TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saga kulturhus, Skärhamn, kl Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom (c) Mikael Dunder (s) Inger Bengtson (s) Solveig Börjesson (m), tj ers Laila Nilsson (kd), tj ers Cecilia Månfagre (s), tj ers Övriga deltagande Britta Malmberg, förvaltningschef Britta Leander, nämndsekreterare Ida Kaivola, kultursamordnare Örjan Carrwik, tf fritidsgårdschef, deltog i inledningen Utses att justera Bo Sören Sörenson Tid att justera Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-13 Britta Leander Ordförande Justerande Gjert Magnusson Bo Sören Sörensson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunhuset, kultur- och fritidskontoret Britta Leander

2 2 KFN 1 Dnr /805 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS UTMÄRKELSER 2005 Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammar varje år förtjänstfulla insatser inom kultur och fritid på Tjörn. Utmärkelserna är: Särskilda kulturinsatser, Stora insatser inom föreningslivet, Bragdmedaljen och Stipendiet för unga. Nomineringar görs från allmänheten. Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit emot sammanlagt 28 nomineringar och anmälningar, efter att utmärkelserna annonserats i dagspress och notiser publicerats. Utmärkelsen Särskilda kulturinsatser tilldelas Solveig Persson, för hennes gedigna arbete och aldrig sinande entusiasm i Tjörns hembygdsförening och bevarandet av Sundsby säteris kulturella arv. Utmärkelsen Stor föreningsinsats tilldelas Marie Eliasson och Tony Nilsson, för deras stora engagemang inom flick- och damfotbollen på Tjörn. Bragdmedaljen tilldelas Michael Lorentzon, för sin bronsplacering i Nordiska mästerskapet i roadracing superbike. Stipendiet för unga tilldelas Mimi Terris som ett stöd och uppmuntran i hennes utbildning till klassisk sångerska i Storbritannien.

3 3 KFN 2 BUDGETUPPFÖLJNINGEN Ingen redovisning av budgetuppföljningen till och med gjordes på grund av att underlaget var ofullständigt i samband med skrivandet av årsbokslut. Informationen noterades.

4 4 KFN 3 Dnr /805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURFÖRENINGAR OCH STUDIEFÖRBUND Kultur- och fritidsnämnden disponerar över kronor för bidrag till kulturverksamhet. Nämnden beslutar om bidragsfördelningen mellan studieförbunden och kulturföreningarna. Nämnden ska också ta ställning till om anslaget till studieförbunden ska avse så kallade riktade bidrag, hur stor del dessa i sådana fall ska utgöra samt vilka ändamål de ska avse. Grundbidraget, 70 procent av totala bidraget till studieförbunden, betalas ut enligt gällande rekommendationer från folkbildningsrådet. I 2005 års fördelning gick 19 procent av bidraget ( kronor) till Tjörns kulturföreningar och 81 procent ( kronor) till studieförbunden kronor av den sistnämnda summan avsattes till riktade bidrag för ändamålet kultur för barn och ungdom års fördelning av bidrag till kulturföreningar och studieförbund ska vara enligt följande: 19 procent av bidraget ( kronor) ska gå till Tjörns kulturföreningar 81 procent ( kronor) ska gå till studieförbunden kronor av bidraget till studieförbunden ska avsättas till riktade bidrag för ändamålet kultur för barn och ungdom.

5 5 KFN 4 Dnr: /805 ANSÖKAN OM BIDRAG TILL KONSTVANDRING I SÖDRA BOHUSLÄN 2006 Konstvandringen i Södra Bohuslän, tidigare Södra Viken (Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Uddevalla), har blivit en tradition där konstnärer under tre dagar öppnar sina ateljéer, berättar om sin konst och även säljer. Vandringen har tidigare genomförts med stöd av VG-regionen samt de deltagande fem kommunerna. Föreningen Konstvandring i Södra Bohuslän ansöker om fortsatt stöd, i år på kronor. Konstvandringen är en lokal angelägenhet, men även en regional. Vandringen är oerhört välbesökt och drar folk från hela regionen. Liknande verksamhet finns över hela landet. Konstvandringen upplevs i första hand som ett kulturevenemang och inte som en försäljningsverksamhet. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden bidrar till konstvandringen med kronor. Konstvandring i Södra Bohuslän får kronor i bidrag.

6 6 KFN 5 Dnr /805 ANSÖKAN OM BIDRAG TILL TRYCKKOSTNADER FÖR BOKEN OM KYRKESUNDS BÅTARS HISTORIA Kyrkesunds byalag har tillsammans med ABF genomfört en studiecirkel om båtdokumentation. Byalaget vill trycka en bok om Kyrkesunds båtars historia och ansöker om bidrag till tryckkostnader. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden beslutar enligt den policy för stöd-/garantiköp av tjörnlitteratur som nämnden antog I den står att Tjörns kommuns bibliotek säljer tjörnlitteratur på kommission, det vill säga att böckerna säljs av biblioteket men att lager inte köps och hålls. Kyrkesunds byalags bidragsansökan avslås. Kultur- och fritidsnämnden beslutar enligt den policy för stöd-/garantiköp av tjörnlitteratur som nämnden antog I den står att Tjörns kommuns bibliotek säljer tjörnlitteratur på kommission, det vill säga att böckerna säljs av biblioteket men att lager inte köps och hålls.

7 7 KFN 6 Dnr /869 REMISS: MOTION ANGÅENDE KULTURSKYLT VID HOGA-SÄBY I en remiss från Tjörns kommunfullmäktige KF önskas svar på Henry Hermanssons (c) motion som lyder: Det saknas en skylt för information om kulturaktiviteter vid infarten till Säbyvägen. På skylten bör det stå vad man kan se och uppleva i bygden. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår följande formulering som svar på motionen/remissen: Kultur- och fritidsnämnden tar till sig frågan och behandlar den enligt det nya turismuppdraget vi fått. Skyltningen på Tjörn måste ses i ett helhetsbegrepp och inte gälla enstaka skyltar. Kultur- och fritidsnämnden tar till sig frågan och behandlar den enligt det nya turismuppdraget vi fått. Skyltningen på Tjörn måste ses i ett helhetsbegrepp och inte gälla enstaka skyltar.

8 8 KFN 7 Dnr /871 OMBYGGNAD AV WALLINAN, SUNDSBY SÄTERI Tjörns kommuns arbetslivsenhet, ALE, ska flytta in i Wallinan (västra flygeln) på Sundsby säteri och ha sin kreativa verkstad där. För detta krävs en ombyggnad av huset och eftersom kultur- och fritidsnämnden står som kontraktsägare ber ALE om tillstånd att bygga om. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden ställer sig positiv till bygget under förutsättning att den inte innebär några kostnader för kultur- och fritidsförvaltningen/-nämnden och att den skyddade exteriören inte rörs. Kultur- och fritidsnämnden är positiv till ombyggnaden av Wallinan, Sundsby säteri, under förutsättning att den inte innebär några kostnader för kultur- och fritidsförvaltningen/-nämnden och att den skyddade exteriören inte rörs.

9 9 KFN 8 Dnr /871 UPPRUSTNING AV LOGEN, KUSKBOSTADEN PÅ SUNDSBY SÄTERI För att kuskbostaden, logen, på Sundsby säteri ska kunna användas till utställningar och mindre evenemang måste el dras in och utrymningsvägar byggas och skyltas. Enligt beräkning innebär en sådan upprustning en hyresökning på maximalt kronor per år, vilken bör kunna finansieras av de hyresintäkter (för bröllop, utställningar etc) som upprustningen kan ge. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden ställer sig positiv till att kuskbostaden på Sundsby säteri upprustas enligt kalkyl. Kultur- och fritidsnämndens är positiv till att kuskbostaden på Sundsby säteri upprustas enligt kalkyl.

10 10 KFN 9 Dnr /806 TKFF: ANSÖKAN OM AVGIFTSFRI BOKNING Tjörns kommunanställdas fritidsförening, TKFF, ansöker om att få slippa bokningsavgiften på 75 kronor per timme för Bleketskolans gymnastiksal. Salen används till volleybollträning. TKFF hoppas att kultur- och fritidsnämnden ska se volleybollaktiviteten i Bleketskolans gymnastiksal som en del i den friskvårdssatsning som äntligen tagit fart inom Tjörns kommun och därför bevilja avgiftsfri bokning från och med Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden inte särskiljer TKFF från övriga föreningar och att den betonar att dess prioriterade grupper istället är barn och unga. Kultur- och fritidsnämnden avslår TKFF:s ansökan med motiveringen att föreningen inte ska särskiljas från övriga föreningar och att nämndens prioriterade grupper istället är barn och unga.

11 11 KFN 10 Dnr /820 REMISS: YTTRANDE OM KÖP AV MARK FÖR ETABLERING AV GYMNASTIKFÖRBUNDET ATLETICA Tjörns kommuns fastighets- och teknikförvaltning har fått in en förfrågan om köp av industritomt i Svanvik för etablering av GF Atletica. Kultur- och fritidsnämnden ombeds yttra sig om en etablering av gymnastikförbundet vid ett eventuellt markköp, oavsett placering. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden ger följande svar: GF Atletica bedriver en stor och viktig verksamhet, både i sina egna lokaler och i Tjörns idrottshall. Idrottshallen är idag mycket uppbokad av olika föreningar, inklusive GF Atletica. Däremot finns andra gymnastiksalar på Tjörn som är betydligt mindre bokade. Föreningsdrivna lokaler erhåller idag anläggningsbidrag för drift och underhåll. GF Atletica har också sökt sådan finansiering. Detta är en stor del av det föreningsbidrag som fördelas mellan föreningarna. Därför föreslås att möjligheterna för bokning av andra lokaler först ses över. Kultur- och fritidsnämnden har i övrigt inget att erinra mot en privat etablering av en idrottshall. GF Atletica bedriver en stor och viktig verksamhet, både i sina egna lokaler och i Tjörns idrottshall. Idrottshallen är idag mycket uppbokad av olika föreningar, inklusive GF Atletica. Däremot finns andra gymnastiksalar på Tjörn som är betydligt mindre bokade. Föreningsdrivna lokaler erhåller idag anläggningsbidrag för drift och underhåll. GF Atletica har också sökt sådan finansiering. Detta är en stor del av det föreningsbidrag som fördelas mellan föreningarna. Därför föreslås att möjligheterna för bokning av andra lokaler först ses över. Kultur- och fritidsnämnden har i övrigt inget att erinra mot en privat etablering av en idrottshall.

12 12 KFN 11 Dnr /210 REMISS: MARKFÖRSÄLJNING DEL AV BÄCKEVIK 1:128 Tjörns kommunstyrelse KS ber i en remiss kultur- och fritidsnämnden att yttra sig om markförsäljning av del av Bäckevik 1:128. Kultur- och fritidsnämndens presidium föreslår att nämnden inte har något att erinra mot markförsäljningen. Kultur- och fritidsnämnden har inget att erinra mot markförsäljningen av del av Bäckevik 1:128.

13 13 KFN 12 MÖTESDATUM FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006 Ett förslag på sammanträdesdatum för kultur- och fritidsnämnden 2006 presenteras. Förslaget på sammanträdesdatum godkändes.

14 14 KFN 13 INFORMATION 1. Tillägg i verksamhetsplaneringen Kultur- och fritidsnämndens budget har fått vissa tillägg efter att samverkansgruppens förslag till verksamhetsplanering inkommit. 2. Biblioteksplaner Ett förslag till biblioteksplaner har tagits fram. Kultur- och fritidsnämnden ombeds studera förslaget för beslut vid nästa sammanträde. 3. Stiftelsen Tjörns Ishall, utökad checkkredit Tjörns kommunfullmäktige KF beslutade att utöka Stiftelsen Tjörns Ishalls checkkredit med kronor. 4. Angående remissvar om utvecklingsarbete om lokal barn- och ungdomskultur Kommunstyrelsens beredning uppmanar kultur- och fritidsnämnden att delta i utvecklingsarbetet om lokal barn- och ungdomskultur. Beredningen kan inte utläsa några kostnader i samband med arbetet. 5. Fjälebro kvarn: rapport från antikvarisk kontroll av byggnadsvårdsprojekt Bohusläns museum har gjort en antikvarisk kontroll av Fjälebro kvarn i Valla socken. Både panel och vingar har reparerats på kvarnen, som tillsammans med närliggande gårdar utgör en mycket välbevarad kulturmiljö. 6. Brev angående skampris till förstörare av kultur- och fornminne Johan Pettersson skriver i ett brev att Tjörns kommun borde inrätta ett skampris för dem som uppsåtligen förstör kulturminne eller fornminne.

15 15 7. Remissvar angående Tuveslätt som kommunalt naturreservat Tjörns kommuns miljö- och byggnämnd MOB beslutade att tillstyrka remitterat förslag gällande Tuveslätt som kommunalt naturreservat, kompletterat med muntliga uppgifter från Naturcentrum AB. Nämnden förutsätter att kultur- och fritidsförvaltningen utses som naturreservatsförvaltare i kommunen. 8. Nedläggning av Saga Bio Filmförening Styrelsen i Saga Bio Filmförening meddelar i ett brev att den beslutat att avveckla föreningen. Anledningen är enligt föreningen att diskussionerna kring hyreskostnader tagit allt för mycket kraft. Informationen noterades.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.00-20.45 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Åstol kl 18.15-22.00 Blad Beslutande Övriga deltagande Rolf Nordfeldt (sb) ordf Christer Hermansson (fp) tj ers Ewa-Lena Svensson (fp) Alf Gustavsson

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.15-21.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Alf

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kållekärrs fritidsgård, kl 18.00-20.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George

Läs mer

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-05-14 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Inger

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 1 [7] Plats och tid Hav & Logis konferenslokal, Röa, kl 17:00-19:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 18.00-21.30 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-24 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50 Utses att justera John Sporrong Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-27 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-04-29

Läs mer

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-31 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare: Utses att justera Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-11 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Tjörns Golfklubb kl. 17:00 19:30 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-10-15 1 [8] Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-19 1 [12] Plats och tid Golfklubben, Rävlanda kl 17:00-19:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-09-29 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-02 1 [11] Plats och tid Utses att justera Stora Tjörnsalen (kommunhuset, Skärhamn), St. Olovs valar (Kyrkesund) samt Pilane Kulturrum

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-25 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 19:22 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 1(13) Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande Monica Samuelsson (S)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] Sammanträdesdatum 2014-09-01. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] Sammanträdesdatum 2014-09-01. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] 2014-09-01 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08 Utses att justera Leif Göbel (S) Justeringens

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Fritidsgården i Blekets skola kl 18.00-20.10 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Anna-Lena Yngve (m) Benita Nilsson (fpl) Rune

Läs mer

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00

Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-06-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Magasinet, Sundsby säteri kl 17.00-18.00 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD) 2012-04-10 1(15) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Gertrude Nilsson, S, tjänstgörande ersättare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00-20:00. Underskrifter Britta Leander, nämndsekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00-20:00. Underskrifter Britta Leander, nämndsekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-10 1 [15] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00-20:00 Ajournering Kl. 18:32-18:36, 18:43-18:51 Utses

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Maritha Medin (s) Gjert Magnusson (s) Rune Olsson (ka) Dan Gustavsson (kd) Anna-Lena

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 2 KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte 2000-02-21 att anslå 153 000 kr till Tjörns kulturföreningar och Bohusläns teater samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN 2016-08-29 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn 2016-08-31 09:00 Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Thomas Collberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Thomas Collberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN 2018-03-12 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 20:14 Utses att justera Thomas Collberg (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2018-03-14 Paragrafer

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.00 ande Ove Johansson, m Lars Rundgren, s Stig Andersson, s Carola Nilsson, s Gunilla Nilsson,c ersättare för

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 86 Föregående mötes protokoll 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 89 Avtal med Kulturverkstan 90 Kultur- och fritidsplan, mål- och kvalitetsdokument

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-10-06. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-10-06. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-10-06 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 18:41 Ajournering 18:18 18:27 Utses att justera Leif

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00 19:00. Underskrifter Britta Leander, nämndsekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00 19:00. Underskrifter Britta Leander, nämndsekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-28 1 [14] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl. 17:00 19:00 Ajournering -- Utses att justera Tina Baudino

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Kulturnämnden 2011-03-09 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 15.30 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Hans Göran Åhgren (M) 2:e vice

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-10 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-10.25 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Barbro Axelsson (s) i stället

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-04 1 [10] Plats och tid Sundsby säteri, kl 17:00-19:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf. Anders G Högmark (Moderaterna)

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer