Generera Lön (lönekörning) (TaxiLogg 2008 Shareware)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Generera Lön (lönekörning) (TaxiLogg 2008 Shareware)"

Transkript

1 Generera Lön (lönekörning) (TaxiLogg 2008 Shareware) Innehåll: punkt ämne 1-54 Lönekörning Verifiering av lön och generering av färdigt lönebesked Komplettera verifieringsunderlag Ersättningar, Traktamenten, Avdrag Semesterersättning Frånvaro Uppdatera verifieringsunderlag (efter komplettering) Acceptera färdigt lönebesked Ändra färdigt lönebesked Löpande registrering av frånvaro och semester RB-Lön (ResultatBaserad Lön) KI-format (skicka färdig lönelista till Internetbank)

2 För att underlätta förståelsen av anvisningarna i detta dokument, bör du parallellt starta demoversionen av Taxilogg. Demoversionen öppnas från Windows startmeny (TAXILOGG/Demo). 1. När menyn i demoversionen av Taxilogg öppnats, välj Granska Personal, tredje valet uppifrån. 2. Dialogen för Granska Personal öppnas (nedan) Dialogen Granska Personal är indelad i fyra olika flikar: Rapport, Lön Ver, Färdig Lön, Underlev. 4. Välj andra fliken Lön Ver. (Lön verifiering) markerade med siffran 4 ovan. Forts. nästa sida.

3 b 7a 5. I demo-versionen är lönerna färdiga fram t.o.m. månad 4 (april). Ändra värdet för utbet.nr (löneutbetalningsnummer) till 5, genom att klicka på index-pilen (markerad med siffran 5 på bilden ovan). Välj siffran 5 från listan som visas till vänster om index-pilen. Siffran 5 står för utbetalning av lön nr 5, den lön de anställda får i månad 5, dvs maj. Obs! i samband med att värdet i fältet för utbet.nr ändras, så ändras automatiskt även värdena i fälten, markerade med siffrorna 6-8 ovan. I normala fall, när man använder Taxilogg kontinuerligt, behöver värdet i fält 5 sällan ändras eftersom det automatiskt uppdateras med datorns klock- och datumfunktion. 6. Fältet markerad med siffran 6 ovan, visar utbetalningsdatum för den aktuella löneperioden. Normal utbetalningsdag i varje månad ställs in under Meny/Egna inställningar/invärden, men kan även manuellt ändras i (bl.a) den här dialogen vid varje enskild löneverifiering. 7. Fälten 7a och 7b visar start och slut för den period som ligger som underlag för aktuell utbetalning. 8. Listan markerad med siffran 8 visar alla förare med procent-lön som haft körningar under den period som ligger som underlag för aktuell löneutbetalning. Listan visar naturligtvis även anställda med hela eller del av lönen som fast månadslön. Generellt gäller att underlag för lön, som styrs av mängden arbetad tid, beräknas automatiskt i Taxilogg, förutsatt att korrekta inställningar gjorts för respektive anställd i Personalregistret. Forts. nästa sida.

4 Verifiering av lön och generering av färdigt lönebesked För att skapa färdiga lönebesked i Taxilogg krävs att varje enskild anställds löneunderlag verifieras inför varje löneutbetalning, dvs granskas och eventuellt kompletteras med t.ex. sjuklön (förare), sjukavdrag (kontor), uttag av semestersättning (förare), utbet. av semestertillägg (kontor), traktamenten, avdrag för klädespersedlar, avdrag för p-bot, avdrag för tel. kostnad etc. Nedan följer en steg för steg beskrivning av lönekörningsprocessen för den fiktive föraren Sune Doe, som har procent-lön, d v s storleken på hans lön styrs av hur mycket han kör in under löneperioden. Sune har dessutom RB-lön vilket innebär att även procentsatsen varierar beroende av den totala summan han kör in per dag Klicka på Sune Does namn i listan som är markerad med siffran 9 i bilden ovan. I listan syns från vänster Sunes taxi.leg.nr, förnam, efternamn och beteckningen RB (RB står för resultatbaserad lön vars funktion redovisas längre ner i detta dokument). 10. Klicka därefter på knappen som ar markerad med siffran 10. Nu öppnas ett verifieringsunderlag för Sunes lön nr 5. (det kan ibland ta lite tid en hel del beräkningar och uppdateringar utförs under den här öppningsprocessen ). Forts. nästa sida.

5 Verifieringsunderlaget visas. Klicka på knappen Lönekörning markerad med siffran 11 ovan Verifieringsdialogen som öppnas har två direkt redigerbara fält, utbet.datum markerad med siffran 12, om vi vill ändra default-värdet för utbetalningsdatum. 13. och noteringsfältet markerad med siffran 13, om vi vill lägga till en kommentar i noteringsfältet. 14. Om det skulle vara så, att vi ansåg att alla övriga uppgifter var korrekta kunde vi nu trycka på Accept knappen, markerad med siffran 14. och ett färdigt lönebesked skulle skapas 15. Men i det här, steg för steg, exemplet gör vi inte det! Sune har nämligen fått en p-bot (500kr), vilket vi skall lägga in som andra nettoavdrag (se nertill i kolumnen längst till vänster ovan) genom att klicka på ers.trakt knappen markerad med siffran 15 ovan. Dialogen för ers.trakt öppnas...

6 16a 16b 16c 16. Fyll i summan för p-boten i fältet för Andra Nettoavdrag, markerat med siffran 16a ovan. Fyll i bekrivningen av vad avdraget gäller i fältet för Notering, markerat med siffran 16b ovan. Klicka därefter på Stäng, markerat med siffran 16c ovan. Vi kommer tillbaka till verifieringsdialogen Eftersom vi gjort förändringar i underlaget för verifiering är det nu inte längre möjligt att klicka på Accept knappen, vi måste först klicka på Uppdatera, markerat med siffran 17 ovan. Men innan vi gör det, skall vi göra lite fler ändringar i underlaget 18. Sune som vet med sig att lönen inte kommer att bli så stor den här månaden, har begärt utbetalning av innestående semesterersättning. Vi klickar därför på semester knappen, markerad med siffran 18 ovan. En dialog med rubriken Semester Edit Förare öppnas

7 Dialogen visar oss hur mycket Sune har innestående från tidigare år, i fältet markerat med siffran 19 ovan. 20. I fältet markerat med siffran 20 visas hur mycket Sune tjänat in fram t o m löneperioden för aktuell lön dvs t o m april. 21. I fältet markerat med siffran 21 visas hur mycket som betalats ut vid tidigare löner i år. 22. I fältet markerat med siffran 22 visas hur mycket som för närvarande kommer att betalas ut vid aktuell löneutbetalning. 23. I fältet markerat med siffran 23 visas saldot efter aktuell löneutbetalning. Som nu, innan du gjort några ändringar, visar kr. 24. I fältet markerat med siffran 24, som visar uttag i denna löneperiod, kan du därför skriva in 16269kr. 25. När du skrivit in värdet, trycker du på Return (om du gjort rätt, kopieras värdet ner till den lilla gråade rutan under inmatningsfältet) därefter trycker du på knappen Uppdatera, markerad med siffran 25 ovan. Dialogen uppdateras och ser nu ut som nedan. Forts nästa sida.

8 Fälten som är markerade med siffrorna 22 och 23 är nu uppdaterade. Klicka på Stäng knappen, markerad med siffran 26 ovan. Du kommer tillbaka till verifieringsdialogen nedan Innan vi klickar på uppdatera i verifieringsdialogen skall vi lägga in de sjukdagar Sune haft under löneperioden. Demo AB betalar ut sjuklön till förare, med procent-lön, om de varit frånvarande p g a sjukdom under schemalagd tid. Klicka på frånvaro knappen, markerad med siffran 27. Dialogen för frånvaro öppnas Forts. nästa sida.

9 I fältet för Sjuklön/dag, markerat med siffran 28 ovan, ser vi vilket belopp Sune får per dag i sjuklön. 29. Sunes sjuklön baseras på det belopp han kört in under de tre föregående månaderna innan lön. Taxilogg beräknar ett snitt/dag som används som sjuklönegrundande belopp. För att se beräkningsunderlaget, klicka på Sjuklön? knappen, markerad med siffran 29 ovan. Dialogen för sjuklön som visar beräkningsunderlaget öppnas Beloppet som är markerad med siffran 30 visar summan av Sunes bruttolön fr om februari t o m april. 31. Värdet markerat med siffran 31 ovan visar Antal arbetsdagar som Sune utfört körpass fr o m februari t o m april. 32. Beloppet markerat med siffran 32 ovan visar Bruttolön för underlagsperioden delat med antal dagar. 33. Beloppet markerat med siffran 33 ovan visar Sjuklön/dag d v s 80% av bruttolön/dag,. 34. Stäng dialogen för sjuklön genom att klicka på Stäng knappen, markerad med siffran 34 ovan. Du kommer tillbaka till dialogen för frånvaro.

10 Nu skall vi ange startdagen för Sunes sjukfrånvaro. Klicka i fältet, markerat med siffran 35 ovan. en kalenderdialog öppnas. Klicka på 19 april. 36. Ange slutdagen för Sunes frånvaro. Klicka i fältet, markerat med siffran 36 ovan. en kalenderdialog öppnas. Klicka på 21 april. 37. Om sjuklönen skall reduceras med karens, låt bocken i rutan, markerad med siffran 37 ovan, vara kvar. Om inte, klicka på rutan, så försvinner karensavdraget. 38. Avsluta med Return, summan av ant tim visas i fältet markerad med siffran 38 ovan. 39. Klicka på Uppdatera knappen, markerad med siffran 39 ovan I fältet längst ner, markerad med siffran 40 ovan, ser vi nu Sunes sjuklön: (3 * bruttolön/dag * 80%) - karens =( 3 * 991 * 80%) = 1585 kr. 41. Klicka på Stäng knappen, markerad med siffran 41 ovan. Frånvarodialogen stängs och du kommer tillbaka till verifieringsdialogen

11 Vi är nu färdiga med kompletteringen av underlaget för Sunes lön. Det är dags att uppdatera verifieringsunderlaget. Klicka på Uppdatera knappen, markerad med siffran 42 ovan. Programmet läser på nytt in underlaget för verifiering. Beroende av hur mycket som skall uppdateras, kan det ibland ta lite olika lång tid När verifieringsunderlaget är färdiguppdaterat, ser vi att en hel del av värdena i dialogen ändrats. Fälten för andra nettoavdr. och notering, markerade med siffran 43 ovan, har kompletterats med värdet för p-boten vi la in tidigare. 44. Fälten för utbet.sem.ers och semester ers/uttag i period, markerade med siffran 44 ovan, har kompletterats med summan vi angav för utbetalning till Sune. 45. Fältet för frånv.avdrag/sjuklön och frånvaro sjukl/summa, markerade med siffran 45 ovan, har kompletterats med summan för Sunes sjuklön. 46. Alla värden ser nu okej ut, så det är dags att godkänna verifieringsunderlaget. Klicka på Accept knappen, markerad med siffran 46 ovan. Verifieringsunderlaget och dialogen stängs

12 Vi är nu tillbaka på Lön Ver.-fliken i Granska - Personal dialogen. Lägg märke till att Sunes namn inte längre syns i listan, markerad med siffran 47 ovan. 48. Klicka på fliken Färdig Lön, markerad med siffran 48 ovan Sunes namn har flyttats över till listan för färdiga lönebesked, markerad med siffran 49 ovan. 50. Klicka på Sunes namn, därefter på Granska knappen, markerad med siffran 50 ovan. Sunes färdiga lönebesked visas

13 51 Ändra färdigt lönebesked 51. Om man vill ändra på ett färdigt lönebesked, skall man klicka på ÄndraFärdigLön knappen, markerad med siffran 51 ovan. En dialog med rubriken Ta bort registrerad lön? öppnas Om du klickar på släng knappen, markerad med siffran 52 ovan, så öppnas en dialog med en kontroll fråga (skall posten tas bort?)

14 Om du klickar på Ja knappen, markerad med siffran 53 ovan, raderas Sunes färdiga lönebeskedet och du kommer tillbaka till Färdig Lön fliken i Granska Personal dialogen Lägg märke till att Sunes namn inte längre finns med i listan med färdiga lönebesked, markerad med siffran 54 ovan. 55. Klicka på Lön Ver fliken, markerad med siffran 55 ovan. Sunes namn har flyttas över till listan för ej verifierade löneunderlag på Lön Ver fliken.

15 Löpande registrering av frånvaro och semester Istället för att vänta till lönekörningen, kan registreringen av frånvaro (förare/kontor), semester (kontor), ers.trakt (förare/kontor) utföras löpande. D v s samma dag som det inträffar, och därmed betydligt minska risken för missar. Löpande registrering görs via Lön Ver -fliken i Granska Personal dialogen, nedan För att lägga in en registrering löpande, markera personens namn i listan, markerad med siffran 56 ovan. 57. Om registreringen gäller frånvaro, klicka på frånvaro knappen, markerad med siffran 57 ovan. 58. Om registreringen gäller semester, klicka på semester knappen, markerad med siffran 58 ovan. 59. Om registreringen gäller ersättning, traktamenten eller avdrag, klicka på ers.trakt. knappen, markerad med siffran 59 ovan.

16 RB-Lön (ResultatBaserad Lön) I Taxilogg finns en helt automatiserad funktion för at hantera RB-Lön (resultatbaserad lön). Om förare med RB-Lön kör in ett belopp per dag (multipla körpass beaktas) större än ett angivet brytvärde erhåller föraren en högre procentsats i ersättning för den dagen. I demoversionen är funktionen aktiverad. Funktionen aktiveras/avaktiveras generellt (d.v.s. för alla förare) under Egna Inställningar/Provision. Här anges även aktuellt brytvärde, som alltså är samma för alla förare med RB-Lön Rutan för att aktivera/avaktivera RB-Lön, markerad med siffran 60 ovan. 61. Ange brytvärde/gränsvärde för RB-lön i fältet markerat med siffran 61 ovan. I demoversonen ör gränsvärdet satt till 1999kr vilket innebär att förarna måste köra in mer än 1999kr per dag för att erhålla den högre provisionen (Extra) annars utgår den lägre provisionen (Ordinarie). Forts. nästa sida.

17 Förutsättningen för att RB-Lön-funktionen skall aktiveras för en förare med procentlön är följande: I personalregistret kan man för varje förare med procentlön ange två provisionsnivåer: Ordinarie och Extra. för Förare som dessutom skall ha RB-Lön måste båda nivåerna vara angivna d.v.s. en specifik ordinarie och en extra procentsats. Dessutom måste rutan för RB-Lön vara ikryssad Ordinarie provision anges i fältet markerat med siffran 62 ovan. 63. Extra provision anges i fältet markerat med siffran 63 ovan. 64. RB-Lön aktiveras/avaktiveras för en specifik förare m h a rutan markerad med siffran 64 ovan. Den automatiska beräkningen av vilka dagar föraren skall ha ordinarie eller extra provision görs normalt i samband med öppnandet av verifieringsunderlaget vid lönekörning. Om man vill kontrollera hur utfallet är för en specifik förare innan lönekörning kan man göra en kontroll via Granska Personal dialogen under fliken Lön ver. Se nedan. Forts. nästa sida

18 Klicka på den förares namn i listan, markerad med siffran 65 ovan, för vilken utfallet av RB-lön skall kontrolleras. 66. Klicka därefter på RB-Lön u.lag knappen, markerad med siffran 66 ovan. Ett beräkningsunderlag för RB-Lön öppnas Kolumnen och värdet, markerat med siffran 67 ovan, visar vad utfallet blir med ordinarie provision varje dag. 68. Kolumnen och värdet, markerat med siffran 68 ovan, visar vad utfallet av RB-lön blir. 69. Kolumnen och värdet, markerat med siffran 69 ovan, visar vilka dagar som gav extra provision och summan av dessa 70. Kolumnen och värdet, markerat med siffran 70 ovan, visar vilka dagar som gav ordinarie provision och summan av dessa

19 KI-format (skicka färdig lönelista till Internetbank) (OBS! Funktionen är tillgänglig först när/om du registrerat din licens.) När alla löner är verifierade och alla lönebeskeden är klara kan man skriva ut lönelistan till KI-format (BGCs specifika format för elektronisk överföring av kontoinbetalningsorder). Lönelista i KI-format krävs om du vill ladda upp den färdiga lönelistan som fil till din Internetbank. Du slipper därmed stansa in varje enskild anställds lön som kontoinbetalningsorder/leverantörsbetalningsorder via din Internetbanks funktion för betalningar/överföringar. 71. Öppna Granska Personal -dialogen och välj flik Färdig Lön, se bild nedan Välj KI Bankfil, markerad med siffran 72 ovan. 73. Klicka på knappen till Bankfil, markerad med siffran 73 ovan. Lönelistan skrivs ut till en txt-fil med KI-format. Filen hamnar i mappen Taxilogg KI Bankfil som du återfinner på Skrivbordet, markerad med siffran 74 nedan Om du önskar kontrollera att lönelistan har rätt innehåll, klicka på Granska, markerad med siffran 75 ovan. När det är dags att skicka filen till banken går du in på Internetbankens sida för filöverföring, väljer Skicka ny fil. Därefter anges vilken fil som skall skickas: välj hämta från skrivbordet och dubbelklicka på mappen Taxilogg KI Bankfil. I mappen finns endast en fil: Taxilogg_KI_Bankfil.txt, välj denna och skriv in (i Internetbankens fält för Egen filbeskrivning ) en lätt identifierbar beskrivning av filen (t.ex lön-datum). Avsluta med att klicka på Skicka. Mer kom igång hjälp finns på:

Arbetsgång för dig som byter från Mamut Lön till Visma Lön 300/600

Arbetsgång för dig som byter från Mamut Lön till Visma Lön 300/600 Arbetsgång för dig som byter från Mamut Lön till Visma Lön 300/600 Detta dokument beskriver hur du skapar ett nytt företag från Mamut Lön till Visma Lön 300/600. För att kunna föra över uppgifter från

Läs mer

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Detta dokument beskriver hur du skapar ett nytt företag från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600. Obs! För att kunna

Läs mer

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att

Läs mer

Fast utbetalning av semestertillägg

Fast utbetalning av semestertillägg Fast utbetalning av semestertillägg Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen Fast utbetalning av semestertillägg.

Läs mer

2. Inställningar som du gjort i Anställdaregistret, fliken Statistik mm gällande Löneform. Löneform 1-4 kommer med i rapporten.

2. Inställningar som du gjort i Anställdaregistret, fliken Statistik mm gällande Löneform. Löneform 1-4 kommer med i rapporten. Konjunkturstatistik Syftet med undersökningen är att belysa lönenivåns utveckling för arbetare och tjänstemän inom den privata sektorn. Statistiken används främst vid konjunkturbedömningar och som underlag

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön är anpassat efter Byggnads Plåtslageriavtal som tecknats mellan Svenska Byggnadsarbetareförbundet

Läs mer

Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Innevarande år betyder att semestern tjänas in under samma år som den tas ut, det vill säga att

Läs mer

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret.

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret. Sommaren är här! Nu arbetar alla för att själva kunna ta ledigt under sommaren. Passa på att se över rutinbeskrivningar/checklistor för hur en lönekörning kan se ut på ditt företag om en kollega ska köra

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar ska du använda om ditt företag följer semesterlagen och även har rörlig lön

Läs mer

SPCS Lön - Demo. SPCS demohandledning. Starta programmet. Övningar i demoföretaget. din guide till demoversionen. Tangenter. Anställningsregister

SPCS Lön - Demo. SPCS demohandledning. Starta programmet. Övningar i demoföretaget. din guide till demoversionen. Tangenter. Anställningsregister SPCS demohandledning din guide till demoversionen SPCS Lön - Demo SPCS Löneprogram passar till flera olika typer av företag och organisationer. Programmet hanterar obegränsat antal anställda och obegränsat

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Utbetalning av semesterersättning

Utbetalning av semesterersättning Utbetalning av semesterersättning Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) alternativt vid flera tillfällen per år till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen

Läs mer

Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att anställda som slutar

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Lönelista använder du när du ska betala ut lön till flera mottagare samtidigt. På så sätt återanvänder du de registrerade

Läs mer

Granska bilar (TaxiLogg 2008 Shareware)

Granska bilar (TaxiLogg 2008 Shareware) Granska bilar (TaxiLogg 2008 Shareware) För att underlätta förståelsen av anvisningarna i detta dokument, bör du parallellt starta demoversionen av Taxilogg. Demoversionen öppnas från Windows startmeny

Läs mer

Att komma igång med funktionen Arbetstidskonto

Att komma igång med funktionen Arbetstidskonto Att komma igång med funktionen Arbetstidskonto Inledning Avsättning till arbetstidskontot (Livsarbetstidspension samt Arbetstidspension) kan göras på två sätt, antingen görs en årlig avsättning med en

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Semesterberäkning Allmänna inställningar

Semesterberäkning Allmänna inställningar Semesterberäkning Allmänna inställningar Gemensamt för samtliga semesteravtal är: Semestergrundande anställningstid Den semestergrundande anställningstiden räknas fram genom att antalet kalenderdagar under

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Kort kurs i Fazett Lön

Kort kurs i Fazett Lön Kortkurs för Fazett Lön Löneprogrammet består av två viktiga grunduppgifter: - personal - lönearter Dessa används i löneregistreringen. Genom att lägga in rätt uppgifter så sköts alla regler som t.ex.

