TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset kl Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Alf Gustavsson (ka) tj ers George Strömbom (c) Lennart Jonsson (m) Rolf Nordfeldt (sb) Mikael Dunder (s) Inger Bengtsson (s) Anna Sjunnesson (s) Emauel Blume (mp) tj ers Christer Hermansson (fp) Solveig Börjesson (m) Allan Axelsson (m) Cecilia Månfagre (s) Britta Malmberg, förvaltningschef Kurt Dahlberg, enhetschef fritidsgårdar Maria Bäckersten, kultursekreterare Britt Öhman, nämndsekreterare Mikael Dunder Tid för justering Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-12 Helene Evensen Ordförande Gjert Magnusson Justerande Mikael Dunder BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, kultur- och fritidskontoret Underskrift Helene Evensen

2 2 KFN 1 Dnr FÖRENINGSBANKBOKEN Föreningsbankboken ger kommunens föreningar möjlighet att spara sina årliga anläggningsbidrag, för att möjliggöra till exempelvis större renoveringar. Per automatik kan föreningarna spara sina anläggningsbidrag under en tre-årsperiod, därefter följs detta upp från kommunens föreningskonsulent. Förvaltningen har nu tagit fram dokumentation, som information och beslutsunderlag, över föreningarnas kvarstående krav på anläggningsbidrag från tiden 1995 fram till Dokumentationen godkänns.

3 3 KFN 2 BUDGETUPPFÖLJNING KULTUR-FRITID Budgetuppföljning för tiden till Budgeten godkänns.

4 4 KFN 3 Dnr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS UTMÄRKELSER 2003 Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammar varje år förtjänstfulla insatser inom kultur- och fritidsområdet i kommunen. Utmärkelserna består av ett pris för särskilda kulturinsatser, ett pris för stora insatser inom föreningslivet och en bragdmedalj för fina tävlingsresultat samt ett kultur- och fritidsstipendium för unga. Kultur- och fritidskontoret har, efter annonser i pressen, fått ett flertal förslag på kandidater till utmärkelserna och ansökningar om stipendiet. PELLE STAVFELDT tilldelas utmärkelsen Särkskilda kulturinsatser då han som kunnig, engagerad initiativtagare och drivande faktor står bakom en rad kulturprojekt med avsikt att bevara Tjörns kulturliv. För att nämna några av dessa: forskning och dokumentation för Klädesholmens Museum, ett gediget arbete för att rädda Pater Nosters renovering och en aktiv delaktighet i den fotoutställning som anordnades inför Tjörns 50-års jubileum. HALLY JACOBSDOTTIR tilldelas utmärkelsen Stora insatser inom föreningslivet med motivationen att Hally har varit en drivande kraft till att öka barn- och ungdomars möjligheter att delta inom föreningsliv och idrott på Tjörn. Hennes engagemang och intresse har varit en bidragande faktor till att antalet aktiva barn och ungdomar inom aerobic och gymnastik har ökat. Hennes ideella arbete med flickor i tonåren har haft en stor betydelse för denna grupp på Tjörn. Hally s olika grupper har också vid många tillfällen medverkat i offentliga sammanhang och därigenom gjort god reklam för Tjörn. CHRISTEL CARLSSON tilldelas utmärkelsen Bragdmedaljen för sina insatser inom svensk bowling. Christel var med och kammade hem en andraplats och en silvermedalj i 2003-års SM i bowling. KARIN ZETTERGREN tilldelas Stipendiet för unga som en uppmuntran i hennes arbete att utveckla sin konstnärliga ådra. Karin har länge varit intresserad av konst och studerar nu konst på heltid i Göteborg. Stipendiet möjliggör en delfinansiering för ett deltagande i ett konstnärligt projekt i Uganda under januari Projektet är initierat av svenska respektive ugandiska konstnärer. Karin kommer här att jobba med bildskapande för kvinnor och flickor boende i Uganda.

5 5 KFN 4 Dnr PARKERINGSPLATS FÖR FOTBOLLSPLAN, TUVESLÄTT : På remiss från kommunledningen har kultur- och fritidsnämnden fått ärendet om anläggande av p-plats vid idrottsanläggningen på Tuveslättsområdet i Rönnäng. Undersökningar har gjorts och det har visat sig finnas fornlämningar i det aktuella området. Kontakter med länsmuseet i Uddevalla och länsstyrelsen har visat att ingen permanent byggplats får anläggas. För tillfälliga arrangemang får mark på fastigheten 1:128 användas som parkering. Den befintliga markytan för ej förbättras med grus eller dylikt. Kulvert för att bygga en överfart till respektive markområde får anläggas. Inga skyltar får sättas upp permanent.

6 6 KFN 5 Dnr ANSLAGSÄSKANDE FRÅN SÄBYGÅRDENS MAGASIN Tjörns kommun förvärvade under försommaren 2001 via gåvoavtal och avstyckning Säbygården med magasin. Remiss från kommunledningen angående anslagsäskande till inredning och säkerhetsanpassning av Säbygårdens magasin samt reparation av gavelfasad på kulturhuset Säbygården. Kultur- och fritidsnämnden överlämnar ärendet till fastighet- och tekniknämnden som står för underhåll av kommunens fastigheter.

7 7 KFN 6 Dnr ANSÖKAN OM BIDRAG TILL KONSTVANDRING I SÖDRA VIKEN 2004 Föreningen Konstvandring i Södra Viken ansöker om ett bidrag på 7000 kr. Samma belopp har ansökts hos kommunerna Kungälv, Stenungsund, Orust och Uddevalla samt kronor hos Västra Götalandsregionen. Målet med föreningens verksamhet är att informera om konstnärens yrkesroll och på detta sätt öka intresset för och ge insikt om den professionella konsten. Nämnden godkänner ett bidrag på kronor till Konstvandringen i Södra Viken.

8 8 KFN 7 Dnr ANLÄGGANDE AV P-PLATS PÅ SÄBY 1:42 (FÖR SÄBYLEDEN) Säbyleden saknar p-platser vilket har lett till att bilar parkerar i området så att framkomligheten för boenden begränsas. Länsstyrelsens naturvårdsenhet har under cirka tre år varit i kontakt med Tjörns kommun och diskuterat hur viktig en p-plats är vid Säbyleden. Ansökan om bygglov för anläggande av p-plats, Säby 1:42, Tjörns kommun. Ett tecknande av avtal med fastighetsägare till Säby 1:42 skall göras. Avtalet avser anläggande av p-plats för ca tio personbilar. Ur kontot för naturstigar skall kronor avsättas för att anlägga p- plats till besökare av Säbyleden och Säby Ö.

9 9 KFN 8 Dnr BYTE AV GATUNAMN FRÅN KÄLLSTÅNGEN TILL HAVSPORTEN I kultur- och fritidsnämndens uppgifter ingår att fastställa gatu- och vägnamn i kommunen. I beslut från , KFN 44 har kultur- och fritidsnämnden beslutat att området Toftenäs 1:118 skall heta Källstången och husen numreras Källstången 1, Källstången 2 osv. Boende i området har invändningar mot valet av ortsnamn och vill att området skall benämnas Havsporten som var det arbetsnamn som användes under byggnationen. Det namn tidigare beslutat av kultur- och fritidsnämnden gäller. Skrivelsen från de boende inom området lämnas utan åtgärd.

10 10 KFN 9 Dnr BYGGLOV FÖR MAST OCH TEKNIKBYGGNADER PÅ MÄLLBY 1:4 : Miljö- och byggförvaltningen har anhållit om yttrande i nedanstående ärende. 3 G Infrastructure Services AB har inlämnat ansökan om bygglov för mast och teknikbyggnader på Mällby 1:4, Tjörns kommun. Kultur- och fritidsnämnden har ingen erinran mot mastens placering och godkänner ansökan. Dock under förutsättningen att den inte inkräktar på den skidbacke som finns på området.

11 11 KFN 10 Dnr BYGGLOV FÖR MAST OCH TEKNIKBOD PÅ KÅLLEKÄRR 1:10 (ERSÄTTER TIDIGARE ANSÖKAN KÄLLEKÄRR 1:60) : Miljö- och byggförvaltningen har anhållit om yttrande i nedanstående ärende. 3 G Infrastructure Services AB har inlämnat ansökan om bygglov för mast och teknikbyggnader på Kållekärr 1:10, Tjörns kommun. Kultur- och fritidsnämnden har ingen erinran mot mastens placering och godkänner ansökan.

12 12 KFN 11 Dnr FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURFÖRENINGAR/STUDIEFÖRBUND ÅR 2004 Kultur- och fritidsnämnden disponerar kronor för ändamålet bidrag till kulturföreningar och studieförbund. Kultur- och fritidsnämnden har att besluta om fördelningen mellan studieförbunden och kulturföreningarna; skall proportionerna från år 2002 och 2003 behållas eller skall de ändras? Ytterligare frågeställning angående bidragets fördelning rör om anslaget till studieförbunden skall avse så kallade riktade bidrag. I så fall, hur stor del och till vilket ändamål? Det sk riktade grundbidraget till studieförbunden betalas ut enligt gällande rekommendationer från folkbildningsrådet och 2003 års fördelning såg ut som följer: 19 % av bidraget ( kr) gick till Tjörns kulturföreningar och 81 % ( kr) gick till studieförbunden ( kr av denna summa avsattes till riktade bidrag för ändamålet kultur för barn och ungdom). Kultur och fritidsnämndens beslut: Den fördelning som har legat under 2002 och 2003 behålls oförändrad. Under 2004 får kulturföreningarna kronor i bidrag, studieförbunden kronor. Proportionerna för de riktade bidragen behålls på samma nivå som tidigare år.

13 13 KFN 12 Dnr ORDFÖRANDEBESLUT I KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ordförande har, på nämndens vägnar, tagit beslut i följande brådskande ärende. Skärhamns IK får använda kronor av de kr som är avsatta i bankboken för att lägga in konstgräsgolv i Röahallen. Miljö- och hälsoskyddsföreningen har beslutat att golvet måste åtgärdas då det är hälsofarligt. Ordförandebeslutet noteras.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Åstol kl 18.15-22.00 Blad Beslutande Övriga deltagande Rolf Nordfeldt (sb) ordf Christer Hermansson (fp) tj ers Ewa-Lena Svensson (fp) Alf Gustavsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.00-20.45 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-05-14 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Inger

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-31 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare: Utses att justera Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-10-15 1 [8] Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Fritidsgården i Blekets skola kl 18.00-20.10 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Anna-Lena Yngve (m) Benita Nilsson (fpl) Rune

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 18.00-21.30 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saga kulturhus, Skärhamn, kl 18.00-20.15 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom (c)

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-24 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50 Utses att justera John Sporrong Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 1 [7] Plats och tid Hav & Logis konferenslokal, Röa, kl 17:00-19:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kållekärrs fritidsgård, kl 18.00-20.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-09-29 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Maritha Medin (s) Gjert Magnusson (s) Rune Olsson (ka) Dan Gustavsson (kd) Anna-Lena

Läs mer

Cecil de Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Maria Bäckersten, kultursekr Kurt Dahlberg, fritidskons

Cecil de Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Maria Bäckersten, kultursekr Kurt Dahlberg, fritidskons SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Solveig Börjesson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Bo Sören Sörensson (ka)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-25 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 19:22 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Bergabo kl 18.00-20.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Håkan Malmsten (ka) tj

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-19 1 [12] Plats och tid Golfklubben, Rävlanda kl 17:00-19:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 20:00 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-06-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 2 KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte 2000-02-21 att anslå 153 000 kr till Tjörns kulturföreningar och Bohusläns teater samt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-27 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-04-29

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-11-12 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-20:15 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita

Läs mer

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012 AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-10-26 90 Ändring av dagordning 91 Ekonomisk rapport januari september 2011 92 Budgetuppföljning

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Behandlade ärenden fritidsnämnden 23 Budgetuppföljning 2013-05-31. 24 Budgetuppföljning 2013-07-31. 25 av budget 2013. 26 Information 1. Organisationsförändring, Tyrs Hov Hässleholmsgården.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD) 2012-04-10 1(15) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Gertrude Nilsson, S, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-04 1 [10] Plats och tid Sundsby säteri, kl 17:00-19:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf. Anders G Högmark (Moderaterna)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-10 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-10.25 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Barbro Axelsson (s) i stället

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.30 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Solveig Börjesson (m) t o m 1 Maritha Medin (s) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-08 1 [8] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Plats och tid Beslutande Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C) Kenneth Emilsson

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Tingssalen, kommunhuset i Högsby måndagen den 28 september 2015 kl. 11:35 12:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Helena Grybäck Svensson, förbundschef

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2016-01-12 1 (5) Plats och tid Askersund tisdagen den 12 januari 2016 kl 14.00-14.30 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) Christer Johansson

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.15-21.45 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fpl) Ewa-Lena Svensson (fpl) Solveig Börjesson (m) tj ers George Strömbom (c)

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 37 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 37. Remiss-detaljplan vid Ingareds Skolgata Plats och tid, Teliahuset, Röda rummet, 16:45- Paragrafer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 18 maj 2011

Kultur- och fritidsnämnden 18 maj 2011 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 18 maj 2011 Sid Justering...3 71 Remissvar avseende departementspromemorian Ökad konkurrens på det uppdragsarkeologiska området - vissa ändringar i

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-11 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Tjörns Golfklubb kl. 17:00 19:30 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, 10:00-12:00. Beslutande Pierre Månsson (FP) Fredrik Axelsson (M) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18: 10 Ajournering Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter 1 Plats och tid Årholmen 2019-05-14 09.00-14.45 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-22 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 22 april 2014, kl 15.30-17.30 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Sören Eriksson Monika Toll Lena Åhrén Claes-Göran Nyrén Madeleine Hermansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2017-0005 Tid och plats kl 09.00 11.00 Kommunstyrelsens sessionssal Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande 91-96 Mette H Johansson (L) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden kulturutskott

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden kulturutskott 1(9) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, kl.08.30-10.05. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S), ordf. Göran Molin (S) Christina Maydotter (MP) Anna Strandh Proos (M) Ann-Louise Zetterblad

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2011-05-02 1 [11] Plats och tid Dyröns IF:s klubbstuga, Dyrön kl 17:30-19:40 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Thomas Collberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Thomas Collberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN 2018-03-12 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 20:14 Utses att justera Thomas Collberg (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2018-03-14 Paragrafer

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kultur- fritidsnämndens 12-15 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer