True way. Premiumbröd från Korvbrödsbagarn. Nyhet! Bra mat från Lantmännen. Glazed Buns gott till både korv och burgare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "True way. Premiumbröd från Korvbrödsbagarn. Nyhet! Bra mat från Lantmännen. Glazed Buns gott till både korv och burgare."

Transkript

1 Nyhet! Glazed Buns gott till både korv och burgare. True way Premiumbröd från Korvbrödsbagarn Bra mat från Lantmännen

2 Korvbröd inte bara för korv! true Vänd burgarna ofta för en jämn tillagning. perfection

3 Din partner i fastfoodvärlden Vi vill att du ska lyckas med fastfood. Inför 2017 är trenden fortsatt stark och vi ser nya sätt att ta sig an traditionella rätter samtidigt som gästerna ställer allt högre krav på maten de äter. Med Korvbrödsbagarn får du en storskalig partner med storskaliga fördelar. Sedan 1957 har vi med genuin matpassion levererat kvalitetssäkrade bröd. Vår logistikkedja främjar kvalitet och slutpris, samtidigt som vi ställer höga krav på kontroll av både produkter, processer och personal. Som en del i Lantmännen tar vi ansvar från från jord till bord. Det är vår garant för en hållbar och lönsam affär. Och som global bagerikoncern med verksamhet i bland annat Europa och USA fångar vi enkelt upp trender som ger resultat både på tallriken och i plånboken. Alltid på menyn!

4 Alla tiders Korvbröd 1897 Korv är ett av de äldsta förädlade livsmedlen och finns omnämnt så långt tillbaka som i Homeros Odyssén. Även om Korvbrödbagarns historia inte går riktigt lika långt tillbaka i tiden är vi stolta över att i år fira 60-årsjubileum. Det uppmärksammar vi med att ta en titt på åren som gått och lyfta några viktiga milstolpar. Både för oss och för den bransch där vi blivit en marknadsledande aktör Två bagare fick en idé År 1957 fick bagarna Henry Jansson och Roland Öhman idén om att starta ett bageri specialiserat på att baka korvbröd. Resultatet blev Korvbrödsbagarn och resten är som man säger, historia. Hamburgarens intåg i Sverige Korv med bröd får sällskap av hamburgare och under 50-talet ökar konsumtionen. Maträtten etableras på allvar i Sverige när McDonalds öppnar på Kungsgatan i Stockholm i oktober Bara tre år senare startar Korvbrödsbagarn sin tillverkning av hamburgerbröd. Surf n turf på svenskt vis Räksallad blev en populär korvfavorit på 70-talet och är egentligen en svensk motsvarighet till amerikanska surf n turf. Korven står då för turf (land) medan räksalladen står för surf (hav).

5 Korvdamer banar vägen I Sverige var de första korvgubbarna de kvinnor som sålde varm korv vid Stockholmsutställningen Men det klassiska avlånga, vita korvbrödet vi äter idag fick inte sin form förrän under 1920-talet. En specialare blir till På 1930-talet Det är vår garant för en hållbar och lönsam affär. Det ändrades 1942 då två unga fotbollsspelare beställde korv och bröd med mos på toppen. Specialaren, en framtida klassiker, var född. Klassiskt till korven Bostongurkan kom till 1951 då företaget Felix ville hitta ett sätt att ta tillvara de kasserade ändbitarna från skivad smörgåsgurka. Ketchup däremot, slog förvånansvärt nog inte igenom förrän på 60-talet Bröd på nya sätt Under 70-talet fick korvbrödet även sällskap av tunnbrödsrullen och under tidigt 90-tal lanserades hålade baguetter, eller french hot dog som de kom att kallas. Sedan dess har en rad nya brödvarianter lanserats. Från litet bageri till etablerat varumärke Idag tillverkar Korvbrödsbagarn två av tre svenska korvbröd. Det som startade som ett tvåmanna-bageri har blivit ett av marknadens största varumärken och vår anläggning i Örebro är ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd.

6 Årets nyheter Glazed buns till korv och burgare Vi vill att du ska lyckas med fastfood. Inför 2017 är trenden premiumportioner med burgare och korv fortsatt stark samtidigt som vi äter ute allt mer. Dessa prisvärda rätter bidrar till att driva marknaden och gör det mer tillgängligt att gå ut och äta. Gästerna ställer också i allt högre grad mer krav på maten de äter. Glaserade bröd fortsätter att vara den hetaste brödtrenden inom fastfood. För att svara på efterfrågan på premiumbröd som skapar ytterligare mervärde på dina portioner har vi tagit fram nyheterna Glazed burger bun och Glazed hot dog bun. Två mjuka bröd med kort bett och dekorrand med sesamfrö på korvbrödet som ger en lyxig känsla. Med sin glaserade yta får bröden en snygg finish som höjer intrycket av hela måltiden. Samtidigt bidrar den neutrala smaken till att smak hos burgare, korvar och tillbehör får ta mer plats. Prova korvar med hög kötthalt, lammkorv eller varför inte en hetare chorizo? Mjuka bröd med glaserad yta och neutral smak som passar till både korv och burgare.

7 True perfection Vad gör en perfekt hamburgare? Det finns inget enkelt svar. En riktigt god burgare är ett hantverk, där känslan för detaljer är det som sätter prägel på måltiden. Ordning och reda Nedan har vi listat tips att tänka på i jakten på den perfekta burgaren. Ingrediensernas ordning spelar roll, och ändå inte. Läggs sås på strimlad salad blir det lättare att hålla kvar den i burgaren än om den läggs på köttet. Glöm inte grönsakerna Vill du skapa ett vegetariskt alternativ? Satsa på rena råvaror som smörslungade morötter istället för att mala ner grönsakerna till biffar. Lika viktigt som köttet Välj mjukt bröd vars konsistens inte påverkas av köttsaften. Rosta en halv minut, pensla eventuellt med olivolja eller vitlökssmör för extra smak. Less is more Eftersträva balans med enkla smaker som kompletterar och lyfter varandra. Få väl utvalda ingredienser av kvalitet slår extra allt. Varje gång. Forma först Salta sist Salta precis innan tillagning så riskerar du inte att dra ut vätskan och behåller samtidigt en saftig och mör konsistens. Mal själv Få full kontroll på köttblandning, fetthalt och kryddning. Välj kött från högrev och bringa med en fetthalt på 17 22%. Tillsätt talg vid behov. Tips! Förvara köttblandningen väl kyld så blir burgarna lättare att forma. Rätt bröd till varje smakupplevelse Brioche Ett bröd med kort bett och mjuk konsistens bakat med smör och ägg. Smak av sötma och umami passar bra till burgare, hummerröra och vegetariskt alternativ. Matcha med tillbehör som tillför sälta och syra, som picklad rödlök. Bistro Brioche Ett mjukt bröd med mycket kort bett. Umami och sötma ger ett exklusivare smakintryck. Passar bra till burgare, hummerröra, korv med hög kötthalt och mildare smaksättning samt portabello. Matcha salta och syrliga tillbehör. Brooklyn Ett bröd med kortare bett och struktur i inkråmet. Surdeg och lite socker ger en lite syrlig smak som passar bra till alla burgare och pulled pork. Testa även lamm- eller råkorv. Passande tillbehör är syrade grönsaker och krämig dressing. Glazed Ett mjukt bröd med glaserad yta som ger en lyxig känsla. Den neutrala smaken passar till de flesta burgare. Testa även lax, lammfärs, vilt och vegetariska alternativ som portabello. Royal Durum Ett matigt bröd med saftigt inkråm toppat med psylliumfrö och mannagryn. Fungerar bra till både pulled pork, kryddiga korvar och vegetariska alternativ, men matchas särskilt väl till ingredienser med lite mer tuggmotstånd, som kyckling. Pretzel Nyhet! Ett hamburgerbröd med tätt inkråm, lite segare textur och viss smak av sälta. Den neutrala smaken gör att brödet passar bra till alla typer av burgare.

8 Lead the way förädling,recept och inspiration Steget från snabbmat till finmat är kortare än du tror. Med ett bra bröd får du hög kvalitet och en bra bas för att lyckas. Men det är i detaljerna du skapar de matupplevelser dina kunder betalar extra för. Vårt utvecklingsteam har spanat världen runt för att ta fram recept och inspiration som visar vägen och hjälper dig lyckas på fastfood-marknaden. Toppa på längden! Korvbrödets avlånga form är inte bara praktiskt för folk på språng, utan skapar tillfälle att bjuda på en spännande smakresa i en och samma måltid.

9 Picklad lök 1 dl ättika (12 %) 2 dl socker 3 dl vatten 2 st rödlökar Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en till två timmar. guacamole 4 mogna avokado 2 vitlöksklyftor 1 röd chili ½ dl hackad färsk koriander 1 lime, rivet skal och saft 1 tsk salt Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa dem med en gaffel. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt med avokadon och rör ner saft och rivet skal från lime. Smaka av med salt. kimchi 1 kg salladskål 2 msk ris- eller vitvinsvinäger 1 msk salt 2 3 cm ingefära, (ca 30 g) 3 stora vitlöksklyftor 2 ½ msk kodjokaro (eller annan chilipeppar) Lossa kålbladen och skölj. Skär i 1 cm breda strimlor och lägg i en skål, tillsätt vinäger och salt. Blanda väl. Skala ingefära och vitlök, riv sedan ner i salladen. Tillsätt chili, blanda och låt stå i kylen ett dygn. True flavours

10 Kockens val recept att inspireras av Vår produktutvecklare och street food connoisseur Davor Zidaric ger dig tre enkla recept som visar att du inte behöver många ingredienser för att skapa inspirerande måltider. Våra stora korvbröd är enkla att äta on the go och passar till flera olika sorters korvportioner och exempelvis Midi subs. Låt fantasin sätta gränserna och testa fyllning med kyckling och mangosalsa eller varför inte en vegovariant med ärtpuré och sötpotatis? Midi subs med skaldjursröra Midi subs med kyckling Nyhet! Glaserade korvbröd med chorizo 10 PORTIONER Midi subs med oxbringa Gott med korvbröd utan korv. 10 st Glazed Hot Dog Bun 10 st chorizokorvar 100 g strimlad grön- eller svartkål 100 g strimlad rödkål 50 g gröna sojabönor 2 dl majonnäs 4 msk grovkornig senap 1 2 msk honung, flytande Salt och peppar Stek grönkål och rödbetor lätt var för sig, smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite olivolja och vinäger. Blanda senap och majonnäs, krydda med salt och peppar. Stek eller grilla korvarna. Rosta eller grilla korvbröden innan du monterar måltiden enligt bilden. Servera med sallad. Kom ihåg att rosta korvbrödet för ett krispigare och godare resultat.

11 Tips! Alla vet att grillat är godast. Eller? Genom att steka hamburgarna i stekpanna eller på stekhäll kan du ösa samtidigt som stekningen pågår. Med mer smak och bättre textur som resultat. Låt burgaren vila någon minut efter stekning så rinner mindre köttsaft ut. Nyhet! Högrevsburgare med glaserade bröd och lagrad ost 10 PORTIONER Vänd burgarna ofta för en jämn tillagning. 10 st Glazed Burger Bun 10 st högrevsburgare à 140 g 3 st solmogna tomater 2 st strimlade gula lökar 100 g crispsallad (10 blad) 100 g strimlad romansallad 150 g skivad lagrad ost, t ex Svarta Sara 100 g BBQ-sås, t ex Sweet Baby Ray s 300 g bacon 2 dl majonnäs Vit tryffelolja Salt och peppar Stek eller grilla hamburgarna. Skiva osten. Stek sedan den strimlade löken och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar. Rosta eller grilla hamburgerbrödet och montera sedan burgarna som på bilden. Kom ihåg att rosta brödet vill du ha ännu mera smak, stek i smör.

12 True buns!

13 1+1=3 detsitter i detaljerna Att summan är större än delarna är ett talesätt som stämmer även på fastfood. Genom att lägga lite extra krut på detaljerna kan du med små medel skapa stor effekt på helhetsintrycket. Och skapa ett mervärde dina kunder är beredda att betala extra för. Det är intrycket av hela måltiden som är huvudsaken även om det är detaljerna som tar dig dit du vill. Planera därför måltiden i förväg och experimentera med smak, men också färg, uppläggning och tillbehör. Tips! Med rustika smörpapper får du burgarhantverk med hemmakänsla. Trial and success Fastfood ska vara just snabbt, enkelt och smidigt att förtära. Testa din meny så ser du om portionen är behaglig att äta och att varje tugga tar smak av alla ingredienser. Rosta brödet Förutom att använda bröd av hög kvalitet är just förädling av bröden en av de saker som ger mest, rosta snittytan, pensla efteråt med lite smör eller olja för att få upp glansen. Smaksättning Vill du sätta lite extra smak på brödet kan du rosta i smör smaksatt med örter, chiliflakes eller vitlök. För en extra spännande smaksättning, ta lite spad från syrad gurka och pensla med. Premiumbröd = premiumpris Premium handlar om portioner och ingredienser som skapar ett större mervärde för gästen. Det kan handla om burgare, korv, bröd eller tillbehör med det lilla extra, men också hur portionerna sätts samman. Det ger många fördelar. Dina gäster är beredda att betala mer än för dessa portioner, du har möjlighet att attrahera nya kunder samtidigt som du bygger lojalitet som i nästa steg ökar din lönsamhet. Vi kontrollerar och säker ställer varje steg i tillverkningsprocessen för att försäkra dig om samma höga kvalité varje gång.

14 The way forward trendspaning inför 2017 Den växande fastfood-trenden tog världen med storm och hamburgaren hittade in i allt finare sammanhang. Idag har nästan varje modern restaurang åtminstone en burgare på menyn. Men vad händer nu? Från matmässor världen över har vi samlat fyra starka mattrender att inspireras av under det kommande matåret. Bröd i alla dess former I och med den växande gourmettrenden runt hamburgare blir bröd allt viktigare. Briochebröd, glaserat, potatis-, och pretzelbröd. Framtiden bjuder på allt mer utmanande varianter av de produkter vi ser på marknaden idag. Den rena maten En växande trend där Sverige ligger i framkant. Vi pratar ren mat, ekologiskt och närodlat med mindre tillsatser, där enkla, väl smakbalanserade rätter med få råvaror av hög kvalitet får stå i centrum. Mash-up mania Det började med cronuten. Att göra oväntade matchningar och skapa hybrider är en av de snabbast växande mattrenderna. Smaker, matkulturer och ingredienser kombineras och skapar spännande smakbrytningar med nya sätt att servera välbekanta rätter. Grönsakerna intar scenen Med allt mer medvetna konsumenter som letar efter miljö-, djur- och hälsovänligare alternativ kommer vi se fler rätter där grönsakerna tar plats som huvudingrediens. Be true! Lokala smakinfluenser skapar närvaro och sätter en unik prägel på verksamheten.

15 Smak, pris och kvalitet är fortfarande några av de viktigaste faktorerna när vi äter ute. True to trend

16 Kontakta oss! Vår rikstäckande säljkår hjälper dig med säljtips, stöd och inspiration. Välkommen att ta kontakt med din lokala distriktschef för mer information. Skåne, Blekinge Daniel Löf Väst Marianne Häggstam Småland, Östergötland Mikael Anehagen Stockholm, Södermanland, Gotland Pär Walton Norra Norrland Harry Häreskog Södra Norrland Manne Vallaste Närke, Värmland Daniel Einarsson KAM anbud Lars Andersson KAM kedjekunder Thomas Mann Försäljningschef/grossist/KAM Mikael Haage KAM kedjekunder Thomas Cedwall KAM rikskunder Servicehandel & bageri/industri Mathias Lövgren Här finns vi! Har du en fråga, vill kika på vår allergiguide eller få inspiration? Gå in på lantmannen-unibake.se Lantmännen Unibake Box 1644, Örebro Besöksadress: Sliparevägen 1 5 Örebro Box 30125, Stockholm Besöksadress: Sankt Göransgatan 160 A Stockholm Tel: E-post: info@unibake.se Webb: lantmannen-unibake.se

True way. Premiumbröd från Korvbrödsbagarn. Bra mat från Lantmännen

True way. Premiumbröd från Korvbrödsbagarn. Bra mat från Lantmännen True way Premiumbröd från Korvbrödsbagarn Bra mat från Lantmännen Korvbröd inte bara för korv! true Vänd burgarna ofta för en jämn tillagning. perfection Bra bröd är vår tradition I över 60 år har vi levererat

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen

LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST 2017 Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen Bagel Plain & Bagel Rustic Från Kraków till New York Bageln har sitt ursprung i Krakóws judiska kvarter. Immigranter tog sedan med sig

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny grön och smakrik matvecka. Först ut får du tillaga en asiatisk måltid med goda och smakrika

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka som inleds med en asiatisk måltid med goda och smakrika bönbiffar tillsammans med

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015. Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter

LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015. Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015 Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter Bröd & co Bröd & co Bröd & nya smakkamrater Intresset för god mat verkar aldrig vara mättat och trenden är tydlig restaurangbesöken

Läs mer

Lantmännen unibake HÖST/VINTER 2012. Sandwino Enklare kan det inte bli

Lantmännen unibake HÖST/VINTER 2012. Sandwino Enklare kan det inte bli Lantmännen unibake HÖST/VINTER 2012 Sandwino Enklare kan det inte bli Sandwino Nytt innovativt brödkoncept Enkelt och förberett med recept, menyer och paketering Sandwino är ett smörgåskoncept som passar

Läs mer

Krämig papardelle med portabello. vecka 43

Krämig papardelle med portabello. vecka 43 Krämig papardelle med portabello vecka 43 inspiration Krämig papardelle med portabello Avnjut en krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök. Koka upp grädden,

Läs mer

Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter

Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter L ANTMÄNNEN UNIBAKE 2015 Brod & co. Korv- och hamburgebröd som lyfter dina rätter Bröd & co Bröd & co Älskad och trendig Korv har en lång tradition som favorit i den svenska matkulturen, även om dess kvalitét

Läs mer

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16 Bi Bim Bap med räkor A Bi Bim Bap med räkor Bi Bim Bap är en koreansk specialitet där flera olika sorters grönsaker läggs ovanpå nykokt ris i en djup skål. Den här gången har vi valt att toppa rätten med

Läs mer

familj Kycklingfärssås med persilja Sojakyckling med gurka Champinjonburgare med guacamole

familj Kycklingfärssås med persilja Sojakyckling med gurka Champinjonburgare med guacamole a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 41 a Kycklingfärssås med persilja b Sojakyckling med gurka c Champinjonburgare

Läs mer

Färsgryta med papayasallad. vecka 17

Färsgryta med papayasallad. vecka 17 Färsgryta med papayasallad vecka 17 inspiration Färsgryta med papayasallad I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för det där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som lök, lime

Läs mer

Kycklingburgare. Vecka 5

Kycklingburgare. Vecka 5 Kycklingburgare A Vecka 5 Kycklingburgare Stekta möra kycklingfiléer med spröd vintersallad, krispig lök och gurka samt en krämig avokadoröra - det blir fantastiskt gott mellan rostade hamburgerbröd! Bröden

Läs mer

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41 Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar vecka 41 inspiration Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen

LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR 2017 Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen Innehåll Smulpaj med blåbär vanilj eller rabarber och vanilj ger en försmak av sommar redan nu. Innehåll Deli by Bonjour 3 Handgjorda

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen

LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen LANTMÄNNEN UNIBAKE VÅR/SOMMAR 2017 Nybakat Utvalt bröd för alla tillfällen Innehåll Smulpaj med blåbär vanilj eller rabarber och vanilj ger en försmak av sommar redan nu. Innehåll Deli by Bonjour 3 Sandwich,

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 6 Recept Kött/fisk 500 gram blandfärs Ca 600 gram koljafilé Ca 550 gram minutkycklingskivor Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi fortsätter på det underbara temat grill

Läs mer

familj Sojakyckling med gurka Mild fi skgryta med tomat och persilja Champinjonburgare med guacamole

familj Sojakyckling med gurka Mild fi skgryta med tomat och persilja Champinjonburgare med guacamole a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 41 a Sojakyckling med gurka b Mild fi skgryta med tomat och persilja

Läs mer

familj Hot tuna pasta Texas chili med tortillachips Hamburgare med Rhode Island Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie

familj Hot tuna pasta Texas chili med tortillachips Hamburgare med Rhode Island Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 45 a Hot tuna pasta b Texas chili med tortillachips c Hamburgare med

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010 10 läckra kycklingrecept Grillade kycklingfileér med pestosallad Vänd filéerna i en blandning av citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek filéerna tills de

Läs mer

Tomat- och bresaolapasta med mandel. vecka 37

Tomat- och bresaolapasta med mandel. vecka 37 Tomat- och bresaolapasta med mandel vecka 37 inspiration Tomat- och bresaolapasta med mandel Superenkelt recept som är försvinnande gott. Aubergine och lök steks i olivolja innan pressad vitlök blandas

Läs mer

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Korvgryta med oliver och broccoli Laxburgare med Rhode Islanddressing

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Korvgryta med oliver och broccoli Laxburgare med Rhode Islanddressing adagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 7 a Gräddig köttfärssås med tagliatelle b Korvgryta med oliver och broccoli

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

Kycklingbullar och morotskräm. vecka 8

Kycklingbullar och morotskräm. vecka 8 Kycklingbullar och morotskräm med apelsin vecka 8 inspiration Kycklingbullar och morotskräm med apelsin Den färgsprakande morotskrämen bryter av med en lite sötsyrlig smak av äppelcidervinäger och apelsin.

Läs mer

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD med färskost Smakligt och snabbt Låt oss presentera ett gäng världsvana mackor (eller vad man nu ska kalla dem) att servera som fika, lunch eller när

Läs mer

Broccolipestopasta. vecka 22

Broccolipestopasta. vecka 22 Broccolipestopasta vecka 22 inspiration Broccolipestopasta En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja.

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Receptbok. med. 100% glutenfritt och vegetariskt!

Receptbok. med. 100% glutenfritt och vegetariskt! life is med Receptbok 100% glutenfritt och vegetariskt! Med både en hög efterfrågan på sötpotatis på menyn och med en tydlig kundpreferens vad gäller Avikos sortiment, finns det ingen anledning att inte

Läs mer

Ingredienser v 44. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 44. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 44. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 44. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse -dagar Ingredienser v 44 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Hej! Marinerad kyckling på tortillabröd med coleslaw och salsa verde får inleda denna matkassevecka.

Läs mer

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/pasta/ris förp mathavre förp pasta Hej! Välkommen till en ny vecka och tre fantastiskt goda recept! Första rätten på menyn är en grillad sparris- och

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 26 MÅNDAG Panerade

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 37 Måltid 1 Smörstekt

Läs mer

Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili. vecka 10

Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili. vecka 10 Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili vecka 10 inspiration Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili Med smak av Asien tar denna tilltalande tofu plats på tallriken. Hett möter sött då hoisinsås

Läs mer

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet 7 recept #laxkorv #godarematfrånhavet Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette 20 min Förrätt: 2 portioner, huvudrätt: 4 portioner Lätt 2 stora kvisttomater 50 g lagrad parmesan 1-2 msk hackade färska

Läs mer

familj Hot tuna pasta Buffalo drumsticks med coleslaw Texas chili med tortillachips Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie

familj Hot tuna pasta Buffalo drumsticks med coleslaw Texas chili med tortillachips Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 45 a Hot tuna pasta b Buffalo drumsticks med coleslaw c Texas chili med

Läs mer

Lax med tomatsallad och saffransris. vecka 39

Lax med tomatsallad och saffransris. vecka 39 Lax med tomatsallad och saffransris vecka 39 inspiration Lax med tomatsallad och saffransris Lax gör att vardagsmiddagen känns lyxig. Här får den sällskap av saffransris och tomatsallad. De paprikakryddade

Läs mer

familj Apelsinbakad lax med sweet chilisås Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat Snabba köttgrytan med ärtor och ris

familj Apelsinbakad lax med sweet chilisås Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat Snabba köttgrytan med ärtor och ris a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 13 a Apelsinbakad lax med sweet chilisås b Ugnsbakad falukorv med bostongurka

Läs mer

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing adagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 7 a Gräddig köttfärssås med tagliatelle b Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa

Läs mer

Ugnsstekt torsk med äggsås. vecka 9

Ugnsstekt torsk med äggsås. vecka 9 Ugnsstekt torsk med äggsås vecka 9 familj Ugnsstekt torsk med äggsås cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2159 kj/ 516 kcal. Protein 41,5 g. Fett 13,9 g. Kolhydrater 52,1 g. Ingredienser: 1

Läs mer

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken!

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken! Gott och grillat till lata dagar Nygrillat i butiken! Välj en mysig plats och njut av maten. öna tillsammans Duka upp i det gr nner. med familj och vä Nygrillat i butiken! Då kycklingen är färdig kan du

Läs mer

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ).

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). 1 Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). Barnsligt goda och lättlagade rätter som passar hela familjen. Foto: Ulrika Pousette Kycklingburgare med chilimajonnäs Ingredienser 4 personer 6 st skivor bacon

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51 Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano vecka 51 inspiration Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano Möra kycklingklubbor serveras här tillsammans med en sötpotatiskross. Den ger en krämighet

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram fryst laxfilé kg frysta kycklingben Potatis/ris/pasta 500 gram potatis förp matvete Hej! Välkommen till en ny vecka som är

Läs mer

PÅ 5 MINUTER. Turkisk yoghurt som bas

PÅ 5 MINUTER. Turkisk yoghurt som bas Sås med PÅ 5 MINUTER Turkisk yoghurt som bas DEN MAGISKA INGREDIENSEN Kring Medelhavet har man syrat mjölk med yoghurtkultur i tusentals år. Ordet yoghurt kommer från turkiskans yoghurmak, göra tjockare,

Läs mer

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad Vecka 32 Tonfisksallad Rostbiff med medelhavsgrönsaker Bönburgare med salsa och limeyoghurt Kycklingspett med krispig råkostsallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 18 Recept Potatis/pasta/ris 500 gram sötpotatis Hej! På menyn den här veckan har vi bland annat en riktigt smakrik och god blomkålssoppa signerat Ulrika Davidsson. Ulrika

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smakkombinationer.

Läs mer

Ingredienser v 33. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 33. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 33. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 33. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp kikärtspasta Ca kg potatis Hej! Vecka bjuder på tre riktigt smakrika och gröna middagar. Vad sägs om kikärtspasta i tomatsås med vitlöksrostad

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST/VINTER Nybakat Med utvalt bröd för alla tillfällen

LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST/VINTER Nybakat Med utvalt bröd för alla tillfällen LANTMÄNNEN UNIBAKE HÖST/VINTER 2016 Nybakat Med utvalt bröd för alla tillfällen Innehåll Kanel, kardemumma och pistage upptäck våra nya och smakrika längder. Läs mer på sid 9. Innehåll Deli by Bonjour

Läs mer

Chorizopasta med paprika och rosmarin. vecka 23

Chorizopasta med paprika och rosmarin. vecka 23 Chorizopasta med paprika och rosmarin vecka 23 familj Chorizopasta med paprika och rosmarin cirka 20 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 3225 kj/770 kcal. Protein 30,6 g. Fett 42,6 g. Kolhydrater 63,3

Läs mer

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar Familjekasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 600 gram minutkycklingfilé 2 förp chorizo 2 Potatis/ris/pasta 2 kg potatis 2, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga

Läs mer

Grillad fläskkotlett med currywok

Grillad fläskkotlett med currywok Grillad fläskkotlett med currywok 4 fläskkotletter Olivolja Salt Chiliflagor 8 skivor Halloumi 2 tomater ½ blomkål ½ zucchini 1 lök 1 paprika 1 äpple ¼ purjo 4 dl grädde 2 dl crème fraiche 4 msk japansk

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 47 MÅNDAG Fisk

Läs mer

Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 8 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Välkomna till en härlig sommarvecka med nya fräscha rätter på menyn. Först ut hittar du helt ljuvliga rårakor med grönkål,

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 45 a Gul färsgryta med rostad lök b Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri c Pasta med lammkorv och timjan ica.se/matkasse a3dagar

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse 3-dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram kycklingstrimlor 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad 4 port coscous 600 g blandfärs 0,5 röd lök 0,25 vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk sambal oelek 0,5 tsk mald spiskummin 2msk mjölk Sås: 3 dl gräddfil 2 msk chilisås

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 1 Recept Kött/fisk Ca 500 gram fryst laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 500 gram fryst kycklingfilé 1 2 Potatis/ris/pasta 2 kg färskpotatis Hej! Välkomna till en härlig

Läs mer

Grillmackor. den perfektasommarmaten

Grillmackor. den perfektasommarmaten Grillmackor den perfektasommarmaten tio recept på nöjda gäster Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta

Läs mer

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41 Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar vecka 41 inspiration Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och

Läs mer

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23 Honungstekt kyckling med salsa verde A Honungstekt kyckling med salsa verde Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad,

Läs mer

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48 Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter vecka 48 inspiration Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter x x Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde,

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 46. Måltid 1 Fisk med skirat smör och pepparrot. Måltid 2 Italiensk köttfärs i form

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 46. Måltid 1 Fisk med skirat smör och pepparrot. Måltid 2 Italiensk köttfärs i form FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 46 Måltid 1 Fisk med

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 Ugnsbakad korv med tomat och äpple Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 Ugnsbakad korv med tomat och äpple Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 a Ugnsbakad korv med tomat och äpple b Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker c Kotlett med coleslaw och rostad potatis Veckans

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 a Fettuccine med musslor, persilja och tomat Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol b Kebab med tomat- och paprikasallad

Läs mer

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad Vecka 18 Ångad fisk med ratatouille och gult ris Kikärtsbiffar Rostat grönt med pocherade ägg Biff med frisk bulgursallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna Vecka 25 Prickiga fisknuggets Ugnsbakade bönor med crème fraiche Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami Kinesisk färspanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

Ingredienser v 45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 45. Inspirationskasse 2 personer. Allergenförteckning!

Ingredienser v 45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 45. Inspirationskasse 2 personer. Allergenförteckning! Inspirationskasse 2 personer v 5 Recept Kött/fisk Ca 00 gram koljafilé Ca 00 gram kycklingfilé 250 gram fryst nötfärs 1 2 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 2, Hej! Den här veckan hittar du chili- och limebakad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor MINUTMIDDAG Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor Mat på minuten Minutfilén har hittat sin självklara plats i de svenska köken. Enkelt, snabbt och gott

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Kräftpasta med citron och pumpafrön. vecka 49

Kräftpasta med citron och pumpafrön. vecka 49 Kräftpasta med citron och pumpafrön vecka 49 inspiration Kräftpasta med citron och pumpafrön Smaken som gör det lilla extra i denna rätt kommer från citronen. Genom att riva skalet och pressa en skvätt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna aprilvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från Östasien och

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 46 a Baconpasta med paprika b Halstrad tonfisk med vitlökssås c Kyckling i hoisinsås ica.se/matkasse a3dagar 6 Personer familj Enkelt,

Läs mer

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Vegomenyn v. 37 39 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 15 Recept 1 Pasta med råstekt broccoli och grana padano 400 g spaghetti 500 g broccoli 0.5 dl olivolja *2 skivade vitlöksklyftor 1

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris förp mathavre förp pasta Hej! Välkommen till en ny vecka och tre fantastiskt goda recept! Första rätten på menyn är en grillad sparris- och halloumipasta

Läs mer

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole. vecka 41

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole. vecka 41 Halstrad tonfisk med grönärtguacamole vecka 41 inspiration Halstrad tonfisk med grönärtguacamole Ett välsmakande fiskrecept där en härlig vit tonfisk halstras i stekpanna. Som tillbehör serveras en läcker

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smakkombinationer. Inledningsvis

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 8 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat,

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 20 Fiskgryta med tomat och curry Zucchinibiffar med grana padano och yoghurtsås Grekisk falukorv i ugn Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Lax med ljummen potatissallad. vecka 17

Lax med ljummen potatissallad. vecka 17 Lax med ljummen potatissallad vecka 17 familj Lax med ljummen potatissallad cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2081 kj/498 kcal. Protein 32,1 g. Fett 20,4 g. Kolhydrater 42,4 g. Ingredienser:

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat, krämig

Läs mer

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska.

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. Det franska köket förknippas ofta med tidskrävande metoder och svårfunna råvaror. Så behöver det inte alls vara. På bistron och brasseriet i Frankrike serveras ofta

Läs mer

Tomatgalette med örtsallad

Tomatgalette med örtsallad Tomatgalette med örtsallad 4 PORT 1 rund, kyld smördeg på rulle 4-6 svenska kvisttomater (antalet beror på tomaternas storlek) 1 ägg 3 krukor bladpersilja 3 krukor mynta 2 dl olivolja 2 vitlöksklyftor

Läs mer

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm. vecka 6

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm. vecka 6 Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm vecka 6 inspiration Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm Denna rätt bidrar till fantastiska smaker av den rostade majsen ihop med avokadokräm

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 38. Måltid 1 Fiskbiffar med strips och tomater. Måltid 2 Chorizokryddad gryta. Måltid 3 Kyckling i pitabröd

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 38. Måltid 1 Fiskbiffar med strips och tomater. Måltid 2 Chorizokryddad gryta. Måltid 3 Kyckling i pitabröd FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 38 Måltid 1 Fiskbiffar

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 24 MÅNDAG Helstekt fisk

Läs mer

Paprikapasta med korv. vecka 39

Paprikapasta med korv. vecka 39 Paprikapasta med korv vecka 39 familj Paprikapasta med korv cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 3044 kj/ 728 kcal. Protein 22,1 g. Fett 43,4 g. Kolhydrater 60,3 g. Ingredienser: 4 portioner

Läs mer

Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd. vecka 23

Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd. vecka 23 Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd vecka 23 inspiration Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd En krispig och kryddstekt regnbågslax som serveras i tortillabröd är ett inbjudande recept som passar de

Läs mer