Läs mer

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter.

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivarintyg Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivaren är skyldig att på begäran utfärda ett arbetsgivarintyg enligt Lagen om

Läs mer

Retroaktiv lön (Denna rutin ingår i tilläggsmodulen PA-stöd)

Retroaktiv lön (Denna rutin ingår i tilläggsmodulen PA-stöd) Retroaktiv lön (Denna rutin ingår i tilläggsmodulen PA-stöd) Med hjälp av funktionen Retroaktiv lön kan du dels göra själva lönerevisionen, dels beräkna den retroaktiva delen. När löneförhandlingarna är

Läs mer

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

Läs mer

Varför blir det fel vid semesterberäkning?

Varför blir det fel vid semesterberäkning? Varför blir det fel vid semesterberäkning? 1. För några anställda stämmer inte semesterberäkningen. Hur felsöker jag? 2. En anställd kommer inte med i semesterberäkning, varför? 3. Varför blir semesterlönen

Läs mer

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Det beräknas fram betalda dagar som den anställde tjänat in under intjänandeåret samt en semesterlön som utgör 13,2% på semesterlönegrundande rörlig lön

Läs mer

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Det beräknas fram betalda dagar, en semesterlön per dag, som den anställde får vid semesteruttag, och en semesterlön engångsbelopp, uträknat på intjänandeårets

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har bibehållen

Läs mer

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus Schemala tt 6.0 - Export till HOGIA lo n plus Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema och lönetransaktioner från Schemalätt 6.0 till HOGIA Lön plus. Lathunden visar också

Läs mer

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags för semesterberäkning.

Läs mer

ÖVNING LÖN. Detta är en löneuppgift av enklare slag i Sveriges modernaste affärssystem. Efter denna övning ska man ha lärt sig följande:

ÖVNING LÖN. Detta är en löneuppgift av enklare slag i Sveriges modernaste affärssystem. Efter denna övning ska man ha lärt sig följande: ÖVNING LÖN Detta är en löneuppgift av enklare slag i Sveriges modernaste affärssystem. Efter denna övning ska man ha lärt sig följande: 3 Lägga upp ett företag 3 Lägga upp ett arbetsschema 3 Lägga upp

Läs mer

LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning

LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning Semesterberäkning gör du vid intjänandeårets slut för att beräkna semesterförmåner för det nya semesteråret. Hanterar man semester enligt

Läs mer

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 22

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 22 Innehåll Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändra status... 6 Uppräkning av lön... 7 Periodisering... 13 Övrigt i registreringsbilden... 18 Browserrapporter för kontroll... 20 Agresso

Läs mer

Semesterinställningar Golv/Bygg

Semesterinställningar Golv/Bygg Entré Semesterinställningar Golv/Bygg Detta dokument måste gås igenom före ett semesterårsbyte. Alla inställningar kan dock gås igenom löpande under året för en korrekt semesterlöneberäkning och semesterskuldlista.

Läs mer

Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda olika sorters semester?

Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda olika sorters semester? Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda olika sorters semester? Använder du dig av vårt grundregister (Standard/Generellt) är det de här lönearterna du har att välja bland. Det kan vara bra

Läs mer

Självservice Personec P

Självservice Personec P 2013-08-19 Självservice Personec P Manualen finns även att hämta på http://www.mtgskaraborg.se under Löneadministration ALLMÄNT... 2 Vad är Personec självservice... 3 INLOGGNING... 4 INSTÄLLNINGAR... 5

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Semesteravtal 23, Visita

Semesteravtal 23, Visita Semesteravtal 23, Visita Kollektivanställd som faller inom ramen för Visitas avtal ska före sin huvudsemester erhålla det belopp som motsvarar mellanskillnaden mellan ordinarie lön och semesterlön. Med

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Löneuppgifterna presenteras i rapporten i fyra kolumner innehållande arbetare och tjänstemän.

Löneuppgifterna presenteras i rapporten i fyra kolumner innehållande arbetare och tjänstemän. Konjunkturstatistik Syftet med undersökningen är att belysa lönenivån och dess förändring över tiden inom den privata sektorn. Statistiken används främst vid konjunkturbedömningar och som underlag vid

Läs mer

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 1 Innehållsförteckning Innehåll Allmän funktionalitet... 4 Roller... 4 Filter... 4 Kolumner... 5 Sortering... 5 Profiler... 6 Exportera... 6

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtalet följer SIF/Almegas tjänstemannaavtal. Avtalet innebär att du tjänar in semestern året innan du kan ta ut den. Intjänandeåret

Läs mer

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12 Innehåll Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändra status... 6 Uppräkning av lön... 7 Övrigt i registreringsbilden... 9 Browserrapporter för kontroll... 10 Agresso Planering - Kostnads-

Läs mer

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT... 3 2. BR-BILAGOR... 4 2.1 STARTFLIKEN BALANSKONTON... 4 2.2 SPECIFIKATIONER TILL BILAGA...

Läs mer

Uppdatera semesterdagar/timmar

Uppdatera semesterdagar/timmar Uppdatera semesterdagar/timmar För dig som har innevarande år som intjänandeår, finns en rutin för att kontinuerligt uppdatera betalda semesterdagar i anställdaregistret. Denna rutin bör utföras i direkt

Läs mer

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade

Läs mer

Sysselsättningsjusterad Månadslön vid uttag semester

Sysselsättningsjusterad Månadslön vid uttag semester Sysselsättningsjusterad Månadslön vid uttag semester Enligt den nya semesterlagen 2010-04-01 skall värdet på sparade semesterdagar inte längre ta hänsyn till sysselsättningsgrad för respektive intjänandeår.

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

Manual till Tims löneprogram Version 2

Manual till Tims löneprogram Version 2 Manual till Tims löneprogram Version 2 Fliken Inmatning använder du för att mata in huvuddelen av all information som skall behandlas av löneprogrammet. Du kan endast knappa in information i de vita cellerna.

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Schemahantering i Personec P

Schemahantering i Personec P Schemahantering i Personec P Manual för chef och chefsstöd Från och med uppgradering hösten 2017 får systemet för hantering av schema nytt utseende 170901/AB Sida 2 av 15 Innehåll Innehåll... 2 Skapa nytt

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Arbetsgivardeklaration mot ackumulatorvärden Avstämningar inför årsskiftet nr 1 Avstämningar inför årsskiftet forts nr 1 Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Beräkning av retroaktiv lön

Beräkning av retroaktiv lön Beräkning av retroaktiv lön Funktionen Retroaktiv lön används när anställda fått en förändrad månadslön eller timlön tillbaka i tiden och du vill ha hjälp att räkna ut mellanskillnaden som den anställde

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Denna manual beskriver hur leverantörsutbetalningar fungerar i Rebus. Det finns från och med version 218 (januari 2015)

Läs mer

Hogia skatt. installationsanvisning

Hogia skatt. installationsanvisning installationsanvisning Hogia skatt Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 3: Ljud, del 1 Innehåll Ladda ner Audacity och hjälpprogrammet LAME 3 Installera Audacity och LAME 7 Spela in med Audacity 9 Spara och exportera i MP3-format 11 Ladda upp

Läs mer

Bruksanvisning Bläckfisken USB

Bruksanvisning Bläckfisken USB Bruksanvisning Bläckfisken USB Kontaktanslutning till datorer och pekplattor Tel/Fax.: 013-712 70 Östra Harg Torpängen 585 91 Linköping E-post: info@hargdata.se Hemsida: www.hargdata.se Innehållsförteckning:

Läs mer

Semesterårsskifte Löpande semesterår

Semesterårsskifte Löpande semesterår Semesterårsskifte Löpande semesterår Inledning Här beskrivs hur du genomför ditt semesterårsskifte, dvs hur du gör en semesterberäkning i programmet så att de nya semesterdagarna genereras. Manualen gäller

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Ulla Johnsson/Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Stängt vid månadsomställning... 2 Logga ut...2 Semesteransökan...

Läs mer

Demohandledning från Scandinavian PC Systems

Demohandledning från Scandinavian PC Systems från Scandinavian PC Systems passar till flera olika typer av företag och organisationer. Programmet hanterar obegränsat antal anställda och företag. Programmet levereras med en färdig löneartstabell som

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT PlanCon Viewer Med PlanCon Viewer kan du som inte har PlanCon öppna PlanCon projekt (*.prj) och skriva ut dessa. Inga ändringar i projektet kan göras. Filtreringar, sorteringar och vissa ändringar i utseendet

Läs mer

Semesterskuld Intjänandeår = Föregående år

Semesterskuld Intjänandeår = Föregående år Semesterskuld Intjänandeår = Föregående år Företagets semesterskuld till personalen måste enligt bokföringslagen redovisas i årsbokslutet. Många företag väljer dock att bokföra semesterskulden en gång

Läs mer

Introduktion till Rapporter. Manual för chef och chefsstöd

Introduktion till Rapporter. Manual för chef och chefsstöd Introduktion till Rapporter Manual för chef och chefsstöd 1 Innehållsförteckning Rapporter... 3 Adresser... 4 Anställningsuppgifter... 5 Semester... 7 Ferier... 8 Uppehåll... 9 Ackumulatorer...10 Avvikande

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Konjunkturstatistik. I rapporten ska uppgifterna fördelas i 3 kategorier: 1. Arbetare timavlönade Löneform: 3 timlön.

Konjunkturstatistik. I rapporten ska uppgifterna fördelas i 3 kategorier: 1. Arbetare timavlönade Löneform: 3 timlön. Konjunkturstatistik För företag som är utvalda att redovisa konjunkturlönestatistik till Statistiska Centralbyrån finns i löneprogrammet rapporten Konjunkturstatistik. Rapporten ska lämnas in senast den

Läs mer

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen.

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. CADCAM-it Toolbox 2011 Installationsanvisning - Installation - Licensregistrerting - Avinstallation 1. Installation Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. Avinstallera

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

COGNIsoft-I Hemmaträning

COGNIsoft-I Hemmaträning 2 1 Introduktion När man har elever, klienter eller patienter i kognitiv träning och använder COGNIsoft-I som ett redskap i träningen, kan det några gånger vara praktiskt att kunna ge eleverna hemuppgifter,

Läs mer

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags

Läs mer

Rapportering till Collectum

Rapportering till Collectum Rapportering till Collectum Tjänstepensionen ITP kompletterar det pensionsskydd vi har genom den allmänna försäkringen och bygger på ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Parterna enades om ett

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik, löner för landsting

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik, löner för landsting Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik, löner för landsting Syfte Syftet med undersökningen är att månadsvis belysa utveckling av lönenivå, genomsnittlig månadslön,

Läs mer

Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade)

Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade) Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade) Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt

Läs mer

Semesterkassans utfasning, Måleri

Semesterkassans utfasning, Måleri Entré Semesterkassans utfasning, Måleri Som framgått av information från Målaremästarna och Målareförbundet så ska Semesterkassan utfasas för att senare upphöra. Detta innebär bland annat att företagen

Läs mer

Personec Självservice

Personec Självservice Personec Självservice Inloggning: Via intranätet: Öppna upp kommunens intranätsida, där hittar du Personec Självservice på höger sida. Via Internet: Adress: http://pss.falkenberg.se First Class (BUF):

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

Semesteravtal 19, Sammalöneprincipen + rörliga lönedelar

Semesteravtal 19, Sammalöneprincipen + rörliga lönedelar Semesteravtal 19, Sammalöneprincipen + rörliga lönedelar Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags för semesterberäkning.

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Nordea I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Nordea som bank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla

Läs mer

MANUAL. MG-Program Administratör. Maj-Gun Johansson

MANUAL. MG-Program Administratör. Maj-Gun Johansson MANUAL MG-Program 2015 Administratör Maj-Gun Johansson 2015-10-01 1 Innehållsförteckning Hur administratören kommer igång med programmet 2 Hur administratören tilldelar lärare ID-filer och omfördelar elevkonton

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Handelsbanken I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Handelsbanken kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Nyheter i Plåtavtalet 2013-04-01

Nyheter i Plåtavtalet 2013-04-01 Entré Nyheter i Plåtavtalet 2013-04-01 Nedan visas hur man lägger in de nya lönepriserna samt andra förändringar som påverkar lönehanteringen i Entré. Vill man inte göra detta själv kan man boka en lönekonsult

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Avstämning Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna du har lämnat in under året med kontrolluppgifterna du skickar in vid årsskiftet. Kom ihåg

Läs mer

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis.

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis. Kom igång med Swelön Swelön är ett webbaserat lönesystem som utvecklats av Swelön AB. Det används via en internet browser, t.ex. Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Allt du behöver

Läs mer

Självservice för Timanställda

Självservice för Timanställda SOLTAK AB Självservice för Timanställda Självservice HR/Lön 1 Innehåll Information... 3 Inloggning och lösenord... 3 Inloggning inifrån (när du är inloggad i kommunens nät)... 3 Inloggning utifrån (när

Läs mer