Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 8, februari-mars 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 8, februari-mars 2015"

Transkript

1 Nr 1-2, juli - augusti 2014 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 8, februari-mars 2015 inom SRS och ser över olika funktioner och processer. Procedurhandboken 2013 talar delvis ett annat språk än de tidigare hanböckerna så det är en av orsakerna till att vi gör en rejäl översyn av SRS och dess uppgifter. I detta arbete är, sedan ett halvår tillbaka, DGE naturligtvis inkopplade. Hållbarhet, uthållighet, processer, kompetens och RI s riktlinjer är några utav de ledord som vi använder oss utav i denna SRS översyn. Kära Rotaryvänner! Det ljusnar ute, solen värmer, blåsipporna blommar och det är vår. Underbart. Vad gör en Rotaryguvernör så här års? Jo om Du bara visste vad mycket det finns att göra för Rotary. Den allra mesta tiden går åt att arbeta med SRS, svensk Rotary service. Den senaste tiden, från Lucia och tills nu så arbetar vi några DG, med IT-frågor och det system som snart kommer. Det är en stor och viktig investering som måste bli bra, trots att den är försenad med mer än ett år. Vi anlitar advokater, jurister, IT-folk, ekonomer för att förstå avtalstexter, specifikationer mm som skrevs på för två år sedan. Här finns mycket att göra, finslipningar, förbättringar mm. Allt detta tar massa tid. Likaså resorna till våra fysiska möten, som vi tror är bättre än telefonmöten. Mötena tar tid men är också viktiga för att riktigt förstå vad det är för IT-system som vi får, vad det kan och när systemet kan börja användas. Mellan två och tre timmar per dag går nog åt till bara telefonmöten med olika personer för att diskutera, faktainformera och söka kunskap. Vi håller också på I lördags den 7 mars hade vi, DITS Christer Wecke och jag det första av två IT-möten för att presentera vårt nya it-system. Tjugo stycket IT ansvariga på klubbnivå. Härligt och effektivt möte. Christer Wecke gör detta med den äran, kunnig och pedagogisk. Du har möjlighet att anmäla Dig till nästa möte som är måndagen den 16 mars kl på Ljungskile folkhögskola. Anmälan görs via distriktets hemsida, under fliken Vårens seminarier. Betalning göres till angivet bankgironummer i samband med anmälan. Välkomna till en givande kväll. I kölvattnet efter distriktskonferensen i november 2014 skickade jag ut en enkät vad just Du som var på konferensen tyckte. Utav ca 180 rotarianer har 58 svarat, detta är ganska bra tycker jag. Mycket positiv feed-back har vi fått avseende konferensen, medan årsmötet fick en del negativ kritik som vi naturligtvis tar till oss och hoppas kunna förbättra svagheterna till nästa årsmöte. I detta sammanhanget vill jag, på förekommen anledning, berätta lite om hur pengarna som Du som medlem betalar in används inom Rotaryvärlden.

2 Medlemsavgiften fördelas på följande sätt: Till SRS går 40 SEK 11 SEK till administration 10 SEK PR 19 SEK till IT Rotary Norden 79 SEK Rotarys Ungdomsutbyte 55 SEK Distriktsavgift 75 SEK Avgift till distriktskonferensen 35 SEK Alltså till SRS och distrikt 284 SEK RI US$ 55 ca 460 SEK (beroende på dollarkurs) Summa 744 SEK exklusive klubbavgiften Det är av stor vikt att vi som rotarianer vet vart pengarna går och jag kan känna rent spontant att det är många ute i klubbarna som inte vet detta om vår ekonomi. Förra lördagen var jag på Rotaract-Posiedons 25 årsjubileum. Jättekul. Vi får slå vakt om våra Rotaractklubbar och jag ser gärna att vi startar en i Borås. Kommer att kontakta borås-klubbarna för mer info. Likaså tittar vi på möjligheten att starta en Interactklubb. Tänk vad kul det skulle vara om vi i vårt distrikt kunde vara aktivare på att stödja unga människor -blivande rotarianer. Vi får börja se om vårt hus och arbeta för att det skall bli ett mer aktivt yrkesnätverk. Utanför mitt hus här i Ljungskile sjunger både koltrast och rödhake, fantastiskt. Det är en gåva att få höra och se våren komma. Lars-Magnus DG distrikt 2360 PS Läs gärna på vad som händer. DS DITS Christer Wecke höll i utbildningen den 7 mars avseende Rotarys nya IT-system. Det hela gicks igenom på ett mycket pedagogiskt och omsorgsfullt sätt. Nästa utbildning om systemet äger rum den 16 mars. Det finns några platser kvar - anmäl på under fliken Vårens seminarier.

3 Mölndal RKs förebyggande tandhälsovårdsprojekt i Rumänien Vid ett besök i staden Arad i västra delen av Rumänien i slutet av 1990-talet konstaterades att skolbarnens tandhälsa var mycket dålig. Mölndal Rotaryklubb beslöt i början av 2000-talet att engagera sig i ett projekt vars syfte var att bidra till bättre tandhälsa för stadens skolbarn. Under första skedet deltog svenska tandläkare, -sköterskor och -hygienister genom insatser i staden. Projektet började i liten skala, men från 2010 när Rotary District 2241 (Rumänien och Moldavien) beslöt att göra det till ett nationellt projekt innefattar det idag 28 städer. Barnen i årskurs 1 genomgår en utbildning i att sköta sina tänder och vi delar ut tandborstar och tandkräm. Från 2012 tillkommer således ca barn per år. Resultaten är mycket goda och kariesförekomsten hos de barn där projektet en gång började är nu nere på samma låga nivå som hos svenska barn. Förutom Mölndal RK och dess medlemar har många andra gett ekonomiskt eller annat stöd till projektet: Radiohjälpen, RF, Distrikt 2360, Västra Götalandsregionen, Rotary District 2241, m fl. Dessutom deltar studenter från tre rumänska odontologiska fakulteter. Projektet har också ett 90-konto ( ) för att visa att det är en seriös satsning. Förra året tilldelades projektet en Global Grant av TRF vilket idag utgör grundfinanseringen i projektet. Från att inledningsvis ha varit ett lokalt Rotaryprojekt som kunde skötas med vänster hand har nu Mölndal RK en särskild organisation för ändamålet. Fyra till fem personer, med bred erfarenhet av tandvård och från arbete dels i projekt och dels från kulturer i andra länder, är engagerade. Projektet drivs numera som ett samarbete med Rotarys District 2241 (Rumänien och Moldavien) och Mölndal RK. Av speciell betydelse för projektets utveckling har varit engagemanget från den tidigare svenske ambassadörens i Rumänien Anders Bengtcén. Vår vision är kunna lämna över projektet till de rumänska myndigheterna, som då upphöjer det till ett nationellt program så alla barn i Rumänien skall få en möjlighet att lära sig hur de ska vårda sina tänder. Göran Hammarskjöld Jörgen Alexandersson En sexårig flickas dåliga tandstatus efter bristfälligt skötta tänder. Glada rumänska barn som fattat vad det går ut på om man vill slippa hål i tänderna.

4 Årets Distriktsbidrag fördelade! Vid sammanträdet 9 december 2014 hade Distriktets Rotary Foundationkommitté att ta ställning till 14 kvalificerade ansökningar om distriktsbidrag. Ansökningarnas ackumulerade belopp var flerfaldigt högre än den ram som stod till förfogande, så kommittén tvingades till prioriteringar som medför att vissa projekt inte får något bidrag alls, och i princip alla övriga inte kan beviljas fullt ut det belopp som äskades. Följande 9 projekt beviljades bidrag: Göteborg RK: Afro Swing for Peace, Maputo Mozambique. Kombinerad fritidslagd undervisning i traditionell dans med förebyggande socialt arbete skapar en sammanhållning som avhåller ungdomarna från att tillbringa fritiden på gatorna. Göteborg-Kungsporten RK: Gasspisar till landsortsbefolkningen i Nakamtenga, Burkina Faso. Inköp och leverans av gasspisar (flaska med spisställning) till kvinnor i byn Nakamtenga. Projektet gynnar hållbar utveckling i området. Kungälv RK: Kulturella sommarjobb, Kungälv/Marstrand, Sverige. Avgångseleverna på musik- och musikalprogrammet erbjuds sommarjobb som leder till medverkan vid sekelskiftesdagarna i augusti Kungälv-Marstrand RK: Vitryskt ungdomsläger, Kungälv, Sverige. Föreningen Kastalakyrkans vitryska sommarläger får hjälp med individuella insatser på plats, värdskap för några frukostar/ luncher samt upprustning av lägrets vitvaror och inventarier. Lerum RK: Anhörigdag, Lerum, Sverige. Projektet riktar sig till personer som vårdar anhöriga med funktionshinder i hemmet. De som vårdar ges möjlighet till erfarenhetsutbyte. Kommunen erbjuder samtidigt relevant avlastning i hemmet. Lerum-Aspen RK: Ruby cup, LungaLunga, Kenya. Utbildning i hygien och hälsa och tilldelning av menskoppar skall underlätta skolgången för unga flickor och vardagen för kvinnorna i LungaLunga. Ljungskile RK: Protected springs i Kenya. Stödet lämnas till samverkan med Rotarys Läkarbank som bygger skyddade vattenkällor. Trollhättan-Strömkarlen RK: Blue Key School i Prag, Tjeckien. Projektet avser utbildning av personalen vid Modry Klinc i kommunikation med personer som har funktionshinder. Åmål RK: Eco-San toilets Makobe School, Kenya. Sanitära förhållanden vid ett center för fysiskt och mentalt handikappade ungdomar förbättras med miljövänliga toaletter som kan separera urin och fekalier. Hans Johansson, ordförande för distriktets Rotary Foundationkommitté hans.eb.johansson@telia.com

5 Nya skyddade källor i Kenya. Källan i Ogero. Projekt Protected Springs i Kenya arbetar vidare. Nu är det aktuellt med två nya byggen, ett i Kochieng och ett i Ogero. Byborna där har som synes på bilderna ovan inte något särskilt smakligt vatten att använda. Nu kommer dessa naturliga källflöden att byggas in bakom en mur och vattnet som sedan kommer ut ur ett rör är filtrerat genom en stor grus- och sandbädd. Det vatten som då kan användas har en otroligt mycket bättre kvalitet. För närvarande är det tre klubbar i vårt distrikt Källan i Kochieng. som samarbetar med Rotarys läkarbank om projektet, Ljungskile, Trollhättan Starkodder och Uddevalla Skansen Rotaryklubbar. Tacksamt bidrag har även erhållits från Rotarys U-fond och distriktets Rotary Foundationkommitté. Projektledare här hemma är Bengt Frisk, Ljungskile RK och på plats i Kenya finns Jacinta Karimi och Daniel Muruka, som båda arbetar för Rotarys läkarbank. I och med att dessa två källor blir klara har projektet nu skyddat 35 källor sedan Skicka gärna in material till månadsbrevet! Bidrag till och inlägg i Guvernörens månadsbrev kan skickas direkt till distriktsredaktören Björn Tellow. Tänk på att skriva kort och kärnfullt! Ju bättre formulerat inlägget är, desto lättare är det att få med det. Bilder emottages också tacksamt. Tänk bara på att dessa måste ha tillräckligt hög upplösning för att det ska se bra ut i brevet. En filstorlek för bilden på lägst 1 till 2 MB (megabyte) är nog ett minimikrav för att det ska se bra ut i DG-brevet. Klistra INTE in bilderna i exempelvis en Wordfil eller ett e-postmeddelande - utan skicka med dem som separata filer! Deadline för nästa utskick är 27 mars och brevet skickas förhoppningsvis ut i månadsskiftet mars - april. Skicka eventuella bidrag till Björn Tellow - bjorn@tellow.se Ansvarig utgivare: Lars-Magnus Olovson, DG Ljungskile Rotaryklubb lars-magnus@olovson.se Redaktör: Björn Tellow Ljungskile Rotaryklubb bjorn@tellow.se

1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar

1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar 1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar Mölndal Rotaryklubbs tandvårdsprojekt omfattar f n ca 12 000 barn i 37 städer - i två världsdelar. Sedan starten och fram till dags dato har dessutom

Läs mer

Här kommer månadsbrevet för november med bland annat litet om distriktskonferensen.

Här kommer månadsbrevet för november med bland annat litet om distriktskonferensen. Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 5, november 2014 Här kommer månadsbrevet för november med bland annat litet om distriktskonferensen. Kära Rotarykamrater! Tänk vad tiden går fort, nu rusar den mot Jul

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Klubb besöken rullar på, i skrivande stund 26 klubbar besökta. Alla klubbar helt olika varandra med det gemensamma att de består av trevliga,

Läs mer

Vänner i Rotary! Tänk vad tiden går fort och då det gäller att använda sig av tiden på bästa sätt. Att vara Rotarian är ett sådant sätt.

Vänner i Rotary! Tänk vad tiden går fort och då det gäller att använda sig av tiden på bästa sätt. Att vara Rotarian är ett sådant sätt. Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 3, september 2014 omgivningen. Planering pågår, men vi behöver alla goda krafter för att genomföra det. Att visa upp Rotary, vårt kontaktnät, vårt yrkesnätverk och vad

Läs mer

Vad gör Rotary? Distrikt 2360 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 9, mars - april 2014. Nr 1-2, juli - augusti 2014

Vad gör Rotary? Distrikt 2360 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 9, mars - april 2014. Nr 1-2, juli - augusti 2014 Nr 1-2, juli - augusti 2014 Distrikt 2360 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 9, mars - april 2014 Vad gör Rotary? Många gånger möter jag människor som frågar mig vad Rotary gör. Försöker då förklara att

Läs mer

Mölndal RKs tandvårdsprojekt, nu i två världsdelar

Mölndal RKs tandvårdsprojekt, nu i två världsdelar Mölndal RKs tandvårdsprojekt, nu i två världsdelar Under läsåret 2014-15 utökas Mölndal Rotaryklubbs tandvårdsprojekt med ca 13 000 barn i två världsdelar. Resultatet hittills är att många barn fått en

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360 Guvernörens månadsbrev nr 9 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust april 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om mars och april samt information om vad som är på gång framöver. Rotary President

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu, äntligen börjar man känna av att våren är på gång, även om det kommit och kan komma en del bakslag så är det ju knoppar på våra träd,

Läs mer

Rotary Distrikt Strategiplan

Rotary Distrikt Strategiplan Rotary Distrikt 2410 Strategiplan 2016-2021 ROTARY Service Above Self RI-president John F. Germ tema 2016-2017 1 Vi sätter Rotaryklubbens medlem i centrum VISION 2021 Rotary är ett vitalt, välsett och

Läs mer

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 TRF-kommittén i Distrikt 2370 PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 Rotary International och Rotary Foundation KLUBB ROTARYS UPPFÖRANDEKOD Som rotarian kommer jag att 1. värna om integritet min egen och

Läs mer

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28 Rotary Foundation: Översikt Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14/28 The Rotary Foundation är fristående men har lagrådet gemensamt med Rotary International TITLE 2 Rotary Foundation ger

Läs mer

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson DG 2016-2017 Nacka RK 23 februari 1905 i Chicago...möttes 4 herrar Lokala projekt De första lokala projekten genomfördes av Rotaryklubben i Chicago1907. Man köpte en ny

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Distrikt 2380 SERVCE ABOVE SELF GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Rotarykamrater! Tiden går fort och det är mycket som händer. Det är fullt med aktiviteter i klubbarna runt om i distriktet.

Läs mer

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag..

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag.. Våra erbjudanden till unga OM DG VORE UNG IGEN, DÅ SKULLE MÅNADSTEMAN VI TAR UPP DE AKTUELLA MÅNADERNA Våra egna erbjudanden ROTARY GLOBAL REWARDS DU MISSAR VÄL INTE FÖRMÅNERNA? Polio Update EN LITEN UPPDATERING

Läs mer

Inbjudan och kallelse PETS 2019

Inbjudan och kallelse PETS 2019 Inbjudan och kallelse PETS 2019 President Elect Training Seminar, Distriktssamråd samt Distriktfondens budgetmöte 6:e april 2019 kl. 8:30-17.00 i Biohuset, Mariefred Vi har härmed nöjet att bjuda in Dig

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev DG Stefan Ericson Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 nr 9 Mars 2013 Rotaryvänner! När jag sitter och skriver detta skiner solen genom fönstret och ger en känsla av annalkande vår. För mig är Mars månad

Läs mer

Rotary President Elect Training Seminar, PETS

Rotary President Elect Training Seminar, PETS Guvernörens månadsbrev nr 8 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust, månadsskiftet februari-mars 2016 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om februari samt information om vad som är på gång

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Rydebo Distrikt 2360 NR 11 Maj 2011 Rotaryvänner! Miniseminarium i Ljungskile Den 17 april träffades över 30 rotarianer i Ljungskile för att delta i det Miniseminarium som guvernör

Läs mer

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ger mig möjligheter att göra så mycket mera gott än vad jag som enskild människa någonsin skulle kunna göra Rotary Foundation etableras formellt

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör.

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. 1 Verksamhetsrapport för året 2014-15 Distrikt 2330 Inledning Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. RI presidentens tema RI president detta år har

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT 2360 året 2013 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT 2360 året 2013 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT 2360 året 2013 2014 Distriktsguvernör Anna-Carin Dettner, Majorna Göteborg Rotary Klubb Året som distriktsguvernör har varit intressant, inspirerande, utmanande och mycket

Läs mer

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll . Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll Inledning Rotarymånaden maj Lagrådet 2016 Distriktets medlemsutveckling Tips på Global Grant Club Visioning Convention i Seoul, Sydkorea Guvernörsskifte i Gränna

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt 236 0

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt 236 0 Guvernörens månadsbrev nr 10 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust maj 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Så glädjande det är med alla genomförda projekt! Vilket engagemang ute i klubbarna! Ditt bidrag

Läs mer

Guvernörens Nyhetsbrev

Guvernörens Nyhetsbrev Guvernörens Nyhetsbrev Distrikt 2400 Nr. 8 juni 2017 Hej alla medlemmar i D-2400! Ängelholm 2017-06-01 Kontaktadresser 2016-2017 Vi börjar närma oss slutet på Rotaryåret 2016 2017. Kvarstår några klubbaktiviteter

Läs mer

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts Preliminär utgåva 2018-10-03 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober 2018 Nynäshamn där havet och livet möts Fotograf Johan Gustavsson Innehåll Utöver detta

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 12 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 12 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 12 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Så är det då dags för mig att författa det sista Guvernörsbrevet för verksamhetsåret 2018-2019. Det gör jag med visst vemod, med en stor

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Välkomna till ett nytt Rotaryår 2012-2013 DG Stefan Ericson Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 nr 1-2 Juli/Augusti 2012 Vi drömde alla om sol och värme och lata dagar vid stranden. Verkligheten blev

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu är det höst! Nästan alla löv har singlat ned och höstvindarna har varit ganska så tuffa av och till i vart fall för oss nära kusten.

Läs mer

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 1 Strategidokument 2017-02-18 Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 Detta dokument skall vara ett redskap för optimering av distriktets resurser, att skapa överblick och vara ett stöd till distriktets

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Oj vad jag en dag kommer att sakna klubb besöken! Jag har i skrivande stund haft förmånen att få besöka 52 av våra 61 klubbar inom Distrikt

Läs mer

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Stödja och stärka klubbarna Främja innovation och flexibilitet i klubbarna Uppmuntra klubbarna att delta i aktiviteter inom olika tjänstegrenar Främja

Läs mer

Rotary Foundation: Bidragsmodell. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &28

Rotary Foundation: Bidragsmodell. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &28 Rotary Foundation: Bidragsmodell Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14&28 Rotarys bidragsmodell fr. 2013-07-01 Prioritering av sex fokusområden Resultatorienterad projekthantering Betonar

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Så är då 2019 års första månad avklarad. Och mycket annat också för den delen, vi har exempelvis fått en regering, inte dåligt! OBSERVERA!

Läs mer

Välkommen till årets PETS i Nacka!

Välkommen till årets PETS i Nacka! ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson Guvernör 2016-2017 KALLELSE med SLUTLIGT PROGRAM President Elect Training Seminar (PETS), Distriktssamråd och Distriktsfondens budgetmöte Välkommen

Läs mer

Mitt år som Distriktsguvernör

Mitt år som Distriktsguvernör Mitt år som Distriktsguvernör 2017-18 Gun Klevås TITLE 1 Medlemsläget i Sverige och D2400 10 av Rotarys 539 distrikt finns i Sverige 521 av Rotarys ca 35 000 klubbar finns i Sverige Sverige Antal distrikt

Läs mer

Här kommer månadsbrevet för oktober något in i november.

Här kommer månadsbrevet för oktober något in i november. Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 4, oktober 2014 Här kommer månadsbrevet för oktober något in i november. Just nu i dessa skälvande minuter pågår ett intensivt förberedande arbete inför Distriktskonferensen

Läs mer

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 10, april - maj 2015

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 10, april - maj 2015 Nr 1-2, juli - augusti 2014 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 10, april - maj 2015 Kära Rotarianer! Så här års kan vi njuta av den fantastiska svenska våren/försommaren. Fågelsång, dofter, skönhet finns

Läs mer

Distrikt 2390, Årsmöte 2018

Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Tid: 17 december 2018 kl. 18.30 21.00 Plats: Hantverksgården, Vellinge Närvarande: 40 rotarianer från 25 klubbar, se bifogad förteckning (Bil 1) 1 Årsmötet öppnas Distriktsguvernör

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 NR 11 maj 2010 DG Eva Persson Vårsolen lyser in genom fönstret och det känns som om vintern äntligen gett vika. Tar min kaffekopp, sätter mig i trädgårdsmöblerna och

Läs mer

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015 Nr 1-2, juli - augusti 2014 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015 Vänner i Rotary! Detta är sista gången som jag skriver till er som DG och jag vill börja med att skriva TACK. Tack för

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld WCP-programmet WCP-programmet utbildar och stärker barn att stå upp som förändrare för medmänsklighet, alla människors lika värde, barnets och mänskliga rättigheter

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

Nyhetsbrev december 2014 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening

Nyhetsbrev december 2014 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening Nyhetsbrev december 2014 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening Ordföranden har ordet Yrkesmentorer inom Rotary Ideell förening möter stort intresse ute i landet! Som vi tidigare berättat om har

Läs mer

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 21 oktober 2017 Foto från www.sabysateri.se Välkomna! Innehåll Utöver detta dokument finns Verksamhetsberättelse för 2016-2017 i separat dokument

Läs mer

president i Rotary Club of Makati Dasmarinas,

president i Rotary Club of Makati Dasmarinas, GUVERNÖRENS MÅNADSBREV DISTRIKT 2360 N o 9 2014 www.rotary.se/d2360 www.governor2360.se VI ÖKAR! I SVERIGE! Jag har förmånen att skicka ut statistik till presidenterna, som visade att vi ökar i medlemskap

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 1-2 juli-augusti 2011 Välkomna till nya Rotaryåret 2011-2012! Nu tar jag över uppdraget som guvernör i Distrikt 2360. Nya Rotaryämbetsmän

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd!

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd! fonden SVENSKA ROTARIANERS FOND FÖR INTERNATIONELLT UTVECKLINGSARBETE Hjälp till självhjälp ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd! Foto: Torgny Carlsson U-fonden

Läs mer

Bakgrund. Bild: Hem för familj med 6 barn i Lifidzi. (Foto: FFBB) Sida: [2]

Bakgrund. Bild: Hem för familj med 6 barn i Lifidzi. (Foto: FFBB) Sida: [2] Global Grant Lifidzi ett samarbete mellan Rotary och FFBB Ett jordbruks- och sanitetsprojekt för ökad växtproduktion och förbättrade sanitära förhållanden i Lifidzi, Angonia distriktet, Teteprovinsen i

Läs mer

Dick Netterlid Ordförande

Dick Netterlid Ordförande Dick Netterlid Ordförande Lars Setterberg Ledamot/sekr Per-Ola Attman Ledamot Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening. Ett projektexempel: Yrkesmentorskap för nyanlända akademiker Bakgrund Höst 2010

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2013-2014

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2013-2014 FONDEN Svenska Rotarianers Fond för internationellt utvecklingsarbete Hjälp till självhjälp ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2013-2014 Hjälp till självhjälp är mottot för den verksamhet som Rotarys U-fond, Svenska

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 5 november 2011 You are a ROTARIAN I can trust you! Så inledde RI Presidentens representant Michael F Webb sitt anförande vid Distriktskonferensen,

Läs mer

Kommittéernas redovisning

Kommittéernas redovisning 5.1 b Verksamhetsberättelses för distrikt 2340, 2018-2019 Kommittéernas redovisning Innehållsförteckning Årsberättelse för a. Förvaltningskommittén (Projekt- och RYLA-kontot) b. Medlemskommittén c. PR-kommittén

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ OCH

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ OCH VÄLKOMMEN TILL MALMÖ OCH DISTRIKTSKONFERENS 2017 10 07 ROTARY LIVE @ MALMÖ LIVE Välkommen till distriktskonferensen i Malmö 2017! Denna dag är som alla vet och har varit med om en höjdpunkt på Rotaryåret

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2012-2013

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2012-2013 fonden SVENSKA ROTARIANERS FOND FÖR INTERNATIONELLT UTVECKLINGSARBETE Hjälp till självhjälp ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2012-2013 45 år av Hjälp till Självhjälp Rotarys U-fond grundades år 1968 på initiativ

Läs mer

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst vision västra götaland det goda livet Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst Visionen gäller för Västra Götaland. Den är

Läs mer

Rotary Internationalin piiri 1410 ry Rotary Internationals distrikt 1410 rf BALANSBOK 30.6.2014

Rotary Internationalin piiri 1410 ry Rotary Internationals distrikt 1410 rf BALANSBOK 30.6.2014 s. 1/6 Rotary Internationalin piiri 1410 ry Rotary Internationals distrikt 1410 rf BALANSBOK 30.6.2014 Bokslut för räkenskapsperioden 1.7.2013-30.6.2014 Innehållsförteckning sivu Balansräkning 2 Resultaträkning

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Årsredovisning Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse

Årsredovisning Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse Till årsmötet i distrikt 2340 2019-010-12 Årsredovisning 2018-2019 Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse Innehållsförteckning a) Verksamhetsberättelse Distriktsguvernören

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld Presentationen skall ge en bild av: - Bakgrunden till Rotary-WCP projektet - Vad är WCP-programmet? - Vad innebär Rotarys engagemang och hur långt har vi hunnit? -

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld 2018-03-17 1 Film från prisceremonin på Gripsholms Slott med barn från Snättringeskolan i Huddinge: www.youtube.com/watch?v=kdnqrle0fus&feature=youtu.be 2018-03-17

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Margareta Magnusson nr 13 Juni 2008 Distrikt 2360 Rotaryvänner! Uppdraget som distriktsguvernör går mot sitt slut. Det har varit ett intensivt rotaryår, innehållsrikt med omfattande

Läs mer

Att vara Rotarian FÖRÄNDRING MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE. i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR

Att vara Rotarian FÖRÄNDRING MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE. i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR Din guide: Att vara Rotarian i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE FÖRÄNDRING ÖVER HELA VÄRLDEN, I VÅRA SAMHÄLLEN OCH ÄVEN I OSS SJÄLVA Rotarys

Läs mer

Gör skillnad ge ett bidrag till bättre miljö plantera ett träd!

Gör skillnad ge ett bidrag till bättre miljö plantera ett träd! Gör skillnad ge ett bidrag till bättre miljö plantera ett träd! 1 - Ian Riseley, Rotary International President 2017-2018, planting a tree when he visited the project site in July. Ian Riseley, Rotarys

Läs mer

End polio now. Guvernörens Månadsbrev. District November Innehåll. Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg

End polio now. Guvernörens Månadsbrev. District November Innehåll. Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg Guvernörens Månadsbrev District 2400 - November 2010 Innehåll Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg End polio now Notiser: Utbildningar genomförda - Utbildningstillfällen 2, 4 och

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm.

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. Distrikt 2400 Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. 1. Årsmötets öppnande. DG Tom Nilsson, Ängelholm-Luntertun RK, hälsade välkommen och

Läs mer

Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1

Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1 Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1 3.000 fkr, kyrkan från 1100-talet, Edsbergs slott från 1600-talet 70.000 invånare störst andel 1-5-åringar av alla kommuner i Sverige Ungdomens

Läs mer

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011 Hejsan Alla Glada Ådror! Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut för. Rotary Distrikt Verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse och bokslut för. Rotary Distrikt Verksamhetsåret Verksamhetsberättelse och bokslut för Rotary Distrikt 2360 802496-6379 Verksamhetsåret 2017-07-01 2018-06-30 Styrelsen för Rotary Distrikt 2360 år 2017/2018 får härmed avge verksamhetsberättelse och årsredovisning

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Orust, månadsskiftet januari-februari Till alla medlemmar i distrikt 2360

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Orust, månadsskiftet januari-februari Till alla medlemmar i distrikt 2360 Guvernörens månadsbrev nr 7 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust, månadsskiftet januari-februari 2016 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om december-januari samt information om vad som

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 NR 1-2 juli-aug 2009 DG Eva Persson Jag vill med några korta rader passa på att hälsa er alla välkomna till det nya verksamhetsåret och ser med glädje fram emot alla

Läs mer

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Rotary Basics www.rotary.org/sv/rotarybasics Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Välkommen till Rotary! Du tillhör nu ett globalt nätverk av frivilliga från företag, yrkesliv och samhället.

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV N GUVERNÖRENS MÅNADSBREV DISTRIKT 2360 NR 1/2 JULI-AUG. 2006 DG MATS HERMANSSON Nytt Rotaryår Nytt Tema Nya funktionärer Efter två händelserika Rotaryår med 100-års jubileum, RI-president från Distriktet

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Lerum Aspen Rotaryklubb

Lerum Aspen Rotaryklubb Verksamhetsberättelse 2010-2011 Styrelsen har under perioden bestått av: President: Inkommande President: Sekreterare: Inkommande Sekreterare: Klubbmästare: Skattmästare: Past President: Inkommande Skattmästare:

Läs mer

Global Grant Lifidzi ett samarbete mellan Rotary och FFBB

Global Grant Lifidzi ett samarbete mellan Rotary och FFBB ett samarbete mellan Rotary och FFBB Jordbruks- och sanitetsprojekt för ökad växtproduktion och förbättrade sanitära förhållanden i Lifidzi, Angoniadistriktet, Teteprovinsen i norra Mocambique. Lifidzi

Läs mer

Nyhetsbrev mars 2015 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening

Nyhetsbrev mars 2015 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening Nyhetsbrev mars 2015 från Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening Ordföranden har ordet Ett spännande möte Yrkesmentorer inom Rotary Ideell förening tar nu ytterligare steg framåt för ett fortsatt professionellt

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN

BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN 1 (8) BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN Rotarys syfte är att verka för tjänandets ideal som grundval för all rättskaffens gärning och särskilt att uppmuntra och främja: 1. Personlig bekantskap som ett medel

Läs mer

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet Överväg följande diskussionsfrågor innan du deltar i distriktssamrådet. Studiepass om att hålla föredrag Hur förbereder du dig inför en presentation? Vilka tips kan

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Tomas Rydebo Distrikt 2360 NR 3 september 2010 Sensommaren har varit skön, men blandad med ruskiga skyfall. Nu verkar det som samtliga klubbar i distriktet kommit igång efter

Läs mer

Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld

Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld 2018-10-21 1 Vi inleder med en film om Kim från Zimbabwe: https://www.youtube.com/watch?v=1rtytx7onvq&t=93s Vi återkommer

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré.

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré. ROSNY TT STENU NGSU ND OKTOB ER 2017 www.sistenungsund.se Facebook/Socialdemokraterna i stenungsund bo.pettersson@stenungsund.se [Type your address] [Type your phone number] [Type your e-mail address]

Läs mer

Rotary International District 2410

Rotary International District 2410 Rotary International District 2410 Distriktskonferens Strand Hotell Borgholm 23-24 oktober 2010 Text: Ulla Strümpel Bild: Kerstin Berggren Rotary International District 2410 Distriktskonferens 23-24 oktober

Läs mer

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna STARTA SCOUTKÅR Så här startar du en lokalförening i Scouterna 2016 Hej! Vad roligt att just du är nyfiken på Scouterna! I det här materialet hittar du information om vad Scouterna är och vilka möjligheter

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Tommys guvernörsbrev #6

Tommys guvernörsbrev #6 Tommy Lekenmyr Guvernör 2018/19 Tommys guvernörsbrev #6 Nytt år, oj vad tiden går, och nya utmaningar för Rotary och oss som medlemmar. Vi har alla en viktig del i arbetet med att göra Rotary mer känt

Läs mer

I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT OKTOBER 2019 i MARIEFRED

I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT OKTOBER 2019 i MARIEFRED I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT 12-13 OKTOBER 2019 i MARIEFRED Foto: Marianne Philp VAD ÄR VÄL EN DAG PÅ SLOTTET? JO, ALLDELES Program ALLDELES OSLAGBAR - DET ÄR JU ÅRETS ROTARYHÄNDELSE!

Läs mer

FRISKTANDVÅRD. En ny betalningsmodell. Magnus Hakeberg. Odontologisk psykologi och folkhälsa Institutionen för odontologi

FRISKTANDVÅRD. En ny betalningsmodell. Magnus Hakeberg. Odontologisk psykologi och folkhälsa Institutionen för odontologi FRISKTANDVÅRD En ny betalningsmodell Magnus Hakeberg Odontologisk psykologi och folkhälsa Institutionen för odontologi Abonnemangstandvård -1991 Göteborg -1998 Värmland -2007 Västra Götalandsregionen -2009

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad.

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. 1. Årsmötets öppnande. DG Christer Harplinger, Halmstad-Gamletull RK, hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Till dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Rotary kan ge. En introduktion till Rotary och Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Detta är Rotary Rotary är en internationell

Läs mer

4H:S NATIONELLA KONFERENS

4H:S NATIONELLA KONFERENS Nominera en 4H:are idag 4H:S NATIONELLA KONFERENS I 25-27 JANUARI 2019 I NORRKÖPING I INSPIRATION LÄGERINSPIRATION MED NORGES 4H MEMBERSKY SKATTJAKT NATUR HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING 4H:S NATIONELLA KONFERENS

Läs mer

Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet

Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet Att gå igenom den här handboken innan du deltar i distriktssamrådet hjälper dig att förbereda dig för din utbildning, som bland annat inkluderar handledda

Läs mer