finns på alla ungdomslags tröjor Dunross betalar inte Åsa IF för att sälja något, istället så ställer man krav att föreningen

Läs mer