Meddelande Nr. 9/11 oktober 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Meddelande Nr. 9/11 oktober 2011"

Transkript

1 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, Helsingfors Tel , (09) E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) SBIF Meddelande Nr. 9/11 oktober 2011 NYHETER FRÅN FÖRBUNDET NORDISKT BYGGSYMPOSIUM Årets Nordiska byggsymposium var i Stockholm. Deltagare från SBIF var Kenneth Koskinen, Jan- Erik Lind,Tom Holmlund samt Sami Hassinen. Övriga deltagare: RKL med Ahti Junttila, Raimo Widell och Timo Nurmi; Arrangörerna SBR från Sverige med Urban Tjernström, Veronica Jensen och Magnus Janson; Konstruktörföreningen i Danmark med Gert Johansen, Kim Benzon Knudsen och Jacob Ravn Thomsen; NITO från Norge med Kai-Haftor Olsen, Espen Fuglesang och Björn Olsen. Vi fick höra av sektionschef Christina Leifman från Stadbyggnadskontoret om hur Stockholm kommer att utvecklas till år 2030 då det bor ca 3,5 miljoner invånare på området. Stockholm skall göras till en promenadstad, det skall byggas goda trafikförbindelser och satsas på lokaltrafik samt cykel- och promenadvägar. Fyra huvudpukter i utvecklingen är: 1. Stärka centrala Stockholm 2. Satsa på attraktiva tyngdpunkter (utanför centrum) 3. Koppla samman stadens delar 4. Värna om en levande stadsmiljö SBR tog sedan även upp hur ett förfarande kommer att ändras i Sverige. Tidigare kunde ett företag i sitt kompetensområde ta emot ett uppdrag, och sedan ge det vidare till en person utan den specifika kunskapen. Detta skall ändras så att även personen som utför jobbet måste ha samma kunskap som själva företaget. Indkøb af offentlige byggeopgaver Temat på Nordiskt byggsymposium var offentliga upphandlingar.

2 SBIF och RKL tog upp Fukt- och mögeltalkot samt om bekymren i lagstiftningen i avloppsvattenreningen och befolkningsskyddsutrymmen. NITO berättade om hur unga väljer fel studiebanor, tekniska studier är inte populära. Dessutom måste man i Norge börja ta hänsyn till klimatförändringarna då man bygger, t.ex. översvämmningar av älvar som blivit mer allmänna påverkar planeringen. Danmark tog upp hur byggtekniskt kunniga byter branch trots att de har kompetens, detta händer då de inte får jobb. Ett problem är även att det finns så många olika benämningar på yrkeskunnigt folk men ingen gruppering, man vet inte vilken utbilding som duger. Mera om Byggsymposiet i nästa Meddelande! KOMMANDE HÄNDELSER Förbundets styrelsemöte World Sustainable Building Conference i Helsingfors, Finland SBIF:s höstmöte i samband med RKL:s förbundsmöte i Kotka. Meddelande 9/11 JUBILARER 60 år 4.11 Krister Lönnström, Borgå, ÖNB Våra varmaste gratulationer! HÄNT I FÖRENINGARNA Svenska en i Helsingfors SBH höll höstens första möte den 15.9 på Restaurant Tekniska med 13 medlemmar på plats. Medlemmarna informerades om bla möjligheterna för föreningen att disponera över en stuga eller eventuellt strandbastun i RKL:s stugby i Wuoriola i Vichtis. Vi konstaterade dock att en stor del av medlemmarna redan har egna eller tillgång till stugor i egen regi och att intresset därför är litet och vi kommer att tacka nej till anbudet. RKL har också närmat sig vår förening och frågat oss om intresse att fungera som värdförening för RKL:s förbundsmöte hösten 2012 Detta Några bilder tagna vid ÅBFs besök i Pargas kyrka. Den ena är på mötesdeltagarna och det andra är en överblicksbild av kyrkosalen. Bilderna är tagna av Kaj Karlsson.

3 projekt är mycket lockande och mötet beslöt att tacka ja till anbudet i detta skede, RKL tar sitt beslut i saken inom närmaste framtid För ett lyckat arrangemang behöver vi därför hjälp av ett mångtal föreningsmedlemmar, kom gärna med förslag och ideér om saken. En arbetsgrupp kommer att startas då RKL har bekräftat värdskapet. Efter mötet höll Power Piles distriktschef Asko Ali-Marttila ett intressant föredrag om polymerpelare som används för att stadga upp och förstärka hus som är grundlagda på svaga botten eller som har sjunkit ner i marken. Power PIle är en finsk uppfinning som används mycket också utomlands, speciellt i Stor-Brittannien. Gå in och titta på Vi tackar för föreläsningen och den bjudna matbiten! Vasa Byggtekniska Förening Höstens första månadsmöte hölls de 22 september på Puukeskus i Vasa och samlade 12 deltagare. Efter mötets öppnande uppvaktades Leif Lundström med gåvor både från föreningen och förbundet. Leif hade fyllt 60 år vid midsommar men då firat detta endast med familjen. Bland anmälningsärendena informerades om förbundets vårmöte i Kasnäs och att planeringen av Expo Österbottens byggmässa fortskrider i den valda arbetsgruppen. Finska föreningen hade meddelat att man åtminstone under år 2011 inte försöker arrangera RKL:s sprängningskurs i Vasa eftersom försöket hösten 2010 fick alldeles för få deltagare. Mötet diskuterade även ämnen, som kunde behandlas vid det Nordiska byggsymposiet, som kommer att arrangeras i Stockholm och där J-E Lind kommer att vara en deltagare. Fjällstugans disponent meddelade att för vintern 2012 var hittills veckorna 9, 12,13,14 och 15 bokade. Datum för höstmötet bestämdes bli och november månadsmötet Efter mötesförhandlingarna berättade Lars Sjöstrand om aktuella saker gällande firman Puukeskus. Firman ägs inte längre av UPM-Kymmene utan av ett investeringsbolag med både finska och utländska delägare. Puukeskus försäljning i Vasa skilde sig delvis ganska mycket från andra Puukeskuskontor, t.ex. var ca. hälften av försäljningen i Vasa till gruppen industri, i praktiken elementfabriker. Sjöstrand berättade vidare att företagets strategi nu är att bli ledande försäljningsföretag inom trä till kundgruppen yrkesfolk. Därför kommer man att minska sortimentet järnvaror. Fortsättningsvis kommer Skicka gärna in bilder från evenemang till sbif@byggarna.net om ni vil ha bilder publicerade i Meddelandet! Om du vill annonsera i Meddelandet eller skicka en broschyr som bilaga, kontakta sbif@byggarna.net!

4 man nog ändå att från Puukeskus kunna köpa allt som behövs för att göra t.ex. en husgrund. Öppethållningstiderna kommer också att ändras för att bättre kunna betjäna yrkesbyggare. Avslutningsvis bjöds mötesdeltagarna på en smaklig kvällsbit med tillhörande drycker. Väst-Nyländska en Inget månadsmöte hölls i september. Säsongen startade lite trögt. Det var endast 7 medlemmar som anmälde sig till höstjippot. På grund av få anmälningar så beslöt man att endast åka backbilar. I Påminne var vi alltså 7 medlemmar och en utomstående som tävlade med backbilar. Norra Österbottens Inget möte hölls i september. Östra Nylands Önb:s månadsmöte hölls vid Kvarnbackens skola. Frank Blomqvist från företaget BRa berättade först om projektet varefter vi gjorde en rundvandring. Mötesplatsen för kvällen var den nya restaurangen Rafael s Steakhouse. Där bjöd Blomqvist på välsmakande varma smörgåsar med tillhörande drycker. Kvällens möte samlade 10 medlemmar. Åbolands Föreningen höll sitt första månadsmöte för säsongen tisdagen den Totalt deltog 13 medlemmar. Man besökte Pargas kyrka som för tillfället genomgår en större renovering. Mötesdeltagarna visades runt i kyrkan av församlingens representant Ben Johansson och entreprenörens representant Kari Järvelin. Johansson och Järvelin berättade bl.a. att kyrkans teknik förnyas helt och hållet och att kyrkans vind förses med torrsprinklers. Därtill har altaret förnyats och alla ytor har restaurerats. Arbetena skall vara klara den varefter församlingen ännu utför en del egna arbeten innan kyrkan återinvigs till 1:a advent. MEDLEMSTIDNINGAR! Om det finns någon i medlemskåren som inte får medlemstidningarna Husbyggaren och VVS (endast ordinarie medlemmar), samt Rakennuslehti och Rakennustaito (endast RKL-medlemmar), vänligen kontakta förbundssekreteraren så ordnas saken (kontaktuppgifter uppe på Meddelandets första sida). MÅNADENS TIPS Miljöministeriets hemsida om Fukt- och mögeltalkot. SAXAT Fukt- och mögeltalkot varar till slutet av året Pirinen berättar att arbetgruppen, som består av olika aktörer i samhället, jobbar hårt för att bostadsköpen skulle bli säkrare. Arbetsgruppen som snart jobbat i ett år ger snart ut en mellanrapport där man försöker utveckla husbesiktingen. Arbetsgruppen föreslår bl.a. gemensamma behörighetskrav för husbesiktare och deras registrering. -Husbesiktningens mening är inte att öka handeln, utan att få reda på husets verkliga skick. Det är både i säljarens och köparens intresse att huset besikats så noggrant som möjligt. 10.9, Taloussanomat ADRESSFÖRÄNDRINGAR Adressändringar kan enklast göras genom att fylla i formuläret på webbsidorna, > aktuellt > adressändring. Det går också bra att meddela förbundet via post, e-post, telefon eller fax (se uppgifterna högst uppe på första sidan).

5 ÖVRIGT Jakten på kilowatten Hur kan man som husägare kombinera energiförbättring med bevarande. Hur kombinera byggnadsvårdens sunda material och beprövade konstruktioner med dagens krav på effektiv energieffektivisering? Temadagen Jakten på kilowatten vill ge konkreta råd och en ökad förståelse för hur gamla hus kan möta dagens krav på energiåtgärder och samtidigt bevara sina kvaliteter. Temadagen riktar sig i första hand till enskilda småhusägare, men naturligtvis är även företag och organisationer välkomna. När: Tisdag 25 oktober 2011 kl Plats: Tessinsalen (hörsalen), Stockholms stadsmuseum, Ryssgården, Slussen, Stockholm Kostnad: 1050 kr Arrangeras i samverkan mellan: Stockholms stadsmuseum, CoolBricks och Svenska byggnadsvårdsföreningen. Mera information på: KRYSS I KALENDERN Svenska en i Helsingfors SBH:s stadge-enliga höstmöte hålles torsdagen den kl på Restaurant Tekniska, Eriksgatan. Alla är hjärtligt välkomna! Vasa Byggtekniska Förening VBF håller ordinarie höstmöte torsdagen den 20 oktober 2011 kl på Svenska Klubben. Förutom stadgeenliga ärenden kommer Jan-Erik Backholm att informera om vilket ansvar den ansvarige arbetsledaren vid småhusbyggen har när det gäller sprängningsarbeten. Reglerna har nyligen förnyats. Föreningen bjuder på en varm smörgås. Väst-Nyländska en Oktober OBS!!! Mötesdatumet ändrat till TISDAGEN VNB ordnar sitt HÖSTMÖTE tisdagen den kl på Motel Marine i Ekenäs. Föredragshållaren är Magnus Ekholm och han kommer att berätta om spisar och vedeldning. Styrelsen sammanträder tisdagen den kl på Motel Marine Norra Österbottens NÖB Årsmöte torsdagen den kl vid svenska gården i Jakobstad. Välkomna! Östra Nylands Nästa möte kl vid ÖNB restaurang Timbaali. Då hålls föreningens stadgenliga höstmöte. Styrelsen samlas kl Åbolands Föreningen håller sitt höstmöte i Stadshuset i Pargas tisdagen den kl Mötet hålls i mötesrummet Styrhytten. På mötet behandlas ärenden enligt 19 i föreningsstadgan. Som kvällens värd fungerar Seppo Pihl från Väståbolands stad.

6 MEDDELANDET PÅ E-POST Vill du ha meddelandet på e-post? Skicka dina uppgifter, det vill säga namn och e-post, till Nämn också om du är ordinarie medlem eller ungdomsmedlem. NÄSTA MEDDELANDE Nästa Meddelande utkommer 4 november. Material skall vara framme absolut senast 2 november! Varma hösthälsningar, Sami Hassinen Förbundssekreterare Slussen i Stockholm som kommer helt att byggas om för att klara av all trafik.

Meddelande Nr. 6/11 6 juni 2011

Meddelande Nr. 6/11 6 juni 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 8/09 25 september 2009

Meddelande Nr. 8/09 25 september 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

Meddelande Nr. 10/09 27 november 2009

Meddelande Nr. 10/09 27 november 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

Meddelande Nr. 5/10 5 maj 2010

Meddelande Nr. 5/10 5 maj 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 8/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Meddelande Nr. 9/09 30 oktober 2009

Meddelande Nr. 9/09 30 oktober 2009 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbf@nettilinja.fi Telefax: (09) 345 49 51 byggarna.net Meddelande

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 3/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 3/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Kallelse till förbundets höstmöte

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET. Kallelse till förbundets höstmöte SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Meddelande Nr. 2/10 29 januari 2010

Meddelande Nr. 2/10 29 januari 2010 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. (09) 345 4851, 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 6/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 6/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ OBS! Notera förbundets nya kontaktuppgifter. SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi

Läs mer

Gerd menade att det är bra om broschyren är i pdf-format eftersom den då är lätt att skicka vidare.

Gerd menade att det är bra om broschyren är i pdf-format eftersom den då är lätt att skicka vidare. 1(5) NVF-möte med utskottens ordförande och sekreterare Datum: 2013-10-07 Plats: Möte via Lync Närvarande: Se deltagarförteckning, bilaga 1 Mötet öppnas Annelie Nylander öppnade mötet och hälsade alla

Läs mer

Meddelande Nr. 10/11 november 2011

Meddelande Nr. 10/11 november 2011 SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

MEKTEK GÅRD. SALONG HUVUDSAKEN semesterstä ngt v. 11 14-20 mars. Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland

MEKTEK GÅRD. SALONG HUVUDSAKEN semesterstä ngt v. 11 14-20 mars. Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland SOMMARJOBB SOM STÄDVIKARIE Vill Du ha ett sommarjobb som städare i Hammarlands kommun. Vi kan erbjuda två skolelever, studerande eller andra unga ett

Läs mer

Ordinarie höstmöte 25.10.2014. Tammerfors Scandic Tampere Station. Möteshandlingar

Ordinarie höstmöte 25.10.2014. Tammerfors Scandic Tampere Station. Möteshandlingar SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRS- FÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Ordinarie höstmöte 25.10.2014 Tammerfors Scandic Tampere Station Möteshandlingar Föredragningslista för SBIF:s höstmöte den 2014 1. Mötets

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Meddelande MEDLEMSTIDNINGAR! NYHETER FRÅN FÖRBUNDET

Meddelande MEDLEMSTIDNINGAR! NYHETER FRÅN FÖRBUNDET SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2013-2014 En sund hobby i trevligt sällskap! Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer umgås

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare.

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare. *Lokförarbladet* Nr 38, April 2013, Facklig medlemsinformation från SEKO Lok på Stockholmståg Snart kommer fönstertvätten igång igen. Som förare är det bra om du rapporterar till Ståg om fönstertvätt i

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET JUBILARER HÄNT I FÖRENINGARNA

Meddelande NYHETER FRÅN FÖRBUNDET JUBILARER HÄNT I FÖRENINGARNA SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Askarslättsvägen 3 5, 00700 Helsingfors Tel. 045-633 2346, (09) 345 4851 E-post: sbif@byggarna.net Telefax: (09) 345 49 51 www.byggarna.net

Läs mer

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg:

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg: Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten Vasa stads sommarjobb för ungdomar söks via jobbsökningsportalen Kuntarekry.fi. Kuntarekry.fi är en riksomfattande jobbsökningstjänst inom kommunbranschen

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 Kom med i Svensk Finlands bästa skidförening. Skidning passar alla, det är en hobby som förenar över generationer. Den är en av de mest mångsidiga motionsformer, den bygger

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

för att genomföra den stora renoveringen!

för att genomföra den stora renoveringen! Vilket engagemang! Jag har bevittnat något stort! Under en dryg månad har många av EFS kyrkans medlemmar, och faktiskt några andra, engagerat sig väldigt mycket i vårt renoveringsarbete. Det har varit

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR april 4 / 2010 INSKRIVNING I SKOLORNA

SALTVIK. INFORMERAR april 4 / 2010 INSKRIVNING I SKOLORNA SALTVIK 4 / 2010 INFORMERAR april Gruppbrev med posten når alla Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Skol-

Läs mer

Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012

Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012 KLUBBNYTT Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012 Vårpub 2 Ordförande Hej! Hoppas att alla har haft en skön julledighet. Tyvärr är den här vintern hittills lite för snöfattig för att spåret vid Fjälliden

Läs mer

Kommer du med på en resa?

Kommer du med på en resa? Kommer du med på en resa? Presentation av Odd Fellow Orden och Logen Nr 10 Sibbesborg 10.10 Kommer Du med på en resa? Världen är fylld av möjligheter inom olika hobbyer och föreningar. Du har kanske bekantat

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Lönesamtalet. 19 oktober 2005 Lars Karlsson

Lönesamtalet. 19 oktober 2005 Lars Karlsson Lönesamtalet 19 oktober 2005 Lars Karlsson Lönen förr och nu Från lön för det man är (befattning) till lön efter det man gör (bidrag till verksamheten) Vad bestämmer löneutvecklingen? 1. Marknadskrafterna

Läs mer

Nummer 3-4 2010 ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Nummer 3-4 2010 ORDFÖRANDEN HAR ORDET Nummer 3-4 2010 ORDFÖRANDEN HAR ORDET Nu har vi varit i Sjötorp på varv med Polstjärnan. Vi hade fina resor både dit och hem. Måndagen den 19 september på morgonen gick vi in torrdockan och blev kvar där

Läs mer

Intranätet - Så här gör du!

Intranätet - Så här gör du! Intranätet - Så här gör du! Inkorg & Utkorg Faktabibliotek med mallar, handlingsplaner, annonsmallar, logotyp med mera. Personalnyheter Blogg Kalender med kurser med mera. Även möjlighet för användare

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN

MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN 02-2012 Ålands Brand och Räddningsförbund MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN I väntan på solen Hej alla kårer! Enligt kalendern har vi redan haft sommar en månad nu, men både värme och sol har hittills

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Sixten Upplandsbygd Journalnummer: 2009-1590 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Upplandsbygd

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se Sellport.se Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se skapar en samlingsplats på nätet som underlättar för försäljningschefer och säljare att hitta bland de bästa säljverktygen

Läs mer

Samråd för hbtq-frågor

Samråd för hbtq-frågor !Infoga logotyp här Sida 1(6) Samråd för hbtq-frågor Datum: 2 oktober 2014 Tid: 09.00 12.00 Plats: Regionens hus, Norra Hamngatan 14, Göteborg Närvarande: Angelica Löwdin, FPES Annika Håkansson, kommittén

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43.

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2015 41 Handikapprådet Tid Måndag 30.11.2015 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Fotokontakt nr 7, 2015

Fotokontakt nr 7, 2015 1 Fotokontakt nr 7, 2015 Kommande aktiviteter Du har väl inte glömt skicka in din månadens bild till Anders Lennvik? Vi behöver den cirka en vecka innan månadsmötet. En länk för att ladda upp bilden finns

Läs mer

Vid klagomål på en störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande.

Vid klagomål på en störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande. Miljö- och byggnämnden KLAGOMÅL PÅ STÖRNING Enligt miljöbalken avseende olägenhet för människors hälsa eller miljön UB.11 VER.1 1(5) Miljö- och byggavdelningen Att sändas till: tel: 040-43 90 00 Miljö-

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? Inga potter och garantier och inga begränsningar Många ser alltjämt lön

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla:

Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla: Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla: Uppgifter arbetsledare (anbudsområde 1) Arbetsledarens namn: Anställd sedan: Anbudet för anbudsområde 2 ska innehålla: Uppgifter arbetsledare (anbudsområde 2)

Läs mer

Bävernytt. Ordförande. Radonmätning. Policy för störningar och renoveringar. Din lokala nyhetskälla. Nr 3 - November 2011

Bävernytt. Ordförande. Radonmätning. Policy för störningar och renoveringar. Din lokala nyhetskälla. Nr 3 - November 2011 Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 3 - November 2011 Ordförande h a r o r d e t Sommaren är över och hösten är här med all önskvärd tydlighet. Och när endast 2 månader återstår av detta året kan jag konstatera

Läs mer

Info/media/Skapa nyhet

Info/media/Skapa nyhet Info/media/Skapa nyhet Den som jobbar med media är kuggen i det hjul som gör det möjligt för media att få veta ATT evenemanget ska äga rum samt att de kan rapportera från evenemanget när det äger rum.

Läs mer

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan DEADLINES Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan Från 28 juni - inloggningsuppgifter och monternummer mailas till monteransvarig Gå in på Gå in på www.forskolanifokus.se (välj utställarlogin

Läs mer

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring En undersökning bland livsmedelstillverkare om deras känsla för ansvar Juli 2005 1. Bakgrund Reklam påverkar vårt beteende och får oss att agera,

Läs mer

VårKultur 2011 - Rapport

VårKultur 2011 - Rapport VårKultur 2011 - Rapport Kultur för och med seniorer Kultursamarbetet VårKultur ordnades våren 2011 för femte gången av Sydkustens landskapsförbund i samarbete med kultursektorerna i Åbo, Kimitoön och

Läs mer

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna Bakgrund Då den enskilde behöver insatser från både socialtjänst och hälsooch sjukvården ska kommunen tillsammans med landstinget upprätta en så kallad samordnad

Läs mer

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan Medlemskapsansökan till Sveriges elevråd - SVEA För en bättre och mer demokratisk skola Vad erbjuder vi: En röst i skolpolitiken Ett fullspäckat medlemspaket Rabatterade priser på våra nationella träffar

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

DIN FRITIDSBOSTAD. 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni?

DIN FRITIDSBOSTAD. 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni? DIN FRITIDSBOSTAD 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni? Ett f d jordbruk Annan f d permanentbostad Torp Enskilt fritidshus Lägenhet i boendeanläggning för fritidsbruk Uthus, ekonomibyggnad Flerfamiljshus

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31.

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Föräldrarådsmöte 6/3-2014 Mötet öppnas. Vi presenterar oss. Info från ledningen Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Planeringsdagar:

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Skolskjuts för elev som valt annan kommunal grundskola än den man är placerad i enligt upptagningsområde dvs. Val av annan skola (bilaga 2)

Skolskjuts för elev som valt annan kommunal grundskola än den man är placerad i enligt upptagningsområde dvs. Val av annan skola (bilaga 2) KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Administrativ chef Mats Linde Planeringssekreterare Wolfgang Friedh 1 (5) Skolskjuts för elev som valt annan kommunal grundskola än

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Pidromästerskpen i Västerås Information om framtidsmötet i Eskilstuna Svenska Dagen firas i år i

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gotlands Veteranbilklubb 2015 MEDLEMSAKTIVITETER Aktiviteterna för Gotlands Veteranbilklubb (GV) under verksamhetsåret 2015 inleddes med ett årsmöte 22 mars då vi avslutade det förutvarande

Läs mer

SCR:s PUNKTER FÖR 2020

SCR:s PUNKTER FÖR 2020 20 PUNKTER 2020 SCR:s PUNKTER FÖR 2020 Vårt arbete med att utveckla vår bransch tar nu verklig fart. Sedan 2011 har vi tillsammans jobbat med våra framtidsfrågor och lyft fram vad vi vill göra och hur

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

1. Känner du sedan tidigare till att Nässjö har en vision 2014?

1. Känner du sedan tidigare till att Nässjö har en vision 2014? Bilden av Nässjö: En enkät på webben 23 dec till 12 jan Vi ställde 4 frågor i en enkät via www.nassjo.se 55 respondenter 1. Känner du sedan tidigare till att Nässjö har en vision 2014? 1.Ja 31(57%) 2.Nej

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 September, en månad med stora arrangemang Som alla förhoppningsvis vet så genomförs de två största arrangemangen de kommande helgerna. Vi inleder med Kyrkhamnsdagen och därefter Hobbymässan. Utöver detta

Läs mer

MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SVENSKA BYGGMÄSTARE- OCH INGENJÖRSFÖRBUNDET YH I FINLAND R.F. Grundat 1952 Drätselporten 3 B, 00240 Helsingfors Tel. 045-633 2346 E-post: sbif@byggarna.fi www.byggarna.fi MEDDELANDET Nr. 7/2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER 2015 HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER Föreslä på jobbet imorgon! KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är också

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Ta gärna kontakt med anna-lena.blusi@folkhalsan.fi eller tfn 050 542 8176 om du upptäcker några felaktigheter.

Ta gärna kontakt med anna-lena.blusi@folkhalsan.fi eller tfn 050 542 8176 om du upptäcker några felaktigheter. 1 (6) Den 1 oktober 2014 startar årets Hälsostegen! Motionskampanjen där vi med hjälp av stegmätare räknar steg och har målsättningen att gå 300 000 steg på 30 dagar. Anmälningen/Registreringen öppnar

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer