GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (5) Innerstadsavdelningen S-Dp Klas Groth Tfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (5) Innerstadsavdelningen 2005-08-30 S-Dp 2001-07633-54 Klas Groth Tfn 08-508 27374"

Transkript

1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (5) Innerstadsavdelningen S-Dp Klas Groth Tfn Förslag Detaljplan för del av Norra Djurgårdsstaden (västra delen av gasverksområdet) i stadsdelen Hjorthagen i Stockholm S-Dp BAKGRUND Detaljplanen ingår i det större område som staden identifierat för övergripande stadsomvandling för blandad bebyggelse, stadsutvecklingsområdet Hjorthagen Värtan Frihamnen Loudden. Planen syftar till att möjliggöra i huvudsak ny bostadsbebyggelse på mark som tidigare använts för industriändamål. Detaljplanen ändrar även gällande bestämmelser i Ängsbotten (planområdets södra del) i syfte att anpassa planen till dagens användning. Sammanfattningsvis medger planen bostadsbebyggelse i totalt 13 kvarter omfattande drygt 2000 bostäder. Till planen hör även ytterligare två kvarter i Ängsbotten som medger bebyggelse för centrumändamål. ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan Plansamråd 3 kv 2005 Remiss- och samrådsredovisning 4 kv 2005 Ev vidare bearbetning av förslag 1 kv 2006 Utställning 1 kv 2006 Godkännande 2 kv 2006 Antagande KF 3 kv 2006 Laga kraft 4 kv 2006 Byggstart (bostäder) 2 kv 2007 Första inflyttning 3 kv 2009 Tidplanen avser primärt den norra delen av planområdet. Genomförande av den södra delen är planerad med en tidsmässig senareläggning om ca sex månader. Redovisad tidplan bedöms gälla under förutsättning att inga förändringar sker under planeringsprocessen.

2 2 (5) S-Dp Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Stadsbyggnadskontoret ansvarar för upprättande av detaljplan med tillhörande handlingar. Kontoret ansvarar även för efterföljande bygglovgivning. Avtal och överenskommelser mellan staden och tomträttshavarna upprättas mellan marknämnden och tomträttshavarna. Tomträttshavarna ansvarar för uppförande, drift och skötsel av bebyggelse på kvartersmark. Staden ansvarar för anläggande, drift och skötsel av allmän platsmark. Huvudman för de allmänna gatorna, parker, va-ledningar, el och fjärrvärme är staden genom dess marknämnden, Stockholm Vatten AB respektive AB Fortum Värme. Huvudman för data- och teleledningar är STOKAB och Telia AB. Ovanstående huvudmän svarar för nybyggnad och eventuella ombyggnader av dessa allmänna anläggningar. Avtal Följande avtal har träffats med anledning av den planerade exploateringen av området: Samarbetsavtal med Fortum avseende omlokalisering av gasverksamhet samt tunnelförläggning av kraftledning. Samarbets- respektive genomförandeavtal med Stockholm Vatten avseende ny dagvattenledning genom området. Överenskommelse om bildande av gemensamhetsanläggning för nytt teknikhus mellan Stockholm Vatten, Fortum, Telia och GFK. Förvärv av tomträtterna Ängsbotten 6 och Ängbotten 7. Markanvisningsavtal är under undertecknande med samtliga inblandade 18 byggherrar. Följande kompletterande avtal måste träffas för att planen skall kunna genomföras: Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse, mellan marknämnden och tomträttshavaren. Överenskommelse om inskränkning av tomträtt med tomträttshavaren på Ängsbotten 8. Överenskommelse med Kungliga Djurgårdsförvaltningen om terminalpunkt på Fisksjöäng. Genomförandetid Genomförandetiden för detaljplanen är 10 år. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastighetsbildning Detaljplanen berör fastigheterna Hjorthagen 1:1, Hjorthagen 1:2, Hjorthagen 1:3, Norra Djurgården 1:14, Karantänen 1 och 2 samt Ängsbotten 6-9. Samtliga dessa fastigheter ägs av staden. Norra Djurgården 1:1 ägs av Kronojord och Ängsbotten 8 är upplåten med tomträtt till Martin Olsson Fastigheter AB. I samband med ett genomförande av detaljplanen bildas nya fastigheter genom avstyckning och fastighetsreglering. Dessutom kommer några fastigheter att

3 3 (5) S-Dp ombildas genom fastighetsreglering. En fastighetsplan behöver inte upprättas för ett genomförande av detaljplanen. Servitut och ledningsrätt Fastigheterna Hjorthagen 1:1, 1:2 och 1:3 belastas av en ledningsrätt. Denna rätt avses utgå och ersättas av en rättighet för kraftledning i tunnel. Fastigheten Ängsbotten 6 belastas av en ledningsrätt under mark. Denna rätt avses bevaras. EKONOMISKA FRÅGOR Planekonomi Stora delar av planområdet har tidigare varit upplåten med arrende till Fortum, för bedrivande av gasproduktion. Förhandlingar mellan staden och Fortum har genomförts i syfte att finna en långsiktig lösning för gasförsörjningen i Stockholm som även medger att mark tillgängliggörs för bostadsbyggnation. Ett avtal mellan staden, Fortum och Stockholms Hamn har upprättats och godkänts. I avtalet regleras bl.a tekniska åtgärder för att tillgängliggöra mark samt finansiering av detta. Då gasproduktion pågått i området finns en hel del rester av framför allt kol och koks. Marken måste således renas. Stadens inkomster utgörs av ett tidigare erlagt markreningsbidrag från Stockholm Energi, ett bidrag till markreningen från miljömiljarden samt avgäldsunderlag för mark som upplåtes genom tomträtt. Stadens utgifter utgörs av ersättning till Fortum för förtida upphörande av arrende samt för markförläggning av luftburen kraftledning, av markreningskostnader samt ombyggnad och anläggning av gator och ledningar samt utredningsarbeten. Samtliga dessa utgifter finansieras genom marknämndens budget. Planförslaget medger en utbyggnad om ca 2000 lägenheter ( BTA) vilket ger ett resultat på ca kr per ekvivalent lägenhet. Flertalet tunga investeringar i början av exploateringen driver upp exploateringskostnaden. Dock ligger dessa investeringar även till grund för kommande utbyggnader i området. Oberoende av om det sker en omläggning från stadsgas till flytande naturgas så möjliggör investeringarna en utbyggnad på ca 3000 lägenheter. Detta innebär då ett resultat på ca kr per ekvivalent lägenhet. Ambitionen i projektet är att slutligen uppföra 5000 lägenheter vilket innebär att ett slutligt resultat blir ca kr per ekvivalent lägenhet. Driftsbudgeten för trafiknämnden respektive Östermalms stadsdelsnämnd kommer att påverkas i och med ett utökat skötselansvar. Inlösen För att detaljplanen skall kunna genomföras i sin nuvarande omfattning, behöver överenskommelse upprättas med tomträttshavaren till Ängsbotten 8. Del av fastigheten är, i den planerade exploateringen, tänkt att användas till ny gata. Förhandlingar pågår.

4 4 (5) S-Dp TEKNISKA FRÅGOR Gasproduktion Idag lagras stadsgas i de näraliggande gasklockorna. En förutsättning för byggnation av bostäder är att nuvarande gaslager flyttas och att gasklockorna töms. I enlighet med upprättat avtal mellan staden och Fortum är planeringsinriktningen att gasproduktionen i Hjorthagen skall upphöra och ersättas med naturgas under En ny anläggning för hantering av naturgas planeras lokaliseras till Norra Värtahamnen (Energihamnen). Kraftledningstunnel En förutsättning för byggnation av bostäder i Norra Djurgårdsstaden är att befintlig luftburen kraftledning genom området förläggs i mark. Detaljprojektering av kraftledningstunneln pågår och planeras tas i drift under Inflyttning i de nya bostäderna kan ske först efter det att luftledningen markförlagts. Systemhandling teknisk infrastruktur Staden har genomfört utredningar kring områdets tekniska försörjning. En preliminär systemhandling har tagits fram (dat ) som behandlar försörjning vad gäller el / tele, vatten, avlopp, fjärrvärme och fjärrkyla samt till viss del även gator och park. Gator och mark Framtagen systemhandling inbegriper gatunätets planerade sträckning i området, samt utformningen i övrigt vad gäller gator och allmän plats. Kollektivtrafik I första skedet kommer området att försörjas kollektivt med bussar. Buss 55 planeras även fortsätta att angöra området, med i princip samma sträckning som idag. Busslinje 62 föreslås förlängas och gå igenom området fram till Ropsten. Ropstens tunnelbanestation finns i närheten. Parallellt med arbetet med att ta fram systemhandling för gator och allmän plats har staden i samarbete med SL tagit fram en sträckningsstudie för stadsspårväg genom området. Planeringen möjliggör anläggande av eventuell framtida stadsspårvagn först 2015 då Norra Länken tagits i bruk. Markrening Staden påbörjade utredningsarbete vad gäller markföroreningar, innehåll och val av bästa tillvägagångssätt för rening, för drygt två år sedan. Området är förorenat och behöver renas för att uppfylla kraven för ändrad användning från industriverksamhet till bostäder. En strategi finns fastlagd, som i princip innebär att staden schaktar igenom hela det berörda området ned till en viss nivå. Det schaktade materialet provtas och bedöms utifrån de platsspecifika riktvärden som tagits fram. Antingen kan det återanvändas eller renas på plats alternativt måste det skickas för rening på annan plats eller till deponi. Grundläggningsförhållanden Stora delar av området har tidigare varit havsbotten. Detta tillsammans med det faktum att det finns mycket fyllningar, rester från tidigare gasproduktion, innebär att grundläggningsförhållandena är svåra. I stort sett hela området måste anläggas med påldäck, både kvartersmark och mark för gator och ledningar.

5 5 (5) S-Dp Dagvatten Möjligheterna för ett lokalt omhändertagande (infiltration) av dagvattnet är mycket begränsade, dels mot bakgrund av eventuella föroreningar dels tidigare utfyllnader. Området kommer även till stora delar att pålas. Dagvatten skall istället ledas direkt ut i nytt dagvattennät. Störningar I samband med grundläggning och andra arbeten inom kvartersmark och gatumark skall störningar på omgivningen minimeras med hänsyn till arbetande och boende i närområdet. Gasverksvägen trafikeras idag av genomfartstrafik mellan Ropsten Universitetet / Roslagstull. Temporär bulleravskärmning längs Fiskartorpsvägen för den planerade bostadsbebyggelsen erfordras fram till dess att Norra Länken öppnats (preliminärt ). Befintlig bebyggelse Planområdets södra del var tidigare ett industriområde. Stora delar av de byggnader och anläggningar som fanns där har redan flyttats eller rivits. De som verkade där har omlokaliserats till nya platser. Fortfarande återstår rivningsarbeten, bl.a. på Ängsbotten 7. Befintlig bebyggelse i Ängsbotten 6 och 8 avses vara kvar och utvecklas. I planområdets mitt finns ett område med tre villor från förra sekelskiftet och som uppfördes för tjänstemän inom gasverket. Dessa villor samt Grindvaktarstugan avses bevaras och utgöra del i den framtida stadsdelen genom att ges användningen Q, dvs användningen måste beakta bebyggelsens kulturvärden. Två av villorna är idag bebodda. Den tredje planeras att i en övergångsperiod nyttjas som platskontor. Byggetablering Byggetablering planeras i första hand att ske inom kvartersmark. Det är dock osannolikt att de ytorna kommer att räcka till och arbete återstår således med att skapa en etableringsplan för byggnationen. MEDVERKANDE Upprättandet av planhandlingarna har gjorts av stadsbyggnadskontoret i samverkan med markkontoret (tidigare gatu- och fastighetskontoret). Miljökonsekvensbeskrivningen har arbetats fram av SWECO VIAK. SLUT Arne Fredlund Planchef Klas Groth Handläggare

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Töllstorp 2:1 m fl (Norra delen av järnvägsområdet) Kalmar den 11 augusti 2007 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB Medverkan Planhandlingarna har upprättats av Erik Almquist och Annica Karlsson

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Erikstorp m fl TYFTET Bollebygds Kommun, Västra Götalands län 1: Antagandehandling 2010-01-26 Detaljplan för Erikstorp m fl, TYFTET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

TANUMS KOMMUN. TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18. Detaljplan för bostäder på del av fastigheten

TANUMS KOMMUN. TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18. Detaljplan för bostäder på del av fastigheten TANUMS KOMMUN Detaljplan för bostäder på del av fastigheten TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 (7) INNEHÅLL Organisatoriska frågor

Läs mer

Genomförandebeskrivning - antagandehandling

Genomförandebeskrivning - antagandehandling KS08.865 Detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 5:6, Skola i Gråbo, i Lerums kommun samt upphävande av detaljplan S4 Genomförandebeskrivning - antagandehandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten

Läs mer

DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Stenungsund 1(5) Samrådshandling 2012-11-06

DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Stenungsund 1(5) Samrådshandling 2012-11-06 1(5) Dnr 0546/07 Samrådshandling 2012-11-06 DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området i Stenungsund Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt En genomförandebeskrivning

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom tomträttsfastigheten Gångaren 11 på Kungsholmen till Skanska.

Markanvisning för bostäder inom tomträttsfastigheten Gångaren 11 på Kungsholmen till Skanska. Kontaktperson Monica Almquist Innerstaden Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2006-11-16 Markanvisning för bostäder inom tomträttsfastigheten Gångaren 11 på Kungsholmen

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ny detaljplan för område norr om Storgatan, del av kvarteret Elefanten 1, Bjuvs kommun Dnr 2013.0127 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [6] Plannummer: 54-50 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Kvarteret Tegelstenen i Slagsta, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING LAGA KRAFT 2012-03-30 Botkyrka kommun BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014 Datum Diarienr 2014-01-28 KS/2011:6 Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för bro över Säveån, Yllegatan - Stationsvägen. Partille 13:7, 11:7 m fl. Partille kommun,

Läs mer

Detaljplan för Knaxeröd 1:60

Detaljplan för Knaxeröd 1:60 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2013-03-12 justerad 2013-09-06 Dnr: 2007.1098-314 MBN Antagen av MBN 2013-10-22 208 Laga kraft 2013-11-22 Detaljplan för Knaxeröd 1:60 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen

Läs mer

G ENOMFÖRANDE- BESKRIVNING. Detaljplan för ROSLAGSBANAN, ETAPP 1. Omfattande sträckan Kragstalund-Vallentuna i Vallentuna kommun, Stockholms län

G ENOMFÖRANDE- BESKRIVNING. Detaljplan för ROSLAGSBANAN, ETAPP 1. Omfattande sträckan Kragstalund-Vallentuna i Vallentuna kommun, Stockholms län SAMRÅDSHANDLING G ENOMFÖRANDE- BESKRIVNING Detaljplan för ROSLAGSBANAN, ETAPP 1 Omfattande sträckan Kragstalund-Vallentuna i Vallentuna kommun, Stockholms län Innehåll 1. Allmänt... 3 2. Organisatoriska

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DNR 2013/224 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Del av (laga kraft 2009-09-03) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDE ENKELT PLANFÖRFARANDE 2013-11-26 Laga kraft 2014-02-18, antagen av kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun KS06.305 Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2011-03-18 2 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Mörbylånga kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Mörbylånga kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan och genomförandetid Detaljplanen tas fram enligt plan- och bygglagens regler för normalt planförfarande PBL 5 kap. 20 (1987:10). Ett första samråd

Läs mer

Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59. Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12

Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59. Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59 Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12 Enkelt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom ALVHEM 1:29 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom ALVHEM 1:29 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom ALVHEM 1:29 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-08-27, kompletterad 2011-06-15 Diarienummer: SBN0091/08 Detaljplan för bostäder inom Alvhem 1:29

Läs mer

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för Ludvika gård m.m. i Ludvika enkelt

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län Dnr 2012/264 Tillägg till detaljplan för Stiby 1:107, Gärsnäs, laga kraft vunnen 2010 03 26 Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län Retuscherat

Läs mer

Fastighetsbeteckning: i Marks kommun. Fastighetsägare 1 Pers.nr. Fastighetsägare 2 Pers.nr. Fastighetsägare 3 Pers.nr

Fastighetsbeteckning: i Marks kommun. Fastighetsägare 1 Pers.nr. Fastighetsägare 2 Pers.nr. Fastighetsägare 3 Pers.nr Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning Detta markupplåtelseavtal är tecknat mellan Torestorps Fiber ekonomisk förening org.nr. 769627-1423 (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan nämnda fastighetsägare

Läs mer

2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201. Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18. 1922 års stadsplan (detaljplan) för Eksjö

2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201. Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18. 1922 års stadsplan (detaljplan) för Eksjö 2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201 Samrådshandling Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18 Ändring av DP2 FRM-AKT 06-EKS-24 och DP 18 FRM-AKT 06-EKS-133 1922 års stadsplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Åby mässhall och hotell Västra Götalands län Upprättad 2015-06-09 ANTAGANDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning Detaljplanen ska redovisas de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

Godkännande av exploateringsprogram Bålbroskogen, inklusive markanvisningsavtal gällande del av Rimbo- Tomta 7:1

Godkännande av exploateringsprogram Bålbroskogen, inklusive markanvisningsavtal gällande del av Rimbo- Tomta 7:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Johansson, Exploateringsingenjör Telefon: 0176-716 34 E-post: matilda.johansson2@norrtalje.se Dnr: 2014 KS/ 1773 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Godkännande av

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för delar av fastigheterna Planområdet sett från ovan. Såpkullen 1:1 och 1:2 (Skarphagsleden och Idrottsparken) inom Såpkullen i Norrköping fysisk planering

Läs mer

Del av Hålkedalen 1:7 m fl

Del av Hålkedalen 1:7 m fl Dnr MN/2001-1174 2013-02-25, justerad 2013-06-28 Genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Hålkedalen 1:7 m fl AKT NR 1486-P147 Strömstads kommun, Västra Götalands län Antagen av KF 2013-10-24, Laga

Läs mer

Miljö- och byggnämndens antagande

Miljö- och byggnämndens antagande 1(5) Detaljplan för DEL AV HOVENÄS 1:5 M FL, HOGENÄS HAMN Sotenäs kommun Västra Götalands län Dnr: 2007-1155 Antagen MBN 2009-02-05 6 Laga kraft 2009-08-31 Upprättad 2008-10-23, justerad 2009-01-13 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Turako AB och vid Förgyllda Bägaren 2 till HEBA Fastighets AB. Förslag till beslut. Sammanfattning

Turako AB och vid Förgyllda Bägaren 2 till HEBA Fastighets AB. Förslag till beslut. Sammanfattning Sida 1 (5) 2015-11-16 Handläggare Andris Rozenbachs 08-508 270 25 Till Exploateringsnämnden 2015-12-10 Markanvisning för bostäder i kv Fader Bergström i Hägersten till Skanska Mark och Exploatering Nya

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som reglerar vad såväl enskilda som

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Tillägg till detaljplan

Tillägg till detaljplan Tillägg till detaljplan 1(5) tillägg till detaljplan för del av fastigheten Nordantill 1:5 med närområde (Laxen) inom Nordantill i Norrköping den 13 maj 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2016-06-14,

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

1. Exploateringsnämnden godkänner att köpeavtal tecknas med RoDAB AB rörande försäljning för del av fastigheten Skrubba 1:1 för ca 1,5 mnkr.

1. Exploateringsnämnden godkänner att köpeavtal tecknas med RoDAB AB rörande försäljning för del av fastigheten Skrubba 1:1 för ca 1,5 mnkr. Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Försäljning av mark för industriändamål inom fastigheten Skrubba 1:1 och fastigheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning

PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet i Norrtälje stad.

Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet i Norrtälje stad. 1 1 LEDNINGSKONTORET Mark- och exploatering SAMRÅDSFÖRSLAG 2002-12-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005-02-21 Rev 2005-09-01 Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet

Läs mer

Intentionsavtal angående utveckling av del av fastigheten Ekgården 1:1 för bostäder med Bonava Sverige AB

Intentionsavtal angående utveckling av del av fastigheten Ekgården 1:1 för bostäder med Bonava Sverige AB 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-05-24 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Intentionsavtal angående utveckling av del av fastigheten Ekgården 1:1 för bostäder med Bonava Sverige AB Diarienummer:

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95. Sotenäs kommun. Västra Götalands län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95. Sotenäs kommun. Västra Götalands län Daterad: 2014-02-26 Dnr 2010/1113 Sida 1(8) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95 Västra Götalands län Översiktskarta, planområdet är markerat med streckad röd linje Denna handling innehåller:

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning SPN-323/2011 214 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Blomman 12 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 27 juni 2013 SAMRÅDSHANDLING 2(9) Innehållsförteckning Allmänt...

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT. De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT. De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SVEDJA 6:45, 7:16 MED FLERA SAMT UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR KORSKROGEN

Läs mer

PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08

PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08 PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08 Bygglov krävs för Enligt 9 kap. 2 PB krävs det bygglov för 1.nybyggnad, 2.tillbyggnad, och 3.annan ändring av en byggnad än tillbyggnad, om ändringen innebär

Läs mer

Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område vid kv Orkanen och kv Tjockan i stadsdelen Björkhagen (160 studentlägenheter)

Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område vid kv Orkanen och kv Tjockan i stadsdelen Björkhagen (160 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-03-22 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 5 med närområde inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering Den 17 oktober 2011 reviderad den 5 april 2012 samt den 24 maj 2012

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö 2011-03-02 Dp 5063 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN ANTAGANDEHANDLING 2013-06-05 Dnr: 2013-0012-403 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN ANTAGANDEHANDLING 1(7) PLAN- OCH

Läs mer

Innerstadsavdelningen 2008-05-12 Anna-Stina Bokander tfn 08-508 262 65 anna-stina. bokander@sbk.stockholm. se

Innerstadsavdelningen 2008-05-12 Anna-Stina Bokander tfn 08-508 262 65 anna-stina. bokander@sbk.stockholm. se ck t o F, ú STADSBYGGNADS KONTORET P200'l-07Ë33-54 cenomfönnnnnbeskrrvnrng t(7) Innerstadsavdelningen 2008-05-12 Anna-Stina Bokander tfn 08-508 262 65 anna-stina. bokander@sbk.stockholm. se Dp2001-07633-s4

Läs mer

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Anders Lind, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kumla 3:1076 Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 ALLMÄNT

Läs mer

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18 Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Detaljplan för SJÖDAL, HÅKANKILA 2:36 M.FL Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och

Läs mer

Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser. Jonas Robertsson Lantmäteriet

Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser. Jonas Robertsson Lantmäteriet Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser Jonas Robertsson Lantmäteriet Fastighetsindelningsbestämmelser (FIB) Ersätter fastighetsplanen - Enklare Vad kan regleras med FIB? Fastighetsindelning, servitut,

Läs mer

Bilaga 1a till Lägesredovisning Norra Djurgårdsstaden Lägesredovisning Kolkajen-Ropsten

Bilaga 1a till Lägesredovisning Norra Djurgårdsstaden Lägesredovisning Kolkajen-Ropsten Bilaga 1a till Lägesredovisning Norra Djurgårdsstaden Lägesredovisning Kolkajen-Ropsten Sammanfattning Stadsbyggnadsnämnden kommer att behandla ett start-pm för Kolkajen-Ropsten, en deletapp i Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9526 Erstavik 26:21 (Båthöjdens äldreboende) Delrapport. Projektledare Susanne Skoglund 2009-09-21

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9526 Erstavik 26:21 (Båthöjdens äldreboende) Delrapport. Projektledare Susanne Skoglund 2009-09-21 Delrapport Projektledare Susanne Skoglund 2009-09-21 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Beskrivning av projektet, syfte och mål... 3 3. Status på projektet... 3 4. Redovisning av status i förhållande till

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Markanvisning för bostäder för fastigheterna Vallhunden 7 och Bäverungen 5 i Södra Rågsved till Lelånghus AB i samarbete med Södermalms bygg AB

Markanvisning för bostäder för fastigheterna Vallhunden 7 och Bäverungen 5 i Södra Rågsved till Lelånghus AB i samarbete med Södermalms bygg AB Kontaktperson Britta Eliasson Ytterstad Telefon: 08-508 264 61 britta.eliasson@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-10-27 Markanvisning för bostäder för fastigheterna Vallhunden 7 och Bäverungen 5 i Södra

Läs mer

Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING

Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING Datum 2013-04-29 Dnr 233/2012 1 (6) Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING Samrådshandling Handlingar Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun Detaljplan för verksamheter inom KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun 99B ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidsplan april-maj 2006 ny utställning av detaljplanen

Läs mer

Kollektivtrafikförvaltningen (UL) (bilaga nr. 2) Vår beteckning

Kollektivtrafikförvaltningen (UL) (bilaga nr. 2) Vår beteckning UTLÅTANDE 1(5) Datum Vår beteckning 2016-02-10 KS 2014/36 nr. 190 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag till

Läs mer

Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo centrum i Lerums kommun, etapp 1, östra delen

Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo centrum i Lerums kommun, etapp 1, östra delen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Samhällsbyggnad Mark- och projektenheten Susanne Rosqvist Mark- och exploateringsingenjör 0302-52 14 44 susanne.rosqvist@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal

Läs mer

1. Angående motion om julgran

1. Angående motion om julgran Styrelsens kommentarer med anledning av skrivelse från Marianne Gylling, 38 B, avseende kritik mot vissa av styrelsens beslut (Marianne Gyllings skrivelse bifogas) Marianne Gylling har i sin skrivelse

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta

Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta 2014-08-19 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2014/39-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Antagen av bygg- och miljönämnden 2012-12-12 Laga kraft 2013-01-14

Antagen av bygg- och miljönämnden 2012-12-12 Laga kraft 2013-01-14 Detaljplan för del av Borrsvängen 1 och del av Tostås 2:1 (Hjälmaryds industriområde) Upprättad i augusti 2012 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 107/12 Planområde Antagen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde

Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde Antagandehandling, november 2009 Detaljplaner för Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Koncept 2011-03-02 Samråd Datum: 2011-04-05 FN Diarienummer: 0573/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Södra Heestrand. Tanums kommun

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Södra Heestrand. Tanums kommun 1 (12) Antagen av kommunfullmäktige, Tanums kommun, 2012-10-22 96. Detaljplan för del av YTTERBY S:5 m fl Laga kraft 2013-02-22. Södra Heestrand Tanums kommun Antagandehandling Upprättad 2012-03-14, justerad

Läs mer

Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm

Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN, MÖLNDALS STAD Detaljplan för bostäder m.m inom Syltlöken 1 PM Geoteknik UPPDRAGSNUMMER 2305 747 GÖTEBORG Geoteknik, Göteborg Sweco Skånegatan 3 Box 5397 SE-402 28 Göteborg,

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling Detaljplan för NYA BOSTÄDER I TYFTER Inom Tyfter 1:19 m.fl. Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd

Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd 2a a KOMMUN STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2015-10-19 IFN-2015-0139 Idrott- och fritidsnämnden Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd Förslag till

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivning UTSTÄLLNINGSHANDLING 2012-12-20 Sida 1 av 8 UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan över del av BJÖRKLIDEN 1:22, JUKKASJÄRVI KRONOÖVERLOPPSMARK 1:1 m.fl. Bostäder mm i Björkliden. Kiruna

Läs mer

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 2014-05-20 Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift

Läs mer

Fastighetsbestämning berörande Totten ga:1, Tegefjälls samfällighetsförening

Fastighetsbestämning berörande Totten ga:1, Tegefjälls samfällighetsförening Aktbilaga UT1 Sida 1 Utredning 2015-10-23 Ärendenummer Z14892 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson Ärende Fastighetsbestämning berörande Totten ga:1, Tegefjälls samfällighetsförening Kommun: Åre Län:

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Mellan Ängelholms kommun och Hälsostaden Ängelholm AB har träffats följande

Mellan Ängelholms kommun och Hälsostaden Ängelholm AB har träffats följande Mellan Ängelholms kommun och Hälsostaden Ängelholm AB har träffats följande AVTAL I MARKFRÅGOR M.M. KOPPLADE TILL BADHUSANLÄGGNING INOM HÄLSOSTADEN 1. Parter 1.1 Ängelholms Kommun, org. nr 212000-0977,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2013-10-24 rev 2014-03-06

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2013-10-24 rev 2014-03-06 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2013-10-24 rev 2014-03-06 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ KVARNKULLEN Del av Komarken 1:1 Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Utställningshandling 2014-05-08 Detaljplan för BOSTÄDER I TEGA, YTTERBY Tega 2:5 Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset 442

Läs mer

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Holström Ingrid 2016-06-08 UBN-2016-2488 Håkansson Katarina Utbildningsnämnden Ansvarsfördelning avseende Ungdomsteamets drogförebyggande

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden 2009-10-22

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden 2009-10-22 Gustaf Schneidler Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 263 35 gustaf.schneidler@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-10-22 Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna

Läs mer

FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01. Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29

FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01. Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29 FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01 Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29 Dagen 09:00 Fika 09:15-09:30 Inledning 09:30-12:00 Information och diskussion kring förändringar i PBL Josef Rundström, LST 12:00-13:00

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i väglagen (1971:948); SFS 2005:940 Utkom från trycket den 9 december 2005 utfärdad den 1 december 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 3, 7, 15 17,

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Dessutom finns i ärendet följande handlingar: Grundkarta Fastighetsförteckning

Dessutom finns i ärendet följande handlingar: Grundkarta Fastighetsförteckning Planen vann laga kraft den 10 oktober 2003. 1(5) Detaljplan för Milan 1 m.m. (Ravinvägen), Krylbo Avesta kommun, Dalarnas län Upprättad av Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen 2003-05-20. Dan Ola Norberg

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Jamal Esfahani Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Dnr 2005-BN0541 Antagandehandling Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för Mörby Centrum mm Danderyds kommun Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Igelsta Gård Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2013-12-18 Handlingar Detaljplanen utgörs

Läs mer

Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län. T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G. Handlingar. Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid

Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län. T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G. Handlingar. Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid Underrättelsehandling Dnr: BN 2013/8 215 Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G oktober 2013 Handlingar

Läs mer

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1 KONSEKVENSUTREDNING 1 (5) Kim Reenaas, Verksjurist Generaldirektörens stab 010-168 05 03 kim.reenaas@elsakerhetsverket.se 2015-03-15 Dnr 15EV4062 Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Holkkvarnen 1 i stadsdelen Rinkeby-Kista (restaurang och restaurangskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Holkkvarnen 1 i stadsdelen Rinkeby-Kista (restaurang och restaurangskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Holkkvarnen

Läs mer

Så jobbar VA SYD med Dagvatten i Stadsplaneringen. Annica Lindh VA SYD ( Malmö, Lund och Burlöv)

Så jobbar VA SYD med Dagvatten i Stadsplaneringen. Annica Lindh VA SYD ( Malmö, Lund och Burlöv) Så jobbar VA SYD med Dagvatten i Stadsplaneringen Annica Lindh VA SYD ( Malmö, Lund och Burlöv) Så jobbar VA SYD med Dagvatten och Stadsplanering Kort bakgrund Hur jobbar vi i Malmö? Planarbetet / exploateringsområden

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-09-09 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-01-28, rev 2009-07-06 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för verksamhetsområdet Storsten- Vingelebacke, fastigheterna Tälje 2:45-48 m fl i Norrtälje-Malsta

Läs mer

Torp Köpcentrum, norra delen UNDERÄTTELSEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26.

Torp Köpcentrum, norra delen UNDERÄTTELSEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26. UNDERÄTTELSEHANDLING Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl). Uddevalla kommun och Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA

Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA Dokument nummer Sida/Sidor 1/3 Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA En anläggning av ASTA kräver en koppling till det allmänna vägnätet. Anläggningen har också en övergripande påverkan på transportsystemet

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun Genomförandebeskrivning Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun S 90 Inledning En genomförandebeskrivning ska redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga,

Läs mer

15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten

15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-03-15 LS-LED16-0381-2 15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten

Läs mer

1281K-P146. Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 12/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P146. Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 12/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING PÄ 12/2013a Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) Upprättad 2014-11-07 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (7)

Läs mer

Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar

Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar Regeringsbeslut I:4 2010-09-09 S2010/6418/HS (delvis) Socialdepartementet Sveriges Kommuner och Landsting 118 82 Stockholm Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar

Läs mer

Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING

Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Miljö- och byggnämnden Upprättad i maj 2010 Reviderad i juli 2010 Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Kv Provtagaren Antagandehandling

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2008-02-04 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-01 Laga kraft 2008-05-05 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Läs mer

Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN Antagen SBN 2016-03-08 35 Laga kraft 2016-04-06 Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen

Läs mer