Cecil de Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Maria Bäckersten, kultursekr Kurt Dahlberg, fritidskons

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cecil de Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Maria Bäckersten, kultursekr Kurt Dahlberg, fritidskons"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Solveig Börjesson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom (c) Lennart Jonsson (m) ej 3 Dan Gustavsson (kd) Rolf Nordfeldt (sb) Mikael Dunder (s) Inger Bengtson (s) Anna Sunnesson (s) Cecilia Lennartsson (s) ej tj ers Cecil de Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Maria Bäckersten, kultursekr Kurt Dahlberg, fritidskons Utses att justera Ewa-Lena Svensson Tid för justering Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-21 Britt Öhman Ordförande Justerande Gjert Magnusson Ewa-Lena Svensson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, kultur- och fritidskontoret Underskrift Britt Öhman

2 2 KFN 1 BUDGETUPPFÖLJNING KULTUR-FRITID Budgetuppföljning för tiden fram till föreligger. Budgetprognosen godkänns.

3 3 KFN 2 SAMMANTRÄDESTIDER KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ett förslag till sammanträdestider för kultur- och fritidsnämnden har tagits fram. Kultur- och fritidsnämnden fastställer sammanträdestider för 2003 enligt bilaga.

4 4 KFN 3 Dnr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS UTMÄRKELSER FÖR ÅR 2002 Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammar varje år förtjänstfulla insatser inom kultur- och fritidsområdet i kommunen. Utmärkelserna består av ett pris för särskilda kulturinsatser, ett pris för stora insatser inom föreningslivet och en bragdmedalj för fina tävlingsresultat. Dessutom skall ett nyinstiftat kultur- och fritidsstipendium för unga delas ut för första gången. Kultur- och fritidskontoret har, efter annonser i pressen, fått ett flertal förslag på kandidater till utmärkelserna och ansökningar om stipendiet. Jäv Lennart Jonsson (m) anmäler jäv och deltar därför ej i handläggningen eller beslutet. Gunnel Kristiansson tilldelas utmärkelsen SÄRSKILDA KULTUR-INSATSER för att hon berikar vårt kulturliv och ökar kunskapen om vår bygd. Det finns inte många människor eller centimeter på Tjörn som inte Gunnel har historisk kunskap om. Denna kunskap och entusiasm tar sig uttryck i böcker, guidade kulturvandringar, föreläsningar, artiklar och mycket annat både på och utanför Tjörn. Tore Hermansson tilldelas utmärkelsen STORA INSATSER INOM FÖRENINGSLIVET för sin insats som ungdomsledare inom Valla Skytteförening, ända sedan 60-talet, med ett brinnande intresse för ungdomar och skytte. Tore lägger fortfarande ner många timmar i veckan och är en mycket god förebild för våra ungdomar. Alexander Engblom tilldelas 2002 års BRAGDMEDALJ för sina insatser inom svensk banracing. Alexander tävlar i klassen S40 Challenge cup där han tog totalsegern 2002 och kan numera titulera sig Svensk Juniormästare. Anna Anås Gunnemark tilldelas STIPENDIET FÖR UNGA för sin självklara strävan att leka de större lekarna och bli skådespelare. Anna har hittat sitt uttryckssätt, den fysiska teatern där ordet och gestaltningen blir ett. Vi hoppas att Anna, genom utbildningen i Köpenhamn, kommer att än mer kunna sammanföra teatern, rörelsen och dansen och bli en förebild för andra ungdomar på Tjörn. Vi hoppas att under hösten få se prov på vad Anna lärt sig.

5 5 KFN 4 Dnr FAMILJECENTRAL Förslag finns att upprätta en familjecentral i kommunen. En familjecentral skall vara en mötesplats för barn och föräldrar och genom samutnyttjande av resurser (MVC, BVC, öppen förskola, specialpedagogiskt centrum och kultur-fritid) stimulera och fånga upp barn och föräldrar i behov av hjälp och stöd i ett så tidigt skede som möjligt. Yrkande Rolf Nordfeldt (sb) yrkar att kultur- och fritidsnämnden stöder inrättandet av en familjecentral under förutsättning att kommunfullmäktige ställer ekonomiska resurser till förfogande. Lennart Jonsson (m) yrkar att ärendet återremitteras. Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att nämnden beslutar enligt Rolf Nordfeldts (sb) yrkande. Omröstning Omröstning begärs. Följande omröstningsproposition godkänns: Ja-röst för Rolf Nordfeldts (sb) yrkande. Nej.röst för Lennart Jonssons (m) yrkande. Omröstningsresultat 7 ja-röster: Ewa-Lena Svensson (fp), Dan Gustavsson (kd), Rolf Nordfeldt (sb), Gjert Magnusson (s), Mikael Dunder (s), Inger Bengtson (s), Anna Sjunnesson (s). 4 nej-röster: Solveig Börjesson (m), Bo Sören Sörensson (ka), George Strömbom (c), Lennart Jonsson (m). Nämnden har således beslutat enligt Rolf Nordfeldts (sb) yrkande. Kultur- och fritidsnämnden stöder inrättandet av en familjecentral under förutsättning att kommunfullmäktige ställer ekonomiska resurser till förfogande.

6 6 KFN 5 Dnr ARRENDEAVTAL FÖR BADPLATSEN RÖRA RUMP Tjörns kommun tecknade ett arrendeavtal med ägaren till Röra 2:19 (Röra Rumps badplats) som bl a gav kommunen rätt att uppföra en lokal för simskola samt toalett. Uppsägning av detta avtal inkom till kommunen Av olika anledningar har ärendet fördröjts och därför inte behandlats i kultur- och fritidsnämnden tidigare. På anläggningen finns en p-plats med plats för ca 40 personbilar, en simskole-byggnad (ca 8 m x 3,3 m) som inrymmer samlingsrum och två toaletter samt en flytbrygga, badstegar och livräddningsboj. Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte att erbjuda markägaren en arrendeavgift på kr/år med en arrendetid på fem år, för arrendeområdet på ca 3000 m² på fastigheten Röra 2:19 Markägaren har förkastat nämndens arrendeförslag. Konsekvensen blir därmed att området avvecklas som kommunal badplats.

7 7 KFN FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURFÖRENINGAR/ STUDIE-FÖRBUND ÅR 2003 Kultur- och fritidsnämnden disponerar kr för ändamålet bidrag till kulturföreningar och studieförbund. Kultur- och fritidsnämnden har att besluta om: Hur årets anslag skall fördelas mellan studieförbunden och kulturföreningarna. proportionerna från år 2002 behållas eller skall de ändras? Skall Skall en del av anslaget till studieförbunden anslås till så kallade riktade bidrag? I så fall, hur stor del och till vilket ändamål? ( Det så kallade grundbidraget till studieförbunden betalas ut enligt gällande rekommendationer från folkbildnings- rådet). Proportionerna från år 2002 behålls och nämnden anslår kr till Tjörns kulturföreningar och kr till studieförbunden, varav kr avsätts till riktade bidrag för ändamålet kultur för barn och ungdom.

8 8 KFN 7 Dnr ANSÖKAN OM BIDRAG FRÅN WÅGERMANSKA KONSTHALLEN Hösten 2000 startades Wågermanska konsthallen; en konstnärsdriven konsthall i Skärhamn. Konsthallen drivs ideellt i föreningsform av 17 yrkesverksamma konstnärer, som bor och verkar i kommunerna Orust, Tjörn och Stenungsund. Utställningsverksamheten startades i mars 2001 och har pågått sedan dess. Utställare har varit både egna medlemmar och inbjudna utställare från övriga landet. Konsthallen har under de två åren fått många erkännanden för bra utställningar, bl a från kulturrådet. Verksamheten har under åren 2001 och 2002 handhafts av medlemmarna. Som vakthållare under vardagar har föreningen haft en person som avlönats med lönebidrag. Denna person har arbetat månad för månad och enbart som vakt. Föreningen ansöker nu om ett bidrag på kr/år för att kunna inrätta en kvalificerad heltidstjänst som utställningsansvarig, för att kunna driva utställningsverksamheten på ett bra sätt framöver. Den ansvarige skall arbeta aktivt efter styrelsens direktiv med att inbjuda utställare, kontakter med dessa, med marknadsföring, kringarrangemang vid utställningar, kontakter med konstföreningar, skolor, med övriga konstnärsdrivna konsthallar samt internationella kontakter och stå för öppethållandet av konsthallen under vardagarna. Vid möte återremitterades ärendet till kultur- och fritidsförvaltningen för vidare utredning. Nämnden betonar att Wågermanska Konsthallen är en viktig del av konstlivet på Tjörn men anser att den är en för Tjörn övergripande angelägenhet och därmed en fråga för kommunstyrelsen.

9 9 KFN 8 Dnr KONSTVANDRING I SÖDRA VIKEN ÅR 2003 Föreningen Konstvandring i Södra Viken ansöker om ett bidrag på kr. Föreningen har sökt om bidrag på samma belopp hos Kungälvs, Stenungsunds, Orusts och Uddevalla kommuner. Målet med föreningens verksamhet är, enligt föreningen, att informera om konstnärens yrkesroll och på detta sätt öka intresset för, och ge insikt om den professionella konsten. Denna verksamhet ger möjlighet för fler till en nära konstupplevelse, samt förståelse för konstnärens sätt att arbeta. Konstvandringens utgångspunkt blir som tidigare år Kulturhuset Fregatten Stenungsund. Här visar deltagande konstnärer prov på sin verksamhet och information om deltagande konstnärer, samt folder med karta och vägbeskrivning finns att hämta. Föreningen Konstvandring i Södra Viken får ett bidrag på kr.

10 10 KFN 9 Dnr ANSÖKAN OM BIDRAG FRÅN UNGDOMSFÖRBUNDET FÖR MÅNGFALD Ungdomsförbundet för Mångfald ansöker om ett bidrag på kr, men även större eller mindre belopp tas tacksamt emot. Förbundet skriver: Vi märker idag en missnöjesvåg som går igenom Europa, som började visa sig för några år sedan när Jörg Haider fick allt mer luft under vingarna. Många menade då att detta bara var en tillfällighet. Men så är inte fallet tyvärr. Vi i Ungdomsförbundet för Mångfald (UFM) är skrämda av denna utveckling och vi kämpar ständigt för att få bort fördomar mellan människor. Kultur- och fritidsnämnden kan, på grund av en mycket begränsad föreningsbudget, ej stödja Ungdomsförbundet Mångfald med ett bidrag men kommer att ha föreningen i åtanke och, om möjligt, hyra in föreningen till temaverksamheten på fritids-gårdarna.

11 11 KFN 10 Dnr ANSÖKAN OM BIDRAG FRÅN SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET Sjöräddningssällskapet ansöker i skrivelse om ett driftsbidrag på kr för år Sjöräddningssällskapet är, såsom ideell organisation, utan några statliga bidrag helt beroende av inkomster från medlemmar och donatorer samt av stöd i olika former som t ex från kommuner som är sjöbundna. Detta är enda sättet att kunna driva den effektiva räddningsflottan, bestående av ca 80 sjöräddningsenheter, runt den svenska kusten. Räddningskryssarna, vars besättning till övervägande delen består av frivilligt folk, står dygnet runt till sjöräddningscentralernas förfogande och är i sin verksamhet ej bundna av kommungränserna. Sjöräddningssällskapet får ett bidrag på kr för år 2003.

12 12 KFN 11 Dnr DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER MM VID STORA DYRÖNS SKOLA Kultur- och fritidsnämnden har fått rubr detaljplan för ev synpunkter. Planområdet ligger i norra delen av ön, i anslutning till den befintliga bebyggelsen. Syftet är att göra det möjligt att uppföra ca 10 nya bostadshus, att använda skolbyggnaden även för kontor samt att använda mark som reserverats för förskola även för bostäder och kontor. Kultur- och fritidsnämnden har inget att erinra mot planen såvida bostadsområdet inte berör vandringsleden (motionsspåret) runt Dyrön eller utgör något hinder för det rörliga friluftslivet i övrigt.

13 13 KFN 12 Dnr DETALJPLAN FÖR NORDVIK 1:80, 1:25 M FL FASTIGHETER Kultur- och fritidsnämnden har fått rubr detaljplan för ev synpunkter. Syftet med den nu aktuella detaljplanen är att skapa formella möjligheter till att kunna genomföra en komplettering av befintlig enbostadsbebyggelse inom denna del av södra Skärhamn. Exploateringen omfattar 16 tomter. Kultur- och fritidsnämnden behandlade detaljplaneprogrammet, , 96, och detaljplanen , 44, och hade vid dessa tillfällen inget att erinra mot förslaget. Nämnden har inget att erinra mot planförslaget.

14 14 KFN 13 Dnr ANSÖKAN OM BYGGLOV FÖR UPPFÖRANDE AV SJÖBODAR PÅ FASTIGHETEN STORA DYRÖN 1:21 Kultur- och fritidsnämnden har fått rubr ansökan om bygglov från miljö- och byggnämnden för yttrande. Åtta dyröbor ansöker om lov att bygga var sin sjöbod. Bodarna skall användas till förvaring av fiskeredskap. Nämnden har inget att invända mot att sjöbodarna på Stora Dyrön uppförs enligt ansökan.

15 15 KFN 14 Dnr BELÄGENHETSADRESSER Enligt riksdagsbeslut skall alla fastigheter ha belägenhetsadresser, bland annat för att räddningstjänst, ambulans och post skall nå rätt person. Befintliga vägnamn inom vår kommun skall sammanställas och nya skall sättas, där sådana inte redan finns. Kultur- och fritidsnämnden, som tidigare under året behandlat och godkänt förslag till vägnamn, har nu fått kvarvarande adresser för godkännande. Som svar på en motion har kommunfullmäktige uppdragit åt kultur- och fritidsnämnden att remittera förslagen till belägenhetsadresser till Tjörns Hembygdsförening. Svar från Tjörns Hembygdsförening inkom samt Några skrivelser från missnöjda fastighetsägare har inkommit till kultur- och fritidsnämnden. Föreslagna vägnamn från Hembygdsföreningen, på Vägverkets vägar, har följts, dock pågår fortfarande diskussioner med boende på väg 725 som leder förbi Stenkyrka kyrka och folkhögskolan huruvida vägen skall heta: Stenkyrkovägen/Stenkyrka kyrkväg/tyftvägen Nämnden godkänner dels de nya gatunamnen som föreslås gälla i Stockevik; Kuttervägen m fl, dels förslag på adressområden på Mjörn samt Arödskogen i Aröd. Första delen av vägen mot Häle (från Krossekärrs busshållplats) skall ha namnet Krossekärrsvägen. Vägnamn i området med fastighetsbeteckningen Fjälebro skall stavas med två l; Fjällebro. Frågan om Kil/Kihl skall stavas med h eller utan h remitteras till vägföreningen inom området.

16 16 KFN 15 VAL AV LEDAMÖTER TILL BIDRAGSGRUPPEN Nämndens bidragsgrupp har som uppgift att ta fram underlag vid fördelning av föreningsbidragen. Föregående mandatperiod var följande valda att ingå i gruppen: Maritha Medin (s), Eva Lind (s), Mikael Dunder (s), Lena Yngve (m), Dan Gustavsson (kd) och Ewa-Lena Svensson (fp). Omval av Ewa-Lena Svensson (fp), Dan Gustavsson (kd) och.mikael Dunder (s). Nyval av Lennart Jonsson (m) och Inger Bengtson (s).

17 17 KFN 16 VAL AV LEDAMÖTER TILL KONSTINKÖPSGRUPPEN Nämnden har bildat en grupp som skall delta i inköpen av kommunens konst. Två ledamöter från nämnden och kulturassistenten ingår i gruppen. Förra mandatperioden utsågs Solveig Börjesson (m) och Lena Thörner (s) tillsammans med Maria Bäckersten. Konstinköpsgruppen skall bestå av Solveig Börjesson (m), omval, och Anna Sjunnesson (s), nyval, tillsammans med kultursekreterare Maria Bäckersten.

18 18 KFN 17 VAL AV LEDAMÖTER TILL STIFTELSEN SÄBYGÅRDEN I stadgarna för Stiftelsen Säbygården står det, i 5 om styrelsen: Stiftelsens verksamhet handhas av en styrelse om fem ledamöter och lika antal suppleanter. Ledamöterna och suppleanterna utses av följande sammanslutningar för tre år: Tjörns kommunstyrelse, Tjörns kulturnämnd, av Nilssonska släkten bildad släktförening eller annat organ, LRF, Tjörns Hembygdsförening. Mandattiden skall sammanfalla med mandattiden för ledamöterna i kommunstyrelsen. Föregående mandatperiod var Åke Forsman, ordinarie ledamot, och Solveig Persson, ersättare. Till att ingå i Stiftelsen Säbygårdens styrelse utses Lennart Jansson, ordinarie ledamot, och Leif Dahlgren, ersättare.

19 19 KFN 18 UTBILDNINGSDAG FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Presidiet föreslår att kultur- och fritidsnämnden samlas till en utbildningsdag inför den nya mandatperioden. Kultur- och fritidsnämnden beslutar: Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att planera en utbildningsdag den 3 mars.

20 20 KFN 19 Dnr ANSÖKAN OM ÖKAT DRIFTSBIDRAG FRÅN SKÄRHAMNS IK FÖR 2002 OCH Kultur- och fritidsnämnden har, på remiss från kommunledningen, fått en ansökan från Skärhamns IK om ökat driftsbidrag för 2002 och Föreningen ansöker om ökat driftsbidrag på kr för anläggningen på Röa för år Anledningen för ansökan är att kostnaderna har ökat för el-, vatten och avlopp, vaktmästare och driftskostnader. Årskostnaden för driften på Röa är kr. Skärhamns IK söker samtidigt att driftsbidraget för år 2003 ökas med kr. och skriver: Det är viktigt för vår ungdomsverksamhet att vi kan driva anläggningen vidare men också utveckla den. Vi står inför en situation där ett alternativ är att drastiskt dra ner på verksamheten. Avseende Sagabiografen kan en eventuell försäljning bli aktuell. Biografen drivs idag med hjälp av ideella krafter men kostnaderna för vaktmästare och driften är hög vilket försvårar ekonomin. Den ger idag inget bidrag till idrottsverksamheten. Skärhamns IK har inget emot att fortsätta verksamheten med biografen mot ersättning men med en annan ägare, t ex kommunen. Kultur- och fritidsnämnden beslutade , 72, att återremittera ärendet till kultur- och fritidsförvaltningen. Nämnden lämnar svar enligt bilaga på kommunledningens remiss Om ökat driftsbidrag från Skärhamns IK för 2002 och _

21 21 KFN 20 INFORMATION/VERKSAMHETSRAPPORTER * Verksamhetsrapporter från förvaltningen * Det Händer på Tjörn våren 2003 (presenteras av Maria Bäckersten) Informationen noteras.

22 22 KFN 21 MEDDELANDE Kommunfullmäktiges beslut : * Om och tillbyggnad av Häggvallskolan * Fastställande av antal ledamöter och ersättare i kommunens styrelser och nämnder * Tjänstgöringsordning för ersättare i styrelsen och nämnderna * Val av revisorer * Val av kultur- och fritidsnämnd * Val av pensionärsråd * Val av handikappråd * Kursinbjudan från Landstingsförbundet och Svenska Kommunförbundet: En konferens om självstyre och ansvarsfördelning Meddelanden läggs till handlingarna.

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Åstol kl 18.15-22.00 Blad Beslutande Övriga deltagande Rolf Nordfeldt (sb) ordf Christer Hermansson (fp) tj ers Ewa-Lena Svensson (fp) Alf Gustavsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.15-21.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Alf

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.00-20.45 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Fritidsgården i Blekets skola kl 18.00-20.10 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Anna-Lena Yngve (m) Benita Nilsson (fpl) Rune

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Ewa-Lena Svensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.15-21.45 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fpl) Ewa-Lena Svensson (fpl) Solveig Börjesson (m) tj ers George Strömbom (c)

Läs mer

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-05-14 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Inger

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 18.00-21.30 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson

Läs mer

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 2 KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte 2000-02-21 att anslå 153 000 kr till Tjörns kulturföreningar och Bohusläns teater samt

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 1 [7] Plats och tid Hav & Logis konferenslokal, Röa, kl 17:00-19:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-09-29 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Maritha Medin (s) Gjert Magnusson (s) Rune Olsson (ka) Dan Gustavsson (kd) Anna-Lena

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Bergabo kl 18.00-20.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Håkan Malmsten (ka) tj

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-25 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 19:22 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-10-06. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-10-06. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-10-06 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41 Ajournering 18:18 18:27 Utses att justera Leif

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-31 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare: Utses att justera Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kållekärrs fritidsgård, kl 18.00-20.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 20:00 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-10-15 1 [8] Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.30 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Solveig Börjesson (m) t o m 1 Maritha Medin (s) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-24 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50 Utses att justera John Sporrong Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saga kulturhus, Skärhamn, kl 18.00-20.15 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom (c)

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-02 1 [11] Plats och tid Utses att justera Stora Tjörnsalen (kommunhuset, Skärhamn), St. Olovs valar (Kyrkesund) samt Pilane Kulturrum

Läs mer

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pia.Is och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:15 ' Beslutande! Stig Rådström (C), ordförande ; Linda Marie Carnper (S) Eva Nilsson (M) Stig

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-27 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-04-29

Läs mer

Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl

Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2001-01-29 1 Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-06-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-24 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Kommunhuset, klockan 15.00 16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Annika Lindholm

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-11 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Tjörns Golfklubb kl. 17:00 19:30 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson Sammanträdesprotokoll 1(11) 2009-04-23 Biblioteks- och kulturnämnden Plats och tid: Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00-20.45 ande Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp)

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs Bad och Friskvårdscenter måndagen den 4 april 2011 kl 16.30-19.00 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP ej 34 Bert Sahlin FP ej 35 Kjell-Arne

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-04 1 [10] Plats och tid Sundsby säteri, kl 17:00-19:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf. Anders G Högmark (Moderaterna)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.00 ande Ove Johansson, m Lars Rundgren, s Stig Andersson, s Carola Nilsson, s Gunilla Nilsson,c ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-11-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-16.50 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Ibrahim Candemir (KD), vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-19 1 [12] Plats och tid Golfklubben, Rävlanda kl 17:00-19:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29 Kultur- fritidsnämnden 25-29 2 Graffiti Plank Alingsås...6 Motion om att införa omsorgsnorm - Lena Klevenås (MP)...7 sutrdrag - Remiss KSAU 60 om användningen av Turbinhuset - Lena Klevenås (MP)...9 Delegationsbeslut

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-07-16, kl 1500-1540 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V Maria

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00, 13.20-16.15 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott Gram (Kd) Pierre Ryden

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer