STOCKHOLM KVARNHOLMEN. STOCKHOLM LIGHTHOUSE Unikt boende på bländande adress

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STOCKHOLM KVARNHOLMEN. STOCKHOLM LIGHTHOUSE Unikt boende på bländande adress"

Transkript

1 STOCKHOLM KVARNHOLMEN STOCKHOLM LIGHTHOUSE Unikt boende på bländande adress

2 PANORAMAVY FRÅN KLASSISKT KUSTLÄGE Till Kvarnholmens utsökta kustläge duger inget mindre än utmärkt arkitektur. Därför reser vi Stockholm Lighthouse här med panoramautsikt mot havet, Djurgården och innerstadens silhuetter. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

3 STOCKHOLM LIGHTHOUSE Stockholm Lighthouse blir ett arkitektoniskt storverk med panoramautsikt över Stockholms inlopp. På denna anrika adress blir det modernistiska konceptboendet en symbol för en ny tid och samtidigt en hyllning till det som har varit. I Stockholm Lighthouse bor du i mötet mellan stad och skärgård, med ett enastående vattenläge som signatur. Eftersom Kvarnholmens gamla silomagasin har fått stå som stilistisk förlaga blir resultatet både en hyllning till det som varit och en symbol för en ny tid. Kvarteret antar nu sin fulländade form genom de fem punkthus som uppförs strax bakom Fyrtornet och Galleriet. Panoramas 68 lägenheter breder ut sig i två av dessa fem. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan två till fem rum och kök, med generösa fönsterpartier och stilren interiör som gemensam nämnare. Samtliga lägenheter i huset längst åt öster får generösa balkonger i fritt läge med svårslagna panoramavyer mot vattnet. En bostad med fl era upplevelser Få adresser kombinerar arkitektur och läge lika elegant som Stockholm Lighthouse. De fem bakre punkthusen länkas samman och får en gemensam entrélobby som skänker en lyxig hotellkänsla åt ditt nya boende. Via en glasklädd spång kan du ta dig till den gemensamma loungen som utgör kronan på verket i Fyrtornet. Förutom festlokal fi nns här också en inglasad bastu som bjuder på milsvid utsikt i tre väderstreck. Det är inslag som dessa som gör Stockholm Lighthouse till en helhetsupplevelse lika mycket som en bostadsadress.

4 Qvarnen Tre Kronor bildades den 10 maj 1897 och utgör idag ett stolt industriminne på Kvarnholmen. Kontorsbyggnaden Munspelet byggdes 1966 med en form som avslöjas av namnet. Under nästan 100 år försedde KF Sveriges skafferier och matförråd med basvaror. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

5 HISTORIA DÄR HISTORIEN STÅR MODELL Få områden förenar industrihistoria med kulturhistoria lika väl som Kvarnholmen. Under flera års tid var det här som KF producerade mjölet och skorporna som fyllde landets skafferier. Det var också här som den svenska funkisarkitekturen tog ett av sina första sjumilakliv. Om det inte vore för kvarnverksamheten med alla dess karaktäristiska byggnader skulle området antagligen fortfarande heta Hästholmen. Och förmodligen vara ett tillhåll för sommarhus snarare än ett kapitel i den svenska industrihistorien. Ett kapitel som tog sin början 1897 då Qvarnaktiebolaget Tre Kronor förvärvade marken vid kustremsan. Redan året därpå stod den nya kvarnen färdig, och togs i bruk. KF köpte upp verksamheten Ett år senare påbörjade de en ansenlig modernisering som skulle nå sin kulmen 1927 och innefatta allt från livsmedelsaff är till havregrynskvarn. KF skulle omvandla det lilla kvarnområdet till ett omfattande industridistrikt. Symbol för svensk funkisarkitektur KF:s renodlade siloanläggningar har även ett stort arkitekturhistoriskt värde. Faktum är att industrins gestaltning är ett av den svenska funktionalismens tidigaste verk. När arkitekterna Eskil Sundahl och Olof Thunström ritade de cylinderformade magasinen så skalade de bort alla onödiga utsmyckningar. Kvar stod den rena nakna funktionen. I anslutning till dem byggdes även arbetarbostäder som följde snarlik funktionalistisk mall. Verksamheten såväl som arkitekturen präglade Kvarnholmen fram till 1992 då Kvarnen Tre Kronor lades ned. Sedan dess har siloanläggningarna stått tomma. Men historien slutar förstås inte där. När nu området moderniseras med Stockholm Lighthouse så är det med Sundahls och Thunströms stilbildande landmärke som förebild.

6 OMRÅDET NYA KVARNHOLMEN TAR STADEN TILL SKÄRGÅRDEN Kvarnholmen förnyar sig, från gårdagens industriort till morgondagens hemadress. Förutom nybyggda bostäder kommer ortens gamla spisbrödsfabrik att omvandlas till ett närcentrum och den 400 meter långa kajen fyllas med uteserveringar, sjökrogar och kulturmagasin. Kvarnholmen befi nner sig mitt i en förvandling från det industriella kulturarvet till en exklusiv boendemiljö. På det nya Kvarnholmen flyttar innerstaden ut på halvön och förser den med en air av Manhattan. Det blir en adress som kombinerar stadens variation med ölivets avskildhet. Samtidigt som området runt Stockholm Lighthouse expanderar med skolor, när service, restauranger, vård och kontorslokaler tar naturen vid på halvöns östra spets. Lekplatser, boulebanor och uteserveringar binds samman med promenadstigar och luckras upp med orörda grönområden. Ett planerat promenadstråk kommer att följa kustremsan hela vägen runt. Som gjort för söndagsturen eller löprundan. På Kvarnholmens södra sida planeras även en ny marina. Ta pendelbåten till stan När du fl yttar in i Stockholm Lighthouse knyter den nybyggda Svindersviksbron samman Kvarnholmen med centrala Nacka. Därmed bor du skönt tillbakalutat på din kulturhistoriska skärgårdsadress samtidigt som du har nära till det välsorterade köpcentrumet Nacka Forum. Om du vill in till city kan du låta bilen stå och åka pendelbåten från Kvarnholmens egna brygga till Nybrokajen. Det är en vykortsvacker sjöfärd på cirka 20 minuter. Med pendelbåten når du Nybrokajen på omkring 20 minuter. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

7 JM-bostäder på Kvarnholmen Stockholm Lighthouse (Panorama) Stockholm Lighthouse (Fyrtornet & Galleriet) Nya Kvarnen 1 Nya Kvarnen 2 Kajhusen Spisbrödsfabriken (Planerat) Övrig bebyggelse STOCKHOLM LIGHTHOUSE SJÖVÄGEN SVINDERSVIKS- BRON Vatten Kvarnholmen har ett centralt läge vid Stockholms inlopp med utsikt mot staden, Djurgården och skärgården. Vatten läget kommer även att tas till vara med den planerande småbåtshamnen vid Svindersviken. Natur Öster om Stockholm Lighthouse breder ett lummigt grönområde ut sig med naturupplevelser, promenadstråk och lekparker. Kommunikationer På Kvarnholmen finns det gott om kommunikationsmöjligheter. Bussen tar dig till Slussen under kvarten och med bil går det förstås ännu snabbare. Pendelbåten når Nybrokajen på omkring 20 minuter. Service På det nya Kvarnholmen blir den gamla spisbrödsfabriken närservicens hjärta. Lokalerna byggs om för att rymma närservice, livsmedelsaffärer och vård. Restauranger och caféer I takt med att Kvarnholmens förvandling fortskrider lockas allt fler restauranger och caféer att etablera sig i området. Köpcentrum Via den nya Svindersviksbron som förenar Kvarnholmen med centrala Nacka tar du dig till Nacka Forum på några minuter.

8 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

9 Stockholm Lighthouse får en modernistisk gestaltning och en spektakulär utsikt över stad och skärgård.

10 ARKITEKTUR MODERN ARKITEKTUR HYLLAR SITT HISTORISKA ARV Med en historisk förlaga och delvis kulturmärkt har Stockholm Lighthouse mycket att leva upp till. Projektledaren Anders Roland berättar hur det går till att förvalta ett industriminne. Gemensam entrélounge. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

11 Stockholm Lighthouse reser sig stolt på Kvarnholmens nordostliga spets, som tidigare inhyste halvöns stilbildande silomagasin. Med Stockholm Lighthouse ville arkitekten Per Wigow skapa ett byggnadsverk som är lika framåtsträvande för sin egen tid som de gamla magasinen var för sin. Nu är det upp till oss att förverkliga visionen. Här stod tidigare ett industrimonument av betong och stål. Det är det uttrycket som vi försöker återskapa, fast i en modern tappning, säger Anders Roland som är projektledare för Stockholm Lighthouse. Intentionen att både hylla och förnya det gamla industriminnet är en attityd som genomsyrar den nya byggnaden. Inte minst i det noggrant utvalda materialet. Som fasad använder vi betongytor i en ljus varmgrå ton som ingjuter en känsla av industriell storskalighet. Bakom Panoramas balkonger arbetar vi med ett varmare skivmaterial i ljusbrunt. Arbetet med Stockholm Lighthouse är komplext och omfattar omkring 230 lägenheter uppdelade på åtta huskroppar, varav JM står för 96 i fem av dessa. Men Anders Roland är övertygad om att det färdiga resultatet blir en hemvist som saknar motstycke. Utöver det självklara att Stockholm Lighthouse ligger vid Stockholms inlopp och bjuder på en vidunderlig utsikt kommer det här att bli ett signaturhus för hela ön. Ett hus som man vill bo antingen i eller i närheten av. Delar av huset är kulturmärkt. Till exempel sockeln som vetter mot vattnet, den återskapar vi i detalj. Anders Roland, Projektledare, JM.

12 Stilrent vitt med utsikten som fond. Ljusinsläpp från fl era väderstreck. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

13 JM ORIGINAL Våra bostäder i Stockholm Lighthouse har ett enastående läge och utsikt, som i samma stund gör mig hänförd och lugn. Den känslan följer med i våra genomtänkta materialval. Jag är extra nöjd med våra eleganta badrum. Annette Öhberg, Inredningsansvarig HÅLLBAR STIL MED JM ORIGINALINREDNING Inredningen i Stockholm Lighthouse utgår från en modern formtradition med inslag av hållbara naturmaterial. Här får du en ljus och elegant grund med vita väggar och en mattlackad ekparkett som du lätt bygger vidare på. För att du ska kunna bo i din JM bostad länge sätter våra inredare samman ett JM Original med fokus på form, funktion och hållbarhet. Eftersom ditt hem ska hålla stilen länge inreder vi i största möjliga mån med naturmaterial. En mattlackad tvåstavsparkett i ek är stilfullt, samspelar fi nt med andra träslag och får en vacker patina med åren. Vitmålade väggar ger dig en ren fond och framhäver dina personliga inredningsdetaljer. För att du ska kunna sätta en egen prägel på din bostad kan du handplocka dina detaljer ur vårt gedigna tillvalssortiment, om du bokar i ett tidigt skede. Kompletta kök och behagliga badrum Eftersom det moderna köket är lika mycket en social mötesplats som en praktisk matsal inreder vi det därefter. Smakfulla detaljer i form av vit bänkskiva, vita kökssnickerier och stora, vita kakelplattor möter moderna och rostfria vitvaror från Siemens. I de eleganta badrummen skapar vi utrymmen för avkoppling och effektivitet. I Stockholm Lighthouse har vi även valt att förhöja känslan i badrummet med vägghängd wc, stor spegel i nisch samt infällda spotlights i tak och nisch. Med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och torkställ löser du lätt dina tvättbestyr. Goda förvaringsutrymmen fi nns i kommod och väggskåp. Duschen skärmas av bakom duschdörrar i glas.

14 USP Öppen eller stängd planlösning. KVM KVM ovanliggande balkong KVM Tvåstavig mattlackad ekparkett. KVM KVM Utsökt utsikt från balkongen. Vägghängd WC och spegel i nisch. Vita luckor med infällda grepplister. Exempel på planlösning 4 rok, 106 kvm ENTRÉ EN NÄRMARE TITT PÅ DETALJERNA vån 21 vån 20 vån 19 vån 18 vån 17 vån 16 vån 15 vån 14 vån 13 vån 12 vån 11 Från hiss till hall vån 10 entré vån 9 souterräng Dina första kliv in i din nya lägenhet i Stockholm Lighthouse blir på en nylagd och tvåstavig ekparkett. Detta mattlackade trägolv som tar vid i hallen och fortsätter in i alla dina övriga rum förser lägenheten med en elegant grund. I hallen förbereder vi även med både hatthylla och förvaring i vitt i harmoni med de vitmålade väggarna. Helkaklade badrum med tvätt Det helkaklade badrummet inreder vi med en vägghängd WC, spegel i nisch samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. På golvet har vi valt ett mörkgrått klinker som kontrast till de vita kakelplattorna på väggen. Lägenheter om fyra till fem rum och kök får ett mindre badrum intill det större STOCKHOLM LIGHTHOUSE LGH NR: 51202, 51402, 51602, Vardagsrummet blir hemmets nav Den öppna planlösningen kommer till sin rätt i Stockholm Lighthouse. Vardagsrummet får ett stort ljusinsläpp och blir det sociala navet i ditt nya hem och knyter samman sovrum, kök och balkong. Rofyllda sovrum Sovrummen planerar vi så att du får gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och mer därtill. I flera av de större lägenheterna får du ett sovrum som ansluter till en praktisk klädkammare. Rymlig balkong Balkongerna finns i olika format och utföranden med utrymme för utemöbler, odlingar och umgänge m Ljusa och välutrustade kök Ditt nya kök går i vitt med lådor, luckor och bänkskiva i vitt, stora vita kakelplattor och rostfria vitvaror från Siemens. Med modern utrustning och goda arbetsytor är det här en plats där du kan både laga mat och njuta av den. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

15 JM ORIGINAL Energisnål tvättmaskin och torktumlare. DETTA FÅR DU ALLTID MED JM ORIGINAL UTANFÖR DIN BOSTAD Postrum med postfack i entrékorridor Cykelförråd i källare Lägenhetsförråd i källare Garage under huset Miljörum vid stora entrén Garage under huset Bastu och relax samt festlokal i Fyrtornet Övernattningsrum för gäster KAPPRUM Klädförvaring i anslutning till entrén Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav KÖK Genomarbetad, utvald grundinredning Ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat Snålspolande blandare i krom Dämpade och väldesignade fullutdragslådor Modern och energisnål induktionshäll Skåpluckor med dämpning Lättstädade ytor Integrerad diskmaskin Rostfria vitvaror med bra energiklass Underlimmad diskho Kakel som stänkskydd Smidig spiskåpa med god belysning Källsorteringslådor under diskhon WC / DUSCH Helkaklade badrumsväggar Vackra och lättskötta klinkergolv God förvaring i kommod Snålspolande WC Neutrala duschväggar i klarglas Snålspolande blandare i krom Ugn och mikro i högskåp. BAD / TVÄTT Helkaklade badrumsväggar Vackra och lättskötta klinkergolv Dubbla eluttag med säker placering Energiklassad tvättmaskin och torktumlare Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning Vägghängd, snålspolande WC Flexibel torkställning med 10 meters torklängd Neutrala duschdörrar i klarglas Snålspolande blandare i krom ÖVRIGT Stilsäker och genomgående inredning Flera eluttag i varje rum Triple Play i hall, kök, sov- och vardagsrum Naturligt vacker och tålig ekparkett i tvåstav Enhetligt målade väggar i hela bostaden Fönsterbänkar i natursten Skjutdörrsgarderober med utbyggbar inredning Tvåstavig ekparkett.

16 Vägghängd WC och spegel i nisch. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografi er och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

17 HÅLLBARHET HEMLIGHETERNA BAKOM VÅRA HÅLLBARA LÅGENERGIHUS En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön. Därför energiklassar vi alla våra nya bostäder. Hållbarhets tänket genomsyrar våra bostäder från påbörjad ritning till genomförd inflytt. JM bygger bara lågenergihus vars energibehov väsentligt underskrider myndigheternas krav. Faktum är att vår energistandard är 30 procent lägre än Boverkets normkrav. Att vi energiklassar alla våra nya bostäder gör det dessutom lättare för dig, som funderar på att bo i ett av våra hus, att jämföra våra olika bostadsalternativ. Bo energisnålt Våra lågenergihus har välisolerade väggar, tak och golv, energieffektiva fönster och genomtänkta installationslösningar. Bland annat sker alltid återvinning av värmen i frånluften och individuell mätning av varmvattnet. I de flesta av husen har vi dessutom en väderprognosstyrning som reglerar värmen med hjälp av data från detaljerade, lokala väderprognoser. Hänsyn tas till temperatur, fukt och vind på ett sätt som gör att systemet kan arbeta jämnare och bespara inköpt energi. Prisbelönad miljöstandard Alla dessa åtgärder innebär sammantaget kapade uppvärmningskostnader och minskade koldioxidutsläpp. Bostaden är dessutom byggd för att underlätta en grönare vardag med bland annat energisnåla vitvaror, vattensnåla installationer, sunda och beprövade byggmaterial samt utrymmen för källsortering vann vi pris för vårt hållbarhetsarbete och vår höga miljöstandard. Induktionshäll i kök. Energisnål kyl, frys och diskmaskin. Individuell varmvattenmätning. Resurseffektiv belysning i kök och ovanför spegel i badrum. Sunda material. Tjockare isolering i väggar och yttertak. Välisolerade fönster. Observera att illustrationen ovan inte representerar detta projekt. Däremot innehåller alla JM-bostäder nämnda hållbarhetsfunktioner.

18 OM JM SÅ ENKELT KÖPER DU EN BOSTAD AV JM 1. Visning På jm.se samt genom annonsering får du information om när vi visar våra nya bostäder. På våra visningar kan du se modeller, ritningar och illustrationer som beskriver hur bostäderna kommer att se ut när de är klara. 2. Bokning När du har hittat den bostad du vill ha kan du skriva ett bokningsavtal. Avtalet innebär att en specifik lägenhet blir bokad för din räkning. 3. Kontraktskrivning När vi på JM fått in tillräckligt med bokningar för att starta produktionen av huset är det dags att skriva kontrakt, ett så kallat upplåtelseavtal alternativt ett förhandsavtal. 4. Informationsmöten Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdig ställas håller vi ett antal olika informationsmöten. På våra möten får du tillfälle att ställa frågor och du får dessutom möjlighet att lära känna dina nya grannar. Vi berättar också kontinuerligt via e-post och brev om hur arbetet med de nya bostäderna fortskrider. 5. Inredningsval Under den här processen får du träffa våra erfarna inredare som hjälper dig med valet av inredning i din bostad. De kan ge dig professionella råd om färgsättning, materialval och andra inredningsdetaljer. Som stöd får du katalogen Inredningsval som beskriver vilka olika val av inredning du har möjlighet att göra. 6. Kontroll och besiktning När det närmar sig tillträde av den nya bostaden är det dags för inredningsvisning och besiktning. Till inredningsvisningen har din inredningsansvarige säkerställt att dina inredningsval stämmer. Vid besiktningen kontrollerar en utomstående besiktningsman att arbetet är fackmannamässigt utfört. 7. Slutbetalning Innan du tillträder bostaden är det dags att betala in den resterande delen av köpeskillingen, den s. k. slutlikviden. Vid den här tidpunkten ska du också betala slutfakturan på de eventuella inredningsval du beställt. 8. Tillträde Senast tre månader före tillträdet får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. På tillträdesdagen bekräftar du att slutbetalningen är gjord. Vi träffas i din nya bostad för att vi ska kunna lämna över nycklarna och den nya bostaden till dig. JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

19 VIP-KUNDER FÅR FÖRTUR Våra VIP-kunder får veta var och hur vi ska bygga före alla andra och, viktigast av allt, förtur till alla JMs och Borätts bostäder. I förmånerna ingår också VIP-magasinet entré som utkommer med 4 nr per år. Läs mer och registrera dig som VIP-kund på jm.se jm.se

20 JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap. Design & produktion: Nyla Design Visualiseringsbild: Carbonwhite, Sweco Foto: Gustav Kaiser, Carl Nordin, Scandinav Bildbyrå, Vintagebyfe.se Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2014 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. JM AB Postadress Stockholm I Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna I Telefon I Internet jm.se

STOCKHOLM LILJEHOLMSKAJEN. BERGHUS 4 55 nya hem mellan bergsbrant och kajkant

STOCKHOLM LILJEHOLMSKAJEN. BERGHUS 4 55 nya hem mellan bergsbrant och kajkant STOCKHOLM LILJEHOLMSKAJEN BERGHUS 4 55 nya hem mellan bergsbrant och kajkant SÖDERNÄRA KVARTER VID BERGET På en av Stockholms mest eftertraktade adresser bygger vi fortsättningen på ett av JMs mest populära

Läs mer

ÖREBRO VASASTAN BOSTADSFAKTA. Baronessan

ÖREBRO VASASTAN BOSTADSFAKTA. Baronessan ÖREBRO VASASTAN BOSTADSFAKTA Baronessan Innehåll Situationsplan...sid. 3 Planlösningar 1 rum & kök...sid. 4 2 rum & kök...sid. 5 3 rum & kök... sid. 13 4 rum & kök...sid. 20 Våningsplan...sid. 23 Fasadritning...

Läs mer

Farsta strand Ett rikare kvartersliv

Farsta strand Ett rikare kvartersliv stockholm farsta strand Farsta strand Ett rikare kvartersliv JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. JM reserverar

Läs mer

BOSTADSFAKTA Segestrand

BOSTADSFAKTA Segestrand SVEDALA Segestrand BOSTADSFAKTA Segestrand Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar rum & kök...sid. rum & kök...sid. 1 rum & kök...sid. 0 Våningsplan...sid. Fasadritningar...sid. 5 JM Original...sid.

Läs mer

VÄSTRA ERIKSBERG KAJEN. Flaggskeppet

VÄSTRA ERIKSBERG KAJEN. Flaggskeppet VÄRA ERIKSBER KAJE BOADSFAKTA Flaggskeppet Innehåll Situationsplan Situationsplan...sid. Flaggskeppet består av två hus på åtta respektive nio våningar, med totalt 7 lägenheter och ett trapphus i vardera

Läs mer

eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö

eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö Sydostlig vy från sjunde våningen med utsikt över älven och hela staden. Värdiga varvshus På ett av Eriksbergs bästa hamnlägen kommer Skeppsbyggaren

Läs mer

SOLNA JÄRVASTADEN. Solvändan, etapp 2

SOLNA JÄRVASTADEN. Solvändan, etapp 2 SOA JÄRVAADE BOADSFAKTA Solvändan, etapp Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar rum & kök...sid. rum & kök...sid. rum & kök... sid. 5 rum & kök...sid. Våningsplan... sid. 6 Fasadritningar... sid.

Läs mer

Stockholm långbro park. Grindstugorna

Stockholm långbro park. Grindstugorna Stockholm långbro park bostadsfakta rindstugorna Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar rum & kök...sid. rum & kök...sid. 6 5 rum & kök...sid. Våningsplan... sid. Fasadritningar... sid. 8 JM Original...sid.

Läs mer

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter

Läs mer

HELSINGBORG NORR. BOSTADSFAKTA Böljan

HELSINGBORG NORR. BOSTADSFAKTA Böljan HESIBOR ORR BOADSATA Böljan Innehåll Situationsplan...sid. 3 Planlösningar 1 rum & kök...sid. 4 rum & kök...sid. 6 3 rum & kök...sid. 10 4 rum & kök...sid. 18 5 rum & kök...sid. emensamhetslokal och verksamhetslokaler...sid.

Läs mer

STOCKHOLM UPPLANDS VÄSBY. TEGELBRUKET Stadsmässigt kvarter med blomstrande åläge

STOCKHOLM UPPLANDS VÄSBY. TEGELBRUKET Stadsmässigt kvarter med blomstrande åläge STOCKHOLM UPPLANDS VÄSBY TEGELBRUKET Stadsmässigt kvarter med blomstrade åläge Strax itill Tegelbruket fl yter Väsbyå fram, katad av ett trevligt promeadstråk. Rofyllda och väldispoerade sovrum. JM reserverar

Läs mer

STOCKHOLM LIDINGÖ. DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress

STOCKHOLM LIDINGÖ. DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress STOCKHOLM LIDINGÖ DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress Dalénum växer vidare På Lidingös soligaste läge bygger JM en ny stadsdel från grunden. Dalénum är den inspirerande boendemiljön som blandar nutidsarkitektur

Läs mer

linköping garnisonen bostadsfakta Södra Ekkällan 3

linköping garnisonen bostadsfakta Södra Ekkällan 3 linköping garnisonen bostadsfakta Södra Ekkällan 3 Innehåll Situationsplan...sid. 3 Planlösningar 2 rum & kök...sid. 4 3 rum & kök...sid. 9 4 rum & kök...sid. 13 5 rum & kök...sid. 21 Våningsplan...sid.

Läs mer

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living stockholm kista kista torn High-End Living JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Kista Torn sträcker sig

Läs mer

STOCKHOLM LILJEHOLMSKAJEN. Berghus 4

STOCKHOLM LILJEHOLMSKAJEN. Berghus 4 OCHOM IJEHOMSAJE BOADSATA Berghus Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar 1 rum & kök...sid. rum & kök...sid. 9 rum & kök...sid. rum & kök... sid. 5 rum & kök...sid. Våningsplan...sid. asadritningar...sid.

Läs mer

Kvarnbacken En stolt pionjär i nya Jakobsberg

Kvarnbacken En stolt pionjär i nya Jakobsberg Jakobsberg söderdalen Kvarnbacken En stolt pionjär i nya Jakobsberg Kvarteret Kvarnbacken får en stadsmässig utformning och mot Järfälla vägen samt Frihetsvägen finns även tre luftiga verksamhetslokaler,

Läs mer

BOSTADSFAKTA Fiskartorpet

BOSTADSFAKTA Fiskartorpet Stockholm ÖERA BOADSFATA Fiskartorpet Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar rum & kök...sid. rum & kök...sid. rum & kök...sid. 5 Våningsplan...sid. 6 Fasader...sid. J Original...sid. Rumsbeskrivning...sid.

Läs mer

stockholm gustavsberg BOSTADSFAKTA Porslinskvarteren 2

stockholm gustavsberg BOSTADSFAKTA Porslinskvarteren 2 stockholm gustavsberg BOADSFAKTA Porslinskvarteren Innehåll Situationsplan...sid. 3 Planlösningar rum & kök...sid. 3 rum & kök... sid. rum & kök...sid. 3 5 rum & kök... sid. 36 Våningsplan...sid. Fasadritningar...

Läs mer

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder!

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder! Blecktornet Södermalm Vi ses hemma hos oss på Söder! På tiden det begav sig. Ett foto från 1939 visar Metargatan 15 och det bostadshus som då låg på samma fastighet där Abacus nu bygger Brf Blecktornet.

Läs mer

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor villalivets kvalitéer med lägenhetsboendets bekvämlighet livskvalité i nybyggt hem På Smedby Skolväg, mitt i ett befintligt och uppvuxet villaområde

Läs mer

Drömmen om här och nu

Drömmen om här och nu BRF HOVÅS PARK Drömmen om här och nu STEG Oxsjön Havet, naturen och det bästa från staden Väg 158 Askimsbadet Säröbanan Fascinerande visioner är nu på väg att bli verklighet i Nya Hovås. Här växer en mysig

Läs mer

Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden. Brf. Farleden

Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden. Brf. Farleden Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden Brf. Farleden Sjöglittrande lugn med exklusiv standard nära citylivet Vad roligt att du är intresserad av boende i Brf. Farleden! Vi på Riksbyggen är

Läs mer

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Moderna drömhem mitt i Nyköping City Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Välkommen till Östra Villastaden ett smakfullt boende mitt i centrala Nyköping Vill du bo mitt i charmiga Nyköping? Då hälsar

Läs mer

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område Bilderna i denna broschyr är digitala montage. Reservation för ändringar och ev tryckfel. besqab.se/tradgardsstaden mäklare Svensk Fastighetsförmedling,

Läs mer

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö stockholm lidingö DALÉNUM Välkommen till en ny sida av Lidingö Innehåll Intervju med JMs VD...sid. 4 Visionen för Dalénum...sid. 6 Kommunikationer...sid. 8 Dina nya vyer...sid. 10 Det goda livet...sid.

Läs mer

göteborg västra eriksberg bostadsfakta Platån 4 etapp 4

göteborg västra eriksberg bostadsfakta Platån 4 etapp 4 göteborg västra eriksberg bostadsfakta Platån 4 etapp 4 Innehåll Beskrivning av området och byggnaderna... sid. 3 Bo med bostadsrätt... sid. 4 Miljöanpassat boende... sid. 6 Inredningsval... sid. 8 Rumsbeskrivning...

Läs mer

stockholm norra djurgårdsstaden Laduviken

stockholm norra djurgårdsstaden Laduviken stockholm norra djurgårdsstaden bostadsfakta aduviken Innehåll Situationsplan...sid. Planlösningar rum & kök...sid. rum & kök... sid. rum & kök... sid. 9 Våningsplan...sid. Fasadritningar... sid. J Original...sid.

Läs mer

Lunds Höjdpunkt. Brf Musslan. 24 nya bostadsrätter med milsvid utsikt över slätten.

Lunds Höjdpunkt. Brf Musslan. 24 nya bostadsrätter med milsvid utsikt över slätten. unds Höjdpunkt Brf Musslan. 24 nya bostadsrätter med milsvid utsikt över slätten. I Riksbyggens nya bostadsrättsförening Musslan finns rum att tänka nytt. Innehållsförteckning Rum att tänka nytt 03 Om

Läs mer

BLACKEBERG, STOCKHOLM BOSTADSFAKTA KVARNVIKEN, HUS 1 & 2

BLACKEBERG, STOCKHOLM BOSTADSFAKTA KVARNVIKEN, HUS 1 & 2 BLACKEBERG, STOCKHOLM BOSTADSFAKTA KVARNVIKEN, HUS & INNEHÅLL Området...sid. Planlösningar ROK...sid. ROK...sid. 9 ROK... sid. 7 Våningsplan...sid. Fasader...sid. 6 Borätt original...sid. Rumsbeskrivning...sid.

Läs mer

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak BRF GREENROOF Drömmen om ett cityhak med grönt tak Skönt och grönt mitt i stan Hisingsparken St Jörgen Park Golf 2,5 km E6 Brf Greenroof är vår tredje och sista etapp i populära Kvillebäcken i Göteborg.

Läs mer