Sammanträdesprotokoll. 167 Dnr 2011/KA0295

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll. 167 Dnr 2011/KA0295"

Transkript

1

2 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0295 Yttrande till Regionförbundet över Järnvägens behov av ökad kapacitet förslag på lösningar för åren Informationen noteras till protokollet. Trafikverket har uppdraget av regeringen att utreda behovet av ökad kapacitet i järnvägssystemet fram till Det bedöms angeläget att åstadkomma en effektivare användning av spårkapaciteten, så att den ökade efterfrågan på resor och transporter på järnväg kan tillgodoses med tillfredställande kvalitet. Uppdraget ska redovisas 29 februari 2012 och en delredovisning som omfattar möjliga förändringar inom nationell plan ska redovisas 1 oktober Den 7 juli 2011 fick Vetlanda kommun av Regionförbundet i Jönköpings län en remissversion av rapporten. Kommunen fick möjlighet att bidra med synpunkter och kommentarer som skulle vara Regionförbundet tillhanda senast 19 augusti Vetlanda kommuns synpunkter samt Regionförbundets utkast till yttrande föreligger i bilagor. De synpunkter som skickats till regionförbundet kommer även att skickas direkt till Trafikverket före den 31 augusti 2011, då remisstiden löper ut.

3 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0133 Detaljplan för del av Brogård 5:1, vid Tomashöjden 1, Vetlanda Arbetsutskottets beslut Detaljplan för del av Brogård 5:1, vid Tomashöjden 1, Vetlanda antas. Vid sydöstra fastighetsgränsen till Tomashöjden 1 finns ett område som i den gällande detaljplanen från 2010 är ämnad för gång- och cykelväg. Området ska överföras till fastigheten Tomashöjden 1. Planförslaget innebär att gc-vägen som ännu inte är anlagd istället blir planlagd som industrimark. Möjlighet finns att förlägga gång- och cykelvägen i anslutning till vändplanen i slutet av Tomasbacken. Planområdet är beläget vid Tomasbacken i industriområdet Tomashöjden i den västra delen av Vetlanda centralort, där Östanåvägen korsar Västerleden. Bedömningen är att genomförandet av detaljplanen inte innebär betydande miljöpåverkan i den betydelse som avses i plan- och bygglagen. Behov av någon miljökonsekvensbeskrivning föreligger därför inte. Samråd har skett under tiden 27 juni till och med 15 augusti De synpunkter som inkommit under denna tid har behandlats i Särskilt utlåtande daterat Utdrag: tekniska kontoret

4 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0296 Samarbetsavtal gällande upphandling De fem höglandskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda förlänger nuvarande samarbetsavtal enligt p 5 avtalstid till och med , med justeringar av p 7 ersättning och p 15 avtalsuppföljning samt uppdatering av p 3 kontaktpersoner. Ny utvärdering av samarbetsavtalet görs under våren 2014 för att ta ställning till om nytt avtal ska tecknas. Nu gällande samarbetsavtal inom upphandling mellan höglandskommunerna löpte ut En utvärdering av avtalstiden (3 år) har genomförts av Höglandets affärsstrategiska råd (HAR) och föreligger i bilaga. Utvärderingen visar att en förlängning bör ske. Möjlighet finns att förlänga avtalet med ytterligare 3 år vilket HAR också föreslår.

5 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0297 Halvårsbokslut per den 30 juni 2011 Kommunfullmäktige föreslås godkänna halvårsbokslut per den 30 juni Halvårsbokslut samt prognos per den 30 juni 2011 föreligger i bilaga. Av bokslutet framgår att resultatet för perioden januari till och med juni 2011 uppgår till -11,5 miljoner kronor. En stor förändring i förhållande till förra årets redovisning är att semesterlöneskulden nu redovisas på ett nytt sätt vilket innebär att halvårsresultatet är betydligt sämre än motsvarande period förra året. Det beräknade årsresultatet uppgår till 21 miljoner kronor. Investeringsvolymen uppgår enligt prognosen till 71 miljoner kronor. Koncernresultatet för första halvåret uppgår till 4,8 miljoner kronor. Måluppfyllelsen för de olika verksamhetsområdena redovisas i en särskild sammanställning.

6 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0298 Införande av beslutsstödssystem Vetlanda kommun inför beslutsstöd med Hypergene som leverantör. Syftet med att införa ett beslutsstödssystem är att ge chefer lättillgänglig information om ekonomi, personal och annan verksamhetsrelaterade uppgifter som underlag för styrning av verksamheten. Bättre underlag ska i sin tur leda till förbättringar av verksamheten och lägre kostnader. Ett annat viktigt område är avstämningen av fullmäktiges mål nedbrutna till nämndmål och verksamhetsmål. I en förlängning bör samma system även kunna användas för chefernas prognosläggning. Efter en genomgång av olika leverantörer och deras produkter har man beslutat välja Hypergene som leverantör. 1,5 miljoner kronor är avsatt i investeringsbudgeten för beslutsstödssystem. Ekonomikontoret rekryterar en Controller som fungerar som projektledare för införandet av beslutsstöd- och beställningssystem.

7 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0299 Borgensåtagande Vetlanda Stadshus AB Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Vetlanda Stadshus AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 96,7 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp. Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Vetlanda Stadshus AB:s derivattransaktioner för motparter enligt finanspolicyn till ett totalt högsta om 96,7 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Skärpta rutiner hos Kommuninvest innebär att vi behöver förnya borgensbeslut för våra kommunala bolag och någon ändring i sak har inte skett.

8 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0300 Borgensåtagande Witalabostäder Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Witalabostäder AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 228 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp. Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Witalabostäder AB:s derivattransaktioner för motparter enligt finanspolicyn till ett totalt högsta om 228 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Skärpta rutiner hos Kommuninvest innebär att vi behöver förnya borgensbeslut för våra kommunala bolag och någon ändring i sak har inte skett.

9 Sammanträdesdatum Dnr 2010/KA0468 Borgensåtagande AB Vetlanda Industrilokaler Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för AB Vetlanda Industrilokalers låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 82,5 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp. Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för AB Vetlanda Industrilokalers derivattransaktioner för motparter enligt finanspolicyn till ett totalt högsta om 82,5 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Skärpta rutiner hos Kommuninvest innebär att vi behöver förnya borgensbeslut för våra kommunala bolag och någon ändring i sak har inte skett.

10 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0301 Yttrande över Likvärdiga förutsättningar för den kommunalekonomiska utjämningen (SOU 2011:39) Kommunstyrelsen ställer sig bakom yttrandet översyn av den kommunala utjämningen, SOU 2011:39 som är likalydande för Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Mullsjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo kommuner. Yttrandet överlämnas till finansdepartementet. Vetlanda kommun har möjlighet att yttra sig över den statliga Utjämningskommittén.08 som har avlämnat sitt förslag till revidering av den kommunalekonomiska utjämningen (SOU 2011:39). Yttrandet ska vara inlämnat senast den 15 september I Jönköpings län överlämnar 12 av de 13 kommunerna likalydande yttranden över likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen. Förslag till yttrande föreligger i bilaga.

11 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0270 Samråd över verksamhetsplan och budget 2012 Regionförbundet Kommunfullmäktige föreslås godkänna förslag till verksamhetsplan och budget för Regionförbundet i Jönköpings län Regionstyrelsen överlämnar förslag till verksamhetsplan och budget 2012 (enligt Regionförbundets s beslut ) för samråd inför beslut för Regionstyrelsens sammanträde , bilaga. Vetlanda kommuns avgift uppgår för 2012 till totalt kronor.

12 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0065 Ansökan om lån B-net Vetlanda kommun förskotterar kommunens finansiering i projektet kronor och i övrigt avslås låneansökan. Utbetalning görs när bevis kan lämnas om att bidrag från länsstyrelsen beviljats. B-Net ekonomisk förening ansöker om ett kommunalt lån på 4,5 miljoner kronor för att finansiera bredbandsutbyggnad i Bäckaby socken i väntan på utbetalning av EU-medel. Som säkerhet lämnas beslut om EU-bidrag på motsvarande belopp. Vetlanda kommun ska bidra med kronor till finansiering av projektet. Kommunen ska inte bedriva bankverksamhet och därmed begränsas möjligheten till förskottering av kommunens finansiering. Kommunal borgen lämnas normalt endast till de kommunala företagen. Fler ansökningar om bidrag för utbyggnad av bredband förbereds vilket gör att frågan är av principiell betydelse. I dagsläget är finansieringen av projektet från länsstyrelsen inte klar vilket gör att inga medel kan utbetalas förrän finansieringen är klar. Yrkanden Jan Johansson (VF) föreslår att Vetlanda kommun förskotterar kommunens finansiering i projektet med kronor i övrigt avslås låneansökan. Utbetalningen görs när bevis kan lämnas om att bidrag från länsstyrelsen beviljats. Gunilla Hjelm (C) och Tommy Bohman (S) tillstyrker Jan Johanssons förslag.

13 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0302 Revidering av finanspolicy för Vetlanda kommun Kommunfullmäktige föreslås godkänna revidering av Vetlanda kommuns finanspolicy i enlighet med bifogat förslag daterat Nu gällande finanspolicyn med riskinstruktion antogs av kommunfullmäktige Finanspolicy anger övergripande regler för hur finansverksamheten i kommunkoncernen ska bedrivas och rapporteras. Detaljerade riktlinjer för det finansiella risktagandet återfinns i riskinstruktionen. Reviderat förslag till placerings- och finansieringspolicy har upprättats och föreligger i bilaga.

14 Sammanträdesdatum Dnr 2010/KA0321 Finansiering/borgen för Vetlanda Energi och Teknik AB:s investering i kraftvärmeverk Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Vetlanda Energi och Teknik AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 685 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp. Fullmäktige föreslås vidare besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för Vetlanda Energi och Teknik AB:s derivattransaktioner för motparter enligt finanspolicyn till ett totalt högsta belopp om 685 miljoner kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Vetlanda kommun som alternativ till borgen kan låna ut maximalt 316 miljoner kronor till Vetab alternativt Vetabs leasegivare förutsatt att leasegivaren pantsätter leasingavtalet till kommunen så att motpartsrisken blir Vetab. Om Upplåning för utlåning blir aktuell höja kommunens låneram från 50 miljoner kronor till 370 miljoner kronor. Kommunfullmäktige godkände Vetabs planerade investering i nytt kraftvärmeverk. Det totala finansieringsbehovet inklusive tilläggsinvesteringar beräknas efter att merparten av anbuden inkommit uppgått till 316 miljoner kronor. I förhållande till tidigare beslut behöver borgensramen därmed höjas. För att skapa viss marginal, höjs ramen med 45 miljoner kronor till 685 miljoner kronor. Upphandlingen av den kortfristiga finansieringen är avslutad. Upphandlingen av den långfristiga finansieringen har påbörjats och kommer att omfatta den långfristiga finansieringen i form av lån alternativt leasing. För att uppnå lägsta möjliga räntekostnad förutsätts att Vetlanda kommun lämnar borgen för Vetabs förpliktelser gentemot finansiärerna. Alternativt att Vetlanda kommun lånar upp motsvarande belopp för vidare utlåning till Vetab alternativt dess leasingsfinansiär. Volymen för borgen alternativt lån kan därmed bestämmas till maximalt 316 miljoner kronor.

15 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0303 Mottagare av 2011 års utmärkelse Hedersplats Vetlanda Arbetsutskottets beslut Nils Bouveng och Lars Bergenhem tilldelas utmärkelsen 2011 års Hedersplats Vetlanda. Utdelning av utmärkelsen ska om möjligt ske i samband med Lejondagen den 24 september avgör varje år om utdelning av utmärkelsen Hedersplats Vetlanda ska ske eller inte och vem eller vilka som i så fall ska bli årets mottagare. Ett nomineringsförfarande har genomförts där allmänheten har fått möjlighet att föreslå kandidater under ett antal veckor. Mottagaren ska ha gjort Vetlanda känt i positiv bemärkelse eller gjort en stor insats för kommunen och dess invånare. Personen ska också vara född i eller länge varit verksam i Vetlanda kommun. Årets nomineringsförfarande har visat att flest nomineringar erhållits av dels Nils Bouveng och Lars Bergenhem, Sapas grundare och dels Lina Sandell, känd psalmdiktare. Yrkanden Tommy Bohman (S) föreslår att utdelningen av årets utmärkelse sker i samband med Lejondagen den 24 september Utdrag: Inge Gustafsson tekniska kontoret

16 Sammanträdesdatum Dnr 2011/KA0283 Programförslag vid besök från Hovet Arbetsutskottets beslut Fyra förslag överlämnas till länsstyrelsen: 1. läxläsningsprojektet i bostadsområdet Kantarellen 2. Jan Ekström, möbelsnickare 3. 6 servicelägenheter samlade med kvarterslokal och framarbetat av en föräldrarförening (OLIV) 4. därutöver påminns om kommunens gåva till Kronprinsessparet, en personlig guidad visning av naturreservatet Högarp Länsstyrelsen har i en skrivelse till kommunen framfört önskemål om lämpliga programpunkter vid ett eventuellt besök av hela eller delar av Kungafamiljen under Förslagen ska vara insända senast den 31 augusti Länsstyrelsen ska vidarebefordra tre förslag per län till Hovet. Utdrag: Länsstyrelsen i Jönköpings län

17 Sammanträdesdatum Dnr Kurser och konferenser Arbetsutskottets beslut Följande inbjudning noteras till protokollet: Juridik för kommunägda företag 7 november 2011, Stockholm Kommunakuten AB

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket Arende Vimmerby kommun www.vimmerby.se Kommunstyrelseförvaltningen TJG TJÄNSTESKRIVELSE 2012-06-16 Diarienummer 19912011/370 Id 2012.1826 1(1) Kommunstyrelsen Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

~ TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 11 (37)

~ TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 11 (37) RÄDESPROTOKOLL S~\AN Samman trä desdatum ~ TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 11 (37) KOMMUNSTYRELSEN s 83 DnT 282/11 Finansiering/borgen för Tranås Energi AB:s i n vest:2r~!'lg i kraftvär. everk, ksau 112

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Ingemar Sturesson Tommy Bohman (jäv 149) 13.35-14.05 Agneta Lindberg Ejlon

Läs mer

Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41

Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-02-05 45 Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 februari 2013 kl. 14.30 15.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Mats Hugosson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Beslut kommunstyrelsens sammanträde Sävsjö tisdag 7 juni 2016

Beslut kommunstyrelsens sammanträde Sävsjö tisdag 7 juni 2016 1(5) Beslut kommunstyrelsens sammanträde Sävsjö tisdag 7 juni 2016 Besök Tid Ärende Urban Blücher 13.40 18 Ola Rosander 14.00 5 Bert Runesson 14.45 17 1. Val av protokolljusterare samt tid och plats för

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-10-29 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.55 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C) 2018-10-03 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-07 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 7 januari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 2 Riktlinjer

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-11-01. Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet.

Sammanträdesdatum 2010-11-01. Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet. m '""-"< z - -..., KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-01.,~ TRANAs KOMMUN 200 Dnr 418/10 Budget 2012, ksau 173, ks 158 Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet. För finansiering av

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-01-17 2 KS 1 Dnr 2011.291-37 Verksamhetsplan 2012 för Energi- och klimatrådgivning för Lessebo kommun För att öka kännedom om energi- och klimatrådgivarnas verksamhet i kommunen kräver

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Borgen för Salabostäder AB

Borgen för Salabostäder AB AMMANTRÄDEPROTOKOLL KOMMUNTYRELEN sammanträdesdatum Kf?:s 30 (34) 2012-04-12 N7: 22 2012 90 Borgen för alabostäder AB Dnr 2012/53 INLEDNING alabostäder AB har i protokoll daterat 2012-03-05 rekommenderat

Läs mer

Uppdatering av finanspolicyn för kommunkoncernen Stockholms stad

Uppdatering av finanspolicyn för kommunkoncernen Stockholms stad Utlåtande 2014:91 RI (Dnr 023-1152/2014) Uppdatering av finanspolicyn för kommunkoncernen Stockholms stad Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Finanspolicy för kommunkoncernen

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

FINANSPOLICY. Färgelanda kommun. Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, , Diarienummer

FINANSPOLICY. Färgelanda kommun. Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, , Diarienummer FINANSPOLICY Färgelanda kommun Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, 2013-12-11, Diarienummer 2013-605 1. Finanspolicyns syfte Denna finanspolicy anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom

Läs mer

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningskontoret 2015-01-13 Dnr Ks 2015-89 Marcus Wahlström Kommunstyrelsen Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, tjänstgörande ersättare Ritva

Läs mer

213 Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2016:513)

213 Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2016:513) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1(2) 213 Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2016:513) Beslut Förslag till kommunfullmäktige:

Läs mer

272 Extra ärende - Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2018:435)

272 Extra ärende - Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2018:435) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(2) 272 Extra ärende - Upplåning för Eskilstuna kommun samt utlåning och borgen till kommunala företag (KSKF/2018:435) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Innehåll. Protokoll 2015-11-05 2 av 2

Innehåll. Protokoll 2015-11-05 2 av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 51 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 52 Upphandling ärendehanteringssystem 4 53 Finansiell profil 2012-2014 5 54 Vaxholms stads finansiella verksamhet 2015

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-03-26 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2013-02-26 7 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-20.45 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Ulf Fransson, sekreterare i regionbildningskommittén, 19.00-20.10 David Svenn

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-03-26 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

Kommunfullmäktiges sammanträde- kompletterande handlingar

Kommunfullmäktiges sammanträde- kompletterande handlingar Vimmerby kommun www. vimmerby.se Kornrnunstyrelseförvaltningen, Kansliavdelningen TIG KUNGÖRELSE 2013-01-23 1(1) Kommunfullmäktiges sammanträde- kompletterande handlingar Tid Måndagen den 28 januari 2013,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. 195 Dnr 2011/KA0356

Sammanträdesprotokoll. 195 Dnr 2011/KA0356 Sammanträdesdatum 2 195 Dnr 2011/KA0356 Detaljplan för fastigheterna Björkö 3:2, 3:3, 3:4 och 3:6, Björköby. Almvägen 3-7 och Björkmossevägen 1. Arbetsutskottets beslut Tekniska kontoret får uppdraget

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg 0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 89 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg RS170298 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

FINANSPOLICY. Simrishamn kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 201X-XX-XX, Y

FINANSPOLICY. Simrishamn kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 201X-XX-XX, Y FINANSPOLICY Simrishamn kommun Antagen av kommunfullmäktige, 201X-XX-XX, Y 1. Finanspolicyns syfte Denna finanspolicy anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom kommunen ska bedrivas. Med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2 Musik I samband med dagens sammanträde underhåller följande elever från den kommunala musikskolan: Oskar Fransson och Filip Karlsson trumpet Anton Nilsson och Daniel Johansson trombon.

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 216-12-1 kl. 8.3-11.25 Plats: Regionens hus sal B 11 Stöd till anläggning av kanalisation för bredband Diarienummer: RJL 216/3511

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-23. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-01-23. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-23 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 23 januari 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-08-13 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-12-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Carina Albertsson (S) Lilian Olsson (S) Bitte Lindberg

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Tid 13.00 15.00 ande ledamöter Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare 25 27. Gudrun Sjödin, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. 212 Dnr 2011/KA0360

Sammanträdesprotokoll. 212 Dnr 2011/KA0360 Sammanträdesdatum 2 212 Dnr 2011/KA0360 Avsiktsförklaring KomHem vård, omsorg och rehab nära dig, Jönköpings län s förslag till kommunfullmäktige Avsiktsförklaring gällande KomHem vård, omsorg och rehab

Läs mer

Ramborgen för Munkedals Vatten AB

Ramborgen för Munkedals Vatten AB sida 1 2012-12-04 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Ramborgen för Munkedals Vatten AB Bakgrund Munkedals Vatten AB (MVAB) är ett aktiebolag som till 100 % ägs av Munkedals kommuns och som kommer att

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 28 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 29 Tertialbokslut 1 med helårsprognos 4 30 Ramärende 2018-2020 5 31 Vaxholms stads finansiella verksamhet 2017 6-8 32 Förslag

Läs mer

Finanspolicy i Hällefors kommun

Finanspolicy i Hällefors kommun Finanspolicy i Hällefors kommun 2(4) Enligt kommunallagen ska kommunerna förvalta sina medel på ett sådant sätt att kravet på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses. För att uppfylla kommunallagen

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C). 2018-03-12 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C).

Läs mer

Finanspolicy. Vara kommun. Antagen av kommunfullmäktige

Finanspolicy. Vara kommun. Antagen av kommunfullmäktige Finanspolicy Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-27 104 Innehåll 1 Finanspolicyns syfte... 2 2 Finansverksamhetens mål... 2 3 Organisation... 2 3.1 Finansiell samordning... 2 3.2 Koncernkonto...

Läs mer

VÄRNAMO STADSHUSKONCERNEN VÄRNAMO STADSHUS AB FINNVEDSBOSTÄDER AB VÄRNAMO ENERGI AB VÄRNAMO KOMMUNALA INDUSTRIFASTIGHETER AB FINANSPOLICY

VÄRNAMO STADSHUSKONCERNEN VÄRNAMO STADSHUS AB FINNVEDSBOSTÄDER AB VÄRNAMO ENERGI AB VÄRNAMO KOMMUNALA INDUSTRIFASTIGHETER AB FINANSPOLICY VÄRNAMO STADSHUSKONCERNEN VÄRNAMO STADSHUS AB FINNVEDSBOSTÄDER AB VÄRNAMO ENERGI AB VÄRNAMO KOMMUNALA INDUSTRIFASTIGHETER AB FINANSPOLICY kkfn 1 Ramar och riktlinjer för företagens finansverksamhet Finanspolicy

Läs mer

Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518

Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-08-07 109 Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.05 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson, jäv 255 Jan Johansson Ingemar Sturesson Ritva Hermanson, tjänstgörande ersättare

Läs mer

FINANSPOLICY. Gnosjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 2012-12-20, 147

FINANSPOLICY. Gnosjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 2012-12-20, 147 FINANSPOLICY Gnosjö kommun Antagen av kommunfullmäktige, 2012-12-20, 147 1. Finanspolicyns syfte Denna finanspolicy anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom kommunen skall bedrivas Med

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-02-09 15:00 Plats: Bella Rosa, Rosenlunds vårdscentrum 5 Projektbeslut Bridging the gap Diarienummer RJL 2015/2559 Vid protokollet

Läs mer

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF)

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 maj 2016 25 Paragraf Diarienummer KS-2016/1252.186 Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens

Läs mer

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad Sida 1 (5) 2018-12-19 kommunkoncernen Stockholms Denna bilaga gäller från och med den 1 januari 2019 enligt beslut från kommunstyrelsens ekonomiutskott den 19 december 2018 och ersätter bilaga A till finanspolicy

Läs mer

Finanspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2014-01-27 8. Vimmerby kommun 1/12 Finanspolicy 2014-01-27

Finanspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2014-01-27 8. Vimmerby kommun 1/12 Finanspolicy 2014-01-27 Antagen av kommunfullmäktige 8 Vimmerby kommun 1/12 1. ns syfte Denna finanspolicy anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom kommunen skall bedrivas. Med finansverksamhet avses likviditetsförvaltning

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Ritva Hermanson, tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 89 Dnr KS/2018:139. Borgensramar för Bostadsbolaget

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 89 Dnr KS/2018:139. Borgensramar för Bostadsbolaget Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-05-14 1 (2) Sida 89 Dnr KS/2018:139 Borgensramar för Bostadsbolaget Bakgrund Mjölby kommun har sedan 2005 haft fastställda borgensramar

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-02-08 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 8 februari 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-02-08 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 8 februari 2010, klockan 13.00 15. 2010-02-08 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 8 februari 2010, klockan 13.00 15.15 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.00 Beslutande Tommy Bohman ordf. (S) jäv 179, Klas Håkanson (M) ordf. 179, Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF), Ingemar Sturesson (KD)

Läs mer

Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga

Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga 2015-09-22 Regionledningskontoret Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga Protokollsutdrag från regionstyrelsens sammanträde 2015-08-18 Tjänsteskrivelse 2015-06-05 Motion

Läs mer

Ej verkställda beslut och domar samt avslag trots bedömt behov

Ej verkställda beslut och domar samt avslag trots bedömt behov Ej verkställda beslut och domar samt avslag trots bedömt behov MEDDELANDE NR 2003:27 Titel Författare Ej verkställda beslut och domar samt avslag trots bedömt behov Iris Dovrén-Råsbrant Beställningsadress

Läs mer

Kommunal författningssamling för Stockholm

Kommunal författningssamling för Stockholm Bilaga 2 Kommunal författningssamling för Stockholm Utgiven av stadsledningskontoret 2014:17 Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 26 september 2014 (Utl 2014:91)

Läs mer

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad Sida 1 (5) 2017-12-13 kommunkoncernen Stockholms Denna bilaga ersätter bilaga A till finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms som fastställdes den 23 augusti 2017 (Dnr 189-34/2017). 1. Generella principer

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-05-28 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Företagsamheten 2017 Jönköpings län

Företagsamheten 2017 Jönköpings län Företagsamheten 2017 Jönköpings län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Sammanträdesdatum. 159 Dnr 542/14. Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för ärendet.

Sammanträdesdatum. 159 Dnr 542/14. Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för ärendet. ' m ~ TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 7 (32) ~ KOMMUNSTRYRELSENS AU SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 159 Dnr 542/14 Budget 2016 Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för ärendet. Budgetberedningens

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-1271 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2017 Föredragande

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om systematisk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2009-01-13 Ärendelista Sid nr Justering...2 526 Information om arenor för idrott och kultur...3 527 Information om översyn renodla penningströmmarna mellan kommunen och Stadsbacken

Läs mer

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648 Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 2012-12-03 270 560 Dnr 12.720-04 deckf21 Borgen och lån 2013 Ärendebeskrivning För att tillmötesgå kommunens kreditgivare behöver

Läs mer

Bilaga 1. Protokollsutdrag styrelsen 43/05 med bilaga 2. Finanspolicy, slutversion 2005-11-24

Bilaga 1. Protokollsutdrag styrelsen 43/05 med bilaga 2. Finanspolicy, slutversion 2005-11-24 PROTOKOLL DATUM DIARIENR REGIONFULLMÄKTIGE 2005-11-24 05-128 24 Finanspolicy för Regionförbundet Sörmland Bakgrund Styrelsen för Regionförbundet Sörmland har lämnat bilagda förslag till finanspolicy för

Läs mer

Utökat förstudiemedel för innovationer i företag

Utökat förstudiemedel för innovationer i företag Tjänsteskrivelse Regionledningskontoret Regional utveckling Karolina Borg Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Utökat förstudiemedel för innovationer i företag Förslag till beslut: Bevilja

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad

Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad STADSLEDNINGSKONTORET FINANSAVDELNINGEN Bilaga 5 Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad 1. Generella principer (finanspolicyn) anger ramar för finansverksamheten i kommunkoncernen, dvs. Stockholms

Läs mer

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad

Bilaga A till Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad Sida 1 (5) 2016-12-14 kommunkoncernen Stockholms Denna bilaga ersätter bilaga A till finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms som fastställdes 16 mars 2016 (Dnr 189-27/2016). 1. Generella principer

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-11 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman ordf. (S), Klas

Läs mer

Granskning av finansförvaltningen

Granskning av finansförvaltningen REVISIONSRAPPORT 2012-11-06 Sid 1 (3) Kommunfullmäktige Dnr: 12REK2 Handläggare: Gunilla Beckman Ljung Granskning av finansförvaltningen Bakgrund och syfte Kommunfullmäktige beslutar om övergripande riktlinjer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, 14.00-15.50 Beslutande Gunilla Hjelm, ordf, Börje Wilsborn 14.00-15.35 ( 1-12), Dan Ljungström, Klas Håkanson, Maria Stålgren, Ingemar Sturesson,

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 187 Finanspolicy ändring (KS 2013.391) BESLUT Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad

Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av Stadsledningskontoret 2013:24 Finanspolicy för kommunkoncernen Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 2 december 2013 samt beslut av ekonomiutskottet

Läs mer

Finanspolicy. Ekonomi. Mariestads kommun. Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad 2015-01-26

Finanspolicy. Ekonomi. Mariestads kommun. Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad 2015-01-26 Finanspolicy Ekonomi Mariestads kommun Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad 2015-01-26 Innehållsförteckning Finanspolicyns omfattning och syfte... 3 Övergripande mål för den finansiella verksamheten...

Läs mer

Finanspolicy. Antaget av kommunfullmäktige 2010-02-22, 5 Reviderat av kommunfullmäktige 2013-05-06, 24 ÅNGE KOMMUNS FINANSPOLICY 2013-03-06

Finanspolicy. Antaget av kommunfullmäktige 2010-02-22, 5 Reviderat av kommunfullmäktige 2013-05-06, 24 ÅNGE KOMMUNS FINANSPOLICY 2013-03-06 ÅNGE KOMMUNS FINANSPOLICY Finanspolicy Antaget av kommunfullmäktige 2010-02-22, 5 Reviderat av kommunfullmäktige 2013-05-06, 24 Ånge kommuns Finanspolicy Innehåll 1 Omfattning av finanspolicyn...1 2 Övergripande

Läs mer