Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT"

Transkript

1

2 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall det finnas en ishockeyskola som ger utrymme för både bredd och elit. Upp till 14 års ålder (U14) spelar vi barnishockey där lek, glädje och bredd ska vara vägledande. Det ska vara roligt att träna och spela ishockey. Därefter tar ungdomsishockeyn vid med mer inriktning mot prestation/tävling. I LSK`s ishockeyskola skall alla ledare vara utbildade enligt Svenska hockeyförbundets utbildningsstege. Ledarna ska ha kompetens att kunna skapa en bra miljö med goda förutsättningar till utveckling för våra spelare. Det långsiktiga målet är att skapa förutsättningar för ishockeyskolans spelare att en dag kunna bli A-lagsspelare i LSK. Ishockeyskolan är en mångårig utbildning för ishockeyspelare. Varje åldersgrupp har en speciell ram som träningsinriktning, en kursplan som innehåller en mängd olika delmoment. Syftet med detta är att i så stor utsträckning som möjligt bedriva rätt träning i rätt ålder och därmed skapa en LEDSTÅNG att följa. Från skridskoskola / Björnliga till A-lag. LEDSTÅNGEN A-laget Juniorlag Ungdomishockey U16 div år U16 div år Barnishockey U14 div år U14 div år U12 div år U12 div år U10 div år U10 div år Björnliga 7-8 år Hockeyskola 6-7 år Skridskoskola 5-6 år Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till, föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill att vår verksamhet skall bedrivas.

3 Vår policy skall tillsammans med våra kursplaner skapa de förutsättningar som behövs för att vi ska fostra egna spelare till A-laget På följande sidor beskriver vi hur vi vill att olika saker skall hanteras i verksamheten. Mycket nöje med läsningen! LEDARE Som ledare i LSK ska man ta ansvar för den verksamhet som man bedriver. Som ledare har man fått ett förtroende och möjligheten att utbilda sig inom hockeyn men även att utvecklas som människa. Det är viktigt att man är en bra förebild och en god ambassadör för föreningen. Man ska respektera de beslut och riktlinjer som finns i föreningen. I Svenska Ishockeyförbundets utbildningar ska våra ledare delta för att kunna utbilda våra spelare på bästa sätt. Du som ledare ska bidra till att utveckla ishockeyspelare. Det är inte viktigast att vinna varje match. Ledare inom Lycksele SK s verksamhet ansvarar för att: skapa en bra prestationsmiljö i verksamheten. Det innebär att spelare ska kunna känna förtroende för ledarna, att spelaren utvecklas, en trygghet i gruppen och glädje till ishockeyn. ta ett aktiv ansvar för att skapa bra relationer med andra ledare i och utanför föreningen. beslut av hockeysektionen (HS) och Ungdomsansvarig(UA) verkställs. information från HS och UA förs vidare ut i verksamheten. idéer och synpunkter kanaliseras åter till HS eller UA. utbilda sig efter Svenska Ishockeyförbundets utbildningsstege. varje huvudtränare från C2 har gått minst Steg 1/Grundkurs. varje huvudtränare från A-pojkar har gått minst Steg 2 tränarkurs. individuella utvecklingssamtal (efter framtaget malldokument) ska hållas med samtliga spelare fom B2 och äldre, minst 2 stycken per spelare/säsong. samtliga lag lämnar in en skriven verksamhetsplan vid säsongsstart samt en verksamhetsberättelse efter säsongsavslut. SPELARE 1. Skridskoskolan 2. Hockeyskolan 3. Sitt ålderslag Målsättningen är att spelaren så småningom skall kunna slussas in i sitt ålderslag. Generellt gäller att alla spelar och tränar i sitt ålderslag. Permanent avsteg från denna grundtanke kan göras i de fall där huvudtränaren tillsammans med utvecklingsgruppen bedömer att så är fallet. En permanent uppflyttning kan endast beslutas av utvecklingsgruppen. Teknikutveckling, mognad och kamratskap är tre viktiga komponenter vid en sådan bedömning. Det kan även finnas praktiska och/eller sociala skäl till bedömningen.

4 BARNISHOCKEY T.o.m. 14 års ålder (U14) spelar vi barnishockey, vilken i träning såväl som i matcher, skall baseras på kunskap, bredd, lek och glädje. Bredd innebär att alla som vill skall få deltaga i verksamheten, tränings - och matchtillfällen skall för alla vara rikliga. Leken skall vara en grundförutsättning och den skall dessutom ske i samförstånd (alla förstår). Den skall vara ömsesidig (alla tycker om den) och den skall vara turtagande (alla får chansen). Träningar och matcher skall alltid ske på barnens villkor, vilket innebär utifrån deras förutsättningar. Träningar och matcher skall anpassas till individens färdighet och utveckling. Glädjen skall skapas via en positiv anda, byggd på positiva och glada tankar och känslor. Barnishockeyns målsättning är att alla skall spela, inte att vinna till varje pris. Undantaget är DM för U14-spelare där vi spelar för att vinna. Obligatorisk utrustning från Björnligespel tom U16 är hjälm med galler, skridskor, halsskydd och klubba. Det skall vara roligt att träna och spela ishockey! SKRIDSKOSKOLA Lycksele SK bedriver en verksamhet som går ut på att lära ut skridskoåkningens grunder. Till skridskoskolan kan man komma oanmäld. BJÖRNLIGAN Björnligan är en möjlighet att få prova på att spela ishockey. Den riktar sig till barn upp tom årskurs 2, där skolorna möter varandra. Rekryteringen sker vi besök i skolorna samt annonsering. HOCKEYSKOLA Här introduceras ishockeyspelandet. Verksamheten bygger mycket på lek och skridskoteknik. Till hockeyskolan kan man komma oanmäld. U10 (div 2) Organiserad träning där varje spelare som vill vara med måste anmäla sig. Verksamheten bygger på att vi spelar tvärbanespel och att vi försöker att lära ut skridskoåkningens grunder. U10 (div 1) Organiserad träning där varje spelare som vill vara med måste anmäla sig. U10 skall vara med i ett poolspel som Västerbottens Ishockeyförbund har rekommenderat. Tvärbanespel gäller, alla spelar lika mycket. Vikten läggs på skridskoåkning.

5 U12 (div 2) Skall vara med i av förbundet framtagen serie U12 div 2. Detta är första året som vi spelar på helplan. Träningen skall ske efter Svenska Ishockeyförbundets utbildningsplan. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. U 12 (div 1) Skall vara med i av förbundet framtagen serie U12 div 1. Detta är andra året som vi spelar på helplan. Träningen skall ske efter Svenska Ishockeyförbundets utbildningsplan. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. U 14 (div 2 ) Skall vara med i av förbundet framtagen serie U14 div 2. Träningen skall ske efter Svenska Ishockeyförbundets utbildningsplan. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. U 14 (div 1) Skall vara med i DM samt i av förbundet framtagen serie U14 div 1. Träningen skall ske efter Svenska Ishockeyförbundets utbildningsplan. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. UNGDOMSISHOCKEY Våra U 16-spelare (14-16 år) har inriktning mot prestation/tävling. Den prestationsinriktade ungdomsishockeyn skall i första hand ha som mål att utbilda spelarna. Träningar och teorilektioner skall ha hög prioritet, eftersom kunskapsförmedlingen är viktigast. I de matcher som spelas skall motståndet ha hög kvalitet. Matcherna skall ha hög prioritet, eftersom spelet och glädjen att spela ishockey är viktigast. I ungdomsishockeyn skall träningar och matcher planeras utifrån ungdomarnas förutsättningar, vilket innebär att träningar och matcher även här skall anpassas till individen och dennes färdighetsutveckling. U 16 Skall vara med i DM, SM samt i av förbundet framtagen serie U16 div 1. Träningen skall ske efter Svenska ishockeyförbundets utbildningsplan. För DM/SM spel gäller bästa spelare och bästa lag. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. TRÄNING Spelarna skall finnas på plats i god tid före träning så att uppvärmning, ombyte och genomgång av träningen kan klaras av utan onödig stress. Undantag görs för träningar som startar innan 17.00, där alla skall vara på plats så fort som möjligt. Efter träningen gäller viss typ av nedvarvning. Vid frånvaro från träning skall lagledare eller tränare meddelas, vilket skall vara rutin fr.o.m U10.

6 Fr.o.m. U10 skall inga föräldrar befinna sig i spelarbåset under träning, utan hänvisas till läktaren/entrén. Grovstädning av båset skall ske efter varje träning. Ansvariga är materialförvaltarna. Under träningen ställer vi höga krav på att spelarna lyssnar på tränarna och att de uppför sig mot varandra och mot ledarna på ett för alla godtagbart sätt. Målsättningen som Lycksele SK har är att vi skall vara 20 utespelare och 2 målvakter på varje träning. Detta innebär att vi ibland måste låna spelare mellan lagen. Det är fritt antal träningsmatcher på hemmaplan. OMKLÄDNINGSRUM Enbart en förälder per spelare bör hjälpa till med snörning och liknande, därefter skall det vara föräldratomt i omklädningsrummet. Vi vill också att det är föräldratomt i korridorerna i anslutning till omklädningsrummen och hänvisar i stället till entrén/ läktaren. Allt för att ge spelare och lagledning bästa möjliga förutsättningar till förberedelser utan störningsmoment. Fr.o.m U10 (div1) bör en viss skolning i omklädningsrummet inledas som syftar till att spelarna så småningom klarar sig utan föräldrar. Från U12 får inga föräldrar vara i omklädningsrummet. Varje spelare håller ordning på sin utrustning och sina ombyteskläder. Omklädningsrummet skall grovstädas efter varje avslutad träning och allt skräp ska kastas i papperskorgen. TEKNIKMÄRKET Alla spelare i ungdomsverksamheten skall genomgå teknikmärkestester. Efter godkänt prov, från tidigast U10, finns möjlighet att köpa Svenska Ishockeyförbundets teknikmärke i tyg. Övningarna skall läggas in i den vanliga träningsplaneringen för alla lag enligt följande: Knattemärket U10 (div1):övningarna skall användas i träningen under hela säsongen, märkesprov ska utföras. Bronsmärket för utespelare och målvakter U12: Övningarna skall användas i träningen under hela säsongen, märkesprov ska utföras. Silvermärket för utespelare och målvakter U12 (div1):övningarna kan användas i träningen under hela säsongen U14:Övningarna skall användas i träningen under hela säsongen, märkesprov ska utföras.

7 Guldmärket för utespelare och målvakter U14 (div1):övningarna kan användas i träningen under hela säsongen U16:Övningarna skall användas i träningen under hela säsongen, märkesprov ska utföras.

8 JUNIOR OCH SENIOR ISHOCKEY. I Lycksele SK s J- och A-lag skall de bästa spelarna spela. De undantag som skall göras är om någon spelare inte har haft nog träningsnärvaro, inte har visat bra uppförande eller på annat sätt skadat klubbens anseende. Om en spelare inte kan deltaga på alla träningar, så kan han ändå ges möjlighet att spela. För att detta skall få ske så måste A-lagstränaren ha fått godkännande av hockeysektionen. Målsättningen är att vi alltid skall starta matchen med full trupp (15+2). A-lagspelarna skall spela i J-laget om A-lagstränaren så kräver. A-lagspelaren skall då spela på sin ordinarie plats. Alla inblandade skall mot motståndare, domare och andra funktionärer uppträda på ett för klubben sportsligt och hedervärt sätt. J-lag Säsongen för J-lagspelare börjar i mitten av april och sträcker sig fram till slutet av mars. Målsättningen är att vi skall ha så få dispenser som möjligt. Hockeysektionen måste godkänna ev dispenser. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. A-lag Säsongen för A-lagspelare börjar i mitten av april och sträcker sig fram till slutet av mars. Om någon spelare skall kunna komma in i laget efter barmarksträningens start så måste A- lagstränaren ha fått ett skriftligt godkännande av hockeysektionen. Ett krav för detta är att spelare skall tillhöra de mest framträdande på sin position i laget. Lycksele SKs A-lag skall spela i högsta möjliga division. Matchning ska ske på ett för spelarna utvecklande sätt. A-lagets tränare har rätt att fritt välja spelare från U16-spelare och från J- lag. De spelare som skall spela i A-laget ska bo och träna i Lycksele. För att göra undantag från denna regel så måste A-lagets tränare ha fått ett skriftligt godkännande av hockeysektionen. SUDDA GRÄNSER För att utveckla våra spelare ska det finnas möjlighet till extra träning och matchtid. Spelarna ska ges möjlighet att träna och spela med både yngre och äldre lag. Det är tränarna som avgör vilka som ska spela, men det är hockeysektionen som är ytterst ansvarig. SERIESPEL Utvecklingsgruppen beslutar i vilken serie resp lag ska spela. TILLFÄLLIGA LÅN VID SERIE /CUPSPEL De lag som behöver låna spelare för att fylla sin trupp vid en match, löser det tränare emellan. Lån från äldre lag får förekomma enl Västerbottens Hockeyförbunds riktlinjer. Detta gäller inte målvakterna. Vid ev lån från andra klubbar eller dispensärenden så är det utvecklingsgruppen som tar beslut.

9 MATCH Gruppens huvudtränare beslutar om laguppställning enligt följande riktlinjer: alla spelare skall ges möjlighet att spela såväl tränings-, serie - som cupmatcher om möjligt skall spelarna, utifrån färdighetsutveckling och mognadsnivå, få ett så jämbördigt motstånd som möjligt Antal tränings-, serie - och cupmatcher per spelare skall i grunden vara ungefär lika inom laget, sett över hela säsongen. Större skillnader kan uppstå pga sjukdom eller annan längre frånvaro. Spelarna skall vara på plats på utsatt tid. Det skall vara föräldratomt i omklädningsrummet ett visst antal minuter före och efter match. Varje lagledning bestämmer själv vilka tider som gäller. Före, under och direkt efter matchen får endast lagledningen tillsammans med spelarna befinna sig i spelarbåset och/eller i dess närhet. Städning av båset skall ske efter varje match. Alla inblandade skall mot motståndare, domare och andra funktionärer uppträda på ett för klubben sportsligt och hedervärt sätt. CUPER Lycksele sportklubb är mycket duktig på att arrangera cuper. Varje ungdomslag tom U14 (div1) ska ha minst en hemma cup varje säsong. Att arrangera cuper innebär ett mycket roligt jobb och är en viktig del i att utveckla varje lags organisation och svetsa samman föräldrar, ledare och spelare. Deltagande i andra ishockeyföreningars cuper ser vi positivt på. Det är viktigt att visa upp oss och ta del av andras erfarenhet. Under cupspel skall de regler som arrangerande förening satt upp följas. Deltagandet ska dock godkännas av hockeysektionen. LYCKSELE SPORTKLUBB.

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning.

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning. Sida 1 2009-06-14 Innehållsförteckning IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING...2 Skolan...3 Droger och doping...3 Andra idrotter...3 Transporter...4 Ledare...5 Föräldrar...5 ISHOCKEY...6 LEDARE...7 SPELARE...9

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Föreningspolicy Barn- & Ungdomsishockey

Föreningspolicy Barn- & Ungdomsishockey Föreningspolicy Barn- & Ungdomsishockey Sportkommitté, Ungdom Nynäshamns IF Hockey Club 2014-02-05 Vår vision Vi gör Nynäshamn friskare genom att ge förutsättningar för en aktiv fritid, god hälsa och hög

Läs mer

Policy för Säters IF Ishockeyförening

Policy för Säters IF Ishockeyförening Sida 1 av 5 Policy för Säters IF Ishockeyförening Dagens sportvärld och dess omvärld förändras över tiden och Säters IF Ishockeyförenings strävan är att hela tiden ha en väl fungerande ungdomsverksamhet

Läs mer

BARA TILLSAMMANS KAN VI NÅ VÅRA MÅL 02

BARA TILLSAMMANS KAN VI NÅ VÅRA MÅL 02 V Vårt mål med verksamheten i Viking HC är att vara en förening som leder till utveckling. Vi har också en viktig uppgift sett i Kommunalt perspektiv. Vi vill ta ansvar för den enskilde individen som vill

Läs mer

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL Föreningens ambition är att skapa förutsättningar för att kunna tillhöra en av distriktets bästa ungdomsklubbar inom innebandy. Ambitionen är även att kombinera en elitsatsning inom föreningen

Läs mer

Version 1. Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten. Eksjö maj 2008 Reviderat

Version 1. Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten. Eksjö maj 2008 Reviderat Version 1 Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten Eksjö maj 2008 Reviderat Inledning... 3 Vision... 3 Sportsliga mål... 3 Sociala mål...5 Ansvar... 5 Dialogen... 5 Organisation...

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Röda tråden IFK Hallsberg

Röda tråden IFK Hallsberg Röda tråden IFK Hallsberg e-post: hallsbergshockey@telia.com 1 Innehåll Inledning... 3 Klubbens idé... 4 Övergripande mål... 5 Verksamhet... 5 Barnishockey (till och med 12 år)... 5 Några ledord för barnishockey...

Läs mer

POLICY FÖR FÄRJESTADS UNGDOMS- OCH JUNIORVERKSAMHET

POLICY FÖR FÄRJESTADS UNGDOMS- OCH JUNIORVERKSAMHET POLICY FÖR FÄRJESTADS UNGDOMS- OCH JUNIORVERKSAMHET RÖDA TRÅDEN INLEDNING BARA TILLSAMMANS KAN VI NÅ VÅRA MÅL Vårt mål med verksamheten i Färjestads BK är att vara ett elitlag som leder utvecklingen och

Läs mer

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken.

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. HUDDINGEVÄGEN Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. dok.hik.riktlinjer, version 3 2015/2016 1 Innehållsförteckning Huddingevägen. Sid 1 Sid 2

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32 KRIF POLICY Innehåll: Vision sid 2 Mål sid 3 Respekt sid 4 Alkohol, droger & doping sid 5 Tobak sid 7 Föräldrar sid 8 Ledare/tränare/funktionärer sid 10 Spelare sid 11 Cuper sid 12 Nybörjare sid 14 Flyttning

Läs mer

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31]

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Vår målsättning:... 3 Våra värdegrunder:... 4 Riktlinjer för KRIF Hockeys Barn och Ungdomsverksamhet... 5 Vår målsättning...

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik.

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Utgåva 1 20140401 Orangea tråden för U-sektionen. Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007.

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Riktlinjer Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Målet med verksamheten är att tillsammans skapa en meningsfull fritid för våra

Läs mer

Innehållsförteckning över lagpärm för Timrå IK:s ungdomslag

Innehållsförteckning över lagpärm för Timrå IK:s ungdomslag LAGPÄRM Innehållsförteckning över lagpärm för Timrå IK:s ungdomslag 1. Timrå IK:s organisation 2. Ungdomssektionens kansli och dess styrelse 3. Vår policy, ungdomssektionens kvalitetsprogram 4. Istidspolicy

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i Katrineholm, 2011-01-13 Policy Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Målsättning... 3 Organisation... 3

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för Timrå IK s Talangskola. Från Knatte till Världsklass. 1 Rev:

VERKSAMHETSPLAN för Timrå IK s Talangskola. Från Knatte till Världsklass. 1 Rev: VERKSAMHETSPLAN för Timrå IK s Talangskola Från Knatte till Världsklass 1 Rev: 2009-11-13 INNEHÅLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING - Vad är Talangskolan?... 3 - Ledstjärnor: Humana ledare Goda föräldrar

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2016/2017 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom Verksamhetsplan Sunne IK Ungdom 2012-11-05 Innehåll Sid Hockey är en underbar sport 3-4 Föreningen Målsättning Hockeyspelarnas utbildningsplan 4 Idrott och skola Utbildningsstegen 5-7 Utrustning 8 Att

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF

STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF Järveds IF ser Svenska Ishockeyförbundets projekt FairPlay & Respekt och allfair som en viktig grundsten i verksamheten och utbildar ledare, spelare, föräldrar och styrelse

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Haninge Anchors. Röda Tråden

Haninge Anchors. Röda Tråden Haninge Anchors Röda Tråden Ett styrdokument för hur vår klubb ska utveckla sin ungdoms-, junior och seniorverksamhet Inledning Röda Tråden är ett styrdokument för hur Haninge Anchors ska utveckla sin

Läs mer

Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club. Blå Tråden

Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club. Blå Tråden Övergripande mål för verksamheten inom Köping Hockey Club Blå Tråden 2008/2009 2015/2016-1 - Övergripande mål (Blåa tråden) för verksamheten inom Köping Hockey Verksamheten i Köping Hockey har som mål

Läs mer

Träningsplanering Team 04 / U11

Träningsplanering Team 04 / U11 Träningsplanering Team 04 / U11 Säsongen 2014 2015 Nuläge: 22st spelare inskrivna i laget. Bra grupp. Målsättning säsongen 2014 2015: Harmoni inom truppen. Behålla samtliga spelare. Glädje på träning och

Läs mer

Björklöven Vill !!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Björklöven Vill !!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Björklöven Vill Ett styrdokument för hur Björklöven ska utveckla sin verksamhet till att bli en av landets bästa ungdomsverksamheter inom ishockeyn Antaget vid Björklövens styrelsemöte 2014-09-29 Vision

Läs mer

Handbok tränare Lycksele Sportklubb Röda tråden Handbok för tränare Lycksele Sportklubb RÖDA TRÅDEN Utgåva

Handbok tränare Lycksele Sportklubb Röda tråden Handbok för tränare Lycksele Sportklubb RÖDA TRÅDEN Utgåva Handbok tränare Lycksele Sportklubb Röda tråden Handbok för tränare Lycksele Sportklubb RÖDA TRÅDEN Utgåva 1 2016-02-08 Handbok tränare Lycksele Sportklubb Röda tråden Inledning Denna handbok är till för

Läs mer

Den röd/blå tråden Kärlek Stolthet Tradition

Den röd/blå tråden Kärlek Stolthet Tradition Den röd/blå tråden Kärlek Stolthet Tradition Detta är en sammanfattad version av Den röd/blå tråden. En hel version finns och används i det interna arbetet. UNGDOM JUNIOR Lokalproducerad Bandy Edsbyn och

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Bålsta HC styrelses verksamhetsrapport för säsongen 2014-2015.

Bålsta HC styrelses verksamhetsrapport för säsongen 2014-2015. Bålsta HC styrelses verksamhetsrapport för säsongen 2014-2015. Styrelsen har haft ett styrelsemöte i månaden förutom juli månad. Vi startade verksamhetsåret med att styrelsen träffade kommunen, för att

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken.

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. HUDDINGEVÄGEN Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. dok.hik.riktlinjer, version orginal 2016/2017 1 Innehållsförteckning Huddingevägen. Sid 1

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Ungdomspolicy (kortversion)

Ungdomspolicy (kortversion) Ungdomspolicy (kortversion) Sport A-lag herr i Allsvenskan, A-lag dam Div 1 (i samarbete med Timrå IK), J20/AJ (i samarbete med Kovland IF), J18/BJ Elit, J18/BJ Lokal (ev. i samarbete med annan förening),

Läs mer

En presentation av IF Troja Ljungbys Verksamhet RÖDA TRÅDEN

En presentation av IF Troja Ljungbys Verksamhet RÖDA TRÅDEN En presentation av IF Troja Ljungbys Verksamhet RÖDA TRÅDEN Om IF Troja-Ljungby IF Troja-Ljungby är en av Smålands största föreningar med en lång och gedigen tradition. Visionen för klubben är att vårt

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Ungdomspolicy Halmstad Hockey

Ungdomspolicy Halmstad Hockey Vi vill: Ge våra ishockeyungdomar en meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö och hjälpa varje spelare till att bilda sig en positiv självuppfattning som individ och hockeyspelare. Låta våra hockeyungdomar

Läs mer

Utvecklingspolicy. ungdom

Utvecklingspolicy. ungdom Utvecklingspolicy ungdom Sidan 2 / 12 Utvecklingspolicy ungdomsverksamhet 1 INLEDNING UNGDOMSVERKSAMHET... 3 2 EKONOMI... 3 3 REGLER OCH RIKTLINJER... 3 3.1 GRUNDPRINCIPER FÖR BARN OCH UNGDOMSTRÄNING:...

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Klubben att spela och utvecklas i FÖRÄLDRAMÖTE SKRIDSKOSKOLAN Oktober 2, 2014 Tobias Larsson Agenda Vision, värdegrund och styrdokument Skridsko- och Hockeyskolorna

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är en vägledning för ledare i klubben. Den finns tillgänglig för föräldrar och barn som är medlemmar i föreningen. I Rävåsens

Läs mer

Röda Tråden för ishockeyverksamheten i Teg Ungdom

Röda Tråden för ishockeyverksamheten i Teg Ungdom Röda Tråden för ishockeyverksamheten i Teg Ungdom Innehållsförteckning Förord...3 Versionshantering...3 Organisation Teg Ungdom...4 Lagorganisation...5 Tränarstab...5 Lagledare...6 Materialförvaltare...6

Läs mer

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Kristianstad IK s Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Under trivsamma former ge varje ishockeyspelare en utbildning, både praktiskt och teoretiskt och med en så hög

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Utgåva: 2006:1 060820 Innehållsförteckning Flik: 0 sid 1 (2) Innehållsförteckning Innehåll Flik Sida Organisation 1 1 Målsättning 2 Övergripande målsättning 1 Sportslig målsättning 1 Förtydliganden 1 Riktlinjer

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10 1 Stockholms Ishockeyförbund ansvarar för ishockeyns organisation och tävlingsregler i Stockholm. Huvudregeln är att alla matcher ska spelas enligt Svenska Ishockeyförbundets och Stockholms Ishockeyförbunds

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Grönvita Tråden. OBS Arbetsmaterial, ver. 3. Policydokument

Grönvita Tråden. OBS Arbetsmaterial, ver. 3. Policydokument Hammarby Hockey Ungdom OBS Arbetsmaterial, ver. 3 Policydokument 2016-12-06 Denna policy utvärderas kontinuerligt av föreningens styrelse och nödvändiga revideringar görs i samband med detta Innehållsförteckning

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2016 Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Vår ledargrupp En huvudledargrupp Johan Ivarsson Micael Wahlrot

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Revision: 2.0 MÅL & POLICY. Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse

Revision: 2.0 MÅL & POLICY. Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse MÅL & POLICY Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Revisionshistorik... 4 Godkännande... 5 Mål... 6 Grundläggande Mål... 6 Sportsliga Mål... 7 Klubben... 7 Tränarutbildning... 7 Policy...

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2015-2016 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Version 4 ( ) VERKSAMHETSPLAN Utkast till Hockeyskolan Ekerö IK Hockey

Version 4 ( ) VERKSAMHETSPLAN Utkast till Hockeyskolan Ekerö IK Hockey Version 4 (2005-08-28) VERKSAMHETSPLAN Utkast till Hockeyskolan Ekerö IK Hockey INLEDNING Ishockey är en av de största sporterna i landet och den engagerar utövare och omgivning på ett fängslande och fantastiskt

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA.

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA. UNGDOMSSERIERNA A1 födda 2001-02 eller senare A2 födda 2001-02 eller senare B1 födda 2003-04 eller senare B2 födda 2003-04 eller senare C1 födda 2005-06 eller

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Utvecklingspolicy Grästorps IK Ungdom

Utvecklingspolicy Grästorps IK Ungdom Utvecklingspolicy Grästorps IK Ungdom 1. Inledning a. Klubbidé 2. Ekonomi (ideell förening och vad som krävs, att a-laget drar med sponsorer pga div 1 etc) 3. Regler och riktlinjer a. Värderingar b. Sportsliga

Läs mer

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.2 Syfte... 3 2. Verksamhetsmål...

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer