KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsen (37) )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsen (37) )"

Transkript

1 20(37 Plats och tid Beslutande SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Bo Johansson, Älvsbyn, (s, ordförande Eva Nilsson, Överkalix, (s, tjg ers Christian Lindgren, Boden, (s Agneta Lipkin, Kalix, (s, t o m 30 Annika Eriksson, Luleå, (mp, tjg ers Margaretha Lindbäck, Luleå, (s, t o m 30 Lars Häggström, Arvidsjaur, (m Jan Larsson, Pajala, (v Brith Fäldt, Piteå, (v Övriga deltagande Raimo Päkkö, Haparanda, adj Karl Bergdahl, kansliet Ingrid Carlenius, kansliet Roger Kempainen, kansliet Anita Lindfors, kansliet Pär Röckner, kansliet, 25 Åsa Sturk, kansliet, sekr Fred Nordström, Nenet, 33 Utses att justera Christian Lindgren Underskrifter Sekreterare. Paragrafer: Åsa Sturk Ordförande. Bo Johansson Justerande.. Christian Lindgren

2 21(37 Styrelsen 19 Delgivningar a "En politisk plattform för Norrbotten". b Projekt "Stöd till förebyggande och främjande insatser i Norrbotten". c Avsiktsförklaring för finansiell samordning. d Förteckning över utsända cirkulär samt inkomna svar. e MBL-protokoll f Direktörens rapport. Avseende punkt d tas till protokollet att ledamöterna bör ta upp i respektive kommun att beslut kopplade till Kommunförbundet Norrbottens cirkulär bör återkopplas till vårt kansli. Avseende punkt f nämns i rapporten att intresseförfrågan avseende medlemskap i Norrbottens kommuner och landsting är översänd till Norrbottens läns landsting i enlighet med tidigare styrelsebeslut. En politisk arbetsgrupp bör utses som får i uppdrag att bevaka och ta tag i det fortsatta arbetet efter Norrbottens läns landstings svar i ärendet. att presidiet utses som arbetsgrupp avseende det fortsatta arbetet i frågan om Norrbottens kommuner och landsting, samt att i övrigt lägga delgivningarna till handlingarna.

3 22(37 20./. Bilagor. Rapporter från rapportörerna Föreligger skriftliga årsrapporter från a rapportörer för Tillväxt/Utveckling/Internationella frågor. b rapportör för barn- och utbildningsfrågor. c rapportör för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor. d Nationell utvecklingsplan för vård och omsorg om äldre. Prop 2005/06:115. Brith Fäldt och Bo Johansson rapporterar muntligt som europaforumsrappporöter om bl a landsbygdskonferensen i Storforsen och Nutek-konferens i Stockholm. att med godkännande lägga rapporterna till handlingarna.

4 23(37 21 Delegationsärende Enligt delegationsbeslut har direktören beslutat om följande projektanställningar. Ylva Sarri, äldreomsorg för minoriteter, , 100 % Petra Lundmark, Projekt BD Pop, , 75 % Följande projektanställningar har förlängts: Iiris Mäntyranta, Projekt Nationella minoriteter, , 25 % Marianne Forsgärde, FoU Äo, , 50 % Agneta Bygdell, FoU Ifo, , 50 % att med godkännande lägga delegationsärendet till handlingarna.

5 24(37 22./. Bilaga. Folkhälsopolitisk strategi för Norrbotten Norrbottens läns landsting och Kommunförbundet Norrbotten arbetar, enligt tidigare beslut, med en folkhälsopolitisk strategi för länet. En styrgrupp har tillsatts för detta arbete. Strategin ligger nu färdig för remissbehandling i kommuner och nätverk. Vid beredningen inför Kommunförbundet Norrbottens styrelse välkomnades strategin som ett nödvändigt dokument för att föra folkhälsoarbetet framåt i länet. Ett önskemål om en tydligare beskrivning av samarbetet med övriga länsaktörer, framför allt Länsstyrelsen, efterlyses dock. En fördjupning av förslaget om en samordnad årlig uppföljning av hälsoindikatorer ansågs också vara nödvändig. Vilka resurser krävs och hur skapas dessa? att förslaget till Folkhälsopolitisk strategi sänds ut till kommunerna för remissbehandling och att svaren insändes senast till Kommunförbundet Norrbotten, samt att styrelsen slutgiltigt tar ställning till strategin vid sitt sammanträde

6 25(37 23./. Bilaga. Upphandlingspolicy för Kommunförbundet Norrbotten Föreligger förslag till upphandlingspolicy för Kommunförbundet Norrbotten. Efter att förslaget till upphandlingspolicy upprättades har ett slutbetänkande kommit då det gäller LoU, där begreppet "lågt värde" satts till strax över kr. Med anledning av detta bör beloppet ändras även i förslaget avseende direktupphandling. att efter justering av belopp för direktupphandling till kr fastställa upphandlingspolicy enligt bilagt förslag.

7 26(37 24 Kommunal samverkan avseende uppbyggnad och utveckling av ett Geografiskt Informationssystem, GIS i Norrbotten Under många år har såväl länets kommuner som staten gjort stora investeringar i geografisk information och fastighetsinformation, minst MKR. Det är nu viktigt att dessa databaser med lägesbunden information kommer till en bred användning i samhället och att investeringarna därmed ger en effektiv utdelning. För att åstadkomma detta krävs att tekniken för att nyttja informationen är så enkel som möjligt så att olika handläggare - utan speciell teknisk kompetens - kan tillgodogöra sig informationen. Hittills har det i första hand varit specialister som tillgodogjort sig informationen från dessa databaser. Målet bör vara att alla i Norrbotten - som i sin verksamhet har behov av lägesbunden information - på ett enkelt sätt skall kunna få tillgång till befintlig information. Det finns många faktorer som talar för att det nu är rätt tid för att genomföra ett sådant tekniksprång. Länet är väl försett med geografiska databaser av hög kvalitet inom såväl det små- som storskaliga området. Grundläggande geografisk information från Lantmäteriet finns över hela länet. Stora och betydelsefulla utbildningsinsatser har gjorts för att öka kunskapen inom området t.ex. StrateGIS- projektet. Det finns i dag beprövade tekniska lösningar för en bred användning av geografisk information. Kommunerna har i stor utsträckning digitala storskaliga primärkartor över prioriterade områden. Förutsättningarna för att genomföra ett tekniksprång på ett framgångsrikt sätt ökar väsentligt om det kan åstadkommas genom en bred samverkan mellan länets huvudaktörer inom området. Eftersom länet gynnas av att information kan utväxlas mellan olika intressenter är en sådan samverkan betydelsefull även i andra avseenden. Länets huvudaktörer kan tänkas vara: Kommunerna Länsstyrelsen Landstinget Kommunförbundet Lantmäteriet Skogsvårdsstyrelsen M.fl.

8 27(37 Konsekvenser av en samverkan Genom en samverkan mellan kommunerna m.fl. intressenter i länet får samtliga intressenter tillgång till ett effektivt GIS. Investeringskostnaderna för uppbyggnaden av ett gemensamt GIS för samtliga kommuner i länet blir marginellt högre än vid uppbyggnaden vid en enskild kommun. Utan samverkan mellan kommunerna blir det mest troliga scenariot att endast 3-4 kommuner kommer att klara nödvändiga investeringar för en effektivisering av verksamheten med stöd av GIS. Utveckling av GIS i andra län. Under de två senaste åren har utredningar genomförts inom bl.a. Värmlands- och Gävleborgs län vilket resulterat i att Värmlands- och Gävleborgskommunerna beslutat att etablera en gemensam plattform för utveckling av GIS inom respektive län. I samarbetet ingår även Landstinget, Länsstyrelsen, Lantmäteriet m.fl. Presidiets förslag Mot bakgrund av ovan nämnda föreslås styrelsen att Kommunförbundet Norrbotten ska upphandla en förstudie i syfte att klarlägga förutsättningarna för en kommunal samverkan för uppbyggnad av en gemensam plattform för GIS i Norrbotten. Studien ska omfatta: Dokumentation av den nuvarande tekniska och ekonomiska statusen för GIS i kommunerna. Redovisning av konsekvenserna för en kommunal samverkan med GIS. En bedömning av intresse hos ytterligare aktörer att delta i aktuell samverkan. Genomförande Utredningen påbörjas under april 2006 och rapporten redovisas till Kommunförbundet senast under december Kostnader Kostnaderna för utredningen beräknas till två arbetsmånader och ett takpris på cirka kr vilket inkluderar konsultarvode, rese- och logikostnader. Finansiering föreslås tas ur föregående års resultat. Direktören rapporterar att ärendet diskuterats vid kommunchefernas länsträff 29 mars Kommuncheferna ville förankra ärendet på hemmaplan och ta upp ny diskussion vid träff 7 juni att bordlägga ärendet i avvaktan på kommunchefernas diskussion 7/6 och ta upp ärendet på nytt vid styrelsens sammanträde 15/6.

9 28(37 25./. Bilaga. Gymnasieutredningen Pär Röckner, kansliet, presenterar slutrapporten angående gymnasiesamverkan i Norrbotten. Slutrapporten har även presenterats för gymnasieutredningens ledningsgrupp som är länets barn- och utbildningsnämndsordföranden. Ledningsgruppen beslutade att rekommendera Kommunförbundet Norrbottens styrelse att anta slutrapporten i sin helhet med betoning på följande punkter. 1. Information och marknadsföring Att upprätta en webbplats- webbplattform för gymnasieskolorna och vuxnas lärande Norrbotten. 2. Strategi och utvecklingsgrupp Att inrätta en strategi och utvecklingsgrupp för länets gymnasieskolor. 3. Inventering av utbud och behov Att kommunerna årligen inventera det lokala utbudet. Behovet från näringslivet och ungdomarna skall analyseras och matchas mot utbudet. 4. Länsstrategiska utbildningar och inriktningar Att strategiskt profilera vissa utbildningar inriktningar med branscherna i länet. 5. Projektverksamhet Att tillsammans med kommunernas gymnasieskolor utveckla projekt med inriktningen på distansteknik/fjärrteknik samt kvalitetsutveckling av yrkesförberedande program. 6. Flexibelt resande Att Kommunförbundet Norrbotten snarast inleder en förhandling med Länstrafiken Norrbottens län AB om ett nytt avtal för gymnasieskolan. 7. Projektledartjänst Utredningen föreslår en 50% tjänst för gymnasiestrategin , finansieringen bör sökas i projektform från kommunerna och Länsarbetsnämnden, Länsstyrelsen samt Landstinget. 8. Tidsplanen Att slutrapporten samarbetsavtalet tas upp på kommunfullmäktige i respektive kommun samt barn och utbildningsnämnden under 2006.

10 29(37 att rekommendera länets kommuner att anta avtalsförslaget, samt att i övrigt översända rapporten till kommunerna med notering att Kommunförbundet Norrbotten avser att regionvis informera länets kommuner om rapportens innehåll.

11 30(37 26 Projektet dinidé.nu Styrelsen beslutade , 57, om medfinansiering med kr Norrbottens Kooperativa Utvecklingscentrum (NKU ansöker om att få skjuta upp medfinansieringen för projektet dinidé.nu med start januari 2007 (ett år. En orsak är att projektstarten uppskjuts pga att personen som arbetat fram projektet och är tänkt som projektledare kommer att vara föräldraledig fr o m juni t o m december Den andra orsaken är att projektet saknar en femtedel av den totala finansieringen, dvs ca 1 miljon kronor. Detta tror huvudaktörerna kan komma att lösas på ett enklare sätt om starten skjuts upp ett år till januari att skjuta upp medfinansieringen ett år med start 2007.

12 31(37 27 Årsredovisning 2005 Föreligger årsredovisning 2005 för Kommunförbundet Norrbotten../. Bilaga. att med godkännande lägga årsredovisningen till handlingarna.

13 32(37 28 Förslag till disposition av 2005 års resultat I bokslutet för år 2005 redovisas ett ekonomiskt överskott om kronor. De viktigaste skälen till överskottet är en ökad andel projekt vilket har medfört ökade intäkter och reducerade lönekostnader, ökade intäkter från medlemmarna och större intäkter av kurser och konferenser än budgeterat. I samband med årsskiftet har kansliet utvärderat år 2005 och analyserat år 2006 och funnit behov av ett antal utvecklingssatsningar vilka skulle kunna finansieras med överskottet. Förslag föreligger om beslut att överskottet från år 2005 förs till förbundets kapital och att direktören delegeras att vid behov löpande under år 2006 fatta beslut och därmed disponera ekonomiska medel enligt nedan (maximalt kr. Omdisponering av lokaler och förnyelse av kontorsmiljöer. Planering och genomförande av förbundets 60-årsdag. Förbundet medfinansierar projektet Skolmedling med kr per läsår 2006/2007 och 2007/2008. I samverkan med NLL göra en kartläggning och analys av barn, ungdomar och vuxnas behov av vård och behandlingsinsatser i länet. Medfinansiering av projekt Vattendirektivet under år Kompetensutveckling i engelska vid kansliet. Inrättande av reception för MediaCenter. Medel för GIS-samverkan. Medel för satsning på "Virtuella möten". att direktören delegeras att vid behov löpande under år 2006 fatta beslut och därmed fördela och disponera ekonomiska medel med maximalt kr.

14 33(37 29 Fyllnadsval till Nordkalottrådet Med anledning av Per Lavanders bortgång görs fyllnadsval till Nordkalottrådet. Presidiet föreslår att som representant utses Roger Kempainen. Agneta Lipkin tycker att representanten bör vara politiskt förankrad och föreslår Bo Johansson som representant. Ordföranden lägger proposition på förslagen. att utse Bo Johansson som representant för Kommunförbundet Norrbotten i Nordkalottrådet.

15 34(37 30 NENET - förslag till styrelse Kommunförbundet Norrbottens styrelse är valberedning till NENETs styrelse. Inför NENETs årsstämma har nomineringar inkommit från länets kommuner. att överlämna följande förslag till bolagsstyrelse för NENET. Ordinarie Henning Åhman, Arvidsjaur Lars Alriksson, Gällivare Inger Wikman, Jokkmokk Valter Lindh, Kalix Kenneth Stålnacke, Kiruna Runo Vikström, Luleå Britt-Marie Honkamaa, Övertorneå Ersättare John Sundström, Arjeplog vakant, Boden Raimo Päkkö, Haparanda Bengt Niska, Pajala Ulf Hedman, Piteå Peter Eriksson, Älvsbyn Per Larsson, Överkalix

16 35(37 31 Den politiska plattformen Anita Lindfors, kansliet, informerar om framtagandet av den politiska plattformen. Kommunförbundets och landstingets politiker har gemensamt i den så kallade Tillväxtberedningen fört en process, där man utifrån ett norrbottniskt perspektiv förankrat idéer och diskuterat prioriteringar kring regionala utvecklingsfrågor. Ett led i processen var Norrbottenskonferensen 2005, där 140 lokala och regionala politiker samlades för att diskutera politiska prioriteringar avseende framtiden och kommande programarbete. EUs sammanhållningspolitik för perioden ska utgöra en grund för den nationella strategin och regionala utvecklingsprogram (RUP. Strategin ska utgå från Lissabonmålen med fokus på tillväxt och sysselsättning. Den nationella utvecklingspolitiken ställer tydliga krav på tillväxtfokus i kommande regionala utvecklingsprogram samt lyfter fram betydelsen av politiska prioriteringar för regionens utveckling. Det har varit olika aktiviteter inom Europaforum samt dialogmöten med Näringsdepartementet för att påverka utformningen av den nationella strategin. Huvudlinjen är att den nationella strategin ska utgå ifrån varje regions unika förutsättningar. Ambitionen är nu att den politiska plattformen ska utgöra utgångspunkt för den fortsatta RUP processen inom partnerskapet för att ta fram regionala strategier och program för en långsiktig utveckling och tillväxt i länet samt stärka det politiska företrädarskapet. Informationen föranleder inget beslut.

17 36(37 32 North Sweden Sabine Mayer, ny kontorschef på North Swedens Luleåkontor presenterar sig. Hon informerar även om den nya sammanhållningspolitiken som håller på att utformas samt Mål 2. Informationen föranleder inget beslut

18 37(37 33 NENET - Hållbar energianvändning Fred Nordström informerar om NENETs tankar kring en energistrategi för länet. Styrelsen tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

Eva Nilsson, Överkalix, (s)

Eva Nilsson, Överkalix, (s) 2006-10-26 79 (89) Plats och tid Beslutande SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Bo Johansson, Älvsbyn, (s), ordförande Maj-Britt Lindström, (s), Piteå Margareta Lindbäck, (s),

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SWECO- huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr

KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SWECO- huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr 2005-06-02 34(52) Plats och tid Beslutande SWECO- huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Jan Larsson, Pajala, (v), tjg ordförande Eva Nilsson, Överkalix, (s), tjg ers Maj-Britt Lindström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Lotta Åman, (s), Arvidsjaur Torbjörn Lidberg, (s),

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Hotell Storforsen, Bredsel, Älvsbyns kommun. Enligt 34, bilaga ombudsförteckning

Hotell Storforsen, Bredsel, Älvsbyns kommun. Enligt 34, bilaga ombudsförteckning 41/57 Plats Beslutande Övriga Hotell Storforsen, Bredsel, Älvsbyns kommun Enligt 34, bilaga ombudsförteckning Bo Johansson, (s), styrelseordförande, Älvsbyn Lars Häggström, (m), styrelseledamot, Arvidsjaur

Läs mer

8/18 Socialberedningen gemensamt

8/18 Socialberedningen gemensamt 8/18 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Beslutande, Socialberedningen Övriga deltagare Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda,

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Extra sammanträde Sida 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Extra sammanträde Sida 1 (5) Styrelsen Extra sammanträde 2016-01-15 Sida 1 (5) Plats Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Kungsgatan 23 B, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Lotta Åman,

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162) Styrelsen 2010-09-23 145(162) Plats Beslutande Kulturens Hus, Luleå Karl Petersen, (s), Luleå Anna Hövenmark, (v), Jokkmokk Britta Flinkfeldt-Jansson, (s), Arjeplog Tommy Nyström, (s), Gällivare Robert

Läs mer

27/35 Socialberedningen gemensamt

27/35 Socialberedningen gemensamt 27/35 Plats Arkitektkopias sammanträdesrum Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Beslutande, Socialberedningen Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s) Haparanda

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsen 2006-02-09 1(19) )

KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsen 2006-02-09 1(19) ) 1(19 Plats och tid Beslutande SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Bo Johansson, Älvsbyn, (s, ordförande Maj-Britt Lindström, Piteå, (s Christian Lindgren, Boden, (s Annika Eriksson,

Läs mer

Arbetsordning för Kommunförbundet Norrbotten

Arbetsordning för Kommunförbundet Norrbotten Arbetsordning för Kommunförbundet Norrbotten Innehåll Arbetsordning för Kommunförbundet Norrbotten... 1 1. Bakgrund... 2 2. Uppdraget... 2 3. Kommunförbundet Norrbottens organisation och ansvarsområden...

Läs mer

Bill Nilsson Ordförande. Anders Sundström Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Bill Nilsson Ordförande. Anders Sundström Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare 1/ 19 Plats Västra Varvsgatan 11, Arkitektkopias sammanträdesrum, Luleå Beslutande Övriga deltagande Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Kenneth Nilsson, (-), Kiruna Agnetha Eriksson, (s), Piteå Anders Sundström,

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 38/49 Plats Sammanträdesrum 1, Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s) Älvsbyn Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s), Kiruna Marlene

Läs mer

Protokoll från styrelsens sammanträde

Protokoll från styrelsens sammanträde Protokoll från styrelsens sammanträde BESLUTANDE Britta Flinkfeldt, (S), Arjeplog Peter Waara, (S), Haparanda Robert Bernhardsson, (S), Jokkmokk Kristina Zakrisson, (S), Kiruna Niklas Nordström, (S), Luleå

Läs mer

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT Sida 1 (9) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius, kansliet Annica Henriksson, kansliet Kjell-Åke

Läs mer

Kulturens Hus, Olga Bardhrummet, Luleå

Kulturens Hus, Olga Bardhrummet, Luleå 146/ 175 Plats Beslutande Insynsledamöter Kulturens Hus, Olga Bardhrummet, Luleå Bengt-Urban Fransson, (s), Arjeplog Jerry T Johansson, (s), Arvidsjaur Olle Lindström, (m), Boden Sven-Erik Bucht,(s), Haparanda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 1 (31) Elite Stadshotellet, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 1 (31) Elite Stadshotellet, Luleå Styrelsen 2015-01-12 Sida 1 (31) Plats Elite Stadshotellet, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Beslutande partirepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Jeanette Wäppling, (v), Gällivare

Läs mer

1/11 Socialberedningen gemensamt

1/11 Socialberedningen gemensamt 1/11 Plats Hotell Best Western Arctic, Luleå Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Beslutande, Socialberedningen Deltagande ersättare, Barn och utbildningsberedningen Deltagande ersättare, Socialberedningen

Läs mer

Fyllnadsval av ledamot i styrelsen

Fyllnadsval av ledamot i styrelsen 53(82 Plats och tid SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Beslutande Jan Larsson, Pajala, (v, tjg ordförande, 48-49 Bo Johansson, Älvsbyn, (s, ordförande, 50-71 Eva Nilsson, Överkalix,

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 1 (13) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet BESLUTANDE UNDERSKRIFTER 1-9 Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå Bengt Westman,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Sammanträdesdatum. Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 1/16 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande, Övriga deltagare Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda, Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna Rolf

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

1/16 Socialberedningen gemensamt

1/16 Socialberedningen gemensamt 1/16 Plats Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Carina Sammeli, (s), Luleå Bengt Westman, (s), Haparanda Roger Suup, (s), Kiruna Sture Nordin, (s),

Läs mer

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt Barn- och utbildningsberedningen 2011-11-10 Kallelse till sammanträde Plats: Arkitektkopias sammanträdesrum, Västra Varvsgatan 11, Luleå Sammanträdet hålls på entréplanet i samma hus som Kommunförbundet

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll från Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdagen den 4 september 2014 10.00-16.00, Sunderbyns Kurs- och konferens Landstinget Kent Ögren (S) Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm, (NS)

Läs mer

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT SIDA 7 AV 16 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (MP), Kalix Carina Sammeli, (S), Luleå Bengt Westman, (S), Haparanda Roger Suup, (S), Kiruna Sture Nordin, (S),

Läs mer

Sida Styrelsen av 20

Sida Styrelsen av 20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Styrelsen 2007-03-01 1av 20 Plats och tid Beslutande SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Bo Johansson, Älvsbyn, (s), ordförande Maj-Britt Lindström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 66 (91)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 66 (91) Styrelsen 2015-06-11 Sida 66 (91) Plats Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Kungsgatan 23 B, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Beslutande partirepresentanter Övriga deltagare Britta Flinkfeldt Jansson,

Läs mer

1/16 Socialberedningen gemensamt

1/16 Socialberedningen gemensamt 1/16 Plats Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s) Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup,

Läs mer

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN RKM PROTOKOLL 1(10) Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer torsdagen den 26 januari 2017 k1.10.50-11.30 Regionala kollektivtrafikmyndigheten, Smedjegatan 19,

Läs mer

Bill Nilsson Ordförande. Anders Sundström Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Bill Nilsson Ordförande. Anders Sundström Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare 69/77 Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s) Älvsbyn Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s), Kiruna Iris Dimitri, (v), Gällivare Anders Sundström,

Läs mer

Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud. Styrelse 14 kommunrepresentanter partirepresentanter

Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud. Styrelse 14 kommunrepresentanter partirepresentanter Socialberedning 7 ledamöter Barn- och utbildningsberedning 7 ledamöter Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud Styrelse 14 kommunrepresentanter + 4-5 partirepresentanter Presidiet 3 ledamöter Direktör Regionalt

Läs mer

Nordkalotten Hotell och Konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och Konferens, Luleå SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats Nordkalotten Hotell och Konferens, Luleå Beslutande Enligt 1, bilaga ombudsförteckning Övriga Bengt Ek, (s), Piteå, revisor Olle Lindström, (m), Boden, ledamot i styrelsen Eva

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 1/ 13 Plats Västra Varvsgatan 11, Arkitektkopias sammanträdesrum, Luleå Beslutande Övriga deltagande Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors Eriksson, (s). Luleå Marlene Haara, (s), Haparanda Ayse

Läs mer

Kenneth Nilsson Justerare

Kenneth Nilsson Justerare 1/9 Plats Hotell Best Western Arctic, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala. Bill Nilsson, (s), Älvsbyn Agneta Eriksson, (s), Piteå Tjänstgörande ersättare Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson,

Läs mer

29/40 Socialberedningen gemensamt

29/40 Socialberedningen gemensamt 29/40 Plats Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Birgitta Persson,(s), Överkalix Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna Rigmor Åström,

Läs mer

Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis Samuelsson, (c), Kalix

Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis Samuelsson, (c), Kalix 27/36 Plats Arkitektkopias sammanträdeslokal, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande, Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis

Läs mer

Regionalt Utvecklingscentrum, förslag till fortsatt verksamhet

Regionalt Utvecklingscentrum, förslag till fortsatt verksamhet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2009-12-10 87(98) 55 Regionalt Utvecklingscentrum, förslag till fortsatt verksamhet Regionalt utvecklingscentrum är en mötesplats för skolan i Norrbotten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll från Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen

Sammanträdesprotokoll från Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen Sammanträdesprotokoll från Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (mp), Kalix 1-9 Carina Sammeli, (s), Luleå

Läs mer

Kommunförbundet Norrbottens lokaler, sammanträdesrum 1, Västra Varvsgatan 11, Luleå

Kommunförbundet Norrbottens lokaler, sammanträdesrum 1, Västra Varvsgatan 11, Luleå 10/25 Plats Kommunförbundet Norrbottens lokaler, sammanträdesrum 1, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala. Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson,

Läs mer

Delgivningar till styrelsen för Kommunförbundet Norrbotten under sammanträdet 2007-09-13

Delgivningar till styrelsen för Kommunförbundet Norrbotten under sammanträdet 2007-09-13 Delgivningar till styrelsen för Kommunförbundet Norrbotten under sammanträdet 2007-09-13 Nominering Interreg IV Nord Tillväxtberedningens protokoll Skrivelse angående OBS-platser i länet Protokoll från

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott 2013-10-29 35 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-10.30. Beslutande

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

17/28 Socialberedningen gemensamt

17/28 Socialberedningen gemensamt 17/28 Plats Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Birgitta Persson,(s), Överkalix Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna Rigmor Åström,

Läs mer

NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten

NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten ÄGARE IT Norrbotten AB ägs av Norrbottens 14 kommuner Arvidsjaur, Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kalix,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Blad Kommunstyrelsen 2009-10-05 222 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 10.00-18.00. Beslutande Sven-Olov Granlund (c), ordförande Lotta Åman (s) Tom Lundberg (s) Ulf Isaksson

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

PROTOKOLL tisdagen den 4 oktober Enligt närvarolistan på sidan 2

PROTOKOLL tisdagen den 4 oktober Enligt närvarolistan på sidan 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer PROTOKOLL tisdagen den 4 oktober 2016 k1.11.25-12.00 Sammanträdesrummet, Länstrafiken i Norrbotten, Överkalix Enligt

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

Kommunförvaltningen, B-salen

Kommunförvaltningen, B-salen PROTOKOLL 1(10) Tid: Kl 8:30: - 12:00 Plats: Kommunförvaltningen, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Gun-Britt Johansson, c Ingrid Dahlberg, Ns Lisbeth

Läs mer

Prioriterade områden

Prioriterade områden 2017-10-25 Överenskommelse om organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola, mellan länets kommuner och Region Norrbotten. Bakgrund Länets kommuner och Region

Läs mer

RKM3s REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN

RKM3s REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN RKM3s PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatu m Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande tisdagen den 30 augusti 2016 k1.11.00 13.00 Sammanträdesrummet, Länstrafiken i Norrbotten, Överkalix

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 1 (28) Videokonferens

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Sida 1 (28) Videokonferens Styrelsen 2012-03-22 Sida 1 (28) Plats Videokonferens Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt-Jansson, (s), Arjeplog Jerry T Johansson, (s), Arvidsjaur Torbjörn Lidberg, (s), Boden Gunnel Simu,

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 14 av 26 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet Catarina Lundqvist, kansliet

Läs mer

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(21) Tid: Kl 8:30: - 15:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Ingrid Dahlberg,

Läs mer

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Socialnämndens utskott - delegering 2008-01-29 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.30. Beslutande Henning Åhman (s), ordförande

Läs mer

Implementering av Nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården i Norrbotten ansökan om statliga utvecklingsmedel.

Implementering av Nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården i Norrbotten ansökan om statliga utvecklingsmedel. Cirkulär 6-07 Till Socialnämnd eller motsvarande Implementering av Nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården i Norrbotten ansökan om statliga utvecklingsmedel. Presidiet i Kommunförbundet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-04-19 114 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 16.00-16.30. Beslutande Lotta Åman (s), ordförande Lena Karlsson (s) Björn Lundberg (s) Britt-Inger Hedman (v) Bjarne Hald

Läs mer

SLUTDOKUMENTATION FRISK-SATSNINGEN April Januari 2008

SLUTDOKUMENTATION FRISK-SATSNINGEN April Januari 2008 SLUTDOKUMENTATION FRISK-SATSNINGEN April 2004 - Januari 2008 Förenade Regionala Initiativtagare Startar Kampen Birgitta Johansson, processledare Anna-mari Ruisniemi, processassistans Bakgrund Förstudie

Läs mer

Nytt förslag på regional utvecklingsenhet för socialtjänsten i Skåne med uppdrag att stödja kunskapsutveckling

Nytt förslag på regional utvecklingsenhet för socialtjänsten i Skåne med uppdrag att stödja kunskapsutveckling Datum 2014-12-01 Beteckning Dnr 14-7-57 Avdelning socialtjänst, vård och omsorg Skånes kommuner Nytt förslag på regional utvecklingsenhet för socialtjänsten i Skåne med uppdrag att stödja kunskapsutveckling

Läs mer

Ordinarie ledamöter och ersättare i Barn- och utbildningsberedningen Kallelse till sammanträde

Ordinarie ledamöter och ersättare i Barn- och utbildningsberedningen Kallelse till sammanträde Kallelse till sammanträde Plats: Nordkalotten Hotell och konferens i Luleå (efter vägen mot Kallax flygplats) Tid: Tisdag den 3 maj med start 10.00 Program 09.30 Kaffe/thé och smörgås står framdukat 10.00

Läs mer

Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål

Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete 1 Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål Gustav Malmqvist Huvudsekreterare 2 Internationell context Trender och tendenser i omvärlden EU som policyskapare

Läs mer

För information, sök projektledaren Jan Henriksson, telefon:070 6078255 E post: jan.henriksson@bd.komforb.se

För information, sök projektledaren Jan Henriksson, telefon:070 6078255 E post: jan.henriksson@bd.komforb.se AUGUSTI 09 Vi kan blicka tillbaka på en sommar med sol i hela länet och förhoppningsvis har det gett oss extra laddning nu när vi så sakta börjar gå mot den gnistrande årstiden. Vi i Kommunförbundet Norrbotten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2013-06-11 Sida 20 (41) Kulturens Hus, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2013-06-11 Sida 20 (41) Kulturens Hus, Luleå Styrelsen 2013-06-11 Sida 20 (41) Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Jerry T. Johansson, (s), Arvidjaur 18-26 Tommy Nyström, (s), Gällivare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Protokoll från styrelsens sammanträde

Protokoll från styrelsens sammanträde Protokoll från styrelsens sammanträde BESLUTANDE Britta Flinkfeldt, (S), ordförande Lotta Åman, (S), Arvidsjaur Peter Waara, (S), Haparanda Tommy Nilsson, (S), Kalix Niklas Nordström, (S), Luleå Jan Larsson,

Läs mer

Process för Regional Utvecklingsstrategi Norrbotten 2030

Process för Regional Utvecklingsstrategi Norrbotten 2030 Process för Regional Utvecklingsstrategi Norrbotten 2030 Kenneth Sjaunja Processledare Dialogmöten 2018-02 26 till 2018-03-01 Innehåll Vad är en regional utvecklingsstrategi Processen för framtagning När

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 15 av 27 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Helena Öhlund, (S), Älvsbyn Mats Abrahamsson, (S), Arjeplog Margareta Bladfors Eriksson. (S), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 14/ 26 Plats Byggmästareföreningens lokaler, Storgatan 9, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Marlene Haara, (s), Haparanda Rita Poromaa, (s), Gällivare Ayse Duyar, (mp), Luleå Övriga deltagande

Läs mer

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus 2013 Överenskommelse Norrbus Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 Antagen av samtliga kommuner i Norrbotten 2013-14 Utvärderas

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagare Marita Björkman, kansliet, sekreterare Monica Westman, förvaltningschef Barn- och utbildning, Arjeplog

Sammanträdesdatum. Övriga deltagare Marita Björkman, kansliet, sekreterare Monica Westman, förvaltningschef Barn- och utbildning, Arjeplog 13/ 24 Plats Arkitektkopias sammanträdeslokal, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande, Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna

Läs mer

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN RKM PROTOKOLL 1(7) Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande tisdagen den 15 november 2016 k1.11.00-12.00 Regionala kollektivtrafikmyndigheten, Smedjegatan 19, Luleå Enligt närvarolistan

Läs mer

PROTOKOLL FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESDATUM

PROTOKOLL FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESDATUM PLATS Hotell Valhall, Kalix BESLUTANDE Enligt 1, bilaga ombudsförteckning 1 Upprop Kommunstyrelsens ordförande i Kalix, Tom registrering som gjorts i samband med att o utgöra närvaroförteckning och voteringslis

Läs mer

Marlene Haara Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Marlene Haara Justerare. Kjell-Åke Halldén Sekreterare 17/27 Plats Beslutande Övriga deltagare Sunderby kurs och konferens, Södra Sunderbyn Helena Öhlund, (s), Älvsbyn Margareta Bladfors Eriksson, (s), Luleå Marlene Haara, (s), Haparanda Ayse Duyar, (mp),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2012-09-27 Sida 49 (69) Kulturens Hus, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2012-09-27 Sida 49 (69) Kulturens Hus, Luleå Styrelsen 2012-09-27 Sida 49 (69) Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Beslutande partirepresentanter Övriga deltagare Tommy Nyström, (s), Gällivare Gunnel Simu, (s), Haparanda Stefan

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 14 (24) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet BESLUTANDE UNDERSKRIFTER 10-17 Carina Sammeli, (s), Luleå Bengt Westman, (s), Haparanda Karl-Erik

Läs mer

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2011-06-09 Sida 44(64) 33 Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans naturbruksprogram

Läs mer

BD pop ansöker från kulturförvaltningen om ett bidrag på 200 000 kr/år i tre år.

BD pop ansöker från kulturförvaltningen om ett bidrag på 200 000 kr/år i tre år. Kulturnämnden 2007-11-22 73 10 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-11-08 55 9 BD pop ansöker från kulturförvaltningen om ett bidrag på 200 000 kr/år i tre år. BD pop ansöker från Luleå kommun om totalt 500

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sida Protokoll styrelsen /154. Kulturens Hus, Konferensrum 2, Luleå

Sida Protokoll styrelsen /154. Kulturens Hus, Konferensrum 2, Luleå Sida Protokoll styrelsen 2007-10-25 126/154 Plats Beslutande Insynsledamöter Övriga Kulturens Hus, Konferensrum 2, Luleå Bengt-Urban Fransson, (s), Arjeplog Jerry T Johansson, (s), Arvidsjaur Olle Lindström,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n

Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n Norrbottens län Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n Inledning Välfärdsutredningen som presenterades i slutet av förra året lanserade ett förslag till vinstbegränsning för välfärdsföretag. I praktiken innebär

Läs mer

Företagsamheten 2017 Norrbottens län

Företagsamheten 2017 Norrbottens län Företagsamheten 2017 Norrbottens län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

North Sweden European Office Programförslag Antagen av styrelsen 31 mars 2003 på uppdrag av huvudmännen

North Sweden European Office Programförslag Antagen av styrelsen 31 mars 2003 på uppdrag av huvudmännen North Sweden European Office Programförslag Antagen av styrelsen 31 mars 2003 på uppdrag av huvudmännen Huvudmännen uppdrog åt styrelsen vid ägarmötet 20 februari 2003 Att sondera intresset för samarbete

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-10-29, kl 1300-1445 Beslutande Kurt Wennberg, S Anne Niska, S Laila Mäki, S Birger Lahti, V Stig Töyrä, KD Övriga deltagande

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN PROTOKOLL 1(9) Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer torsdagen den 15 juni 2017 k1.10.30-12.00 Länstrafiken i Norrbotten, N:a kyrkogatan 7, Överkalix Enligt

Läs mer

Luleå tekniska universitet Arbetsställenummer Arbetsställenamn Arbetsställets bransch Postadress

Luleå tekniska universitet Arbetsställenummer Arbetsställenamn Arbetsställets bransch Postadress Typ Sparad 2017-10-24 Mottagare Projektmedel/Region Norrbotten/Regionalt projektbidrag Region Norrbotten Uppgifter om sökande Organisationsnummer 16202100-2841 Organisationsnamn Luleå tekniska universitet

Läs mer

Kommunkontoret fredag 8 april 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret fredag 8 april 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-12-06 Tid: 09:00-12:00 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Pernilla Tornéus

Läs mer

Marita Björkman, kansliet, sekreterare Bert-Olov Ström, Lapplands gymnasium Marina Eklund, Luleå kommun. Birgitta Persson Ordförande

Marita Björkman, kansliet, sekreterare Bert-Olov Ström, Lapplands gymnasium Marina Eklund, Luleå kommun. Birgitta Persson Ordförande 25/ 37 Plats Byggmästareföreningens lokaler, Storgatan 9, Luleå Beslutande, Övriga deltagare Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2015-01-20, kl 1300-1720 ande Åke Johdet, S Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Pirkko Heikkilä, V Örjan Pantzare, S

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn

Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn Samverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten. Uppdrag skyddat boende Politiska samverkansberedningen

Läs mer