VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!"

Transkript

1 VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! Vi är en ideell förening i Tranemo, med målet att ge barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. Alla är välkomna hos oss.

2 BETALA MEDLEMSAVGIFT För att få spela fotboll i Tranemo IF Fotboll måste man betala medlemsavgift. Självklart får man provträna några gånger innan man betalar men för att få vara med och spela matcher samt att försäkringar ska gälla krävs medlemskap. RÖD TRÅD Hela vår verksamhet bygger på en röd tråd som finns att tillgå i ett annat dokument och som kan tillhandahållas av t.ex. våra ungdomsledare. ALLA BEHÖVS! De flesta av våra ledare är själva föräldrar till någon spelare, och får ingen ekonomisk ersättning för sitt arbete. Förutom fotboll finns det mycket annat som ska fungera kring ett lag, t.ex. administration, kioskverksamhet, inventeringar skjuts till matcher, lagkassa, tvätt, lagets hemsida. Vi förutsätter att du som förälder har möjlighet att hjälpa till med det ni tycker att ni kan bidra med. Alla kan göra lite! Vi hoppas och tror att ni kommer att trivas i Tranemo IF Fotboll!

3 Värdegrund Tranemos fotbollsverksamhet ska skapa en positiv och sund miljö där alla får lära sig fotboll och chans att utveckla ett livslångt intresse. Spelaren ska få känna sig sedd, värdefull och som en viktig del av en gemenskap. Både domare och spelare ska mötas med respekt och kunna känna trygghet. Vi tror på ett ständigt behov av utveckling och strävar efter en god balans mellan kontinuitet och förnyelse. Alla i föreningen ska respekteras och behandlas likvärdigt oavsett kön, ålder, hudfärg, religion, sexuell läggning, funktionshinder och etnisk bakgrund. Hela Tranemos verksamhet skall genomsyras av våra tre ledord: Glädje Passion Gemenskap

4 DIN ROLL SOM FÖRÄLDER TILL AKTIVA UNGDOMAR I TIF FOTBOLL Att vara fotbollsförälder är både roligt och spännande. Närvaro bör vara ledordet för en fotbollsförälder, vilket betyder att stödja, uppmuntra, trösta och finnas till hands dels för ditt eget och andras barn. Man skall få heja, tjoa och ha kul på träningar/matcher men det är ledarnas uppgift att sköta ditt barns fotbollsutveckling. Stödja och vara behjälplig till ledare om så krävs tex ställa upp om det saknas tränare/ledare eller övriga uppgifter Se till att ditt/dina barn äter och är väl förberedd till alla aktiviteter Ställa upp ideellt på föreningens aktiviteter Bistå med skjuts till matcher/cuper i samråd med ledare Ställa upp enligt schema i TIF kiosken på Tranehov Närvara vid föräldraträffar Visa hänsyn mot domaren och motståndarlaget Alla har rätt att göra misstag. Bra klubbgemenskap kompisanda trivsel ger bra social fostran

5 Riktlinjer Ungdomsledare Vi som förening vill/kräver att våra ungdomsledare framstår och agerar enligt följande: Skapa en positiv och trygg miljö för såväl spelare som föräldrar. Välkomna alla och ge alla individer möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Stärka kamratandan genom att ägna tid åt alla spelare vid varje tillfälle. Vara informativ, uppmuntrande och tydlig. Vara lyhörd, nyfiken, initiativtagande och frågvis för föreningens bästa. Deltaga vid ungdomsledarmöten. Vara ett bra föredöme så att våra ungdomar blir till självständiga och hänsynstagande individer. Komma väl förberedd till aktivitet och vara föreningsklädd.

6 Uppmuntra till rent spel på plan och förhindra all form av mobbing. Stimulera gruppens föräldrar till att deltaga i föreningen. Som ungdomsledare är du en representant för vår förening vilket förpliktigar. Visa respekt gentemot allt och alla. Som förening uppmanar vi alla ungdomsledare att genomgå utbildningar i olika form och steg i mån av tid och intresse. Utbildning och föreningskläder är självfallet något som föreningen bekostar.

7 Åldersgrupp 5 6 År Träning och inlärning Bör innehålla sammankomster Alla övningar ska vara lekfulla och gärna med boll Låt alla vara med på lika villkor Skapa trivsel, glädje, trygghet och förtroende för att skapa ett livslångt intresse till fotboll.

