Årsrapport för Grannstödsbilen 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsrapport för Grannstödsbilen 2015"

Transkript

1 Årsrapport för Grannstödsbilen 2015

2 Styrgruppens sammansättning Ordförande och polisrepresentant; Björn Svensson, Bilansvarig: Roland Borgström och biträdande bilansvarig Willy Svensson, körschema ansvarig och ansvarig för statistik, representant för regionen från kommunen och PR: Maria Monreal, Ekonomiansvarig, sekreterare och kommunrepresentant: Bo Majling, representant från Villaägarna: Marie-Louise Cederström, representant för regionen Barbro Lanique, Thomas Rodborn, representant från bostadsföretaget Järfällahus AB: Håkan Örnelius. Bakgrund Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm vid Mälaren. Kommunen har fyra kommundelar: Barkarby-Skälby, Jakobsberg, Viksjö och Kallhäll-Stäket. Järfälla kommun har en areal på 6350 ha. Grönområdena omfattar 38%, den exploaterade marken 47% och vatten 15%. Folkmängden uppgår till cirka Kommunalskatten är 31,88 kr. Järfälla har en lång erfarenhet av bra samverkan mellan kommun, polis, företag och föreningar. Redan 1987 bildades gruppen Samverkan Mot Brott med huvudinriktning på förebyggande insatser. Gruppen ingår idag i Drog-och Brottsförebyggande Gruppen, DBG började polisen med Grannsamverkan i Järfälla. Idag finns det 248 Grannsamverkansområden, 2015 har det skett en ökning med 8 områden. Grannstödsbilen är en del av Grannsamverkan och en utveckling av detta arbete. Uppdraget Är ett samarbete mellan Järfälla kommun, Polisen och Järfällahus AB och startade Syftet Att förhindra brott och skapa trygghet i bostadsområden. Medel Genom bil- och fotpatrullering visa närvaro, dvs. störa, observera och rapportera kriminell verksamhet och andra oegentligheter. Förarna bär alltid på sig en särskild väst för att lätt kunna kännas igen. Metod Att i samverkan motivera en frivilligverksamhet som bl.a. skall utföra ovanstående arbete samt att öka medvetandet hos befolkningen om dessa frågor. Strategi Grannstödjarna observerar och rapporterar genom att: Köra och fotpatrullera i de olika samverkansområdena. Störa destruktiv verksamhet som inbrott, skadegörelse och klotter. Göra insatser som att dela ut information, prata med boende, stödja polisens och kommunens insatser. Felanmälan (se vidare under rubriken Åtgärder ).

3 Verksamheten Under 2015 har Grannstödsförare kört sammanlagt 248 pass. Av dessa ett antal helger samt kvällar. Ett normalpass är mellan kl och kl på vardagar. Två inställda pass under året med anledning av reparationer. I genomsnitt har varje pass varit 65 km. Service utförs i huvudsak på kommunens verkstad. Grannstödsförarnas arbetspass är vanligen vardagar. Det är alltid 2 förare som kör och fotpatrullerar. De platser som de befinner sig på sträcker sig över hela Järfälla kommun, med särskilt inriktning på Grannsamverkansområden. Nätverksträffar för länet har ordnats av SAMBO (Samverkan mot brott i Stockholms län). Trygghetssamordnare har deltagit i nätverksträffar tillsammans med kontaktpersonen för Norrort Barbro Lanique och Thomas Rodborn, grannstödsförare. Under 2015 har genomförts sex (5) st. protokollförda styrgruppsmöten och sex (5) st. förarträffar. Järfälla Kommun och Järfällahus AB har bidragit till driften av verksamheten. Kommunen har även stått för samordningsfunktionen. Bostadsinbrott 2015 Bostadsangreppen i Järfälla har varit 249 stycken under 2015 mot 259 året innan Under året 2013 var 230. Grannstödsdeltagare: Antal verksamma har varit 47 förare under Varannan månad sker förarträffar och viss vidareutbildning. Grundutbildning för nya förare har genomförts under året. Utbildning i grunden i Grannsamverkan och Lås och larm. Utbildning i e-schemat bokningssystem har genomförts. Nya förare får särskild utbildning som innehåller körträning med bilen, trafikkunskap, Lag- o Rätt undervisning, information om verksamhetens mål och metoder samt att varje ny förare introduceras av två rutinerade förare under ett helt pass. Marknadsföring: Under våren 2015 följde en journalist från lokaltidningen Mitt i Järfälla med grannstödsbilen och skrev en artikel i tidningen om grannstödet. Under sommaren 2015 Stockholm direkt tidning skrev en artikel om sommarbostadsinbrotten i kommunen. I marknadsföring ingår utdelning av Grannstödsfoldern. Grannstödsbilen i Järfälla finns presenterad på 4 olika webb-platser, Järfälla Grannstodsbilen och på där bland annat under fliken Aktuell får alla kommunensinvånare aktuell information om inbrotten.

4 Verksamheten har presenterats vid Järfälla festivalen I samband med återbesök efter inbrott delar grannstödsföraren ut en folder till inbrottsdrabbade med information från Närpolisen i Järfälla kommun. Foldern informerar hur man bäst förebygger inbrott i bostad. Foldern är framtagen av förebyggaren Björn Svensson och finns även för allmänheten i kommunalhuset. Det delas även ut inbrottsvarningar efter varje inbrott runt om det inbrottsdrabbade området. Utveckling: Kvalitetsäkrad grannsamverkan genom att ha utbildat 10 informatörer för grannsamverkan. Det har införts webbschemat-konto Google för bokningssystem. Samverkan över kommun gränsen Järfälla-Upplands-Bro vid behov Grannstödsbilen är utrustad med hjärtstartare i samarbete med Civilförsvaret. Grannstödsbilen har utrustats med en Iphone 5 mobil telefon fått vilken underlättar informationen till Miljöoch fastighetsförvaltningen då grannstödsförare sms:ar och överför bilder. Bilen är anmäld till registret sms livräddar tjänst. Ytterligare uppdrag har tillkommit i samarbete med kommunens kundtjänst. Förarna använder sig av samma rutin som när de rapporterar klotter och fordonsvrak för att rapportera till enheten för markupplåtelser när de ser uppställda containrar i kommunen I rekryteringen av nya förare har vi jämställdhetsperspektivet och ser till mångfalden. Grannstödsförare hälsar och pratar om uppdraget som trygghetspersoner på förskolorna i kommunen och lämnar folder om Grannstödet. I vissa fall skickas inbrottsvarningar till inbrottsdrabbade områden. Grannstödet har börjat med en sekretess- och tystnadspliktsförbindelse för grannstödsförarna. Det har arbetats fram en hemsida för Grannsamverkan Järfälla. Syftet med sidan är att informera och upplysa invånarna i Järfälla hur man startar grannsamverkan. Det finns information om grannstödsverksamheten, och under fliken aktuell finns det TID, ADRESS/OMRÅDE och TILLVÄGAGÅNGSSÄTT om bostadsinbrott. Nya västar har grannstödsföraren fått. Om bilen: Bilen har garageplats i kommunens garage och den har fått service och kontrollbesiktning har utförts Åtgärderna, (Se även bifogat diagram): Stämmer av inför varje körpass med brottsförebyggaren eller annan polis. Vistas, finnas, synas och förebygga olika typer av brott samt vara boende/samhället behjälpliga i olika situationer. Att vid behov ringa polisen. Att rapportera iakttagelser om skrotbilar, skräp, skyltningar, klotter och vattenläckor till kommunen. Fyller i en rapport om vilka områden de har varit i och fått uppdrag till.

5 Dokumentera körningarna som brottsförebyggaren går igenom och stämmer av med förarna på uppföljningsträffar. Att vara trygghetspersoner både för ungdomar och vuxna. Grannstödsbilen är också servicebil åt Grannsamverkan. Insatserna som Grannstödsförarna bl. a har utfört under 2015, (se även bifogad diagram): Ökat tryggheten och minskat brottsligheten i Järfälla. Samverkad med De spännande tonåren, hämtat och lämnat lunch. Samverkad med affischering till Föräldraveckan. Satt upp affischer inför medborgarmöte i Kallhäll Bistått transit boende för ensamkommande flyktingsbarn. Återbesök efter bostadsinbrott. Lämnat iakttagelse/vittneslappar till kringboende. Särskild tillsyn av bostad. Hållit kontakter med alla Grannsamverkansområden (GMB). Hämtat och lämnat hittegods, även cyklar. Inventerat och ibland åtgärdat/ justerat skyltning av GMB-områden. Lämnat förebyggande råd och broschyrer till boende, varningslappar och vittneslappar. Rapporterat klotter både till kommunen och E.ON (energibolaget). Rapporterat skrotbilar, sopor och annat skräp, ex vis kundvagnar. Rapporterat containrar till kundtjänst. Rapporterat utbrända bilar. Funnit stulna fordon. Delat ut info till bilägare. Meddelat ansvarig för P-platsen. Delat ut information om fickstölder. Informerat om Töm bilen själv. Lämnat ut brev från polisen. Rapporterat till kommunen om dålig sikt vid vissa korsningar. Rapporterat till kommunen om trasig belysning. Rapporterat om felaktiga skyltningar. Övervakat, förutom bostadsområden, även stora garage och P-platser.

6 Grannsamverkans och Grannstödsbilens effekter: Den kan ha en avskräckande effekt på presumtiva brottslingar. Grannstödsförarna uppmuntrar de boende till att hålla utkik efter misstänkta aktiviteter och rapportera dem till polisen. Genom att polisen får användbar information som kan leda till gripanden och fällande domar. Grannsamverkan kan öka övervakningen, minska tillfällen till brott eller förbättra den informella sociala kontrollen. Grannstödsarbetet handlar till stora delar om trygghet, vilket är en viktig faktor för folkhälsan. Samarbete med kommunens kundtjänst. Förarna rapporterar till enheten för markupplåtelser när de ser uppställda containrar i kommunen. Enligt en systematisk forskningsstudie följdes Grannsamverkan av minskad brottslighet med upp till 26 procent enligt Brå (Brottsförebyggande rådet). (Här finns stora vinster att göra för samhället, eftersom kostnaderna för social utsatthet och kriminalitet är stora. Genom breda och långsiktiga brottsförebyggande åtgärder kan de samhälleliga och ekonomiska kostnaderna minska, samtidigt som mycket mänskligt lidande förhindras). Uppmärksammade behov av utveckling: En översyn av ansvarsområden mellan polis och kommun. Kommunens förväntas att ta större administrativ ansvar vilket bör lyftas hos KBR Kommunala brottsförebyggande rådet. Det finns behov av en ny bil. En grundutbildning för nya förare. Behov för ett trygghetsfrämjande nyhetsbrev. Att se över och ta kontakt med de Grannstödjare som inte är aktiva och kör Grannstödsbilen regelbundet. Att kontakta personer som inte har varit med och kört Grannstödsbilen under en viss tid och ta reda på varför och eventuellt slussa dem tillbaka i verksamheten. Utveckla checklistor med stödpunkter för vad som ska gås igenom vid ett besök. Stimulans Grannstödsförarna bjöds till en sommarmiddag på restaurang La Gondola i Viksjö. Ett förträffligt julbord serverades på Golfrestaurangen i Viksjö. Dagligen erbjuds Grannstödsförarna lunch på restaurant Roma alternativt på restaurant Mandarin Paradis i Jakobsberg. Järfälla Björn Svensson Ordförande Maria Monreal Trygghetssamordnare

7 Antal körningar/månad Antal körningar/år

8 Antal förare/år Antal bostadsinbrott

9 Observationer Åtgärder

10 Bilaga. Kopia har sänts till följande personer: Kommundirektör Christina Rapp Lundahl, Kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad, Kommunfullmäktige ordförande Anette Lindered 1:e vice ordförande Anita Mickos, ordförande socialnämnd Bengt Harju, Kulturoch fritidsdirektör Torbjörn Neiman, ledamöter i kommunal förebyggande råd: Cecilia Löfgreen (M) kommunalråd, Ulf Hauffman ledamot (MP), Per Wallentin ledamot (C), Nikoletta Jozsa ledamot (L), Lennart Nilsson ledamot (KD). Kultur och fritid program chef Bosse Majling, Barn och ungdomsförvaltnings barn- och ungdomsdirektör Minna Avrin, Barn- och ungdomsnämnd ordförande Eva Ullberg (S), Miljö- och bygglovsnämnd ordförande Aphram Melki (C), Teknisk nämnd ordförande Amanda Palmstierna(MP), Enhetschef Järfälla fritidsgårdar Eva Jönsson Järnstad Kommunstyrelseförvaltningen utredare Robert Jägare, kommunstyrelseförvaltningen säkerhetschef Leif Blomkvist, säkerhetssamordnare Tobias Sennerby. Brandkåren Attunda Mats Kumblad och Patrik Karlsson, Arbetsmarknadsutvecklare Abbas Hamadé. Polisintendent Jörgen Karlsson, poliskommissarie Anders Jakobson, polisinspektör Björn Svensson, Kommunpolis Frida Törnvall och Magnus Nilsson. Driftchef Järfälla Stöd och behandling enhet och administration POSOM Alexander Rajsic, JSBE förebyggarchef Mikael Skaghammar, preventionssamordnare Erika Sjöblom, Tillståndshandläggare Ann- Cathrine Bringner. FRG frivillig resurs gruppen Peter Wallgren, Lokala Sambu gruppen i Jakobsberg, integrationskonsult Tallbohovskolan Talal Imam, föreståndaren ungdomscafét Valvet Katarina Hallgren, Järfälla hus AB Håkan Örnelius. Grannstödföraren i Järfälla, Grannstödföraren regional, Trygghetsvärdar. KSF servicecenter enhetschef Sara Lindgren, BMF Väg och trafik handläggare Kristina Baardseth.

Årsrapport för Grannstödsbilen 2014

Årsrapport för Grannstödsbilen 2014 Årsrapport för Grannstödsbilen 14 Styrgruppens sammansättning Ordförande och polisrepresentant; Björn Svensson, Bilansvarig: Roland Borgström och biträdande bilansvarig Willy Svensson, körschemaansvarig

Läs mer

Årsrapport för Grannstödsbilen 2013

Årsrapport för Grannstödsbilen 2013 Årsrapport för Grannstödsbilen 213 Årsrapport för Grannstödsbilen 213 Styrgruppens sammansättning Ordförande och polisrepresentant: Roland Borgström, Bilansvarig: Willy Svensson, körschemaansvarig och

Läs mer

Årsrapport för Grannstödsbilen 2010

Årsrapport för Grannstödsbilen 2010 Årsrapport för Grannstödsbilen 21 1 Grannstödsbilen 21 Styrgruppens sammansättning Ordförande och polisrepresentant: Roland Borgström, Bilansvarig, Björn Johnson, körschemaansvarig och ansvarig för statistik

Läs mer

Årsrapport för Grannstöds bilen 2012

Årsrapport för Grannstöds bilen 2012 Årsrapport för Grannstöds bilen 2012 Årsrapport för Grannstödsbilen 2012 Styrgruppens sammansättning Ordförande och polisrepresentant: Roland Borgström, Bilansvarig, Willy Svensson, körschemaansvarig och

Läs mer

Årsrapport Grannstödsbilen 2017

Årsrapport Grannstödsbilen 2017 Årsrapport Grannstödsbilen 2017 Fotograf: Malin Lindell, Järfällahus AB Uppdraget Bakgrund Järfälla har en lång erfarenhet av bra samverkan mellan kommun, polis, företag och föreningar. Redan 1987 bildades

Läs mer

Årsrapport Grannstödsbilen Fotograf: Maria Monreal

Årsrapport Grannstödsbilen Fotograf: Maria Monreal Årsrapport Grannstödsbilen 2018 Fotograf: Maria Monreal Uppdraget Bakgrund Järfälla har en lång erfarenhet av bra samverkan mellan kommun, polis, företag och föreningar. Redan 1987 bildades gruppen Samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2015

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2015 Uppdraget Uppdraget initierades för samordning av Trygghetsvärdar i Jakobsbergs centrum den 10 januari 2005. Uppdragsgivare Uppdragsgivare är Kommunala Brottförebyggande Rådet, Järfälla Kommun. Trygghetsvärdarna

Läs mer

Årsrapport om Grannstöd 2011

Årsrapport om Grannstöd 2011 1 [5] Ledning och stöd 2012-01-30 Årsrapport om Grannstöd 2011 Styrgruppens sammansättning Ordförande Sune Lindholm Bilansvarig Bengt Sjöblom Körschemaansvarig Mats Backström Kassör De få kassaärenden

Läs mer

87 Trygghetsskapande program för Järfälla

87 Trygghetsskapande program för Järfälla UTDRAG Sid 1 (5) 87 Trygghetsskapande program för Järfälla 2016-2018 Dnr Kst 2015/503 Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Trygghetsskapande program för Järfälla 2016-2018 fastställs med följande ändringar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2014

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2014 Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2014 Uppdraget Uppdraget initierades för samordning av Trygghetsvärdar i Jakobsbergs centrum den 10 januari 2005. Uppdragsgivare Uppdragsgivare är Kommunala Brottförebyggande

Läs mer

Årsrapport om grannsamverkan och grannstöd 2012

Årsrapport om grannsamverkan och grannstöd 2012 1 [5] Trygghet och säkerhet Referens Beyron Ahxner 2013-02-08 Årsrapport om grannsamverkan och grannstöd 2012 Styrgruppen Ordförande: Sune Lindholm. Jan Karlsson fr.o.m. september 2012 Bilansvarig: Bengt

Läs mer

Utvärdering av grannsamverkansbilen

Utvärdering av grannsamverkansbilen Utvärdering av grannsamverkansbilen 2015 Grannsamverkansbilen i Danderyd 5 augusti 2014 startade verksamheten med grannsamverkansbil i Danderyds kommun. Det är ett projekt som drivs i samarbete mellan

Läs mer

Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-02-05 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Förslaget till trygghetsskapande

Läs mer

Järfälla Stöd och Behandling. Verksamhetsberättelse för trygghetsvärdar 2012. Vi bryr oss om varandra

Järfälla Stöd och Behandling. Verksamhetsberättelse för trygghetsvärdar 2012. Vi bryr oss om varandra Järfälla Stöd och Behandling Verksamhetsberättelse för trygghetsvärdar 2012 Vi bryr oss om varandra Uppdraget Uppdraget initierades för samordning av Trygghetsvärdar i Jakobsbergs centrum den 10 januari

Läs mer

Fokus Sollentuna. Tema bostadsinbrott

Fokus Sollentuna. Tema bostadsinbrott Fokus Sollentuna Tema bostadsinbrott Program Inledning Polisens lägesbild och arbete med bostadsinbrott Grannsamverkan skyddar mot bostadsinbrott inkl grannsamverkansbilen Grannsamverkan Grannsamverkan

Läs mer

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011.

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011. Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 26 211. I denna redovisning används tre olika källor: - Brå:s rapport: Lokala poliser Hinder och möjligheter med lokala poliskontor - Statistik på polisanmälda

Läs mer

LOKALA UPPSALA. Verksamhetsberättelse för det lokal brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2014-01-01-2014-12-31

LOKALA UPPSALA. Verksamhetsberättelse för det lokal brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2014-01-01-2014-12-31 yppsala "KOMMUN KOMMUNLEDNINGS KONTORET Handläggare Datum Carina Börjesdotter Samordnare Lokala brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2015-03-04 UPPSALA KOMMUNSTYRELSE mk 2015-03- 2 7 Diarienr.)/ SA

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2011-03-23 Nämnd e. dyl. Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunstyrelsens arbetsutskott Birgittasalen, kommunalhuset, Jakobsberg, måndagen den 23 mars 2011, kl. 08.30

Läs mer

Innehåll i kvällens information

Innehåll i kvällens information Innehåll i kvällens information Olycks- och brottsförebyggande arbete Handlingsplan för arbete mot grov och organiserad brottslighet Förebyggande arbete - hot och våld mot förtroendevalda Trygg politiker

Läs mer

Grannsamverkan och grannstöd i Botkyrka kommun - bjuder in till föreningsbildande möte

Grannsamverkan och grannstöd i Botkyrka kommun - bjuder in till föreningsbildande möte Grannsamverkan och grannstöd i Botkyrka kommun - bjuder in till föreningsbildande möte Den 20 november kl. 18:00-20:00 bjuds ni in till ett föreningsbildande möte för Grannstöd/grannsamverkan i Hallunda

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254)

ÅRSREDOVISNING 2013 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254) ÅRSREDOVISNING 2013 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254) Verksamhetsberättelse för föreningens femte verksamhetsår 1. Föreningens ändamål Grannstöd Bromma är en ideell förening med ändamål att

Läs mer

KUNGÖRELSE 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott er Kommunfullmäktige Måndagen den 15 december 2014 kl OBS TIDEN

KUNGÖRELSE 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott er Kommunfullmäktige Måndagen den 15 december 2014 kl OBS TIDEN KUNGÖRELSE 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott er 2014-12-02 Kommunfullmäktige Måndagen den 15 december 2014 kl. 14.00 OBS TIDEN Sammanträdet ajourneras ca kl 18.00 18.30 då fullmäktige bjuds på sallad.

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2015-09-09 Nämnd e. dyl. Kommunstyrelsens planutskott Plats och tid Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl. 16.00 16.45 Beslutande Claes Thunblad (S), Emma Feldman (M),

Läs mer

Rapport: Uppstart av Botkyrka Grannstöd - mars t.o.m. sept. 2009

Rapport: Uppstart av Botkyrka Grannstöd - mars t.o.m. sept. 2009 1 [8] Rapport: Uppstart av Botkyrka Grannstöd - mars t.o.m. sept. 2009 Måndagen den 2 mars 2009 överlämnade Folksams Ingela Höök nycklarna till en Toyota Prius till Botkyrka Grannstöd. Högtidligheten skedde

Läs mer

Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun

Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun När vi tittar tillbaka på 2017 kan vi konstatera att Lomma kommun än en gång har blivit Sveriges tryggaste kommun. Flera faktorer har påverkat detta. Bra

Läs mer

Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI.

Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI. Polisregion Stockholm 2017-03-03 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI. Bara under november månad 2016 anmäldes

Läs mer

Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun

Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun 2016-2020 Bakgrund Denna samverkansöverenskommelse är avsedd att gemensamt för

Läs mer

Rapport om Grannsamverkan och Grannstöd i Botkyrka Kommun

Rapport om Grannsamverkan och Grannstöd i Botkyrka Kommun Rapport om Grannsamverkan och Grannstöd i Botkyrka Kommun Grannstöds insats mot bilinbrott/ Töm bilen själv februari 2014 Bild tagen av Terje Mörkfalk Av: Piero Ciangherotti praktikant från Företagsuniversitetet,

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Med hösten kommer fler ovälkomna besök! Glädjande har antalet bostadsinbrott legat på en ovanligt

Läs mer

Innehåll . - '\' "... 7( ~...\,...-~'-'... 1#4. 7 ~ alys - " - - ~ J,. ' / Slutsatser... T...:...'..._.. I

Innehåll . - '\' ... 7( ~...\,...-~'-'... 1#4. 7 ~ alys -  - - ~ J,. ' / Slutsatser... T...:...'..._.. I Innehåll 1. Bakgrund... ~...-:-:-:-:-::-:~:-:-...... 3 1.1 Grannsamverkan... 1......,.................. 3 2. Syfte & frågeställning...: :=:,.~......-...:~... ~... ~...... ;-....4 2.1 Metoder...,....-..........,..........

Läs mer

Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma

Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma Polisregion Stockholm 2017-01-07 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma Bara under november månad 2016 anmäldes det 46 stycken inbrott i villa och 40 st inbrott

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-26 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Föreläsning om droger... 4 4 Räddningstjänsten... 5 5 Folkhälsoplan

Läs mer

Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Bromma

Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Bromma Polisregion Stockholm 2017-04-06 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Bromma Bara under november månad 2016 anmäldes det 46 stycken inbrott i villa och 40 st inbrott i

Läs mer

Ansvarig för genomförande och uppföljning är säkerhetssamordnaren.

Ansvarig för genomförande och uppföljning är säkerhetssamordnaren. Handlingsplan 2019 1. Trygghetsvandringar följa brottsutvecklingen i syfte att identifiera särskilt brottsutsatta platser. Dessa platser prioriteras vid arbetet med trygghetsvandringar i BRå s regi. utifrån

Läs mer

Grannsamverkansinformation, juni 2017, Område Bromma

Grannsamverkansinformation, juni 2017, Område Bromma Polisregion Stockholm 2017-06-02 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, juni 2017, Område Bromma Hejsan! Mycket glädjande kan vi konstatera att anmälda bostadsinbrott minskat drastiskt de

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd

Huddinges brottsförebyggande råd SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2017 KS-2017/231 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 17 maj 2017 Tid och plats Klockan 15:30-17:25, A-salen Beslutande

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254)

ÅRSREDOVISNING 2012 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254) ÅRSREDOVISNING 2012 Grannstöd Bromma (organisationsnr 802448-1254) Verksamhetsberättelse för föreningens fjärde år 1. Föreningens ändamål Den ideella föreningens Grannstöd Bromma ändamål är att under vardagar

Läs mer

Område Vällingby/Hässelby

Område Vällingby/Hässelby Polisregion Stockholm 2016-01-21 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Vällingby/Hässelby God fortsättning på det nya året! Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder

Läs mer

0 Österåker. Minnesanteckningar för T rygg i Österåker. Tid. torsdagen den 16 februari 2017, kl Plats. Drängsjön, Alceahuset, Närvarande

0 Österåker. Minnesanteckningar för T rygg i Österåker. Tid. torsdagen den 16 februari 2017, kl Plats. Drängsjön, Alceahuset, Närvarande Minnesanteckningar för T rygg i Österåker Tid Plats Närvarande Utses att justera, I torsdagen den 16 februari 2017, kl. 14.00-15.30 Drängsjön, Alceahuset, Enligt bifogad närvarolista Ann-Christine Furustrand

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-05-15

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-05-15 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-15 Innehållsförteckning 9 Föregående protokoll... 11 10 Brottsförebyggande... 12 11 Hälsoveckan... 13 12 Habo vårdcentral... 14 13 Ny länssamverkan

Läs mer

Närpolisen hässelby vällingby

Närpolisen hässelby vällingby Närpolisen hässelby vällingby informerar 12 oktober 2012 Anledningen till att månadsbreven har dröjt är att det pågår ett arbete med att ta fram ett nytt format för brevet men i väntan på detta kommer

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2016-04-13 Nämnd e. dyl. Kommunstyrelsens planutskott Plats och tid Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl. 16.00 16.50 Beslutande Claes Thunblad (S), Emma Feldman (M),

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Vi är glada att kunna presentera månadsbrevet i ett nytt format. Varje utskick inleds med övergripande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

Årsrapport om Grannsamverkan och Grannstöd 2016

Årsrapport om Grannsamverkan och Grannstöd 2016 1 [7] Årsrapport om Grannsamverkan och Grannstöd 2016 Bilaga: Sammanfattning av bostadsinbrott 2016 Sammanställt av styrgruppen för Grannsamverkan och Grannstöd 2 [7] Styrgruppen 2016 Ordförande Jan Karlsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2018

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2018 Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2018 Stöd och Behandlingsenheten Förebyggargruppen Uppdraget Bakgrund 2005 anställdes en trygghetssamordnare för att utveckla trygghetsvärdsuppdraget i Jakobsbergs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Annette Lindell

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Annette Lindell 1(6) Grannsamverkansbil, 2016 2017 Bakgrund I Danderyd finns det sedan sommaren 2014 en verksamhet för att upptäcka och förebygga inbrott med hjälp av en grannsamverkansbil. Verksamheten är ett samarbete

Läs mer

Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Vällingby/Hässelby

Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Vällingby/Hässelby Polisregion Stockholm 2017-04-12 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Grannsamverkansinformation, april 2017, Område Vällingby/Hässelby Under hela 2016 har 172 stycken brottsliga angrepp

Läs mer

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun åren 2017 och Innehåll och uppföljning

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun åren 2017 och Innehåll och uppföljning Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun åren 2017 och 2018 Innehåll och uppföljning 1 Samverkansområden 2017-2020 Trygghetsvandringar Våld i nära relation Trygghetsmätningar

Läs mer

Medborgarlöfte Essunga 2019

Medborgarlöfte Essunga 2019 Vårt löfte till Dig Polisen och Essunga kommuns gemensamma medborgarlöfte för 2019 är att förebygga och förhindra bruk av droger i skolmiljö, i trafiken och på övriga offentliga platser samt att förebygga

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE 2017-2018 med bilaga : Handlingsplan för 2017 Överenskommelse Vara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-21, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Sven Rydén, ordförande Klas Nordh, 2:e vice ordförande] Lisbeth Sjöström

Läs mer

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen Dessa åtgärder bygger bland annat på problembilder från kartläggningar i Skärholmen som Svenska Bostäder och SDF Skärholmen har genomfört under 2007.

Läs mer

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-04-24 Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser Förslag till beslut Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden 1. Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Innehållsförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Innehållsförteckning Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-09-07 1(6) Innehållsförteckning Sida KSAU 161/16 Ansökan från styrgruppen finskt förvaltningsområde om bidrag till hyra av Stadsteatern den 20 maj 2017... 3 KSAU 162/16

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-14:12 Beslutande Övriga deltagande Torgny Lindau (PF), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1 vice ordförande Ronny Nilsson (S), 2 vice ordförande Lennart

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12.

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12. Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12.00 Ärenden Justering 30 Information från

Läs mer

Område Bromma. Av mängdbrotten är det även cyklar som sticker ut. Fortsatt ökning av cykelstölder under våren.

Område Bromma. Av mängdbrotten är det även cyklar som sticker ut. Fortsatt ökning av cykelstölder under våren. Polisregion Stockholm 2016-05-16 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Bromma Året 2016 har börjat mycket bra om man ser till bostadsinbrotten i Bromma. Glädjande minskning av villainbrotten

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse mellan Borås Stad och Polismyndigheten, Lokalpolisområde Borås Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten, lokalpolisområde Borås, träffar följande överenskommelse

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Information Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Västerortspolisen informerar: Lite råd inför sommaren Snart kommer den efterlängtade sommarledigheten. En del av oss tar dagen

Läs mer

UUS. Utvärdering av trygghetsvärdarna i Järfälla kommun. Innehåll. Kontakt

UUS. Utvärdering av trygghetsvärdarna i Järfälla kommun. Innehåll. Kontakt UUS Urban Utveckling & Samhällsplanering AB 2012-11- 29 Utvärdering av trygghetsvärdarna i Järfälla kommun Innehåll 1. BAKGRUND 1 2. SYFTE 1 3. METOD OCH AVGRÄNSNING 2 4. BOENDES TRYGGHETSUPPLEVELSE I

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA

Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA Information Polisområde Stockholm nord Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA Då polisen stoppade en bil i Bromma i västra Stockholm i våras, hittade polis-patrullen en mängd misstänkt stöldgods

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren kl. 11.00-12.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun Dokumenttyp Plan Dokumentansvarig Brottsförebyggande rådet Fastställd 2010-01-28 1 (8) Version 1 Senast reviderad Diarienummer 2009/45 180 Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun 2 (8)

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Se bifogat närvaroprotokoll

Se bifogat närvaroprotokoll 1(19) Plats och tid Djäkneskolans aula, kl. Beslutande Ledamöter Se bifogat närvaroprotokoll Övriga närvarande Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Mikael Hätting, kanslichef/kommunjurist Hanna Ohlsson

Läs mer

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 14 januari 2015 kl 14.30-17.10 ande Åsa Bergkvist (S) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson

Läs mer

Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge

Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge Kommunstyrelsen Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge Dokumentansvarig: Elin Rapp Fastställd av: kommunstyrelsen Omfattar: Trygghetsrådet Fastställd när: 2016-04-24, 89 Revideras: I samband med översyn

Läs mer

Grannsamverkan nov 2012

Grannsamverkan nov 2012 Grannsamverkan nov 2012 Beyron Ahxner Trygghetssamordnare Trygghet/Säkerhet Säkerhetschef KLF Marcus Qvennerstedt Trygghetssamordnare SF Beyron Ahxner Säkerhetssamordnare SF Lena Maria Fritzberg Informationssäkerhetssamordnare

Läs mer

Grannsamverkansinformation, november 2017, Område Bromma. De två senaste veckorna ser vi en ökning av inbrotten i Bromma och Vällingbyområdet.

Grannsamverkansinformation, november 2017, Område Bromma. De två senaste veckorna ser vi en ökning av inbrotten i Bromma och Vällingbyområdet. Polisregion Stockholm 2017-11-03 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, november 2017, Område Bromma Hejsan! De två senaste veckorna ser vi en ökning av inbrotten i Bromma och Vällingbyområdet.

Läs mer

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden 2008-11-27 MÅLSÄTTNING Brotts- och drogförebyggande rådet (Brå) i Kristianstad skall verka för att: Öka tryggheten i kommunen

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre

Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Utökad dagverksamhet för personer med demenssjukdom PROJEKTPLAN Utökad dagverksamhet för personer med demenssjukdom Bakgrund I Södertälje kommun finns tre dagverksamheter

Läs mer

grannsamverkansbladet

grannsamverkansbladet grannsamverkansbladet Lokalpolisområde Nyköping omfattar kommunerna: Gnesta Oxelösund Nyköping Trosa Ett nytt grannsamverkansblad Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva

Läs mer

Område Bromma. Tyvärr ser vi en ökning av bilrelaterade brott under januari och februari.

Område Bromma. Tyvärr ser vi en ökning av bilrelaterade brott under januari och februari. Polisregion Stockholm 2016-03-08 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Bromma Året 2016 har börjat mycket bra om man ser till bostadsinbrotten i Bromma. Glädjande minskning av villainbrotten

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017

Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017 atrollhättans Stad Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017 Bakgrund Trollhättans Stad och polisområde östra Fyrbodal

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse Skara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg 2017-2018 Ersätt med datum Samverkan för ökad trygghet Skara kommun och Polismyndigheten Region Väst, Lokalpolisområde Västra

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Kompetensfonden ansökningar 2016 Dnr Kst 2016/59 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-04-17 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Brottsförebyggande projekt mot inbrott i Södra Järva Sedan i början av 2012 har Polisen

Läs mer

Område Vällingby/Hässelby

Område Vällingby/Hässelby Polisregion Stockholm 2016-03-10 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Vällingby/Hässelby Året 2016 har börjat mycket bra om man ser till bostadsinbrotten i Vällingby/Hässelby. Glädjande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2 Val av vice ordförande... 3 3 Uppföljning av verksamhetsplan/revidering av verksamhetsplan... 4 4 Mötesdatum 2011... 5 5 Presentation av Polismyndighetens

Läs mer

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2017

Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2017 Verksamhetsberättelse Trygghetsvärdar 2017 Stöd och Behandlingsenhet Förebyggargruppen. Uppdraget Bakgrund 2005 anställdes en trygghetssamordnare för att utveckla trygghetsvärdsuppdraget i Jakobsbergs

Läs mer

Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla

Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla Bilaga 1 till samverkansöverenskommelse mellan polismyndigheten i Järfälla och Järfälla kommun Oktober 2016 1. SAMVERKANSOMRÅDEN Nedanstående

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (8) Datum Dnr, Oxelösunds kommun 2016-01-24 KS.2015.144 Diarienr (åberopas) Handlingsplan 2016-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan Oxelösunds

Läs mer

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP)

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP) 1 (6) Tid: 18:00-18:30 Ajournering: Ingen ajournering görs. Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 144-150 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson (V), Ordförande

Läs mer

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år Innehåll och uppföljning

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år Innehåll och uppföljning Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år 2018 Innehåll och uppföljning 1 Samverkansområden 2017-2020 Trygghetsvandringar Våld i nära relation Trygghetsmätningar Minska tillgång

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7 2010-01-04 1 1-7 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott!

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott! Ett tryggt Halland att leva och bo i Att förebygga inbrott! Under 2010 anmäldes omkring 20 000 bostadsinbrott i Sverige, ca 700 av dem skedde i Halland. Inbrott i bostaden står för en procent av alla anmälda

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag Miljö- och bygglovsnämnden. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-4 Frédéric Klinghoffer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag Miljö- och bygglovsnämnden. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-4 Frédéric Klinghoffer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2011-01-25 Nämnd e. dyl. Miljö- och bygglovsnämnden Plats och tid Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg, kl 18.00 19.30 Beslutande Ordförande Aphram Melki (C), Monica

Läs mer

Grannsamverkan i Ska rholmens Lokalpolisomra de

Grannsamverkan i Ska rholmens Lokalpolisomra de 1 (6) Polismyndigheten Ann-Charlotte Karlsson Grannsamverkan i Ska rholmens Lokalpolisomra de Grannsamverkan i Skärholmens Lokalpolisområde I februari månad har 39 stycken inbrott eller inbrottsförsök

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer