ALWAYS ON SITE FASTIGHETSFÖRVALTNING LOKALUTHYRNING FASTIGHETSUTVECKLING TRANSAKTIONER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALWAYS ON SITE FASTIGHETSFÖRVALTNING LOKALUTHYRNING FASTIGHETSUTVECKLING TRANSAKTIONER"

Transkript

1 ALWAYS ON SITE FASTIGHETSFÖRVALTNING LOKALUTHYRNING FASTIGHETSUTVECKLING TRANSAKTIONER

2

3 Vi förvaltar och utvecklar fastigheter som om de vore våra egna Joakim Orthén, VD, Nordic PM OM Nordic PM NORDIC PM:s VISION Nordic PM är ett ungt företag men med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Organisationen genomsyras av entreprenörskap och våra medarbetare tar initiativ, är kreativa och inte rädda för att fatta beslut. Detta avspeglas i våra motton Always on Site och Vi förvaltar och utvecklar fastigheter som om de vore våra egna. Vi har byggt upp ett stabilt företag med medarbetare som är kompetenta och ambitiösa och drivs av dessa ledord i det dagliga arbetet. Vi är övertygade om att vi gör mest nytta genom att vara på plats. Det är där och då som värdena skapas för våra uppdragsgivare, samtidigt som vi blir en aktiv och kreativ partner för hyresgästerna. Vår vision är att skapa en bättre vardag för de människor som är verksamma i våra uppdragsgivares fastigheter. NORDIC PM:s KÄRNVÄRDEN Vi har identifierat fyra kärnvärden som skapar den värdegrund som formar vår verksamhet och det sätt vi gör affärer på. Professionalitet Våra medarbetare skall alltid ställa sig frågan: Hur skulle jag göra om jag själv ägde denna fastighet? Vi agerar för att göra det bästa för uppdragsgivaren i varje situation. Vi drivs av engagemang, fokus och närvaro och arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats. I en konventionell bransch har vi därför på kort tid fått flera välkända aktörer som kunder. Vid halvårsskiftet 2012 förvaltade vi sammanlagt över kvm, med de tekniska förvaltningsuppdragen inräknade. NORDIC PM:S AFFÄRSIDÉ Flexibilitet Det skall vara enkelt att göra affärer med oss. Uppdragen anpassas efter rådande förutsättningar och kunderna väljer givetvis vilka delar de vill ha hjälp med. Snabbhet Att alltid vara nåbar, med snabb återkoppling, är av största vikt för oss. Vi vill vara nära våra kunder och snabbt vara på plats när vi behövs, för att leva upp till vårt motto Always on Site. Vår affärsidé bygger på att tillhandahålla kvalificerade och kundanpassade tjänster till våra uppdragsgivare i fastighetsbranschen. Nytänkande Vi är kreativa och har förmåga att hitta såväl okonventionella som fruktsamma lösningar. Vi agerar inte rutinmässigt, utan reflekterar över vilka olika vägar vi kan gå för att uppnå målen.

4 FASTIGHETSFörvaltning LOKALUTHYRNING Genom vår filosofi att alltid vara närvarande i förvaltningsarbetet ser vi till att dialogen med hyresgästerna är levande. Detta leder till att vi fångar upp förändringar och nya behov i ett tidigt skede. Det är därför vi har valt Always on Site som motto. Vi levererar hög och prisvärd kvalitet. Tack vare lång erfarenhet ur fastighetsägarperspektiv vet vi vad som krävs för att allt skall fungera. Från marknadsmässiga hyror och god ekonomisk kontroll över fastighetsbeståndet, till väl fungerande verksamhetsanpassade lokaler och nöjda hyresgäster. Vi förvaltar varje fastighet som om den vore vår egen Vi arbetar koncentrerat och målinriktat med varje uppdrag Vi arbetar aktivt med att öka driftnettot I uthyrningsuppdragen kan vi agera som fastighetsägarens representant mot hyresgästen genom hela processen, från marknadsföring, visning och offerering, till avtalsförhandling och kontraktsskrivning. Våra avtal med uppdragsgivarna präglas av flexibilitet och affärsmodellen anpassas för varje uppdrag. Vi kan arbeta i såväl heltäckande uppdrag som med punktinsatser för att stötta en uppdragsgivares befintliga uthyrningsorganisation. Vår långa erfarenhet av lokaluthyrning och fastighetsförvaltning innebär att vi ofta har upparbetade kontakter som bidrar till att finna hyresgäster till våra uppdrag. Vi vet att vägen till framgång går via personlig kontakt och snabbt arbete på plats. Vår organisation i uppdragen anpassas för att arbeta effektivt och proaktivt för kundens räkning. Vi har god kontroll över fastighetsbeståndet och vårt fokus ligger alltid på resultat och hög avkastning. Bland de primära målen med vårt förvaltningsarbete är att förbättra fastigheternas driftnetto och kassaflöde, samtidigt som servicen till hyresgästerna alltid är i fokus. Vi prioriterar alltid affärsmässighet och effektivitet när vi bedömer vilka marknadsföringsaktiviteter som behöver sättas in för att snabbast möjligt hitta rätt hyresgäster till rätt hyresnivå för våra uppdragsgivare.

5 FASTIGHETSUTVECKLING TRANSAKTIONER Nordic PM erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom fastighetsutveckling och projektledning, anpassade för att möta de behov som finns hos våra kunder. I vårt arbete är vi en engagerad och affärsinriktad samarbetspartner. Vi tar fram möjligheter till förbättringar för såväl hyresgäst som fastighetsägare. Genom vårt sätt att arbeta, vårt kontaktnät och vår erfarenhet, har vi gedigen kunskap om vad som händer på fastighetsmarknaden. Vi delar gärna med oss av den kunskapen. Vi erbjuder fastighetsägare hjälp med transaktioner av enstaka kommersiella fastigheter såväl som hela fastighetsportföljer. En fastighets värdeutveckling är i högsta grad beroende av möjligheten att tillvarata förädlingspotentialen. Genom att förändra utnyttjandegrad och användning kan vi medverka till bättre avkastning på investerat kapital. Vi har betydande erfarenhet av fastighetsmarknaden och med lyhördhet och engagemang erbjuder vi våra uppdragsgivare kreativa och värdeskapande lösningar. Vårt förädlingsarbete höjer värdet på fastigheterna och vi förädlar med känsla för detaljer, kvalitet och med fokus på avkastning. Det kan röra sig om utvecklingsprojekt i kundens organisation, analysuppdrag, upphandlingar eller hyresgästanpassningar av lokaler, till mer omfattande förändringar av fastigheter från ett tomt skal till en intäktsbringande verksamhet. Vi är flexibla och kan erbjuda kombinationer av olika tjänster utifrån vad som passar bäst för varje kund. Ingen uppgift är för liten och ingen möda besparas för att uppnå optimalt resultat. Våra projektledare kan vara med under hela processen, från tom lokal till hyresgästen flyttar in. Försäljning och förvärv av fastigheter och bolag Strategisk rådgivning Informationsinsamling och sammanställning av material Genomförande av försäljningsprocesser Transaktionsstöd och avslut Vi kan ansvara för hela försäljningsprocessen, från initial analys, upprättande av prospekt och marknadsföring, till avslut av affären. Vår målsättning är att vara proaktiva och ge våra kunder nya uppslag till möjliga transaktioner.

6 AFFÄRSMODELL några av våra uppdrag Vår affärsmodell är enkel. Vi skräddarsyr anpassade lösningar med de tjänster som behövs för varje enskilt uppdrag för våra kunder. Kunderna vet därmed vad de kan förvänta sig och inga extra kostnader tillkommer. Vi erbjuder allt från tillfälliga lösningar till långsiktiga helhetslösningar, och inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Vår verksamhet är förlagd där fastighetsägarna som är våra kunder finns. I dagsläget främst i Stockholmsområdet, Södertälje, Uppsala och Västerås. Prova oss gärna Hemfosa Fastigheter Huvudansvar för förvaltning, uthyrning och förädling av Hemfosas fastigheter i Stockholmsregionen, omfattande över kvm, inklusive Uppsala och Södertälje. The Carlyle Group Ansvar för förvaltning, uthyrning och förädling av Carlyles fastigheter i Västerås och Stockholm, med bl a Globenområdet, där vi även har vårt huvudkontor. Hemsö Ansvar för fastighetsdriften för 19 av Hemsös fastigheter för vård, skolor och omsorg i södra Stockholmsområdet. Vi kan såväl ta totalansvaret för ett fastighetsbestånd som att gå in och stötta med punktinsatser i en kunds befintliga organisation. Profi Ramavtal med Profi avseende den tekniska förvaltningen och fastighetsdriften av Profis fastighetsbestånd i Stockholm. Vi åtar oss gärna kortare uppdrag, på förslagsvis ett par månader, där ni kan testa oss och se vad vi kan göra för er. Ett mindre pilotprojekt är en utmärkt möjlighet att se hur vi jobbar, och kan bli en början på ett fruktsamt långsiktigt samarbete. Commerz Real Ansvar för fastighetsförvaltning och teknisk förvaltning för Commerz Reals fastighetsbestånd i Stockholm. Nordika Fastigheter Uthyrningsuppdrag för kontorslokaler i Kista & Akalla, samt lagerlokaler i Enköping och butikslokaler i Gävle.

7 Joakim Orthén Marcus Gärdebrandt Jeanette Öhrn Joakim Orthén, Vd Nordic PM:s grundare Joakim Orthén har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. I sin tidigare roll som förvaltningschef på Fabege var han bl a ansvarig för företagets fastigheter i Solna. Joakim hittar synergier och skapar genom sitt breda kontaktnät värdefulla affärsmöjligheter för våra uppdragsgivare, samtidigt som han gärna har en aktiv roll i det löpande förvaltningsarbetet. MARCUS GÄRDEBRANDT, vvd Marcus är byggnads- och civilingenjör från KTH med mångårig erfarenhet från fastighets- och byggbranschen och har innehaft olika chefspositioner i multinationella företag. Med sin breda kunskapsbas från såväl fastighetsförvaltning som projektledning har Marcus det övergripande ansvaret för fastighetsutveckling i Nordic PM:s uppdrag. Marcus är, tillsammans med Joakim Orthén, delägare i Nordic PM och företagets säljansvarige. Jeanette Öhrn, vvd Jeanette är civilingenjör från KTH med inriktning mot bygg- och fastighetsekonomi och kan bland annat hämta utvecklingen av Solna Business Park från sin meritlista. Jeanette har varit verksam i Nordic PM ända från starten 2007 och leder det dagliga arbetet för såväl Nordic PM:s förvaltnings- som uthyrningsteam. Kontakt Varmt välkommen att kontakta oss redan idag, för att höra vad vi kan göra för dig i morgon. Telefon: E-post: Postadress: Nordic PM AB Box Stockholm-Globen Besöksadress: Arenavägen 27 Stockholm-Globen Besök även vår hemsida för mer information:

8 Nordic PM AB Box Stockholm-Globen Besöksadress: Arenavägen 27 Tel: Fax:

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

Årsredovisning 2014 HEMFOSA FASTIGHETER ÅRSREDOVISNING 2014 1

Årsredovisning 2014 HEMFOSA FASTIGHETER ÅRSREDOVISNING 2014 1 Årsredovisning 2014 HEMFOSA FASTIGHETER ÅRSREDOVISNING 2014 1 Innehåll 2 Hemfosa i korthet 4 Kommentar från VD Verksamheten 6 Detta är Hemfosa 8 Fokus på samhällsfastigheter 14 Ansvar 16 Medarbetare Fastighetsbestånd

Läs mer

Innehåll. 37 Risker och möjligheter 42 Finansiering och finansiella risker 45 Företagsansvar 49 Flerårsöversikt 51 Aktien 55 Förvaltningsberättelse

Innehåll. 37 Risker och möjligheter 42 Finansiering och finansiella risker 45 Företagsansvar 49 Flerårsöversikt 51 Aktien 55 Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2010 Innehåll 1 Året i korthet 2 Möjligheternas fastighetsbolag 4 VD-ord 6 Detta är Kungsleden 7 Affärsidé, mål och strategi 8 Affärsmodell Så tänker vi 10 Affärsmodell Så agerar vi 12 Marknaden

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Årsredovisning 2014. med Hållbarhetsredovisning. Samverkan, hållbarhet och affärsmässighet i fokus

Årsredovisning 2014. med Hållbarhetsredovisning. Samverkan, hållbarhet och affärsmässighet i fokus Årsredovisning 2014 med Hållbarhetsredovisning Samverkan, hållbarhet och affärsmässighet i fokus Om Akademiska Hus Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag. Tillsammans med univers itet

Läs mer

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande:

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande: Hyresadministratör Carolina blev erbjuden arbete redan innan hon var klar! Carolina Pålssson har läst programmet fastighetsföretagande. Efter utbildningen fick hon arbete som hyresadministratör - ett yrke

Läs mer

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Sund Rådgivning med 30 års erfarenhet av affärsutveckling Sund Rådgivning har som uppgift att stötta och ge råd till dig som

Läs mer

Omtanke om hus och människor

Omtanke om hus och människor Omtanke om hus och människor JUNGMANSGATAN 15, 413 15 GÖTEBORG, TEL 031-42 84 00, FAX 031-42 84 50 www.kjellberg.se, fastighet@kjellberg.se oesterreichreklam.se Välkommen till ett personligt fastighetsföretag!

Läs mer

Medlem i bostadsrättsföreningen

Medlem i bostadsrättsföreningen Medlem i bostadsrättsföreningen Vad har du som boende ansvar för och vad ska föreningen ta hand om? Vad sker på en stämma och vem kan väljas in i styrelsen? I den här skriften får du svar på de här och

Läs mer

Medlem i bostadsrättsföreningen

Medlem i bostadsrättsföreningen Medlem i bostadsrättsföreningen Vad har du som boende ansvar för och vad ska föreningen ta hand om? Vad sker på en stämma och vem kan väljas in i styrelsen? I den här skriften får du svar på de här och

Läs mer

Årsredovisning 2013. Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se

Årsredovisning 2013. Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se Årsredovisning 2013 Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se INNEHÅLL NORRPORTEN ÅRSREDOVISNING 2013 Q1»» Revisionsbyrån PwC med 55 medarbetare flyttar till Norrportens fastighet kvarteret Vasen

Läs mer

PPS Praktisk ProjektStyrning

PPS Praktisk ProjektStyrning Få din projektverksamhet att lyfta med PPS Praktisk ProjektStyrning 2012 Utbildning PPS Verktyg Tjänster 1 Innehåll Bli medlem i PPS-familjen 3 Ett komplett stöd för moderna organisationer 4 Goda skäl

Läs mer

Vi är Specialfastigheter

Vi är Specialfastigheter Vi är Specialfastigheter Specialfastigheter ska vara en säker, trygg och aktiv fastighetsägare med fokus på långsiktiga relationer. I ett nära samarbete med våra hyresgäster definierar vi vad som krävs

Läs mer

DET HÄR ÄR. KPMG i Sverige

DET HÄR ÄR. KPMG i Sverige DET HÄR ÄR KPMG i Sverige Vi skapar trygghet och bidrar i förändring Oavsett om du vänder dig till KPMG för revisionsuppdrag, skattefrågor eller konsulttjänster, så handlar vårt arbete om att ge dig tryggheten

Läs mer

25 Finansiering och finansiella risker 27 Miljöarbete 28 Flerårsöversikt 30 Aktien 33 Bolagsstyrning

25 Finansiering och finansiella risker 27 Miljöarbete 28 Flerårsöversikt 30 Aktien 33 Bolagsstyrning Årsredovisning 07 Innehåll Detta är Kungsleden 1 2007 i sammanfattning 2 VD-ord 4 Affärsmodell och genomförande 6 Marknaden 10 Nordic Modular 12 Organisation och medarbetare 14 Fastighetsportfölj 14 Värdering

Läs mer

Official sponsor of awesomeness!

Official sponsor of awesomeness! Årsredovisning 2011 Official sponsor of awesomeness! Vi verkar i världens roligaste bransch! Vi utvecklar organisationer och processer, vi effektiviserar, förbättrar och förenklar våra uppdragsgivares

Läs mer

THE VOLVO WAY. Ref No 953810001, augusti 2009. AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige

THE VOLVO WAY. Ref No 953810001, augusti 2009. AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige THE VOLVO WAY Ref No 953810001, augusti 2009 AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige INDEX Förord Vår målsättning Kunderna främst Kundfokus Tydliga mål Kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön Ständiga förbättringar

Läs mer

FABEGE AB ÅRSREDOVISNING 2008

FABEGE AB ÅRSREDOVISNING 2008 FABEGE AB ÅRSREDOVISNING 2008 INNEHÅLL HISTORIK När nuvarande Fabege skapades våren 2005 var det tredje gången som namnet gavs till ett fastighetsbolag. Bolagsnamnet Fabege har sitt ursprung i ett bolag

Läs mer

VASALLEN FÖRÄDLAR UNIKA FASTIGHETER TILL KREATIVA MILJÖER Å RSREDOVISNING 2004

VASALLEN FÖRÄDLAR UNIKA FASTIGHETER TILL KREATIVA MILJÖER Å RSREDOVISNING 2004 VASALLEN FÖRÄDLAR UNIKA FASTIGHETER TILL KREATIVA MILJÖER Å RSREDOVISNING 2004 Innehåll 2004 i korthet 1 VD-kommentar 2 Affärsidé, vision, mål och strategi 4 Försvarsbeslut 2004 6 Vasallens processer

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

tydligt gemensamt intresse av att systemet skall fungera och kunna serva våra kunder.

tydligt gemensamt intresse av att systemet skall fungera och kunna serva våra kunder. ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 2 Sammanhållet system spar tid och utvecklar kompetensen Bostadsbolag trimmar processerna Från ett digert arbete med tidsödande avstämningar och

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser med stora volymer och speciella behov.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser med stora volymer och speciella behov. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser med stora volymer och speciella behov. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du

Läs mer

Klövern i korthet. Närhet i två bemärkelser. Engagemang utöver det vanliga. Skapar morgondagens samhällen

Klövern i korthet. Närhet i två bemärkelser. Engagemang utöver det vanliga. Skapar morgondagens samhällen ÅRSREDoviSNing 2010 Klövern i korthet Väst Karlstad Borås Västerås Örebro Norrköping Linköping Syd Uppsala Täby Kista Nyköping Öst Klövern är ett fastighetsbolag som med närhet och engagemang möter kundens

Läs mer

ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE BRA FÖR DINA AFFÄRER. Dan Alder/Save the Children

ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE BRA FÖR DINA AFFÄRER. Dan Alder/Save the Children ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE Dan Alder/Save the Children BRA FÖR DINA AFFÄRER Ansvarsfullt företagande en bra affär för barnen CSR, Corporate Social Responsibility, handlar både om att ge och att få. Trycket

Läs mer

Vi är Specialfastigheter

Vi är Specialfastigheter ÅRSREDOVISNING 2013 Kv Kronoberg, Stockholm Vi är Specialfastigheter Specialfastigheter är en säker, trygg och aktiv fastighetsägare med fokus på långsiktiga relationer. I ett nära samarbete med våra kunder

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

Vi skapar levande mötesplatser för människor, handel och affärer

Vi skapar levande mötesplatser för människor, handel och affärer årsredovisning VI FÅR PLATSER ATT VÄXA OCH UTVECKLAS Vi skapar levande mötesplatser för människor, handel och affärer Det här är vi Vi är ett av Sveriges största börs noterade fastighetsbolag. Noterat

Läs mer

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE En beskrivning av tjänsten som Projektledare VÄLKOMMEN TILL IT- MÄSTAREN IT- mästaren startades av Martin Börjeskog och Rikard Westlund efter avslutade ekonomistudier

Läs mer