8 Övrigt Veta vilka Tranemo IF fotbolls färger är Informera om representationslagets matcher Skapa relationer med föräldrar och be dem närvara under sammankomsterna Skriv ner person och kontaktuppgifter Informera om medlemsavgiften och hemsidan Ombyte och dusch görs hemma Skapa din grupp i idrott online genom dialog med ungdomsansvarig. Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut.

9 Åldersgrupp 7-8 År Träning och inlärning Bör innehålla sammankomster Alla övningar ska vara lekfulla och gärna med boll Låt alla vara med på lika villkor Deltaga och arrangera poolspel Deltaga och arrangera inomhus cup Skapa trivsel, glädje, trygghet och förtroende för att skapa ett livslångt intresse till fotboll.

10 Övrigt Informera om representationslagets matcher Fördjupa relationerna med föräldrar och börja be om hjälp med diverse uppgifter Hålla minst ett föräldramöte Ombyte och dusch görs hemma Skriv ner person och kontaktuppgifter Informera om medlemsavgiften och hemsidan Kontrollera så att alla betalt sin medlemsavgift Se till så att din IOL grupp är uppdaterad. Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut.

11 Åldersgrupp 9 10 År Träning och inlärning Bör innehålla minst 1 2 träningar per vecka under säsong Alla övningar ska vara med boll men fortsatt lekfulla Låt alla vara med på lika villkor Deltaga i seriespel där alla spelar lika mycket Deltaga och arrangera inomhus cup Skapa trivsel, glädje, trygghet och förtroende för att skapa ett livslångt intresse till fotboll.

12 Övrigt Informera om representationslagets matcher Engagera föräldrar med diverse uppgifter, som vad som alla ska hjälpa till med under året, exempelvis kiosken på Tranehov, tvätt av kläder, körning till matcher m.m. Hålla minst ett föräldramöte Uppmuntra till ombyte och dusch på Tranehov Närvara även i den miljön för att motverka mobbning, snappa upp dåligt beteende och avstyr tillsammans med föräldrar innan det eskalerar. Skriv ner person och kontaktuppgifter Ställ krav på att alla betalar medlemsavgift vilket är ett villkor för att spela match. Se till så att din IOL grupp är uppdaterad. Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut.

13 Åldersgrupp år Träning och inlärning Träning 1 2 gånger/vecka Lekfulla övningar, glädje, trivsel och boll alltid i centrum Alla deltager lika mycket i matcher. Smålagsspel (2 4 man/lag), utveckla olika finter, dribblingsövningar, skjuta på mål, koordinationsövningar Bollkontroll är viktigaste området att träna under åren. Starta inlärning och utbildning enligt nedan Passningsskugga, vilja ha boll. Förstatouch/mottagning. Tillslag, passning och skott. Utmana, dribbla, väggspela. Deltaga och arrangera TIF cupen. Åk gärna iväg på andra cuper.

14 Övrigt Meddela när man inte kommer på träningen Titta på minst en hemmamatch för A laget tillsammans med ledarna under året Dusch och ombyte sker på Tranehov Närvara även i den miljön för att motverka mobbning, snappa upp dåligt beteende och avstyr tillsammans med föräldrar innan det eskalerar. Ställ krav på att alla betalar medlemsavgift vilket är ett villkor för att spela match. Se till så att din IOL grupp är uppdaterad. Upptaktsträff med föräldrar innan säsongens början, berätta upplägget av träning etc. samt vad som alla ska hjälpa till med under året, exempelvis kiosken på Tranehov, tvätt av kläder, körning till matcher m.m. Matchförberedelser korta och enkla instruktioner före match, gemensam uppvärmning under ledning av tränarna Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut. Spel i äldre lag sker endast genom kontakt med ledarna, uttagning till spel i äldre lag ska avgöras av träningsintensitet och rullande scheman om det är aktuellt.

15 Åldersgrupp år Träning och inlärning Träning 2 3 gånger/vecka under högsäsong beroende på matcher och 1gång/vecka inomhus alt. försäsong ute under lågsäsong. Kanske helt uppehåll under December och Januari Seriespel i 9 manna alternativt i 11 manna serier. Vid denna ålder börjar tävlingsmomentet med serier, DM och cuper. Börja arbeta med hur förluster och vinster skall tacklas. Toppning är fortsatt inte aktuellt, premiera träningsflit och intresse. Glädje och trivsel ska alltid vara nyckelord på träningarna. Fotbollsmässigt bör fokus ligga på nedan: Fortsätt utveckla tekniken och försök få ner antalet tillslag och viljan att ha boll för att snabbare förflytta den genom laget. Förstatouch/mottagning. Tillslag, passning och skott.

16 Påbörja utlärning av försvarsspel med press och understöd. Börja förklara hur alla dom ytor som finns på en stor plan kan krympas vid försvarsspel och utnyttjas vid anfallsspel. Deltaga och arrangera TIF cupen. Åk iväg på andra cuper. Övrigt Meddela när man inte kommer på träningen Titta på minst en hemmamatch för A laget tillsammans med ledarna under året Dusch och ombyte sker på Tranehov Närvara även i den miljön för att motverka mobbning, snappa upp dåligt beteende och avstyr tillsammans med föräldrar innan det eskalerar. Ställ krav på att alla betalar medlemsavgift vilket är ett villkor för att spela match. Se till så att din IOL grupp är uppdaterad.

17 Upptaktsträff med föräldrar innan säsongens början, berätta upplägget av träning etc. samt vad som alla ska hjälpa till med under året, exempelvis kiosken på Tranehov, tvätt av kläder, körning till matcher m.m. Matchförberedelser ha en rejäl genomgång före match, lägg fokus på hur ytorna bör användas. gemensam uppvärmning under ledning av tränarna Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut. Spel i äldre lag sker endast genom kontakt med ledarna, uttagning till spel i äldre lag ska avgöras av träningsintensitet och rullande scheman om det är aktuellt.

18 Åldersgrupp år Träning och inlärning Träning 2 3 gånger/vecka under högsäsong beroende på matcher och 1 gång/vecka inomhus alt. försäsong ute under lågsäsong. Kanske helt uppehåll under December och Januari Seriespel i 11 manna serier. Toppning är fortsatt inte aktuellt, premiera träningsflit och intresse. Glädje och trivsel ska alltid vara nyckelord på träningarna. Fotbollsmässigt bör fokus ligga på nedan: Fortsätt utveckla tekniken och försök få ner antalet tillslag och viljan att ha boll för att snabbare förflytta den genom laget. Förstatouch/mottagning. Tillslag, passning och skott. Fortsatt utveckling av försvarsspel med press och understöd, överflyttning på bollsida och markeringsspel.

19 Få ännu mer struktur gällande positioner i både försvarsspel och anfallsspel, samt kommunikation mellan spelare. Ställ lite högre krav på kampmomentet och försök få in det i övningar Åk iväg på andra cuper. Övrigt Meddela när man inte kommer på träningen Informera om A laget och försök skapa ett intresse att gå upp och titta Försök få så många som möjligt att hjälpa till som föreningsdomare Dusch och ombyte sker på Tranehov Närvara även i den miljön för att motverka mobbning, snappa upp dåligt beteende och avstyr tillsammans med föräldrar innan det eskalerar. Ställ krav på att alla betalar medlemsavgift vilket är ett villkor för att spela match. Se till så att din IOL grupp är uppdaterad.

20 Upptaktsträff med föräldrar innan säsongens början, berätta upplägget av träning etc. samt vad som alla ska hjälpa till med under året, exempelvis kiosken på Tranehov, tvätt av kläder, körning till matcher m.m. Matchförberedelser ha en rejäl genomgång före match. Gemensam avslutningsaktivitet efter årets slut. Spel i äldre lag sker endast genom kontakt med ledarna, uttagning till spel i äldre lag ska avgöras av träningsintensitet och rullande scheman om det är aktuellt.

21 Våra normer och regler i seniortruppen Vi är öppna och ärliga och ger konstruktiv feedback. Vi behandlar varandra med respekt. Vi pratar med varandra inte om. Vi respekterar varandras åsikter. Vi stöttar och hjälper varandra. Vi kommer i tid till träning och match och är förberedda. Vi städar omklädningsrummet efter varje samling. Vi skall vara föredömen i föreningen.

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen

TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen TIF Mallen för Tanums IF Fotboll Ungdomssektion Framtagen av Föreningens ungdomsledare & Ungdomssektionen Sidan 1 av 12 Innehåll Sida Inledning 3 Varför ska vi ha en TIF Mall. TIF Ungdomsfotbolls målsättning

Läs mer

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN FOTBOLLSKOLAN ---------------------- SENIORFOTBOLL 1 INLEDNING Den övergripande målsättningen med vår verksamhetsplan är att den skall vara ett levande dokument som

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Dagens agenda Information från ungdomssektionen Ledarorganisation 2015 Laget & föräldrar Föräldrainsatser under året Hemsidan, kalender, mail Träningar, cuper,

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas Lagträff Spånga IS Fotboll P01 Bas Vad ska vi prata om? 1. Presentera oss för varandra 2. SvFF och Spångamodellen 3. Lag och lagindelning 4. Spelsystem spelidé färdigheter 5. Träningsupplägg som stöder

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande DEN GULSVARTA SAMMANFATTNING Syfte med den gulsvarta tråden är att skapa en gemensam syn på hur vår verksamhet bedrivs. Det är ett levande dokument som anpassas för den tid vi lever i och den verksamhet

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte

ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte Agenda Klubbpolicy Utvecklingsplan Träningstider och upplägg Poolspel Roller till laget Medlemsavgifter Match och träningskläder Övrigt Klubbpolicy det som

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden)

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) -BARN OCH UNGDOMSFOTBOLL- 6 18 ÅR GRUNDSTENAR I LAGBYGGET Glädje en av de starkaste drivkrafterna för att barnen ska fortsätta med sin idrott är att det är roligt. Rättvisa

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 SPELARUTBILDNING 10-12 ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 Mål: Spelarna ska fortsätta spela fotboll och utveckla sin teknik. Vi tar hänsyn till att spelarna i den här åldern kan genomgå en fysisk utveckling Strategi:

Läs mer

Åsa IF Stiftelsen Dunross

Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Loggan(uppe till höger) finns på alla ungdomslags tröjor Dunross betalar inte Åsa IF för att sälja något, istället så ställer man krav att föreningen

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 1 Ett stort tack till våra IK Oden P08 Sponsorer! 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2 Ett stort tack till alla IK Oden P08 Föräldrar!

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

3-manna. RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL

3-manna. RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL 3-manna RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför Agenda Säsongsplanering & Info Vad ska vi träna på och varför Ledare Tränare Carina, Sara, Jenny, Ingalill, Patrik, Niclas, Kristian, Håkan Bootcamp mars Tränarutbildning C; 24/4 och 8/5 Lagledare Dilhani,

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

Barnverksamheten i Fanna BK

Barnverksamheten i Fanna BK Barnverksamheten i Fanna BK 10-12 år. Spelidé. Vi vill att FBK:s 7- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart Lagpolicy IK Sirius P04-Svart 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Sirius P04-Svart säsongen 2015. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 TORNS IF

Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 TORNS IF Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 Agenda ca 18.30 20.00 1) Välkommen till Torns IF 2) Torns IF s 04:or - Allmän information Värderingar laget.se/cumap Träningar Matcher/Cuper 3) Kommande aktiviteter

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 1 ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 2 INLEDNING Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande dokument som regelbundet används

Läs mer

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 Övergripande målsättning EIK F-98 s målsättningen skall vara: Erbjuda alla intresserade tjejer möjlighet att träna och spela fotboll Betona det roliga med fotboll Ge

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

5-manna. RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL

5-manna. RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL 5-manna RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening Först och främst vill vi i föreningen välkomna dig till oss, kul att du vill pröva dina vingar som fotbollstränare för barn och unga i GIK. När

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL

SÄRÖ IDROTTSKLUBB. IDROTTSGÅNGEN 2, SÄRÖ BILDAD ÅR 1925 Rev /ol Rev /ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL Rev. 061009/ol Rev.011013/ps UNGDOMSSEKTIONENS POLICY FÖR FOTBOLL INRIKTNING Allmänt Policyn är till för att hjälpa och stödja tränarna i sin verksamhet samt att säkerställa att klubbens värderingar efterlevs.

Läs mer

Föräldramöte IKKP04

Föräldramöte IKKP04 2012-02-19 Föräldramöte IKKP04 Presentation ledare, rollfördelning Klubbens Policy Hur ser träningsupplägget ut. Tider/dagar m.m. Veckans lirare, ansvarstagande av spelarna Seriespel, matchuttagning, spelsystem

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK 1 6 7 år Riktlinjer för träning, match och deltagande i cuper, 6 9 år Träningsinnehållet i denna åldersgrupp tar vid där fotbollsskolan slutat. Betoningen

Läs mer

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL 2013 IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL Målet är enligt IF Örnens värdegrund att erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning, så att alla som vill, oavsett förutsättningar

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer