Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult"

Transkript

1 Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult Redovisningskonsult Kurser våren 2014

2 Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik I rollen som redovisningskonsult är utbildning en förutsättning för att du ska utvecklas i din yrkesroll. Och detta gäller oavsett om du redan är auktoriserad eller om du har som målsättning att auktorisera dig. Att vara utbildad är en trygghet såväl för dig som för dina kunder. En auktoriserad redovisningskonsult är en person som är välutbildad och har aktuella kunskaper. Titeln ARK är en kvalitetsstämpel och ger en tydlig yrkesidentitet som professionell redovisningskonsult, säger Lena Sjöblom, ansvarig för redovisningstjänster FAR. Det finns fyra viktiga villkor som en auktoriserad redovisningskonsult ska leva upp till: Gedigen utbildning hög kompetens inom redovisningsområdet Arbetar enligt Reko-standarden med fokus på hög kundnytta Kvalitetskontrollerad Ansvarsförsäkrad På FAR Akademi har vi skräddarsydda utbildningsplaner för dig som redovisningskonsult. Dessa kan du läsa om på nästa uppslag.

3 En tyngd i yrkesrollen, bättre trygghet för kunderna och möjlighet att ta rätt betalt. En tyngd i yrkesrollen, bättre trygghet för kunderna och möjlighet att ta rätt betalt. Det är bara några av argumenten för en redovisningskonsult att auktorisera sig. I alla fall enligt Elisabeth Svensson, auktoriserad redovisningskonsult. Elisabeth Svensson har jobbat som redovisningskonsult i 16 år och för tre år sedan valde hon att auktorisera sig. Jag kände att jag ville ha en tyngd bakom min yrkesroll. Dessutom har det hjälpt mig att tydliggöra vad det är jag faktiskt gör vem som helst kan inte bli auktoriserad, säger Elisabeth. Många vet fortfarande inte vad det är för skillnad på en revisor och en redovisningskonsult, något som titeln auktoriserad redovisningskonsult kan hjälpa till att råda bot på. Auktorisationen hjälper till att visa att det krävs mycket kunskap och erfarenhet för att få använda sig av den här titeln, säger Elisabeth. Dessutom ger det status till yrkesrollen. Förutom att man har dokumenterad kunskap och erfarenhet finns det ytterligare kriterier som måste vara uppfyllda för att få kalla sig auktoriserad. Det som Elisabeth väljer att själv ta upp, och något som verkar få många att tveka inför auktorisationen, är att man förbinder sig att arbeta enligt Reko. Själv tycker hon inte att Reko på något sätt är krånglig, snarare tvärtom. Jag ser det som en hjälp. Om någon av mina kunder väljer att gå vidare till en annan konsult så vet jag att mitt material är i överlämningsbart skick. Det är en trygghet både för mig och för kunden, något som jag är noga att påpeka för nya kunder. För att få kalla sig auktoriserad redovisningskonsult finns ett utbildningskrav på 60 verifierbara timmar under en treårsperiod. Elisabet Svensson tycker själv inte att det är några orimliga krav, snarare tvärtom. Själv lägger jag cirka timmar varje år på utbildning och det är något både jag och mina kunder tjänar på. Jag kan göra jobbet snabbare och effektivare vilket i slutänden ger bättre service till kunderna. Dessutom är det en trygghet för mig själv att hela tiden vara uppdaterad. Jag skulle aldrig våga att inte utbilda mig, säger hon. Förutom att skapa trygghet för sig själv och kunderna tycker Elisabeth att vidareutbildning dessutom skapar ett större kontaktnät. Och på frågan om det finns någon kurs hos FAR Akademi hon rekommenderar så nämner hon gärna Redovisningskonsultveckan. Förutom att det var mycket kunskap under en koncentrerad tid så var gruppövningarna jättebra. Man insåg att det finns väldigt många svar på samma fråga och att verkligheten inte alltid är enkel. Den här typen av övningar är någonting alla redovisningskonsulter borde göra, avslutar hon. Namn: Elisabeth Svensson Titel: Auktoriserad redovisningskonsult Familj: Man och tre barn Bor: Halmstad Fritidsintressen: Yoga, dans, ridning.

4 Vägen till auktorisation För dig som är redovisningskonsult och siktar på att bli auktoriserad redovisningskonsult har FAR Akademi tagit fram anpassade utbildningsplaner. Vissa delar av utbildningsplanen är ett specialanpassat paket baspaketet som innehåller grunderna för att klara av redovisningskonsultexamen. Baspaketet riktar sig till dig som arbetar på en revisions- eller redovisningsbyrå och är relativt ny i branschen. Här lär du dig bland annat att följa Reko från första början. Ett återkommande inslag i dessa kurser är affärsmannaskap du får verktyg för att utveckla konsultrollen. Men för att få en bredare kunskapsbas och en bättre förståelse för helheten finns ytterligare ett antal kurser. Dessa hjälper dig att klara din yrkesutövning på ett bra sätt.

5 NIVÅ 1 Stockholm Göteborg Malmö Antal timmar Redovisning I med Reko* mar 14 Moms I med Reko* jan 14 Beskattningsrätt I med Reko* Hösten Bokslutsredovisning I förberedande bokslutsarbete 7 9 apr 21 Deklaration och beskattning mars 21 NIVÅ 2 Stockholm Göteborg Malmö Antal timmar Redovisning II med Reko* mar 14 Moms II med Reko* Hösten Beskattningsrätt II med Reko* Hösten Bokslutsredovisning II praktisk fortsättning 7 9 apr mars 21 Värdering av varulager och pågående arbeten 8 9 apr mars 14 Beskattning i ägarledda företag Hösten FAR Akademis specialanpassade kurser för dig som är redovisningskonsult. Dessa kurser ger dig baskunskaperna för Redovisningskonsultexamen. * Baspaketet Redovisning I med Reko Moms I med Reko Beskattningsrätt I med Reko Redovisning II med Reko Moms II med Reko Beskattningsrätt II med Reko Redovisning III med Reko NIVÅ 3 Stockholm Göteborg Malmö Antal timmar Redovisning III med Reko* Hösten Beskattning av aktiebolag Hösten Bokslutsredovisning III fördjupning och årsredovisning 5 7 maj 21 Moms vid internationell varuhandel och tjänstehandel Hösten Ekonomi- och verksamhetsstyrning apr 14 Koncernredovisning jan maj 21 Bolagsrätt och obestånd Hösten IFRS grundläggande 7 apr 7 Fällor och fel i redovisningskonsultens vardag bokslutsfrågor 5 mar 7 Lyckas med rapportering till kund 23 jan 7 Auktorisationsdag för redovisningskonsulter (obligatorisk) 10 mar 7 maj Förberedelsekurs inför redovisningskonsultexamen (rekommenderas) 8 maj 11 mar 7 REDOVISNINGSKONSULTEXAMEN AUKTORISERAD REDOVISNINGSKONSULT

6 Skräddarsydda utbildningsplaner Att kunna göra jobbet snabbare och effektivare. Bättre service till kunderna och trygghet i rollen som auktoriserad redovisningskonsult. Det är bara några av fördelarna med vidareutbildning efter auktorisationen. Dessutom skapar mötena med andra kursdeltagare ofta ett informellt erfarenhetsutbyte och ett större nätverk. FAR Akademis utbildningsplaner för vidareutbildning är framtagna för att du ska ha den senaste kunskapen inom redovisning, skatt och moms. Du blir bättre rustad inför de problemställningar du ställs inför i yrkesrollen. Här bredvid kan du se de delar i vårt utbud som passar dig som auktoriserad redovisningskonsult särskilt bra.

7 VIDAREUTBILDNING Stockholm Göteborg Malmö Antal timmar Aktualitetsveckan utlandskurs Mallorca 4 11 oktober 34 Aktuella momsfrågor 26 mar 13 mar 24 mar 7 Brush up skattefrågor i det ägarledda företaget Hösten FARs Branschdagar sep 12 Fällor och fel i redovisningskonsultens vardag bokslutsfrågor 5 mars 7 Fåmansföretagardagen dec 26 nov 27 nov 7 Generationsskifte och ägarskifte i fåmansföretag Hösten IFRS grundläggande 7 apr 7 IFRS fördjupning apr 14 K2-regelverket 12 feb 21 mar 19 mar 7 K3-regelverket 9 apr 5 mar 5 feb 7 K3 fördjupning, välj en eller två dagar! apr 6 7 mar 6 7 feb 14 K3 finansiella instrument Hösten K3 komponentredovisning fastigheter 23 jan 14 maj 21 jan 7 K3 koncernredovisning 22 jan 13 maj 7 Kassaflödesanalys i praktiken 3 april 7 Kassaflödesanalys för koncern 22 maj 7 Har du frågor eller behöver du hjälp med hur du ska lägga upp dina studier? Välkommen att kontakta oss på FAR Akademi: Carin Jonsson produktchef Helena Brege projektledare Koncernredovisning praktisk fördjupning maj 14 Kvalificerade bokslutsfrågor redovisning och skatt Kvalificerade årsredovisningsfrågor ur ett K-perspektiv jan jan 7 Lyckas med rapportering till kund 23 jan 7 Reko mars 7 Redovisningskonsultens dagar 4 6 feb 21 Redovisningsdagen nov 18 nov 19 nov 7 Redovisningskonsultveckan utlandskurs Mallorca 2 9 okt 34 Skattedagen 2014 Hösten Vardagsjuridik arbete med ägarledda bolag Hösten Ägarledda företags skatter och skattemässiga strategier Hösten Ansvarig för redovisningstjänster FAR Lena Sjöblom, auktoriserad redovisningskonsult

8 Vi är ett av Sveriges största utbildningsföretag med mer än 100 olika utbildningar inom redovisning, revision, skatt och controlling. Bara i fjol utbildade vi över personer. Vi är stolta över responsen vi får från våra kursdeltagare fler än 90% är mycket nöjda med sin utbildning! Gå in på farakademi.se för att inspireras och hitta en utbildning som passar just dig. FAR Akademi Box 6417, Stockholm farakademi.se

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt hösten 2014 En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är du ofta din kunds hela ekonomiavdelning.

Läs mer

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du?

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du? Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent Vilken utbildning väljer du? Kurser våren 2014 Ekonomichef, controller, redovisningsansvarig Bokslutsredovisning Ort Jan

Läs mer

FAR Akademi utbildningar hösten 2012. KURSÖVERSIKT hösten 2012 Aktuella utbildningar för hela Ekonomisverige

FAR Akademi utbildningar hösten 2012. KURSÖVERSIKT hösten 2012 Aktuella utbildningar för hela Ekonomisverige FAR Akademi utbildningar hösten 2012 KURSÖVERSIKT hösten 2012 Aktuella utbildningar för hela Ekonomisverige Kursöversikt hösten 2012 Bokslutsredovisning Ort Maj Aug Sep Okt Nov Dec Bokslutsredovisning

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning Kursöversikt hösten 2014 Höstens nyheter Byråledarutbildning för framtidens ledare (2+1 dag) Stockholm 14 15 okt

Läs mer

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013 För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Dags att planera in vårens kurser Här har vi samlat vårens kurser för dig som är revisor,

Läs mer

Hösten 2015. Kursöversikt. Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Vilken utbildning behöver du? EkonomiSveriges självklara val

Hösten 2015. Kursöversikt. Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Vilken utbildning behöver du? EkonomiSveriges självklara val Hösten 2015 Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning EkonomiSveriges självklara val Digitala utbildningar gå kurs när det passar dig Med FAR

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom

Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom Kursöversikt hösten 2014 Ekonomichef, redovisningsansvarig, controller Bokslutsredovisning

Läs mer

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens mål och innehåll.....4

Läs mer

Kurser för redovisningskonsulter och revisorer

Kurser för redovisningskonsulter och revisorer Kurser för redovisningskonsulter och revisorer i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på webben var och när du vill Samtliga kurser ger utbildningstimmar för FAR och SRF Nyhet! SKATTEDAGEN 2016 REDOVISNINGSDAGEN

Läs mer

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar 2015 LÅNGSIKTIG ÄGARE MED FOKUS PÅ KVALITET Innehåll Jag är en före detta idrottsman på internationell elitnivå, civilekonom, lärare

Läs mer

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon slutdestination. Ett steg närmare målet kom dock Deskjockey Revision när de fick utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2014, i samband med FAR:s branschdagar.

Läs mer

Karriärvägar inom redovisning

Karriärvägar inom redovisning Karriärvägar inom redovisning Grundläggande yrkesutbildning redovisning... 12 Karriärsteg 1 Redovisningskonsult företagarens högra hand... 4 Karriärsteg 2 Auktoriserad Redovisningskonsult branschens starkaste

Läs mer

Så här blir du Auktoriserad Redovisningskonsult!

Så här blir du Auktoriserad Redovisningskonsult! Så här blir du Auktoriserad Redovisningskonsult! Din guide till karriär i redovisningsbranschen Sveriges Redovisningskonsulters Förbund SRF SRF Ekonomiutbildning Hur blir du auktoriserad? För att ansöka

Läs mer

SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA

SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA Branschtidningen inom redovisning och lön Nr 5 2014 Pris 56 kr SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA Möt Sandra Riise, VD för NARF, Norges motsvarighet till SRF. Sida 37 Koncernbidrag från dotterbolag till moderbolag

Läs mer

FARs kvalitetskontroll så funkar den

FARs kvalitetskontroll så funkar den FARs kvalitetskontroll så funkar den Kvalitetskontroll ett stöd i ditt kvalitetsarbete titeln auktoriserad redovisningskonsult är en kvalitetsstämpel och ger en tydlig yrkesidentitet. Som auktoriserad

Läs mer

SRFs yrkesutbildningar 2014/2015. Satsa på ett FRAMTIDSYRKE och KARRIÄR inom redovisning. SRF Ekonomiutbildning srfekonomiutbildning.

SRFs yrkesutbildningar 2014/2015. Satsa på ett FRAMTIDSYRKE och KARRIÄR inom redovisning. SRF Ekonomiutbildning srfekonomiutbildning. Satsa på ett FRAMTIDSYRKE och KARRIÄR inom redovisning Karriärsteg 1 Redovisningskonsult företagarens högra hand...2 Karriärsteg 2 Auktoriserad Redovisningskonsult branschens starkaste titel... 6 Antagningskrav

Läs mer

Ledarskap och kommunikation med NLP

Ledarskap och kommunikation med NLP Ledarskap och kommunikation med NLP Lev, lär, träna och förändra utbildningen som ger dig helt nya perspektiv och resultat NLP Business Practitioner är utbildningen för dig som vill utvecklas som ledare

Läs mer

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR!

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst Säljupproret Av: Mattias Hillestrand, mattias@hillestrand.se (Publicerad i Bonnier Ledarskapshandböcker - Säljledning #3 i augusti 2011) Introduktion Under den senaste tiden har vi fått höra både på radio

Läs mer

Operativ redovisningsekonom

Operativ redovisningsekonom Distans /deltid 53 veckor 200 YH-poäng Operativ redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Operativ redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens

Läs mer

Vägen till examen. en resa varje revisor måste göra. 20 Balans. Balans Fokus: revisorsprovet. Revisorsprovet är inte vilken tenta som helst.

Vägen till examen. en resa varje revisor måste göra. 20 Balans. Balans Fokus: revisorsprovet. Revisorsprovet är inte vilken tenta som helst. Balans Fokus: revisorsprovet Vägen till examen en resa varje revisor måste göra Revisorsprovet är inte vilken tenta som helst. Att vara väl förberedd är ett måste för att det ska gå vägen, men knappast

Läs mer

Gör ditt nästa drag framåt i karriären

Gör ditt nästa drag framåt i karriären Är du ekonomichef eller controller? Gör ditt nästa drag framåt i karriären Utbildningar hösten 2012 och våren 2013 Controllerutbildning 3 dagar Utbildningen ger dig under tre dagar en inblick i den moderna

Läs mer

Årsredovisning mindre företag

Årsredovisning mindre företag TEMA Årsredovisning mindre företag Ska ditt företag göra årsredovisningen enligt K2? Då är det hög tid att sätta sig in i alla regler om tilläggsupplysningar, materiella anläggningstillgångar, leasingskulder

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

5 STEG MOT 1 MILJON. Apple. ibolaget tar över världen

5 STEG MOT 1 MILJON. Apple. ibolaget tar över världen En specialrapport från Bullstreet - Maj 2012 5 STEG MOT 1 MILJON ibolaget tar över världen Bästa köp just nu Företagsuppdateringar Bullstreets 10 budord Snabbgranskning av företagen Vi blickar framåt Apple

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Här blir man aldrig äldre än 39 Nu finns Konsulten också som webbtidning! Där hittar du alltid de senaste branschnyheterna. www.tidningenkonsulten.

Här blir man aldrig äldre än 39 Nu finns Konsulten också som webbtidning! Där hittar du alltid de senaste branschnyheterna. www.tidningenkonsulten. Branschtidningen inom redovisning och lön Nr 2 2014 Pris 56 kr SRF FöretagsEko: Regelverken dåligt anpassade till småföretag 6 Brf-debatten: Ingen kan ändra på det som är gjort, men framtiden kan vi påverka

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Lantbrukare

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Lantbrukare All rådgivning på ett ställe Vi gör det lättare att vara företagare Lantbrukare Vi hjälper dig att tjäna pengar på ditt lantbruk I snart 100 år har vi på LRF Konsult hjälpt lantbruksföretagare i hela

Läs mer