Anteckningar. Ärenden:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. Ärenden:"

Transkript

1 Anteckningar Handikapprådet Tid: kl Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Patrik Sundin (S) Laila Borgrer, (S) till Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg, Hörselskadades förbund, till Inga Markfjärd, Afasiföreningen Anders Hellenäs, Reumatikerföreningen Solveig Hagelin HRF, närvarande ej kallad Mattias Högberg, samhällsplanerare Katrin Lindholm, anhörigsamordnare 2 st skrivtolkar Susanne Berger, (S) Mikael Westberg, (S) från Irene Westlund HSO Annette Borgstedt, Sv Diabetesföreningen Margareta Nord, Synskadads riksförbund Iva-Bell Nilsson, Hjärt-Lungsjukas förening Per-Inge Nyberg, landstinget Ann-Christine Magnusson, socialtjänsten Börje Forslund, bildning Gudrun Strandberg, demenssjuksköterska Anne-Sofi Hedström, sekr Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Per Blomqvist presenterade och instruerade mötet om den nya hörslingan som nu är inkopplad i sammanträdesrum 1 här i omsorgshuset. Lathund kommer att finnas. Vi hälsade en ny ledamot välkommen och gjorde därför en presentationsrunda av alla som var med på mötet. Den nya ledamoten heter Anders Hellenäs och företräder Reumatikerföreningen. 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna med ett tillägg. Mötesdatum 2016: 11/3, 20/5, 16/9 samt 18/11.

2 Sida 2 2. Information från verksamheterna Ann-Christine Magnusson, socialtjänsten Nybyggnationen vid Nybyvägens gruppboende har inflyttningsdatum v 15. Boende har valt tapeter, mattor m.m. Annexgatan i Krylbo som hade planerad inflytt vid årsskiftet blir framflyttat till sommaren Försörjningsstödet ökar lite men det har inte kommit så många ensamkommande barn hittills i år. Info om svårigheten att rekrytera socialsekreterare. Britt-Louise Dahl är ny enhetschef för daglig verksamhet där inflödet är stort. Fråga från HSO kring nyanlända med särskilda behov. Vart vänder man sig vid frågor kring detta. Integrationsenheten ligger under bildning och de handhar dessa frågor. Barn med särskilda behov kommer till socialtjänsten, vid PUT (permanent uppehållstillstånd)kan man få en LSS insats annars SOL insats. Nytt är att det ska byggas upp ett servicecenter som ska kunna svara på 70 % av alla frågor som kommer in till kommunen, personer ska arbeta där. Nu försöker man hitta en bra central plats för servicecentret som ska vara igång Laila Borger, Gamla Byn Vid bokslutet framgick att omsättningen ökat med 8 miljoner Resultatet slutade på plus 700 tkr. Vakansläget, 4 lägenheter varav omsorgen förfogar över 2 st, alltså 2 st lediga står i bostadskö. Förfrågan från Bolunden om GBAB kan sälja lägenheter till dem. Bildning vill bygga om Åvestadalskolan, bla byta till energiklassade fönster. Avesta Industristad AB har minskat omsättningen men ändå ett plusresultat på 1,5 miljoner kommer att bli bättre. På frågan om hur hårt man håller på uppsägningstiden på lägenheter som är 3 månader så är svaret att om det finns folk på kö så kan det gå fortare. Bruksklubben. Rivas eller..det ligger ett överklagade hos länsstyrelsen och inget har hänt hittills. Långmora-tomten på Corneliusgatan? Externa intressenter finns men GBAB tar över om det drar ut på tiden. Det hänger på hur stora investeringar kommunen som koncern kan dra på sig. Bredvid skattehuset byggs lägenheter av S. Sund. Fundering om att Balders hage skulle vara skyddat område, tjänstemän på miljöoch bygg har tittat på det men Susanne Berger kollar upp det igen. Tomten vid Månsbo ligger med i planeringen för Månsboområdet. Mathias Högberg, samhällsplanerare och Börje Forslund, bildning Avisering. Dalatrafik ska införa ett nytt debiteringssystem som Avesta kommun bör begära befrielse ifrån, kommer ej att fungera om det är avgiftsfritt här. Tyvärr så kunde inte Dalatrafik vara med här idag.

