HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet."

Transkript

1 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club bedriver utgör en viktig del i barn och ungdomars sociala utveckling. Vi vill verka för ett bra samarbete med skolan och betonar att skolarbetet alltid kommer i första hand. Hudiksvalls Hockey Club skall genom att kombinera sportslig kvalitet med en bra social verksamhet skapa förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas som hockeyspelare och lära sig känna ansvar och visa respekt för varandra- Kom ihåg att vi lägger ej ut bilder på nätet utan barnets godkännande. I Hudiksvalls Hockey Club skall alla spelare tycka det är roligt att umgås i laget oavsett om det är match, träning eller annan aktivitet. Det skall finnas en trygg och vänlig atmosfär som gör att alla känner sig välkomna och delaktiga. HHC Betonar att Vår värdegrund är RÖD där R står för Respekt-för med och motspelare samt domare, Ö står för Öppenhet inom klubben mellan spelare, föräldrar, ledare och styrelse, D-står för Delaktighet/Attityd på och av isen i vad klubben står och jobbar för. Hudiksvalls Hockey Club vill få fram duktiga och välutbildade ishockeyspelare från de egna leden, för att därmed trygga återväxten av spelare till föreningens juniorlag och representationslag. Vår Junior verksamhet ska sträva efter att spela i Elit och ha 50% av spelarna från de egna leden som stomme i truppen, Målsättning med vår JR verksamhet ska vara att Juniorer ska ha möjlighet att träna och spela med A-laget när de bedöms ha den färdigheten. Vår spel ide ska bygga på fartfylld ishockey där stark skridskoåkning, konstruktivt spel ska betonas, före sarg ut och icing. Resultat i de yngre ungdomslagen är mindre viktigtde ska lära sig spela ishockey och ha roligt under tiden.

2 Dock är det en klar fördel om vårt äldsta Ungdomslag, U16, börjar spela efter den tanke som Junior tränaren har, så blir övergången enklare inför J18. Följande Verksamhets plan avser ungdomslag från Tre Kronors Hockeyskola till och med åldersgruppen U16. Ledare Vår ungdomsverksamhet bedrivs av ideellt arbetande föräldrar, dock ska det from med U16 vara en huvud tränare som inte är förälder. I varje ungdomslag skall finnas en ansvarig tränare som skall ha behörighet enligt Svenska ishockeyförbundets tränarlegitimation för den spelar nivå det gäller. Det är ansvarig tränare själv som följer upp sitt utbildningsbehov och anmäler sig till de utbildningar som behövs enligt tränarlegitimationen. Vid utbildningsbehov skall förfrågan ställas till och godkännas av Sport gruppen Ungdom JR, som är Jimmy Anderström och Anders Jonsson Ungdomsansvarig Träningar All träning bedrivs med utgångspunkt från Svenska Ishockeyförbundets utbildningsmaterial ishockeyns ABC. Ishockeyns ABC är Svenska Ishockeyförbundets läroplan för ungdoms ishockey. Vi försöker så långt det går att träna på halvplan för att öka tillgången på istid. Vi undviker fasta positioner i de yngre åldersgrupperna, då vi vill utveckla kreativa spelare med både MV, forwards och backegenskaper. Åldersindelning Våra ungdomslag är indelade efter ålder på spelare. Spelare skall tillhöra sin egen åldersgrupp, i 1a hand. Om en spelare har synnerliga skäl för att spela i ett annat ungdomslag än den egna åldersgruppen skall detta upp till prövning under förutsättning att spelaren själv vill, att föräldrarna samtycker, samt att berörda tränare i har lyft frågan med sport gruppen som ger slutligt ok. Valet av spelare som kan bli aktuell för spel i högre serie vid enstaka matcher, så ska den äldre tränare ställa frågan till det yngre lagets tränare tex jag behöver en back och en center vilka bedömer du klarar av det? Om en spelare flyttas upp från tex U16 till J18 så ligger bemanning för den spelarens föräldrar i J18 laget, de ska ej bemanna i 2 st lag samtidigt fast spelaren kan mycket väl spela matcher i båda lagen.

3 När en spelare behöver mer träning för att komma ikapp med sina färdigheter kan extra träning erbjudas i yngre ungdomslag vilket då sker i samråd med ungdomstränaransvarig, och berörda tränare. Alla spelare skall från och med U9 erbjudas plats för extraträning i det ett år äldre ungdomslaget. Antalet platser för extraträning i äldre ungdomslag bestäms i samråd med ungdomstränaransvarig, ca 4-5st/ gång. Vilka spelare som extratränar vid respektive tillfälle kommuniceras mellan ansvarig tränare i respektive ungdomslag. Tre Kronor/Björnligan Vi har som målsättning att starta upp ny årskull rekommenderad yngsta från 6år, på minst 30st varje år och det gör vi helgen efter marknaden, sedan kör vi från oktober ca 10 veckor fram till Jul och 10 veckor efter jul. Vi strävar efter att ha en fast istid lördagar kl Prova på utrustning ska finnas att tillgå i viss omfattning. Matchning av laget. För våra ungdomslag gäller principen att alla spelar lika mycket. Vid matcher av vinna eller försvinna karaktär från åldersgruppen U13, så kan dock en klok matchning av laget få förekomma, dvs alla spelar, men en del spelar mer i Boxplay och Power play. Träningsnärvaro spelar också in, dock ska hänsyn tas om spelaren är aktiv i fler sporter, men ju äldre spelarna blir så är det viktigt med bra tränings närvaro där bla skaderisken förebyggs och de kan hantera tacklingar på is och vet hur de skyddar sig. Fys träningar blir också en viktigare del och ska ingå i spelar utvecklingen från tidig ålder under bra ledning, och succesivt ökas på år för år. Först med egna kroppen som tränings motstånd men sedan ska rörlighets träning med pinne för att introducera skivstång träning med rätt teknik. In och utlåning av spelare. Inlåning av spelare från andra föreningar vid cupspel får endast förekomma under förutsättning att inga spelare från egna föreningens övriga ungdomslag finns att tillgå, som kan delta på aktuell nivå av cup. Vid behov av inlåning från andra föreningar skall alltid godkännande inhämtas från ungdomstränaransvarig, som tar kontakten med den utlånade föreningens Ungdomsansvarige eller motsvarande. Inlåning till U15 och U16 laget bör vara som ett led i att spelaren är på väg söka sig till HHC Broman profil och vill känna sig för inför Hockey gymnasium. Vid utlåning av spelare till andra föreningar får inte en sådan utlåning krocka med vår förenings verksamhet. Vid utlåning underrättar spelaren det egna ungdomslagets ledare varefter ledaren underrättar ungdomstränaransvarig.

4 Övergångar Om spelare i annan förening vill byta till vår förening skall frågan alltid hänskjutas till ungdomsansvarig Anders Jonsson. Övergångar från andra föreningar bör undvikas under pågående säsong. Spelare som är på väg i U15/U16 ålder så ska Junior tränar ansvarig Jimmy hantera frågan med ungdomsansvarig i sport gruppen. Om spelare i andra föreningar vill träna med våra ungdomslag skall träningen ske i 1a hand med motsvarande ålderslag. Spelaren skall underrätta sin förening, som kontaktar vår Ungdomsansvarig och ger klartecken via aktuell tränare i vårt ungdomslag när det kan börja ske. Vi ser som förening i 1a hand att andra klubbars spelare är kvar i sin moderklubb så länge det går att spela med jämnåriga, när det ej längre är möjligt så finns vi som ett av få alternativ i Hälsingland där vi har lag i alla åldrar. Föräldrar Som förening är vi i behov av fånga upp alla goda krafter som kan hjälpa till med arbetet inom föreningens ungdomsverksamhet. Vår strävan är att verka för ett positivt klimat i laget mellan såväl ledare som föräldrar och spelare, där ungdomsforum kan vara en kanal för dialog mellan ungdomslag och styrelsen. Dock vill vi undvika föräldrar som coachar sina barn även om det så är i bästa välvilja- Endast spelare och ledare vistas i och mellan spelarbås före, under och efter träningar och matcher. Vid A-lags matcher och J18, J20 matcher får ej yngre lag vistas i korridoren under läktaren 2 timmar före och under matchen-ny regel från Svenska Hockey förbundet Tävling kommitté. Vi byter därför om på fotbolls sidan så vi kan utnyttja istiden ändå. Cupspel Cupspel är en viktig del i utbildningen, både sportsligt samt socialt för våra ungdomslag. Vi rekommenderar följande antal cuper: TKH En endagars (Tre Kronors Hockeyskola, äldsta årskullen). U9/U10 Två endagars. U11/U12 En till två endagars samt en till två tvådagars. U13/U14 Två till tre endagars samt två till tre tvådagars. U15/U16 En till Två endagars samt två till tre tvådagars. (Tv pucks ålder, ofta hög belastning på många av våra spelare, planera noga och var lyhörd som ledare)

5 Arrangemang av egna Cuper, så bör datum schema läggas tidigt, 30 juni året före för att undvika krock med andra cuper i omr. Cup Online är ett bra verktyg för att nå ut med info om våra cuper. Klubbens Sportansvarige bokar cupdatum i dialog med ungdomsansvarig. Cuper som HHC lag åker iväg på så ska dialogen vara aktiv mellan ungdomslagen så att avlutnings cupandet ej sker samtidigt mellan närliggande lag där inlåning av egna yngre spelare är brukligt pga spelarbrist. Stor portion Sunt förnuft och aktiv bra dialog så löser ledarna detta själva! - Tillsammans blir vi då starkare som klubb! Styrelsen HHC klubbade årets Verksamhets plan framtagen av Anders Jonsson o Jimmy Anderström sportansvariga HHC ungdom.

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Hudiksvalls Hockey klubb

Hudiksvalls Hockey klubb Hudiksvalls Hockey klubb Mål och riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017-2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING OCH VERKSAMHETSIDÉ...2 TILL ALLA FÖRÄLDRAR/VUXNA INOM HUDIK HOCKEY...2 TILL DIG

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen 2008-02-06 Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen Mål Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utöva ishockey på föreningens villkor

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey 2017-12-18 Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey Verksamhetsidé Vimmerby Hockey är en ideell förening med flera olika sektioner där de som idrottar

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik.

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Utgåva 1 20140401 Orangea tråden för U-sektionen. Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007.

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Riktlinjer Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Målet med verksamheten är att tillsammans skapa en meningsfull fritid för våra

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer

Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club. Blå Tråden

Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club. Blå Tråden Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club Blå Tråden 2008/2009 2015/2016-1 - Övergripande mål (Blåa tråden) för verksamheten inom Köping Hockey Verksamheten i Köping Hockey har som mål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Föräldraenkät våren Linda Wemmert

Föräldraenkät våren Linda Wemmert Föräldraenkät våren 2018 Linda Wemmert ENKÄTEN STATISTISKT UNDERLAG Hur har urvalet dragits? Alla föreningar ombads att maila ut till föräldrar till alla sina spelare från skridskoskola upp till J18. Ingen

Läs mer

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom Verksamhetsplan Sunne IK Ungdom 2012-11-05 Innehåll Sid Hockey är en underbar sport 3-4 Föreningen Målsättning Hockeyspelarnas utbildningsplan 4 Idrott och skola Utbildningsstegen 5-7 Utrustning 8 Att

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i Katrineholm, 2011-01-13 Policy Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Målsättning... 3 Organisation... 3

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL Föreningens ambition är att skapa förutsättningar för att kunna tillhöra en av distriktets bästa ungdomsklubbar inom innebandy. Ambitionen är även att kombinera en elitsatsning inom föreningen

Läs mer

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016)

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016) RÖDA TRÅDEN Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK Säsong 2016/2017 (Version 1.1, aug 2016) Innehållsförteckning Inledning... 2 Generella mål i ungdomsverksamheten... 4 Att spela hockey

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning.

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning. Sida 1 2009-06-14 Innehållsförteckning IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING...2 Skolan...3 Droger och doping...3 Andra idrotter...3 Transporter...4 Ledare...5 Föräldrar...5 ISHOCKEY...6 LEDARE...7 SPELARE...9

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Ungdomspolicy Halmstad Hockey

Ungdomspolicy Halmstad Hockey Vi vill: Ge våra ishockeyungdomar en meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö och hjälpa varje spelare till att bilda sig en positiv självuppfattning som individ och hockeyspelare. Låta våra hockeyungdomar

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Orangea tråden för U-sektionen

Orangea tråden för U-sektionen Utgåva 2 20140901 Orangea tråden för U-sektionen Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan.

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan. Hammersguiden VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD HAMMERS I den här guiden har vi samlat information om Halmstad Hammers som förening våra övergripande målsättningar, förhållningssätt, riktlinjer och principer för

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 2018-09-26 Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 1 Ludvika Hockey Vill. Värdegrunder - Ludvika Hockey. Ledare, spelare och föräldrar medverkar och samarbetar i syfte att alla i sitt idrottsutövande

Läs mer

Policy för Kristinehamns Hockeyteam

Policy för Kristinehamns Hockeyteam Policy för Kristinehamns Hockeyteam Denna policy omfattar all verksamhet som bedrivs av Kristinehamns Hockeyteam. Det övergripande målet med vår verksamhet är att utveckla ledare, tjejer, killar och föräldrar

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Kristianstad IK s Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Under trivsamma former ge varje ishockeyspelare en utbildning, både praktiskt och teoretiskt och med en så hög

Läs mer

Haninge Anchors. Röda Tråden

Haninge Anchors. Röda Tråden Haninge Anchors Röda Tråden Ett styrdokument för hur vår klubb ska utveckla sin ungdoms-, junior och seniorverksamhet Inledning Röda Tråden är ett styrdokument för hur Haninge Anchors ska utveckla sin

Läs mer

Nya Blå linjen Spånga Hockeys policydokument (Reviderad )

Nya Blå linjen Spånga Hockeys policydokument (Reviderad ) Nya Blå linjen Nya Blå linjen Spånga Hockeys policydokument (Reviderad 2017-11-30) Verksamhetsidé Spånga Hockey har som mål att utveckla ishockeyglädje och ishockeykunnande genom god utbildning i stora

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

Verksamhetsplan. Eskilstuna Linden Hockey

Verksamhetsplan. Eskilstuna Linden Hockey Verksamhetsplan Eskilstuna Linden Hockey 2017-2018 1 Verksamhetsplan 2017-2018 Efter årsmötesbeslut skall dokumentet följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar engagerade i Linden Hockey. Verksamhetsplanen

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2016/2017 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31]

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Vår målsättning:... 3 Våra värdegrunder:... 4 Riktlinjer för KRIF Hockeys Barn och Ungdomsverksamhet... 5 Vår målsättning...

Läs mer

Informationsmöte Mimers Hus GLÄDJE - UTVECKLING - GEMENSKAP

Informationsmöte Mimers Hus GLÄDJE - UTVECKLING - GEMENSKAP Informationsmöte Mimers Hus SÄSONGEN 19/20 20181115 Verksamhetsidé, vision och värderingar Verksamhetsidé Vi ska bedriva utbildningsverksamhet med syfte till att ge killar med höga ambitioner möjlighet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

REGIONSUTVECKLING

REGIONSUTVECKLING REGIONSUTVECKLING 2017-2018 I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen. Med regionen menas i detta sammanhang Göteborg, Halland, Bohuslän-Dal

Läs mer

SÄSONG 2015/2016 FLEMINGSBERGS IK. Tränare, ledare, spelare och föräldrar. Visättra sportcenter 141 85 Huddinge

SÄSONG 2015/2016 FLEMINGSBERGS IK. Tränare, ledare, spelare och föräldrar. Visättra sportcenter 141 85 Huddinge SÄSONG 2015/2016 Tränare, ledare, spelare och föräldrar Visättra sportcenter 141 85 Huddinge FLEMINGSBERGS IK OMVÄRLDENS SYN PÅ FLEMINGSBERGS IK Flemingsbergs IK väcker många känslor beroende på vem man

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken.

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. HUDDINGEVÄGEN Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. dok.hik.riktlinjer, version 3 2015/2016 1 Innehållsförteckning Huddingevägen. Sid 1 Sid 2

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

MÅLDOKUMENTET. Ishockeyn Vill. SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen M Å L D O K U M E N T

MÅLDOKUMENTET. Ishockeyn Vill. SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen M Å L D O K U M E N T MÅLDOKUMENTET Ishockeyn Vill SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen INNEHÅLL Sid 3 Sid 4 Presentation Ishockey för barn Ishockey för ungdom Ishockey för juniorer Sid 5 Sid 6 Ishockey

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS TIF VIKINGS bildades 1973 under namnet Trelleborgs Ishockeyförening. Föreningen har antagit namnet TIF VIKINGS som varumärke. TIF VIKINGS är Sveriges sydligaste ishockeyförening.

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Verksamhetsplan Falu IF

Verksamhetsplan Falu IF Verksamhetsplan 2018-2019 Falu IF Delaktighet Glädje och Gemenskap Respekt Allas rätt att vara med 1 Verksamhetsidé Falu IF skall verka för att alla som vill spela ishockey ska få de bästa förutsättningarna

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL Föräldramöte 20141024 Tre Kronors Hockeyskola - HCL 1 Dagens agenda HCLs röda tråd Vi och ni? Tips om material HCL informerar Om klubbkläder Kioskansvariga samt info om denna verksamhet Vad är Två-kronan?

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer