Utlandskurser Redovisning Revision Skatt Juridik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utlandskurser 2014. Redovisning Revision Skatt Juridik"

Transkript

1 Utlandskurser 2014 Redovisning Revision Skatt Juridik

2 Följ med FAR Akademi på en utlandskurs i höst! En utlandskurs är mycket mer än en kurs i utlandet. Utbildningarna leds av våra mest erfarna lärare som ser till att du får ut maximalt av utbildningen. Miljöombytet gör att vardagen och de vanliga arbetsuppgifterna kommer på avstånd och fokus på utbildningen blir betydligt större. Under en utlandskurs blir erfarenhetsutbytet mellan branschkollegorna ett mycket viktigt inslag, och tidigare deltagare vittnar om det viktiga nätverk som det ger. Årets utlandsprogram erbjuder en rad intressanta ämnen och spännande resmål! Vi bor alltid på mindre och trevliga hotell, vilket gör det lätt att lära känna de övriga kursdeltagarna. En del av våra resor erbjuder möjlighet till förlängning av resan vilket gör att du kan kombinera med egen semester. Det finns många skäl att välja en kurs utomlands vänta inte med att anmäla dig, många av kurserna blir fort fullsatta!

3 Inhämta nya kunskaper i en spännande miljö! FAR Akademi erbjuder unika utbildningar för dig som efterfrågar gedigna kunskaper och vill stärka din yrkesroll. Redovisningskonsultveckan 2014 Mallorca 2 9 oktober En kurs där du som auktoriserad redovisningskonsult får en uppdatering och genomgång av aktuella och viktiga frågor som rör yrkesrollen. Genom kursveckan löper Reko som en röd tråd och vi tittar på hur du tillämpar Reko med hjälp av dina nya kunskaper. Det här är kursen för dig som är auktoriserad redovisningskonsult och söker en bred och kvalificerad uppdatering anpassad för just din yrkesroll. Lena Sjöblom, Pia Hedberg och Eva Törning Kurs: kr Resa: från kr* Mycket bra och kompetenta lärare. Duktiga på att lära ut samt bjuder på sig själva, ett nöje att lyssna på. Mycket som ingick som man inte förväntat sig. Jättebra arrangemang! Maria Collerstedt, auktoriserad redovisningskonsult, KPMG, Eksjö om Redovisningskonsultveckan Mallorca Mallorca ön med oändlig variation. Vyerna erbjuder allt från dramatiska klippor, vita stränder, imponerande berg och gröna dalar. Längs med vägarna står olivträd, mandelträd och apelsinodlingar i full prakt. Fiskebyar varvas med pittoreska bergsbyar och på öns sydvästra kust finner du staden Palma. Otrolig arkitetkur, fantastiska restauranger, shopping och ett rikt nattliv gör Palma till en magisk stad och i folkmun kallas staden även för mini-barcelona... Allt bra arrangerat, bra innehåll som kursledarna framförde med engagemang och viss humor som uppskattades! Lena Svangren, auktoriserad redovisningskonsult BDO Mälardalen AB om Kvalificerade bokslutsfrågor redovisning och skatt

4 Aktualitetsveckan 2014 Mallorca 4 11 oktober Du får en nyhetsuppdatering och genomgång av högaktuella frågor som berör dig i din roll som redovisningskonsult eller revisor. Under fem kursdagar träffar du Sveriges främsta experter inom redovisning, skatt, juridik, moms och revision. Pia Hedberg, Kerstin Fagerberg, Anders Lagerstedt, Martin Johansson, Magnus Vennerström, Bengt Skough och Lena Sjöblom Kurs: kr Resa: från kr* Kvalificerade frågor inom redovisning, skatt och civilrätt i ägarledda företag och koncerner Panama City 24 oktober 2 november Under kursen möter du kvalificerade frågeställningar inom redovisning, skatt och civilrätt som ofta förekommer i ägarledda företag, företagsgrupper och mindre koncerner. Kursen är praktiskt inriktad där föreläsarna utifrån sina olika specialistkompetenser och praktiska erfarenheter medverkar till att ge en helhetssyn av olika frågeställningar utifrån redovisning, skatterätt och civilrätt. Kerstin Fagerberg, Anders Lagerstedt och Lars Johansson Kurs: kr Resa: från * Läs mer om våra utlandskurser farakademi.se/utland... En kort biltur härifrån och du är i Illetas, som har ett lugnare tempo än Palma. Hotellet vi bor på heter Barceló Illetas Albatros och ligger i det vackra området Illetas i Palmabukten. Utsikten från hotellet bjuder på ett spektakulärt turkosfärgat medelhav. Panama City Panama landet mitt i hjärtat av Latinamerika som både CNN, Condé Nast Traveller Magazine och New York Times de senaste åren listat som en av de destinationer du bör besöka. Huvudstaden Panama City har en unik blandning av moderna skyskrapor och en äldre del i koloniansk stil, Casco Viejo, som för några år sedan utnämndes av Unesco till världsarv. Vi bor på hotell Intercontinental, centralt i Panama City med promenadavstånd till Casco Viejo.

5 Kvalificerade skattefrågor Miami 7 15 november En årligen återkommande kvalificerad kursvecka som höjer din kunskapsnivå rejält. Under kursen får du en genomgång av kvalificerade skattefrågor för aktiebolag och dess ägare. Vad är möjligt och vad vill man undvika? Hur hjälper jag bäst mina kunder i olika situationer? Under kursen får du kunskap som du kan omsätta i praktisk rådgivning direkt när du kommer hem. Magnus Vennerström och Urban Kardvik Kurs: kr Resa: från kr* Kvalificerade bokslutsfrågor redovisning och skatt London november En kurs där du får en genomgång av svåra och högaktuella frågor, såväl ur ett redovisnings- som ur ett skatteperspektiv. Vi behandlar boksluten i större respektive mindre svenska icke-noterade företag. Johan Månsson och Bo Svensson Kurs: kr Resa: från kr* * Vi reserverar oss för eventuella prisändringar utanför vår kontroll. Miami Miami staden som har något för alla och präglas av karibiska och latinamerikanska influenser. Långa vita stränder, kristallblått hav och vajande palmer så långt ögat kan nå. I det trendiga South Beach är det inte bara nattlivet som ligger i världsklass utan även Art Deco-distriktet med sin unika arkitetkur. Vi bor på det nyöppnade hotellet Grand Beach Hotel Surfside, perfekt beläget mellan Miami Beach och Bal Harbour mitt på stranden. En kort biltur från hotellet och du är i South Beach. London London en världsmetropol och Englands centrum för politik, kultur och handel, som samtidigt lyckas vara en liten, mysig stad. Upplev shoppingen, sevärdheter, museer, teatrar och musikaler som är några av Londons mest uppskattade attributer. Vi bor på Radisson Portman hotell som ligger mitt i West End, perfekt för dig som vill se någon av Londons teater- eller musikaluppsättningar, och från hotellet är det bara en kort promenad till shoppingen på Oxford Street.

6 Revisorns, styrelsens och vd:s ansvar NYHET New York november Kursen kommer ägnas åt det aktiebolagsrättsliga skadeståndsansvaret och tvånglikvidationsansvaret samt alla de redovisningsmässiga svårigheter som dyker upp när ett aktiebolag har ersättningsanspråk att göra gällande. Du får en grundlig genomgång av regelverket och dess innebörd, och de nyheter och den nya praxis som kommit på dessa områden under senare tid. Även den ständigt återkommande frågan om gränserna för skatteansvaret enligt skatteförfarandelagen tas upp under kursen. Anders Lagerstedt, Urban Båvestam och Helene Willberg Kurs: kr Resa: från kr* Revisorsveckan 2014 Kapstaden 22 november 1 december Fem temadagar för dig som är kvalificerad revisor: Kontanthandel, Fortsatt drift, Likvidation, Revisorsjuridik samt Aktuella revisionsfrågor. Veckan genomförs i form av temadagar där vi fördjupar oss inom ett antal aktuella områden. Utifrån ISAs krav varvar vi föreläsningar med case i smågrupper och diskuterar utifrån Revisorsnämndens tillsynsärenden hur revisorn i specifika fall bör agera både vad gäller granskningsinsats och rapportering. Stefan Ohlsson, Fredrik Nydén och Bengt Skough Kurs: kr Resa: från kr* New York New York The Big Apple, eller bara världens bästa stad enligt många. Hur många gånger du än varit i New York så slutar du aldrig uppleva nya saker när du kommer hit. Vandra längs med Manhattans gator, besök charmiga Soho eller njut av Central Park. Vi bor på Eventi Hotel, centralt beläget på Manhattan, ett stenkast från Empire State building. Kapstaden Kapstaden vid foten av det berömde Taffelberget ligger en av Sydafrikas mest uppskattade städer. För dig som vill äta och dricka gott tar du dig till Waterfront där restaurangerna ligger på rad. Sydafrika är känt för sina otroliga naturupplevelser och Kapstaden som är beläget på Sydafrikas södra spets är perfekt för att uppleva platser som t.ex. Godahoppsudden. Vinyard Hotel & Spa som vi bor på ligger en kort biltur ifrån centrum.

7

8 Vi är Sveriges ledande utbildningsföretag inom revision, redovisning, skatt och controlling. Under 2013 gick över personer någon av våra fler än 100 utbildningar. Vi är stolta över responsen vi får från våra kursdeltagare fler än 90% är mycket nöjda med sin utbildning. Gå in på farakademi.se för att inspireras och hitta en utbildning som passar just dig. FAR Akademi Box 6417, Stockholm farakademi.se

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning Kursöversikt hösten 2014 Höstens nyheter Byråledarutbildning för framtidens ledare (2+1 dag) Stockholm 14 15 okt

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt hösten 2014 En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är du ofta din kunds hela ekonomiavdelning.

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

SPRÅKSTUDIER UTOMLANDS

SPRÅKSTUDIER UTOMLANDS SPRÅKSTUDIER UTOMLANDS FÖR VUXNA FRÅN 18 ÅR SPRÅKKURSER FRÅN EN VECKA UPP TILL ETT LÄSÅR KURSSTART VARJE VECKA 2014 USA Kanada Australien Nya Zeeland Sydafrika Storbritannien Irland Malta Frankrike Spanien

Läs mer

Här blir man aldrig äldre än 39 Nu finns Konsulten också som webbtidning! Där hittar du alltid de senaste branschnyheterna. www.tidningenkonsulten.

Här blir man aldrig äldre än 39 Nu finns Konsulten också som webbtidning! Där hittar du alltid de senaste branschnyheterna. www.tidningenkonsulten. Branschtidningen inom redovisning och lön Nr 2 2014 Pris 56 kr SRF FöretagsEko: Regelverken dåligt anpassade till småföretag 6 Brf-debatten: Ingen kan ändra på det som är gjort, men framtiden kan vi påverka

Läs mer

SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA

SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA Branschtidningen inom redovisning och lön Nr 5 2014 Pris 56 kr SKILLNADER MELLAN LÄNDERNA Möt Sandra Riise, VD för NARF, Norges motsvarighet till SRF. Sida 37 Koncernbidrag från dotterbolag till moderbolag

Läs mer

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS Ko m pass Hitta din väg i världen New York staden som aldrig sover BOKTIPS för den resande All Inclusive - är det prisvärt? Bli en bra resefotograf! Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste

Läs mer

Kurser för redovisningskonsulter och revisorer

Kurser för redovisningskonsulter och revisorer Kurser för redovisningskonsulter och revisorer i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på webben var och när du vill Samtliga kurser ger utbildningstimmar för FAR och SRF Nyhet! SKATTEDAGEN 2016 REDOVISNINGSDAGEN

Läs mer

Det blir en ny marknad för redovisningskonsulter. Nr 5 2011 Pris 56 kr

Det blir en ny marknad för redovisningskonsulter. Nr 5 2011 Pris 56 kr Tidningen Redovisningskonsulten från Sveriges Redovisningskonsulters Förbund Vill göra det svåra begripligt Viktiga nyheter i arbetet med Reko Nytt Reko-stöd från SRF Det blir en ny marknad för redovisningskonsulter

Läs mer

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011 sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag Information & Anmälan Information & anmälan Internat/dagkonferens SABOs utbildningar

Läs mer

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle Foto: SEB I en fullservicebank finns enormt varierande uppgifter för civilekonomer. Vi ser gärna att man vågar byta uppgift när man söker sig vidare och på så sätt breddar sin kompetens. Annika Falkengren,

Läs mer

tidningenbalans.se Som ordförande för Kollegiet för svensk bolagsstyrning är Arne Karlssons roll att lyssna

tidningenbalans.se Som ordförande för Kollegiet för svensk bolagsstyrning är Arne Karlssons roll att lyssna I KARRIÄREN / I LIVET NR 4 APRIL 2014 UTGIVEN AV FAR ÅRGÅNG 40 PRIS 65 KRONOR Missa inte Debatt och Fördjupning på tidningenbalans.se Som ordförande för Kollegiet för svensk bolagsstyrning är Arne Karlssons

Läs mer

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare ANNONS Hela denna tematidning är en annons om affärsresor från MediaPlanet ANNONS AFFÄRS RESOR FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT din guide till en lyckad affärsresa Stor marknad för internationella

Läs mer

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010. s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010. s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010 s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag Innehåll Styrelse SABOs strategiska styrelseutbildning 4 Utbildning för ordförande och

Läs mer

KAPITELNAMN. 2 KURSTILLFÄLLEN & ANMÄLAN fei.se info@fei.se 08-545 137 90

KAPITELNAMN. 2 KURSTILLFÄLLEN & ANMÄLAN fei.se info@fei.se 08-545 137 90 KAPITELNAMN 2 KURSTILLFÄLLEN & ANMÄLAN fei.se info@fei.se 08-545 137 90 INNEHÅLL Innehåll Välkommen till FEI... 2 Kontrollera dina kunskaper... 4 Början till ett långvarigt förhållande... 6 Studera hos

Läs mer

Hela denna bilaga är en annons från Far branschorganisationen för revisorer och rådgivare. FÖRTROENDE

Hela denna bilaga är en annons från Far branschorganisationen för revisorer och rådgivare. FÖRTROENDE FÖRTROENDE F o k u s PÅ s m å o c h m e d e l s to r a f ö r e tag I AFFÄRER Robban Andersson / XP / SCANPIX Varumärket Kalla viljans triumf Skiddrottningen är också företagare och en förebild för dig

Läs mer

MyBusiness. Nytt liv som entreprenör. Magazine Special. Eva Norlings begravningsbyrå tar hjälp av PwC med ekonomin

MyBusiness. Nytt liv som entreprenör. Magazine Special. Eva Norlings begravningsbyrå tar hjälp av PwC med ekonomin MyBusiness Magazine Special En tidning för företagare Försäljning Rätt pris med rätt rådgivning Ägarskap Delägarprogram lyfte Ledarskaparna Snabbväxare Leos Lekland trotsar lågkonjunktur Eva Norlings begravningsbyrå

Läs mer

Varför bromsa när man kan öka

Varför bromsa när man kan öka Tidningen Redovisningskonsulten från Sveriges Redovisningskonsulters Förbund Skattejurist med sinne för humor YH-utbildningar på frammarsch K-regelverket Avdragsrätt för utbildningskostnader Varför bromsa

Läs mer

CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN. Skarpnäcks Folkhögskola 2005-2006

CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN. Skarpnäcks Folkhögskola 2005-2006 Utvärdering CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN Skarpnäcks Folkhögskola 25-26 av Jens Eriksson Skarpnäcks Folkhögskola Horisontvägen 26 128 34 SKARPNÄCK 8-683 18 3 www.skarpnack.fhsk.se

Läs mer

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens mål och innehåll.....4

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Men jag då. Per Johan Ingberg. - om att vara anhörig. Dessutom: Nu går flyttlasset Hur mycket semester får jag? bloggar och föreningar. Tema.

Men jag då. Per Johan Ingberg. - om att vara anhörig. Dessutom: Nu går flyttlasset Hur mycket semester får jag? bloggar och föreningar. Tema. NYHETER FRÅN VIVIDA ASSISTANS Möt Per Johan Ingberg bloggar och föreningar Tema Men jag då - om att vara anhörig Dessutom: Nu går flyttlasset Hur mycket semester får jag? MAJ VividaNytt nr 3 2012 Sid 1

Läs mer

Både revision och bokslutsrapport behövs. Nr 4 2011 Pris 56 kr

Både revision och bokslutsrapport behövs. Nr 4 2011 Pris 56 kr Tidningen Redovisningskonsulten från Sveriges Redovisningskonsulters Förbund Från lågstadielärare till entreprenör och styrelseproffs Tidpunkten för löpande bokföring Förslag om ändrade regler för helårsmoms

Läs mer

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010 sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag InfOrmAtIOn & AnmÄlAn Information & anmälan Internat/dagkonferens SABOs utbildningar

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

Det fanns en chans och den tog jag. Nr 6 2011 Pris 56 kr

Det fanns en chans och den tog jag. Nr 6 2011 Pris 56 kr Tidningen Redovisningskonsulten från Sveriges Redovisningskonsulters Förbund När vi är som kaxigast erbjuder vi allt Kapitalförsäkringar och pensionsåtaganden Avskrivningar i bostadsrättsföreningar Det

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer