Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET KENNETH NYGÅRD ÅRETS SBIF-BYGGMÄSTARE 2012!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET KENNETH NYGÅRD ÅRETS SBIF-BYGGMÄSTARE 2012!"

Transkript

1 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, Helsingfors Tel , (09) E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) SBIF Meddelande Nr. 6/11 8 juni 2012 NYHETER FRÅN FÖRBUNDET KENNETH NYGÅRD ÅRETS SBIF-BYGGMÄSTARE 2012! Svenska Byggmästare- och Ingenjörsförbundet YH i Finland r.f. utsåg på sitt vårmöte i Jakobstad byggmästare Kenneth Nygård från Larsmo till Årets SBIF-byggmästare Nygård har förutom sin digra arbetsbakgrund gjort ett mycket förtjänstfullt arbete för NÖB (Norra Österbottens r.f.). Han är en byggmästare med fullständiga kunskaper i de båda inhemska språken och med en lång arbetserfarenhet av ansvarsfulla projekt. Detta ledde också till att han värvades till den lokala byggfirman Mäenpää Rakennus Oy som är ett företag som är stadd i kraftig tillväxt. Mäenpää Rakennus Oy anses vara det företag i Jakobstadsnejden som försöker väcka liv i staden genom de satsningar företaget gjort på industri-, affärs- och bostadsproduktionen. Det största och mest krävande samt omfattande byggprojektet Kenneth Nygård varit med om är det nu pågående projektet med Campus Allegros renovering och nybygge där han är arbetsledare. Hans yrkesbana som byggmästare Årets SBIFbyggmästare Kenneth Nygård (t.h.) som just gratulerats av ordförande Kenneth Koskinen.

2 startade med att han var arbetsledare för byggandet av en ny brandstation i Nykarleby Kenneth Nygård är ordförande för norra Österbottens r.f. och arbetar för tillfället för Byggnads Ab Mäenpää i Jakobstad. FÖRBUNDSKONGRESSEN Förbundskongressen hölls i Jakobstad Programmet startade på fredag kväll med ett besök till Nanoq. Nanoq är det första arktiska muséet i Finland, och är en tribut till de arktiska naturfolkens kultur. Nanoq förevisar kultur, fångst och forskning i Arktis och Antarktis samt områdena kring dem. Museet besöks av folk från hela världen. Som guide på området fungerade Pentti Kronqvist, som själv varit på flera polarexpeditioner och byggt upp muséet med talkokraft! Efter guidningen höll styrelsen ett kort möte medan de andra besökarna var i rökbastu. Efter bastun bjöds det på mat. Lördagen började med besök till Allegro, ett campusområde. Hösten 2012 inleder alla studerande vid utbildningsprogrammen i bildkonst, formgivning, mediakultur och musik sina studier i nybyggda campus Allegro. De nya lokalerna har planerats utifrån studerandes behov. På campus Allegro finns det nära tillgång till datorer och de öppna ytorna gör det lätt för studerande och lärare att träffas. Visionen är att kulturutbildningen inom Novia i Jakobstad ska få en stark profil och position i Svenskfinland och att ett attraktivt högskolecampus skall skapas i samarbete med Åbo Akademi och Mellersta Österbottens yrkeshögskola. Området skall inte bara var för studeranden, utan musikhuset skall vara öppet för konserter och en restaurang skall öppnas. Som guider fungerade huvudplanerare Anders Höglund och projektchef Joel Johansson. Den påföljande lunchen och solenna akten hölls på Svenska gården, som ligger 300 meter från Stadshotellet. Kenneth Nygård framförde NÖB:s hälsning. Stadens hälsning framfördes av stadsfullmäkti- Penti Kronqvist guidar i Nanoq. Nu i en kapell, som är en kopia av världens nordligaste kapell på Nordgrönland.

3 Penti Kronqvist guidar i Nanoq innan rökbastubadandet. ges ordförande Pia Rosengård-Andersson som samtidigt önskade många givande förbundsår i framtiden. Efter musiken framförde ordförande Kenneth Koskinen SBIF:s hälsning. Koskinen gjorde en liten tillbakablick 10 år bakåt och konstaterade bl.a. att tack vare ett gott samarbete med RKL och Novia har byggmästareutbildningen återupptagits. Efter festtalet höll RKL:s ordförande Martti Kenkkilä sitt tal på svenska. Kenkkilä poängterade att utan förtroendemän från föreningarna som offrar sin fritid, skulle inte byggmästareandan längre finnas till. Vi bör tillsammans förstärka vår byggnadsexpertis-identitet, så att våra röster hörs inom byggnadsbranschen. Magnus Janson från SBR gratulerade förbundet och påpekade att det alltid är lika roligt att besöka Finland, vi lär alltid vara lika gästvänliga. Festtalet hölls av arkitekt Sören Öhberg. Han berättade om Hammarfest med sina invånare, som förnyat hela siitt ansikte utåt, sin strand. Han var med om att planera nya hus, detta blev möjligt i.o.m. att fiskeindustrin minskat och strandtomterna blivit lediga. För musiken på Svenska gården svarade Charlotta Kerbs. Efter kaffeserveringen hölls vårmötet, som alternativt program kunde man åka på en guidad rundtur i Jakobstad. Jubileumsfesten hölls på restaurang Pavis. På plats fanns de inbjudna gästerna Martti Kenkkilä och Ahti Junttila från RKL, Magnus Janson och Urban Tjernström från SBR, hedersmedlemmarna Valdemar Svens, Tom Forsblom och Leif Eriksson, SBIF, NÖB och VNB tog emot gästerna samt mottog gratulationer samt tal från festdeltagarna. Nämnas kan att förbundet fick Byggstenen av SBR (SBR Byggingenjörernas årliga utmärkelse till den eller de som gjort en föredömlig insats för byggandet eller förvaltandet i Norden). Bilderna i detta Meddelande är tagna med en kamera som VNB gav till förbundet. Bl.a. RKL och Finlands Svenska Byggare gav donationer till förbundet. Festen fortsatte i glada tecken med snaps och sång. SBR:s ordförande Urban Tjernström tackade för gott samarbete. Mera sång blev det på slutet av kvällen då Sverige vann Eurovisionen. En euforisk fest! Förbundets lilla förtjänsttecken förlänades följande medlemmar från NÖB: Magnus Storbacka, Daniel Wikström, Kenneth Nygård, Jan-Anders Kecklund samt Carl-Gustav Björk. Kenneth Nygård blev tilldelad årets SBIF-byggmästarevandringspris samt ett personligt pris. Söndagen hade inget program inbokat, det var bara att äta frukost och packa väskan för hemfärden.

4 Kenneth Koskinen tar emot Byggstenen av SBR:s förbundsdirektör Magnus Janson och ordförande Urban Tjernström. Ett stort tack till NÖB som arrangerade årets förbundskongress. Ett stort tack även till alla som deltog på vårmötet samt festligheterna i Jakobstad. Förbundet tackar även alla som kommit ihåg förbundet under 60-års jubiléet. avsevärt, dessutom fick förbundet ett bidrag av Kulturfonden för Sverige och Finland för resorna till SBR:s stämma i Halmstad. Styrelsen för Svenska Byggmästare- och Ingenjörsförbundet YH I Finland r.f. VÅRMÖTET Vårmötet öppnades av ordförande Kenneth Koskinen. Det konstaterades att mötet var laglit sammankallat varefter röstlängden fastställdes. Därefter genomgicks verksamhetsberättelsen samt bokslut för Under ledning av mötets viceordförande Valdemar Svens beviljades styrelsen och förbundssekreteraren ansvarsfrihet för räkenskapsåret Före mötets avslutning beviljade vårmötet utmärkelsen Årets SBIF-byggmästare till Kenneth Nygård. Efter mötet önskade Peter Löflund från SBH alla välkomna till Helsingfors år STYRELSEMÖTE Styrelsen samlades till ett kort möte fredagen innan vårmötet i Jakobstad. SBR:s stämma genomgicks i korthet, på plats i maj var förbundssekreteraren samt Göran Selenius. Det konstaterades att trots att årets byggnadskalender kom väldigt sent ut så sjönk tryckkostanderna Styrelsen godkände ansökningarna till lilla förtjänsttecknet samt beslöt om att förstora Årets SBIF-byggmästare-plakat då utrymmet tagit slut i år. Dessutom beslöt styrelsen att slutarbetsskribenterna i årets byggnadskalender får ett stipendium. Till slut konstaterades att Yrkeshögskolan Novia auditerades som första högskola i landet av RUH enligt en förnyad auditeringsmodell. I auditeringen deltog den byggnadstekniska utbildningen. SBR:S FULLMÄKTIGESTÄMMA Svenska Byggingenjörers Riksförbund SBR fullmäktigestämma hölls i år i Halmstad Förbundssekreterare Sami Hassinen och VNB:s ordförande Göran Selenius deltog som representanter för SBIF.

5 I samband med stämman gick förra förbundsordförande Lars Hedåker SBR:s stadgar, han hade fått i uppdrag att uppdatera stadgarna så att de motsvarar nutid. Lars Hedåker blev också vald till hedersmedlem i SBR, han tackade ja trots att han tidigare låtit förstå att han motsätter sig hedersmedlemskap överlag. En annan diskussion handlade om medlemmar NÖB ÖNB Väst-Nyländska en VNB hade inget månadsmöte. Delegater deltog i vårmötet i Jakobstad. Norra Österbottens NÖB hade inget månadsmöte i maj. Östra Nylands ÖNB hade inget månadsmöte. Delegater deltog i vårmötet i Jakobstad. och anslutna. I SBR räknas ombud (delegater) på basen av medlemmar och anslutna (t.ex. ungdomsmedlemmar). Förbundsdirektör Magnus Janson berättade att Margot Granvik från Husbyggaren slutar, men tidningen skall utkomma i framtiden och utvecklas vidare. Inget beslut hade tagits var nästa års stämma skulle hållas. HÄNT I FÖRENINGARNA Svenska en i Helsingfors SBH höll inga möten under maj månad. Knappa tjugo personer åkte i mitten av maj till Stockholm för ett långt veckoslut med sevärdheter, lite ishockey-vm, musikshow med middag på Wallmans mm tjolittanlej. Vid förbundets kongressmöte i Jakobstad hade vi två personer med. Vasa Byggtekniska Förening VBF hade inget månadsmöte. Delegater deltog i vårmötet i Jakobstad. Åbolands Den höll ÅBF sitt traditionella vårmöte där avec alltid har möjlighet att delta. Totalt deltog 9 personer i mötet som gick till Korpo och restaurang Buffalo där man avnjöt en tre rätters middag. Innan middagen besökte man också stadens torgbygge i Korpo kyrkby. Där berättade Matias Jensén om projektet som omfattar en ombyggnad av hela torget inklusive ny kommunalteknik och ny plattläggning av området. Arbetena var vid besöket på slutrakan och torget kommer att tas i användning inkommande sommarsäsong. Deltagarna tackar restaurang Buffalo för god mat och fin service. SAXAT Skattenummer: Varje person som arbetar på ett bygge ska ha ett fotoförsett personkort. På nybyggen ska fr.o.m också skattenumret antecknas i personkortet. Skattenumret fås från Skatteförvaltningen. Finska byggarbetare: Personkunderna har fått ett skattenummer i samband med skattekortet för Yrkesutövarna får sitt skattenummer på skattebyrån. Om du inte har något skattenummer eller om du tappat det, får du numret på vilken som helst skattebyrå.

6 SOMMARJUBILARER 90 år 2.8 Runar Frände, Jakobstad, NÖB 60 år 24.6 Stig Lindvall, Kronoby, NÖB 75 år 10.6 Stig Enqvist, Karleby, NÖB 22.7 Sven Hemming, Övermalax, VBF 70 år 16.6 Björn Hildén, Hangö, VNB 16.6 Ben Palin, Kyrkslätt, SBH 17.7 Elof Sänkas, Närpes, VBF 60 år 20.6 Max Sågfors, Kållby, NÖB 25.7 Göran Backlund, Jakobstad, NÖB 50 år 18.6 Patrik Snellman, Kållby, NÖB 22.7 Leif Fagernäs, Kokkola, NÖB Våra varmaste gratulationer! KRYSS I KALENDERN Svenska en i Helsingfors Följande månadsmöte hålls i september på senare angiven dag. Under sommaren kommer arrangemangen för kvällsfesten vid RKL: s förbundsmöte i november där SBH står som Meddelande 6/12 värdförening att spikas fast. Alla som känner sig hågade får mer än gärna ta kontakt med Mikael Åhl eller undertecknad med goda tips eller hjälpande händer! En skön, passligt varm och trevlig sommar önskas samtliga! -Tom Westerlund, SBH:s sekreterare Vasa Byggtekniska Förening VBF återkommer på hösten. Väst-Nyländska en VNB återkommer på hösten. Norra Österbottens VBF återkommer på hösten. Östra Nylands ÖNB återkommer på hösten. Åbolands Under september månad kommer vi att besöka Sisus fabrik i Karis. Slutligt datum för besöket har i skrivande stund inte bekräftats. Håll därför utkik efter datum i augusti månads meddelande. Klart är dock att besöket kommer att ske dagtid eftersom man gör endast ett dagsskifte vid fabriken. NÄSTA MEDDELANDE Nästa Meddelande utkommer i augusti! Skicka in material till nästa nummer under sommaren, men senast 5 augusti. Ha en riktigt skön sommar, kansliet håller somm a r s t ä n g t fr.o.m. mids o m m a r e n till slutet av juli. Sami H a s s i n e n, Förbundssekreterare.

7

8 Deltagare på vårmötet som hölls på Svenska gården i Jakobstad. Leo Gustafsson tackar för den fina resan som han blev vald att delta i! Leo fyllde 60 år Denna gång gick RKL:s stipendieresa till Andalucien. Ovanför modern skulptur i Sevilla. Detta mästerverk heter de 7 svamparna. Den är helt byggd av limträ från Finland. FinnForest levererade materialet. En affär på ca 10 miljoner Euro. Där finns trappor upp inne i svamparna, samt utkiksplattformer utanpå. Nedanför inifrån en jättestor moské (Mezquita) i Cordoba. Den fungerar i dagens läge som en katedral. Hela moskén uppbärs av ca 1000 pelare, som på bilden.

Meddelande Nr. 6/10 2 juni 2010

Meddelande Nr. 6/10 2 juni 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 6/11 6 juni 2011

Meddelande Nr. 6/11 6 juni 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET JUBILARER HÄNT I FÖRENINGARNA

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET JUBILARER HÄNT I FÖRENINGARNA SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 10/09 27 november 2009

Meddelande Nr. 10/09 27 november 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 9/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 9/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 9/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Vårens förbundskongress arrangeras i år av VBF som firar 85-årsjubileum. Ni hinner ännu anmäla er till

Vårens förbundskongress arrangeras i år av VBF som firar 85-årsjubileum. Ni hinner ännu anmäla er till OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Ordinarie höstmöte 25.10.2014. Tammerfors Scandic Tampere Station. Möteshandlingar

Ordinarie höstmöte 25.10.2014. Tammerfors Scandic Tampere Station. Möteshandlingar SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRS- FÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Ordinarie höstmöte 25.10.2014 Tammerfors Scandic Tampere Station Möteshandlingar Föredragningslista för SBIF:s höstmöte den 2014 1. Mötets

Läs mer

Meddelande Nr. 9/11 oktober 2011

Meddelande Nr. 9/11 oktober 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 6/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 6/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Meddelande Nr. 10/11 november 2011

Meddelande Nr. 10/11 november 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande MEDLEMSTIDNINGAR! NYHETER FRÅN FÖRBUNDET

Meddelande MEDLEMSTIDNINGAR! NYHETER FRÅN FÖRBUNDET SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Kallelse till höstmöte

Kallelse till höstmöte OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Meddelande Nr. 9/09 30 oktober 2009

Meddelande Nr. 9/09 30 oktober 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

Meddelande Nr. 5/11 6 maj 2011

Meddelande Nr. 5/11 6 maj 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Förbundets höstmöte

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Förbundets höstmöte SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 1/10 30 december 2009

Meddelande Nr. 1/10 30 december 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Meddelande Nr. 4/11 6 april 2011

Meddelande Nr. 4/11 6 april 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Kallelse till förbundets höstmöte

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Kallelse till förbundets höstmöte SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Svenska Byggmästare- och Ingenjörsförbundet YH i Finland r.f.

Svenska Byggmästare- och Ingenjörsförbundet YH i Finland r.f. Svenska Byggmästare- och 045-633 2346 Ingenjörsförbundet YH i Finland r.f. sbif@byggarna.fi Drätselporten 3 B www.byggarna.fi 00240 Helsingfors SBIF:s MEDDELANDET Nr. 08/2018 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 5/10 5 maj 2010

Meddelande Nr. 5/10 5 maj 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande. Nr. 1 januari 2013. Målet är att också meddelandena som haltat efter på sistone, skall framöver utkomma i tid.

Meddelande. Nr. 1 januari 2013. Målet är att också meddelandena som haltat efter på sistone, skall framöver utkomma i tid. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 9/10 12 november 2010

Meddelande Nr. 9/10 12 november 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 3/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 3/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 2/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 2/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Meddelande Nr. 8/09 25 september 2009

Meddelande Nr. 8/09 25 september 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 FSB Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 INBJUDAN TILL KONGRESS Inbjudan omfattar lokalförbund, kommuner, brandkårer samt övriga medlemmar i FSB - Finlands

Läs mer

Meddelande Nr. 1/11 11 januari 2011

Meddelande Nr. 1/11 11 januari 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 10/10 13 december 2010

Meddelande Nr. 10/10 13 december 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 10/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Meddelande Nr. 3/11 7 mars 2011

Meddelande Nr. 3/11 7 mars 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F.

SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 8/10 15 september 2010

Meddelande Nr. 8/10 15 september 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 4/10 31 mars 2010

Meddelande Nr. 4/10 31 mars 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. s Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Protokoll, styrelsemöte nr 4-2018 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Per mail [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Onsdag 14 mars [+] Jan Lindgrén, viceordförande [ ]

Läs mer

27.11.1919-14.7. 2013

27.11.1919-14.7. 2013 "#$%&'()*+%,-*./01)(2%03+% 4'0(+4(/5567,()*$% SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.fi

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

MEDDELANDE Nr. 8/

MEDDELANDE Nr. 8/ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Meddelande Nr. 2/10 29 januari 2010

Meddelande Nr. 2/10 29 januari 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 2/11 7 februari 2011

Meddelande Nr. 2/11 7 februari 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Copyright 2018 Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia, All rights reserved.

Copyright 2018 Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia, All rights reserved. Copyright 2018 Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia, All rights reserved. Torsdagens program Kl. 8.30 Kl. 9.00 Kl. 10.30 Kl. 12.00 Kl. 13.00 Kl. 14.00 Kl. 16.45 Kl. 17.00

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2018 Kommunerna i Svenskfinland 2018 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Vårens förbundskongress arrangeras i år av VBF som firar 85-årsjubileum. Nu skall ni anmäla er så fort som möjligt, till

Vårens förbundskongress arrangeras i år av VBF som firar 85-årsjubileum. Nu skall ni anmäla er så fort som möjligt, till OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

BRANDPOSTEN EKENÄS FRIVILLIGA BRANDKÅR. 28 februari Den Röda Hanen!

BRANDPOSTEN EKENÄS FRIVILLIGA BRANDKÅR. 28 februari Den Röda Hanen! BRANDPOSTEN 1-2016 EKENÄS FRIVILLIGA BRANDKÅR 28 februari 2016 Den Röda Hanen! Bästa medlem! En god fortsättning på året 2016 till Er alla. Vintern blev inte i år heller snörik som många önskat sig, framför

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Information och schema Ansvarsområden under mötet: Inköp frukost: Mikael Holm Framtagning och borttagning av frukost på lördag: Christoffer

Läs mer

Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den 5.11.2012

Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den 5.11.2012 Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi Den 5.11.2012 1 Kapitel I: Allmänna bestämmelser 1 Åländska studentlaget vid Åbo Akademi ( Studentlaget ) är reglerad genom lagen om föreningar,

Läs mer

Nytt från Steg för Steg

Nytt från Steg för Steg Nytt från Steg för Steg HÖSTEN 2016 Hänt sedan senast Erfarenhetstalarna deltog i Världen i Byn och Jakobs dagar under sommaren. Videofilmer från evenemangen kan ses på vår hemsida och på Facebook. Steg

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund r.f.

Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund r.f. Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund r.f. Ålands Brand och Räddningsförbund r.f. Bästa brandkårsvänner! Jag har i ett tidigare FSB sammanhang hälsat Er välkomna till Östersjöns Mallorca, det visade

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll : Styrelsemöte 4/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll : Styrelsemöte 4/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors Protokoll : Styrelsemöte 4/2016 Plats: Lilla Parlamentet, Helsingfors Tid: 27 september 2016, kl. 14:30 16:30 Beslutande: Anna-Maja Henriksson Jan Lindgrén ordförande viceordförande Erik Dannbäck MNBF

Läs mer

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB (publ), org nr 556475-4793, torsdagen den 24 april 2014 Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm Närvarande: Aktieägare

Läs mer

Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör

Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör Plats: Källör Närvarande: 29 st 1. Årsmötets öppnande: Ordförande Erik Walldén öppnade mötet kl. 13.00. 2. Val av ordförande: Jacob Spangenberg

Läs mer

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden PROTOKOLL 15.05.2017 13 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 15 maj 2017, kl. 9.00 11.10. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf

Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf 1 Namn och hemort Föreningens namn är Ålands Brand- och Räddningsförbund rf. Föreningen benämns i dessa stadgar som förbund. Förbundets hemort är Mariehamn

Läs mer

NYKARLEBY FISKEOMRÅDE Styrelsen 1 / 2012

NYKARLEBY FISKEOMRÅDE Styrelsen 1 / 2012 NYKARLEBY FISKEOMRÅDE Styrelsen 1 / 2012 Tid: 10.4 2012 kl 18:30-20.00 Plats På Strandis i Larsmo Närvarande: Håkan Blomqvist, Carl-Henrik Blomqvist, Sven-Erik Strand, Conny Wik och Birthe Wistbacka 1.

Läs mer

Hej svejs bland tackel och tåg.

Hej svejs bland tackel och tåg. Nr 2 2009 Årgång 27 Hej svejs bland tackel och tåg. Detta blir den sista tidning, som kommer från min dator. Jag har skrivit i tidningen sedan 1996. Det känns som om nya idéer och bättre datakunskaper

Läs mer

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby Närvarande medlemmar: Se bifogad röstlängd Plats: Bilhusets matsal Tidpunkt: Lördagen den 18 april, med start kl 11. 1. Mötets öppnande. a. Herr ordförande Roland öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen. #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen. #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä Hem och Skoladagen #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä 2 Hem och Skoladagen Vi bjöd in mor- och farföräldrarna till skolan mellan klockan 8 och 11 för att bekanta sig med barnbarnens skolgång. Vi bjöd

Läs mer

November 2/2012. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Fotomässan i Stockholm. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar

November 2/2012. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Fotomässan i Stockholm. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar November 2/2012 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar I detta SVEFO-INFO finner du inbjudan till årets SVEFO-stämma och utställning. Som tidigare meddelats är det Danderyds FK som står för

Läs mer

FÖRBUNDSNYTT. December Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande.

FÖRBUNDSNYTT. December Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande. FÖRBUNDSNYTT December 2016 Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande. Styrelsens sammansättning år 2017 är: Ordinarie: Henrik Svarfvar, Korsholm

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 januari 2015, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 2 Protokolljustering...

Läs mer

Nytt År nya möjligheter Nytt År nya utmaningar

Nytt År nya möjligheter Nytt År nya utmaningar FSDF s medlemsbrev 20.2.2018 Nytt År nya möjligheter Nytt År nya utmaningar kan vi med säkerhet säga att inkommande år för med sej. Vi ska vända det nedåtgående medlemsantalet och värva många nya medlemmar.

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 1/

MEDDELANDET Nr. 1/ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Nytt från Steg för Steg

Nytt från Steg för Steg Nytt från Steg för Steg HÖSTEN 2017 Ordförandens ruta Hej på er alla! Hur har ni det? Bra hoppas jag! Hoppas alla hade en skön sommar och åt många glassar och njöt. Åren kommer åren går. Det är igen dags

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2013 21 mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall Närvarande: 80-talet röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Sture Henningsohn hälsade alla välkomna. Sture

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf

STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf 1 STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf Föreningens namn, hemort och verksamhetsområde 1 Föreningens namn är Rädda Barnen på Åland rf (hädanefter föreningen). Föreningens hemort

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Föredragningslista: Styrelsemöte 5/2015. Hotell Arken, Mariehamn

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Föredragningslista: Styrelsemöte 5/2015. Hotell Arken, Mariehamn Föredragningslista: Styrelsemöte 5/2015 Plats: Hotell Arken, Mariehamn Tid: 13 november 2015, kl. 17:00 19:15 Beslutande: Blomqvist Thomas ordförande Lindgrén Jan viceordförande Dannbäck Erik MNBF Dahl

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 28 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Måndag 26.11.2018 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 24 Mötets

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Pohjola-Nordens stadgar (2016)

Pohjola-Nordens stadgar (2016) Pohjola-Nordens stadgar (2016) 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola-Norden rf. Föreningens hemort är Helsingfors stad och verksamhetsområdet är hela landet. I dessa stadgar

Läs mer

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade.

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. :S Tid: Plats: Närvarande: [dag] kl. [tid] [plats] Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. 1 ÖPPNANDE AV STÄMMAN [Närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB (publ), org. nr 556475-4793, onsdagen den 26 april 2017 Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm Närvarande: Aktieägare Antal

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 Tid Torsdag 11.09.2014, kl. 13.00 Plats: Stadskansli Ärenden 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 42 Val av protokolljusterare 43 Dagens gäst 44 Föregående mötesprotokoll 45 Utveckling av äldrerådens

Läs mer