3 Sida 3 På gång. Det görs nu en hållplatsinventering, Krylbo station och Avesta busstation ses också över. Linjesträckningen görs ev om men det är bara på idéstadiet än, så platser/sträckningar som ej har hållplats nu kan ev få det. Beställnigscentralen ska drivas i egen regi när avtalet går ut första juni Förmodligen i Borlänge tillsammans med Dalatrafik. Driftledningscentralen ligger på Samres men ska flyttas till Dalatrafik. 4 storlekar på bussarna/bilarna. Önskvärt att HK-organisationerna uttalar sig i tidningarna att det är bra med avgiftsfri trafik. Katrin Lindholm, anhörigsamordnare och Gudrun Strandberg, demenssjuk-sköterska Vi är otroligt tacksamma att få arbeta som vi gör, det är inte självklart i andra kommuner att få göra det. Det är sjätte året som vi anordnar Läger för unga anhöriga med demenssjuk förälder i samarbete med Alzheimerfonden. Barnen behöver stöd och få känna att de inte är ensamma. Sjöviks engagemang pressar priserna och samarbetet med dem är otroligt bra. Tyvärr så kan vi inte ta emot alla som vill komma. I år så blir det läger på fyra olika platser i landet och allt är kostnadsfritt för lägerdeltagana. Katrin och Gudrun är projektledare för alla lägren, Alzheimerfonden står för 25 % av lönerna. Norge har visat intresse för denna verksamhet och det finns en inbjudan till studiebesök i Oslo. Den 26/4 blir det en dag tillsammans med skolan och då kommer det ungdomar som haft sjuka föräldrar och berättar, kl är det öppet för allmänheten att få ta del av deras upplevelser. Samverkan med landstinget finns i Hand i hand men tyvärr inget samarbete ang lägren. Vi har förgäves vänt oss till nyckelpersoner inom landstinget. Ev tema till handikappdagen 2017 är Demens Katrin och Gudrun tyckte att det var ett bra förslag års Sesampris gick till Anhörigcentrum. Mikael Westberg, bildning Barn och elevantalet ökar så moduler sätts upp på högstadieskolar och vid Domarhagen. 237 barn föddes förra året. Vi har 1095 barn i förskolan, vi har en ökning på16 % i grundskolan. 684 elever i grundskolan har ett annan språk och 203 elever i gymnasieskolan har annat modersmål. Ny idrottshall vid Markusskolan. Förslaget från bildningsstyrelsen är att riva och bygga nytt. Tillgängligheten på nuvarande byggnad är inte bra. Tankar finns på en kombination av bostäder med skola i bottenplanet och en skolgård emellan plus att socialtjänsten kan nyttja en del av lokalerna. Handlingsplan för pedagogerna, ej bara titta på högre lön utan även på arbetsmiljö, karriärsmöjligheter m.m.

4 Sida 4 Arbetsmarknadsenheten. Ungdomsarbetslösheten är stor i kommunen men många olika projekt och delar finns för att komma ur detta. Våra nyanlända har hög arbetslöshet. Jularbomuseet har inte någon ny entreprenör och köket är utdömt, det har även varit vikande besökssiffror så man flyttar det till Koppardalen där det finns större utvecklingsmöjligheter. I de gamla lokalerna ska det bli ett sportotek. Kosten. Antal potioner inom förskola/grundskola är 3800 per dag varav 951 är avvikande koster. I Fridolinsalen finns en portabel hörslinga större än den i det här rummet. Möjligheter till annan ingång till Fridolinsalen finns ej. Patrik Sundin, Avesta VA Bokslutet för 2015 slutade på plus 77 tkr. Budgeten för 2016 ligger på 51 miljoner, 20,8 miljoner i tänkta investeringar. 7 april blir det ett möte ang samarbete mellan Hedemora-Säter-Avesta kring vattenfrågor. Hela Avesta Va ska ev flytta till Koppardalen, förhandlingar pågår, 3 st har redan flyttat till Avesta Welding. Återvinningscentralen på Källhagen är försenad, ev blir det en förlängning i Karlslund. Ny hemsida: avestavatten.se Susanne Berger, miljö och bygg Alla enskilda avlopp i kommunen gjorda före -77 är nu inventerade. Susanne Berger, omsorgen 11 nya boendeplatser, ej korttidsplatser, öppnas 18 april på gamla Lindhagen och det heter Strömsnäs. Rekrytering av personal pågår. Det nya boendet som ska byggas intill Balders och där Strömsnäs ska ingå kommer att få 36 platser. Kornknarren omvandlas till trygghetsboende, beslut tas nästa vecka. Personalsituationen inom omsorgen. På sjuksköterskesidan fattas det just nu 1/3 del av sköterskebehovet. Det är också jättesvårt att få tag på undersköterskor till sommaren. Behovet klaras ej, de nyanlända måste få komma in. Det blir ett möte nästa vecka på AF med nyanlända år med krav på språkkunskaper i svenska. HVB hem. 15 platser är beslutade, ytterligare 15 platser ska byggas för ensamkommande barn. 20 platser på vård- och omsorgsprogrammet, 12 sökande på förstahandsval. Lars Isacsson, kommunstyrelsen Ekonomin. Bokslut på plus 48 miljoner 2015, förhandsbesked om att vi ligger på plats 41 av hela landets kommuner. Bildning- och omsorgsstyrelsen står för 80 % av kommunens budget.

5 Sida ,4 % befolkningsökning 1824 flyttade in 759 fler invånare 223 inflyttade från Dalarna 1029 från övriga landet 572 från utlandet Flera nya företag har etablerat sig i Avesta därför är det svårt att få speciellt ungdomar att ta arbeten inom den kommunala sektorn. Nya Byn. Kommunen, Gamla Byn AB, vill köpa bostadsbeståndet av Nya Byn som inte är någon bra bostadsuthyrare. Regionbildning. Region Svealand med 6 län och inom sjukvården 7 län, tex kollektiv-trafiken skulle må bra av att vara i storregion. Ang handikapparkeringen vid busstationen så tar Lars det till tekniska. Avesta Kommun-Dalatrafik: Vi har haft avgiftsfri kollektivtrafik i fyra år, permanentat från Myndighet är Region Dalarna. Dalatrafik som ägs av kommuner och landsting vill införa ett rött plastkort till alla resenärer i hela länet för att kunna få bättre statistik. Men ett bättre alternativ är att införa fotoceller i bussarna. KS tog i måndags beslut om att bussvärdar ska införas. Det är en arbetsmiljöfråga för busschaufförerna men kom till för resenärerna. Vi har köpt tjänsterna och tex Västanhede Trafik är arbetsgivare med arbetsmiljöansvar för chaufförerna. Tusen kronor/invånare i Avesta läggs från skattepengarna på den avgiftsfria kollektivtrafiken. Jag vill ge en eloge för att det blev så snabbt ordnat med busshållplatserna vid Åsbo. 3. Rapport från Landstinget Per-Inge Nyberg Ekonomi. Bokslutet slutade på minus på 99 miljoner Landstinget har fått 63 miljoner för asylverksamheten fr dec dec Migrationshälsan för hela länet finns i Hedemora. Primärvård. Uppdelningen på fyra divisioner var en lyckad förändring med ett resultat på plus 17 miljoner. Närsjukvårdsuppdrag ska upp i landstingsfullmäktige nu i november. Första april 2016 reduceras medicinplatserna med 8 platser. Akutmottagningsplatser utökas något. Primärvårdens jouruppdrag, det kommer upplysningar om detta. Vårdavgiften när man är inlagd på lasarettet är 100 kr/dygn. Patientråd har startat i Säter, Långshyttan och Avesta rådet är opolitiskt. Finsam är ett samordningsförbund mellan Kommunen, Landstinget och Arbetsförmedlingen som ska stötta personer att ev komma ut i arbete och egen försörjning.

6 Sida 6 4. Handikappdagen 2016 Inget speciellt att rapportera. Syncentralen kommer att vara med hela dagen. 5. Övriga frågor Nästa möte är den 20 maj 2016

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Maj-Britt Birath SKPF Gun Källman PRO gry Anders Westman (S) Johan Thomasson

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 27 maj klockan 09:00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Lars Isacsson, ordförande Maria Hellgren, sekreterare Laila Borger (S) Mikael

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-05-20 kl 9.00-11.40 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Laila Borgrer, (S) till 10.45 Blerta Krenzi (S) till 10.00 Kristina Nielsen,

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2018-02-23 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande Laila Borger (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen, FUB Margareta Nord,

Läs mer

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-05-17 kl 13.00-15.05 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf, till 14.30 Wojciech Nedzewicz (MP) Patrik Engström (S) Göran Edström

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-03-10 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) 9.45-11.40 Laila

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00-09:40 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Laila Borger

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50, Avesta 9:00 10:45 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Johan Thomasson (M) Krister Nilsson

Läs mer

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Stöd och nya kontakter Varje sommar sedan 2011 hålls anhörigläger i Dalarna för barn och ungdomar som har en demenssjuk förälder. Här får de

Läs mer

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 En sammanfattning av årsredovisningen DET EKONOMISKA RESULTATET För femtonde året i rad hade kommunen ett positivt resultat. Överskottet var 5,9 miljoner kronor och berodde

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00 NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl.

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-05-19 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kirsti Andersson, (S) Kurt Kvarnström, (S) Ulla Nyberg, Hörselskadades förbund

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom Tjänsteskrivelse 1 (9) 2015-10-05 Bildnings- och omsorgsförvaltningen Handläggare Eva Westlund Utvecklingsledare/utredare 033-430 56 11 eva.westlund@bollebygd.se Dnr : 67608 Bildnings- och omsorgsnämnden

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S)tjänstgör. ers. Ulf Sjölinder (FP) Leif Appelgren (M) Anders Tenghede

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-09-16 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg, Hörselskadades

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S)

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:10 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Annica Lövgren,

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 10-19

Underskrifter Paragrafer 10-19 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 5 Tid och plats 20 maj 2014 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-11-30 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Lars Isacsson (S) 10-12 Johan Thomasson (M) till 10.45 Mikael Westberg

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2015-02-16 SN-2015/6 Socialnämnden Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 tisdag 7 januari 2014 kl 08:30-09:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S), ersättare för Susanne Berger (S) Jan-Åke

Läs mer

Protokoll. Plats: Vingen Amhult Lokal: Knipan Datum: 2013-05-29 Tid: Klockan 18:00-20:00, 17:00-18:00 Intresseorganisationernas förmöte.

Protokoll. Plats: Vingen Amhult Lokal: Knipan Datum: 2013-05-29 Tid: Klockan 18:00-20:00, 17:00-18:00 Intresseorganisationernas förmöte. 1 (5) Protokoll Plats: Vingen Amhult Lokal: Knipan Datum: Tid: Klockan 18:00-20:00, 17:00-18:00 Intresseorganisationernas förmöte. Kallade: Ledamöter: Ulla Adolfsson, HSO/ Autism & Aspergerföreningen Distrikt

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-11-18 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Johan Thomasson (M) Laila Borgrer, (S) Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, klockan 09.00, Kahnamunmet, kommunhnset, Bålsta Maj Angman, PRO Monica

Läs mer

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04.

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!)

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag BESLUTSUNDERLAG 2015-11-04 Socialnämnden Ärende Beslutsunderlag 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag 48 Vägledning, boende för ensamkommande flyktingbarn Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utbildning är en av de viktigaste sakerna för ungdomars framtid. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning riskerar att bli arbetslösa och få det svårt på många andra sätt.

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 14/ 26 Plats Byggmästareföreningens lokaler, Storgatan 9, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Marlene Haara, (s), Haparanda Rita Poromaa, (s), Gällivare Ayse Duyar, (mp), Luleå Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 2015-10-23 1(18) Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Robert Isaksson, Vindelns hälsocentral Hans-Inge Smetana,

Läs mer

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Musikskolan, 08:30 11:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-11-06. Verksamhetsplan och internbudget 2016 för socialnämnden SN-2015/289. Beslut

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-11-06. Verksamhetsplan och internbudget 2016 för socialnämnden SN-2015/289. Beslut Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-11-06 65 Verksamhetsplan och internbudget 2016 för socialnämnden SN-2015/289 Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå socialnämnden att fastställa

Läs mer

Minnesanteckningar flyktinginformation

Minnesanteckningar flyktinginformation Minnesanteckningar flyktinginformation Tid: Onsdag 21 oktober 18.30 19.45 Plats: Nordmalingsbygdens Folkets Hus Närvarande tjänstemän: Sune Höglander (samhällsbyggnadschef), Helen Sundström Hetta (kommunchef),

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare.

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare. PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014 Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Johanna Alkberg(JA) med från punkt 108, Susanna Sjöberg-Simonsson (SSS), Terese Öström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Det här har utredningen undersökt Assistansersättningen är till för att ge alla människor möjlighet att vara med i samhället som

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid 2015-12-08, kl. 13.30-15.20

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid 2015-12-08, kl. 13.30-15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOL L Sammanträdestid, kl. 13.30-15.20 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO Evy Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) 2015-09-30 Plats och tid Avesta 2015-09-30 kl. 11,10 11,30 ande Övriga närvarande Lars Isacsson, Åsa Eriksson, Ulf Hansson, Marino Wallsten, Carina Sandor Solveig Grönberg, Margareta

Läs mer

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013.

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Verksamhetsplan 2013-02-14 Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013 ÖFM-4/2013 2013.12 Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Kommunens övergripande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15-15.30 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Elisabeth Holmer, SN Ann-Christin Strandqvist, SN Jan Lindberg, PRO Valter

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Christian Haneson (FP) tjänstgörande ordförande Johan Tolinsson (S) andre vice ordförande Margareta Ödman (M) Stellan Petré (C)

Christian Haneson (FP) tjänstgörande ordförande Johan Tolinsson (S) andre vice ordförande Margareta Ödman (M) Stellan Petré (C) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Mini Borg, Borgmästaregatan 5 A, Kungsbacka Klockan 14-16.55, ajournering klockan 15.30-15.45 Beslutande Ledamöter Christian Haneson (FP)

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s. Gerd Svedberg. Lars-Olov Eriksson, s Roy Uppgård, kd

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s. Gerd Svedberg. Lars-Olov Eriksson, s Roy Uppgård, kd Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,35 16,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(9) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 30 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid Viktoriagårdens sammanträdesrum, klockan 8.30 11:00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Bertil Böhlin Thomas Näsholm Åke Sundin Elisabeth Ulander/

Läs mer

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-05-25 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 11.20 Mikael Westberg (S) till 11.00 Kurt Kvarnström (S)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10) 2010-03-04 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-16.00 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Yvonne Gustafsson, HRF Helen Larsson, FUB Margit Lindberg, Astma Allergi Ingvar

Läs mer

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll Sida 1 Anteckningar Handikapprådet Tid: 2012-03-09 kl 09.00-12.00 Plats: Omsorgsstyrelsen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordförande 09.00-11.30 Susanne Berger (S) vice ordförande Wojciech Nedzewicz (MP)

Läs mer

Reseinformation för deltagare från Dalarna (och Norberg)

Reseinformation för deltagare från Dalarna (och Norberg) Reseinformation för deltagare från Dalarna (och Norberg) Ditresa morgon/förmiddag fredag 9 november Hemresa söndag eftermiddag 11 november Du från Dalarna samt Norberg kommer att resa med Dalatrafiks bussar,

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-18 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

Laholmsnämnden Bokslut 2010

Laholmsnämnden Bokslut 2010 Laholmsnämnden Bokslut 2010 Bokslut Laholmsnämnden LNLHM110014 Ledamöter Margareta Bengtsson (M), ordf. Thomas Jönsson (M) Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson (S), v ordf. Villemo

Läs mer

Madeleine Snel, sekreterare Ann-Louise Custerson, enhetschef. Lars-Erik Granholm. Torbjörn Ingmarsson

Madeleine Snel, sekreterare Ann-Louise Custerson, enhetschef. Lars-Erik Granholm. Torbjörn Ingmarsson Kommunala pensionärsrådet 2015-04-27 (1) Plats och tid Monteliusgården, kl. 09.00 10.00 Kommunkontoret, kl. 10.15 12.30 Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Lars-Erik Granholm, ordförande Jaak Kerstell

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Omsorgsnämnden 2014-02-05 1(17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 5 februari 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Justerade paragrafer 1-14 Beslutande

Läs mer

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda.

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2019-05-03 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordförande Johan Thomasson (M) Anna Perman (S) Irene Westlund Afasiföreningen

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

Världsrekord i satsning på folkhälsa drygt 70 mkr 2006-2012. Nynäshamns kommun. Insatser för barn och ungdomar är lönsamt Siv Jatko 20120423

Världsrekord i satsning på folkhälsa drygt 70 mkr 2006-2012. Nynäshamns kommun. Insatser för barn och ungdomar är lönsamt Siv Jatko 20120423 1 Världsrekord i satsning på folkhälsa drygt 70 mkr 2006-2012 Nynäshamns kommun Insatser för barn och ungdomar är lönsamt Siv Jatko 20120423 Insatser för barn och ungdomar är lönsamt Siv Jatko 20120423

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Bokslut 2014. Överförmyndarnämnden

Bokslut 2014. Överförmyndarnämnden Sidan 1 av 8 Nämndbehandlas 2015-02-16 Bokslut 2014 Överförmyndarnämnden KF-budget Nettokostnad Nettokostnad Förändring Resultat Resultat Belopp i miljoner kronor nettokostnad bokslut bokslut f.å. % bokslut

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 10.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015 Månadsrapport Socialförvaltningen Juli 2015 Innehållsförteckning 1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd... 3 1.1 Genomförda och planerade åtgärder som är inräknade i prognosen samt ekonomisk effekt...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, AU-rummet kl. 10.00 Beslutande Övriga deltagare Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Ingegärd Bergvall (S) Regis Cabral (S) Anna Lindgren (S) Gunnel Sandlund (V) Inger

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Tisdag 19 januari 2016 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-02-29 2 SN 22 Dnr 25.12 700 Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS, ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Henric Schef, m. Gerd Svedberg. Leif Eriksson, v Lillebil Grass, m

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Henric Schef, m. Gerd Svedberg. Leif Eriksson, v Lillebil Grass, m Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,00 16,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Henric Schef, m Gerd

Läs mer

PitePanelen. Rapport 2. PitePanelens synpunkter inför Klimat- och energiplan för Piteå geografiska kommun

PitePanelen. Rapport 2. PitePanelens synpunkter inför Klimat- och energiplan för Piteå geografiska kommun PitePanelen Rapport 2 PitePanelens synpunkter inför Klimat- och energiplan för Piteå geografiska kommun Maj 2009 Anna Lena Pogulis Ekonomikontoret 1.0 Inledning PiteåPanelen inbjöds den 4 maj 2009 till

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-14:55 Beslutande Övriga deltagande Pia Aronsson (V), ordförande Marianne Lövgren (S), ersättare för Jan-Åke Andersson

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 24 november kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO

Läs mer

Kommun-, landstings- och regionledningens ansvar

Kommun-, landstings- och regionledningens ansvar KONVENTION OM RÄTTIGHETER FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Kommun-, landstings- och regionledningens ansvar Många av konventionens rättigheter ligger inom kommunernas, landstingens och regionernas

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Fredrik Mattsson (M), ersättare för Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-06-16

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-06-16 2011-05-24 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, tisdagen den 24 maj kl. 9.00 11.05 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer