Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 17 november (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 17 november (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 17 november (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Sune Carlsson Bengt-Olov Persson Einar Örnberg Anders Nilsson Hans Nahlbom Bo Olsson Harry Johansson Peter Johansson Michael Helmersson Owe Karlsson Övriga deltagande:per Ratsman, Bo Klason, Ulf Persson 114 Claes Hultgren, kommunchef Bo Forsberg, sekreterare Utses att justera: Harry Johansson Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 21 november 2005 Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Justerande Harry Johansson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen 17 november 2005 Anslagsdatum:21 november 2005 Datum för anslagets nedtagande:12 december 2005 Förvaringsplats: Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 mars 2005/7 november /2 Kommunfullmäktige 10 februari Au 122 Ks 112 Au 33 Kf 3 Dnr 20/05 Motion ang. Filipstad behöver uppmuntra till nya invånare I motion inkommen till kommunkansliet 26 januari 2005 anför Kerstin Hugosson följande: År 2004 föddes det 83 stycken nya små barn i vår kommun. Varför inte uppmärksamma alla som föds hos oss med ett startpaket innehållande t ex en liten tröja med trycket: Go och glad i Filipstad + byxor och sockor i neutral färg. De föräldrar som önskar skulle också kunna få sätta in foto med namn och födelsedag på kommunens hemsida. Årets bebbisar! Jag vet en kommun som sätter i gång en fontän med ljusspel på stadstorget när en ny baby föds hos dem. Men en tröja och byxa är mer praktiskt. Kanske en liten filt också med Filipstads stadsvapen på! Som en välkomsthälsning från kommunen. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till kommunens informationsansvarige. M. Hjellström Informationsansvarige Monica Hjellström konstaterar i remissvar 6 oktober 2005 att det är viktigt att kommunen uppmärksammar när vi fått nya små medborgare. Idag görs detta på följande sätt: 1. Några månader efter födelsen skickar BUN ut en gåva i form av ett halssmycke med kommunens vapen inkl. kedja. Smycket åtföljs med ett kort med en välkomstönskan från kommunen. Kortet har undertecknats av KFs ordförande Anita Widman och KSs ordförande Per Gruvberger. 2. Via Bibliotekets samarbete med BVC får varje nyfött barn en Första bok.

3 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november Huruvida ett smycke, en bok, en t-shirt, filt eller annan gåva är mest lämplig kan säkert många ha synpunkter på. Informationsavdelningen kommer därför att se över frågan och lämna ett förslag under första halvåret Samtidigt kommer förslaget om namn- och bildpublicering att redovisas. Nämnas kan dock att den möjligheten redan finns för samtliga föräldrar via Landstingets hemsida. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med informationsansvariges remissvar i ärendet anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

4 Kommunstyrelsen 30 maj 2005/ 17 november 2005 Kultur/föreningsutskott 8 april /4 8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 mars 2005/7 november /4 Kommunfullmäktige 10 mars Kfu 6 Ks 50 Au 123 Ks 113 Au 34 Kf 14 Dnr 49/05 Motion ang. John Ericsson museum I motion inkommen till kommunkansliet 1 mars 2005 anför Kerstin Hugosson följande: Filipstad har gjort en omvärldsanalys och en slutsats som framkom var, att kommunen bör ta vara på det specifika som finns i vår bygd och utveckla det. En begivenhet, som skulle sätta Filipstad på världskartan är att göra ett John Ericsson museum. John Ericsson var ett geni redan som barn. Han började tidigt att utföra ritningar till olika maskiner. Hans uppfinningar revolutionerade industrin och hans namn finns i alla amerikanska historieböcker, eftersom hans pansarbåt Monitor besegrade sydstaternas Merrimac. Ett museum till hans minne skulle locka hit mängder med turister. Det skulle medföra arbetstillfällen både under uppbyggnadsskedet och inte minst efter invigningen och utgöra en tillgång för bygden. Turister måste ju också bo och äta någonstans. Museet kan innehålla modeller av hans mest kända uppfinningar, bl a hans skruvpropeller och hans fantastiska varmluftsmaskin. En modell av ångloket Novelty finns på järnvägsmuseet i Gävle. I Långban finns en del av hans brev uppförstorade på väggen i entrén. En avdelning kan visa brodern Nils Ericssons enastående kanalbyggen i Trollhättan med fotografier och modeller. Han planlade även alla stambanor i södra och mellersta Sverige. För att finansiera detta kan EU-medel sökas. John Ericsson sällskapet kan kanske även bidraga med material. Vi har även andra stora industrimän, exempelvis Gustaf Ekman, den svenska järnhanteringens nydanare, som utvecklade Lesjöfors Bruk till en av dåtidens modernaste industrier i Sverige, Bergmästaren Franz von Scheele, som startat de flesta institutioner i Filipstad som Sparbanken, biblioteket, lasarettet och Bergsskolan. Vi har också Johan Brinell, som införde en metod för provning av metallers hårdhet som används internationellt än i dag. Dessa storman kan också presenteras på museet. Ett förslag på lämplig byggnad till detta är gamla lasarettet.

5 Kommunstyrelsen 30 april /17 november 2005 Kultur/föreningsutskott 8 april /5 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 mars 2005/ 7 november /5 Kommunfullmäktige 10 mars Kristdemokraterna föreslår med stöd av ovanstående att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att utreda förutsättningarna och framlägga förslag till att uppföra ett John Ericsson museum. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till kultur- och föreningsutskottet. KFU KFU är av den åsikten att ett museum inte är det bästa sättet att använda bröderna Ericssons genialitet och ryktbarhet på. Nyligen har ett stipendium på 10 tkr instiftats till minne av bröderna, som ska lyfta fram det tekniska och innovativa Värmland och är riktat till barn och unga. Vi skulle vilja att fler än kommunen var med och finansierade stipendiet för att kunna höja summan och på så vis göra det mer intressant. Det årliga firandet av J Ericsson-dagen och rekonstruktionen av slaget vid Hampton Road, är ett inslag som funnits med i över 25 år och som har utvecklats under åren. Även om risken för att själva slaget försvinner i sin nuvarande form, i och med att A9 i Kristinehamn läggs ner, kommer dagen att finnas kvar och förmodligen genomgå en förändring. Under jubileumsåret 2003 visades en utställning i Långban och Filipstads folkets hus. Dessa båda rönte inte något större publikt intresse. Med dessa förbehåll vill KFU att den nyinrättade turism- och upplevelsegruppen i kommunen ges möjlighet att tycka till om motionen. KFU anser att en fokusering på att skapa innovativa och stimulerande tekniska mötesplatser i sann Ericsson-anda för både barn och vuxna, vore mer intressant än ett traditionellt museum. KFU beslutar att därmed anse motionen besvarad och att den delges turism- och upplevelsegruppen.

6 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november Kommunstyrelsen 30 maj Anders Nilsson yrkar med instämmande av Harry Johansson och Michael Helmersson att motionen remitteras till turism- och upplevelsegruppen för yttrande med svar under innevarande år. Kommunstyrelsen beslutar att remittera motionen till turism- och upplevelsegruppen för yttrande med svar under innevarande år. G.Skogsberg L-E Vänerlöf Turism- och upplevelsegruppen anför genom Lars-Eric Vänerlöf i yttrande 18 oktober 2005 att gruppen vid sitt möte i Filipstad den 14 oktober diskuterade det framlagda förslaget till skapandet av ett John Ericsson museum i Filipstad. Gruppens diskussion utmynnade i den uppfattningen att eftersom en John Ericssonutställning är under uppförande i Långban och Lesjöfors museum visar material omkring Johan Brinell och Gustaf Ekmans verksamheter, känns inte behovet av ytterligare ett museum nödvändigt. Att utveckla och bredda de redan påbörjade utställningarna på sina respektive platser ansåg gruppen vara en mer framkomlig väg att ihågkomma dessa märkesmän. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med kultur/föreningsutskottets och turism- och upplevelsegruppens redogörelser anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

7 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 oktober Au 121 Ks 114 Dnr 122/05 Ekonomisk Plan Kommunfullmäktige har vid sammanträde den 9 juni 2005, 53, beslutat att som en handlingslinje för det fortsatta arbetet med års budget fastställa de ramar som framgår av ekonomienhetens sammanställning Budgetberedning för åren daterad 20 maj Kommunfullmäktige har vidare beslutat att förändra de redovisade budgetramarna för kommunstyrelsen med tkr, barn- och utbildningsnämnden med 200 tkr och för socialnämnden med tkr samt att beräknade skatter och bidrag ska bygga på en förväntad befolkningsminskning på 50 personer. Totalt visar den ekonomiska planen ett överskott på ca 6,1 mkr. Vid budgetberedningens möte den 16 september visar ekonomienhetens sammanställning ett negativt resultat med 93 tkr. Jämfört med tilldelad ram redovisas följande obalanser: - Ksau -200 tkr - Teknikutskott tkr - Socialnämnd tkr och finansiering tkr. Budgetberedningen beslutar om följande besparingskrav: - Ksau 500 tkr - Teknikutskott tkr - Barn- och utbildningsnämnden tkr. Ekonomienheten redovisar i ny sammanställning Ekonomisk Plan daterad 14 oktober 2005 ett sammantaget resultat på ca 5,7 mkr. Förutom besparingsförslag ingår i sammanställningen preliminär utjämning för LSS som beräknas ge ett tillskott med ca 2.9 mkr. Arbetsutskottet beslutar att uppdraga åt teknikutskottet att till kommunstyrelsen i november redovisa föreslagna åtgärder samt ekonomi avseende yttre miljö skolor. att uppdraga åt kommunstyrelsen, miljö- och byggnadsnämnden att till kommunstyrelsen i november se över mål- och verksamhetsbeskrivningar och nyckeltal samt TU MOB att i övrigt föra ärendet vidare till kommunstyrelsen utan eget beslutsförslag.

8 Kommunstyrelsen 17 november Kommunchefen och controller Ulf Persson redovisar vid sammanträdet budgetberedningens reviderade förslag Ekonomisk Plan som daterats 17 november 2005 och som sammantaget redovisar ett överskott på tkr. Därtill redovisar protokoll från MBL-förhandlingar 7 november 2005 med tillhörande bilagor samt skrivelse 16 november 2005 från PROs samrådsgrupp. Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger bifall till budgetberedningens förslag med följande ändringar och tillägg: 1. att socialnämndens ram utökas med 300 tkr för att ej genomföra föreslagna besparingar avseende städning i ordinärt boende samt arbetskläder 2. att kommunstyrelsens ram utökas med 300 tkr för ytterligare satsningar avseende förebyggande friskvård 3. att medel för åtgärder för minskning av deltidsarbete och utökade insatser för förebyggande friskvård ska diskuteras i samverkansgruppen och därefter beslutas av Ks 4. att minska teknikutskottets ram med 360 tkr avseende kompensation för kostnadsjusteringar 5. den i handlingarna angivna förlustgarantin till Filipstadsföretag i samverkan benämnes bidrag 6. att bemyndiga kultur- och föreningsutskottet att besluta ang. investeringsbidrag/särskilda bidrag 7. att investeringsobjekten Asfaltering Rosendal och Asfaltering Åsenskolan ej utföres 8. att investeringsobjekten Sophus Älvkullen och Sophus Spångbergsgymnasiet ej utföres 9. att investeringsobjektet Yttre miljö skolor, daghem tillföres ytterligare 250 tkr för att möjliggöra start av flera enskilda objekt 10. att investeringsobjekt över 100 tkr ska redovisas i berörd nämnd/utskott före påbörjande 11. att investeringsobjektet 2 lastbilar mot 1 kranbil ej utföres 12. att PROs samrådsgrupps skrivelse överlämnas till socialnämnden för behandling

9 Kommunstyrelsen 17 november Anders Nilsson instämmer i Per Gruvbergers yrkanden och yrkar därtill att i budgetens kapitel 5 Mål enl. Barnkonventionen, tillföres en femte grundprincip (artikel 4) och föreslås att det övergripande målet enl. Barnkonventionen för 2006 ska inriktas på barns och ungas utemiljö och av tillgängliga resurser försöka förverkliga barns och ungas kulturella intressen. Harry Johanssons,med instämmande av Michael Helmersson och Peter Johansson, yrkar bifall till Per Gruvbergers yrkande 1,3-8, 10-12, avslag på Per Gruvbergers yrkande 2 och 9, samt bifall till Anders Nilssons yrkande. Harry Johansson yrkar med instämmande av Michael Helmersson och Peter Johansson följande: A. Att påbörja planering av äldreboende i Filipstad B. Att utöka samarbetet med närliggande kommuner utöver samarbetet i östra Värmland, t ex Karlstad C. Att konkurrensutsätta alla kommunala verksamheter, där det är möjligt, inkl. planering och byggande av äldreboende D. Att utreda möjligheter och kostnader för en bolagisering av Stiftelsen Filipstadsbostäder och de kommunägda fastigheterna E. Att utse en arbetsgrupp som utan givna direktiv ser över förvaltningarnas organisation, administration och arbetssätt F. Att utreda överförmyndarverksamheten vad gäller administrativ tillhörighet och organisation G. Att påbörja en kvalitetssäkring av kommunens verksamhet som kan ge många fördelar Per Gruvberger yrkar avslag på dels Harry Johanssons yrkande A, B och G med hänvisning till att arbete redan pågår inom respektive område, dels Harry Johanssons yrkande C, D, E. I Harry Johanssons yrkande F instämmer Per Gruvberger.

10 Kommunstyrelsen 17 november Michael Helmersson yrkar med instämmande av Harry Johansson och Peter Johansson följande: A. Mätbarhet Att alla mål i kommunens budgetdokument ska vara mätbara. Arbetet med detta inleds med barn- och utbildningsförvaltningen som ska har sina mål mätbara i budget Arbetet ska vara klart senast i och med budget B. Att kommunledningens arbete och kontakter med myndigheter eller kommuner utanför Filipstads kommun för att höja standarden på RV 63 och 26 årligen redovisas i budgetuppföljningen. C. Stiftelsen Filipstadsbostäder Att uppdra åt kommunchefen inleda arbetet med att avveckla kommunens bostadsstiftelse så vad som bör ske sker direkt efter 2011 års utgång. D. Principbeslut budgetmål/resultatmål Att Filipstads kommun ska ha budgetmålet 2,5 % överskott i 2007 års budget, 3 % 2008, 3,5 % 2009 och 4 % i 2010 års budget. E. Förslumning Att kommunstyrelsen får uppdraget inleda ett projekt avsett förhindra Filipstads förslumning. Idag har missbrukare en alldeles för lugn tillvaro i Filipstad. Filipstad ska erbjuda en attraktiv boendemiljö. För att detta ska vara en realitet måste missbruk och vardagskriminaliteten som följer i dess spår vara ett minimum. Per Gruvberger yrkar avslag på Michael Helmerssons yrkande A, C, D och E samt bifall till yrkande B. Peter Johansson yrkar med instämmande av Harry Johansson och Michael Helmersson enligt följande: A. Att kommunstyrelsens ram minskas med 1 mkr avseende åtgärder för att minska andelen deltidsanställda. B. Att teknikutskottets ram ökas med 862 tkr avseende förbättrad fastighetsunderhåll. C. Att investeringsobjekten Asfaltering Storbron, Åsenskolan och Rosendals ej utföres. D. Att investeringsobjekt 2 lastbilar mot 1 kranbil ej utföres. Per Gruvberger yrkar avslag på Peter Johanssons yrkande A och B, bifall till yrkandet avseende Åsenskolan och Rosendals inom Peter Johanssons yrkande C samt bifall till Peter Johanssons yrkande D.

11 Kommunstyrelsen 17 november Sedan överläggningen förklaras avslutad framställer ordförande först om propositioner om bifall till de delar av budgetmaterialet där partierna är ense samt till de yrkanden och tillägg där säryrkande ej framställts. Budgeten förklaras antagen i dessa delar. Därefter framställer ordförande propositioner om bifall till övriga framställda yrkanden enligt följande: Per Gruvbergers förslag ang. utökad ram med 300 tkr till kommunstyrelsen mot Harry Johanssons mfl avslagsyrkande. Per Gruvbergers förslag förklaras antaget Peter Johanssons mfl förslag att ej utföra investeringsobjekt Asfaltering Storbron mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget Per Gruvbergers förslag ang. utökning investeringsobjekt Yttre miljö skolor m m mot Harry Johanssons mfl avslagsyrkande. Per Gruvbergers förklaras antaget Harry Johanssons mfl yrkande ang. planering av äldreboende mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons mfl yrkande ang. utökat samarbete med närliggande kommuner mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons mfl yrkande ang. konkurrensutsättning mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons mfl yrkande ang. bolagisering av stiftelsen mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons mfl yrkande ang. arbetsgrupp för översyn mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons mfl yrkande ang. kvalitetssäkring mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Peter Johanssons mfl yrkande ang. minskad ram för kommunstyrelsen mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Peter Johanssons mfl yrkande ang. ökad ram avseende fastighetsunderhåll mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Michael Helmerssons mfl yrkande ang. mätbara mål mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Michael Helmerssons mfl yrkande ang. avveckling av stiftelsen mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget

12 Kommunstyrelsen 17 november Michael Helmerssons mfl yrkande ang. principbeslut om budgetmål mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Michael Helmerssons mfl yrkande ang förslumning mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Kommunstyrelsen beslutar SOC. att PROs skrivelse överlämnas till socialnämnden för behandling. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att antaga upprättat förslag till utgifts- och inkomststat för efter ovan angivna justeringar att bemyndiga kommunstyrelsen att inköpa fastigheter för medel i rörelsekapitalet varvid köpeskillingen för varje särskilt objekt ej får överstiga 200 tkr att i antagna delar bifalla kommunstyrelsens förslag och yrkanden samt godkänna de motiveringar, dispositioner, regler och anslagsvillkor som angivits i handlingarna att för fyllande av kommunens medelsbehov år 2006 av de till kommunens skattskyldiga utdebitera allmän kommunalskatt med 22 kr per skattekrona att bemyndiga kommunstyrelsen att i mån av behov av likvida medel upptaga lån för att finansiera diverse investeringsobjekt i 2006 års budget att bemyndiga kommunstyrelsens arbetsutskott att under 2005 från fall till fall pröva frågan om disposition av i budget 2006 upptagna medel att bemyndiga ekonomienheten att vidtaga de redaktionella ändringar i budgeten som erfordras samt att kommunens ekonomiska resultat ska prioriteras, innebärande att kvalitén/omfattningen i verksamheten måste omprövas om ramen ej kan hållas. Harry Johansson, Michael Helmersson, Peter Johansson och Bo Olsson reserverar sig mot beslutet i de delar beslutet innebär avslag på de förslag de själva lagt eller yrkat bifall till.

13 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november Ks 115 Tu 74 Dnr 51/2005 Förslag till renhållningstaxa för Filipstads kommun gällande från 1 januari Följande avgifter skall erläggas för hämtning av avfall som kommunen skall ombesörja enligt miljöbalken och lokala renhållningsföreskrifter. Lagstadgad mervärdesskatt tillkommer på angivna priser. Avg.i kr Ex. hämt. per beh./år per ggr/kärl Hyresfastigheter 1 st 660 liters kärl, hämtning varje vecka 5 100,- 150,- 1 st 660 liters kärl, hämtning varannan vecka 3 400,- 1 st 190 liters kärl, hämtning varje vecka 1 735,- 70,- Hämtning av grovavfall 96,-/m 3 Villafastigheter 1 st 140 liters kärl, hämtning varannan vecka 1 210,- Framtransport av sopkärl max 10 m 312,- 1 st 190 liters kärl, hämtning varannan vecka 1 360,- 70,- Framtransport av sopkärl max 10 m 312,- 1 st 240 liters kärl, hämtning varannan vecka 1 510,- 80,- Framtransport av sopkärl max 10 m 312,- 1 st 190 liters kärl hämtning 1 gång/månad 805,- Framtransport av kärl max 10 m 144,- Sommarhämtning 9 ggr/säsong 190 liters kärl 600,- Framtransport av kärl max 10 m 108,- Latrinhämtning 20 liters kärl,hämtning varannan vecka 2 400,- 20 liters hämtning 9 ggr/säsong 1 000,- Container 6 m 3 Utställning 240,- 7-8 m 3 240,- 10 m 3 240,- 6 m 3 Hyreskostnad/månad 150,- 7-8 m 3 150,- 10 m 3 150,-

14 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november m 3 Tömningsavgift 960,- 7-8 m ,- 10 m ,- Indexreglering Indexreglering av taxan får ske högst 1 gång/år enligt renhållningsindex R77:1. Indextalet per oktober månad 2005 skall gälla som första nollvärde och justeras mot indextalet oktober månad Första indexjusteringen gäller fr o m 1 januari Beslutar Riksdagen om framtida skatt på förbränning av avfall eller ytterligare höjning av deponiskatten får renhållningstaxan och deponiavgifterna justeras med motsvarande kostnad. 1. Hushållsavfall och därmed jämförligt material Pris per ton 1.1 Hushållsavfall, grovavfall < 0,5 m 3 0, Hushållsavfall, grovavfall > 0,5 m 3 900,00 2. Park- och trädgårdsavfall 2.1 < 0,5 m 3 0, > 0,5 m 3 450,00 3. Bygg- och rivningsavfall samt jord- och schaktmassor 3.1 Stenfri jord,lera och tegel 300, Byggavfall. sorterat, trä 65,00 (50,00) 3.3 Betong, sten 565,00 (500,00) 3.4 Osorterat avfall (brännb. frakt utsort. 1190,00 (1 125,00) 3.5 Brännbart avfall sorterat 630,00 (615,00) 4. Avfall från energiutvinning 4.1 Avfall 565,00 (500,00) 5. Avfall från behandling av kommunalt avloppsvatten 5.1 Avvattnat slam från kommunalt avlopp 550, Övrigt avfall från kommunalt avlopp 565,00 (500,00)

15 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november Avfall från industriellt processvatten 7. Avfall från utvinning av mineraliska produkter 7.1 Malm och mineralutv 515,00 (450,00) 8. Branschspecifikt industriavfall 8.l Mjöldamm,säd, deg och bröd 750, Chips, ostbågar, potatis, fett och stärkelseslam 750, Plastavfall, mjukplast brännbart 630,00 (615,00) 8.4 Plastavfall, hårdplast 815,00 (750,00) 8.5 Slaggavfall 815,00 (750,00) 9. Ej branschspecifikt industriavfall 9.1 Emballage o d sorterat, trä 65,00 (50,00) 9.2 Däck på fälg 750, Osorterat avfall (brännb. frakt utsort.1 190,00 (1 125,00) 9.4 Restavfall 715,00 (650,00) 10. Specialavfall / Farligt avfall 10.1 Oljeavfall >20 l (enbart från hushåll) 550, Oljeförorenad jord 915,00 (850,00) 10.3 Slam från gatubrunnar o dyl 815,00 (750,00) 10.4 Asbest 1 035,00 (970,00) 10.5 Färg, lösningsmedel >20 l (enbart från hushåll) 820, Specialavfall (tryckimp virke/stolpar) 1 300, Övrigt annat specialavfall 850,00 Samtliga priser exkl moms Höjning av avgifterna har sin bakgrund i höjd deponiskatt (65 kr/ton) eller en anpassning till verklig kostnad. Dessutom emottages utan avgift sorterat glas, papper, wellpapp, mjukplast, hårdplast,metallförpackningar, däck utan fälg samt metallskrot från hushållen. Teknikutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta enligt förvaltningens förslag.

16 Kommunstyrelsens 17 november Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna av teknikutskottet redovisat förslag till ny renhållningstaxa gällande fr o m 1 januari 2006.

17 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november Ks 116 Tu 76 Dnr 53/2005 Försäljning av f d sopförbränningsbyggnader på fastigheten västra Filipstad 1:81 Enligt köpebrev föreslås att f d sopförbränningsbyggnaden på fastigheten Västra Filipstad 1:81 säljs på ofri grund till Filipstads Motorklubb, bilsektionen Ett markområde om ca kvm upplåtes till motorklubben enligt upprättat arrendeavtal. Teknikutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att försälja fastigheten Västra Filipstad 1:81 till Filipstads Motorklubb, bilsektionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att enligt teknikutskottets förslag försälja fastigheten västra Filipstad 1:81 till Filipstads Motorklubb, bilsektionen, för en köpeskilling av 1 kr och på villkor i övrigt enl. köpekontrakt daterat 24 oktober 2005.

18 Kommunstyrelsen 17 november Ks 117 Dnr 218/05 Ang. Kommunalt konkurrensprogram för Filipstads Kommun Det framgår av inköpsavdelningens skrivelse 15 oktober 2005 att kommunfullmäktige 17 november 2003 antog Kommunalt konkurrensprogram för Filipstads kommun. Av beslutet framgår att utvärdering av konkurrensplanen ska ske i samband med budgetberedningen för 2006 års budget. Konkurrensprogrammet har tillämpats vid ett tillfälle under 2005, nämligen vid upphandlingen av lokalvård vid Ferlinskolan. I den praktiska delen av konkurrensupphandlingen har Svenska Kommunförbundets skrift Kommunala driftsentreprenader använts. Beslutsordning I enlighet med konkurrensprogrammet beslöt Kommunfullmäktige att ett lokalvårdområde skulle konkurrensutsättas. Dåvarande Service- och Tekniknämnden fick i uppdrag att välja ut ett område samt genomföra upphandlingen. På grund av jävsförhållande i dåvarande organisation påbörjades upphandlingen i januari 2005 då inköpsverksamheten flyttades från Servicekontoret till Kommunstyrelsen. Anbudsunderlag För att nå ett bra resultat i upphandlingar krävs alltid ett bra och genomarbetat anbudsunderlag. Den som har medverkat i framtagning av underlag för upphandling bör inte delta i anbudsgivningen. I upphandlingen Ferlinskolan fanns redan ett relativt bra underlag, viss konsulttid användes för en avstämning av det aktuella läget samt genomgång av Ferlinskolans önskemål om kvalité mm. För att undvika höga kostnader för framtagning av upphandlingsunderlag vid konkurrensupphandlingar är det viktigt att en genomarbetad beskrivning av verksamheten finns klar före beslut om konkurrensupphandling.

19 Kommunstyrelsen 17 november Kalkyler De modeller som tagits fram i samband med upprättande av konkurrensplanen har tillämpats av ekonomi- och personalavdelningen. Ekonomiavdelningen har tillsammans med Servicekontorets lokalvårdsavdelning utarbetat det interna anbudet och Personalavdelningens kalkyl för avvecklingskostnader har använts vid den slutliga bedömningen av anbuden. Inköpsavdelningen har inte deltagit i kalkylarbetet för att stå helt oberoende vid den slutliga utvärderingen. Samråd med arbetstagare och brukare Information till arbetstagare har skett under hela processen i den ordning som varit möjligt med hänsyn till sekretessreglerna. Brukarna, d.v.s. Ferlinskolan har representerats i den arbetsgrupp som bildades för godkännande av anbudsunderlag samt vid den slutliga anbudsutvärderingen. Kvalitets- och miljökrav I den genomförda upphandlingen fanns redan från början kvalitetskrav och miljökrav ex.vis på kemisktekniska medel. För att uppnå önskade resultat vid eventuella kommande upphandlingar bör någon form av kvalitetskrav tas fram för de olika verksamheterna. Sammanfattning En upphandling har genomförts sedan det kommunala konkurrensprogrammet antogs. Upphandlingen har genomförts helt enligt konkurrensprogrammet. De beslut som varit nödvändiga för att följa jävsreglerna har tagits. Information till brukare och arbetstagare har lämnats. Ur upphandlingssynpunkt har den antagna konkurrensplanen fungerat. I den aktuella upphandlingen har inte behovet av kvalitetsplaner testats. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

20 Kommunstyrelsen 17 november Ks 118 Dnr 21/05 Redovisning av medelsplacering, lån och likviditetsställning Kommunchefen redovisar vid sammanträdet den förteckning över placeringar, lån och likviditetsställning som upprättats av ekonomienheten för perioden 25 oktober 17 november Kommunstyrelsen beslutar att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

21 Kommunstyrelsen 17 november Ks 119 Dnr 193/05 Förslag om ändring av strålskyddslagen och strålskyddsförordningen ang. tillsynen av solarieverksamhet I miljömålspropositionen Svenska miljömål angav regeringen sin avsikt att lämna en proposition till riksdagen där frågan om möjligheten för Statens strålskyddsinstitut att utfärda föreskrifter med avsikt att överlåta tillsynsansvaret för solarieverksamheten till kommunerna tas upp. Ett förslag till ändring av strålskyddslagen respektive strålskyddsförordningen har nu tagits fram inom regeringskansliet, och utsänts på remiss till bland andra Filipstads kommun. Miljö- och byggnadsnämnden har vid sammanträdet 26 oktober 2005, 142, beslutat att som svar på remissen anta miljö- och hälsoskyddsinspektörens skrivelse daterad 5 oktober Av skrivelsen framgår att inga erinringar föreligger mot de föreslagna ändringarna i strålskyddslagen ang. tillsynen av solarieverksamheten. Kommunstyrelsen beslutar att enligt miljö- och byggnadsnämndens förslag ej uttala någon erinran mot de föreslagna förändringarna i strålskyddslagen ang. tillsynen av solarieverksamhet. Miljö- och samhällsdep. MOB

22 Kommunstyrelsen 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november Ek. Ks 120 Au 124 Dnr 56/05 Budgetuppföljning oktober 2005 Ekonomienheten har upprättat en sammanställning utvisande budgetuppföljningen för oktober månad 2005 för de verksamheter som ingår i kommunstyrelsens arbetsutskotts ansvarsområde. Arbetsutskottet beslutar att utan erinran föra ärendet vidare till kommunstyrelsen Ekonomienheten har inför dagens kommunstyrelse sammanträde upprättat en sammanställning för kommunstyrelsen, miljö- och byggnadsnämnden, socialnämnden och barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden. Sammantaget visar prognosen för hela 2005 på ett positivt resultat om 8,0 mkr vilket motsvarar ett underskott med 0,2 mkr jämfört med budgeterat resultat. Kommunstyrelsen beslutar att med godkännande lägga sammanställningen till handlingarna.

23 Kommunstyrelsen 17 november Ks 121 Dnr Kommunstyrelsen beslutar att med godkännande lägga följande anmälningsärenden till handlingarna 1 Barn- och utbildningsnämnden, protokoll, Kommunstyrelsens teknikutskott, protokoll, Miljö- och byggnadsnämnden, protokoll, Region Värmland, protokoll, , , Det lokala ledarskapet och Sveriges globala konkurrenskraft Inbjudan till seminarium den 24 november 2005, Sveriges kommuner och Landsting. 6. Kommuner för mångfald och lika möjligheter Inbjudan till konferens den 23 november 2005, Länsstyrelsen i Stockholms län. 7. Politikens medialisering Inbjudan till Kommun och Landstingsdagarna vid Uppsala universitet den januari Delegation personalavdelningen

24 Kommunstyrelsen 17 november Ks 122 Dnr 221/05 Investeringsbidrag/särskilt bidrag för 2005 I skrivelse daterad 25 oktober 2005 till kultur- och föreningsutskottet redovisar Anders Eriksson och Inger Johansson de ansökningar som inkommit från div. föreningar gällande investeringsbidrag/särskilt bidrag avseende Totalt har 18 ansökningar inkommit till ett totalt sökt bidragsbelopp om kr. I budgeten för 2005 finns 200 tkr anslaget. Kultur- och föreningsutskottet har vid sammanträdet 14 november 2005, 13, beslutat föreslå kommunstyrelsen att investeringsbidrag/särskilt bidrag för 2005 ska utgå enligt följande: Gåsborns Hembygdsförening för inköp av luftvärmepump, kronor. Forshyttans Idrottsklubb för inköp av luftvärmepump, kronor. Filipstads Ridklubb, reparation av tältduk till ridtältet, kronor. Filipstads OK/Kroppa IF/Lesjöfors SK/IFK Värml. Brattfors, framställning av orienteringskartor, kronor,. Filipstads Friidrottsklubb för renovering av höjdhoppsmatta med kronor. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla kultur- och föreningsutskottets förslag. I.Johansson A. Eriksson KFU

25 Kommunstyrelsen 17 november KFU Ks 123 Dnr 89/05 Utdelning av Filipstads kommuns kulturstipendier 2005 Filipstads kommun har beslutat att from 1996 inrätta ett kulturstipendium, kallat Ferlinstipendiet, på kr som avser att stimulera och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom områdena litteratur, musik, konst, teater, film, dans m.fl., samt två förenings- och folkrörelsestipendier på vardera 5000 kr, som avser att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom idrottsrörelsen samt inom annat förenings- och folkrörelsearbete. Stipendierna har varit utlysta för ansökan i dagspress och på kommunens hemsida och vid ansökningstidens utgång har 12 ansökningar inkommit avseende Ferlinstipendiet och 3 ansökningar avseende förenings- och folkrörelsestipendierna. Efter genomgång av inkomna ansökningar föreslår kultur- och föreningsutskottet i protokoll 14 november 2005, 12, följande kandidater till mottagare av 2005 års kultur- och föreningsstipendier: Ferlinstipendiet: Kerstin Chrunak Folkrörelsestipendiet: Pardishyttans Bygdegårdsförening Föreningsstipendiet: Peter Nordin. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla kultur- och föreningsutskottets förslag.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2005 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Anders Nilsson Sune

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Plats och tid: Sammanträdesrum BUN kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25 Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25 Beslutande: Anita Widman ordf. Rolf Wennerlöf Ers. Ann-Marie Rosö Per Gruvberger Claes-Eric Ericsson Sune

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9) föreningsutskott 20 oktober 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.01-10.11 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Plats och tid: Sammanträdesrum Allégatan kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Hans Nahlbom, ordf Bo Olsson Peter Johansson Urban Granfeldt Anita Widman

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober (10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober (10) Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober 2015 1 (10) Plats och tid: Älvkullens äldreboende kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Christer Olsson Sebastian Nilsson Ersättare:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Harry Johansson

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Harry Johansson Kommunstyrelsen 27 juni 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering mellan 15.05-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Solveig

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11) föreningsutskott 25 oktober 2017 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.05 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november 2016 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november (12) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november (12) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-15.25 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering 15.25-15.40 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Ersättare: Övriga deltagande:claes Hultgren, kommunchef Bo Forsberg, sekreterare. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 22 juni 2006

Ersättare: Övriga deltagande:claes Hultgren, kommunchef Bo Forsberg, sekreterare. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 22 juni 2006 Kommunstyrelsen 20 juni 2006 1 (21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.00 Ajournering 15.00-15.30, 15.45-15.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Sune Frisk Bengt-Olov

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 )

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Plats och tid: Gammelkroppa skogsskola, kl 09.00-11.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Bo Olsson Peter Johansson Ersättare: Benny

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7) Kultur- och föreningsutskottet 9 januari 2006 1 (7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 08.00-10.10 Beslutande: Anders Nilsson, ordf Benny Persson Bengt-Olof Persson (deltar ej i 6) Ersättare: Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10) föreningsutskott 23 maj 2017 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.20 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Övriga deltagande: Henrik Arneng, fritidschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober 2017 1 11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-15.05 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Olle

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 46-63. Ordförande Per Gruvberger Anders Nilsson 51. Justerande Michael Helmersson

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 46-63. Ordförande Per Gruvberger Anders Nilsson 51. Justerande Michael Helmersson Kommunstyrelsen 30 maj l 2005 1 (34) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-17.40 Ajournering mellan 16.30-17.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Sune Frisk Bengt-Olov Persson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Plats och tid: Lektionssalen Spångbergshallen kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman Sune Carlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika

Läs mer

6. Ansökan om investeringsbidrag Asphyttan-Daglösens hembygdsförening. 7. Ansökan om investeringsbidrag Lesjöfors Slalomklubb

6. Ansökan om investeringsbidrag Asphyttan-Daglösens hembygdsförening. 7. Ansökan om investeringsbidrag Lesjöfors Slalomklubb Till Kommunstyrelsens KALLELSE/UNDERRÄTTELSE kultur- och föreningsutskott Uts. 11 oktober 2018 Tid och plats för mån 15 oktober 2018 kl. 09.00 sammanträde Bröderna Ericssonrummet Ärenden 1. Val av justerare

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Peter Johansson

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Peter Johansson Kommunstyrelsen 27 september 2006 1 (23) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl. 14.45-15.15, 15.25-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Sune Carlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.26-14.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-13 1(11) Plats och tid: Beslutande: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik Mellström (C) ersättare för Patrik

Läs mer

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl.

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-08-18 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 11:10-11:40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11. Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfelt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.55 A-journering 15.55-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Jomark Polintan

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9) Kultur- och föreningsutskottet 24 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson, föreningsenheten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Beslutande: Anita Widman ordf. Ulf Söhrman Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson Hans Seffel Olle Engström

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102 Kommunstyrelsen 8 oktober 2008 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-16.00 Ajournering kl. 15.15-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Per-Åke Sandberg Sune Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11) föreningsutskott 15 december 2016 1 (11) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Brandstationen kl.13.30-14.35 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Torbjörn Parling (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 10 november 2004 1 (18)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 10 november 2004 1 (18) Kommunstyrelsen 10 november 2004 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.45 Ajournering mellan 15.35-16.15 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Sune Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni ( 9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni ( 9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2014 1 ( 9 ) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Resa med föreningsbesök Persberg/Nordmark 8.00-15.00 Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari 2012 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-13.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni 2015 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Urban Granfeldt Patrik Fornander Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Björn Stålhammar

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.35-16.05 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Jomark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 ) Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti 2014 1 (10 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.20 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 ) Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 ) Plats och tid: Byströmrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Bengt-Olov Persson Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9) föreningsutskott 20 september 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.20-11.00 Ajournering kl. 09.31-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer